Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ahhoz, hogy a térség legerõsebbjei legyenek, ahhoz lehet nem kell atomfegyver, de világviszonylatban ez mire elég?
Kurucinfo=gonosz: azt azok mondják akinek nem tetszik ami ott van.
Van ott ferdítés és kapkodás rendesen, de pl.: megvert civil rendõrök, csak ott mondhatják el, hogy milyen a helyzet az ország egyes felében egyes kisebbségek kapcsán.
És bár én is kaptam idegrohamot az olvasottaktól, de ott tételesen minden támadás fel van sorolva. (ha abból indulok ki, hogy tartalma -nem stílusa- ugyan az mint az "objektív" "kiegyensúlyozott" hírportáloknak, akkor minden támadásra igaz lehet ez és a hírek többségére is (sajnos).
Én azt mondom el kell olvasni ezt is, azt is. Nem azt mondani, hogy a kurucinfó: szar és az is egy hitvány, szélsõséges, állat, aki egyáltalán ezt olvassa és nem az Origót.......
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
Iránnak nem éri meg atomfegyvert csinálni. ha összeszedik magukat és jön a bevétel a térség legerõsebb állama lehetnek.
Hagyományos fegyverzettel is hazavághatják akkor Izraelt (a nagy ellenséget), aki mivel az USA kezd elfordulni tõle nem számíthat segítségre, max támogatásra és NATO békefenntartókra. De ez csak akkor lehetséges ha Irán minden szomszédjával eléri azt, hogy az amcsi katonai bázisaikat felszámolják.
(Üzbegisztán, Katar, Omán (nem biz), Türkmenisztán, Szaúd-Arábia, Irakban is ott eszi még a fene õket évekig, Afganisztánban meg már 2020-as kivonulási tervrõl is hallottam.)
Katasztrofális az afgán helyzet, már az oroszokkal kell kooperálni.
Szal Iránban lesz csokiság, csak az a kérdés, hogy Õk erõsödnek-e meg, vagy megtámadják õket, hogy szinten tartsák az iráni visszamaradottságot. Így se lehet figyelmen kívül hegyni az iráni hadsereget és erõfeszítéseket.
Izrael határait meg rendezni kell, de ez nem kedvez sok mindennek. A Palesztinoknak rengeteg jogot kellene adni (min szuverenitás, Izrael nem tarthatná karanténban õket), ott meg annyi az elfojtott feszültség, hogy megint csak külföldi békefenntartókat kellene odavezényelni.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
"Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselõ az Európa Tanács megbízásából egy jelentést készített, melyben fehéren-feketén leszögezi: „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.”"
tovább...
(lehet kurucinfózni, hogy ez biztos nem is igaz mert a kurucon IS kint van.)
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Miért feltételezed azt, hogy harctéren akarják bevetni? Miért feltételezed azt, hogy harc csak a harctéren folytatható, ököllel meg bicskával? Már nem a Középkorban élünk.
Ha már beszélgetünk, igazán írhatnál egy mondatot arról, hogy mi az embargó alapja. Vagy adj egy linket. A Google egy tonna értelmetlen dolgot dob ki ezekre a kulcsszavakra.
(Szerk.: közben látom, hogy az embargó alapja valami feltételezés...)
De ha szigorúan a hatalmi hierarchiát nézzük, akkor a gazdasági szereplõk valóban a politika felett állnak. A politika közvetlenül "people management"-et végez, a gazdaság viszont nem. A politika ezért egy szinten van az egyházakkal, médiával és oktatással (ezek közül mindegyik "people management"-et végez). Ezek felett van a cégek (akik az erõforrásokat menedzselik), ezek felett pedig a pénzrendszer. És ez még nem a piramis csúcsa...
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Nem kontrollálható a terjedés, nem azonnal öl és a megszállást is lehetetlenné teheti késõbb. Azom kívül a célbajuttatás is elég nehéz, mert az igazán komoly hatású vírosok és baktérimuok nem nagyon teríthetõek úgy, hogy fertõzennek, vagy egyáltalán életben maradjanak célbajutattás közben.
A vegyi fegyver sokkal hatékonyabb ezen a téren. Olcsóbb is valszeg. A hatóideje több gáznak nagyon kicsi, aztán elbomlik. Viszont amíg hat iszonyatosan kis mennyiség is öl, gyorsan és csak nagyon komoly védõfelszerelés menthet meg.
Nem kell hozzá csúcskat létesítmény. A mai vegyipar mellett mustárgázt vagy más egyéb harci gázt legyártani nem nagy szám. A tárolás és harci részbe töltés inkább a mûvészet, de még a nem túé fejlett Irak is képes volt ezek elõállítására külföldi segítséggel a '80-as években.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az uránium nem terem minden bokorban. Irán nem termel ki egy dekát sem. Az ország embargó alatt van. Ha a meglévõ urán készletet nyomon követhetõk, akkor nem lehet hazudozni, hogy van atomfegyvere.
Mondjuk a saját dúsító az gáz. Fûtõelemeket vehetnének.
Ha meg kiderül, hogy tényleg nem lehet atomfegyverük, akkor jönnek a jó öreg vegyi vagy biológia fegyverrel.
Pár éve láttam a Deltában egy magyar víruskutatót, aki azt nyilatkozta, hogy az emberek nem is gondolnák Budapesten, vagy Szegeden milyen veszélyes vírusokkal "bohóckodnak". A TV-t nem engedték be a laborba, (nem lehetett nagyobb, mint 200 m2), de azt megtudhatta a közérdemû, hogy lépfene, ebola vírussal kísérleteznek, meg mindenféle baktériummal spórával.
Akkor mi most vegyi fegyvert gyártunk, vagy csak kutatunk.
Michael Moore egy feszültségkeltõ ember, de "09/11"-ben az nagyon kapóra jött neki, hogy volt egy fanatikus anya, aki a katona fiával meg a szabadságot a világgal hazudozott...... meghalt a kisfia egybõl Bush te tetû, miért küldted háborúba a fiam.....
De ha most az USA kitalálná: márpedig Venezuela atomfegyvert akar, akkor az amcsi felnõttek min 30%-a habzó szájjal menne leigázni a gonosz Venezuelát.
Azt fejtegettétek már, hogy Al Kaida miért fenyegeti fõleg az USA-t?Miért õket támadta meg? Nem érdekes? Miért nem Dél-Afrikai Köztársaságot? Miért nem Kínát, vagy Ausztráliát?
Szerintem örüljünk, annak, hogy az afganisztáni "felszabadító" missziónk még nem böki a csõröket annyira, hogy Magyarországon pl a metroban merényletet kövessenek el..Mi lenne itt öcsém....
Ayman al-Zawahirinak vannak ilyen világpolitikai elemzõ írásai a neten lefordítva. Nincs meg valakinek a linkje?Nagyon kíváncsi vagyok mit ír, valamelyik fórumon azt olvastam "megmondja a tutit" és egy roppant intelligens ember (pszichiáter végzettsége is van többek között).
Ezek ugyan régiek de ezeket adta ki elöl a googli:
2007:
Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atomfegyver gyártására készülne, ahogy az Egyesült Államok állítja - jelentette ki vasárnap az ENSZ legfõbb nukleáris ellenõrzõ szervének vezetõje. Elbaradei szavai éles ellentétben állnak a legfelsõ amerikai vezetõk, például George W. Bush nyilatkozataival.
2006:
Atomfegyvergyártáshoz szükséges tisztaságú hasadóanyag nyomaira bukkant egy iráni létesítménybõl származó mintában a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) - szivárogtatták ki diplomaták pénteken az ügynökség székhelyén, Bécsben.
Tehát 2006 ban van rá bizonyíték, 2007 ben nincs, és ezt ugyanaz a "független(?)" bagázs mondja.
Én egy 2. Irakihoz hasonló kamut látok a dologban. Ha nem így van valaki linkelhetne valami konkrét bizonyítékot, mert ez így elég viccesen hangzik megint.
1. Az atomfegyver nem fog jobban elterjedni. (Ez szerintem jó, mert többbnyire olyan államok gyúrnak rá, akik nem túl békések és nem túl racionálisak, de legfõképp nem túl demokratikusak...)
2. A békés célú alkalmazást elõsegíti és megelõzi az erõforrások pazarlását.
Mikor azt írod, hogy "lenyomnák az árakat és az nem egy csoki dolog a kapitalizmusban" akkor végeredményben politikáról beszélsz, csak más vonatkozásban. A gazdaság a politika realizálódása, mivel a politika maga is az erõforrások felhasználásának szabályozását végzi (elviekben, a gazdaság meg a gyakorlatban).
Egyáltalán kirõl beszélsz, mikor azt mondod, hogy tõlük? Az átlagemberrõl, a vezetõkrõl, vagy valami másról?
1.: Vagy innentõl kezdve a személyeskedésekért vágom ki az embereket a fórumról.
2.: Bezárom a topicot.
Lehet választani...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az meg még érdekesebb, hogy olyan szerzõdést mernek ezek a földünket pusztító gennygombócok számon kérni másokon, melyeket õk nem tartanak be. (Gyerünk balage írjad csak, hogy nem is írták alá, a gyöpös agyad úgyis csak eddig fog eljutni)
Tehát USA és Israel, vagy nevezzük õket Usraelnek a vezetõjük úgyis ugyanaz a csoport, háborúval fenyeget egy országot, mert szerintük atomfegyver gyártására készül, mindezt úgy, hogy nekik már több száz atom töltetjük van, ráadásul már használták is civil városok ellen, ezzel elkövetve az emberiség történelmének legnagyobb bûntettét.
Most átcsapok személyeskedésbe egy kicsit:
Mindenki aki ebben az atomos kérdésben Usraelel ért egyet, egy erkölcsi hulladék, ez a véleményem, és még nem láttam érvet ami megváltoztatná)
(azért mindenhova nem engednék be én se mindenféle felügyelõket) Fura lenne, hogy mindenféle ürüggyel, most már minden ipari létesítménybe bemehetnének az ellenõrök pl. USA-ban, Kínában, Japánban.....
Kövessék le az urán útját, az elég biztosíték lenne. Nemdebár?
Nem fognak kilépni, ebben egyetértünk.
Az NNPT meghatározza az ellenõrzõ szerveket és nem te véleményed...
Ki is lehet lépni. Igen. Akkor tegye meg Irán és kész. Nem teszi meg...
Amikor aláírták gondolom az még az IIF elõtt volt?
Ki is lehetne belõle lépni, de Én inkább ezt a nagy embargósdit a gázkészletek korlátozása miatt hozták. Oroszország és Katar után õk rendelkeznek a legnagyobb készletekkel. Ha piacra nyomnák azt a rengeteg gázt, az nagyon lenyomná az árakat, az meg nem egy csoki dolog a kapitalizmusban.
Egyébként nem féltem Én õket. Az USA vagy 2 évtizedre lerombolta a hitelét Irak és Afganisztán miatt. Az amcsi nép nem hiszem, hogy tudna finanszírozni a közeljövõben egy Irán, vagy Észak-Korea elleni totális "felszabadítós, tömegpusztítófegyver-megsemmisítõs" háborút. Ez a két ország vissza is tudna lõni.... Nem nyernének, de nem lennének olyan könnyû falat, mint Afganisztán (ahol annyira leromlott a helyzet, hogy most már veszélyes kiszállni a katonáknak a gépjármûbõl, ott is ahol eddig békésen fogadták õket)
Az NNPT aláírásának a lényege az, hogy lemondasz azt atomfegyver birtoklásáról, belemész az ellenõrzésekbe, de cserében gigantikus technológiai adatbázishoz férsz hozzá, hogy civil célú nukleáris programjaidhat mûködtethesd. Irán aláírta, bár asszem nem ratifikálta.
Nem vagyok ebben biztos, az angol jogi szövegek értelmezése nem az erõsségem. Mindenféle hülye szavakkal doblázóik.
Miért van embargo alatt? Azért, mert az egyezményt megsértõket talán ezzel büntetik?
A civil életben valakit többször is átverhetnek, mégse öl. Valakit megrövidítenek 100000-rel és csonkít/gyilkol. Sokfélék az emberek.
Nem is tudom, hogy gondolja egy katona, hogy büntetlenül bombázhat?
OFF: Újvidéken, amikor egy NATO (amcsi) gép lebombázta az egyik Duna hidat, a pilóta kapott érte egy kitüntetést (mindentudás egyeteme CD-n, valami lézerekkel kapcsolatos elõadás keretében beszélt róla egy szegedi nagykoponya). Most ezt miért kapta? Létezhet olyan szerb/magyar akit ez nagyon sért. Volt benne feszültség rendesen eddig is, kap egy turistavízumot 15 év múlva és az oregoni kertvárosban élõ pilótának szétlövi a fejét. Nagyon igazságtalan lenne, de valaki csak így tud elégtételt venni azon, hogy lerombolják az országát.
ON
Most amit Iránnal csinálnak az egy vicc. Már máshol is írtam, hogy: Miért ne lehetne atomerõmûve, atomfegyvere?
Miért ne tagadhatnák a holokausztot?
Miért kellene Izraelt egy az egyben úgy elfogadniuk, mint ahogy most van?
Miért kellene lecsatolniuk az országuk egy részét, hogy a kurdok megalapíthassák autonóm országukat? (nem Kurdisztán, azt Törökországban akarják!)
Miért van, hogy a gáz és olajipari termékek finomítására szolgáló berendezések és számos más iparág gépészeti berendezései is embargó alatt vannak? (tessék megnézni a VTSZ számokat és az Irán mellékletet, azt is csodálom, hogy gázüzemû buszokat szállíthatott Magyrország)
A parancs meg ott is parancs. Valószínû élvezték a megtorlásokat, így nem is merült fel bennük a parancsmegtagadás.
A vita most arról szólt inkább, hogy jogos vagy jogtalan volt-e megölni a katonákat.
Szerintem igen, Mb szerint nem.
- A katona esküje a haza védelmére szól. Jelenlegi barátaid, (tudod USA), ettõl nagyon messze van, sõt ha úgy tetszik a Magyar katonák is, akik tulajdonképpen kizárólag pénzért vesznek részt egy megszállásban.
Stradh_:
A te érveid még mindig ugyanakkora szarok mint voltak, ilyen "érveket" tartsd magadban, vagy kussolj. Amit írtam, mind alá van támasztva MTI-s hírrel, és ide le is lettek írva. Nyomorék.
Ezek szerint azon nyomban végezzük ki, mondjuk John Glennt is?
Ez valami beugratós kérdés? Úgy beszélsz velem, mint ha nem ismernél mennyire vérszomjas vagyok....
Atyaég...
Tök mind1 szerintem milyenek az elveim. A barátaimnak hasonlóak mint nekem, választáson meg nem indulok.
Érdekes elveid vannak...
-A végrehajtók is valszeg valami katonai szervezethez tartoztak.
-Eskü???? ugyan már... ugyan már....
Husszein ideggázzal operált (amit Én amúgy támogatok és egy remek stratégia fegyvernek tartok)
Ez a pár pilóta csak csepp a tengerben. Nemdebár?