13596
-
#6571 Ebben a topikban? Ugyan már... -
#6570 Világháború? Kinek származna haszna abból? Katonailag az USA/NATO továbbra is egyeduralkodó, még egy hipotetikus Orosz-Kínai tengely sem ér fel vele. Pláne ha a NATO vonzáskörzetében lévő nem NATO-országokat is felsorakoztatjuk (Dél-Korea és Japán első sorban).
Szóval hagyományos háborúban esélytelen.
Mi marad? Nuklerási csapásmérés -> válaszcsapásmérés -> világégés.
Mi miatt? Egy közepesen fontos perzsa állam miatt, amely ráadásul sem az amerikaiak, sem az oroszok számára nem létfontosságú?
Gondolkozz már logikusan... -
#6569 Rosszul érted.
Oroszország egy Iráni konfliktust arra használhatna fel, hogy a közép-déli régióban növelje a befolyását, Grúzia és Azerbajdzsán kárára. Ez esetben sem feltétlenül támadóként képzeli el magát, hanem a puszipajtás Örményeket félti...
Ott van az utolsó bekezdésben, hogy Oroszország mire készülne... olvasd el, ha már belinkelted... -
#6568 Térkép volt vajon a kezükben? Nem Irak az igazi probléma, ott adott esetben "fű alatt" nyilván átengedték volna a szövetségesek az Izraeli gépeket. Ellenben Szírától semmiképen, Jordániától esélyesen nem kaptak volna beleegyezést akár csak halgatólagosan is a légtérhasználatba.
BTW szép poén, hogy továbbra is a légicsapásban gondolkodnak az újságírók (hírcsinálók?). Arról csak a szakmai elemző oldalakon lehetett olvasni, hogy egy ilyen támadásra ott lennének az izraeli tengeralattjárók, és az azokról indítható robotrepülőgépek... Azoknak nem kell légtérhasználat, és a nemzetközi vizekről is elérhetnék az Irán déli részén lévő célokat... -
Pares #6567 Mármint az oroszok... -
Pares #6566 Az már most elkönyvelhető, hogy egy esetleges Irán elleni agresszióban az minimum nem avatkoznak be, de inkább Amerika és zsidó mestereik ellen foglalnak álláspontot...
A 3. Világháború sajnos a küszöbön van... -
#6565 Oroszország készül a háborúra (oroszvilag.hu)
Remélem jól értem, hogy az oroszok Irán oldalán csatlakoznának a "mókához". -
#6564 "A háború nyolc és fél évében több mint százezer iraki halt meg"
Megérte terjeszteni a demokráciát... -
patiang #6563 szabad a gazda? -
#6562 Hivatalosan is elismerte Izland a palesztin államot
Izland hivatalosan elismerte a palesztin államot, a nyugat-európai országok közül az elsők között.
Össur Skarphédinsson izlandi külügyminiszter csütörtökön a palesztin kollégájával, Rijád al-Malkival Reykjavíkban tartott találkozón jelentette be, hogy a parlament akaratának megfelelően Izland független és szuverén államként ismeri el Palesztinát az 1967-es hatnapos háborút megelőző határokon belül. A miniszterek közölték azt is, hogy a két ország felveszi egymással a diplomáciai kapcsolatokat - közölte az izlandi külügyminisztérium.
Az izlandi parlament november 29-én fogadta el azt a határozati javaslatot, amellyel felhatalmazta a kormányt Palesztina elismerésére. A határozatban felszólították az izraeli és a palesztin felet, hogy azonnal hagyjanak fel az ellenségeskedéssel, tartsák tiszteletben az emberi jogokat, valamint tárgyalások révén kössenek békemegállapodást.
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) párizsi székháza előtt két napja, kedden húzták fel a palesztin zászlót, miután az ügynökség közgyűlése október végén teljes jogú tagjai közé választotta a Palesztin Hatóságot. Az UNESCO-ba való felvétel nem volt semmilyen hatással a Palesztin Hatóságnak az ENSZ-ben elindított teljes jogú tagfelvételi kérelmére, amelyet szeptemberben nyújtott be Mahmúd Abbász palesztin elnök.
Palesztina függetlenségének 1988. november 15-i kinyilvánítása óta a világ több mint 120 országa ismerte el a palesztin államot. Az Európai Unió jelenlegi tagjai közül Magyarország, Lengyelország, Románia, Bulgária és Málta még 1988-ban elismerte Palesztinát.
(MTI)
-
#6561 Rablótámadást intéztek egy palesztin falu ellen az EU-érett zsidó megszállók
Szombaton a reggeli órákban zsidó telepesek tucatjai – izraeli katonák jelenléte mellett – támadást intéztek a Nablusz városától keletre található Salem faluban élő palesztinok ellen.
Szemtanúk beszámolói szerint a zsidók az Elon Moreh és a Gideon elnevezésű településekről érkeztek. A megszállók tüzet nyitottak a falu palesztin lakóira, és többen közülük megkísérelték elrabolni a helybéli farmerek jószágait.
A zsidók megjelenését követően azonban rövidesen a településen élő palesztinok nagy számban siettek megtámadott társaik segítségére – mondták el a szemtanúk. Az ellentámadás sikeresnek bizonyult, és az izraeli katonák védelmét élvező megszállókat sikerült meghátrálásra bírni. Az otthonukat védelmező palesztinok őrt állnak a falu határában, és farkasszemet néznek a zsidó telepesekkel, akik - a szemtanúk beszámolói szerint - továbbra is a közelben ólálkodnak. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.
-
#6560 Irán a Hurmuzi szoros lezárására készül
Köszönjük Amerika! -
remark #6559 Egyébként így utólag elárulhatom már, hogy a cikkben leírt eszmefuttatás az érdekes, nem az, hogy Iránt megtámadják-e vagy sem. Teljesen mindegy kit támadnak meg, a lényeg nem ez, hanem az, hogy a háború fennmarad, mert olyan elvek szerint éljük az életünket, amiből egyenesen következik a háború.
De természetesen örülök annak, hogy mások felhívták a figyelmemet a statisztika szépségére. Valóban szép dolog az! -
remark #6558 Olajáremelés dettó. Igazatok van, nincs mese. -
#6557 3. vh dettó. -
remark #6556 Igazad van. Ha kellően sok időnk van várni, akkor az a jövendölés is igazzá válik, hogy Hollandiát meg fogják támadni. -
#6555 Az elmúlt 3 évben ez a n+1-ik jövendölés. Ha kellően sokáig vár az ember, akkor statisztiki alapon lehet, hogy előbb utóbb bekövetekzik... -
remark #6554 Tibor bá’ online - Iránt meg fogják támadni -
#6553 Some of the participants in the 2011 Pan Arab Games, taking place in Qatar, were upset this weekend after discovering that a map showing “Palestine” presented its boundaries as only included Judea, Samaria and Gaza.
The map was presented, along with the maps of other participating countries, at the opening ceremony of the games in Doha. The representation of “Palestine” made some of the participants furious, as they claimed that the map only showed 22% of the area of “Palestine”.
The participants said that presenting “Palestine” in this way constitutes recognition of Israel and an acceptance of what they termed “the American scheme of the new Middle East.” They also threatened to return to their home countries and not participate in the games.
They also stressed that Qatar had made a bad mistake and that it will be responsible for it and at the same time they demanded that the map be corrected. In addition, they threatened to take to the streets to demand an apology to the “Palestinian people.”
Not stopping there, the participants also blamed the Palestinian Authority for the incident, claiming that it is a natural outcome of its policy of negotiating with Israel.
The PA, while stating its intentions to negotiate peace with Israel in international media, usually presents a totally different picture within its own media. This includes claiming that the entire land of Israel is in fact “Palestine” and not restricting themselves to Judea, Samaria and Gaza.
A few months ago, PA representatives in the United Nations were handing out maps of “Palestine” that show it in place of all of Israel, including Tel Aviv.
As far back as 2008, PA Chairman Mahmoud Abbas was filmed at a PLO Central Committee meeting with an emblem that negated the existence of the State of Israel, hanging in the background. The emblem included the PA flag above a map which depicted Palestine replacing the entirety of the State of Israel.
There have also been numerous other cases in which official PA media have broadcast maps of the region, obliterating Israel completely, and replacing it with the PA flag. -
#6552 Grat az írásaidhoz. -
#6551 Monjduk. -
#6550 OFF
Az elismertség realitív dolog. Én pl. soha nem szeretnék bizonyos tekintetben elismert lenni a kurucinfón...
Egyébként én is írok cikkeket, csak nem ide, mert kétlem, hogy az én munkáimat leközölné az sg, mert egyik sem az Örkény egypercesekbe tartozik terjedelemben és szétszabdalni őket nem nagyon van értelme. Ezen felül tele vannak hivatkozásokkal és linekkel és néha copyrightos fotóval is.
Itt találod eddigi műveimet. -
remark #6549 Pakisztánnal mi újság? Nem mostanában balhéztak össze az USA-val? -
#6548 Amcsi bázisok a területen
-
#6547 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem te a nagyon jó cikkeidnek(is) köszönhetően, elég elismert személy vagy már itt az sg.hu-n. Ha én most elmennék ilyen olyan topicokba ovisat játszani, hogy szerintem elfogult vagy molni mellet, akkor vagy kiröhögnek, vagy még én kapok figyelmeztetést, hogy a nagy vifut bírálni mertem.Molnit megint csak nem fogom "beköpni" mert amit csinál egyáltalán nem súlyos probléma, csak ilyen kicsi szurkálódás. A probléma az, hogy ebben a topicban kizárólag ő teheti meg ezt büntetlenül, ha más teszi (ráadásul csak miután molni elkezdte) bant kap. -
#6546 Miért adná vissza? A Jugók sem adták vissza a lelőtt F-117-est, például. :)
Ami az offot illeti, vajon hányszor és hány féle képen nyilatkozztassam ki, hogy ne a topicot rongáljátok feleslegesen, hanem a moderátori topicban lehet panaszestet tartani? Megpróbálom arabul, ha már közel-keleti topic:
الانتقال إلى موضوع الاعتدال
-
#6545 Irán nem adja vissza az amerikai drónt -
#6544 off:
Tehát vagy elfogadjuk, hogy molni személyeskedhet, vagy mehetünk a p*csába. (feltéve ha nem akarunk árulkodni mint az oviban) -
#6543 Moderációval kapcsolatosan ott a moderátori topic. -
remark #6542 Nem csak te látod így. -
#6541 Ron Paul az igaz elnökjelölt
Mivel hihetetlenül népszerű és az elnökválasztás-jelölt vitákban óriási fölénnyel vezet mindig (neki 60%, a többieknek 15-20%), a hivatalos média (Fox, CNN) úgy csinál, mintha nem is létezne...: az adatokat nem publikálják, illetve vannak olyan viták, melyekben Ron Paul 1-2 percet kap csak szót, míg mások 7-8 perceket beszélhetnek. (A múltkori negatív rekord 53mp volt az egész televíziós kampány-vita alatt!)
”Tíz év alatt irakiak százezreit bombáztuk és öltük meg. Ez nem bosszantaná Önöket? Ha nem, akkor valami nincs rendjén" - ilyen és ehhez hasonló gondolatok nem nagyon hangoztak még el amerikai elnökjelöltek szájából.
Ron Paul republikánus képviselő és elnök jelölt, mialatt felszólalásaival folyamatosan sokkolja az amerikai politikai elitet, egyre nagyobb népszerűségnek örvend az állampolgárok között.
Bár a hivatalos médiák mindent elkövetnek Paul háttérbeszorítására, a CNN véleménykutatása alapján ennek ellenére is jelentősen erősödött a népszerűsége a legutóbbi véleménykutatás óta.
Bár még elmarad az első számú jelölt, a texasi kormányzó Rick Perry mögött, Ron Pault egyre komolyabban kell venni, ami azt jelenti hogy egyáltalán nem az a ’futottak még’ kategória, aminek a nagy médiák próbálják beállítani.
A szeptember 11-i megemlékezés apropóján rendezett hétfő éjszakai vitában Ron ismét nem hazudtolta meg magát, sőt annak az eretnek gondolatának is hangot adott, hogy az USA maga idézte elő a WTC tornyok elleni merényletet.
Ron Paul a terrortámadásért, úgy mint a gazdasági és társadalmi problémákért a hadiipari túlköltekezést ill. az USA agresszív külpolitikáját nevezi meg, amire véleménye szerint a szeptember 11-i támadás csak egy válaszreakció volt.
”Le kell faragnunk a hadiipari kiadásainkat. Nem kell második világháborús repülőgépeket építenünk. Mi mindig az utolsó háborút vívjuk,” mondta.
”Azért vagyunk nagy fenyegetettség alatt, mert sok országot nyomunk el. 130 országban vagyunk ott. 900 katonai bázisunk van világszerte. Össze fogunk roppanni,” magyarázta.
Ron Paul jelöltet Rick Santorun felelőtlennek bélyegezte, amiért honlapján az amerikai külpolitikát a 9/11-es terrortámadás ’katalizátorának’ állította be.
Ron Paul egy Osama bin Ladent idézve válaszolt: ”Osama bin Laden és az al Qaeda egyértelműen kimondta, hogy ’Azért támadjuk meg Amerikát, mert Szaúd-Arábiában, a szent földünkön bázisaik vannak, és mert nem bánnak tisztességesen a palesztinokkal,.” - a válaszba itt bele fújjoltak Santorurn támogatói, de Paul rendíthetetlenül folytatta - ”ami etikátlan a dzsihádista civilizáció szempontjából”.
”Tíz év alatt irakiak százezreit bombáztuk és öltük meg. Ez nem bosszantaná Önöket? Ha nem, akkor valami nincs rendjén.”
Az iráni szankciók ellen
A PressTV jelentette, amit nálunk mélyen elhallgatnak, hogy Ron Paul (képen) texasi kongresszusi képviselő, elnökjelölt, nyílvánosan ellenezte az Irán elleni szankciókat, mert az a háborúhoz vezető út első lépése lenne. Erre most az amerikai republikánus párt zsidó tagozata nem hívta meg őt a december elején tartandó kongresszusára. A képviselő felszólalásaiból a hazai lapokban még egyetlen betűt sem idéztek.
Szemben az árral
Amerika utolsó reménysugarának tartják sokan, de mivel teljesen nyíltan szembe ment a szabadkőműves elittel és a bankár irányítókkal, nem biztos, hogy el is jut odáig majd...
Olyan dolgokat mond ki, amit soha senki addig. Mindent feltár beszédeiben, amit eddig bemosott a hivatalos politika az összeesküvés-elmélet kategóriákba. Hiszen mindennel ezt teszik, ami számukra kényelmetlen vagy nagyon nyíltan kilátszana már az igazság! Ron Paul célja a Status Quo felszámolása, felhívni az emberek figyelmét, hogy a bebetonozott 2 oldal mögött ugyanazok az érdekcsoportok állnak! Nyíltan beszél a FED-ről, a Rotschildokról, az USA háborús politikájáról és a felszámolt szabadságjogokról.
Mivel hihetetlenül népszerű és az elnökválasztás-jelölt vitákban óriási fölénnyel vezet mindig (neki 60%, a többieknek 15-20%), a hivatalos média (Fox, CNN) úgy csinál, mintha nem is létezne...: az adatokat nem publikálják, illetve vannak olyan viták, melyekben Ron Paul 1-2 percet kap csak szót, míg mások 7-8 perceket beszélhetnek. (A múltkori negatív rekord 53mp volt az egész televíziós kampány-vita alatt!)
(Politaktika, Elhallgatotthírek blog) -
#6540 off:
most végig néztem az utóbbi két nap hozzászólásaimat és nem találtam szurkálódást. Emlékeim szerint a régebbiek, molni személyeskedéseire érkező válaszok voltak.
A furcsa az ,hogy elég sok topicban vagyok jelen, és talán 1 kivételével csak itt kaptam bant. ( a másik az a hír vagy magyar mentalitás topicban volt de ott is hasonló eset volt, személyeskedésre válaszoltam...)
Ha jól megnézed az utóbbi két napban molni nélkül nulla személyeskedés volt, majd megérkezett és azonnal kezdődik. Csak én látom így? -
#6539 Off.
Ha a te apró szurkálódásaidat is ide venném, akkor ez esetben téged is oda és vissza ki kellett volna már bannolnom. Szerintem e téren teljesen egy húron pendültök, az egyikőtök 19, a másik egy hijján húsz...
Egyébként még nem találkoztam Molnival.
Viszont szép hosszú priviváltások voltak és vannak a stílusa miatt. Emlékeim szerint eddig csak én adtam neki büntetőpontot...
Teszem hozzá ezt a témát a modi topicban vagy priviben... -
#6538 ok, értem.
Cifu ezekről beszéltem:
"ahogy te írad, az facepalmos a javából."
Miért van az hogy balage megtehet mindet ebben a topicban? Talán ismeritek egymást, a való életben haverok vagytok vagy mivan? -
#6537 Azért valahol vicces, hogy egyemberes mintából indulsz ki. Számtalan jenki katona meg úgy érzete egy időben, hogy van értelme annak, ami csinálnak.
Ezek szerint, ha én szervezek egy sajtótájékoztatót mondok valamit, akkor onnantól fogva validál téged, ha az éppen neked tetsző infókat ad? Az igen...
Ettől függetlenül lehet igaz, amit írt, de olyan formában közölni ahogy te írad, az facepalmos a javából. -
remark #6536 Nem a hír topik volt a lényeg, hanem az örök dilemma, ami ugyanúgy igaz Szíriára is mint ránk. -
remark #6535 Mert ami volt, az elmúlt. Én is égethetnék Budapesten monarchiás zászlókat, csak nem sok értelme lenne. Attól még a múlt tényei ma is tények, és segítenek megérteni a ma dolgait. -
#6534 Nem fogom a hír topicot ide keverni... -
#6533 Ja, csúnya, csúnya britek és franciák... :P
Volt képük jó 90 éve nem adni a Kurdoknak és a Berbereknek saját országot. De a fene érti miért nem Angol és Francia zászlókat égetnek akkor a Kurdok és Berberek? :) -
remark #6532 Ugyanezen események nyomait látod Magyarországra vonatkoztatva a Hír topikban is: önállóak legyünk küzdelmes életet, vagy egy birodalom részeként éljünk "békében és nyugalomban". Jó kis dilemma.