13596
H001.jpg
  • Zoli007
    Az az álarc nélküli csóka nem fél, hogy levadásszák?
  • Strahd_
    erdekes amugy osszehasonlitani a "szegeny" tomeggyilkos arabok kondiciojat es ay elengedett 23 eves katona kozti kulonbseget...

• Strahd_
    bar amilyen kepek vannak a neten lehet ebben igazad lehet...

ennek ellenere szerintem hibas lepes terroistakkal targyalni (igen terrorista es nem szabadsag harcos az aki tuszt ejt es utana azert valtsagdijat kovetel es ezt a vilag szemeben is most elimserte a Hamasz)

• [NST]Cifu
    bar nem ertek egyet a velemenyeddel hogy ez lenne az oka marmint az 1 izraeli tobbet er mint egy palesztin

Természetesen összetettebb dolog. Izraeli oldalról ott van az elrabolt családja (és támogatói) általi politikai nyomás, másfelől ott van az a tétel, hogy az IDF embereit igyekszik visszaszerezni.

mindha a Csillagbol elengednek a gyilkosokat hogy egy tuszejtonek a koveteleset teljesitsek

Csakhogy mi magyar fejjel gondolkodunk, magyar körülmények között.
  • Strahd_
    En ezt ertem, (bar nem ertek egyet a velemenyeddel hogy ez lenne az oka marmint az 1 izraeli tobbet er mint egy palesztin)
    De az hogy tomeg gyilkosokat szabadon engedni egy emberert kicsit soknak talalom.
    Azok kozul akit most elengednek egyszer mar elengedtek 80 as evekben cserebe Haifan az etterem robbantasert felelosok kozott volt.

mindha a Csillagbol elengednek a gyilkosokat hogy egy tuszejtonek a koveteleset teljesitsek
  • [NST]Cifu
    Az "egy izraeli fogolyért cserébe sok száz palesztin fogoly" dolog egy sokat vitatott eljárás. Az egyetlen "mentség", amit persze sose írnak le / mondanak ki az a gondolatmenet, hogy hát egy izraeli sokszor többet ér, mint egy palesztin.

Nem véletlen, hogy évekig húzódik egy-egy ilyen eljárás...
  • Strahd_
    Nem ertem az izraelieket, szerintem ez baromira nem eri meg.
    http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=241857
  • csige791
    mahmud ahmadinezsád beszéde az ensz 66. közgyűlésén - avagy vádbeszéd a cion-imperializmus ellen

Az Amerikai Egyesült Államokban a pénzügyi erőforrások 80%-át a népesség 10%-a birtokolja, míg a fennmaradó 20% jut a népesség 90%-ának.

Kik vetették ki a kolonizáció hálóját négy évszázadra a világra? Kik szálltak meg földeket, és rabolták ki más nemzetek erőforrásait, pusztították tehetségeiket, és idegenítették el nyelveiket, kultúrájuk és önazonosságukat nemzetektől? Kik robbantották ki az első és második világháborúkat, amelyek hetvenmillió holtat és többmillió sebesültet és otthontalant hagytak maguk után? Kik szítottak háborút a Koreai félszigeten és Vietnamban?

Kik állítottak fel, és támogattak katonai diktatúrákat és totalitárius rezsimeket Ázsia, Afrika és Latin-Amerika-szerte? Kik használták az atombombát védtelen emberek ellen, és halmoztak fel többezer robbanófejet arzenáljukban?

Mely gazdaságok alapulnak hadviselésen és fegyvereladáson? Kik provokálták Szaddam Husszeint hogy megszállja és nyolc év hosszú háborúba taszítsa Iránt, és kik támogatták, és szerelték fel vegyi fegyverekkel városaink és népünk ellen? Kik használták a rejtélyes szeptember 11-i incidenst ürügyként Afganisztán és Irak megtámadására - megölve, megsebesítve és elüldözve milliókat e két országban - azzal a végső céllal, hogy uralmuk alá vonják a Közel-Keletet és annak olajtartalékait?

Kik törölték el a bretton woodsi rendszert, és nyomtattak trilliárdnyi dollárt arany vagy egyenértékű pénz fedezet nélkül? E lépés világszintű inflációt okozott, s más népek gazdasági eredményeinek sarcolása volt a célja. Mely ország katonai kiadásai haladják meg évente a 10 milliárd dollárt, mely több mint a világ összes többi országának katonai kiadásai együttvéve? Mely kormányzat a legeladósodottabb a világban? Kik uralják a világgazdaság döntéshozó intézményeit?
  • csige791
    Így folyik az EU segély is Usrael kézbe. Nem elég, hogy szerencsétlen jenki jómunkások adóját lenyúlják a héberek, most még a mienket is plusz egy csatornán keresztül öntik a héber zsebekbe.

• remark #5922
    Nagyon lassú az oldal, de azért bejött: The U.S. approved to grant 400 M1A1 Abrams to Greece

A kommentek nagyon jók!

"These tanks are to defend the govt against the people who do not agree with them... The citizens!"
    "It is very sorry that my tax money will be spent on hellenic tanks. We should have let you gone bankrupt in the first place." (egy holland)
    "If all the Greeks commenting here, would spend their time working and paying taxes instead of assing around, the whole discussion would be obsolete."
    "So Turkey wants to have Greece? What about the EU selling Greece to Turkey? Problem solved."
    "You dont need tanks [against Turkey], just get 299 of your mates together and sharpen up your swords"

stb.
  • Pares
    Hogy MICSODA???
  • Saintgerman
    defencegreece.com : A görögök 400 db M1A1 es harckocsit vesznek az újabb "mentőcsomagból" ! Valakinek ötlete, hogy mire kell nekik ?
  • csige791
    off:

Obama beveti Shakirát

Barack Obama amerikai elnök oktatási ügyekkel foglalkozó tanácsadói közé nevezte ki Shakirát.

A kolumbiai énekesnő egy olyan bizottság munkáját segíti majd az elnök felkérésére, amely az Egyesült Államokban élő spanyol ajkú kisebbséget érintő oktatási kérdésekkel foglalkozik – közölte a washingtoni Fehér Ház szerdán.

Obama tavaly hívta életre a testületet azzal a céllal, hogy a spanyol ajkúak hozzáférjenek a lehető legjobb oktatáshoz. A 34 éves Shakira elkötelezett az oktatás ügye iránt, Pies Descalzos (Mezítláb) nevű alapítványa hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével foglalkozik. (lm)

MTI

• Pares
    Részvétem.
  • remark #5917
    Ahogy Szókratész írta: arra kell bízni az ország vezetését, aki nem akarja elvállalni. :-)

Ennélfogva a legjobbak nem kívánnak pénzért uralkodni, sem megbecsülésért, sem az uralkodásból nyilvánosan fizetséget húzva zsoldosnak minősülni, sem tolvajoknak, az uralomból titkon hasznot orozva. És becsvágyból sem kívánnak uralkodni, nem lévén becsvágyók. Kényszeríteni kell őket és büntetni, hogy uralkodni akarjanak. Ennélfogva rútságnak minősül, ha valaki önként kapdos az uralom után és nem várja meg a kényszert. Ha valaki nem akar uralkodni, annak a legnagyobb büntetés, ha gonoszok uralognak rajta. Gondolom, ettől félve vállalja az uralmat a derék, a jó, ha mégis vállalja, és még akkor sem úgy, mintha valami jólétbe, élvezetbe csöppenne, hanem csak kényszerből, hiszen nincs nála kiválóbb vagy vele egyenlő, akire átháríthatná. Azt hiszem, ha az állam csupa jó emberekből állna, az mind azért tusázna egymással, hogy ne uralkodjék; ebből világosan kitetszik, hogy az igazi vezető nem arra termett, hogy a maga javát keresse, hanem alárendeltjeinek javát. Különben minden értelmes inkább választaná, hogy más legyen az ő hasznára, semhogy ő a másért törje magát.

Az egyénre lefordítva: az ember kényelemből vagy más okból másra bízza saját élete irányítását, aztán egy szép napon ráébred, hogy ha kiadja kezéből az irányítást és ezzel együtt másra hárítja a felelősséget is, akkor csak veszíthet. A felelősség mindenkié, a munka mindenkié. "Az egyszerű út naivitás." (Utóbbi a Mozart musicalben hangzik el.)
  • remark #5916
    Szerintem a pofozkodásból nehéz jól kijönni, attól függetlenül, hogy jogos-e már az a pofon vagy sem. Lásd. "foglaljuk el a Wall Street-et" mozgalmat. Általában mindig az ellenkezője sül ki abból, mint amiért az ember nekiállt "pofozkodni". De ez a példa azt viszont jól mutatja, hogy tüntetések, mozgalmak vannak az USA-ban is.
  • csige791
    Moszka védelmébe vette az Izraelt állítólag rakétatámadással fenyegető szír elnököt
    Moszkva durva provokációnak tartja azt a Bassár el-Aszad szíriai államfőnek tulajdonított, s egyes sajtóorgánumokban publikált kijelentést, miszerint az elnök rakétatámadással fenyegette meg Izraelt.
    "Nézetünk szerint az adott esetben Szíria elleni durva provokációval, az információs háború egyik fogásával van dolgunk, amely mögött olyan erők állnak, amelyek érdekeltek Szíria messzemenő befeketítésében és olyan feltételek megteremtésében, amelyek igazolnák a Szíria ügyeibe való beavatkozást az ottani rendszer megdöntése céljából" - áll az orosz külügyminisztérium szerdán közzétett állásfoglalásában.
    A dokumentum az ilyen és ehhez hasonló lépéseket megengedhetetlennek minősíti. "Ezek csak megnehezítik a jelenlegi szíriai válságból való kivezető út keresését, az olyan módozatok megtalálását, amelyek nem csupán garantálnák az ország átalakulását korszerű, demokratikus állammá, hanem elősegítenék a béke és a stabilitás megőrzését az egész közel-keleti régióban" - állapította meg az orosz külügyminisztérium.
    (MTI)
  • csige791
    Csöppet talán elfogult vagy egy ilyen posztra. Szerintem egy ilyen topicnak olyan HG-kéne akit egyáltalán nem érdekel a téma, olyan ember viszont miért vállalná?

Akit ez a téma érdekel nem tud elfogulatlan lenni az biztos.
  • csige791
    Tyű mi lesz itt.

Ráfér Usraelre végre egy két pofon mert már nagy az arcuk, annak meg csak külön örülök, hogy egyre többen jönnek rá, hogy milyen is az igazi arca Izraelnek.

Az jenki népet kicsit sajnálom, mert ők alapvetően jó emberek, csak rossz, sötét erők irányítása alá kerültek. Pedig a megalakulásukkor milyen szép dolgokat határoztak meg az akkor honatyák, kíváncsi lennék mit szólnának ha látnák mi lett USA-ból.

Gyerekkoromban mindig azt mondtam, ha egyszer vezethetnék egy Ferrarit, akár meg is halhatnék mert azt boldogan tenném. Azóta felnőttem, ilyen kijelentéseket már nem teszek, de ha láthatnám még az életemben ahogy az egyszerű amcsi polgároknak kinyílik a szeme, és megkövetelik a kormányuktól, hogy forduljon el Izraeltől, akkor egy picit boldogabban halnék meg.
  • Hypo #5912
    Támogatom
  • patiang
    Ismered?: vizet prédikál, de bort iszik

Tőled: #5881---"Fulladj meg a véredben... hulladék!!!"
    #5876---"Kusspicsába!!!"
    és a többi "kedves" társai
  • sulyid
    Ezt is támogatom...
  • [NST]Cifu
    Megvétózva, kedves Drevil. Olyan troll, akinek ez már bőven a sokadik alregje, és amely már sok-sok alregjével lett kitiltva fórumképtelen viselkedése miatt, itt ugyan nem kap HG jogot. Amíg nekem a legkisebb beleszólási jogom is lesz, addig biztos. De szerintem nincs olyan moderátora az SG-nek akinek nem vagy a bögyében...
  • kakimakifsz
    általános mod topicban olvastam előbb.
    zárni most konkrétan senki.
    Korábban akarták gumiba, vagy sajátba rakni, de, ha lezárják az a legrosszabb, mert új se nyílhat!
  • remark #5907
    Milyen renitens beszólások?
    Kik akarják zárni?
  • remark #5906
    Ismereteim szerint Radnóti nem rendelkezett "zsidó identitással".
  • sulyid
    Támogatom!
  • sulyid
    Azt írják, hogy a zsidóság képtelen assziminálódni, s szeretni azt az országot, ahol felnőtt, ahol él. Radnóti tökéletesen szerette a hazáját, s tán még néhány dologban több rálátása is volt a dolgokra, mint az átlag magyarnak.
  • remark #5903
    Zsidó identitásról volt szó.
    Vagy azt akarod mondani, hogy az számít "zsidó identitásnak", amit te képviselsz?
  • kakimakifsz
    Mivel némely renitens beszólás miatt a topicot hamarosan zárni kívánják, mint a Holraszállás igaz-e topicot ezért szeretném, ha támogatnátok a Házigazda kinevezésem!

1: kap a topic egy szép új banner nemsoká! Az előzőt is én csináltam, de azóta idejét múlta.
    2: lesz egy folyamatosan bővíthető lista azokról a hírforrásokról, akik könnyen emészthetően tálalnak új híreket a témában
    3: ami saját okfejtés és személyeskedésre adhat okot azt kizárólag akkor hagyom meg, ha spoilerbe lesz téve!
    4: a személyeskedő hangnemű válaszok törölve lesznek még ha csak 0,01% benne a forumtársat célzó sértő tartalom.
    5: Topic FAQ-ok a Bannerban: Bizonyos témákban egyes fórumozok hosszabb hangvételű írásait összegyűjtjük, hogy mindenki elolvashassa összefüggő szövegként a fórumozó véleményét egyes résztémakörökről pl:
    #muszlimok a nyugati világban
    #haderők összehasonlítása a Közel-keleti országokban
    #közel-keleti kultura és szokásjog
    stb stb

Ne vesszen már kárba egy ilyen jó téma

Aki támogat az kérem írja egy hsz-ben hogy: Támogatlak

köszkösz
  • sulyid
    Arra utaltam volna, hogy minden izraelita bevan zárva a saját népe, vallása közé.
  • remark #5900
    Mire volt kivétel? Tényleg nem értelek, ha csak rövid mondatokat írsz. Bizonyára célzol valamire, amit nekem tudnom kellene, hisz ez a valami bizonyára köztudott, de én nem merítek köztudomású dolgokból, mert azok nagy eséllyel hamisak. Tehát miről van szó?
  • remark #5899
    Leírhatnád mi köze van a "zsidó vallásodnak" a felvetett témához?
  • sulyid
    Tényleg, ennyi erővel Radnóti az mi volt? Netán kivétel? -.-
  • sulyid
    Én mint zsidó vallású ember, csak röhögök az ilyesmiken... -.-
  • remark #5896
    Egyébként a kérdést már szóba hoztam egyszer, de megtárgyalva akkor sem lett. Akkor arról írtam, hogy micsoda véletlen egybeesés az, hogy pont az Izrael létrehozását célul kitűző mozgolódás félerősödésével együtt erősödött fel Európában a zsidóellenesség, és hogy a többek között Európából elmenekülő zsidókkal együtt lettek annyian a zsidók Palesztinában, hogy egyáltalán szóba kerülhessen Izrael kikiáltása.

De tudom, ez csak véletlen egybeesés...
  • remark #5895
    Én nem.
  • kakimakifsz
    Ezt tudom tapasztalatból! A romnegyedből nm igen szállingóznak a tesók, de néha kijönnek portyázni
  • sulyid
    Fekszek a röhögéstől XD
  • remark #5892
    A gettókapuk belülről zárásának technikájáról

a zsidó identitás eleve ilyen céllal lett megalkotva, hogy akik ebbe az identitásba vannak bezárva, azok ne érezzenek vágyat a körülöttük élő többséghez asszimilálódásra, a nemzettel, néppel, lakossággal stb. való érzelmi azonosulásra