13596
-
remark #6451 Filmajánló: Olimpius Inferno
A kihelyezett kamerákkal sikerül is felvenniük a pillangót, azonban mást is: az egyik kamera jól láthatóan rögzíti, amint egy grúz harckocsioszlop behatol Dél-Oszétia területére…
A fiatalok a háború közepébe csöppennek. Mivel a média szüntelenül azt harsogja, hogy orosz és dél-oszét csapatok megtámadták a békés Grúziát, elhatározzák, bemutatják a merevlemezen tárolt felvételt, amely az ellenkezőjét bizonyítja: Grúzia kezdte a háborút.
Nem követtem annak idején az eseményeket. Hogy is volt ez valójában? -
#6450 Líbia sem érdekelte nagyon. Az elején ellőttek egy száas Tomahawk salvot, hogy a szövetségesek ne erőlködjenek. Ezzal az aktív részvétel nagyjából véget is ért. Továbbra is repkedtek jenki gépek egy ideig, de kivételesen nem ők vitték a zászlót. (Tankert is adtak asszem.) -
patiang #6449 Azért elég nehezen szánták rá magukat, amikor a halálos áldozatok száma ezres nagyságrendű. Én olyant olvastam, hogy amcsit igazából azért nem érdekli az ottani demokrácia, mert egy hatalmi egyensúlyt lát Szíriában. -
remark #6448 Igen. Ez le is van írva a harmadik írásban: "Ahogy várható volt. Az Arab Liga átmenetileg felfüggesztette Szíria tagságát." -
#6447 En ugy tudom nem csak a nyugat hanem az Arab liga is eliteli Sziriat -
remark #6446 US funds terror groups to sow chaos in Iran (http://www.telegraph.co.uk)
Az Egyesül Államok már régen megtámadta Iránt a terroristákon keresztül.
A várható forgatókönyv folytatódik - Szíria
Miközben Asszad rendszerét békességre szólítja fel [a nyugat] és a harcok befejezésére, addig folyamatosan fegyverzi az ellenzéket. -
#6445 Nem is tudom hanyadszor írom be, hogy ne egymással foglalkozzatok, ha már hozzászóltok a témához...
Nem is tudom már, hányszor kértelek titeket, hogy normális hangnem fórumozzatok, sértő megjegyzések nélkül.
Hétfőig bezárom a topicot, meg kiosztottam pár pontot. Nem, én már nem hiszem, hogy bármelyiknek is lenne foganatja... -
ManoNegra #6444 Értem én... :-) -
#6443 De hát nem érted, hogy "neeem íííírtak alá semmmit" ? -
ManoNegra #6442 Erre az UNESCO ügyre azt modom hogy tipikus, de semmi különös. Ez sokkal nagyobb baj! -
#6441 szerintem arra, de a lényeg nem ez, hanem az a móka amit zsiráfék művelnek. -
ManoNegra #6440 Te nem a talmudra gondosz? -
#6439 jellemző, hogy ismét egy mellékszálba sikerült belekötni, ami majd jól eltereli a témát arról, hogy megint mekkora gecik voltak zsiráfék. szép próbálkozás volt, de a lényegen az sem változtatna ha a tóra lenne maga a ratifikált világbékeszerződés. -
#6438 Ez már az utolsó szalmaszál lenne az érvrendszeredben?
Akkor amikor bevették a magyarokat akkor miért nem fejezte be USrael a finanszírozást, csak mert nálunk se kicsi a sikkasztási ráta. Korrupt volt itt mindenki, mégis finanszírozták az egész putrit az erős kutyák.
Ha nem akarod észre venni amiről beszélek ne vedd. Ahogy írtam a szemed előtt játszódik a történet, a szemed előtt hatnak a pénzükkel mindenre és mindenkire, irányítani akarnak mindent és mindenkit, de csak hajtogasd tovább, hogy ez összeesküvés elmélet, nem engem minősít. -
patiang #6437 Ez olyan mint a bealudtam:)) -
remark #6436 Hát látod "bajom" az nincs. (Nem érdemled meg a választ. Vagy ahogy Bucser mondaná: remark megint besértődött. Ja. Besértődött. Whatever...) -
remark #6435 Persze-persze. -
#6434 Na még Szíria egy érdekes eset:
cikk -
#6433 Hat eddig se voltam meggyozodve hogy rendelkezel alap tudassal pl ami a torat illeti de latom tenyleg fogalmad sincs de jo ezekkel a peldakkal dobalozni foleg ha a tarsasagnak sincs fingja rola csak vigyazz mert ha veletlenul olyanok is olvassak akik vagjak is, kirohogteted magad.
De ilyen alapon akkor az a kereszteny aki lop ott nem a bibliat iteled el hogy attol lop hanem az egyent, de itt rogton az egesz tora arra buzdit hogy a goj nem is ember? Lol az hogy emberek mikent viselkednek az az o sajat BŰNÜK köze nincs az eszmékhez. Az meg egy másik kérdés hogy Jézus nevében több embert öltek meg, és ? erről nem jézus tehet...
Amúgy az egészbe még az a vicces hogy a GOJ kifejezeés az népet jelent minden népet, ugye az arabok raadasul meg rokonsagban is allnak és hát a koranban nagy kulonbseg van mondjuk a zsidok keresztenyek es poganyok kozott..de ez már egy másik történet.
Iran meg gondolom nem zavarna oket ha egy esetleges valaszcsapasukban a palesztinokat is kinyirnak a zsidokkal egyutt, mivel oket kurvara nem erdeklik a palesztinok csak duma. -
#6432 Miért? Bármilyen pénz, ami Paleszínába befolyik, az elsikkasztható. Minden cukormáz ellenére elég korrupt volt Arafat és utódjai is. Ergo így is felfogható. Minek adjak pénzt, ha úgysem érné el célját, még ha a cél jó is lenne? Magánszemélyek és cégek számára az adakozás mindig nyitva áll. Ha ennyire a szíveden viseled sorsukat nosza, adakozz... -
#6431 "A szemétgeci oroszok mikor basztak ki ilyen szinten egy UNASCO-hoz hasonló szervezettel?"
Ha meg ki is basztak, attól még nem jó dolog. Vagy mert szerinted az usa megszórt attommal két várost akkor ha én megszórok akkor hivatkozhatok arra, hogy "de hát az usákok is" -
#6430 Szövegértelmezés? Bagoly..... :) -
#6429 A szemétgeci oroszok mikor basztak ki ilyen szinten egy UNASCO-hoz hasonló szervezettel? Ilyere csak a zsiráfok képesek és a csicskáik, mint pl te is. Örülj az eredményeiteknek, én max torkon fosni tudlak érte.
"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. " -
#6428 Azért az UNESCO és a grúz faszomttudja kik között van egy kis különbség.
Usrael kb ezt mondja:
Bevettétek a palesztinokat? Akkor dögöljön éhen pár köcsög 5-6 éves gyerek.
Zsiráfoknak ez az alap, pár gój kis kölök mínusz? Ez van a tórában is nem, szerintük ez így még jó is.
Tisztán látható, hogy a kitudja honnan való pénzükkel tartanak sakkban bármit, legyen az unesco vagy egy ország egy nép. A szemed előtt játszódik a történet mégis mást mondasz. Te egy igazi fanboy vagy öreg. De persze a pofád az nagy, személyeskedés megy, de látod ilyet én is tudok, csak annyi a különbség köztünk, hogy én tudom, hogy ennek sok értelme nincs.
Vak vagy vagy hülye?
-
#6427 Továbbra sem értem, hogy mi a túró bajod van. Mindenki olyan szervezetet finanszíroz, amit akar. Gondolom az oroszok sem pénzelnek olyan szervetet, ami kicsit is kapcsolatban áll grúzokkal vagy csecsenekkel, mert nem áll érdekükben. Akkor miért tenne az USA az ő érdekeivel ellentétesen...?
Nem igaz, hogy mindig ennyire beszűkülten gondolkozol...
Úgy szeretném tudni, hogy ennyire beszűkült tudatú embert ki a halál alkalmaz és mire. Egyáltalán hány éves vagy? Mert sokszor nem tudom eldönteni, hogy tojáshéj van még a seggeden vagy agydra ment az öregség... -
remark #6426 Nem tök mindegy.
Nem, nem tök mindegy.
Ha Magyarország nem akarja finanszírozni a román mondjuk a román műamlékek finanszírozását, akkor nem teszi.
Szövegértelmezés!!!
Nem szimplán nem akarja finanszírozni Palesztinát, hanem AKKOR nem akarja finanszírozni az adott ENSZ szervezetet (tehát nem Palesztinát), HA az Izraellel szemben álló Palesztina így megy úgy...
Nem érted a magyar mondatokat!! (No meg az írással is gondod van. Lassíts kicsit és olvasd vissza amit leírtál, mert néha már az érthetőség rovására megy a szóismétlés, elgépelés stb.) -
remark #6425 Szövegértelmezés! Nem írtam izraeli világuralomról!
Avagy, a te stílusodban: te még a betűtésztás paradicsomlevesből is azt olvasod ki hogy én izraeli világuralomról írok.
-
#6424 Ha csak azt... -
#6423 Nem tök mindegy. Akkor az USA. Ha Magyarország nem akarja finanszírozni a román mondjuk a román műamlékek finanszírozását, akkor nem teszi.
Az önrendelkezés a lényeg. Sötétséged hihetetlen. -
#6422 Látom te még a betűtésztás paradicsomlevesben is izraeli világuralmat olvasnál ki. -
remark #6421 Legközelebb talán te mondod meg, hogy mire költse a saját pénzét Izrael?
Na most lebuktál!
Arról volt szó, hogy az USA mire költse a saját pénzét!! És nem arról, hogy Izrael mire költse!
De te most elismerted, hogy az USA pénze felett Izrael rendelkezik!!
Az meg egy teljesen más kérdés, hogy miért nem veszed észre a nagypolitikát a döntés mögött: az USA szimplán elkötelezte magát, hogy ameddig Izrael nem ad engedélyt arra (az USA-nak), addig az USA politikai és gazdasági (közvetve katonai) eszközökkel is fellép Izrael ellensége, a palesztinok ellen.
Ezt tettem szóvá. És te azt hiszed, hogy erre megfelelő reakció az, hogy "legközelebb majd talán te mondod meg hogy aaaaaazussa mire költse a saját pénzét"? Gondold át újra...
Abba meg már bele se merek menni, hogy kinek a pénzét költi VALÓJÁBAN az USA. Mert ugye az egy tény (na nem számodra) hogy szinte az egész világ HITELEZ az USA-nak. Tehát kinek az erőforrásaiból lépnek fel a palesztinok ellen? Hát pl. abból, amiből neked kellene házat, utat, gyárakat építeni, gazdálkodást folytatni a földeken, hogy normális körülmények között tudj TE élni. De mi telipofával tapsolunk mikor az USA ezeket az erőforrásokat arra szórja el, hogy Izraelnek jobb legyen. No comment. Figyelj vághatod magad alatt a fát, de majd igyekezz mindezt úgy tenni, hogy azért alattam legalább maradjon fa. Köszi. -
#6420 Azért mekkora arc vagy. Legközelebb talán te mondod meg, hogy mire költse a saját pénzét Izrael? Azért ez tényleg megalol... -
remark #6419 "Az Egyesült Államok, Izrael szövetségese a 90-es években fogadott el egy törvényt, amely megtiltja bármely szakosított ENSZ-szervezet finanszírozását, amely teljes jogú tagként felveszi a Palesztin Hatóságot."
Ezt nevezem. -
#6418 Vagy azt csinálod amit a zsiráfok akarnak, vagy...
De persze összeesküvés, hogy mindenben benne van a kezük.
Bazdmeg balage. (jöhet a felkiáltó jel leszarom) -
#6417 Hogy mentenél ki egy fuldokló zsidót a vízből?
- Nem tudom.
- Nagyon helyes! -
Pares #6416 Mi a szarról beszélsz. Én moonhoaxer? És még Te mondod, hogy a Te szádba tesznek olyanokat, amiket nem is mondtál? Komplett idióta vagy. -
ManoNegra #6415 Ebben hol szerepelnek a tálibok? -
#6414 Ezt 3 sec alatt találtam
Persze, ez neked biztos nem elfogadható hírforrás... -
#6413 Úgy látom képtelen vagy megkülönböztetni a döntési mechanizmust a végrehajtástól.
Békeidőben n+1 NATO gyakorlat van, ahol a NATO protokol szerint mennek a gépek és a NATO-ban bevetess egységes eljárásokat gyakorolják. Amelyik ország úgy döntött, hogy csatlakozik az akcióhoz, az ezen protokol szerint tette a dolgát. Arról, hogy mennek gépek vagy sem, minden ország egyedileg dönött. Semmi köze ahhoz, hogy a pilóták és a földi személyzet hogyan teszi a dolgát. Ez a politikai része a dolognak. Viszont a NATO mittomén milyen tanácsa összes sem ült, hiszen a NATO-t nem támadták meg.
Viszont, mivel a technikailag a NATO infrastuktúrát és vezetési szervezetet használták ezért a NATO főtitkár is nyilatkozott és annak a felületét IS használták információ megosztásra a nyilvánosság felé. Ennek ellenére a Gripenel nyilvánosságra hozotott felderítési anyaga jellemzően először a svéd oldalakon lett kitéve.
Így már világos?
A svédek nem NATO tagok, de NATO partnership ország. Ennek is több szintje van, svédország az egyik legmagasabb szinten van ezen a téren. Nagyon sok mindent megosztanak vele és bizony szintű döntéshozatali ügyekben is jelen lehetnek. Technikai oldalról meg azt jelenti, hogy bizonyos IFF protokollokat a svédekkel is megosztnak, hogy konfliktus estén a gépek azonosíthatóak legyenek. Mit gondolsz, hogyan van NATO kompatibilis IFF a mi és a csehek Gripenjein...? -
#6412 Ezt egy moonhoaxertől hallani igazi elismerés...