Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
hmmm ez kicsit kusza am foleg toled ennel sokkal reszletesebb szoktal lenni, abban egyet ertunk hogy vallasokra hivatkozva eleg sok ember eletet megnyomoritottak az elmult 2000 evben.

Viszont ha mar vallastortenet, azert ne felejsd el pl hogy amikor a zsidok a pusztaban vandoroltak majd elertek izrael orszagat es Isten azt mondta ez a tietek es aki benne van azt uzzetek el es oljetek meg( az egy mas kerdes hogy ez inkabb vizsga volt mintsem nyilt parancs) na szoval ok ezt nem tettek ehelyett jott a szivas.

A keresztenyseg alap gondokkal kuzd, eloszor is kellett nekik egy ellen polus, es ne felejtsuk el hogy kezdetben mint titkos szervezett mukodott, csak amikor mar a hatalom felfigyelt ra akkor jottek az ujabb bajok, ugyebar az a hatalom vette fel aki kinyirt a avezetojet,,,na akkor jott a szokasos modszer kenjuk ra masra.

Aztan ez a hatalom megtarotta terjesztette eroszakkal, minel tobb hatalomert. Barmelyik tortenelmi muvet dramat filmet megnezed mindenutt az Egyhaz kavart!!!! Uldozte azokat akik kutattak, ok annak orultek ha a nep hulye. ( Ugye nnem baj ha szegeny vagy majd a paradicsomba jo lesz csak adozz az egyhaznak) LOL

Persze ez nem magat a kereszteny vallast minositi inkabb akik iranyitjak.

Szerintem a legtobbet artottak a nyugati vilagnak tudomanynak es mindennek sajnos.

"Az Úr, Izráel Istene" mást se csinált mint irtotta az embereket. A zsidók elõtt világos és beszédes útmutatás áll, hogy miként kell érdekeiket képviselni ebben a földi világban.

Az igaz Kereszténység ismerõi inkább azon az állásponton vannak, hogy ezek a részek kerüljenek ki a Bibliából.

Az jobb kérdés, hogy melyik országban mûködik valójában az igazságszolgáltatás?
És amikor épp nem mûködik (esetek 90%-a), akkor mely könyvekben található ideológia ismerhetõ fel ebben a nem-mûködésében?

Az arabok is nyilvánvalóan ebbe a körbe tartoznak.

Azt a kérdést tárhatnánk fel, hogy az egyes vallási irányzatok és ideológiák, melyek részben/egészben meghatározzák az egyes népek/nemzetek világnézetét, mennyiben járul hozzá ahhoz, hogy ilyen konfliktusok egyáltalán kialakulhatnak.

Ez egy olyan kutatás, amit tudományos igényességgel el lehetne végezni.

Fenntartom az álláspontomat, hogy a mára a nyugati világban uralkodóvá vált vallások táptalajt biztosítanak az öldökléshez, hisz világosan bemutatják, hogy mit nyerhet az ember az öldökléssel. (Sokat.) Más vallások azt mutatnák be, hogy mit nyerhet az ember pl. az áldozathozatallal, a tudatossági szintjének emelésével stb. (Valami teljesen mást.) A Kereszténység eredeti formája is ilyen. Tisztán ilyen. A mi a Bibliában van, az - forrásaim szerint - már egy felhígított-összezagyvált változat. Ha a judeo-krisztianizmus helyett pl. a manikeizmus terjedt volna el, századennyi öldöklés nem lenne a világban.

És az, hogy mennyire kompatibilis a világ pl. ennek a szeretetvallásnak a tanaival, az nem derülhetett ki, mert a judeo-krisztianizmus - saját tanaiból vett jogalapra hivatkozva - üldözte és megölte a manikeizmus követõit.

Hypo
Hat arrol igazabol a nyugati keresztenyseg tehet ha mar vallas es szociologiarol beszelunk, tudod aki nem olyan mint mi azt irtsuk ki, es aki nem olyan mint mi annal ne egyunk azert vn kozte kulonbseg.😊

Molnibalage
Melyik országban mûködik az igazságszolgáltás és törvénykezés ezen könyvek alapján?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Keresztény" katona 500 km-rõl sorozza meg az ártatlan civileket rakétákkal, majd azzal hajtja álomra fejét, hogy ez nem háború, hanem ez szimplán az ártatlan civilek védelme érdekében kezdeményezett segítségnyújtás. Az önzetlen segítségnyújtás következtében hullanak Líbiában is az emberek a NATO bombázások következtében. Ámen?

Hypo
gyerekek mindenutt vannak hulyek jok okosak es butak. Izrale es Magyarorszag helyzete ebben a kerdesben eleg hasonlo, mivel kis orszagok kis nepesseg igy a hulyek sokkal jobban latszanak, kicsit vegigmesz itthon es azt hiszed mindenutt csak a parasztok meg bunkok meg tolvajok laknak pedig nem igaz. Az egy máskérdés hogy ha egy zsido hulye van abbol akkora dolog keveredik mintha 100 magyar hulye lenne, ez mondjuk fura maig nem ertem.

és akkor még hol vannak a béke szeretõ és embertársukért dolgozó Arabok...

Ha már a Tóra és a Biblia szóba jött: nem gondolod, hogy annak, hogy mi van a Bibliában és Tórában köze lehet ahhoz, hogy ennyi "idióta" van nyugaton és Izraelben? Nézd csak meg a történelemkönyveket. Az, hogy a nyugat (Izrael is idetartozik) domináns nagyhatalommá vált, annak köze van ehhez az "idiotizmushoz" is, amit próbálna az ember feltérképezni és megbeszélni, de a folyamatos trollkodás miatt nehéz ez itt.

Hypo
fu ez az Angol lobby dolog hmm fincsi😊))) azt hittem mar ezek a meseket kinottuk de ugy latom nem. Hajra 😊

Ennek pont a fordítottját vetettem fel: Palesztinában azért állhatott elõ ilyen súlyos krízis, mert "ekkora idióták" vannak a zsidók között.

gracious
Mondjuk tény, hogy mivel sokáig nem volt hazájuk csak ez a dolog volt ami össze tartotta õket.

De miért kéne kipéciznem? Vagy van olyan videó ahol egy keresztény katona arra buzdít, hogy családon belül "szeretkezz" vagy ad el a rokonodat rabszolgának.

De igazad van, mert ha van is ilyen videó akkor azt csak is egy retardált adhatná elõ.

Ettõl függetlenül az továbbra is fennál, hogy én nem általánosítottam.

Ezzel le is zárhatnánk ezt a videós témát mert már átcsap flémbe a dolog.

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

Molnibalage
Ennyi erõvel pécézd ki a necces dolgokat a Bibliából is. Van ott szó vérfertõzésrõl, meg arról, hogy melyik családtagját ki és hogyan adhatta el rabszolgának.

A Tóra nem törvénykönyv és nem minden zsidó ultravallásos. Sokan közülük nem is vallásosak, csak számukra a zsidóság egyfajta összetartozás. Mint másnak a magyarság. Én speciel leszarom, hogy ki milyen származású, ha nem seggfej és bûnözõ. Anyám egyik tanítványa cigány volt, de teljesen normális. Együtt jártunk focizni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem. Ha nem lenne Palesztína, akkor is lennéknek ekkora idióták.

Jellemzõ rájuk hogy pl. a norvégiai vérengzés után héberül nagyon kemény dolgokat mondtak, de nemzetközi oldalakon angolul már visszafogottabbak voltak.

KILLING THE TRUTH: Mahdi Nazemroaya Is Threatened by NATO's "Pro-Democracy" Rebels

The mainstream media, including CNN and the BBC have direct links to NATO, the Transitional Council and Rebel Forces. They are serving NATO interests in a direct way through massive media distortion.

(...) Those who say the truth are threatened.

Those who lie and accept the NATO consensus, their lives will be protected. NATO special forces operating within rebel ranks will ensure their safety.

(...) Mahdi says the truth. He directly challenges the lies of the mainstream media.

Mahdi's reports threaten the NATO-media consensus.

What he is describing is the destruction of an entire country, of its institutions, its infrastructure.

(...) It is a war which claims not to be a war.

(...) The International Committee of the Red Cross (ICRC) is not be found on the ground. They have no mandate because officially this is not a war.

(...) Its a Blitzkrieg with the most advanced weapons systems. 20,000 sorties since March 31, according to NATO stats, close to 8000 strike sorties.

Each strike sortie involves several targets, most of which are civilian targets.

gracious
Az tény, hogy minden népnek megvannak a retardáltjai. De amit én olvastam a Tóráról (vagy minek hívják azt a könyvet) vagyis az abban leírtakról az érdekesen egybe cseng a videón látható retardált mondókájával.

Kérdés:
1: Amit olvastam a Tóra tartalmáról nem igaz?
2: Amit olvastam igaz, csak a többi katona nem hangoztatja, mert hatott rájuk a kiképzés során kapott fejmosás, azaz, hogy kussoljatok, mert a fél világ az ilyen kijelentésekre vadászik.

...és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen

Persze. De ide nem azért hozzuk az ezt igazoló anyagokat, hogy egy jót zsidózhassunk. Nem gondolod, hogy az egész kérdésnek köze van ahhoz ami Palesztinában zajlik?

A zsidók közt is közel azonos a retardált seggfejek aránya mint bármelyik másik népnél.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Akkor mi a baj a konkrét kijelentéssel: "Csak a Zsidók emberek, mindenki más állat, a világ legerkölcsösebb hadseregének katonája szerint."

A "legerkölcsösebb"-en kívül minden csak idézet. Ezzel a szóval van a bajod?
Akkor idézzünk szó szerint: "we are humans, they are animals". Akkor így most rendben vagyunk?

Molnibalage
Pedig én sem csípem õket viszonylagos rugalmatlanságuk miatt. Ettõl viszont a józan ítélõképességemet miért kellen elvesztenem...?

Nem lehet, hogy esetleg a te optikáddal van a baj? Egyszerûen nem a zsidókat védem, csak ha egy téma kapcsán valaki folyamatosan baromságot ír, akkor úgy tûnik, mintha védenék én valakit, pedig csak azt jelenti, hogy az adott irányban fogalmaznak meg eszement gondolatokat.

Egy hülye példán. Ha valaki folyamatosan azt állítaná,h ogy Hitler marsalkó volt és benzint pisál és és ezt folyamatosan cáfolom, attól én még nem leszek sem náci sem nácibarát...

gracious
Továbbra sem értem mirõl beszélsz. Mi az általánosítás abban amit ÉN leírtam abban a bizonyos hozzászólásban? Írtam, olyat, hogy ez a zsidó nép véleménye, vagy hogy ilyenek a zsidók...

Nem.

Ezt továbbra is fenntartom:
"Jól megfigyelhetõ nálad, hogy ha valaki a szájára veszi Izrael népét, ráadásul mind ezt negatív véleménnyel akkor te azonnal átcsapsz az érvelésbõl a másik minõsítésébe."

Molnibalage
Nem általánosítottam. Nem jelentettem ki an block, hogy mind bevándorló volt.

És mi van az angliai események kapcsán tett általánosító kijelentésekkel? Arra is vonatkozik amit leírtál?

Molnibalage
Nem. Bármilyen nemzetre betéve ilyen videót élbõl lebalfaszozlak. Ez videó kb. olyan hülyeség, mint a "minden arab terrorsita" kijelentés...

Nem, nem voltam. Egy normális országban lettem volna szívesen, de az nem kis hazánké...

gracious
Mindenesetre adok még egy kis tippet:

Ha ezt írtam volna: "A világ legerkölcsösebb hadserege szerint", vagy "a világ legerkölcsösebb népe szerint"

...akkor általánosítás lenne. Bár megszokhattuk, hogy még a BBC is antiszemita, ha kicsit belebonyolódik mélyebben a Brit politikai életbe és az ottani zsidó lobbi uralomba, ennek fényében mit várhatna egy átlag ember aki csak kicsit júúútúúbozott.

Annyit még, hogy hiába öljük egymást, még ha mi itt meg is fejtenénk a Palesztin-Izrael béke kulcsát akkor sem történne semmi. Esetleg feltudsz-e olyat idézni, amikor te vagy bárki belinkelt egy olyan videót ahol a Hamasz genyóságai láthatók (mert ilyenek is vannak) elkezdtek veled vagy a belinkelõvel személyeskedni? Jó lenne ha egy picit észrevennéd már végre magad, és lejjebb vennéd az arcodat.

Ne személyeskedj! Egyébként meg a kiragadott példák alapján történõ általánosítás általános akár a muszlimok akár mondjuk az angliai események kapcsán.

gracious
Jól megfigyelhetõ nálad, hogy ha valaki a szájára veszi Izrael népét, ráadásul mind ezt negatív véleménnyel akkor te azonnal átcsapsz az érvelésbõl a másik minõsítésébe.

Nem tudom, hogy voltál-e katona, de az kommentedbõl ítélve nem, csak azért gondolom ezt, mert még a ritka szar állapotban lévõ Magyar Honvédségben is beleverik az emberbe, hogy ne hozz szégyent az egyenruhára mert azzal a hazádat képviseled. Na most ha nálunk így van, akkor vajon egy olyan ország haderejénél mint Izrael, mely folyamatosan reflektorfényben van, vajon menyire veszik ezt komolyan. Az meg, hogy a Zsidók szent könyvébõl is hasonlóan "toleráns" (de szeretik ezt a szót a kipás Szdsz/LMP-sek) gondolatok olvashatók ki a nem zsidó emberekrõl biztos csak véletlen egybeesés eme erkölcsi mintapéldány véleményével.

De ha már a koromat hoztad szóba:
Ezt írtam:
"Csak a Zsidók emberek, mindenki más állat, a világ legerkölcsösebb hadseregének katonája szerint."

Kiemelnéd az általánosítást, mert nekem így 12 éves agykapacitással nem megy.

Mindenesetre leírom, hogy az én olvasatomban mi van oda írva:
"Csak a Zsidók emberek, mindenki más állat" - Ezt nem én mondtam, hanem a videón látható kiválasztott terrorista.
"a világ legerkölcsösebb hadseregének katonája szerint." - Ezt sem én mondtam hanem a videón látható terrorista fõparancsnoka. (Ha voltál katona tudod ki az, ha nem akkor keress rá google-ban.)

Tehát akkor várom az általánosításom kiemelését. Lehetõleg mielõtt -ahogy itt szokás- más irányba terelnéd a beszélgetést.

Molnibalage
Az ilyen mélyenszántó általánosító kommenteket bírom. Ezek szerint, ha most csinálok egy videót, amiben kijelentem, hogy a magyar az ember és mindenki más állat, akkor ez milyen fényt vetne a magyar nemzetre? Ha történetesen Honvéd lennék, akkor a Honvédségre?

Az adatlapon feltüntetett korod ellenére szemmelmi szinted egy 12 éves szinjén tanyázik. Vagy még ott sem...

gracious
Csak a Zsidók emberek, mindenki más állat, a világ legerkölcsösebb hadseregének katonája szerint.

Na végre. Ezek után akkor már nem fogsz személyeskedni velem? Nem fogsz hiányozni.

Strahd_
Magam reszerol itt kerultel ignor listara, tovabbi jo irogatast.

Abban se látnék semmi különlegeset, ha holnap kiderülne, hogy Izrael "magát lövi", hogy legyen oka keménykedni. Ez már számtalanszor elõfordult a történelem során a világban. Biztos ma is alkalmazzák sokfelé.

A Holokauszt is érdekes téma ebbõl a szempontból, de ez nem csak itt OFF, hanem úgy általában mindenhol OFF. <#ravasz1>

gracious
A probléma inkább az, hogy Izrael nem akar békét addig amíg a lehetõ legtöbb területet nem foglalja el telep építésekkel, vagy ilyen olyan módon. Ezt kb akkor nyilvánították ki teljesen nyíltan amikor megfenyegették a világ vezetõ hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak a regnáló elnökét.

Emlékeztek:
"Ne nagyon ugráljon a telepbõvítések ellen, mert esetleg nem lesz újra választva".

Szóval ha ezért az ügyért képesek neki menni legnagyobb támogatójuknak is akkor elképzelhetõ, hogy nem igen akarják õk azt a békét. Izrael megálmodóinak, nem számít az a pár zsidó élet, mely jó ürügyet szolgálhat nekik a viszály fenntartására, meghal egy-két zsidó gyerek a palesztinok által lõtt iskolában, ennek köszönhetõen, nem kell békét kötniük, így terjeszkedhetnek tovább. Ugye a Palesztinok megmondták, hogy telepbõvítés leállítása alapfeltétel.

A Zsidó ember nagyon okos, és nem fél meglépni extrém dolgokat a nagy célok elérése végett, úgy is mondhatnám "nem szarozik" holmi erkölcs vagy hasonló "baromságokkal". Ha annak idején, nem szerzik meg a pénzkibocsájtás jogát, akkor most nem nagyon volna Izrael, de ha lenne is nem ilyen szinten létezne. Akkor eltették az útból aki útban volt, abban meg biztosak lehetünk, hogy megteszik újra és újra ha kell.

Ettõl kezdve meg lehet újjal mutogatni a Palesztin "terroristákra", õk csak egy kis homokszem a gépezetben. Kb olyanok mint a Magyarok, ugatnak de mindenki leszarja õket.

gracious
"Mert az igazság egyszerû és csak a hazugság bonyolult."

perfect! <#eljen>

Legközelebb a konkrétumokkal kapcsolatban fogalmazz meg kritikát, ne így általánosítva a személyemmel kapcsolatban. Az elsõ esetben mikor nem tetszik amit csinálok, írd le hogy mi nem tetszik és miért nem tetszik. És akkor arra meg fogod kapni a megfelelõ választ. Amit most csinálsz, az tömény személyeskedés.

Strahd_
En arra gondolok hogy itt litaniakat irtal egy temaval kapcsolatosan, es elegge egyoldaluan "tajekoztatsz" es vonsz le kovetkezteteseket.
Majd amikor hasonlo dolog tortenik csak mashol akkor egyszeruen figyelmen kivul hagyod, sot... egy masik orszagban tornet esemeny akarsz rahuzni egy a konfliktusban reszt nem vevo felre es ugy felvazolni mindha ok tettek volna. Ertem en a taktikadat ergo amit irsz semmire sem jo, mivel kb ugy irod a dolgokat mint a fo/mellek folyasu hircsatornak a sajat szajad ize szerint, nem objektivan kommunikalsz bar ezt mar megszokhattam volna.

Valóban, idézõjelbe kellett volna tennem a precedens szót.

Az általánosítás akkor jó, ha az az egyszerûsítést célozza meg. Mert az igazság egyszerû és csak a hazugság bonyolult.

Molnibalage
Magyar elécselt frázissá teszed a precedenst. Egyébként meg szeritnem hülyeség a precedens, mint elv. Az általánosítás sehova nem vezet.

Ne legyél agresszív, nem éri meg. Hatása nem lesz, akkor meg minek? Ezzel csak saját magadat mutatod be.

Megkérdezhetsz bármelyik fegyveres/erõszakos konfliktusról, hogy mire teremt precedenst, és ha komoly a kérdésed, én minden egyes esetben az fogom komolyan válaszolni, hogy arra teremt precedenst, hogy ezt így nem lehet csinálni.

Izrael is meg fogja ezt tanulni, vagy így, vagy úgy. Kivételek nincsenek az életben.

Sose állítottam egyetlen lövöldözésrõl, hogy az elfogadható. Jó lenne ha most egyszer és mindenkorra tisztáznánk ezt a félreértést. Mibõl vontad le azt a következtetést, hogy én egy lövöldözést elfogadhatónak találok?

Strahd_
es milyen precedenst csinalnal az iskolakra lovo emberekkel? Erdekes modon a Nato haz bombazasanal itt frocsogtel, ellenben az hogy mas teruleten egyes "emberek" lovoldoznek civilekre meg elfogadhatonak talalod... erdekes.

[NST]Cifu
Egyiptomnak is kellene valami hiperszuper rakétavédelem az izraeli rakéták ellen...

Négy üteg Patriot PAC-3 azért nem elhanyagolható e téren...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hypo
ne álmodj😊)

Molnibalage
Egyiptomnak is kellene valami hiperszuper rakétavédelem az izraeli rakéták ellen...

Izrael tudtommal soha nem használt ballisztikus rakétát élesben, amije meg van, azok atomfegyver hordozók. Ergo a használatuk már régen rossz lenne...

A kurucinfós hírbõl semmi nem derül ki, hogy mi és hogyan történt. Egyáltalán miért állna érdekéen Izraelnek szándékosan megölni hat egyiptomi határõrt? Nincs is jobb annál, ha más végzi el a kellemetlen munkát.

Molnibalage

Esetleg jól le kellene lõnie minden határa közelében randalírozó helikoptert, repülõt, vagy amit csak tud. No-fly zone. Mint Líbiában. Aztán, ahogy Líbiában is csinálják, ezt hallgatólagosan meg lehetne toldani azzal, hogy szétlövik Izrael vízellátó rendszerét. Ahogy az Líbiában is megtörtént. A precedens megvan rá, és mivel mindenki helyesel, így gondolom ez a természetes. Izrael számára is. Akkor is, ha történetesen ellenük alkalmazzák azt, ami szerintük természetes.

gracious

Érdekes!

immovable
High-ranking Special Operations Forces (SOF) officers are moving out of the shadows and into the command mainstream

Early this month, Vice Adm. Robert Harward—a former commander of the SEALs—the Navy’s elite SOF that recently killed al-Qaeda leader Osma bin Laden—was appointed deputy commander of Central Command, the military region that embraces the Middle East and Central Asia. Another SEAL commander, Vice Adm. Joseph Kernan, took over the number two spot in Southern Command, which covers Latin America and the Caribbean.

(...) SOF forces would soon be deployed in 60 percent of the world’s nations: “We do a lot of traveling.”

(...) The raids are based on intelligence that many times comes from local warlords trying to eliminate their enemies or competition. And, since the raids are carried out under a cloak of secrecy, it is almost impossible to investigate them when things go wrong.

Ez utóbbi a NATO bombázások kapcsán is érdekes. Titkos akciók, jogtalan akciók, "bemondás" alapján történt akciók, eközben nincs kontroll, nincs elszámoltatás, hivatalosan nincs is háborús helyzet.

Hivatalos álláspont: nincs itt semmi látnivaló, tessék hazamenni.