13596
H001.jpg
  • Toleráns Tóbiás
    Foszfor bombáztak-e Indiában nőket gyerekeket?
  • Strahd_
    Lehet hasonlosagokat mas nepeknel is felsorolni.
    Legyen pelda mondjuk egy nep aki szobrot allit es dicsoit olyan vezetot akinkek az aktiv vagy passziv kozremukodesevel 100.000 nagysagrend feletti aldozatokkal jart.

Cifcuk: megkaptak volna csak az ido tenyezo volt mas szerintem, de ez mar mi lett volna ha kerdeskor

Terror kerdeskorrol majd a magyarok is vonyitani fognak csak kesobb 10-20 ev mulva lessz nagyobb problema es addigra mivel folyamatosan csokken a magyar tarsadalom a keves gyerek es kivandorlas problemaja miatt jellenleg az alacsony eletszinvonal miatt nincs gondja magyarorszagnak ebbol ezert kell az a 10-20 ev
  • [NST]Cifu
    Én még mindig nehezen értem meg azokat, akik azon lovagolnak, hogy dehát ott palesztinok élnek, ezért járna nekik egy ország. Akkor ezek szerint járna a zsidóknak is egy ország? Hiszen ők is ott vannak. De nem esik szó a többi nemzetiségről, akiknek szintén nincs országuk...

Következetesség...

Mikor értik meg, hogy az országokat nem osztogatják? Általában kikiáltják magukat, aztán vagy kapnak poltikai kültámogatást, vagy nem. Tajvan például egy politikai erősen elszigetelt ország, hiába független és nemzetiségileg jobbára egységes hosszú ideje. Fojton felemlegetem a Kurd problémát, mert ha már közel-kelet, akkor ez bizony ott van, és ha lehet, még rosszabb szituációban, mint a palesztin probléma.

Egy többnemzetiségű vidéket, ahol vallási és nemzeti ellentétek vannak, sose egyszerű eset, nézze meg valaki Indiát. Szikh-, Hindu-, Muzulmán- és Keresztény-probléma volt, van, és még hosszú ideig lesz is az országban, amely a második legnépesebb a Földön, és gazdasági szempontból is az egyik meghatározó.

Hogy-hogynem mégis mindig csak a zsidók a témák, pedig a szomorú az, hogy messze nem az a legdurvább eset, sem áldozatok / érintett emberek mennyisége, sem más szempontból. A fene tudja miért csak én hoztam és hozom fel például a topicban a Kurd kérdést. A kutyát nem érdekli, pedig hát háromszor annyi embert érint. Mondjuk nem csak a topicban, de a világban sem.

Rágja mindenki ezt a zsidó-palesztin gumicsontot, a médiától kezdve az utolsó fórumolvasóig, mert ez a divat...
  • Toleráns Tóbiás
    A mészárlás elfogadottságága a társadalmukban meg elég magas, jó bizonyíték rá, hogy egy menekült tábort mészárszékké változtató embert, szabad választásokon elnöküknek választanak. Érdekes, hogy pl USA simán leült egy asztalhoz tárgyalni egy ilyen vadállattal.
  • cifcuk
    Én úgy tudom, hogy azért robbantgattak, hogy nyomást gyakoroljanak az anglokora izrael létrehozására. Ha amúgy is megkapták volna nem robbantgattak volna.

De pl az osztrákok visszakaptak valami területet terrorista cselekmények hatására, nem jut eszembe a neve. Szóval ez a robbantgatás mindenképpen hatásos módszer, de semmiképpen nem jó. Az én problémám ebben a történetben annyi, hogy pont a zsidók vonyítanak terrorizmusról, miközben ők is ezt csinálták. Mondjuk sok mindennel vannak ők így, pl atom fegyverek, nem tudom honnan jön nekik ez a kiválasztottság érzés.
  • Strahd_
    Talan nem veletlen hogy rengeteg palesztin tamogatta a cionistakat hogy jojjenek israel teruletere az 1900 evek elejen.
  • Strahd_
    nem a robbantasok miatt lett az orszag ergo az elmeleted hibas, ha igy lenne akkor lenne szabad csecsenfold, baszkoknak is lenne orszaga.

Azon elmeleted hogy a palesztinok nem bantananak senkit ha nem jott volna letre Israel, es ha senki nem koltozik az o foldjeik kozelebe talan igaz lehet, de mint palesztina nem letezne mint orszag hanem most Jordaniarol, Libiarol Sziriarol es Egyiptomrol lenne csak szo azon a tersegben, ergo az hogy a palesztinoknak lehet sajat orszaga koszonheto annak hogy volt par zsido aki a teruleten orszagot akart. Az mas kerdes hogy a fent emlitett orszagoknak ez nem tetszett (itt nem Izrael leterol beszelek az egyertelmuen nem tetszett nekik hanem fuggetlen palesztin allamrol beszelek)
  • cifcuk
    De a zsidók előbb csinálták ezt... Ha nem teszik a palesztinok sem teszik, hisz nem jön létre Izrael.

Az enszben kéne egy rendelet, ha egy szekta eléri az x fős létszámot akkor jár nekik egy ország, csak fel kell robbantaniuk érte pár befolyásos állam nagykövetségét.
  • Strahd_
    igen a terulet most a palesztinoke, zsidoke, keresztenyeke.
    a terulet egy hatalmas olvaszto tegelye a kulonbozo nepeknek es kulturaknak.
  • Strahd_
    Igazad van ezert is a palesztinok megerdemlik, hisz ok mar robbantgattak civileket erte.
  • Toleráns Tóbiás
    Egyébként a Hit Gyülekezete tagjainak száma megközelíti a Zsidók számát? Ha igen akkor vallási alapon ők miért nem kapnak egy országot ajándékba? Ja igen ők nem robbantgattak civileket még érte.
  • Toleráns Tóbiás
    Ha Izrael a zsidó királyság jogutódja, akkor adjuk vissza amcsit az indiánoknak, mert a jenkik csak megszállás alatt tartják. LoL

Úgy tudom terrorcselekmény az amikor politikai céllal történik a móka. Aranykézben nem maffia leszámolásos buli volt?
  • remark #7279
    A terület most a zsidóké és a palesztinoké? Végülis így is lehet nézni.
  • ReszegKoldus
    Most meg mások tartják megszállás alatt azokat, akik eddig "megszállás" alatt tartották a területet, így is lehet értelmezni a történelmet :)

Egyébként engem érdekelne, hogy akik annyira elfogadhatónak tartják ezt a "2000 éve itt voltunk, akkor ez jogosan a miénk" dolgot, azok így támogatnák-e az amerikai őslakosokat is, hogy visszakapják a területeiket?

Melyik a durvább? 90 éves embernek "beszólnak" az utcán, vagy egy 97 éves embert halálba kergetnek és még örülnek is neki. Egyik sem szép dolog, de a második még gusztustalan is.
  • Strahd_
    Latod pont ebben a kerdesben probalod mas nepre terelni pedig a itt a magyarokrol volt szo , es az nem mentestiti hogy mas is csinalja, ezzel az ervel is lehet itt talalkozni joparszorl israel-palestin kerdesnel igy elozo postom allitasa ide is veheto. Magyaroknak nem kell senkire ujjal mutogatni , nincs meg hozza az erkolcsi alapja
  • Strahd_
    Erdekes zsido szervezetek robbantasai emlegetesenel 60+ ev kozelmult, de 61-62 ev mar nem. Ergo a vita partnereidet megprobalod az altalad erzekelt es velt ido korlatok koze szoritani, ami a legjobban segiti a te allaspontos bemutatasat. Ez is kozkedvelt stilus hogy a masik erveit amire utal elbagatelizalod. Ha nem az altalad velt "igazsag" vedelmenel hasznaljak akkor felhaborodas van ellenkezo esetben meg elfogadas... Nem szemely szerint te, hanem az altalad kepviselt oldal tamogatoi itt a forumon szoktak ezzel elni.

Kozelmulti esemenyt nem tudok, aranykez utca, ferihegyi gyorsforgalmi uti esemenyek meg nem bizonyithato az elkoveto nemzetisege. Bar erre is ra lehet fogni nem kozelmult mert nem tegnap tortent. Mint ahogy mar jelezted 2000 elotti esemenyek szamodra ilyen vitanal nem mervado
  • freelac
    Ja, bocsi, közben kapcsoltam, a schweitzerről beszélsz...
    Látod, teljesen jelentéktelen ügyről beszélsz. Bár, neked mint akolbelinek elhiszem, hogy kellemetlen.
    ;-)
  • freelac
    Ha konkretizálnád esetleg a magyarok általi robbantásokra.
    Próbálj meg a közelmúlt eseményeire hagyatkozni, nehogy II. VH-s történelmet írjál ide.
    ..
    Milyen régi zsidó királyságról beszélsz?
    ..
    Az öregek elleni támadással fordulhatsz a cigányokhoz. Örömmel várnak kis elbeszélgetésre.
    Zsidó-cigányok
  • Strahd_
    Legyen, ergo orszagnev mint olyan megszunik es a terulet a zsidoke es a palesztinoke. Micsoda hatalmas valtozas ahhoz kepest ami most is van ...

Freelac te utaltal arra hogy civileket olyek a zsidok ergo terroristak en csak felhivtam a figyelmet a magyarok altal elkovetett robbantasokra amiknek voltal civil aldozatai. Tarsadalmi elfogadottsagra mrg eleg ha csak a forum lakok aranyat megnezed mondjuk a zsidok lemeszarlasanal de tuti lehett tobb peldat is talalni a erkolcsos magyar katona vs civil lakossag. Nem mentesit a bunok alol hogy mas is megtette.

Sebaj Tobias meg elirta a szamokat 20 irt 2000+ helyett hisz israel a regi zsido kiralysag jogutodja mint ahogy Magyarorszagot se 1 eves csak mert a fityesz atnevezte es az elozo nev megszunt, az hogy a teruletet ~2000 evig megszallas alatt tartottak kulonbozo nepek israel terulet a mostani megujult allam bar kisebb terulettel mint eredetileg volt a jogutodja a regi allamnak, igy is ertelmezheted a tortenelmet.

Alig varom majd az erkolcsos pelda felhozatalt, hisz a mai magyar tarsadalom is erkolcsos... Lasd 90 eves oregember megtamadasa az utcan a szarmazasa miatt kifejezetten erkolcsos cselekedett ami miatt nekem a bor a kepemrol lesul hogy ilyen megtortenhet. Aki szobrokat gyalaz az is idiota , ellenben a holtak gyalazasa es oreg emberek bantalmazasa egy szint alatt van....
  • freelac
    Nem így gondoltam.
    Azt én sem állítom, hogy a társadalmi elfogadottság tenné azzá, hanem Strahd véleménye szerint a magyarok is azok (terroristák) a 7248-as hozzászólása szerint, de ha ez így van és ezen múlik, akkor - és most jön az én véleményem - akkor ezen terminus szerint a jenkik inkább (jobban) terroristák.
    Stimmt?
  • Toleráns Tóbiás
    USA politikai okokbol gyilkol civileket(is), aminek ráadásul nagyon nagy az elfogadottsaga amcsiban. Attól, hogy ezt nagyuzemben csinalja, vagy jarulekos vesztesegnek nevezi a jo cel erdekeben, mar nem terroristak? Brevik ugyanezeket az erveket mondta a birosagon. Az utobbi kb 20 evben Usa valt a fold legnagyobb agresszorava, amit tesznek arra sok mindent lehet mondani, terrorizmus vagy a demokracia terjesztese, de a tenyek tenyek maradnak. (mobilrol voltam, ekezet nincs)
  • Garfield
    Nem a társadalmi beágyozottság teszi egy szervezetet terroristává: pl. a Baader-Meinhof frakció társadalmi megítélése is eléggé a béka nyakkendője alatt volt Németországban, ennek ellenére a terrorista megítélése kétségtelen. MInt ahogy az IRA megítéléséhez sincs semmi köze annak, hogy Írországban milyen mértékben támogatják.
    Értem én, hogy az a cél, hogy az amerikaiakra megpróbáld ráerőltetni a "terrorista" jelzőt, de ez biztosan a rossz út lesz: ez kb. annyira elfogadható, mintha azt mondanád, hogy "azé' mert csak".
  • freelac
    ...ezért vannak sábeszgojok.
  • freelac
    Hmmm... Palesztína akkor hol van?
  • freelac
    A fúz szót nem értem, illetve esetleg, de nem akarnék egy félreértés miatt hülyeséget írni.
    A többi ország? Hát egyelőre róla beszélünk, majd amikor a többit is kibeszéljük, akkor őket is elküldöm ezért e fenébe.
    Tehát harmad-negyedszerre kérlek, ne próbáld félrebeszéléssel elterelni a zsidókról a szót.
    Köszönöm.

A magántulajdon eltörlését meg nem vágom. Hogy törli el? Be kell szolgáltatnom? De az ingatlanomat hogyan? Vagy bérleti díjat fizetek utána? Kiknek? Miből? Hiszen a pénzem is magántulajdon, ergo be kell szolgáltatnom, de akkor hogyan fizetek? Szóval valami életszerű példát légy szíves.
  • freelac
    Butaság az érved. Hogy terrorista vagy valakit megölt, az nem ugyanaz.
    A példádat továbbgondolva: nézzük meg, hogy a magyar társadalomban mekkora támogatást kapott, hogy szövetségesként bármilyen részt vállalt az ország iraki és afganisztáni civilek lemészárlásában, és ugyanezt a jenkiknél.
    Ugye tudod, hogy ott nagyságrendekkel jobban, Hát már csak ezért is terroristák inkább ők.
  • Hypo #7265
    zsidó orvos nem segíthet gój szülésénél....LOL

4. parancsolat:
    Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belől van;

és még sorolhatnám.
  • cifcuk
    off:

Óh értem már!

Szegény zsidókat tényleg nem szabad elítélni, hisz ők csak jó zsidóként a tórából merítik az erkölcsi szabályaikat, abból meg ugye nem lehet túl könnyű. Ugye a nem zsidók állatok, meg akár a terhes gójokat is meglehet ölni, meg zsidó orvos nem segíthet gój szülésénél... (szerencsére sokuk nem tartja be ezeket az erkölcsi normákat, nekik riszpekt).

A másik problémájuk pedig a társadalmuk fiatalsága lehet. A magyarok könnyen beszélne 1000+ éves múltal, nekünk azért volt időnk...
  • remark #7263
    Erkölcs: "Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük."

Nyilvánvalóan az a csoport, amelyik a társadalom számára a tapasztalatokat összegyűjti, rendszerezi, és megállapítja hogy mi helyes és mi helytelen, az mindig erkölcsös lesz, hisz ez a csoport határozza meg hogy mi az erkölcsös és mi nem az. De ez gondolom már egy másik topik témája, szóval elnézést.
  • ReszegKoldus
    Az emberiség remélhetőleg egyre csökkenő részének az alap hite
  • Toleráns Tóbiás
    "És van aki hisz nekik."

Szerencsére egyre kevesebben, de azért még elő elő fordul. Ez olyan mint az Anti Green Peace-esek. A jóember már nem tud tiszta vizet inni csak a ha megveszi literjét 200forintért de szerinte hülyeség a green peace. :D
  • remark #7260

És igen, a szabályokat az erősebb hozza. Mindegy mit csinálnak, az helyes lesz, mert ők az erősek. Ez az emberiség egy részének megingathatatlan alap hite. Álmukból felriasztva is tudnak legalább kétezer történelemből vett példát hozni erre indoklásként, hogy ez miért tény és nem hit.
  • Toleráns Tóbiás
    ...Tudom már nekik miért lehet mindezt! Mert ők ezeket a dolgokat tudják nagyon erkölcsösen is csinálni.

Még egy a listához:
    - Nukleáris fegyver birtoklása, úgy, hogy senki nem tudja milyen és mennyi van belőle.
  • remark #7258
    Izrael azért "valid", mert ők ahhoz a "pár balfaszhoz" tartoznak, akiknek van felhatalmazásuk és kényszerítő eszközük is egyben.

Ahogy azt már minden téma kapcsán megtapasztalhattad: az a valid, amit az a "pár balfasz" mond akik magukat felhatalmazták, és akik kezében a kényszerítő eszköz van. Ugyanezek terjesztik azt az alaptételt, hogy ez a világ rendje. És van aki hisz nekik.
  • Toleráns Tóbiás
    Ehhez képest Izrael létezik, palesztina meg nem. Ez akkor megint olyan, hogy "kivéve ha a zsidók..."?

:DDDD

Ebből "a kivéve ha zsidók" dologból is csinálhatna valaki egy olyan listát mint a te parsztságaidból csinált itt valaki egy ideig.
    El is kezdem:
    - Terrorizmus elfogadott
    - Etnikai tisztogatás
    - Rasszizmus
    - Szabadon választott háborús bűnös miniszterelnök.

De legalább büszkék.
  • remark #7256
    Akkor sehogy. Az így kapott nevenincs terület pedig azoké, akik az invázió előtt ott éltek. Na ez hogy tetszik?
  • Molnibalage
    Megismétlem, Izrael és Palesztína vagy együtt létezik vagy sehogy.
  • Pluskast
    Azért amikor ezt olvastam kikerekedett a szemem:

"Izrael a kilencvenes évek vége óta szerez be tengeralattjárókat Németországtól. Eddig három Delfin osztályú búvárhajóhoz jutott hozzá. Az első kettő vételárát a német állam teljes egészében átvállalta, a harmadik megvásárlásához 50 százalékos támogatást nyújtott. Három további tengeralattjáróról is van megállapodás. A sorrendben hatodik megvásárlásáról az idén márciusban kötöttek szerződést. Ennek értelmében a berlini vezetés átvállal a hajó árából 135 millió eurót az államháztartás terhére, ez a költségek nagyjából egyharmadát jelenti.W

WTF? Mi az, hogy átvállalta? A Görögöknek meg akik a csőd kellős közepén vannak azoknak meg ki kell fizetni a német tengókat mi?
  • Toleráns Tóbiás
    Ha már terrorizmus:

"Palesztina területén egyre nagyobb mértékben jelentek meg az Európából kivándorló zsidók, egyre több földterületet vásároltak meg telepek letelepülés céljára. Ez érthetően nemigen tetszett a több mint ezer éve ott élő araboknak, ezért az angol kormány kvótarendszert (Fehér Könyv) vezetett be 1939-ben, amellyel ideiglenesen szabályozni tudta a bevándorlók számát. 1943-ban az Irgun vezetője, a későbbi miniszterelnök, Menahem Begin egyre inkább az angolok ellen fordult, sorozatos támadásokat hajtottak végre rendőrőrsök, hivatalok és katonai parancsnokságok ellen.

A legismertebb akció, az igazi szentföldi terrorcselekmény 1946. július 22-én történt, amikor az Irgun felrobbantotta a Jeruzsálemben található Dávid Király Szállót, ebben a merényletben 97 brit civil és katona halt meg. Egy évvel később a haifai rendőrállomást érte támadás, amiben 4 angol, 4 arab rendőr és 2 civil vesztette életét. Szenteste után öt nappal a zsidó terroristák gránátokat dobáltak be egy jeruzsálemi kávéházba, amelynek 2 angol rendőr és 11 arab civil vesztette életét. Persze ezek a terrortámadások csak kiemelt esetek.

1948. április 9-én Deir Jaszinban az Irgun és a Stern csoport közösen vérengzést hajtott végre, egy teljes arab falut mészároltak le, az áldozatok száma 108 fő volt. A cselekményben részt vett Ariel Saron is (szintén későbbi miniszterelnök) aki katonatársaival az 50-es évek elején a Kibbija nevezetű palesztin falut „tisztította meg”. Szintén Ariel Saron volt, aki 1982-ben már magas rangú tisztként Szabra és Satila menekülttáborainak lemészárlásában volt bűnrészes, amiért is Belgiumban háborús bűnök miatt egy ideig körözték.

A zsidó szervezetek rivalizálásba kezdtek, így az angolok által körözött Irgun tagokat több esetben is a Hagana, vagy a Zsidó Ügynökség tagjai adták át az angol hatóságoknak."

Wow, ilyen elnökünk azért soha nem volt akit háborús bűnökért köröztek...
  • Toleráns Tóbiás
    Mondjuk ebben az összehasonlításban egy 20éves korcs, műállam akik pénzésrt vették a "zországot", ellen egy 1100 éves egykor dicsőséges és hatalmas állam elég nagy hendikeppel indul. :D