13596
-
neB #6771 Egyetértek.
Közben BREAKING.
Irán elzárta az olajat 6 európai országtól.
"Iran has stopped crude supplies to Spain, Italy, France, Greece, Portugal and the Netherlands, reports Iran’s Press TV."
Nagyon kíváncsi vagyok hogy ebből mi fog kisülni. Mert ez így nem mehet tovább egyik fél részéről sem. -
kissssss #6770 jó kis híroldal a kitekintő.hu csak sajnos nagyon elszaporodtak a magyargyűlölő emberkék ott. (admin meg modi nincs) -
neB #6769 Mi lesz veled Szirt?
"Moammer Kadhafi októberi halálával Líbia felszabadult. Az Átmeneti Nemzeti Tanács hozzáláthatott az ország alkotmányos rendjének kiépítéséhez és infrastruktúrájának újjáépítéséhez. Tripoli és Bengázi között félúton azonban van egy, a harcok során rommá lőtt város, Szirt. Moammer Kadhafi szülővárosában tett látogatást a BBC egyik munkatársa, az általa készített interjúk tanúsága szerint lakói közel sincsenek megelégedve az elmúlt pár hónap eredményeivel, és elmondásuk alapján továbbra is hűek bukott vezetőjükhöz."
Hát ezért tényleg megérte elüldözni Kadhafit. Legalább láthatják a szírek hogy mi vár rájuk nem sokára. -
#6768 Igen. -
remark #6767 Hát hogyne. Az IMF hitelből biztos futja nekünk. -
#6766 És? Nagyon helyes. Itt lenne az ideje már legyalulni a szír kormányt. -
remark #6765 Annak idején ugyanerről volt szó Líbia kapcsán: BREAKING: Foreign Troops on the Ground Inside Syria in Violation of International Law
Azóta Líbiával kapcsolatban megjött a megerősítés.
Majd megjön Szíriáról is a megerősítés. -
remark #6764 Azt is "szenny"-oldalon olvastam anno, hogy Líbiában nincsenek ott, és akkor is hasonló volt a reakció. -
#6763 Azért valamilyen szinten elékpesztő, hogy te tényként kezelsz mindent, ami ezen a szenny/viccoldalon megjelenik.
Ezek szerint, ha holap indítók egy portált és telehányom minden szeméttel, akkor ezt is benyelnéd, ha neked tetsző dolog jelenne meg rajta...? -
remark #6762 A "NATO" Szíriában sincs ott: Beismerték: brit különleges alakulatok Homsz környékén -
Pares #6761 Bevédik Izrael oldalait az Irán elleni támadáshoz. -
#6760 -
#6759 -
kissssss #6758 ez várható volt, innen már nincsen vissza táncolás. -
#6757 kemény.. -
remark #6756 Nem kellett sokat várni: LIBYA: Mounting Resistance against NATO Occupation and NTC Proxy Regime
Libya SOS said its government "recognize(d) the presence of the forces belonging to 14 different nationalities in the country under the umbrella of the training, assistance and advice."
Csak hogy valami magyar is legyen: Az amerikai csapatok megszállták az olajfinomítókat Líbiában
De persze ez nem megszállás. Hivatalosan legalábbis. Hivatalosan ők csak "asszisztálni" vannak ott... :-) Végül is az oroszok is csak asszisztáltak nekünk annyi éven át... :-D
Ahogy a Líbia elleni háború se háború volt. Hisz ők pl. csak úgy ott voltak:
[URL=http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29001]BBC "Reveals" After the Facts how British Special Forces Supervised and Spearheaded Libya Rebels to Victory[/URL] :-D -
#6755 Irán. -
remark #6754 Nyitva hagyták a kiskaput - avagy hogyan lehet mentesülni az olajembargó alól -
remark #6753 Leleplező anyag a Líbia elleni nyugati összeesküvésről -
#6752 És, ha az lenne...? -
remark #6751 -
#6750 nem. a kommentekben meg is beszélik.....
így már egy kicsit más azért. -
remark #6749 Ez micsoda?
Ez lehet hogy tényleg egy szíriai tank elleni támadás videója? -
#6748 http://news.yahoo.com/ahmadinejad-says-iran-ready-nuclear-talks-115732174.html -
Pares #6747 "-Irán -> Hát már annyiszor írták, hogy XY hónapon belül megtámadja az USA és/vagy Izrael, hogy ha csak na... ehhez képest továbbra sincs háborús helyzet, csak szájtépés és provokálás, meg politikai/gazdasági szankciók..."
Nincs az olyan régen, hogy elkezdték mondogatni az Irán elleni invázió lehetőségét. Még bármi történhet decemberig. -
remark #6746 Te írtad, hogy Kína nem fog beavatkozni Irán oldalán. Nem olvastam el a cikkeket, nekem te vagy a forrás. A kijelentésed nyomán kezdtem el gondolkodni azon, hogy ennek a ki nem állásnak az oka lehet-e az, hogy Kínának habár az akarata lehet hogy megvan, de a konkrét lépésekhez szükséges ereje meg csökkenőben.
Miben nincs igazam? :)
Pl. Líbia kapcsán még mindig nem osztom a véleményeteket. Csak erre akartam utalni. -
#6745 A felvétel a 2004-es elnökiválasztási előfutamon készülhetett, 2003-ban. -
#6744 Remak:
A kapcsolat amit én feltételeztem az annyi lett volna, hogy Kína ha rossz gazdasági helyzetben van, akkor az esetleges politikai akaratát, miszerint kiáll mondjuk Irán mellett, nem tudná tényleges konkrét lépésekre váltani, ezért is visszakozhat némileg.
Kína politikailag kiállhat, ki is áll Irán mellett, éppen most jelezte, hogy megfontolja az Indiaiak által követett utat, és arannyal fizetnek az Iráni olajért. India lett a kínai vásárlás visszafogása után az első számú partnere mennyiség terén Iránnak. Egyébként EU tagállamok is vásárolnak/tak Irántól.
Az mindenestre szép fricska, hogy dollár helyett aranyban fizetne India...
Minden csak megfogalmazás kérdése. Így is lehet mondani, ahogy te mondod, és akkor neked van igazad.
Miben nincs igazam? :) -
remark #6743 Minden csak megfogalmazás kérdése. Így is lehet mondani, ahogy te mondod, és akkor neked van igazad. -
#6742 Se a mennyiség se az időtartam nem stimmel. W.C meg 1999 után kapálózott, miután úgy távolították el bizonyos parancsai miatt, ahogy... -
remark #6741 Nem az NWO dolgok a lényegesek, nyilvánvaló (számomra ), hogy nem azért jöttem elő az írással.
A kapcsolat amit én feltételeztem az annyi lett volna, hogy Kína ha rossz gazdasági helyzetben van, akkor az esetleges politikai akaratát, miszerint kiáll mondjuk Irán mellett, nem tudná tényleges konkrét lépésekre váltani, ezért is visszakozhat némileg. -
#6740 És mennyit támadtak meg 5 év alatt?
Egyet.
Kettőnél meg légi támogatást nyújtott.
Mi történt a 7 megnevezett országban?
-Irak -> tudjuk, megszállva, valamilyen szintű demokrácia felállítva. Azonban ez az egy ország lefogta az USA haderejének jelentős részét (US ARMY / USMC kb. kétharmadát, a flotta és a légierő negyedét).
-Líbia -> népfelkelés, USA utólagos légi támogatás.
-Libanon -> Izrael ez után támadta meg, ugye sem katonailag, sem politikailag nem jöttek ki jól belőle. Libanon azóta politikai kríziseket él át, ám a Hezbollah támogatottsága csak nőtt az eltelt idő alatt.
-Szomália -> Háborúban áll 2006 óta, ebben az USA 2009-ig korlátozottan (légi támogatás), 2009 óta minimálisan (légi felderítés és "szaktanácsadás") vesz részt.
-Szudán -> Háborúzott(zik) Csáddal, instabil belpolitika, a Darfúri régió körüli botrányok. Az USA katonai erővel nincs jelen.
-Irán -> Hát már annyiszor írták, hogy XY hónapon belül megtámadja az USA és/vagy Izrael, hogy ha csak na... ehhez képest továbbra sincs háborús helyzet, csak szájtépés és provokálás, meg politikai/gazdasági szankciók... -
#6739 A cikkben szereplő NWO dolgokra inkább nem reagálnék, már ki volt vesézve (mi érdeke az USA-nak, hogy a vele baráti rendszereket megdöntsön, és ezáltal a helyükre könnyen amerika-ellenes (de legalábbis nem annyira amerika-barát) politikai erők kerüljenek?).
Az adott esetben nincs kapcsolat. Irán és Kína a korábban megkötött olajszállítási szerződéseket vitatja, Irán szeretne a jelenlegi piaci áron értékesíteni, Kína meg azt mondja, hogy az előre meghatározott árat hajlandó kifizeti egyes szállításoknál.
Egy lehetséges magyarázat, hogy Kína ez úton akar nyomást gyakorolni Iránra, hogy ne pattogjon, és "jó áron" szállítson olajat a legnagyobb vásárlójának. A kérdés, hogy a fennmaradó mennyiséget Irán tudja-e értékesíteni, és ha igen, mennyiért. -
Feliratot majd kapcsoljátok be. -
remark #6737 És ehhez mi a hozzáfűznivalód?
Egy újabb mocskos erkölcsű politikus: Rick Perry védelmébe vette a holttesteket levizelő amerikai tengerészgyalogosokat -
#6736 Gőzöm sincs. Ilyen távolságból megítélni...? Nem vagyok közgazdász. Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy a kínai léptékek egészen mások. A lázongások felemlegetése egy dolog, de annak sikere erősen kétséges. Azt láttuk 89-ben, hogy a kínai elvársak nem szívbajosak... -
remark #6735 Ha te nem szereted Bélát, akkor olvasgasd a cikkben megadott linkeken elérhető Jenőt:
China Failing, as Predicted?
U.S. ambassador: Political situation in China “very, very delicate”
Nem hiszem hogy ennyire nagy nehézséget okoz kikerülni azt a két mondatot ami nem tetszik neked, és arra koncentrálni, amiről szó van. Ha ez mégis menne, akkor válaszolhatnál most már arra a kérdésemre is, hogy akkor most Kína gazdasági/belpolitikai helyzete és Iránnal kapcsolatos külpolitikai álláspontja között mi lehet a kapcsolat? -
remark #6734 Vagy azt szeretnéd, hogy ha ajánlok egy írást, aminek az a címe, hogy Béla, akkor a Béla helyett írjam mondjuk azt, hogy Jenő, mert itt a Bélákat nem szeretik? Vagy mit szeretnél?
Továbbra is fenntartom, hogy azt, hogy egy írást miért ajánlok, és hogy én az adott kérdésről mit gondolok, arról kizárólag találgattok. Te is, más is. Az ilyen találgatást az esetek nagy részében figyelmen kívül hagyom. Most nem így történt. -
#6733 Ez is egy közepesen érdekes valami lenne, de azért az NWO/kotneós mondatok a végén kinyírták az egészet... -
remark #6732 Ezt nem én írtam le. Ez a hivatkozott írás címe. Mi közöm nekem ahhoz, hogy valakik valahol ilyen írásokat írnak? Egyébként meg a kommentek is igen érdekesek, de te gondolom azokért is engem fogsz kiosztani.