13596
H001.jpg
  • remark #5651
    A zsidók csak azért tehetőek felelőssé, amit te csinálsz. ;-)
  • remark #5650
    Az ENSZ sem foglalkozott annak bizonyításával, hogy voltak civil veszteségek.
    Ha az ENSZ nem foglalkozott vele, akkor te honnan tudod, hogy mi az igazság?
  • Strahd_
    Mindjart jon a valasz: A zsidok ;)
  • Molnibalage
    Értem. És a líbiai kormányerők által okozott civil veszteségért ki tehető felelősség?
  • remark #5647
    A líbiai kormánycserét NATO hadműveletek tették lehetővé. A hadműveletek során közvetve és közvetlenül is civileket ért támadás. A civil veszteségekért így a NATO tehető felelőssé.

Az külön visszás, hogy a hadműveletek során terroristákkal szövetkeztek, mely terroristák így a cél szentesíti az eszközt elvnek megfelelően válhattak szövetségessé.

On August 27, NATO acknowledged the conduct of 20,633 sorties since March 31st, and 7,768 strike sorties.

(...) Not surprisingly, already in mid April, three weeks into the bombing campaign, the Atlantic Alliance announced that "NATO planes flying combat missions over Libya are starting to run out of bombs" (UPI, April 16, 2011, emphasis added);

"The reason we need more capability isn't because we aren't hitting what we see -- it's so that we can sustain the ability to do so," one NATO official told the Post. "One problem is flight time, the other is munitions." (Ibid)

(...) According to sources from our correspondent in Tripoli, the death toll in the course of the last week (20-26 August) is of the order of 3000. The hospitals are in a state of turmoil, unable to come to the rescue of the wounded. The International Committee of the Red Cross (ICRC) confirms that medical supplies are in short supply throughout the country.

In recent developments UNICEF has warned of shortages of water due to the NATO bombing of water infrastructure throughout the country. "This could turn into an unprecedented health epidemic “ said Christian Balslev-Olesen of UNICEF's Libya Office.

NATO warplanes deliberately targeted the peaceful vigil of tents in front of the Gadhafi compound in a gruesome massacre. The mainstream media acknowledges the massacre, while stating that gun wounds are the cause of death in crossfire between loyalist and rebel forces.

(...) We are not dealing with collateral damage. Extensive war crimes have been committed. NATO has blood on its hands. The heads of government and heads of state of NATO member countries are war criminals.

(...) The "former" members of the Libya Islamic Fighting Group (LIFG) are now portrayed as "pro-democracy activists" who "have assumed leadership positions in several rebel brigades".

Labels have been switched: the CIA supported Al Qaeda affiliated LIFG has been transformed into the CIA sponsored Islamic Movement for Change (IMC), which supports the pro-democracy rebellion.
  • remark #5646
    Egy lázadó tolta el a kijelölés. Az is lehet, hogy szándékosan, mert őt nem érdeklik olyan magasztos elvek, hogy '0' veszteség. Lehet, hogy nem az ő nézetei osztották az ottlakók.

Némi információ az elméletedhez:

[URL=http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26255]The "Liberation" of Libya: NATO Special Forces and Al Qaeda Join Hands[/URL]

Special forces composed of US Navy SEALS, British Special SAS Forces and French legionnaires, disguised in civilian rebel garb, are reported to be behind major operations directed against key government buildings including Gadhafi's Bab al-Aziziya compound in central Tripoli.

Reports confirm that British SAS were on the ground in Eastern Libya prior to the onset of the air campaign. Special Forces are in close coordination with NATO air operations. "Highly-trained units, known as ‘Smash’ teams for their prowess and destructive ability, have carried out secret reconnaissance missions to provide up-to-date information on the Libyan armed forces." (SAS 'Smash' squads on the ground in Libya to mark targets for coalition jets, Daily Mirror, March 21, 2011)

A kérdésem az, hogy akkor nem lehetséges-e az, hogy az eddig szóba került civil célpontokat sem a lázadók jelölték ki? Hisz a jelentések szerint az egész hadművelet az elejétől a végéig javarészt NATO irányítás alatt állt. Miért pont azokban az esetekben nem lenne ez igaz, mikor civil célpontokat támadtak?
  • Strahd_
  • gracious
    Az év botránya: súlyos titok derült ki a 9/11-es merényletről

A Fehér Ház terrorelhárítási csoportjának egykori vezetője kiszivárgott hírek szerint arról beszélt egy adásba még nem került interjúban, hogy a CIA a szeptember 11-i gépeltérítők közül két szaúdi születésű férfit korábban megpróbált beszervezni informátornak.

Várhatóan nagy vihart kavar majd az Egyesült Államokban az az interjú, amely a szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulója alkalmából kerül az amerikai közszolgálati rádió adásába, és amelyből megdöbbentő részletek szivárogtak ki – mondta a 180 percben Járai Judit, a Kossuth Rádió korábbi washingtoni tudósítója.

Richard Clarke, a Fehér Ház terrorelhárítási csoportjának egykori vezetője a kiszivárgott interjúrészletek szerint arról beszél, hogy a CIA a későbbi gépeltérítők közül két szaúdi születésű férfit megpróbált beszervezni informátornak. A CIA tudta, hogy a két férfi kapcsolatban áll az al-Kaidával, figyelték a tevékenységüket, de a beszervezést a két férfi nem vállalta, és a CIA ezek után hagyta, hogy ez a két ember ott éljen az USA-ban, és ezt az információt nem osztották meg sem az FBI sem a Fehér Ház illetékeseivel. Valószínűleg azért mert alkalmatlansággal vádolták volna meg a őket - tette hozzá Járai Judit. A CIA akkori vezetője ezt az információt cáfolta.
    Az interjúban az is elhangzik, hogy ha a CIA másként viselkedett volna, akkor el lehetett volna kerülni a merényleteket – mesélte Járai Judit. A volt washingtoni tudósító szerint a tíz évvel ezelőtti szeptember 11-i terrortámadást, az amerikai hírszerzés, hanyagsága és nemtörődömsége okozta. Az interjú a terrortámadások évfordulója hetében kerülhet adásba.
    (Híradó nyomán)
  • remark #5643
    A NATO Líbia sorsát szánja Szíriának

- Hamarosan vége lesz Kadhafinak. Lehet, hogy a NATO következő célpontja Szíria lesz. Vannak ilyen feltételezések. De ez egyáltalában nem fogja elősegíteni a demokratikus átalakításokat.

Szíriában most aggodalommal figyelik a líbiai eseményeket. A hatalom képviselői sem, és a konstruktív ellenzék sem akarja, hogy az országban megismétlődjenek a líbiai események. A líbiai helyzet azt mutatja, hogy a NATO forgatókönyvéért drágán fizetnek az egyszerű polgárok.

(...) A vezető nyugati médiák céltudatosan dezinformációkat terjesztenek a szíriai eseményekről. Ezt Adnan Mahmud szíriai információs miniszter fejtette ki, megjegyezve, hogy az országban nagyszabású demokratikus átalakulás megy végbe, a nyugati médiák azonban a politikusokkal egyetemben erről következetesen nem kívánnak tudomást venni.

(...) Szíria kezdi begyógyítani azokat a sebeket, amelyeket a fegyveres ellenzékiek okoztak – hangoztatja Adnan Mahmud. Azonban a világ vezető médiái ezt nem kívánják tudomásul venni – folytatja az információs miniszter. Hallgat a Nyugat a demokratikus reformok erőre kapott folyamatáról, a választásokra és a politikai pártokra vonatkozó új fontos törvényektől egyaránt. Vagyis – mondja a miniszter – országával szemben lényegében információs háborút folytat.

(...) Nyugati országok nem azért gyakorolnak nyomást Szíriára, mert aggódnak népe miatt, hanem azért, hogy engedményeket csikarjanak ki tőle – hangoztatta Basar el-Aszad elnök.
  • remark #5642
    Javítás:
    Én se bántásból mondom, de ha esetleg konkrétumokról beszélnénk, ahelyett hogy azt magyarázod el hogy miért nem hozoL (!) konkrétumokat, akkor lehet hogy előrébb lennénk már.
  • remark #5641
    [URL=http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26181]Regime Change in Libya: "Good for Business". Picking Up the Spoils of War[/URL]

“Why aren’t we reimbursing ourselves? You know, in the old days, when you win a war, you kept ‘to the victor, belong the spoils.’”
  • remark #5640
    Hol van itt "nagy összeesküvés"? Teljesen nyíltan csinálják.
  • remark #5639
    hat a mindenki kurvaja talan jo kifejezes:)

Azt nem tudom neked mit jelent a "mindenki kurvája" kifejezés, de az alapján amit nekem jelent, a magyar és zsidó nép között nehezen látom meg a kapcsolatot.

nehez hogy forumon egy ilyen mely temat vegiglehessen beszelni, egy elet is keves hozza:)

Én se bántásból mondom, de ha esetleg konkrétumokról beszélnénk, ahelyett hogy azt magyarázod el hogy miért nem hozok konkrétumokat, akkor lehet hogy előrébb lennénk már.

De nincs benne olyan fontos filozofia vagy erkolcsi dolog ami ne lenne meg az O szovetsegben. Kicsit olyan mint egy butitott masodik kiadas.

Én nem így tudom.

De hat hittel az ember nem vitazik tok mindegy kinek kesz a vegen igaza mindegyik jo mindenkinek.

Ebben nem értünk egyet. Az eddigiek alapján érthető kell legyen, hogy miért nem.

Egy erdekes idezet egy komikustol

Érdekesnek érdekes. Szerinted mire lehet ebből következtetni?

Általánosságban azt reagálnám az írásodra, hogy én jobban örülnék konkrétumoknak, a nyíltságnak, az őszinteségnek. Ha valaki időt és energiát szán a körök futására, az már eleve fura. Milyen helyzetben lehet erre szükség? Mi oka lehet valakinek "köröket futni"?
  • remark #5638
    Jó anyag! A kérdés valóban az, hogy David Cameron hazaáruló-e, hisz nem világos, hogy most akkor a britek vagy az izraeliek érdekeit képviseli angol politikusként.

Prime Minister David Cameron: “In me, you have a Prime Minister whose belief in Israel is indestructible.”
    (...) Searching high and low for media and press reports, nowhere does Cameron make such an overwhelming statement of commitment to Britain.
    (...) “I am proud not just to be a Conservative, but a Conservative Friend of Israel; and I am proud of the key role CFI plays within our Party

Majd ha a Hamasz lesz ekkora hatással a brit konzervatívokra, ők képviseltetik magukat közel 2000 aktivistával, akik aktívak a párt minden egyes szintjén, akkor jön el az a pillanat, hogy Strahd jogosan vádol meg engem részrehajlással. Amíg ez nincs így, addig az a részrehajlás, ha Izraelt és Izrael/nyugat ellenségeit egy lapon kezeljük.
  • remark #5637
    Az a különbség a te idézeteid és az enyémek között, hogy a tieidet "mindenki" ismeri már úgyis. Keress rá mondjuk Líbiára. Az elsõ 99 hír arról fog szólni, hogy Kadhafi rezsimjének vége és ezért a világ végre örülhet és megnyugodhat. És ha a 99 híren átvergődtél, akkor a századik lesz az, amiből én rendszeresen merítek. Azaz hogy ez ebből az egész színjátékból semmi sem igaz.
  • gracious
    Megígérték, megcsinálták. Csak ők komolyabban veszik az ígéreteiket mint Gy.Ferencék.

Ezt láthatjuk most és ezt érezhetik a saját bőrükön a betolakodók.

Kérdés, hogy mire számítottak, mikor oda mentek.

De ezen a beszélgetésen már túl vagyunk, akkor sem sikerült meggyőznünk egymást, -bár az én álláspontom közeledett a tiedhez- valószínűleg eztán sem fogunk közös nevezőre jutni.
  • Strahd_
    Hamas and other terrorist organizations operating in Gaza continue attacking Israeli civilians. Since Thursday, terrorists have launched more than 84 rockets into Israel, killing six civilians and forcing one million Israelis into bomb shelters throughout southern Israel. This has not reached the news at all. No mention of this is on CNN, BBC or SKY.
  • gracious
    Közben megtaláltam online is az anyagot.

Az angolom nem perfect, de a lényeget kb értem. Azt nem tudom, hogy (pont a rossz angol tudásom miatt, én még oroszt tanultam anno), hogy ez a helyi kurucinfo-e vagy mi ez de a lényeg, hogy van ingyenes kiadványuk is amint azt említettem.

Most akkor még mindig elintézed egy mosollyal ahogy a BBC-t is? Tudom nektek csak valami zsidó lap lehet hiteles, még a bbc sem, de hát akkor erre most mit mondjak.
  • gracious
    Nem, csak annyit, hogy ha valaki kényes témára tapint akkor a szokásos módszerhez nyúlnak egyesek, ez pedig az első fázisban a "nevetségessé tenni az illetőt", utána jön az antiszemitázás, és a többi már jól ismert "szokás".

Erre mondtam, hogy az idejárók nem RTL klub néző szinten vannak, nálunk ezek nem működnek, de továbbra is azt mondom amit te, hajrá.

Épp a minap akadt a kezembe egy METRO újsághoz hasonló kiadvány, valaki a buszom ülésén hagyta. Kb a 2. oldalán volt egy egész oldalas cikk (fele kép volt tehát fél oldalas) arról, hogy Cameron most akkor Angolokat szolgálja vagy Izraelt, többek között rákérdeznek, hogy vádolható-e Cameron haza árulással, mert nagyon Izrael felé húz.

Ez a vége a cikknek:
    "Meanwhile we simply ask wich of his two matters Cameron serving - Britain or Israel?

Már scennelem is befelé a lapot.
  • ManoNegra
    Hogy érted azt hogy "mindenki kurvaja"?
  • Hypo #5631
    mit is akarsz mondani? hogy az idejarok 90% a tudja a nagy igazsagot? a nagy osszeeskuvest? hat ha teged ez boldogit lelked rajta
  • Hypo #5630
    hat a mindenki kurvaja talan jo kifejezes:)

Ami az elobbi irast jelenti nem akartalak megbantani nem azert irtam hogy nem ertesz hozza, az viszont eleg nehez hogy forumon egy ilyen mely temat vegiglehessen beszelni, egy elet is keves hozza:)

Egy masik dolog hogy vallast hit nelkul vizsgalni eleg nehez, persze nem lehetetlen.
    Sajnos itt is mint sok masban az eredetiben a legjobb. Sajnos a forditasok borzalmasak, Karoli fele ST James fele is.

Es hat a response irodalom meg hatalmas tobb ezer, de ha barmi erdekel szivessen segitek ha tudok.

Par kerdest feltettel eleg bonyolutka pl hogy a zsido vallas csak a jelennel folglakozna e, nem sokkal szelesebb melyebb aspektusai vannak a vallasnak, persze a nagy gond mindig az ha valaki eslore akar felugrani a masodikra. Csak lepesben lehet megerteni ezeket sajnos manapsag az ezoteria es misztikum van eloterbe pedig ahhoz hogy azt megertse az ember az alapok kellenek.

Ami az Ó es Uj szovetseget illeti a kontraszt maximum az hogy az Uj kevesebbet var el aktivan az egyentol es ezert cserebe egy megfoghatatlan dolgot kinal. De nincs benne olyan fontos filozofia vagy erkolcsi dolog ami ne lenne meg az O szovetsegben. Kicsit olyan mint egy butitott masodik kiadas.

De hat hittel az ember nem vitazik tok mindegy kinek kesz a vegen igaza mindegyik jo mindenkinek.

Egy erdekes idezet egy komikustol
    The National Rifle Association says that, "Guns don't kill people, uh, people do." But I think, I think the gun helps. You know? I think it helps. I just think just standing there going, "Bang!" That's not going to kill too many people, is it? You'd have to be really dodgy on the heart to have that.

PEACE:)
  • gracious
    "fu ez az Angol lobby dolog hmm fincsi:)))) azt hittem mar ezek a meseket kinottuk de ugy latom nem. Hajra :)"

hehe, a jól bevált módszer. Csak jelzem nálam nem működik már nagyon régóta, meg szerintem az idejárók 90 százalékánál sem. De azért hajrá, én drukkolok.
  • remark #5628
    A szenvedés kapcsán mi a közös? Na nem mintha ez nem lenne offtopic...
  • remark #5627
    A hulyek persze ezt is felreertelmezhetik EBBEN NINCS VITA koztunk, de ha kicsit is ismerned a zsido vallast es a melyebb dolgokat rogton nem irnal ilyet:))

Tényleg, ilyen topik miért nincs? Vagy van?
    Mert egyszer már jó lenne ha valaki annál többet mondana, mint hogy "ehhez te nem értesz". Attól ugyanis senki se lesz okosabb.

A Nato falan is olvashato egy idezet, nem erovel nem fegyverrel, hanem isten szellemevel....ergo pont hogy a forditotjat mondja a vallas....

Újabb jó példa. A NATO ezt hangoztatja, és hogy értelmezi? Úgy, ahogy most Líbiában láthatjuk. Hány halálos áldozatnál tartunk, ami nem jött volna össze, ha nincs a NATO. Köszönjük neked NATO! Pontosan hogy a tettek mutatják meg, hogy egy adott tanítást ki hogyan értelmez. Mert magyarázni bárhogy lehet a Bibliát vagy akármit, de hogy valójában hogyan értelmezik, az a cselekedetből derül ki.

a Jezusi tanok nem allnak meg az oszovetseg nelkul

Miért nem? Hol olvastad? Honnan tudod?

Az meg mar hab a tortan hogy a keresztenyseg tudomanyellenessege s az eroszakossagarol is a zsidok tehetnek LOL LOL LOL:)))))))) ez meg mar szanalmas kategoria.

Nem tudom mit jelent az, hogy "a zsidók tehetnek". A zsidók tudtommal aktívan részt vettek annak a kereszténységnek a kialakításában, ami végül maga mögött hagyta a Kereszténységet, és egy birodalomépítő politikai irányzattá vált. (Aka. "erőszakosság".) Most az, hogy részt vettek, az tény vagy nem tény. Annál nagyobb tény nem kell arra amit mondok, hogy ott virít az Ószövetség a Bibliában. Ha te erről a felvetésről úgy akarsz beszélgetni, hogy "na már erről is a zsidók tehetnek, LOL, szánalmas", akkor szerintem nem nálam van a probléma. Esetleg mindez akár arra is utalhat, hogy hogyan értelmezed a szent iratokat. Vagy hogy az iratokat egy adott módon értelmező kultúrkör tanításait tartod magadénak.

A nagy kulonbseg az alapoknal van, a keresztenyseg azt mondja szeresd felbaratodat mint onmagadat ( ami lehetetlen vagy nem normalis) mg a zsidosag tanitasa szerint amit nem tennel meg magadnak azt ne tedd masnak, ez ami pl megvalosithato.

Az egyetlen különbség a kettő között így laikus szemmel pont az a lényegi elem, amit felvetettem. Az elsõ esetben mind magadat mind a felebarátodat szeretni illene. A második esetben meg tök mindegy, a lényeg hogy amit magaddal teszel, azt tedd csak a másikkal. Ha épp egy önsanyargató típus vagy, akkor engedéllyel lehetsz diktátor.

Szoval van egy hit ami olyan mercet allit eled amit ugyse tudsz megugrani es van egy masik ahol igen....

Ezt nem látom igazoltnak.
    Másrészt viszont amit én tudok a Kereszténységről az pont az, hogy az túlmutat a hétköznapi létünket meghatározó dolgokon. Arra útmutató, hogy hogyan lehet továbblépni. A zsidók szent iratai tartalmaznak-e ilyen tanításokat, vagy a zsidók azt vallják, hogy jó nekünk ez a földi élet úgy ahogy van?

Ja es ha ket kisgyereket bezarsz a szobaba es csinalnak valami bajt eltorik a lampat akkor ha benyitsz az esetek 90% ban az egyik rakeni a masikra.....ez a genjeinkben van

Ez nem ilyen egyszerű, úgyhogy szerintem ez semmit se bizonyít.
    Egyébként meg mi van a génjeinkben? Mi van az én génjeimben? Hogy másra kenek valamit? Mit kenek másra? Szóval hogy lyukadtunk ki ennél a kérdésnél?
    Nem vádaskodom, hanem a tényeket keresem. A Kereszténység nem egyenlő a kereszténységgel. Az Ószövetség és az Újszövetség között éles a kontraszt. Ezek tények vagy nem tények? Nem kenek semmit a zsidókra, de ha ők más szemmel néznek a világra, akkor az tény, vagy nem?
    Ha te azt írod le, hogy magadat és a másikat feltétel nélkül szeretni az lehetetlen és betarthatatlan, akkor az most tény, hogy így gondolod, vagy nem tény? És az tény-e hogy emiatt te más vagy, mint az, aki meg el tudja ezt képzelni? És az tény, hogy volt ilyen keresztény vallás-formaság, mely ezt hirdette, vagy nem tény? Tudomásom szerint a Manikeizmus ezt mondta ki, de igazából Jézus is pontosan erről beszélt. És mi van azokkal a történelmi bizonyítékokkal, melyek azt mutatják, hogy a szkíta népek szintén ebben a szellemiségben éltek? És mi van azzal a ténnyel, hogy a szkíta utódnépnek tekintett magyaroknak van egy Hunor-Magyar "meséjük", de Káin-Ábel "meséjük" nincs. Ez tény? Tény. És ebből mi következik? Mi következik pl. abból, hogy egyes indián törzseknél a harci tett nem volt említésre méltó dolog. Miért volt ez? Mert nem voltak harcos típusúak. Nem kellett harcokkal kapcsolatos történeteket továbbörökíteni, mert nem volt a harc a kultúrájuk része. Nem egy olyan dolog volt, amire akárki is büszke lehetett volna. Ez tény? Vagy most burkoltan vádaskodok? (Úgy hogy még én se érteném, hogy vádaskodok?) A zsidóknál akkor mi ez a rengeteg fura történet? Honnan jön? Miért ilyenek járnak a fejükben? Másoknak meg miért nem jár ilyen a fejében? Tény a különbség? Vagy most vádaskodok? Valaki írjon valami tényszerű választ.

jobb masra mutogatni mint amgunkba nezni, ez igaz az eredendo antiszemitizmusra

Mi az, hogy eredendő antiszemitizmus?

mindig kell valaki akit lehet gyulolni es erre a zsidok jo alanyok mar jo par ezer eve, nem allitom hogy hibatlanok de hat ki az?

A Kereszténységnél és más ideológiák esetén fel se merül a gyűlölet. Akkor mégis mi a gyűlölet forrása? Ezt kérdezem sokadszorra is. Ezt kellene feltérképeznünk.
  • Hypo #5626
    akkor viszont ellentmondasos amit mirsz mivel az ő tanitásia csak is az Ószővetséggel együtt működnek, nélküle semmi az egész.

Egyébként ha nem is a tizparancsolatot de a Noachitaknak adott 7 parancsolatot betartana a vilag tobbsege akkor sokkal jobb helyen elnenk mint most....de ez mar egy masik kerdes.

amugy ami meg erdekes hogy a zsidosag tortenete es a magyarsag tortenete nagyon sok dologban hasonlit foleg ami a szenvedest illeti, a nyelvi dolgokrol mar ne is beszeljunk....
  • remark #5625
    Nem írtam olyat hogy keresztény vallás Jézus nélkül.
  • Hypo #5624
    kerszteny vllas jezus nelkul az akkor valami mas, akkor hivjuk teljesen masnak kulonben eleg fura
  • Hypo #5623
    JAJ JAj, de ebbol pont nem ez a tanulsag es a tanitas TE:))) persze mint mindenre erre is ra lehet bvarmit fogni.

Mivel a zsido vallas nem terito vallas igy nem eroltetik ra masra a sajat nezopontjukat ez rajuk kotelezo, hogy betartsak az isteni torvenyeket, nem ugy mint a keresztenyek ahol ha akarod ha nem akarod ez van aztan oruljel:))

A hulyek persze ezt is felreertelmezhetik EBBEN NINCS VITA koztunk, de ha kicsit is ismerned a zsido vallast es a melyebb dolgokat rogton nem irnal ilyet:))

A Nato falan is olvashato egy idezet, nem erovel nem fegyverrel, hanem isten szellemevel....ergo pont hogy a forditotjat mondja a vallas....de ez mar itt nagyon OFF:)

Amit meg az oszovetsegrol irsz sajnos elegge nevetseges de nem a te hibad max igy hallottad.:) Eloszor is tisztazzuk le amig az ujszovetsegnek elengedhetetlen velejaroja es ALAPJA az oszovetseg ergo a Jezusi tanok nem allnak meg az oszovetseg nelkul, addig viszont forditva ez nem igaz az oszovetsegnek nem kell az ujszovetseg ahhoz hogy megalljon a laban.

Az meg mar hab a tortan hogy a keresztenyseg tudomanyellenessege s az eroszakossagarol is a zsidok tehetnek LOL LOL LOL:)))))))) ez meg mar szanalmas kategoria.

A nagy kulonbseg az alapoknal van, a keresztenyseg azt mondja szeresd felbaratodat mint onmagadat ( ami lehetetlen vagy nem normalis) mg a zsidosag tanitasa szerint amit nem tennel meg magadnak azt ne tedd masnak, ez ami pl megvalosithato.

Szoval van egy hit ami olyan mercet allit eled amit ugyse tudsz megugrani es van egy masik ahol igen....

Ja es ha ket kisgyereket bezarsz a szobaba es csinalnak valami bajt eltorik a lampat akkor ha benyitsz az esetek 90% ban az egyik rakeni a masikra.....ez a genjeinkben van jobb masra mutogatni mint amgunkba nezni, ez igaz az eredendo antiszemitizmusra vagy epp akarhogy hivjak mindig kell valaki akit lehet gyulolni es erre a zsidok jo alanyok mar jo par ezer eve, nem allitom hogy hibatlanok de hat ki az?
  • remark #5622
    es Isten azt mondta ez a tietek es aki benne van azt uzzetek el es oljetek meg( az egy mas kerdes hogy ez inkabb vizsga volt mintsem nyilt parancs) na szoval ok ezt nem tettek ehelyett jott a szivas.

Látod? Egyértelmű és mindenki által felfogható, érthető precedense van annak, hogy mi történik akkor, ha a zsidók nem irtják az ellenségeiket. Pont erről beszélek. Értesz most már?

A keresztenyseg alap gondokkal kuzd, eloszor is kellett nekik egy ellen polus

Te nem a Kereszténységről beszélsz, hanem a kereszténységről, avagy a judeo-krisztianizmusról. Azt írtam, hogy "az igaz Kereszténység ismerői". Aki tudja mi a különbség Kereszténység és kereszténység között, az tudja, hogy miért nincs helye a Bibliában az Ószövetségnek.

A kereszténység gondolom valóban olyan, amilyennek lefested, de én nem erről beszélek. Amint a Manikeizmusról megismerhettem, én azt tartom Kereszténységnek. Vagy a magyarok ősvallását. Na az Kereszténység. Eddigi forrásaim alapján úgy gondolom, hogy a zsidó hamisításokkal tűzdelt, Ószövetséget is magának mondó kereszténység az nem Kereszténység.

És ez egy olyan kérdés, amiről tudnunk kellene beszélgetni, mert ez fontos kérdés. Honnan származik a kereszténység (azaz az elterjedt, más irányzatokat tüzzel-vassal irtó keresztény vallás) ideológia alapja? Mert nekem úgy tűnik az eddigi kutatásaim alapján, hogy részben a jézusi vonalnál tetten érhető "keleti" filozófiák számítanak alapnak, és részben a zsidó hagyományok. Na most a kényelmetlen kérdés az az, hogy a kettő közül melyik jogosít fel egy keresztényt arra, hogy másokat megöljön? Ez egy kényelmetlen, de nagyon fontos kérdés.
  • Hypo #5621
    hmmm ez kicsit kusza am foleg toled ennel sokkal reszletesebb szoktal lenni, abban egyet ertunk hogy vallasokra hivatkozva eleg sok ember eletet megnyomoritottak az elmult 2000 evben.

Viszont ha mar vallastortenet, azert ne felejsd el pl hogy amikor a zsidok a pusztaban vandoroltak majd elertek izrael orszagat es Isten azt mondta ez a tietek es aki benne van azt uzzetek el es oljetek meg( az egy mas kerdes hogy ez inkabb vizsga volt mintsem nyilt parancs) na szoval ok ezt nem tettek ehelyett jott a szivas.

A keresztenyseg alap gondokkal kuzd, eloszor is kellett nekik egy ellen polus, es ne felejtsuk el hogy kezdetben mint titkos szervezett mukodott, csak amikor mar a hatalom felfigyelt ra akkor jottek az ujabb bajok, ugyebar az a hatalom vette fel aki kinyirt a avezetojet,,,na akkor jott a szokasos modszer kenjuk ra masra.

Aztan ez a hatalom megtarotta terjesztette eroszakkal, minel tobb hatalomert. Barmelyik tortenelmi muvet dramat filmet megnezed mindenutt az Egyhaz kavart!!!! Uldozte azokat akik kutattak, ok annak orultek ha a nep hulye. ( Ugye nnem baj ha szegeny vagy majd a paradicsomba jo lesz csak adozz az egyhaznak) LOL

Persze ez nem magat a kereszteny vallast minositi inkabb akik iranyitjak.

Szerintem a legtobbet artottak a nyugati vilagnak tudomanynak es mindennek sajnos.
  • remark #5620
    "Az Úr, Izráel Istene" mást se csinált mint irtotta az embereket. A zsidók előtt világos és beszédes útmutatás áll, hogy miként kell érdekeiket képviselni ebben a földi világban.

Az igaz Kereszténység ismerői inkább azon az állásponton vannak, hogy ezek a részek kerüljenek ki a Bibliából.
  • remark #5619
    Az jobb kérdés, hogy melyik országban működik valójában az igazságszolgáltatás?
    És amikor épp nem működik (esetek 90%-a), akkor mely könyvekben található ideológia ismerhető fel ebben a nem-működésében?
  • remark #5618
    Az arabok is nyilvánvalóan ebbe a körbe tartoznak.

Azt a kérdést tárhatnánk fel, hogy az egyes vallási irányzatok és ideológiák, melyek részben/egészben meghatározzák az egyes népek/nemzetek világnézetét, mennyiben járul hozzá ahhoz, hogy ilyen konfliktusok egyáltalán kialakulhatnak.

Ez egy olyan kutatás, amit tudományos igényességgel el lehetne végezni.

Fenntartom az álláspontomat, hogy a mára a nyugati világban uralkodóvá vált vallások táptalajt biztosítanak az öldökléshez, hisz világosan bemutatják, hogy mit nyerhet az ember az öldökléssel. (Sokat.) Más vallások azt mutatnák be, hogy mit nyerhet az ember pl. az áldozathozatallal, a tudatossági szintjének emelésével stb. (Valami teljesen mást.) A Kereszténység eredeti formája is ilyen. Tisztán ilyen. A mi a Bibliában van, az - forrásaim szerint - már egy felhígított-összezagyvált változat. Ha a judeo-krisztianizmus helyett pl. a manikeizmus terjedt volna el, századennyi öldöklés nem lenne a világban.

És az, hogy mennyire kompatibilis a világ pl. ennek a szeretetvallásnak a tanaival, az nem derülhetett ki, mert a judeo-krisztianizmus - saját tanaiból vett jogalapra hivatkozva - üldözte és megölte a manikeizmus követőit.
  • Hypo #5617
    Hat arrol igazabol a nyugati keresztenyseg tehet ha mar vallas es szociologiarol beszelunk, tudod aki nem olyan mint mi azt irtsuk ki, es aki nem olyan mint mi annal ne egyunk azert vn kozte kulonbseg.:)
  • Molnibalage
    Melyik országban működik az igazságszolgáltás és törvénykezés ezen könyvek alapján?
  • remark #5615
    "Keresztény" katona 500 km-rõl sorozza meg az ártatlan civileket rakétákkal, majd azzal hajtja álomra fejét, hogy ez nem háború, hanem ez szimplán az ártatlan civilek védelme érdekében kezdeményezett segítségnyújtás. Az önzetlen segítségnyújtás következtében hullanak Líbiában is az emberek a NATO bombázások következtében. Ámen?
  • Hypo #5614
    gyerekek mindenutt vannak hulyek jok okosak es butak. Izrale es Magyarorszag helyzete ebben a kerdesben eleg hasonlo, mivel kis orszagok kis nepesseg igy a hulyek sokkal jobban latszanak, kicsit vegigmesz itthon es azt hiszed mindenutt csak a parasztok meg bunkok meg tolvajok laknak pedig nem igaz. Az egy máskérdés hogy ha egy zsido hulye van abbol akkora dolog keveredik mintha 100 magyar hulye lenne, ez mondjuk fura maig nem ertem.

és akkor még hol vannak a béke szerető és embertársukért dolgozó Arabok...
  • remark #5613
    Ha már a Tóra és a Biblia szóba jött: nem gondolod, hogy annak, hogy mi van a Bibliában és Tórában köze lehet ahhoz, hogy ennyi "idióta" van nyugaton és Izraelben? Nézd csak meg a történelemkönyveket. Az, hogy a nyugat (Izrael is idetartozik) domináns nagyhatalommá vált, annak köze van ehhez az "idiotizmushoz" is, amit próbálna az ember feltérképezni és megbeszélni, de a folyamatos trollkodás miatt nehéz ez itt.
  • Hypo #5612
    fu ez az Angol lobby dolog hmm fincsi:)))) azt hittem mar ezek a meseket kinottuk de ugy latom nem. Hajra :)