13596
-
#7131 2000-es évek eleji megállapodás szerint lemondtak volna Jeruzsálam feléről. A Sínai-félszigetet akkor már +20 éve visszaadták. Végülis a '67-es háború két lényegi nyereségéről lemondtak volna. Illetve az egyikről már lemondtak. Sebaj... -
#7130 A Hold túl közel van :P
Egyébként meg kéne állapítani mekkora terület lenne "jogos" így 2000 év után. Szerintem pontosan akkora, amekkorát a Föld bármely más népe kapna, ha követelni kezdené a 2000 évvel ezelőtti területeit. -
Solt #7129 "de az izraeli regeszeknek eleg jo hiruk van a szakmaban, nem emlitenem egy napon a roman probalkozasokal. sot a magyar ostortenet kutatasi probalkozasokkal se!"
Az mta-nak is jó híre van a szakmában, történelmi kérdésekben mégis egy kalap ... Nem mellesleg körön belül nem nehéz jó hírre szert tenni... nem hiszem, hogy objektíven szemlélődve ez lenne a mérvadó.
A magyar őstörténet kutatásnak kicsit nézz utána. Nem abból áll, hogy a Jupiterről jöttünk, és Jézus magyar volt. Bátran mondhatom, hogy kiváló munkák születtek, születnek a témába még akkor is, ha bizonyos köröknek ez nem tetszik. -
fonak #7128 "De varom akkor hogy mi lenne szerintetek a megoldas zsidok koltozennek a holdra?"
A zsidóságnak ma is csak a kisebbsége él Izraelben, kb. 4 millió a 16-18 millióból (csak fejből, lehet hogy nem pontos... meg persze eleve nem pontosan definiált hogy ki számít annak).
Izrael természetesen ott fog már maradni, ha csak ők maguk nem döntenek másképp. Félteni nem kell őket, van atomfegyverük, a világ egyetlen valódi szuperhatalmára pedig elég jelentős befolyásuk van mindenféle módon. -
#7127 Egyébként a magyarok ilyen esetben lehet, hogy kihalnának, mert mi nem segítettünk világháborút nyerni senkinek és nem tudjuk a média segítségével magunk mellé állítani a közvéleményt a "szülőföldünkért" folytatott harcban :) -
#7126 na hát akkor itt a fo problema, amig senki nem fogadja el addig sose lesz megoldas mindig lehet mondani mind ket oldalra hogy ejnye bejnye csak ettol nem lesz megoldas.
Ami a regeszeket illeti, nem tudom honnan vetted az infot, esetleg szakmabeli vagy, de az izraeli regeszeknek eleg jo hiruk van a szakmaban, nem emlitenem egy napon a roman probalkozasokal. sot a magyar ostortenet kutatasi probalkozasokkal se!
De varom akkor hogy mi lenne szerintetek a megoldas zsidok koltozennek a holdra? osszak meg aszt a szuk helyet? talan es mi biztositja a ket fel biztonsagat?
Az meg mar egy masik teszta hogy akik ott eltek semmit se csinaltak a foldel, persze biztos ez is cionista propaganda de akkor el kell olvasni az olasz hadsereg visszaemlekezesiet amikor elemntek libiaba es a kornyezo helyekre semmi nem volt az olasz telepesek csinaltak belole termekeny helyet..stb Ja és van egy masik dolgo ami a mediaban eleg keves szerepet kap, megpedig az IZRAELI arabok akik ugyan ugy nem orulnek a palesztinoknak es elnek szepen..
de a lenyeg mi a megoldas hogy lehet ezt megoldani, mind ket odlal kovetet el hibakat, de a nagyhatalmak detto arabokkal egyutt. Araboknak annyi elonyuk volt hogy a nyugati civilizacio a lorol attert az autora nekik meg a segguk alatt volt ennek az alapanyaga ennyi. se nem tettek hozza csak elvezik a gyumolcset. -
fonak #7125 A különbség pl., hogy ma már nincsenek rómaiak :)
A zsidóknak nem volt országuk, mondjuk sokáig nem is hiányzott nekik, aztán a XIX. században őket is megfertőzte a nemzetállami eszme, és az időnként feltörő antiszemitizmusra hivatkozás is jó indok volt az ügy mellett. A II. világháború után meg pláne.
Izrael az ENSZ elismerésével jött létre, csak a jelenleginél kisebb területen, és szó volt egy arab államról is palesztinában, amiből aztán nem lett semmi.
Persze magyarázat van bőven izraeli szemszögből, olvastam őket eleget, szóval felesleges ha valaki csak nekem le akarná megint írni. Pl. szerintük a hatnapos háborút is az arabok kezdték, illetve ők csak megelőzték őket. De hát Hitler is csak megelőzte Sztálint egyesek szerint 1941-ben. :) -
#7124 Szerintem nem akkor kezdték "visszaengedni" őket, amikor már "majdnem kinyírták az összeset". -
#7123 Miért, ez mit bizonyít? Éltek ott zsidók ~2000 éve igen. Akkor most jöjjenek a rómaiak ide, mert Aquincumban meg római maradványokat találtak... -
fonak #7122 A vallásra (lásd még kiválasztott nép) hivatkozni azért elég necces.
Sokan kétségbe vonják az izraeli archeológusok "kutatásait" is, kicsit olyan ez, mint amikor a román történészek ősi román civilizációkat tárnak fel Erdélyben stb.
De persze oké, hogy az ókorban ott volt egy zsidó királyság, csak volt közben egy majdnem 2000 éves hiátus... -
#7121 de egy egyszerubben felfoghato pelda, magyrokat kiuzik a karpatmedencebol szetszorodnak a vilagban aztan vegre a nagyhatalmak miutan majdnem kinyirtak az osszes magyart rajonnek ez nem szep es csak vissza kene engedni oket a hazajukba de azota bekoltoztek a romanok, igaz nem fejlesztettek semmit kb ugyan az a homok es ko az egesz.
-
#7120 és ez most mit is bizonyit?
tessék:
Archaeologists have discovered the first evidence outside of the Bible that Bethlehem was part of the First Temple era Kingdom of Judah.
The dramatic archaeological find was announced Wednesday, five days before Jews around the world celebrate the holiday of Shavuot and hear the recital of the Book of Ruth, which mentions Bethlehem.
A half-inch clay seal was discovered at the ongoing excavations at Ir David (City of David) located across the road from the Western Wall.
The stamp, with ancient Hebrew script, is one of a group of seals used to stamp official documents that were to be opened only by authorized officials.
Three lines in the stamp state:
בשבעת (Bishv’at)
בת לכם (Bat Lechem)
[למל[ך ([Lemel]ekh)
The writing means that the stamp was sent from Bethlehem to the king in Jerusalem in the seventh year of his reign.
Eli Shukrun, director of the excavation on behalf of the Israel Antiquities Authority, said that it is unclear if the reference to the king is to Hezekiah, Manasseh or Josiah.
The stamps, or seals, were used to seal tax shipments in the Kingdom of Judah in the late eighth century and the seventh century BCE.
“The tax could have been paid in the form of silver or agricultural produce such as wine or wheat,” according to Shukrun.
He added,” This is the first time the name Bethlehem appears outside the Bible, in an inscription from the First Temple period, which proves that Bethlehem was indeed a city in the Kingdom of Judah, and possibly also in earlier periods”.
Bethlehem is first mentioned in the Bible in Genesis (Bereishit) when it named concernng the death and burial of the Matriarch Rachel.
Bethlehem also is mentioned in the Book of Ruth as the place where “the children of Judah dwelled,” including the family of Boaz, who is a central figure in the Book of Ruth, almost all of which takes place in Bethlehem.
Bethlehem is cited in the Book of Samuel as the city where David was anointed as king. -
#7119 Sajnos van amit nem lehet ilyen olyan ferdítésekkel megmagyarázni, ezért jó a matematika, a számok sosem hazudnak:
-
#7118 :)))) mondjak ezt a Nyugati Kereszteny allamok akik ugyan ugy a bibliara epulnek es hat eleg egyertelmu, a trotenelmi tenyekrol meg plane ne beszeljunk, Mikor is volt ott barmifele hivatalos palesztin allam, sose. -
#7117 Nagy problémája a zsidóknak, hogy az internet ennyire leterjedt. Így nem tudják módszeresen kiírtani a palesztinokat, mert már nem csak az ATV híreiből tud az egyszerű ember tájékozódni, nem véletlenül megy az internet cenzúra meletti lobbi olyan erősen. -
#7116 "Aha. És az IDF szerinted mit véd?"
A videón jól látható, hogy a palesztinokra lövő zsidókat védi. Ha visszalőttek volna a palesztinok, gondolom közéjük lőnek, amíg a zsidók lőttek palesztinokra csak ott álltak, ami elg volt, hogy ne merjenek visszalőni a palesztinok (ha lett volna mivel).
A többször linkelt térképen látható terjeszkedés akkor így működik, addig basztatják őket (háttérben a modernen felszerelt IDF-el) amíg el nem költöznek, majd elfoglalják házaikat. Aztán jönnek az újabb szomszédok, akikkel ugyanígy tesznek. Tehát a Zsidók a civileket küldik előre hont foglalni akik mögött szorosan ott áll pár jól felszerelt katona, ha a palesztinok meg megpróbálják megvédeni a házaikat földjeiket, akkor vagy az ott levő IDF lép közbe, vagy ha még is megtudnak ölni pár területrablót a palesztinok akkor meg vonyítanak, hogy szemét terroristák.
"Bocs, de innentől fogva a miminális objektivitásod is a szemétkupac alján van. Mondjuk legalább korrelál posztjaid minőségével..."
- Okosabban válaszd meg a stílusodat mert ezzel csak magadat égeted, pont olyan vagy mint a zsidó telepesek, nagy a pofád, mert tudod, hogy fizikailag nem érhetnek el. Csigától tudom, hogy USA-nak elnézted, hogy atomot használjon, sőt kiálltál mellette, ehhez képest pár területrabló megölése fáj neked. Ezek után van képed objektivitásról beszélni.
Személyeskedésre személyeskedés a válasz, részemről ebben az egyetlen egy posztban, hátha rájössz, hogy hova vezet, ez bár az eddigiekből kiindulva egy raklap egyszerűségével vetekszel, szóval sokat nem várok tőled.
Személyeskedés off. -
#7115 "Aha. És az IDF szerinted mit véd?"
A "szülőföldjüket", amit néhány évtizede vettek/foglaltak maguknak :) -
fonak #7114 Persze nálunk meg 1967-től a "hős palesztin szabadságharcosok" narratíva ment a rendszerváltásig, illetve egyes körökben utána is. Nyugat-Európában is a baloldal ideológiai okokból is inkább palesztinpárti és Izrsel-ellenes (a norvég mészárosnak is ez volt az egyik baja velük), -
fonak #7113 A palesztinokra itt azt a szerepet osztották, mint az indiánokra vagy az ausztrál őslakókra. A lakóhelyüket kinézte egy náluk magasabb civilizációs szinten álló csoport, letelepedés céljára. A cionista propaganda évtizedeket töltött azzal, hogy a tényeket a maga szájaíze szerint torzítsa el, ez különösen eredményes volt az USA-ban, ahol a közvélemény nagy része ennek megfelelően feltétlenül Izrael-párti (tulajdonképpen ennek köszönhették 9/11-et is... de ez nem jut el az agyukig, csak az hogy rohadt arabok, mocskos muszlimok - ja és, hogy kinek jött valójában jól 9/11 minden összeesküvés elmélet nélkül, az elég egyértelmű - az ugye megvan, hogy a tornyok még le sem dőltek, amikor pár new york-i lakos egy extázisban ünneplő, hisztérikusan röhögcsélő, fényképezkedő embercsoportra figyelt fel, letartóztatták őket, és mint kiderült izraeliek voltak, egy Moszad-fedőcég alkalmazottai). A terület "igazságos" megosztására kevés esély van, mert Izrael ugyan erősebbként miért mondana le pl. az összes 1967-ben meghódított területről? Erre csak az izraeli szélsőbal lenne hajlandó, amely kb. akkora támogatottságra számíthat bármikor, mint nálunk az LMP. Még ha ez garancia lenne arra, hogy kitörne a béke, de nyilván nem az, ahhoz már túl sok generáció nőtt fel gyűlöletben stb. -
#7112 Itt az a gond hogy kinek a szulofoldje, masodorban amikor molotkoktelt dobalo gyerekekre gumilovedeket lonek akkor felsir a media de amikor a szegeny palesztinok artatlanokat meszarolnak akkor kussolnak.
A kornyezo arab osrszagok meg leszarjak a palesztinokat azok az o ciganyaik, de jol lehet kihasznalni oket politikai elonyokre.
Ezert mondtam az egyszeru palesztin es izraelinek is az erdeke a bekes egyutteles lene de ezt sokan nem akarjak es nem ebbl a ket csoportbol hanem mas erdek csoportoknak jon jol a kozel keleti valsag.
-
#7111 Arról persze nem készül videó, amikor a palesztín "szabadsághacos" agyonlövi palesztín honfitársát, mert megkérte őket, hogy lehetőleg ne már az ő kerjéből / háztetejéről rakétázgassanak, meg aknavetőzznek...
Honvédő harcban az én értékrendem bármit megenged. A skalpolástól az atomig.
Aha. És az IDF szerinted mit véd?
Bocs, de innentől fogva a miminális objektivitásod is a szemétkupac alján van. Mondjuk legalább korrelál posztjaid minőségével... -
#7110 Honvédő harcban az én értékrendem bármit megenged. A skalpolástól az atomig. Ha az én szülőföldemre jön valaki számítson az ember által elkövethető legrosszabbra. Úgy gondolom, hogy USA vagy Izrael vagy az Oroszok gond nélkül vetne be tömegpusztító fegyvereket ha megtámadnák, és veszélybe kerülne a létezésük.
Ők mivel is jobbak akkor mint a palesztinok? Talán annyival, hogy most nem ők védekeznek egy 100x erősebb ellen és nem kényszerülnek minden eszközzel a hazájuk védelmére? -
#7109 igen sajnos ez elszomoritó, ugyan ilyenek vannak a másik oldalon is sajnos, ott mondjuk almaban irtanak ki egy egesz csaladot az ártatlan palesztin beketuntetok.....
bizonyos hatalmaknak nagyon jo fenntartani a ket nep kozotti gyuloletet -
Solt #7108 -
freelac #7107 Ha semmi, kérhetek én is? Amúgy ennyi az afgánoknak, annyi a zsidóknak, amannyi cigányoknak, máris mérhető a mennyiség. -
freelac #7106 Tulajdonképpen elfogadom ezt a magyarázatot, de az indokot már nem, ugyanis ma olyan világot akarnak teremteni a zsidók, hogy minden antiszemitizmus, ami szerintük nem az előnyükre válik, így hát te se lepődj meg ezen.
Sajnos a legtöbb ember nem ismeri az igazi zsidóellenesség szerintem legokosabb és egyszersmind legegyszerűbb fegyverét: le kell sajnálni őket, üljenek csak a szarkupacuk tetején a sok arabbal körbevéve, itthon meg csak jártassák a szájukat a VÉLT sérelmeikről, legyinteni rá és közölni, nem voltam ott, nem láttam, nem hiszem, nem érdekel, menj az utamból.
-
#7105 Biztos vannak, akik szerint az egész balhé azzal kezdődött, hogy fel akarták osztani a területet, amit a zsidók elfogadtak, az arabok meg elutasították és háborúzni kezdtek, én nem tartozom közéjük. És akik kicsit is veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak, könnyen belátják, hogy nem is itt kezdődött
Az utolsó bekezdést meg nem tudom honnan vetted -
#7104 500,000.00 USD = 115,749,041.52 HUF
Nem ezért adózom, az aktív dolgozó lakosság vérét ár teljesen kiszívták, és akkor elköltik ilyenekre, mi hasznunk van belőle? Nyalunk a tömeggyilkos agresszor usa-nak? -
fonak #7103 Félmillió dollár gyakorlatilag semmi ilyen szinten. -
#7102 Erre kellenek az új adók: évi félmillió dollárt ad Orbán az afgán bábkormánynak
Magyarország három éven át évi félmillió dollárt ajánl fel az afgán biztonsági erők finanszírozására - jelentette be a miniszterelnök.
Orbán Viktor Chicagóban, a NATO 25. csúcstalálkozóján ezt "reális tehervállalásnak" nevezte, amely "igazodik Magyarország állapotához".
Korábban a csúcstalálkozón tartózkodó honvédelmi miniszter az InfoRádióban azt mondta: 2015 és 2018 között egy négyhónapos időszakban a Magyar Légierő látja el a balti országok légterének védelmét. Hende Csaba közölte: a légi járőrözési feladatokat Gripen gépekkel látják majd el.
(InfoRádió nyomán)
-
fonak #7101 Megaphone desktop tool? Hasbara? :)
Ugye nem mondod, hogy nem érted mik ezek?:)
De semmi baj azzal, hogy ha valaki Izraelből hozzászól a témához, végül is jobban érinti, mint minket itthon. -
#7100 -
#7099 Izraeli katonák szeme láttára lőttek palesztinokra, a zsidó telepesek (index.hu, videóval) -
#7098 De ha birosagi vegzest hoz es te ellenallsz es ezert arcbacsapnak teged akkor meg ne csodalkozz, vagyha a nagyapad eladta a hazat es utana te megis atmesz hogy a hutonol kajalj akkor szinten ne csodalkozz ha arcba rugnak, majd amikor hivod a testvereid hogy segitsenek neked azok inkabb elveszik meg a megmaradt telked is.
Sok sok metaforat alkalmazhatsz az esemeny leirasara, vagy ragaszkodhatsz eltulzott kepek, terkepekre amire utana dongetheted a melled mint igazsag bajnoka, csak sajnos akik kicsit is veszik a faradsagot hogy utana nezzenek a dolgoknak azok konnyen belatjak hogy egy hazugsagot probalsz megvedeni az igazsaggal szemben, de azt meggyozhetetlenul
Es beallsz te is azok koze akik nem a kompromisszumos megoldast keresik, hanem azok koze akiknek jo erzes hogy emberek nyomorognak es olik egymast es mint itt paran orulsz is neki -
#7097 Sajnos egyszeruen kell fogalmazni, maskulonben nem ertik. Se az szarkazmus eszrevetele , se az elvonatkoztatas nem megy, igy csak az egyszerubb fogalmazas marad. Kozelkeleten rengeteg esemeny zajlik, megis sokaknak nem szol masrol mint zsidozasrol a topic. -
#7096 Ellensegem ellensege a baratom elv latszik rajta. -
#7095 Folyamatosan pistika szintű beszélgetésben van. Már elnézést, de magas ívben szarsz arra, hogy mit csinálnak a plaesztíonk... -
fonak #7094 Őszintén szólva lehet dumálni, de Izrael most már ott marad, hiába szerették volna az arabok a tengerbe szorítani a zsidókat, nem jött össze nekik. A zsidók pedig nem fognak onnan elköltözni, a katonai fölényük nem forog veszélyben, plusz ott van az atomarzenál is. -
#7093 Nem csige vagyok, de tudom ki õ, ő ajánlotta ezt a topicot.
Érdekes azzal az alpári személyeskedéssel nincs gondod amit itt kizárólag molni képvisel. Kettős mérce?
Az én gondom csak annyi, hogy nincs kedvem belemenni a "de me' a pistikeee is" szintű beszélgetésbe. Ezt próbáltam picit viccesen elmondani, ha már nem lehet felnőtt emberekhez méltóan beszélgetni, legalább mulassunk...
Utoljára azért "fel"veszem a ritmust.
Tehát ugye ott tartottunk, hogy mert lőttek le tüntetőket, meg börtönöztek be rendszer ellensegeit.
Most jön a balage szint, mert a pistike is.
Melyik ország nem tett ilyet? Gyurcsany szemeket lovetett ki, izrael palesztin tuntetoket lott le, atomtudost bortonzott be mert epmondta hogy van atomjuk...
Többet nem szeretnek ezen a szinten beselgetni, keruljuk ha megy. -
#7092 Hogy nekem mi felel meg az teljesen mindegy, inkább azoknak kéne megfelelni, akik pl 1900 körül ott laktak. Mert ugye laktak már ott a "zsidó állam" megálmodásakor, nem egy teljesen lakatlan területre telepedtek oda.
Volt itt már többször is az a kép, ami izrael terjeszkedését mutatja, ott az első, az 1946-os az "elmegy" kategória szerintem, ha onnan összerakják egy helyre a területeket, akkora méret teljesen jó.
Persze azt mondanák rá, hogy nem lehet megvédeni és legyalulnák őket, de ez a velejárója lehet annak, ha valaki odatelepszik, ahol nem látják szívesen.
Az az érdekes, ha valakinek trianonról az a véleménye, hogy már régen volt, az a múlt, túl kell lépni rajta, törődjünk bele stb pedig azóta még 100 év se telt el, akkor erre a területre ez miért nem érvényes, amire cirka 2000 év eltelte után tartanak igényt?
Összefoglalva kicsiben: ha én egy régi házban lakom és beállít valaki azzal, hogy ő most ide beköltözik, mert neki az ükapja itt lakott, de kilakoltatták, nem valószínű, hogy hagynám egyáltalán átlépni a küszöböt :)