13596
-
remark #6291 Az, hogy mi számít jogos techtranszfernek és mi nem számít annak, azt a nagyhatalmak mondják meg. Tehát újra az a válaszom, hogy nem, nem érdekel mit csinál Irán egészen addig, míg nála jóval nagyobb gazfickók úgy kb. azt csinálnak a világgal amit csak akarnak.
(Kiütöttek az előbb...) -
ManoNegra #6290 Izrael egyszer már megoldotta ezt a kérdést Irakkal kapcsolatban, akkor figyelmeztetést kaptak, hogy engedjék be az ellenőröket az erőműveikbe. Nem tették azt hiszem. -
#6289 Komoly gazdasági szankcióknak lehetne értelme csak akkor azt az oroszoknak is meg a kínaiaknak is be kellene tartaniuk. Ez meg nem valószínű. -
#6288 Te hogyan oldanád meg a fennáló problémát, jelesül azt, hogy Irán nem tartja be a nukeláris techtranszfert. Szerintem ő erre kíváncsi. -
remark #6287 Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy tartok-e Irántól. Nem, én az USA-tól és szövetségeseitől jobban tartok. -
kamov #6286 Te mit tennél most Iránnal? -
#6285 Még mindig nem tudod megkülönböztetni azt, hogy titokban és támogatással. Izrael kapott francia segítséget, de akkor nem volt NNPT, aminek amúgy sem tajga Izrael. Irán viszont igen. Pont. Ezek a tények, te növény... -
remark #6284 "Miért nem támadják akkor meg Izraelt is mert titokban atomfegyverre tett szert? Esküszöm nem értem."
Mert Izrael nem írt alá semmit, Irán meg igen.
Tehát arra a kérdésre, hogy Izraelt miért nem támadják meg (~miért nem fenyegetőznek a megtámadással) ha ugyanúgy titokban jut(ott) atomfegyverhez mit Irán, az az egyértelmű válaszod, hogy azért, mert Izrael nem írta alá semmilyen szerződést.
Ezt hogy lehet máshogy értelmezni, mint ahogy értelmeztem?
A tények velem vannak. Neked marad a személyeskedés. -
#6283 Nem, ezt sem mondom. Ezt te mondod. Egyébként meg nem támadta me senki minden szájtépés ellenére. Pedig ugyebár nagyjából olyan szintű terrorista támogatásért, amit Irán véghezvisz, azért megbombázták Líbiát 1986-ban...
A szerződésszegés eredménye, hogy lényegében más által pénzelve lesz atomfegyvere. Első körben mégsem támadtak, szankciókkal és nyomásgyakorlással próbálkoznak.
Továbbra sem értem, hogy logikailag hogyan következik az a kérdés, hogy miért nem támadják meg Izraelt.
Olyan vagy, mint egy unalmas imamalom, de rajtad legalább lehet röhögni... -
remark #6282 Az a baj hogy azt hirdeted, hogy Iránt azért támadják meg, mert megszegett egy szerződést. Nem fogod fel, hogy ezzel mit mondasz, igaz? Nem azt mondod, hogy azért támadják meg, mert van atomja, mert akkor logikus lenne a kérdés, hogy Izraelt meg miért nem támadják meg? Ehelyett kikerülöd az egész témát azzal, hogy a szerződésszegés a baj. -
#6281 Ebből is látszik, hogy nekik bomba kell, nem energia. Csak azt nem értem, hogy miért nem mondják fel az aláírt "szerződést" és akkor olyan bombát csinálnak amit akarnak. -
#6280 Akkor jól emlékeztem:) Na mondjuk már itt érdekes a sztori. Mert ha csak békés célra akarnák használni akkor tök mindegy, hogy ők vagy a ruszkik dúsítanak, hiszen az atumbombához pont a dúsítás után keletkezett plutónim kell. Vagy tévedek? -
#6279 Igen és igen. -
#6278 Egyébként tavaly vagy tavaly elött az oroszok nem ajánlották fel Iránnak, hogy ők készek az iráni atomdúsításra? Volt valami ilyen jellegű ajánlat a részükről csak ezt visszautasították nem? -
#6277 Hol mondtam, hogy jobban kell félni? Le lehetne szokni erről a más szájába adok szöveges stílusról... -
Pares #6276 Szerencsénkre ott van Izrael és az USA is, ők majd igazságot tesznek és megvédenek minket.
-
#6275 Segítek:
Mert ők mocskos szemét terroristákok és/vagy antiszemitákok, akik a zegész világot elpusztítanák és a zemberiség ellenségei is egyben. Ja és az utóbbi évtizedekben több országot támadtak meg mint ahány elnöke volt oroszországnak, és vetettek már be atomot is civilek ellen.
(Ha összekevertem őket valakivel, akkor bocs, sajnos nem túl jó a történelmi tudásom, de a logikámra hagyatkozva csak ők lehetnek a gecik akik ezeket tették) -
Pares #6274 Szóval akkor miért is kell jobban félni Irántól? -
#6273 Szernited. Szerintem meg nem kell minden hülyeséget ész nélkül aláírni, ha az nem érdeked. Ennyi.., -
#6272 DE persze ez nem baj, mert "nem írtak alá semmit"
Ez ba*dmeg röhej. -
#6271 Az izraeli atompotenciálra és a hordozóeszközök számára is csak becslések vannak. -
#6270 Irán valóban atombombát gyárt
Index
2011. november 8., kedd 19:25
|
Csak és kizárólag atombomba gyártásához használható számítógépes modelleket találtak Iránban a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA). A szervezet legfrissebb jelentése szerint Irán olyan teszteket hajtott végre, amelyek csakis nukleáris robbanószerkezet megalkotását célozhatják, polgári felhasználásuk nem lehetséges, írja a BBC.
A számítógépes modellek a jelentés szerint egy atombomba gyújtószerkezetét ábrázolják.
Irán továbbra is állítja, hogy nukleáris programja kizárólag polgári célokat szolgál, energiatermelésről szól.
Irán atomprogramja évek óta aggodalmakat kelt a környék országaiban és a nemzetközi közösségben. A legaggasztóbbnak eddig az tűnt, hogy Irán urándúsító kapacitások kiépítésén dolgozott, ám ez még polgári célokkal is indokolható lenne - bár alapvetően akkor van értelme, ha fegyverkezésre készülnek.
Az amúgy javarészt 2008-2009-ben lefolytatott vizsgálatokon alapuló jelentés szerint azonban a programnak vannak egyértelműen és kizárólag a fegyverkezést szolgáló elemei.
Izrael már hétfőn jelezte, hogy értesülései szerint bizonyítékok vannak az iráni atomfegyverprogram létezésére, ezzel párhuzamosan felmerült a megelőző katonai csapás lehetősége is az atomlétesítmények ellen. Erre utalt Simon Peresz izraeli elnök is. Izrael katonai csapással semmisítette meg a 80-as években az iraki atomprogramot, pár éve pedig Szíriában bombáztak le egy, minden bizonnyal az ország titkos atomprogramját szolgáló létesítményt.
________________________________________________________________________________
Egyébként Izrael beengedi az IAEA ellenőreit, vagy nekik azt sem kell mert "nem írtak alá semmit"? Egyáltalán tudja valaki mennyi atomja van a zsidóknak? -
patiang #6269 Csak nehogy igazzá váljon amit Nosti jósolt, hogy a sivatagban hatalmas fénnyvillanás lesz, mely emberek millióit pusztítja el. Mer akkor aztán én is el kezdek ám hinni. -
#6268 Hát ez van, valakik atom technológiát kapnak valakik meg egy országot.
Izrael:
[URL=http://hu.wikipedia.org/wiki/Palesztina]"Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt, ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot, elfoglalta a gázai övezetet. Az arab államok támadásba lendültek."[/URL]
Irán:
A technológiát nem arra használja amire kapta...
Ha USrael támad, remélem nagyon beszopják, és Irán megszórja őket azzal a 4 ukrán cuccal.
-
remark #6267 Iránnal az a baj, hogy ő a békés célokra kapott technológiát használja a jelek szerint másra. Ha holnap kilépne és visszaküldene mindent és 0-ról saját erőből kezdene atomfegyver gyártásba és fejlesztésbe egy árva hangot nem szólnék.
Újra megkérdezem: ezért támadják meg Iránt? Mert szerződést szegett? -
remark #6266 Én is láttam hogy Irán aláírt egy egyezményt amiben az volt hogy ha nem tartja be az ott leírtakat, akkor meg lehet támadni őket. Érted, nem? A szerződésszegésért. Nem ám azért, mert atomfegyverei vannak, nem. Hanem a szerződésszegésért.
És akkor én vagyok óvodás. Hát legyen! -
#6265 Minden elemzésnek és tanulmánynak van egy pontossági szintje. Ez alapján kell és lehet döteni. Ahogy már én is írtam. Lehetséges, hogy voltak elfekvő és elfeledett vegyifegyver készletek Irakban. Igen lehetséges, azonban ez kevéssé volt valószínű, hordozóeszköz tekintetében meg főleg.
2001 ősze után, mert miután Szaddam látta, hogy az tálibokat gyorsan orrbaverték sejthette, hogy mi lesz, ha szórakozik a régi idők stílusában.
Sajnos azt történt, ami történt.
Ha holnap vesz egy olyan ország atomot aki nem írt alá semmit akkor az ok?
Az a baj, hogy láthatólag tájékozatlan vagy.
1. Nincs kitől venni. Akinek van, az nem ad el atomfegyvert. Az angol-jenki Trident átadáson kívül gyak. soha nem volt közvetlen fegyvertranszfer technológiai, de kész szinten sem. Ha valaki mégis idegen ország területére vitte és egyes karbantartást az ottaniak végeztek el - állítólag így volt a lengyeleknél - az ellenőrzés akkor is a gazda ország kezében maradt. Az összes hivatalosan atomhatalom - az NNPT az 1967 előtt robbantottakat kezeli így asszem - aláírta, tehát nincs kitől venni.
2. Ha lenne ilyen, akkor viszont azt mondanám, hogy igen. Más kérdés, hogy a két államnak ez mekkora diplomáciai bonyodalmat okozna...
3. Iránnal az a baj, hogy ő a békés célokra kapott technológiát használja a jelek szerint másra. Ha holnap kilépne és visszaküldene mindent és 0-ról saját erőből kezdene atomfegyver gyártásba és fejlesztésbe egy árva hangot nem szólnék. Viszont nem így teszik. Pont. Ez egyszerre pofátlan és szerződésszegő magatartás. Ugyanis a más által felhalmozott nukleáris tudással érik el azt, amit. Javaslom tanulmányos a NAÜ nukleáris technológiai transzferre vonatkozó szabályozását. -
#6264 Na ez igaz.
Viszont aki odaküldte őket az meg azt mondja (gondolom én), hogy hamis adatokat kapott. Így meg is oldotta a nagy USrael, hogy nincs felelőse több ezer civil ok nélküli agyonlövésének, felrobbantásának.
"Mert Izrael nem írt alá semmit, Irán meg igen. Hányszor kell még elmagyarázni...?"
Ha holnap vesz egy olyan ország atomot aki nem írt alá semmit akkor az ok? -
#6263 Nem a tanulmány írója küldte a katonákat irakban. Rohadtul kevered a felelősségi szinteket...
Miért nem támadják akkor meg Izraelt is mert titokban atomfegyverre tett szert? Esküszöm nem értem.
Mert Izrael nem írt alá semmit, Irán meg igen. Hányszor kell még elmagyarázni...? -
#6262 "egy jövő hétre várható nemzetközi jelentés várhatóan bizonyítékokkal támasztja majd alá, hogy évekig hazudott az iráni vezetés, és az atomfejlesztéseket katonai célra akarja használni. "
Vajon ez ugyanolyan hiteles jelentés lesz mint az Iraki tömegpusztító fegyverekről szóló hazugság? Egyébként aki azt írta, miért nincs még elítélve emberiség ellenes bűnökért? Háborút indított a semmiért.
""Iránnak nemsokára atomfegyvere lesz, és a hátralévő időben a világ nemzeteihez fordulunk, hogy felszólítsunk őket, teljesítsék ígéretüket" - mondta a BBC szerint, arra utalva, hogy Izrael katonai segítséget is vár Irán ellen."
Miért nem támadják akkor meg Izraelt is mert titokban atomfegyverre tett szert? Esküszöm nem értem. -
#6261 Igen ahogy elolvastam és eljutottam arra a részre, hogy az izraeli volt titkos szolgálat ember szivárogtatta ki, egyből beugrott, hogy ezt már olvastam csak nem magyarúl:) -
#6260 Ez valójában egynek a lecsengése. Volt a Guardian, csak ilyen lassan terjed, mert azért mindenki hozzákölt ezt azt... -
#6259 Érdekesség, ismét egy cikk, hogy küszöbön a háború. -
ManoNegra #6258 Obama homlokán megjelent a célkereszt... -
Pares #6257 "A member of the media confirmed Monday that "there were discussions between journalists and they agreed not to publish the comments due to the sensitivity of the issue."
Nahát... Ki gondolta volna... Ha valami olyasmiről van szó, ami a Kiválasztottakat rossz színben tünteti föl a világ előtt, azt azonnal el kell hallgatni... És persze ez csak a kurucon volt "címlap sztori". -
Pares #6256 Haha, épp most akartam linkelni! Ez nagyon ott van a szeren... Azért néha-néha kibújik a szög a zsákból...
-
#6255 http://kuruc.info/r/6/87751/
MTI: Hazugnak nevezte Sarkozy Netanjaut, Obama helyeselt, majd hozzatette, hogy elege van belole.
Antiszemitizmus a G20-on.
Aki ezekkel kapcsolatba kerul, megismeri oket
az utalja oket minat a sajat szarat. -
ManoNegra #6254 *Érdekük úgy kívánja. fogalmazás rlz -
ManoNegra #6253 Lényegében így van, de az egész NATO akciót az váltotta ki, hogy elterjedtek a hírek arról, hogy repülőkkel és tankokkal lövik a civileket. Ezt természetesen minden normális ember elítéli. Hogy ez most igaz volt e vagy sem azt nem tudhatjuk, de az látható, hogy a NATO-nak már nagyon kellemetlen volt ez az egész, ezért avatkoztak be jobban annál, mint amire felhatalmazásuk volt.
Egyébként azt magad is elismerted, hogy nem szokásuk a nagyhatalmaknak közbeavatkozni kizárólag a nép érdekében, max akkor ha valami érdekük származik belőle. -
#6252 Maga Khadafi léte is kiváltó ok, mert nem kispista adott parancsot arra amire. Ergo, ha megölöd, akkor porblem solved. Lazán értelmezve a felhatalmazást. Bár nem is kell annyira lazán...