13596
H001.jpg
  • ManoNegra
    Na, még a végén kiderül, hogy Luzsénszky nem hamisította, csupán nyilvánosság elé tárta a talmudot?!
  • Molnibalage
    Csak neked, te nagyon te...

http://www.youtube.com/watch?v=DSXJzybEeJM

Szeritnem 1000 évesnél öregebb vallási szövegekből idézni és politikai színezetben feltüntetni a hülyeség csúcsa...
  • ReszegKoldus
    Valóban elég egyoldalú szemléletmód az, ha valaki szerint egy nép azért jogosult egy területre, mert 2000 éve ott éltek az őseik :)
  • remark #7328
    "kétbites userek nem látnak két méternél messzebre"

Érdekes hogy Molnibalage is egyből levette, hogy miről ír Cifu, és tudta hogy melyik gondolatot kell továbbfűznie...
  • Molnibalage
    Amen atyám.
  • Molnibalage
    Mert egyes kétbites userek nem látnak két méternél messzebre és zsidózni lassan 2000 éve hagyomány...
  • remark #7325
    Az se bonyolult, amit én írok, de ha valaki nem akarja megérteni, akkor nem is fogja.
  • remark #7324
    Hát persze. Ezt is te látod tökéletesen.
  • Strahd_
    Szudan es Egyiptomi szovetsegnek nem mondana ellent hogy a szudaniakat vadasszak Egyiptomba? Itt azokra a menekultekre gondolok akik egyiptomon keresztul probalkoznak es az Egyiptomiak lelovik oket ha megtalaljak oket a hatarokon
  • [NST]Cifu
    A topic címe viszont nem a zsidókhoz, hanem egy régióhoz kapcsolódik. Nem olyan bonyolult a kettő közötti különbséget meglátni.
  • [NST]Cifu
    Nem valószínű. Dél-Szudán nem határos Egyiptommal, szóval közvetlen fegyveres konfliktus csak úgy képzelhető el, hogy egy Szudáni-Egyiptomi szövetség jön létre.

Viszont Egyiptomnak most van éppen elég belső problémája, aligha hiszem, hogy hiányzik nekik egy külső katonai konfliktus. Ám politikailag miután nincs jelenleg sem egy erős Egyiptomi vezetés, az ország helyzete erősen imbolyog a vízhozam feletti viták terén. Ha Dél-Szudán úgy dönt, hogy több vizet von el a Fehér-Nílustól, akkor azzal sakkban tarthatja Szudánt és Egyiptomot, gazdasági és politikai támogatást nyerve rajta. "Kár", hogy Dél-Szudán vezetése korántsem ennyire kifinomult...
  • [NST]Cifu
    Ez most szép méretes öngól volt, ráadásul nagyon rossz irányba akarod kitéríteni. :)
  • Pluskast
    Nekem nem azzal van a bajom, hogy valaki zsidózik (ha valaki úgy érzi, hogy zsidózni akar tegye), hanem egyszerűen unom a témát mert harminchatszor körbe jártuk már a témát. Ha mondjuk minden áldott reggel mikor felkelsz és meg kell enned egy tábla csokit, akkor egy idő után meg fogod unni nem?:)
  • remark #7318
    A problémám az, hogy habár nyilvánvalóan megvan a saját értelmezésem és véleményem, a másikat azért nem fogom lecseszni ([URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=7315]#7315[/URL]), mert neki szintén megvan a sajátja. Sőt. Ha jól rémlik, akkor úgy egyáltalán a másik személyét még véletlenül se kevertem bele a diskurzusba. De persze javíts ki, ha tévednék.
  • remark #7317
    És gondolom te is úgy gondolod hogy Európa elmúlt pár ezer éves történelmét legnagyobb mértékben befolyásoló nép az a zsidó.

És nem a kurd. És nem a...
  • Strahd_
    es ez az amiben te se kulonbozol :) , nem ertem a problemadat
  • remark #7315
    "Én még mindig nehezen értem meg azokat, akik azon lovagolnak, hogy"

"Mikor értik meg, hogy"

"Rágja mindenki ezt a zsidó-palesztin gumicsontot, a médiától kezdve az utolsó fórumolvasóig, mert ez a divat..."
  • Strahd_
  • Pluskast
    Nem azt mondtam, hogy ne beszéljünk róla, hanem azt, hogy a Közel - Keleten van más probléma is. Gyakorlatilag napok óta ez a téma megy és rágjuk mint a rágógumit amíg szét nem mállik a szánkban. Nem lehetne néha egy kicsit másról is diskurálni?
  • Garfield
    Egyértelmű az...
  • Garfield
    Hááát, Cifu egy szót sem szólt személyekről, hanem a "közel-keleti konfliktusok" tárgykör egyoldalú, kizárólag a palesztin-zsidó ellentétre való redukálásáról beszélt, azon belül is egy elég egyoldalú szemléletmódról.
  • remark #7310
    Én mondjuk azt sem értem miért nem egyértelmű, hogy miért pont a zsidókkal kapcsolatos kérdéseket akar a többség megtárgyalni.
  • remark #7309
    Ez a "zsidózás" amit te csinálsz.
  • Pluskast
    "Egyiptomot elég komolyan érinthet közvetve (a Nílus vízhozatala feletti viták miatt)..."

Na abból is lesz még egy "szép kis" egyiptomi - dél-szudáni háború....
  • remark #7307
    Ha már a figyelmet a topik témájáról áttetted a topik témájához hozzászólók személyére: mindenki azt hiszi hogy ő aztán érti hogy mi a helyes megközelítése a témának, veled az élen.
  • ManoNegra
    Nézd a jó oldalát, nekünk sem szabad lemondani az elcsatolt területekről. ;-)
  • [NST]Cifu
    Ott van még a Jemeni polgárháború (lassan egy hónapja folyik egy újabb offenzíva, és május 21-én volt egy öngyilkos merénylet 120 áldozattal).

Irakban a Síita-Szunnita ellentéttel átitatott polgárháború (?) folyik tovább, két napja egy Síita mecsetnél robbantott egy öngyilkos merénylő, 36 áldozattal, de még aznap volt egy másik támadás a Szunniták ellen is, igaz az áldozatok nélkül, idén eddig a becslések szerint mintegy 400-500 ember halt meg pokolgépes és öngyilkos támadásokban.

Libanonban továbbra is tart a belső viszály, igaz a Szíriaihoz képest csak egy kis baráti nézeteltérés. És ez még csak a szűk közel-kelet, hiszen ha tágabban nézzük, akkor ott van a Szudáni / Dél-Szudáni válság, ami Egyiptomot elég komolyan érinthet közvetve (a Nílus vízhozatala feletti viták miatt)...
  • remark #7304
    Igen, és olyan dolgoknak mint hogy "israel a regi zsido kiralysag jogutodja" semmi köze nincs a kérdéshez...
  • Garfield
    Az a baj, hogy az említett idézetek, illetve az idézetekhez társított jelentéstartalmak főképp a két, említett személy irodalmi munkásságának a része, nem pedig a Talmudé.
  • Garfield
    Szíriában halomra öli a kormányzat az embereket, de érdekes módon a palesztin-zsidó konfliktus iránt állítólag emberi jogi alapon különösen érzékenyek számára mintha nem is létezne. Szelektív jogvédelem vagy valami egész más?
  • Pluskast
    Amikor ezeket a példákat hozzák fel nekem mindig a keresztes háború jut eszembe. Most akkor minden katolikus egy megveszekedett fanatikus gazember aki muszlimokat kell, hogy öljön mert a pápa 800 évvel ezelőtt kiadta a parancsot, hogy irány a szent föld és ölj meg minél több muzulmánt, isten nevében és lelked megváltást nyer?
    Nyilván vannak fanatikus zsidó csoportok (ortodoxok) akik hisznek ilyen marhaságban, de nem többség. Nem jó dolog az általánosítás.
  • [NST]Cifu
    Na ez az, kb. a zsidózáson kívül semmiről nem szól az egész. Ráadásul kvázi csak azt olvasni mindent vissza, amit egyes (nem a tárgyilagosságról híres) oldalakon olvasni...
  • Garfield
    Az állítólagos Talmud-idézetek kapcsán csak két név:

Szentessy-Luzsénszky Alfonz
    August Rohling
  • immovable
    Olvasva a topikot egy jó ideje, nekem is ez jön le.
  • Strahd_
    De akkor hogyan lehetne egy "joizut" zsidozni?

• [NST]Cifu
    Finoman erre akartam kihegyezni a dolgot. Amióta az Iraki események úgy-ahogy elcsitultak (csitultak egy fenét, csak arra se figyel senki), csak és kizárólag zsidó-palesztin téma él, mert eddig akar mindenki látni...

Nem arról van szó, hogy nem tartozik az is a témához, de mintha csak és kizárólag ez létezne... Mert (többek között) a honi média ezzel foglalkozik csak...
  • Pluskast
    Irakban meg vegyi fegyverrel irtották ki a kurdokat, az örmény genocídiummal meg gyakorlatilag a kutya sem foglalkozik és nem vonják felelősségre a törököket. Valahol igaza van Cifunak abban, hogy szólhatna már ez a topik a zsidó - plaesztín problémán kívül másról is.
  • [NST]Cifu
    Pontosan erről beszélek. Azért, mert ez van szem előtt a média által, csak ezt ismerik az emberek, pedig ha körülnéznének...

A kérdésedre válaszul: elevenen égettek el Indiában Szikh-eket 1984-ben. Nőket és gyerekeket is. Az Indiai hadsereg pedig mikor lerohanta páncélosokkal és gépesített gyalogsággal az Arany-templomot, mintegy 500-1500 civil áldozat volt, szintén nők és gyerekek is.

Vagy csak a foszfor bombázás számít, más jellegű támadásforma nem is érdekes?
  • Toleráns Tóbiás
    Oroszokra gondolsz és lehagytál pár nullát?
  • Toleráns Tóbiás
    Én ezekre gondoltam:

Gójok becsapása OK.
    Sanhedrin 57a. Egy zsidó nem köteles egy gój ("Cuthean") munkáját megfizetni.

A zsidóknak felsőbbrendű jogi státuszuk van. Baba Kamma 37b . "Ha egy zsidó megsebesíti egy Kánaáni ökrét, akkor nem tartozik semmivel. Ha ha egy Kánaáni sebesíti meg egy zsidó ökrét, akkor az ökör értékét meg kell fizetnie."

A zsidók lophatnak nemzsidóktól.
    Baba Mezia 24a . Ha egy zsidó talál egy tárgyat, amelyet egy gój ("pogány") veszített el, akkor azt nem kell visszaadnia.(Ez a Baba Kamma 113b is alátámasztja). Sanhedrin 76a. Isten nem fog megkímélni egy olyan zsidót, aki lányát egy idős emberhez adja, gyermekkorú fiának feleséget keres vagy visszaad egy talált tárgyat egy Cutheannak..."

A zsidók kirabolhatnak és megölhetnek nemzsidókat. Sanhedrin 76a. Ha egy zsidó megöl egy gójt ("Cuthean"), akkor őt nem büntetik halállal. Amit egy zsidó egy gójtól ellop, azt megtarthatja.
    Baba Kamma 37b A gójokat törvény nem védi és Isten a pénzüket "Izraelnek szánta".

A zsidók hazudhatnak nemzsidóknak.
    Baba Kamma 113a Zsidók hazudhatnak ("csalhatnak") hogy egy gójt rászedjenek.

A nemzsidó gyermekek nem emberek
    Yebamoth 98a. Minden gój gyermek állat.
    Abodah Zarah 36b. gój lányok születésüktől tisztátlanok. Abodah Zarah 22a-22b. gójok előnyben részesítik a tehenekkel való közösülést.

Szűz Mária elleni sértések.
    Sanhedrin 106a. Az mondja, Jézus anyja egy kurva volt: "Ö, aki hercegektől és kormányzóktól származott, ácsok kurvája volt. A soncino kiadás Shabbath 104b lábjegyzete azt állítja, hogy a Talmud cenzúrázatlan szövegében az áll írva, hogy Jézus édesanyja "Mirjam a fodrász"-nak sok férfival volt viszonya.