13596
-
freelac #7171 ..vagy inkább a nem szimmetrikus háborúnak egy újabb értelmezést adtak?
A betiltott fürtösbombák, foszforbombák után nekem SEMMI kifogásolnivalóm nincsen.
(Azzal ne gyere, hogy mi lenne ha, ha én lennék a piacon... úgysem érdekel. Úgyhogy ne próbálkozz légy szíves.) -
#7170 Az, hogy a hagyományos fegyverekkel nem értek el semmit öt háború alatt. Egyiptom és Irak kiszállt, Szíria magára maradt 1982-ben. A fegyver drága, a halott mártír szinte ingyen van...
És persze a jelek szerint egyesek megkajálkák, hogy mekkora ártatlan bárányok ők. Az smafu, hogy mecsetekben megy egyetemen is rejtegettek robbanóanyagok és fegyvert. -
freelac #7169 És mi váltotta ki ezt a "létezést"? -
#7168 Tehát a többi stimmel. Helyes, én is így gondoltam :) -
#7167 Arab terrorizmus nem létezett a mai léptékben a '70-es évekig. Sebaj... -
#7166 "A föld megvétele meg nem értem, hogy hol csalás és megtévesztés..."
"We will not set up committees so that the Arabs will know what we are after, we shall act like silent spies, we shall buy, buy, buy."
"There are now only five hundred [thousand] Arabs, who are not very strong, and from whom we shall easily take away the country if only we do it through stratagems"
Szerintem az is történelmi tény, hogy az egész nem '48-ban kezdődött, onnan legfeljebb a komoly vérontás és az arabok terroristaként való feltüntetése kezdődött el. -
freelac #7165 Hát... akarod, hogy azt írjam, hogy ezt írtad? Legyen, csak akkor kérlek, soha többé ne hivatkozz a zsidók történelmi, vallási és egyéb spirituális indokaira akkor, amikor a területválasztásukról esik szó.
Látod, milyen egyszerű egy elfogult ember rábírása arra, hogy kimondja a tényt???
Amúgy kibeszélhetjük az arabusokat is, nem gáz, de most a zsidókról van szó, hogy MI ALAPJÁN tartanak jogot a jelenlegi államuk földrajzi helyére. -
#7164 Magyarán miről van szó? Nem vallási alapon döntöttek, hanem realistán gondolkodva. Jééééééé, hát nem pont ezt írtam? De...
A listád az elején meg kicsit vicces. Ugyanis az arabok csak azért vannak ott, mert volt egy Jarmúki csata 636-ban... Ej, az a fránya erőszak...
A föld megvétele meg nem értem, hogy hol csalás és megtévesztés...
Szánalmas az a vergődés, amit egyesek előadnak a történelmi tények elfedítésével. Nem tagadom, hogy Izraelnek helyenként vannak ordas húzásai, de eddig valahogy mindig csak ők engedtek, annak ellenére, hogy '48-ban őket rohanták le élből és nem fordíva. Eddig csak ők mondtak le területről a béékért.
A lényegében 0 befolyással bíró Arafat kapott egy totál frankó ajánlatot, és visszadobta. (Az már csak tényleg a margóra való, hogy az arab vezetők között az az eltérés, hogy van korrupt és van nagyon korrupt...) -
#7163 "Ez így an block nem igaz. Mert akkor úgy szeretném megkérdezni, hogy a külföldi cégek akkor milyen telken épültek...? "
Magyar leányvállalat? -
freelac #7162 Az elvették:
-erőszakkal
-csalással
-befolyással való üzérkedéssel
-megtévesztéssel.
Az argentin problémádat meg beszéld meg herzl tivadarral, mármint azon kívül, hogy ez TÉNY.
herzl tivadar: a zsidó állam.
Palesztina vagy Argentina?
Palesztinát vagy Argentinát részesítsük-e előnyben? A Society azt fogja venni, amit adnak neki, és ami mellett a zsidó nép közvéleménye meg fog nyilatkozni. A Society mind a két tényt szem előtt fogja tartani.
Argentina a föld egyik természetileg leggazdagabb országa, nagy kiterjedésű sík felülettel, gyér népességű és mérsékelt klímájú. Az argentinai köztársaságnak legnagyobb érdekében állana, hogy javunkra területének egy részéről lemondjon. A mostani zsidó beszivárgás természetesen lehangoltságot okozott ott; fel kellene Argentinát az új zsidó vándorlás lényeges különbségei felől világosítani.
Palesztina a mi felejthetetlen történelmi hazánk. Ez a név egymagában hatalmasan megragadó varázzsal lenne népünkre. Ha a szultán O felsége nekünk adná Palesztinát, ennek fejében magunkra vállalhatnók Törökország pénzügyeinek teljes rendezését. Európa számára ott egy darab sáncot alkotnánk Ázsiával szemben, ellátnók a kultúra előőrsi szolgálatát a barbársággal szemben. Mint semleges állam, egész Európával összeköttetésben maradnánk, amely egész egzisztenciánkat biztosítani volna hivatva. A kereszténység szent helyei tekintetében a területenkívüliség valamely népjogi formáját lehetne felállítani. Mi képeznők a szent helyek mellett a díszőrséget és létünkkel biztosítanók ezen kötelezettségünk betartását. Ez a díszőrség lenne a zsidókérdés megoldásának nagy szimbóluma tizennyolc ránk nézve szenvedésekkel telt évszázad után.
Amúgy az én olvasatomban herzl inkább gyakorlatias indokokat sorol fel, mintsem az ősi ígéretet. Ja, és hát a pénz...
ha-ha-ha, mi más? -
#7161 Megismétlen, nem vették el. Legalábbis nem mindet. A 48-as háború sajnos eldöntött szinte mindent.
Az argentínok hogyan mondtak volna le? Gondolom PONT ÚGY, mint az arabok.
Látom nem érted. A környező arab államok angol gyarmatok voltak. Így könnyű volt határokat húzogatni. Argentína független állam volt, és mellesleg az összes náci háborús bűnős fő menedéke volt, akiket tárt karokkal fogadtak. -
freelac #7160 Persze, megvették, lehetünk ilyen szőrszálhasogatóak is, ismerjük az arab berendezkedést is az arab felső tízezer részéről az arab társadalamban, de akkor muti a számlát és az eladók jogosultságát is. Ha már szőrözünk. -
freelac #7159 Mutat valamit - gondolom most a zsidó és az arab környezet és annak építéséről beszélsz - nem is vitatom. De ez akkor sem lehet indok, hogy te nem műveled, mert lusta is vagy, nem is értesz hozzá meg erősebb is vagyok, így hát elveszem.
..
Az argentínok hogyan mondtak volna le? Gondolom PONT ÚGY, mint az arabok.
"Ez itt az enyém, pofa lapos"
Ezt már ismerjük a történelemből a zsidók részéről. De mi ketten filozofálhatunk, hogy mi lett volna ha, de a fentiek tükrében - hiába nyavalyognak a zsidók, hogy mózes így meg úgy meg ősi juss, EZT már nem mossák le magukról, hogy volt idő, amikor úgy tűnt, hogy magasról leszarják - azért a gondolkodni bíró ember azért elgondolkodik a zsidók magatartásán.
Azzal meg kérlek, ne is próbálj torpedózni senkit, engem pláne, hogy jó-jó, nem is biztos, hogy joguk van rá, meg legálisan szerezték, de az olyan kicsi földdarab, hogy hagyjuk a fenébe... Ha az enyém a cseresznyefa és én úgy gondolom, akkor egy szem gyümölcsöt se szakíts róla, még ha milliárdra is van az ágakon.
Ennyi. -
#7158 Sőt, pontosabban fogalamzava még ez sem igaz. Ugyanis a föld egy jó része már az övék volt, hiszen megvették. A föld mellék "kaptak egy államot" is. -
#7157 Nem, szó nincs erről. De azért mégis mutat valamit...
Az, meg hogy hol merült fel az állam létrehozása, az megint csak annak függvénye, hogy ki mennyire gondolkozik reálisan. Én pl. nem vágom, hogy Argentína miért és hogyan mondott le volna területekről. Egy megszűnő brit fennhatóság után sorozatosan hozták létre a környező arab államokat. Ezek után nem értem, hogy miért a nagy felzúdulás, hogy a több tízmilló km2 területből a zsidók kaptak egy fél Dunántúlt, ami eleve őseik földje volt. -
#7156 Azt nem tartom valószínűnek, hogy csak a nyugati keresztény világot zavarná izrael, bár én valamelyest cionista párti vagyok, amíg arról szól, hogy minden zsidónak izraelben kell élni. Csak egyelőre ez elég lassan valósul meg.
Van joguk országra és békében élni, csak szerintem az országhoz nem mások lába alól kéne kihúzni a talajt, a békéjük lehetőségét meg ezzel el is szúrták egy időre, amiért sajnálni biztos nem fogom őket. Úgy vagyok vele, hogy amik a 2. vh végéig bezárólag történtek velük "rossz dolgok" azért nem érzek bűntudatot (miért éreznék, nem emlékszem hogy ott lettem volna...), ami meg azóta történik velük azt maguknak is köszönhetik. Persze a média jóvoltából biztos sokan úgy szemlélik az eseményeket, hogy a zsidók csak áldozatok lehetnek, én nem így szemlélem :) -
freelac #7155 Lehet ezt is mondani, de érzem én a véleményeden azt, hogy te is a vicc kategóriájába sorolod.
Sajnos a zsidók is felismerik, hogy az ígéret földje mindig is csak ígéret volt, a sok, hazugságon alapuló kárpótláson kistafírozott sivatag nemsoká' megint az lesz ami volt, az egyiptomi gáz elapadni látszik, az északi ivóvíz szerintem nemsoká', majd lesz nemsokára, hogy most meg azért leszünk antiszemiták, mert nem támogattuk eléggé azt a zsidót, aki előlünk menekülve kényszerűségből költözött a sivatagba, mózest meghazudtolva.
Így hát előbb-utóbb rájönnek, hogy ráhel sírjára mutogatva semmit nem kapnak a boltban, ami a szomjúságokat oltaná. -
fonak #7154 "Sajnos a legtöbb ember nem ismeri az igazi zsidóellenesség szerintem legokosabb és egyszersmind legegyszerűbb fegyverét: le kell sajnálni őket, üljenek csak a szarkupacuk tetején a sok arabbal körbevéve, itthon meg csak jártassák a szájukat a VÉLT sérelmeikről, legyinteni rá és közölni, nem voltam ott, nem láttam, nem hiszem, nem érdekel, menj az utamból."
A következetes antiszemitának nem Izraelt kellene szidni folyton, hanem inkább dicsérnie és azt szorgalmaznia, hogy alijázzon minden zsidó. :))
Pl. egyes nácik is a zsidó állam híveinek nevezték magukat, és a cionisták között is akadt, aki a nácikat tartotta szövetségesének, mert hogy azok majd elintézik, hogy a zsidók vissza akarjanak térni az őseik földjére (ez még a bevagonírozás előtt volt).
Eichmann is felajánlotta a magyar zsidókat 15 000 teherautóért cserébe, csak az amerikaiak nem vették az ajánlatot. -
freelac #7153 Pontosan, de sajnos a "zsidó öntudat" CSAK a saját ötletet engedi, de ha mégsem, akkor kiderül, hogy az ötlet kiagyalója valahol mégiscsak zsidó. -
ManoNegra #7152 Pedig a szovjetek intéztek nekik izraelt. -
freelac #7151 Miután a zsidók kigondolták, hogy nekik biz'a saját állam kell, akkor - érdekes módon - még két lehetőségben gondolkodtak. Argentína és a mai izrael területe. Hogy miért érdekes ez? HA a mai izrael területe MÉGSEM kizárólagosan jött szóba, akkor ezek szerint MÉGSEM olyan nagyon fontos nekik, hogy a kaporszakállú mit ígért nekik. Akár égett az a bizonyos csipkebokor, akár nem.
Ha fontos lenne az, hogy egy állítólagos mit ígért, akkor nem lett volna herzl-nek olyan hülye gondolata, hogy itt, de ha mégsem, akkor meg ott is jó.
Ennyi.
..
Molnibalage:
"Nézd meg, hogy Izrael hogyan néz ki. Ahol végetér Izrael, végetér a földművelés..."
Ez egy dolog. Tehát ha nem művelem, akkor jogos az elbirtoklás?
-
#7150 Nem, nem OK. Viszont a palesztín vezetők szerint nem létezik Izrael. Akkor nem létezik Palesztína sem. Ergo akkor nem értem, hogy milyen területreablásról van szó. Egy nem létező országtól nem lehet területet elvenni.
Igen, cinikus és pofátlan, talán kicsit erőltetett komment ez, csakhát a Hamasz az, aki nem ismeri el Izraelt és nem én mondtam nekik, hogy ragaszkodjanak ehhez a totálisan hülye és semmire sem jó állásponthoz...
Az olajfák földjét sajnos jó hosszú ideje elkerüli a józan ész... -
#7149 Ez így an block nem igaz. Mert akkor úgy szeretném megkérdezni, hogy a külföldi cégek akkor milyen telken épültek...? -
#7148 A Holokauszt nélkül szerintem nem jött volna ilyen létre Izrael ilyen hamar, de talán soha. Ellenben a II.Vh nélkül lehet, hogy a környző államok még mindig angol gyarmatok lennének... -
#7147 A példa tökéletsen elbaszott, mert ez nem lehetséges úgy, hogy Ausztria jelenti ezt ki. Csakhogy volt egy ENSZ határozat ugyebár.
(N+1)^3 el lett mondva, hogy ugyanaz a határozat hozta létre Palesztínát és Izraelt. Tehát aki azzal a hozzállásal jön, hogy "demámiértlézeikizrael", akkor ezt nyugdotan húzza rá Palesztínára is.
Mondmon, kiegyezés. Vagy mindkettő, vagy egyik sem. Olyan nincs, hogy csak ez vagy csak az... -
#7146 "Csak hát nehez megemészteni hogy van joguk orszagra és bkékben élni.."
Ilyen alapon nagyon átkéne rajzolni a világtérképet. Az én problémám továbbra is a lentebb linkelt térkép. módszeresen, napról napra űzik el a palesztinokat a szülőföldjükről. Majd szépen lassan csatolnak magukhoz falvakat. Pár hete volt linkelt cikk, hogy 2 falu most már izraelhez tartozik, ezt pedig izrael döntötte el és nem az ENSZ. Ez így ok? Szerintem csak a zsidók szerint. -
#7145 Külföldi nem vehet földet Magyarországon. Micsoda antiszemitizmus. -
#7144 Abraham is pénzért vett foldet hogy eltemethesse a rokonait.....:)
van aki penzert vanakit csodaszarvas vezet tok mindegy a lenyegen nem változtat:)
Csak hát nehez megemészteni hogy van joguk orszagra és bkékben élni..a nyugati keresztény világnak ez nem jön jól 2000 evig bunbak szerepét osztották rájuk és közben szépen csendben ők igázták le a világot dontottek romba kulturakat...stb
De ez egy masik kérdés, ettől még nem lesz béke arra.
-
#7143 Ez a 3 levél szemlélteti miért ítélem el. Az arabok meg gondolom besokalltak pár évtizeddel később, elkezdtek gyilkolászni, aztán azóta ők a gonosz terroristák. A zsidók akár sejthették is előre, hogy ez lesz és majd maguk mellé állíthatják az embereket azzal, hogy ők semmi rosszat nem csináltak, csak egyszerűen minden ok nélkül háborút indítottak ellenük. Az embereket meg könnyű lehetett maguk mellé állítani, erre meg még rásegített ugye az is, hogy elég sok zsidó halt meg Európában nem sokkal előtte.
Még a levelekhez annyit, hogy én nem is értem, hogy a néhány évvel ezelőtti Peres beszédet miért próbálták (akik próbálták) kimagyarázni olyanokkal, hogy nem is azt mondta, nem úgy értette stb, amikor ugyanezt csinálták már 100+ éve is, csak akkor legfeljebb nem dicsekedtek vele nyilvánosan. -
fonak #7142 Mondjuk ha az osztrákok felvásárolják Mo. földjeinek nagy részét, majd közlik, hogy most már ez az ő országuk az teljesen OK lenne?
Azért van ennek egy kicsit olyan íze, mint amikor a fehér ember üveggyöngyökért megvette Manhattant az indiánoktól. :) OK, ott most felhőkarcolók vannak, az indiánok meg nem kezdtek volna vele semmit, hasonló érvvel szoktak jönni az arabok esetében is (bár azért messze nem akkora volt a civilizációs különbség, ha tegyük fel, sose jön létre Izrael, akkor talán úgy nézne ki a hely, mint Libanon (ami azért nem a világ legnyomorúságosabb helye, bár a polgárháború eléggé visszavetette)).
Tény, hogy Palesztina a török uralom alatt elég nyomorúságos, középkori hely volt (el lehet olvasni Mark Twain beszámolóját, aki járt ott akkor). Bár a Balkán sem nézett ki jobban akkoriban asszem. -
#7141 Még az oszmán időkben kezdődött az egész. Aztán meg angolok voltak. Egyébként meg nem értem, hogy mi alapon ítéled el. Az eladás önkéntes dolog. Minta azt mondanád, hogy micsoda eljárás az, hogy te más országban szabadon vehetsz ingatlant. Nem értem... -
#7140 Ha csak ezt így szigorúan kivesszük, hogy "valaki pénzért vesz földet", az még rendben is lenne, csak én már eleve azt elítélem, hogy lehetőségük volt odamenni és felvásárolni a földeket.
Vladimir (Ze'ev) Dubnow, one of the Biluim wrote to his brother, the historian Simon Dubnow, in October 1882: "The ultimate goal ... is, in time, to take over the Land of Israel and to restore to the Jews the political independence they have been deprived of for these two thousand years .... The Jews will yet arise and, arms in hand (if need be), declare that they are the masters of their ancient homeland."
Ben-Yehuda, who settled in Jerusalem in September 1881, wrote in July 1882 to Peretz Smolenskin in Vienna: "The thing we must do now is to become as strong as we can, to conquer the country, covertly, bit by bit ... We will not set up committees so that the Arabs will know what we are after, we shall act like silent spies, we shall buy, buy, buy."
In October 1882 Ben-Yehuda and Yehiel Michael Pines, who had arrived in Palestine in 1878, wrote to Rashi Pin, in Vilna: "We have made it a rule not to say too much, except to those ... we trust ... the goal is to revive our nation on its land ... if only we succeed in increasing our numbers here until we are the majority [Emphasis in original] .... There are now only five hundred [thousand] Arabs, who are not very strong, and from whom we shall easily take away the country if only we do it through stratagems [and] without drawing upon us their hostility before we become the strong and populous ones."
-
#7139 Ez idővel változott volna, mert egy teljesen békés területen nincs reális ok fenntartani ilyen "infrastruktúrát".
A Kiegyezést is megkötötték 1867-ben, de még Ferenc József makacssága ellenére sem volt teljesen statikus.
Igazából egy pont ilyen arab-izraeli "kiegyezés kellene". A 2000-es megállapodás ez lett volna. Ha van már két egymás által elismert ország, az mindjárt egy továbbfejleszthető helyzetet teremt. Eltelt ~10 év. A helyzet csak szarabb lett... -
#7138 Nem az a baj, hogy az arabok nem tudtak. Külső segítséggel is lehet fejlődni. A baj az, hogy szovjet segítséggel is inkább a fegyverek beszérzésében vitézkedtek legintkább...
Izrael szekerét is tolták kintről, de a jelek szerint képesek voltak a hátszéllel kezdeni is valamit. Ma már nem jellemző, de a 48-67 közötti időszaban külföldi tehetős zsiók nagyon komoly összegeket küldtek "haza". Azért "" jel, mert soha nem jártak ott, de egyazon közösséghez tartozónak érezték magukat. -
fonak #7137 Az tény, hogy Arafat akkor visszatáncolt egy olyan ajánlat elől, amilyennél jobbat úgyse kaphatott volna. De azért szó sincs arról, hogy mindenről lemondtak volna, a palesztinoknak adandó területeket szétszabdalták volna az izraeli ellenőrző pontok, telepek, kizárólag izraeliek által használható utak stb. -
#7136 Izrael lakossága ma karoclgatja a 8 milliót és ennek 75-80%-a zsidónak vallja magát. Hogy ez nemzetiségi vagy vallásos / származási alapon van megkülönböztetve, azt nem tudom. -
fonak #7135 "Ahol végetér Izrael, végetér a földművelés"
Persze, és homokot esznek az emberek ugye? :) (mondjuk a zsidók egyik szokása volt az arabok olajfáit tömegesen kivágni stb. hogy távozásra késztessék őket) De azt a területet az ókorban is termékeny félholdnak nevezték (ne a Negevből indulj ki).
Az igaz, hogy Izrael olyan infrastruktúrát hozott létre, amilyet az arabok aligha tudtak volna. A mezőgazdaságban is. -
#7134 N+1-szer le lett írva az, hogy ninc független Palesztína az nem csak Izrael miatt van. A környező arab államok is vastagon benne vannak, megy egy Jasszer Arafat nevezű egyén... -
#7133 Arra láthatólag immúnis vagy, hogy az IDF is romolt le már többször illegális telepeket...
Majd, ha a palesztín rendőrség sitter vág / agyönlő terroristákat, majd akkor beszélgessünk arról, hogy ki mit tesz a saját portája előtt... -
#7132 A foglalást megértem, hogy zavarja egyesek csőrét. Ellben, ha valaki pénzért vesz földet, abban mi törvénybe ütköző van...? A felvásárolt területeken gyak semmi sem volt, a környező arab országok infrastrutúrája még ma is sok helyen abból áll, amit az angolok hátrahagytak 60 éve. Nézd meg, hogy Izrael hogyan néz ki. Ahol végetér Izrael, végetér a földművelés...