13596
-
#5731 Simon Peresz: "Felvásároltuk Manhattant, Magyarországot, Lengyelországot és Romániát." (2008)
Jójó, tudom az nem is úgyvót, meg nem is úgy gondolta, meg ő amúgy is egy barom, sőt az is lehet ott sem vót... -
remark #5730 Gondolom nem vetted észre, hogy a zsidó idézőjelben volt, az meg nem is érdekel, hogy miért volt idézőjelben. Igaz? -
#5729 Sorold fel, hogy melyek ezek az országok. -
#5728 Remek. Ilyen sorokat utoljára a náci törvényekbe írtak bele... -
#5727 Nem, én azt mondom, hogy finogm nincs, hogy kinek a kezében van, mert erről nincs statisztikám. Te sem tudsz felmutatni. Ellenben tényként kezeled. Röhej. -
#5726 Hol? Látsz te itt morvákat és egyéb régi törzseket...? -
#5725 A te elméleted szerint, Magyarország joggal tart igényt a régi nagymagyarországi területekre, sőt az indiánok észak és délamerika nagy részére.
No offense haver, de az indián rezervátomok azok lényegében indián autonóm területekkel és nagyon komoly kedvezményekkel bírnak. Szerencsejáték engedélyezése, stb.
Sajnos neked még mimdig nem fr a kemény fejedbe az, hogy az érdekérvényesítő képesség a lényeg. Ha Mo. ki tudná bulizni, akkor lehetne magyar terület is...
Izrael anno a nagyhatalamak egyetértésével jött létre és a középhatalmak támogatásával. A zsidók tömegsen települtek vissza.
Biztos én is írok néha baromságot, de te extrém eset vagy.
NÉHA....? -
#5724 Mindenesetre arra van pénzük és befolyásuk, hogy felvásároljanak országokat. (ezt nem én mondtam hanem őkmaguk) -
remark #5723 Onnan lehet tudni, hogy valaki "zsidó", hogy úgy gondolkodik és cselekszik. -
remark #5722 Egyetértek. Szomorú az, ami itt megy néha. -
#5721 Ok maradjunk annyiban, hogy szerinted a nyugati pénzvilágot nagyrészt nem zsidók tartják kézben, szerintem meg igen. -
remark #5720 Nem a honfoglalás időlimites - azaz visszautasítandó -, hanem a módszer ahogy csinálják.
Magyarországon 2000 évvel ezelőtt is azok a népek éltek akik ma. Ha ma magyarnak hívjuk ezt a népet, akkor hívjuk a 2000 évvel ezelőttit is annak (csal a te kedvedért, hogy megértsd a gondolatmenet logikáját).
Ezt folytatva, mivel a "magyarok" nem "foglaltak hont", de még csak nem is tértek haza (csak egy kisebbség), így nincs értelme a magyarokkal példálózni. A magyar példa nem hasonlítható ezen okból sem az izraelihez.
Amiatt pedig az egész példa eleve értelmetlen, az az, hogy - kiemelném! - nem a honfoglalással van a baj, hanem a módszerrel, azaz azzal a mentalitással, amit ezek a honfoglalók képviselnek, és amit a gyakorlatba ültetnek. -
#5719 Ez akkora egy baromság amilyet ritkán olvas az ember, főleg egy ilyen szintű topicban. (azért az sg mégsem az index fórumának szintjén van)
A te elméleted szerint, Magyarország joggal tart igényt a régi nagymagyarországi területekre, sőt az indiánok észak és délamerika nagy részére.
Sőt mivel nincs időlimit fessük le katonai színre az A38 hajót rakjunk össze 3-4 T72-est aztán hajózzuk le őket valami éhező afrikai putriországba öljük le az összes etiópot, aztán foglaljuk el a hazájukat, sok mindenre nem lesz jó de jobb ha nagynak lenni mint kicsinek.
Sőt USA foglalja el az összes olyan országot melynek nincs számottevő hadserege, meg tegye ezt kína és az oroszok is.
Biztos én is írok néha baromságot, de te extrém eset vagy. (bocs hogy felvettem a személyeskedős stílusodat, de ha magadon érzed talán észbe kapsz) -
#5718 Ki mondta, hogy a honfoglalás időlimites?
BTW, a zsidó államnak "több joga" - ez nagyon hülye kifejezés, de most nem jut jobb eszembe - van létezni ott, mint a magyarnak itt történelmi léptékben. Ugyanis 2000 évvel ezelőtt volt ott egy zsidó királyság. Itt megy 2000 éve magyarok nem voltak...
BTW, a zsidók nem honfoglaltak. Hazatértek... -
#5717 És honnan tudod, hogy valaki zsidó? Már nincs benne az okmányokba a vallás. Attól, mert valakinek zsidó hangzású neve van, attól nem fetétlen gyakorolja a vallást. Pl. egyik egyetemi évfolyamtársam is tipikus zsidó névvel bírt, oszt mégsem tűnt ki semmiben a nagy átlagtól.
Ez olyan, hogy az cigány, aki annak vallja magát. Vagy nem? Két jóbarátom is totál barna bőrű, de semmi közük nem volt azokhoz, akikre szeretnek hivatkozni úgy többen, hogy "férgek, élősködők" stb. -
#5716 Ez nem egészen igaz. Az IDF több telepet is eldózerolt és a katonák erővel tartották vissza az ottlakókat attól, hogy ne visszamenjenek a bontás alatt.
A telepesek rendelkeznek többnyira kézifegyverekkel önvédelemre, de annyi eszük azért nekik is volt, hogy talán az IDF-fel ne húzzanak ujjat.
Asszem finom kis kormányválság volt ebből. -
#5715 Neked tenyleg nincs fogalmad a kulonbozo kifejezesekrol vagy szandekosan nem tanulsz?
Lehet, hogy a zsidóknak csak egy kis csoportja (cionisták) foglalkozik a fent említett bizniszel...... -
#5714 2011-ben semmilyen szinten nem tudok egyetérteni egy honfoglaló néppel, legyen az a közel-keleten vagy kárpátalján, ezek az idők évszázadokkal ezelőtt elmúltak. Megértem a zsidó népet, hogy szeretnének egy saját hazát, hiszez minden népnek alapvető igénye, de ahogy ők csinálják az nem működik, rengeteg nő és gyerek halt meg ezen törekvésük miatt. Mielőtt oda mentek a bennszülöttek megmondták, hogy ez lesz, a cionisták nem hittek nekik, meg is lett az eredménye. -
#5713 Pontos statisztika ne létezhet, hisz ők még azokat is börtönbe záratják, akik a legnagyobb tragédiájukat szeretné jobban megismerni, ha jól tudom jelenleg is ül börtönben Németországban valami TÖRTÉNÉSZ ez miatt. Vajon ha valaki megpróbálna egy ilyen "hány százaléka zsidó a bankvezetőknek" statisztikát készíteni akkor ő csak börtönbe kerülne vagy azonnal a siralomházba?
Mi marad akkor? Aránylag reprezentatívan :D kivetítem azokat akikről tudom, hogy zsidók, a kis bankok (usa-ban több ezer van) amúgy sem számítanak annyira, a lényeg a nagyokon van, nekik van erős lobbi befolyásuk az országok és ez által a világ irányítása felett. (lsd usa és izrael "viszonya").
Szóval a lényeg, hogy a nagyok mind zsiráfok. -
#5712 A tortenethez hozza tartozik hogy azok a telepulesek az israeli torvenyek szerint is illegalisak.
Hogy megis miert nem tesznek ellene semmit? Az ott elo telepesek azt a hegyet "vedik" amirol konnyen lehet loni Jeruzsalement. Es bar az arabok azt mondjak most hogy szent varos, de megis eloszerettel lottek.
Rengeteg izraeli ugy gondolja jobb lenne ha azok az erofeszitesek amiket ott csinal par fanatikus nem ott hanem a Galilon es a Golanon csinalnak. -
#5711 Az óvódában dolgozó felnőttek meg +90%-a nő. Micsoda összeesküvés, a nők így irányítják a világot, hiszen a fiatalok fejébe azt töltenek amit akarnak.
Na, kb. ilyen szinten röhejes az érvelésed. Miért tételezed fel azt, hogy az összes zsidó szereti egymást és mindenben egyetért...?
Egyébknét meg van statisztikád, hogy a 90%-ot lobogtatod...? -
#5710 A probléma az, hogy ugyanezt látjuk a saját szemünkkel is napjainkban. Persze ez ellen jó érv lenne, hogy a bankok, meg a nagy kereskedelmi láncok tulajdonosi köre nem 100%-ban hanem csak 90%-ban zsidókból áll, csak azt felejtjük el, hogy a zsidók milyen kevesen is vannak (főleg ugye a holokauszt után) mégis ilyen nagy számban uralják ezeket az uzsorán és átverésen alapuló szektorokat.
Amikor egy ember saját hazája válik egy népcsoport ügyleteinek áldozatául és mégis ki áll az a népcsoport mellet, az jobb ha mélyen hallgat ahelyett, hogy nagy pofával degradálja azokat akik a problémákat felvetik.
Lehet, hogy a zsidóknak csak egy kis csoportja (cionisták) foglalkozik a fent említett bizniszel, ha így van és eltiltjuk a zsidóságot faji, vallási alapon ezektől az ügyletektől akkor ez a "jóésbecsületes" zsidókat nem is fogja érinteni, tehát nem látom át hol a probléma, kit érdekel az kis uzsorával foglalkozó zsidó csoport aki ez által elveszíti a bizniszét? -
remark #5709 Tény hogy problémája volt a zsidókkal. Tény az is, hogy neked az a véleményed hogy ennek maga Napóleon volt az oka.
Az viszont nem tény, hogy a kommentem vicc kategória. Te szimplán provokálsz. Ezért nem reagálok legutóbbi hsz-ed felvetéseire sem és ezért nem kapsz újabb példákat. Mert egyszerűen nem ér a veled való beszélgetés ennyit. Pedig megbeszélhetnénk, hogy mikor valakinek problémája van a zsidókkal (azaz mikor a zsidók problémák okaiként vannak feltüntetve), akkor ott mik a kialakult helyzet valós okai. De nem fogunk beszélgetni, mert te nem vagy hajlandó a beszólogatás szintjéről továbblépni. Jó. Akkor ne lépj. -
#5708 Szokásos fröcsögés. Napóleon is tudott állatságokat mondani és csinálni, ha úgy hozta a sors. A népszerűségért mindent...
Mellesleg a vélemény nem = tény.
Viccnek jó volt a komment. -
remark #5707 Szóval azt mondod, hogy a zsidók eddig mindig mindenhol békében éltek együtt a többi néppel? Akkor halljam, ez miért nem egy ellenpélda: Bonaparte Napóleon a következőket mondta a zsidókról -
#5706 Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke, 2005-ben történt megválasztása óta folyamatosan együttműködött Izraellel és az USA-val. A fegyveres ellenállásról lemondott, és a béketárgyalásokon súlyos engedményeket tett a cionistáknak. Sőt, mi több, az oslói egyezmény bizonyos pontjaira hivatkozva a Palesztin Hatóság biztonsági erői – melyeket az amerikaiak képeztek ki – tömegesen tartóztatták le a fegyveres ellenállást elkerülhetetlennek tartó palesztin csoportok – így a Hamász – aktivistáit.
Az Abbász irányítása alatt álló Fatah mozgalom – amerikai-izraeli sugalmazásra – attól sem riadt vissza, hogy megdöntse a demokratikus úton megválasztott Hamász-kormány uralmát. Ciszjordániában sikerült is átvenniük az irányítást, a Gázai övezetben azonban kudarcot vallottak. A Fatah és a Hamász között 2007 júniusában kirobbanó ellenségeskedéseknek több tucat halálos áldozata volt.
Sőt, bizonyos híresztelések szerint Abbász titokban támogatta a zsidó állam haderejének a Gázai övezet ellen 2008 végén megindított brutális agresszióját is, mert azt remélte, Izrael végleges csapást mér majd a rivális Hamász mozgalomra. A palesztinok tömegei fordultak el Abbásztól akkor is, amikor a Palesztin Hatóság elnöke megpróbálta megakadályozni a zsidó állam katonáinak gázai háborús bűncselekményeit feltáró, úgynevezett Goldstone-jelentés beterjesztését az ENSZ Közgyűlése elé. Az elmúlt esztendők során tehát egyre inkább úgy tűnt, Mahmúd Abbász egy reményét vesztett, az önfeladás és a megalkuvás útjára lépő politikus, aki árulásáért cserébe a cionisták kegyéből megőrizheti hatalmát a Palesztin Hatóság élén.
Mostani szereplése az ENSZ-ben és az a konokság, amellyel az elképesztő cionista nyomás ellenére kitartott szándékai mellett és benyújtotta Palesztina felvételi kérelmét az Egyesült Nemzetek Szervezetébe ismét kedvező megvilágításba helyezte őt. Népszerűsége nagymértékben megnőtt odahaza – nagy kérdés azonban, hogy a palesztin tömegek elfelejtik-e neki korábbi súlyos megalkuvásait?
Igaz, már akkor látszott, hogy nála is betelt a pohár, amikor egy esztendővel ezelőtt megszakította a tárgyalásokat az illegális telepek építését felfüggeszteni nem hajlandó Izraellel. Az ENSZ-tagsági kérelem előterjesztése révén ismét bebizonyíthatta, hogy elkötelezett harcosa a palesztin nép ügyének. Mostani „nagy dobásával” ráadásul sikerült a nagy riválist, a radikális Hamászt is zavarba hoznia. A Ramallah-i vezetés megalkuvó politikáját régóta bíráló iszlamista szervezet ellenezte Abbásznak az ENSZ-tagsági kérelem benyújtására vonatkozó kezdeményezését – és pillanatnyilag úgy tűnik –, rosszul tette, mert a palesztin elnök egyértelmű kommunikációs győzelmet aratott. Elképzelhető persze, ha Abbász akciójával semmiféle eredményt nem ér el és a palesztinok helyzete egy jottányit sem javul az elkövetkező hónapokban, akkor utólag a többség mégiscsak a Hamásznak fog igazat adni.
Bármiképpen is alakuljanak az események, Abbász mostani határozott kiállása azonban arra utal: talán mégsem népe árulója ő, és nem egy elvtelen, hazájának érdekeit kiárusító vezető, hanem olyan politikus, aki pontosan végiggondolta a palesztinok előtt álló lehetőségeket. Abbász – a Fatah mozgalom más vezetőihez, így Jasszer Arafathoz hasonlóan – már a '90-es évek elején arra az álláspontra helyezkedett, hogy az állig fölfegyverzett, Amerika teljes támogatását élvező Izraellel szemben a palesztinok fegyveres úton nem lesznek képesek kivívni a szabadságukat. Legfeljebb arra telhet az erejükből, hogy egymástól elszigetelt katonai akciókat hajtsanak végre, amelyeket azonban a cionista nyugati média „terrorcselekménynek” állít majd be.
Márpedig Abbász megítélése szerint a palesztinok igazságos harcára nézve végzetes lehet, ha a világ közvéleménye ellenük fordul, mert a „terrorizmussal” és az „erőszakossággal” azonosítja a palesztin nemzeti ellenállást. Végtére is miben reménykedhetnek a palesztinok, ha sem fegyveres úton, sem a világközvélemény mozgósításával és rokonszenvének elnyerésével nem képesek függetlenségüket kivívni?
Abbász kétségkívül súlyosabb engedményeket tett, mint elődje, Jasszer Arafat – lemondott a fegyveres ellenállásról, mindig és mindenkor hajlandónak mutatkozott egy asztalhoz ülni az erő pozíciójából tárgyaló Izraellel, a cionista követeléseknek megfelelően fellépett saját népének radikálisabb elemeivel szemben és a kompromisszumok útján a végsőkig elment – mindezzel pedig elérte, hogy a nemzetközi színtéren elfogadták, mint „józan”, „mérsékelt” (vagyis a cionista világbirodalom érdekeit nem keresztező) vezetőt. Akit most hatalmas ovációval fogadtak az ENSZ Közgyűlésében, és aki képes volt a nemzetközi élet homlokterébe helyezni az izraeli-palesztin konfliktust, mi több, hangsúlyozottan békés és megegyezést kereső politikájával elérte, hogy a palesztinok igazságos harcát immár a világ népeinek többsége támogatja – valahogy úgy, ahogyan egykor a dél-afrikai apartheid rendszerrel szemben fellépő fekete mozgalom is osztatlan rokonszenvet élvezett a világban.
Természetesen a palesztinai helyzetet jól ismerők pontosan tudják, hogy a Hamász nem terrorszervezet, hanem egy hazafias felszabadító mozgalom. Csakhogy ez a tudás édeskeveset számít, mivel a milliók tudatát formáló nyugati médiumok az iszlamista mozgalmat egy félelmetes terrorcsoportnak mutatják be. Tetszik vagy sem, egyetlen Hamász-vezető sem szalonképes a nemzetközi színtéren, és ezért közülük senki sem lett volna képes olyan hatásosan fellépni az ENSZ Közgyűlése előtt, mint ahogyan az egyébként nem éppen karizmatikus Abbásznak sikerült.
Hogy az Abbász-féle stratégia végül eredményesnek bizonyul-e, azt egyelőre nem lehet tudni. Ha eredményesnek bizonyul, akkor világszerte meg fognak erősödni az erőszakmentes ellenállás hívei. Ha azonban a palesztin elnök politikája kudarcot vall, akkor igazolva láthatják álláspontjukat mindazok, akik a hódító, gyarmatosító, elnyomó hatalmakkal szembeni küzdelemben a fegyveres harcot tartják egyedül célravezetőnek.
Perge Ottó -
#5705 Elég sokáig pattogott Israel oldalán a labda, de nem akarták leütni, mert akkor vége lenne az illegális telepek terjeszkedésének.
Ettől kezdve a lenti idézet nem áll meg, max egy átlag ATV néző előtt, ő talán még tapsol is hozzá. -
#5704 amugy talaltam egy jo idezetet a kozel keleti bekere....
"Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us" -
#5703 Marmint a kuruc info oldalain? szerintem egyertelmu.
van rengeteg esemeny amit ki ki a sajat szajize szerint talal, szerintem ezen nincs semmi meglepo. Csak szeretem amikor a nagy "objektiv" itasban egyik oldal fele huznak az emberek, ez alol en se vagyok kivetel. Pl a gyilkos naci temetesen is a jobbik es garda megjelent ezzel fejezve ki a hova tartozasukat. De a szomszed bacsi temetesen nem voltak ott de hat ez van ilyen ez a Magyaroszag -
#5702 Nyílván ebben is van ferdítés... -
#5701 Blbablable. Példát kértem. Te sem adtál. Gyökér... -
#5700 Hogy is irta anno remark? Sajnos nem tudom jol idezni.
Ennyi hazugsagot 40 percbe suritve... nevetseges -
#5699 -
ManoNegra #5698 Mindig mondják nekünk (magyaroknak), hogy mi aztán minden hibánkért másokat okolunk...
Úgytűnik, nem vagyunk egyedül! -
remark #5697 Röhejes vagy.
Valami ilyesmi válaszra számítottam. -
#5696 Ezt a soha nem tudtak békében élni részt kérlek fejtsd ki...
Az, hogy mindig jók voltak áldozatnak nem jelenti azt, hogy valóban ők a hunyók. Úgy egyébként ~2000 évig nem volt országuk, oszt sok helyen még így is ölték őket.
Röhejes vagy. -
#5695 Kurucinfo beszámoló az Israel vs Béke tétmeccsről -
#5694 Vannak kérdések amire sosem fogsz választ kapni, de abban biztos lehetsz, hogy akárhányszor felteszed ezeket, fogsz kapni válaszokat olyan kérdésekre amiket sosem tettél fel. -
remark #5693 Ez mind szép és jó, de a feltett kérdésre vajon mi a válasz? -
#5692 Egyik sem vagyok, sőt egyes jenkikbő akiket személyesen ismerek neten kezd kurvára elegem lenni.
Nem tudom, hogy honnan szedi azt a sok balfasz, hogy imádnám bármelyiket országot.