Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Anders nem kifejezetten az arabok, hanem a muszlimok elleni ellenérzésérõl beszélt / írt.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Aggodalom lett úrrá Izraelen, miután a mérsékelt Fatah és a radikális Hamász kibékült egymással. Ráadásul már több dél-amerikai ország szuverén államként ismerte el Palesztinát, pedig a függetlenség kikiáltását csak szeptemberre tervezik.
(...) A dél-amerikai országok azt a tényt ismerték fel, hogy Izrael politikája, a Ciszjordániában megállíthatatlanul burjánzó zsidó telepek számának szaporodása lehetetlenné teszi a béketárgyalások sikeres befejezését.
(...) Márpedig a palesztin állam létrehozásának tervével az Egyesült Államoknak és Izraelnek is szembe kell néznie.
(...) csak annyi került nyilvánosságra, hogy a
(...) Németország, Franciaország és Nagy-Britannia egy új nemzetközi béketerv bejelentésére készül, melynek részét képezné a két állam elismerése az 1967-es határok alapján, úgy, hogy Jeruzsálem kettõs fõváros lenne.
(...) Medvegyev a találkozó után bejelentette: "Oroszország már régen döntött. Támogattuk és támogatni fogjuk a palesztin nép elidegeníthetetlen jogát egy független államhoz Kelet-Jeruzsálemmel mint fõvárossal." És egy ilyen kijelentésnek súlya van, hiszen Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja.
A végén még az USA és Izrael magukra maradnak?
Te most mirõl beszélsz? A norvégiai merénylet szerinted a túlzott arab bevándorlás miatt esett meg? Mesélt már el részletesebben, hogy mire gondolsz, mert egyáltalán nem értem, hogy mirõl beszélsz.
Magyarország miért nem tervezi a palesztin állam elismerését? Közben Izrael egyre kisebb?
"Ha 63 evvel ezelott, vagy az azota felkinalt szamtalan alkalom kozul barmikor a palesztinok a beket valasztottak volna, akkor ma egy viragzo orszaguk lehetne. Dehat ok inkabb intifadaznak, hazudoznak meg nyavajognak."
Csige által linkelt hírbõl az is kiderül, hogy Izrael tudja, hogy a palesztinok most is csak a vérontásra tudnak gondolni: "Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter szerint országának meg kellene szakítania a kapcsolatokat a palesztinokkal, mert azok "soha nem látott vérontásra" készülnek a jövõ hónapban." - bezzeg a békés, igazmondó izraeliek!
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Az meg sem fordul a fejeben egyeseknek hogy a tulzott arab bevandorlas valtja ki ezeket az indulatokat , biztos errol is a gaz cionistak tehetnek.
Te irtad hogy Netanjehu interviewa es szovege hiteltelen
"Innen kezdve meg gyakorlatilag semmit se ér a szövege."
Rad es ervenyes ez.
Netanjehu mindennek mondhato csak neo libaeralisnak nem. Inkabb jobb oldali.
Abban igaza volt akarhogy probalod tagadni hogy Israelben az araboknak vannak jogaik, mig a kornyezo orszagokban kozel sincs ennyi joga.
Arab nokrol ne is beszeljunk mert az tul egyertelmu.
Ezek utan azt allitani hogy azert mert israelben az embereknek nem tetszik hogy nem tudnak megelni a hazarak/benzin/gaz/gyerekneveles stb arak miatt mikor ezekkel kuzd ha jol tudom minden nyugati allam is. Az allitasa attol meg igaz marad.
Néhány nappal ezelõtt olvastam valamelyik angol nyelvû izraeli hírportálon, hogy Norvégia hivatalosan is elismerte az önálló, szabad és független Palesztin államot az 1967-es határok között. Ez az eset, nagyon hasonló ahhoz amikor Oroszország is elismerte a Palesztin államot, és alig 1 hétre rá 40 halálos áldozatot követelõ merénylet történt az egyik Orosz reptéren. Ez a robbantás legkevésbé az Arabok, leginkább a moszad és izrael érdekét szolgálhatta. Illetve, ebben az esetben (is) lehet egy olyan figyelmeztetés a dologban, hogy vagy azt teszitek amit izrael és a cionisták érdekei diktálnak, vagy ha nem, akkor azért bosszút állunk rajtatok.
(szarkazmus on)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pont abban az országban vannak pont annak az elnöknek a kijelentéseivel GONDOK, akinek gondolatait nemrég figyelmembe ajánlottad:
David S. Cohen a napokban azt mondta, hogy Irán titkos kapcsolatot tart fenn az al-Kaidával, de úgy mint Cheney, Rumsfeld és a neo-liberálisok, most Cohen sem tudja alátámasztani ezt az állítást.
Az államkincstár minisztere azt is mondta, hogy az iráni kormány Ezedin Abdel Aziz-t egy új mumust, az al-Kaida vezetõjét finanszírozza, hogy megvethesse lábát Pakisztánban.
Amit annakidején Szadham Husszein és országa ellen bevetettek, most azt megcsinálják Iránnal is, kezdve a hamis propagandával és aztán a háborúval...
Azt már kérdeztem itt, hogy Líbia esetén miért paktálhatott le a nyugat a al-Kaida terroristákkal, akkor az volt a válasz, hogy de hát mit értetlenkedek, ez köztudott, hogy egy állam az érdekei keresztülviteléhez azzal paktál le, akivel csak kell.
Majd tessék ezt emlegetni, mikor az elsõ "csúnya terroristatámogató Irán" hírek begyûrûznek... Az egyik országba azért vonulnak be, mert az terroristákat támogat (vagy igen, vagy csak azt mondják rá), a másik országba meg azért vonulnak be, mert az a terroristák ellen van. Nyuszika meg a sapka esete.
Webster Tarpley: a Norvég terrortámadás hamis és több ember mûve lehetett.
A másik kérdés ugye fölmerült akkor, hogy miért indítottak ilyen ál, azaz hamis terrorcselekményt? Miért rejtik el a több-merénylõ teóriát? Mi a motiváció? Ennek politikai oka van és az egyik Traply szerit az az, hogy Norvégia a pro-Arab külpolitikát kultiválja és a kormány kijelentette, hogy Palesztina egy külön állam lesz a jövõben.
A másik politikai oka a false falag terrortámadásnak pedig az lehetett, hogy június 10.-én a Norvég kormány visszavont minden elõzõleg megkötött együttmûködést a NATO-val és nem vesznek részt a további Líbia bombázásában és legkésõbb augusztus 1.-jén le is állnak ezzel a közremûködéssel. A norvég miniszterelnök azt mondta május 13.-én Oslóban, hogy a líbiai konfliktust nem lehet katonailag megoldani, a fennálló problémának leküzdéséhez vannak politikai tárgyalásos útja is. Amikor az Egyesült Államok elkezdte a Líbia elleni hadjáratát, a norvég elnök volt az egyetlen, aki felszólalt ez ellen és most a szövetségeseket meg teljesen magukra akarják hagyni.
Egyébként Norvégiának, olaj- és mûtrágyával kapcsolatok érdekei vannak Líbiával, így valamilyen szinten együttmûködik a Kadhafi rendszerrel és ez sem tetszhet a nyugati hatalmaknak, a nyugati bankárvilág arctalanjainak.
Tehát a nyomozás eddigi szakaszában a norvégek elleni támadás motivációja egy büntetés volt a pro-arab politikájuk és a NATO-bombázás megtagadása miatt.
Valamint egy meglehetõsen használhatatlan hunhir-es írás: Cionista összeesküvés az oslói terrordráma hátterében? (ez csak arra példa, hogy sokfelé írnak ugyanarról)
Társadalmi és gazdasági nehézségek miatt több százezren tüntettek a "demokratikus minta-államban".
Nohát nohát...mégsem olyan szép az élet odaát sem mint ahogyan azt Netanjehu hazudta, amikor a közel-keleti helyzetrõl beszélt és Izraellel példálózott, hogy igen...ilyen állami berendezkedéssel kellene rendelkezni a környékbelieknek is - béke meg miegymás....de hát láthatjuk, hogy ez Izraelben sincs meg...romlik a PR-juk. Ott is ébred már a nép. Ez a neo-liberális vezette demokrácia bárhol is legyen ugyan olyan ...szar!
Ezért mondtam, hogy van hazugság is abban, amit Netanjehu mond. Innen kezdve megy gyakorlatilag semmit se ér a szövege.
Nekem kezd Csige gyanus lenni.
A különbség köztem és az Izraeli vezetésben "csak" annyi, hogy én elismerem és pontosan tudom, miért vagyok rasszista, és azt is tudom, hogy minden ember rasszista csak sokan álszentek és játszák -már elnézést- a p*csájukat, hogy õk mennyire toleránsak.
Szemben az Izraeli vezetés számon kéri pl a Magyarokon is a esetleg rasszisták, de õk meg élen járnak ebben a rasszista dologban.
Azt megkérdezném, a nagy anti-rasszista emberektõl, hogy szívesen laknának bármely város india, néger stb... negyedében, vagy esetleg ha tehetik inkább máshova költöznének még ha máshol kicsivel drágábbak is a lakás árak, illetve van-e arra válaszuk, hogy a négernegyedekben és a cigány lakta területeken miért nincs értéke az ingatlanoknak. Ha már itt tartunk pl az "biztosnemrasszista" Izraeli ingatlan bizniszelõk, miért Sukorón akarnak építeni King's City-t mikor Gyöngyöspatán jóval olcsóbban jutnának területhez. (ott nincsen tó? a telekérkülönbségbõl futná tó létesítésre)
(Csak zárójelben kérdezem meg: az én türelmemmel mi van?)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mikor Molnibalage csinálja mindezt, azt még megértem. De te miért csinálod? Így lesz ez ezentúl már mindig?
Hassan Firouzabadi egy közleményben úgy fogalmazott, hogy „a cionisták állnak a norvégiai terrortámadások mögött, mivel jobboldali indulatokat szítanak, és elõmozdítják a terrorizmust”.
Elõzõekben ezt emeltem ki: The Foreign Minister was met with claims that Norway must recognize a Palestinian state when he visited the Labour Youth League summer camp Thursday.
Egy izraeli írta: With all due sorrow they were waving a sign on the island the day before calling to boycott us. [lásd #5332] So I really don’t feeling like showing empathy.
A felkelõk legfõbb problémája továbbra is az, hogy a felszín alatt széttagoltak, csak abban értenek egyett, hogy Kadhafinak vesznie kell. Most ugye arról kapargatják a földet, hogy miért kellett meghallnia Abdelnek a felkelõk egyik hadurának - a felkelõk kezétõl (de már itt is megy a kavarás, állítólag aki megölte egy iszlamista szélsõséges volt). Ugye egy Ex-Kadhafi emberkérõl beszélünk, és a felkelõk közül sokan rühelték, és végül sikeresen meg is gyilkolták (?).
Ez az egyik ok, ami miatt a NATO nem ad komoly fegyverzetet a felkelõk kezébe. Mert nem tudni, hogy mi lesz akkor, ha Kadhafi eltûnik. Nem-e zuhan polgárháborúba az ország, és nem kezdik-e egymást irtani a NATO fegyvereivel? Nem is szólva arról, hogy esetleg máshol használják fel õket adott esetben. Túlságosan is képlékeny a felkelõk belsõ helyzete, hogy egyértelmûen állást tudjanak foglalni jelenleg.
Amúgy a NATO már eddig is támogatta fegyverrel a felkelõket, de fõleg kézifegyverekrõl és azok lõszereirõl van szó. Egyiptom szintén támogatta fegyverrel a Líbiai felkelõket. Ezek a támogatások nem elhanyagolhatóak, de igazából nem is számottevõek.
A tökölés terén... láttad a HT topicba anno belinkelt videót, nem? Ez arab mentalitású hadviselés, nem éppen olyan szinten kiképzett és felfegyverzett erõkkel, mint egy normális modern regurális hadsereg. Lassan haladnak, de azért haladnak a felkelõk, ha lassan is. De ne várj tõlük olyan blitzkrieg-et, mint amit az amerikai/angol haderõ mutatott be Irakban. Az egy professzionális hadsereg volt...
Ez bizony nem nagyon tetszik a rasszista Izraeli vezetésnek...
Judging by the comments sections on the main Hebrew websites, the main questions under debate seem to be whether Norwegians deserve any sympathy from Israelis given the country’s pro-Palestinian policies...
Izraeli hozzászólók:
-Enough demagoguery! The Norwegians and Europe generally are super-anti-Semitic. So 100 people were killed there are 7 billion more people in the world. I don’t pity them they’re my enemies they hate Israel so they have it coming!!!
-The whole world dances on Jewish blood. Europe is the same Europe and even more anti-Semitic. The killer is right!!! Europe is defeated, Norwegians are becoming a minority.
-Very sorry: With all due sorrow they were waving a sign on the island the day before calling to boycott us.
Cikk egy norvég oldalról:
The Palestinians must have their own state, the occupation must end, the wall must be demolished and it must happen now, said the Foreign Minister to cheers from the audience.
The Foreign Minister was met with claims that Norway must recognize a Palestinian state when he visited the Labour Youth League summer camp Thursday.

Lehet hogy Venezuela se sokáig jelent problémát már: Chávez Kubában folytatja rákbetegsége kezelését
Ugyh maradjunk.. 😊
\"one shot one kill..\"
2.Az eroszak csak ellenallast szul es ezert kontraproduktiv..(az esetek tobbsegeben..)Valoszinuleg ezert nem szallja meg az USA pl.Venezuelat(ha mar az olajrol van szo, raadsul az USA allitolag ugyis csak a gennyes erdekeiert visel haborut)..
Elore bocsatom a naiv idealistaknak h ez konnyeden menne katonailag , csak a 2.pont miatt megis elkepzelhetetlen..
\"one shot one kill..\"
\"one shot one kill..\"
Az vilagos es ertheto ha a nyersanyag forrasok hosszu tavon biztonsagos elerhetosesgerol beszelunk..
(Pl. miert adna le az USA akar egyetlen puskalovest az olajert, ha elegendo hogy kis, zold papirfecnik milliardjait--virtualisan-- adja a nyersanyagert mondjuk Szaudi-Arabianak, aki fogja ezt a papirfecnit es elviszi az USA-ba ahol becsereli DELL computerekre, mobiltelokra, stb. amit a koolajbol mint energiaforrast felhasznalva allitanak elo az usakok...Bocs a nagyon leegyszerusitett peldaert..! Radasul hadviseles kurva dragaa manapsag es csak az iraki kaland also hangon 600mrd USD-ba kerult..)
Lehet h tevedek, de nekem elegge ertelmetlennek tunik..
\"one shot one kill..\"
OFF
Hagyjuk mar ezt dobalozast ezekkel a kifejezesekkel(kommunizmus-kapitalizmus-szocializmus), mert ugy nez ki hogy ezek jelenteserol alapveto fogalma sincs az emberek tobbsegenek..(pl. kommunizmus nem azt jelenti hogy nincs benne magantulajdon, hanem azt h a dolgozok nincsenek elvalasztva a termeloeszkozoktol es ezen eszkozok altal termelt ertekektol; Es TOK MINDEGY hogy az allam/nomenklatura/--mint iranyito/foszereplo-- vagy a tokes birtokolja ezen jogokat..Az elso=allamkapitalizmus(ez volt keleti-blokkban 90-ig), a masodik a "szabad versenyes kapitalizmus"...Kinaban pl. vegyes rendszer van..
Kommunizmus soha,sehol nem volt eddig a tortenelemben..!!
ON
\"one shot one kill..\"
Akkor még annyit jegyeznék meg, hogy a sok csaló gazember közül az a pár aki lebukott az elõszeretettel mondta azt az elszámoltatáskor, hogy ja, bocs, "balfasz voltam", "elbasztam", hülye voltam de nem így akartam, stb.
És eközben azok, akik nem buknak le, azok "balfaszkodnak" tovább. Teszik amit tenni akarnak, amit gondosan elterveztek, amit tenniük kell, amivel meg vannak bízva...
Úgyhogy nem értek veled egyet. Ez nem "balfaszkodás". Ez nem véletlenek sorozata.