Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Az izraeli atompotenciálra és a hordozóeszközök számára is csak becslések vannak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

csige791
Irán valóban atombombát gyárt

Index
2011. november 8., kedd 19:25
|

Csak és kizárólag atombomba gyártásához használható számítógépes modelleket találtak Iránban a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA). A szervezet legfrissebb jelentése szerint Irán olyan teszteket hajtott végre, amelyek csakis nukleáris robbanószerkezet megalkotását célozhatják, polgári felhasználásuk nem lehetséges, írja a BBC.

A számítógépes modellek a jelentés szerint egy atombomba gyújtószerkezetét ábrázolják.

Irán továbbra is állítja, hogy nukleáris programja kizárólag polgári célokat szolgál, energiatermelésrõl szól.

Irán atomprogramja évek óta aggodalmakat kelt a környék országaiban és a nemzetközi közösségben. A legaggasztóbbnak eddig az tûnt, hogy Irán urándúsító kapacitások kiépítésén dolgozott, ám ez még polgári célokkal is indokolható lenne - bár alapvetõen akkor van értelme, ha fegyverkezésre készülnek.

Az amúgy javarészt 2008-2009-ben lefolytatott vizsgálatokon alapuló jelentés szerint azonban a programnak vannak egyértelmûen és kizárólag a fegyverkezést szolgáló elemei.

Izrael már hétfõn jelezte, hogy értesülései szerint bizonyítékok vannak az iráni atomfegyverprogram létezésére, ezzel párhuzamosan felmerült a megelõzõ katonai csapás lehetõsége is az atomlétesítmények ellen. Erre utalt Simon Peresz izraeli elnök is. Izrael katonai csapással semmisítette meg a 80-as években az iraki atomprogramot, pár éve pedig Szíriában bombáztak le egy, minden bizonnyal az ország titkos atomprogramját szolgáló létesítményt.
________________________________________________________________________________

Egyébként Izrael beengedi az IAEA ellenõreit, vagy nekik azt sem kell mert "nem írtak alá semmit"? Egyáltalán tudja valaki mennyi atomja van a zsidóknak?

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Csak nehogy igazzá váljon amit Nosti jósolt, hogy a sivatagban hatalmas fénnyvillanás lesz, mely emberek millióit pusztítja el. Mer akkor aztán én is el kezdek ám hinni. <#duma>

Walk the Talk.

csige791
Hát ez van, valakik atom technológiát kapnak valakik meg egy országot.

Izrael:
"Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt, ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot, elfoglalta a gázai övezetet. Az arab államok támadásba lendültek."

Irán:
A technológiát nem arra használja amire kapta...

Ha USrael támad, remélem nagyon beszopják, és Irán megszórja õket azzal a 4 ukrán cuccal.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Iránnal az a baj, hogy õ a békés célokra kapott technológiát használja a jelek szerint másra. Ha holnap kilépne és visszaküldene mindent és 0-ról saját erõbõl kezdene atomfegyver gyártásba és fejlesztésbe egy árva hangot nem szólnék.

Újra megkérdezem: ezért támadják meg Iránt? Mert szerzõdést szegett?

Én is láttam hogy Irán aláírt egy egyezményt amiben az volt hogy ha nem tartja be az ott leírtakat, akkor meg lehet támadni õket. Érted, nem? A szerzõdésszegésért. Nem ám azért, mert atomfegyverei vannak, nem. Hanem a szerzõdésszegésért.

És akkor én vagyok óvodás. Hát legyen!

Molnibalage
Minden elemzésnek és tanulmánynak van egy pontossági szintje. Ez alapján kell és lehet döteni. Ahogy már én is írtam. Lehetséges, hogy voltak elfekvõ és elfeledett vegyifegyver készletek Irakban. Igen lehetséges, azonban ez kevéssé volt valószínû, hordozóeszköz tekintetében meg fõleg.

2001 õsze után, mert miután Szaddam látta, hogy az tálibokat gyorsan orrbaverték sejthette, hogy mi lesz, ha szórakozik a régi idõk stílusában.

Sajnos azt történt, ami történt.

Ha holnap vesz egy olyan ország atomot aki nem írt alá semmit akkor az ok?

Az a baj, hogy láthatólag tájékozatlan vagy.

1. Nincs kitõl venni. Akinek van, az nem ad el atomfegyvert. Az angol-jenki Trident átadáson kívül gyak. soha nem volt közvetlen fegyvertranszfer technológiai, de kész szinten sem. Ha valaki mégis idegen ország területére vitte és egyes karbantartást az ottaniak végeztek el - állítólag így volt a lengyeleknél - az ellenõrzés akkor is a gazda ország kezében maradt. Az összes hivatalosan atomhatalom - az NNPT az 1967 elõtt robbantottakat kezeli így asszem - aláírta, tehát nincs kitõl venni.

2. Ha lenne ilyen, akkor viszont azt mondanám, hogy igen. Más kérdés, hogy a két államnak ez mekkora diplomáciai bonyodalmat okozna...

3. Iránnal az a baj, hogy õ a békés célokra kapott technológiát használja a jelek szerint másra. Ha holnap kilépne és visszaküldene mindent és 0-ról saját erõbõl kezdene atomfegyver gyártásba és fejlesztésbe egy árva hangot nem szólnék. Viszont nem így teszik. Pont. Ez egyszerre pofátlan és szerzõdésszegõ magatartás. Ugyanis a más által felhalmozott nukleáris tudással érik el azt, amit. Javaslom tanulmányos a NAÜ nukleáris technológiai transzferre vonatkozó szabályozását.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

csige791
Na ez igaz.

Viszont aki odaküldte õket az meg azt mondja (gondolom én), hogy hamis adatokat kapott. Így meg is oldotta a nagy USrael, hogy nincs felelõse több ezer civil ok nélküli agyonlövésének, felrobbantásának.

"Mert Izrael nem írt alá semmit, Irán meg igen. Hányszor kell még elmagyarázni...?"
Ha holnap vesz egy olyan ország atomot aki nem írt alá semmit akkor az ok?

Molnibalage
Nem a tanulmány írója küldte a katonákat irakban. Rohadtul kevered a felelõsségi szinteket...

Miért nem támadják akkor meg Izraelt is mert titokban atomfegyverre tett szert? Esküszöm nem értem.

Mert Izrael nem írt alá semmit, Irán meg igen. Hányszor kell még elmagyarázni...?

csige791
"egy jövõ hétre várható nemzetközi jelentés várhatóan bizonyítékokkal támasztja majd alá, hogy évekig hazudott az iráni vezetés, és az atomfejlesztéseket katonai célra akarja használni. "

Vajon ez ugyanolyan hiteles jelentés lesz mint az Iraki tömegpusztító fegyverekrõl szóló hazugság? Egyébként aki azt írta, miért nincs még elítélve emberiség ellenes bûnökért? Háborút indított a semmiért.

""Iránnak nemsokára atomfegyvere lesz, és a hátralévõ idõben a világ nemzeteihez fordulunk, hogy felszólítsunk õket, teljesítsék ígéretüket" - mondta a BBC szerint, arra utalva, hogy Izrael katonai segítséget is vár Irán ellen."

Miért nem támadják akkor meg Izraelt is mert titokban atomfegyverre tett szert? Esküszöm nem értem.

Pluskast
Igen ahogy elolvastam és eljutottam arra a részre, hogy az izraeli volt titkos szolgálat ember szivárogtatta ki, egybõl beugrott, hogy ezt már olvastam csak nem magyarúl😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Ez valójában egynek a lecsengése. Volt a Guardian, csak ilyen lassan terjed, mert azért mindenki hozzákölt ezt azt...

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Obama homlokán megjelent a célkereszt...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

"A member of the media confirmed Monday that "there were discussions between journalists and they agreed not to publish the comments due to the sensitivity of the issue."

Nahát... Ki gondolta volna... Ha valami olyasmirõl van szó, ami a Kiválasztottakat rossz színben tünteti föl a világ elõtt, azt azonnal el kell hallgatni... És persze ez csak a kurucon volt "címlap sztori".

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Haha, épp most akartam linkelni! Ez nagyon ott van a szeren... Azért néha-néha kibújik a szög a zsákból...

<#taps><#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

csige791
http://kuruc.info/r/6/87751/
MTI: Hazugnak nevezte Sarkozy Netanjaut, Obama helyeselt, majd hozzatette, hogy elege van belole.
Antiszemitizmus a G20-on.

Aki ezekkel kapcsolatba kerul, megismeri oket
az utalja oket minat a sajat szarat.

*Érdekük úgy kívánja. fogalmazás rlz

Lényegében így van, de az egész NATO akciót az váltotta ki, hogy elterjedtek a hírek arról, hogy repülõkkel és tankokkal lövik a civileket. Ezt természetesen minden normális ember elítéli. Hogy ez most igaz volt e vagy sem azt nem tudhatjuk, de az látható, hogy a NATO-nak már nagyon kellemetlen volt ez az egész, ezért avatkoztak be jobban annál, mint amire felhatalmazásuk volt.

Egyébként azt magad is elismerted, hogy nem szokásuk a nagyhatalmaknak közbeavatkozni kizárólag a nép érdekében, max akkor ha valami érdekük származik belõle.

Molnibalage
Maga Khadafi léte is kiváltó ok, mert nem kispista adott parancsot arra amire. Ergo, ha megölöd, akkor porblem solved. Lazán értelmezve a felhatalmazást. Bár nem is kell annyira lazán...

Ugytudom légtérzár, és a civil polgári lakosság védelmére kaptak felhatalmazást. Tehát akkor lõhették volna szét Kadhafi konvoját, a azok civileket mészároltak volna halomra. Arról nem én tehetek, hogy szabadosan értelmezik az ENSZ felhatalmazást, ráadásul még bizonyos terrorista elemek fegyverhez juttatása felett is szemet hunynak a cél érdekében...

Ha unalmas a téma akkor fáraj el máshova...

Molnibalage
Az ENSZ felhatalmazás úgy szólt, hogy a szárazföldi inváziót leszámítva a légi hadmûveletekben szabad kezet kaptak a beavatkozó országok. Most akkor keressem ki és linkeljem MEGINT az határozatot? Kezd kicsit unalmassá válni a téma...

Csak szólok, hogy az ENSZ nem arra adott felhatalmazást! Ennek ellenére ez történt, úgy tudták csak elfogni, hogy a NATO légicsapást mért Kadhafi autókonvojára...

Molnibalage
A Borune rejtélyben sok útlevél között volt orosz, francia, kanadai, brazil is. 😊

mivel csak egy szomszédja van, így USA

Látod? Líbiának sincs sok szárazföldön. 😊
Abból egy kb. USA barát, a többi elég jelentéktelen állam.

De mielõtt bárminemû következtetést is levonnál rólam: az igazság nem fehér és fekete.

Walk the Talk.

Nos azt gondolom, az hogy Oroszországnak hány darab követõje akad az amcsikat sem érdekli. Õk már le vannak írva. Hogy még erõskék? Persze a megmaradt atomtöltetek miatt, és igazából az energiahordozók miatt, melyekkel rendelkeznek. A nagy kihívást majd a kínaiak teszik. Már most sem közösködnek senkivel sem. Kissé eltértem. Bocs.
Azt mindig útáltam az amerikai filmekben, hogy mindig az USA útlevelet kapkodták elõ, hogy õk bizony sértetlenek.
Azonban a véleményem továbbra is fenntartom, hogy Kadhafinak meg "kellett" halnia.
"Kanada közelében hány oroszbarát ország van?"......mivel csak egy szomszédja van, így USA <#nevetes1>

Walk the Talk.

Molnibalage
A példa arra világít rá, hogy mi ciki és mi nem. Líbia környékén egyetlen jenki szövetséges ország van, de annak túl erõs lenne hívni. Inkább csak támogatott / elûrt és csak Camp David miatt. Egyiptom. Ergo nem értem, hogy miért ciki, hogy nem érdekelte a jenkiket egy olyan ország, aki felrobbantotta a nemzeti légitársaságuk - mert a Pan Am az bizony azért egy szimbólium volt anno - egy gépét és terrorcselekmények támogatásával amerikaiakat ölt.

A Kanadás példa erre világít rá. Kanada közelében hány oroszbarát ország van? 0. Tehát akkor szerinted ciki vagy nem, hogy Kanada nem oroszbarát?

Fájdalmas, hogy ennyire egyszerû példákat is szájba kell rágnom.

"Az a jelképes jelenlét is akkora pofont adna északnak, hogy ketté áll a szeme."
Ja, de akkor meg dadajgatni kellene a csupasz seggû testvérkét.

Walk the Talk.

Molnibalage
Halkan kérdezem meg, hogy március és október között miért nem ért rá mesélni, csak híveit lelkesíteni. Az ilyen "mesélgetõs" motívumok csak X-akták és hasonló sorozatokban meg jellemzõen konteóhívõ oldalakon bukkanak fel. A lehetõség adott volt.

"Te ekkora gondolatolvasó vagy?"-------jaaa, hogy meg akarják buktatni? Az már mindjárt más. Azért mindent én sem tudhatok.
Igen, nem tartozik minden ország közvetlen az USA érdekszférájába, de közvetetten nagyon sokan. S fura módon szinte az összes ahol olaj található. A többivel meg mit veszõdne. Az orosszal is csak addig volt problémája, amíg az is seggére üthetett volna. De most már? Semmi értelme. Hogy eközben pedig egyre szorosabbra húzza a "baráti" gyûrût körülötte, no problem.
"tehát Kanada is lehet oroszhaver."---ezt meg nem értem

Walk the Talk.

Molnibalage
Gyorsan...? Az az lett volna, hogy elsõ héten meghal egy légicsapás által. Akkor még lincselõs, nyugati szemmel nem polkorrekt videó is elkerülhetõ lett volna.

Molnibalage
Miért? Lásd elõzõ komment. Túl nagy az ár. Közvetlenül és közvetetten. ÉK odáig süllyedt, hogy már senkinek sem kell. Ki harcolna egy csõdtömeg országért ami elõtta a hadseregével még halomra öltheti a szövetségesének civiljet és a katonáit is megölheti a szokásosnál jóval nagyobb számban?

Egyébként hogyan gondolod azt, hogy déli területrõl engedély nélkül háborút indít az USA?

A USA egyébként Koreában elég rendesen leépítette magát mióta kimék összezuhantak és DK lényegében már saját erõbõl is képes megoldani a problémát. Anno másodvonalas jenki fegyverei voltak. Ma világszínovalú légi és szárazföldi fegyverzet. A jenki jelenlét jóformán jelképes. Mármint jenki szinten. Az a jelképes jelenlét is akkora pofont adna északnak, hogy ketté áll a szeme.

Miért is kellet olyan gyorsan kinyírni Kadhafit? Talán mesélhetett volna az egykori "barátairól"????
Mert nehogy azt mond, hogy egy kis lázadó nem bírt magával, és dühbõl lepuffantotta vagy háromszor.

Walk the Talk.

Molnibalage
Miért blamázs? Nagyon sok ország nem az USA haverja, se nem érdekszférája. Soha nem értetem az effajta kijelentéseket. Ezek szerint Blamázs, hogy Kanada nem oroszhaver? Elvégre Alaszka orosz volt anno, tehát Kanada is lehet oroszhaver.

Folyatassam még a meglol érveléseket vagy ez elég példának? :Ö

Mert fura módon a szíriai elnök bár emberek ezreit tankozza le nem akarja senki kiiktatni.

Te ekkora gondolatolvasó vagy? Esetleg kaphatok ebbõl az adományból én is? A szándék és képesség és a kettõ egyvelege által kijövõ input között óriási szakadék van.

A repülõgépes robbantás óriási hiba volt.

Walk the Talk.

Ezt #6213 meg nem akarom még egyszer leírni.

Walk the Talk.

Eddig Líbía annak adta az olajat akinek szándékozta, s most azután dorbézolhat az olajtõke.

Walk the Talk.

Nos nem volt a barátom, én csak azt mondom, amit olvastam róla. Az egyik osztrák miniszter, azt hiszem külügy, mondta, hogy valójában nem is volt oly rossz uralkodó, csak akkor kezdõdött el nála a lecsúszás, amikor kezdõdött a lázongás. Meg azért érdekes módon azt is vedd figyelembe, hogy az utóbbi idõben elég sok nyugati "barátja" is volt. Hát, hogy nem tartozott az USA befolyási területei közé, az már óriási blamázs volt. Mert azért fogadni mernék veled, ha úgy lett volna, akkor még most is a helyén lenne. Mert fura módon a szíriai elnök bár emberek ezreit tankozza le nem akarja senki kiiktatni.
Kim Jong Il-õt miért nem akarják igazából megbuktatni? Mert esetleg barátai támadnának? Nagy barátai a szemétnek? Vagy Dél-Korea seggre ülne? Avagy, amire még csak gondolni is bûn, hogy nincs olaja????

Walk the Talk.

Molnibalage
No offense, de annak a szarházinak és azt sem hittem volna el, ha azt mondja, hogy kék az ég. Legközelebb kinek hiszel majd? Kim Jong Il-nek?

A líbiai harcok utolsó szakaszában is azt hangoztatta Kadhafi, hogy az al-Kaida ellen harcol.

Walk the Talk.

Hogy micsoda? Voltak terroristák? És hogy mit csinált Kadhafi? Elnézte ezeket???? Figyelj, nyilvánvalóan csak idõhiányban szenvedsz vagy elnéztél valamit, ezért azt javaslom olvasd át még egyszer az ajánlott írásokat.

Molnibalage
A pdf annyit állít, hogy az ismert infók alapján vannak és voltak líbai származású terroristák Irakban. Már, ha jól értem egy perces átfutással kersõvel.

Most ez mit akar bizonyítani? Esetleg nem azt, hogy Khadafi elnézte ezeket? Vagy ebbõl hogyan deriválódik az, hogy az Al-Kaida, mint terrorszrervezet volt jelent Líbiában? Nem értem. Továbbra is - még ha igaz is - neked 1 terrorsita = terrorszervezet.

Agyrém.

Ezeket nézd meg: #5672 majd #5673.

Természetesen ezekre nem jött eddig reakció. Talán most?

Molnibalage
Miért vita? Ki és mi alapján jelented ki? Mert a NATO szárazföldi erõkkel nemigen vett rész. Az UAV megmondja neked, hogy ki a terrorista? Ja, tudom. A forrásaid. Ja igen, én meg agymosott vagyok. Errõl egy Demjén szám címe jut eszembe...

Ezt nevezem vitának...

Molnibalage
Honnan jön ez, hogy ottan al-kaidások voltak...? Ott voltál személyesen és megszámoldat mindet...?

Inkább reagálj arra, hogy miért pont azok voltak a felkelések központjai Líbiában, ahonnan a szélsõséges iszlamista (többek között) Al-Kaida terroristák is a legnagyobb számban származtak.

Ezt a tényt kombináld légy szíves össze azzal, hogy a NATO a "felkelõket" támogatta.

Molnibalage
Nem. Sajnos te vagy az egyedüli, akkor bármekkora trollkodás után ittmaradhatott..

Molnibalage
Cifu írt.

Esetleg kifejtsem mi a különbség a terrorszervezet és a terrorista között?

Mire te.

Fejtsd.

Ezek után te tõlem minimum akkor bant kaptnál trollkodást, hogy minimum LEO pályára állnál.

Hát hogyne.