13596
-
#7371 Magyaroszág szabadon választott miniszterelnöke meg köztörvényes bűnöző volt - ezt bíróság kimondta - csak elévült a bűncselekmény.
Nincs új a nap alatt... -
#7370 Nem a forrással kell vitázni hanem a leírtakkal. Ha pl megtudod cáfolni, hogy Izrael szabadon választott volt miniszterelnöke egy menekült tábort vágóhíddá változtató mészáros, háborús bűnös vadállat, akkor tedd meg. Az nem érv, hogy a kurucról van, az csak egy tény megállapítás, de a leírtakat nem cáfolja. (úgy magyarázok mint a homokozóban a 3 éveseknek, szánalom, hogy ezt itt kell felnőttembereknek) -
Garfield #7369 Miért lenne tematikus? Magyarországon ma van egy réteg, amelyiknek az ebben írtak szentírás. Amit az is mutat, hogy ebbe a topikba forrásmegjelölés nélkül, újabban betett szövegek egy része onnan származik, mint úgymond alternatív vélemény a seggnyaló, filoszemita média ellenében. Vagy mi. -
Garfield #7368 Egy antiszemitától nem is vártam mást. -
#7367 Nem értem, hogy még mindig miben hisz az ENSZ? Békés rendezés lehetetlenség. Sajna itt csak egy átfogó ENSZ féle katonai beavatkozás hozna megoldást. -
#7366 ENSZ megfigyelőkre lőttek Szíriában -
freelac #7365 A saját, három gyerekemen látom... vagyis dehogyis, konkrétan az én gyerekeim már tisztában vannak pár olyan dologgal, amivel mondjuk az osztálytársai még csak nem is hallottak.
Itt van a szülő felelőssége - és most általában beszélek - hogy a gyereknek megtanítson olyant, amit az iskolában nem, vagy másképp, mint ahogy.
Szerencsére a folyamatot már látni lehet. -
freelac #7364 Az tetszik a filoszemitákban - és a zsidókban is - hogy a személyeskedés az első érvek között van a vitakultúrájukban.
Persze ha te nem vagy az egyik sem, akkor rád ez nem vonatkozik. -
freelac #7363 Na, végre egy okos filoszemita, ezt vedd dicséretnek!
:-)
Azért annyi becsületességet elvárnék tőled így elsőre, hogy egy "tematikus" médiát nem használok a magam igazának a bizonyítására.
Az eljárásod amúgy nem ismeretlen, amikor a feleségem még a teológusit szerezte, "hivatalból" járatta a 168 tórát, én akkor ugyanezt csináltam - és emiatt PC és libsi érvekből naprakész is voltam - mert aláhúztam mindent, ami e témakörbe valónak véltem.
Csak mondjuk a 168 tóra nem volt annyira "olyan", mint amilyen "olyan" a kuruc.info. Igaz, ezt ők nem is rejtik véka alá, szemben a mai fősodratú más kiadványok.
De persze ezt te is felismered, hiszen megemlíted a szombatot mint ellenpólus, a következtetést azonban hanyagolod.
Nem kéne. -
freelac #7362 Igen, eddig csak te. -
remark #7361 Szemmel láthatóan nálam jobban ismered a "nemzeti, radikális médiumokat". Az ebből levonható következtetés is adja magát: kettőnk közül rád vannak ezek az oldalak nagyobb hatással.
A kérdés ezek után még mindig nyitott: akkor rám mi volt ekkora hatással? -
Solt #7360 Így is fogalmazhatunk... a lényeg, hogy szerencsére egyre többen látnak át a szitán. -
Solt #7359 Meglepett volna, ha átmegy a lényeg. Ezeket a köröket megfutottuk már párszor, erre nincs energiám. -
#7358 Nem csalhatatlan és biztons van nála mélyebben levő ember is. Annyi a bibi, hogy ez nem téged és tobiáskát jelent, az ziher... -
#7357 A topikcím kb. stimmelne is.. -
#7356 Mennyi embert bántanak napi szinten a zsidók innen a topikból. :O -
Garfield #7355 De pontosan annyira vagyunk a többi közel-keleti problémához képest a zsidókkal elfoglalva, mint amennyire a magyar seggnyaló és részrehajló sajtó van pont ugyanazokkal a zsidókkal elfoglalva.
A vicc az egészben az, hogy a "zsidó téma" állítólagos felemlegetése miatt siránkozók - lásd még #7348 -, és amiatt "alternatív médiumokat" fogyasztók a hátuk közepére kívánják a témát, viszont az őket kiszolgáló médiumok csakazértis ezt tolják agyba-főbe. Aminek az az eredménye, hogy az ilyen érdeklődésű emberek szétspriccelnek az interneten mindenfelé, telesírják a világot, hogy jajj, már a csapból is a zsidók jönnek, , aztán felmennek a kedvenc - kinek melyik - radikális oldalukra, ahol meg tényleg a csapból is a zsidók jönnek.
Nos íme egy példa a seggnyaló magyar médiára, amelyik a zsidókkal van elfoglalva - pirossal kiemelve a zsidó vonatkozású hírek.
Szóval aki unja a zsidó témájú híreket, annak javaslom, hogy kattanjon le egy időre a zsidó témák iránt érdekes módon felfokozott érdeklődést mutató, "nemzeti", "radikális" médiumokról (ezeknél már csak a Szombat.org foglalkozik jobban a témával), és olvasson nyugodtan Indexet, fn,hir24.hu-t, vagy egyebeket, mert azokon nagyságrendekkel kevesebb a zsidó tematikájú hír.
(Az persze fel sem merül bennem, hogy a fenti "alternatív médiumok" azért erőltetik ennyire a zsidó témát, hogy a lelkes olvasóik aztán joggal mondhassák mindenfelé, hogy jajj, minden a zsidókról szól, hiszen ők ezt látják a saját oldalukon, és így akkor nyugodtan lehet uszítani minden ellen, ami "zsidó téma", jelentsen az bármit...) -
Garfield #7354 Akinek kalapács van a kezében, mindenhol szöget lát. De mondhatnám a sokszor emlegetett viccet, amelynek ugyebár az a csattanója, hogy "Ééén, doktor úr? Maga mutogat állandóan p*nákat!"
Merthogy a linkelt hírben senki sem nácizott/antiszemitázott/holokausztozott, egyszerű gazdasági kérdésről van szó, amely kapcsán érdekes mód rögtön a "zsidó téma" ugrott be. Érdekes...
Amúgy meg a #7344 logikája alapján ez is egyfajta nácizás, "csak ez a másik oldalról": nem az volt az igény, hogy ne nácizzon senki? -
Garfield #7353 Antiszemitázásból oktat ki az, aki maga pedig filoszemitázik? Csak én találom ezt furcsának? -
#7352 Továbbra sem értem mi tart vissza attól, hogy különböző témákat vess fel a közel-kelettel kapcsolatban. Meglehetne itt beszélni sok témát ha lenne aki felveti, az pedig igaz, hogy a magyar és a világ médiában többnyire Izraelről vannak hírek. Majd ezekre a hírekre alakulnak "gerilla" weboldalak akik a másik oldal szemszögéből is bemutatják a történetet. Amíg nem volt ennyire elterjedt a net, a hírek alapján én is sajnáltam a zsidókat mert a szemét terroristák állandóan robbantgatják őket. Nem véletlenül akarják cenzúrázni a netet is egyre jobban.
Tehát ha Kína megvásárolná a magyar fősodratú média 80%-át és a csapból is az folyna, hogy szemét Tibeti terroristák felgyújtották magukat és ezzel begyógyíthatatlan lelki sérüléseket okoztak szerencsétlen kínai civil szemtanúknak akkor, akkor a kuruc infó és sok más oldal, amit még nem sikerült kínának megvennie, elmesélné a történet másik oldalát is, amin én felháborodnék és a távol-kelet (ha van ilyen) topicban "kínáznék".
Sajnos azonban, ettől ez a Izrael vs palesztin móka semmit nem változna. El is jutottunk, "a pistike IS" mutatványhoz... -
freelac #7351 Látod, ez a baj veled, te is azt hiszed, hogy ha a közel-keleti konfliktusokhoz - meg a többihez - jobban értesz, akkor te csalhatatlan vagy más, mondjuk közéleti kérdésekben is. Mint pl. azzal, hogy ma, Magyarországon hogyan és mi mentén történik a társadalom befolyásolása a zsidók megítélésével kapcsolatban.
Szerencsére ez ma már a múlté.
De akceptálom a bújtatott kívánságodat, hogy ebben a topikban foglalkozzunk a a topik címének megfelelő témával, csak akkor ne kelljen itt olvasni olyan bújtatott baromságokat, hogy mert Budapesten lebasztak egy zsidót akkor tulajdonképpen értelmet nyer az is, hogy a magyarok - legalábbis az internetező fele - miért inkább a palesztinokat támogatják, és a zsidó terroristák nem is annyira terroristák, mint a Budapesten, de szlovák bérgyilkos által elkövetett bandaközi leszámolás az sokkal szörnyűségesebb terrorakció volt, mint mondjuk amit a zsidók csinálnak akár A gázai-övezetben.
Legyél egyszer konzekvens, ha lehet.
Köszönöm. -
#7350 Elméletben igazad van, de majd amikor a tajvani országfoglalást akarják nap mint nap lenyomni a torkunkon, és általában a média is úgy viszonyulna hozzá, mint a zsidókhoz, akkor...
Látod pont ezt mondom. Tibet? Kína kvázi elfoglalta, katonai erővel saját magához csatolta, és betelepítéssel a lakosság nemzetiségének megváltoztatására törekszik. Bingo...
De soroljam tovább a kevésbé ismert példákat, mint Kashmir esete?
Tök egyszerű a megoldás, hagyják a zsidókat a francba, ne adjunk, sőt vissza a kárpit, meg se említsék őket a magyar médiában, és máris megoldódik az olyan probléma, mint a tiéd.
Fordítva. Én nem csak róluk akarok hallani / olvasni a magyar médiában. Hanem azokról, akikről például itt se nagyon esik szó. Pedig legalább annyira témának kellene lennie akkor már. Ez pedig nem az én problémám, hanem éppen ellenkezőleg. Én (már megbocsátasz ennyi önfényezést) eléggé tisztában vagyok a közel-keleti (és a világ más tájain) folyó konfliktusokkal. Szemben például veled, a jelek szerint.
Vagy ha téged kielégít, hogy róluk beszélhetsz, hát hajrá, csak akkor mi értelme is van a topicnak? Át lehetne keresztelni "zsidózzuk, hej" vagy valami ilyesmire, ja, hogy akkor semmi keresnivalója nem lenne itt a topicnak? -
freelac #7349 Nagy tetszésemre már ott tartunk, hogy a normálisabbja már le sem sajnálja. Nem tagadja, nem fordítja el a fejét, hanem azt teszi, ami a normális ilyen esetben: így jártatok bazzeg, erről szól a történelem, mindig a vér folyt, egyszer ezé, egyszer meg azé.
(Igaz, nem mindenki akar jól megélni a saját vélt sorsából.)
Az igaz, hogy az a kijelentés akár igaz is lehetne, hogy ismerni kéne a történelmet, hogy ne lépjünk megint ugyanabba a folyóba, ezt én is ismerem, ezzel már ne gyertek, nem vagyok rá kíváncsi.
Solt:
inkább úgy mondanám, hogy minél jobban szorítják az ebül szerzett jószág körül a kezüket, úgy járnák mint a mesebeli hős, aki a sarat szorítja, minél jobban, annál jobban folyik ki az ujjai között. -
Solt #7348 Ezen az oldalon minden napra jut egy hasonló cikk. Elvétve akad olyan 24 óra, hogy ne legyen egy náci, antiszemita, holokauszt kártya kijátszva.
Az egész baloldali magyar sajtó szinte mást sem tesz, mint a még megmaradt minimális nemzettudatot rombolja...
Hatás, ellenhatás... ilyen egyszerű a történet. Minél inkább erőltetik a képünkbe a zsidó témát, annál többeket fog ez irritálni. -
freelac #7347 Ha-ha-ha-ha-ha!
Kis hamis vagy te... Szerencsére az elmúlt húsz év megtanított MINDENKIT arra, hogy átlássunk a szitán, igaz, a többség legfeljebb csak legyint rá.
De csak próbálkozz nyugodtan, nem tiltja itt senki. -
#7346 Meg veletlenul sem es burkoltan sem atiszemitaztalak le, egy nagyon egyszeru okbol kifolyolag. En tisztaba vagyok a szo jelentesevel , ellentetben veled. Ha tudnad mit jelent akkor ertened miert nem. -
freelac #7345 Igen. Ez a topik tulajdonképpen tökéletes lekövetése a magyar médiának azzal a különbséggel, hogy itt tulajdonképpen - egy határig, amíg nem sérti valakinek az érdekét - az én véleményem is megjelenhet.
De pontosan annyira vagyunk a többi közel-keleti problémához képest a zsidókkal elfoglalva, mint amennyire a magyar seggnyaló és részrehajló sajtó van pont ugyanazokkal a zsidókkal elfoglalva.
Szívesebben beszélnék én a szőke ribancokról, de hát kinyitom a médiát - elektromos, papíralapú - és mindig és mindig és mindig csak az van, hogy a zsidókat fenyegetik vagy atommal, vagy a trógert elhajtják a viselt dolgai miatt a francba és milyen veszélyes manapság ezen a sárgolyón zsidónak lenne.
-
remark #7344 Pontosan. Ez is zsidózás, amire most te hívod fel a figyelmet, csak ez a másik oldalról (aka. "antiszemitázás"). -
#7343 Akik ezen pontok szerint élnek? Tehát a családtagokat rabszolgálnak adják el? Ej, haver... -
remark #7342 Majd ha a nyomorult tajvaniakat kell évente kollektíven sajnálni, akkor majd az a téma lesz a fontosabb (még a közel-kelet topikban is ). Egyébként meg: -
freelac #7341 Na-na.
Akkor viszont amikor a palesztin-zsidó problémakör feszegetése estén nem a zsidó véleményt osztjuk, akkor nem kéne burkoltan antiszemitázni úgy, hogy a vén zsidó verbális ingerlést - mint hír - használod fel erre.
Maradjunk csak és kizárólag a közel-keleti események vitájánál, és ennyi. -
freelac #7340 "...majd a magyarok is vonyitani fognak"
Látod, ezért írtam az elején azt, hogy te nem vagy magyar, mert kívülállóként beszélsz rólunk. Ez persze nem baj, csak ne csinálj úgy, mintha a részleges magyar tudásosodon kívül más is kötne téged ehhez a nemzethez. -
freelac #7339 Elméletben igazad van, de majd amikor a tajvani országfoglalást akarják nap mint nap lenyomni a torkunkon, és általában a média is úgy viszonyulna hozzá, mint a zsidókhoz, akkor...
De hát nem ez van, ugye?
Tök egyszerű a megoldás, hagyják a zsidókat a francba, ne adjunk, sőt vissza a kárpit, meg se említsék őket a magyar médiában, és máris megoldódik az olyan probléma, mint a tiéd.
És még pénzünk is marad.
-
freelac #7338 Milyen zsidó királyságról beszélsz???? -
freelac #7337 Ha nem személy szerint én, akkor hagyjuk is, jó?
Amúgy meg légy szíves mutass KONKRÉT példát arra, amivel vádolsz, legalább szembesüljek vele, mert így nem értelek.
Aranykéz utcai: szlovák elkövető, gyorsforgalmi meg muti, hogy ki. Szerintem egy zsidó, aki így próbál újabb kárpit szerezni.
De akarsz versenyezni, hogy kik robbantottak TÖBBET a két nép közül?
(Amúgy világraszólóan gyenge érv az Aranykéz utcai bandaháborút terrorizmusnak beállítani, és éppen ezért én úgy veszem, hogy ezzel a próbálkozással véged is van, ami a vitát illeti. De próbálkozhatsz még, legfeljebb jókat nevetünk rajtad a többiekkel.) -
#7336 Te nagyon te, kicsit lentebb ket bites, par oldallal arebb meg a 6-8 teteles listad.
Ahhoz kepest, hogy 2000 eves van jo par kovetoje. Azt meg mar pontosan nem tudom hogy jott ide, de azt tudom hogy valamire valaszul erkezett.
-
#7335 Hol volt a személyeskedés? Mutattam egy gyönyrű példát arra, hogy az ilyesféle könyveknek vannak finoman szólva elavult fejezeti. Ennyi erővel Hammurabbi törvényit is linkelhetnéd...
-
#7334 Az, hogy kizarolag(!) te szemelyeskedsz ebben a topikban az minek a csucsa? -
#7333 Nalam ez ugy mukodik, hogy olvasom a hireket, es ha valami eleri az ingerkuszobomet es ide tartozik azt itt felvetem. Na most ezt barki megteheti, szeretnel sziriarol beszelni? Linkelj ide hireket es valoszinu, hogy sokan elmondjak majd a velemenyuket rola.
Engem pl nagyon idegesit a szir kerdes, de nem igen vagyok kepben, raadasul van egy elmeletem ami miatt nem is nagyon foglalkozom vele. Sziriaban orosz barat rezsim lehet, gondolom ezert vetoznak a ruszkik. Gondolom Usa penzelte ellenzek kezdte ezt a mokat, azaz usa befolyast akar ott. Ettol kezdve oldjak meg. Na most, ez mind tipp amit irtam de ameg nem latok cafolatot addig nem foglalkozom veluk.
Tehat aki masrol akar beszelni vessen fel temakat, errol szol egy forum.
Mobilrol voltam, bocs. -
#7332 Dehogynem. Emiatt írtam, hogy ha létrejönne egy ilyen szövetség...