13596
H001.jpg
  • fonak
    Ezért az iszlám vallást hibáztatni olyan, mint amikor pl. a női körülmetélésért is az iszlámot teszik felelőssé, amely ugye nem ír elő ilyet, és sosem tette. De propagandának jó "iszlamofasizmus" és hasonló okos kifejezéseket kitalálni, az ellenségkép építésére. Általában (surprise, surprise!) hogy-hogy nem, de erősen Izrael-barát és cionistabarát körökből érkeznek az ilyen hangok. Mondjuk érthető.
    Az iszlám pedig csak ráépült egy patriarchális, törzsi rendre (a pastuknál), és sok minden inkább ebből ered, nem a vallásból.
    Ja és az is érdekes, hogy azok a csávók, akik a szovjetek ellen harcolva még "hős szabadságharcosok" voltak, most "terroristák", pedig csak ugyanazt teszik, mint akkor ;) És ugyanazért: nem komálják, hogy idegen katonák tartózkodnak az országban, akik erőszakkal akarják "modernizálni" őket. Persze az ISAF módszerei valamivel finomabbak, mint a ruszkiké voltak, meg nem is a kommunista eszmét akarják rájuk erőltetni, hanem a kapitalizmust, de az alaphelyzet hasonló.
  • Molnibalage
    Valahogy ritkán olvasni vallási alapon tömegmészárlást rendező buddhistákról meg taoistákról. (Mondjuk az északíreknél levő vallási ellentétek is megérnének egy misét...)
  • Solt
    De, maga a vallás a hibás! Az összes ószövetségre alapozó vallást be kellene tiltani... önmagát kizárólagosnak tekintő, erőszakos agymosások...
  • Strahd_
    Nem a vallas maga a hibas, hisz a vallasok szerintem csak erkolcsi erteket adnak, iranymutatast. Ha mindenki betartana a vallasi szabalyokat nem lenne gond. A gond a szandekos feltemagyarazasokban kerdendo amit egy adott vallasi vezeto reteg probal a sajat haszna erdekeben ugy manipulalni hogy neki jo legyen, ennek szerintem semmi koze a vallashoz. Islam alapvetoen egy bekes vallas lenne a sok szelsoseges felremagyarazasok a problema forrasai. Tudatlan, tanulatlan reteget mindig is konnyu volt felrevezetni ed agressziva tenni. Szerintem minden vallasbol lehetne negativ peldakat felsorolni amivel ezt igazolmi lehet.

Mint ahogy a vallas nelkuliseg se vezet egyertelmuen jo utra. Ha a vallaso fanatizmust nem szamoljuk akkor a vallas segit, segitett az oktatasi hianyok potlasaban.
  • Pluskast
    Az iszlámra tökéletesen igaza a maói mondás: "A vallás méreg, a tömegek ópiuma."
  • Molnibalage
    Fasza...

Ilyenkor szoktam elgondolkozni, hogy milyen "toleráns és békés" is egyes helyeken a vallás...
  • PSG 1
    Iran eleg nagy sz@rban van szerintem: nem elvezi az arab-allamok tobbsegenek a tamogatasat leven nem arab allam es az iszlam-vilag tamogatasat sem, mivel siita, szemben az iszlam-vilagban uralkodo szunnita iranyzattal szemben..Velemenyem szerint az Izrael ellenessege is retorikai fogas, valamifele iszlam egyseg megteremtesenek az erdekeben es szeretne egy vilagot atolelo paniszlam-allam elharcosa lenni(azt hiszi van eselye osszefogasra kesztetni az iszlam orszagokat, amiket eleve erdekeiknek sokszinusege oszt most meg)...
  • PSG 1
    Hat kozvetlenul en sem hiszem, hogy okozhat vilaghaborut, de ami a tersegben tortenik a geo-politikai atrendezodes reven okozhat vilag-politikai "foldrengeseket", ha nem is most, de a nem tul tavoli jovoben..
    A dolog osszefugghet az USA vilag-politikai tervesztesevel es Kina nem nagyon titkolt globalis politikai ambicioival..
    Id. G.Bush mondta elnokkent 91-ben, hogy :"Az uj vilag-rend, Amerika rendje"
    Egyertelmunek tunik, hogy a nem tul tavoli jovoben a vilag rendje Kina rendje lesz es ebbe nem hiszem, hogy az usakok nagyon szivesen belenyugodnanak...Asszem ennek a jetektere a Kozel-kelet is..
  • PSG 1
    "Nemzetközi segítségért folyamodhat mind jogi, mind katonai téren, és a latorállam egyedül maradhat Kína, Oroszország, és a többi cionista-hatalom-ellenes országgal szemben.."

Nem hiszem, hogy jelentos Izraelt elitelo velemeny szuletne akar az ENSZ-ben akar mashol a vilag-politikaban..(a '81-es iraki atom-letesitmenyeket ero legicsapast sem kovette egyontetu Izrael ellenes fellepes es Iran sokkal elszigeteltebb most vilag-politikai ertelemben, mint akkor Irak volt..)

" védkezni kénytelen Irán eltalál néhány izraeli atombombát a zsidó állam területén,Európa is rövid időn belül sterilizálódik..."

Ilyen nem tortenhet: 1 atomtoltet ellegge stabil szerkezet(konnyeden elvisel szerkezetileg tobb 10G-s gyorsulast pl. raketak toltetekent szerelve),persze megeshet, hogy esetleg megserul es radioaktiv szennyezodes jut a kornyezetbe, de az semmikeppen nem tortenhet meg, hogy egy toltet barmilyen fizikai behatas kovetkezteben atom-toltetkent felrobbanjon(ugyanis a kritikus tomeg hianyzik a szandekolt robbanas elotti pillanatig amit maga az implozio hoz letre..mind1, ez lenyegtelen)..Ez nem olyan mint a TNT, vagy a Dinamit...
  • commissioner
    Az egyik komment Katalintól:

"Légi utaskísérőként nagyon sok zsidó utassal beszélgettem a Tel-Aviv-i járaton, elegük van a háborús készülődésekből, békét akarnak, mert állandó félelemben élnek, ráadásul nem mernek odautazni a turisták sem, pedig az az egyik legjövedelmezőbb bevételük. Egyszerűen nem értem, hogy miért olyan a világ, hogy sehol se tudunk épeszű kormányokat választani."
  • fonak
    Iránra nem hat a fenyegetőzés, az szerintem egyértelmű. Izrael pedig már jó pár éve rendszeresen fenyegetőzik Irán megtámadásával, kiszivárogtatott "tervekkel" stb. Ha nem akarnak nevetségessé válni, előbb-utóbb lépni fognak.
  • Pluskast
    Nem tudom ebből te, hogy hozol ki egy 3. világháborút? 1. Izrael azért akarja letámadni Iránt, hogy ne legyen atomja. 2. Ebből következően Iránnak nincs atomja. 3. Ha az USA és szövetségesei nyíltan nem avatkoztak be Szíria esetében akkor szerinted Irán esetében beavatkoznak?

"Ahogy a Bloomberg fogalmazott az elemzésében: ahhoz, hogy Izraelnek ne kelljen Iránt bombáznia, fenn kell tartania a látszatát annak, hogy bármelyik pillanatban megindíthatja a támadást."

Szerinted az Izraeli média most miért cikkezik erről? Pontosan a megfélemlítés miatt. Gondolod, hogy ha Izrael támadni akar azt leközlik a sajtónak előtte? Ugyan már!
  • gogandmagog
    Tegyük fel, hogy egy nem túl nagyerejű, nem totális támadást indít izrael Irán ellen. Ha erre Irán nem válaszol azonnal, hanem néhány órán át várakozik, akkor elveszi a beavatkozás lehetőségét az Usa-tól.
    Nemzetközi segítségért folyamodhat mind jogi, mind katonai téren, és a latorállam egyedül maradhat Kína, Oroszország, és a többi cionista-hatalom-ellenes országgal szemben. Megkíséreli-e ebben az esetben az Usa, és/vagy Európa az izrael melletti katonai agressziót? Ha igen, az a III.VH kezdete. Amennyiben izrael atomerőműveket támad, vagy a védkezni kénytelen Irán eltalál néhány izraeli atombombát a zsidó állam területén, Európa is rövid időn belül sterilizálódik. A világurak kívánsága teljesül, kihal a fehér faj. Ha a festőművésznek (H. Adolf, aki elsősorban saját országát akarta megtisztítani a zsidóktól) nem szabad hinni, miért szabadna egy bolti eladónak, egy bútorárúsnak (Natanjahu, aki az egész világot a zsidóknak akarja), aki szintúgy diktátor-babérokra törekszik?
    A Bibliai idők jönnek, tűz által pusztul el az emberiség, és a jövő kor embere újra csak egy kis törzsnyi genetikai állományra lesz visszavezethető, de Ádámot a tervek szerint Jákobnak, míg Évát Ráchelnek fogják ismerni.
  • commissioner
    Már a készülő háború áldozatait számolják Izraelben

• ManoNegra
    http://www.cfr.org/syria/al-qaedas-specter-syria/p28782
  • Strahd_
    Egyiptom Vs Gaza
  • ManoNegra
    Harcok kurd felkelők ellen Törökországban - halottak
  • remark #7554
    [URL=http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20120729&articleId=32114]BREAKING: US Supported "Free Syrian Army" Defeated in Damascus, In Retreat in Aleppo[/URL]
  • ManoNegra
    Asszad trójai falova: az önálló Kurdisztán
  • ReszegKoldus
    Ami igaz az igaz, júdea és szamária is Palesztinában van
  • Strahd_
    Bocsi csak van egy eliras a postodban Palesztinat irtal Judea es Szamarria helyett, amugy az allitasoddal teljesen egyetertek.
  • remark #7550
    Az 1984-ben átírnák az újságokat, könyveket, és minden írásos dokumentumot visszamenőleg, hogy mindenki azt higgye, hogy pl. Bratislava mindig is Bratislava volt, és olyan név, hogy Pozsony, sose létezett, ahogy Erdély sem stb. Csak hogy az emberek nehogy megzavarodjanak. A "Palesztina" név is sokaknak zavaró lehet, ezt el tudom képzelni. Utal valamire, amire nem divat utalni.
  • fonak
    Sajnos igen, ezek már nem a mienk, így a világ sem fogja Pozsonynak nevezni Pozsonyt. Attól mi még hívhatjuk annak.
  • ReszegKoldus
    Ezzel az erővel a Duna se létezik, mert máshol máshogy hívják, vagy akkor már rögtön Magyarország se...

Én azért hívom Palesztinának, mert: "Palestine is a conventional name, among others, used to describe the geographic region between the Mediterranean Sea and the Jordan River, and various adjoining lands."

Hívhatnám szentföldnek is, de nem hívom :)
  • Strahd_
    Mostani peldak jobbak? Nem mindha ebben a forumban barkit is barmirol meg lehetne gyozni ;) ebben a temakorben
  • Strahd_
    70-80 eve lett atnevezve, mert akkor Jordania atnevezte.
    Felvideknek es delvideknek hivsz gondolom te is par teruletet pedig senki nem hivja mar ugy mint ahogy Beatislava se Pozsony mar, de ertem en hogy te ezeket is elfogadod tenykent. Mint ahogy Erdely sem letezik mar hanem Transilvania. Es lehet meg sorolni Oradea, Cluj , Komarno, szamodra ez is elfogadhato aprosag.
  • fonak
    Azt a területet Izrael ugye 1967-ben foglalta el, viszont nemzetközileg nem ismerték el ezt a foglalást (előtte pedig Jordánia annektálta, eredetileg az önálló arab Palesztina területének volt kijelölve). Formálisan Izrael sem annektálta, csak megszállva tartja, Izraelen és a cionista szervezeteken kívül senki sem hívja ezt Judeának és Szamáriának, leszámítva néhány Izrael-barát forrást (pl. a 90-es években az akkori Magyar Hírlap így nevezte). Szóval ez kissé bonyolultabb. Ezért hívják nem csak az arabok, hanem a legtöbb helyen West Bank vagy Ciszjordánia néven.
  • ReszegKoldus
    Szerintem Magyarország helyett jobb példa lenne az Alföld vagy Kárpát-medence.
  • Strahd_
    igy a valaszod korrekt :) ebbe nem lehet belekotni, mindenki ugy hivja a teruletet ahogy szeretne. Ezt csinaljak az arabok is west banknak hivjak Judea es Samarria nevu teruletet, de ettol meg masok maskent hivjak.

Mondjuk en ugy tudom van valami megallapodas fele hogy az orszagok elfogadnak valami fele elnevezest es egysegesen ugy hivjak, pl nem hivom Magyaroszagot Osztrak Magyar Monarchianak (pedig mint orszag letezett, nem ugy mint palesztina) pedig lehetne ugy hivni hisz sokan neveztek ugy...
  • szenyor Lopez
    fonaknak válaszoltam. Úgyhogy te offolsz. Részemről itt lezárva. Szólj hozzá a témához vagy hagyj békén!
  • ReszegKoldus
    Akkor úgy kellett volna fogalmaznom, hogy a Palesztina nevű területen elég sokan megfordultak a történelem során? Meg persze sokféleképpen hívták/hívják azt a területet, én így hívom.
  • Molnibalage
    Csak országnak van területe. Palesztínát és Izraelt ugyanaz az ENSZ határozat hozta létre. Nem igaz, hogy mindent ötvenszer kell elmagyarázni.
  • Molnibalage
    Nem láttam azt a videót. Egyébként nem értem, hogy hogyan jön a térképhez az, hogy egyes katonáknak mi a személyes motivációja Irakban meg Afganisztánban.

Erre mondják, hogy csillagos ötös vagy offolásban...
  • ReszegKoldus
    Szerintem Palesztina létezett, csak nem mint ország, így aztán most is létezik.
  • szenyor Lopez
    Cáfolod tán, amit a videoban mondanak vagy csak személyeskedsz?
  • Molnibalage
    És te meg a magadfajta szereti az hinni, hogy csak a jenki ennyire egyszerű lélek. Csak az terroristákat ritkán kapján mikrofonvégre...
  • Strahd_
    Az onrendelkezesi jogaban sertik,a torveny erre utal.18 ev alatti gyermeken vegrehajott mutetek eseten ki fog ezentul donteni? Az orvos onhatalmulag vagy a szulok egyezznek bele? Ezzel nem serul az onrendelkezesi joga?

Itt nem a mutettel levagott bordarabrol van szo.Neked a csiklo levagas a fitymad levagassaval egyenerteku akkor neked picit hianyosak a biologiai ismereteid, probalj kicsit utana nezni.
    Azokban a kulturakban ahol anokkel ezt csinaljak nem vallasi okai vannak, hanem azt akarjak hogy a ferfi uralkodjon a non es minden ami sexualitas az ne elvezze.
  • Molnibalage
    Jah, persze. Mikor a "bunkó amerikai" videón az arabokat nem tudta megkülönböztetni szegény csávó. Szerinte Izraelben a fő vallásirányzat muzulmán...
  • fonak
    A keresztelőnél nem vágnak le egy darabot sem a gyerekből :)
    A női körülmetélést (csiklólevágást) is engedélyeznéd? (természetesen az sokkal durvább, mint a fitymátlanítás, csak párhuzamként)
  • Strahd_
    a PR akciok nem csak a redneckeket celozzak, nezd csak meg itt a forumon mennyire hatasos az arab PR. nehez lenne 1 kezen megszamolni hany forumozo dolt be neki.

Izraeli PR is van persze, en mondjuk gyengebb hatasunak erzem mint az Arabot ;) igaz meretek a nepesseg tekinteteben se azonosak. 15 millio(es ebbol max 5-6 Izraeli) vs 1,5 milliard