13596
-
#7971 Igaz, ne kezdjük. Valami esélyt hagyni kell a fekete öves "védjükmegizraeltmertőketmindenkicsakbántja" alakulatnak is -
#7970 a ki volt előbb ott kérdést ne kezdjük már el ha kérhetem. -
#7969 De van. Viszont ők mentek oda, ahol már mások éltek... -
TomDantes #7968 A palesztinok megvédik magukat? Úgy hogy mecsetekben tárolnak fegyvereket, hofy a civilek mögé bújnak, és átrakétáznak a határon? Ez neked az, hogy megvédik magukat? Naakutyarúgjameg! -
TomDantes #7967 A zsidóknak meg nincs joguk élni? -
freelac #7966 Mert a neked a kínai találmány (lőpor) az igen?
Tudhatnád már: a templom építéséhez az ördög is tolhatja a talicskát. -
#7965 Na én elteszem magamat holnapra.
Mozgalmas lesz a holnapi nap. -
#7964 hat kivancsi leszek az ejszakai targyalasok eredmenyere...
"An Israeli official is on his way to Cairo to negotiate a cease-fire that would take effect later in the night, sources told Channel 2 on Saturday night.
The agreement is backed by Turkey, Qatar, Egypt and the United States, according to Channel 2." -
#7963 Előzmény 1.
2000 camp davit és summit szavakkal keress és olvass. Sokat. A West Bank 70%+át kapták volna, ami idővel nőtt volna 90+ %-ra. Gáza strip övék, Jeruzsálem egy részét is megkapták volna emlékeim szerint, izraeliek elbontottak volna egy rakás telepet.
Akkor ezt úgy ajánlották fel, hogy a palesztín vezetés egy elég korrupt banda volt és 0 érdekérvényesítő képességgel. Igazából a béka reményén kívül semmiféle ok nem volt arra, hogy felajánlják. Egyiptommal akkor már ~20 éve ment a "terület békéért elv", itt is ezzel próbálkoztak. Azonban álljon már meg a nászmenet. Aki a totális erő pozíciójából tárgyel egy kibaszott nagy ajánlat. Olyan, mint 1945 áprilisában a sztálin felajánlotta volna, hogy hitler megtarthatja a birodalmacskáját. Mégis miért ajánlott volna ilyet...?
Nos, Arafat nem nem fogadta el. Az eredmény ismert. Innentől fogva nehéz észérvekkel operálni ott, ahol a lakosság többsége egy olyan pártra szavazott, aminek a deklarált célja Izrael elpusztítása.
Te mit tennél egy olyan állammal, aminek ez a célja? Egyezkednél vele...?
http://katpol.blog.hu/2009/09/10/knn_a_gyozelem_kulcsa
A 3. pontot ajánlom figyelembe. Te egyezkednél egy olyan ellenféllel, akinek az a célja az, ami? Nem inkább belevernéd a földbe? Nem véletlenül irtották ki a nácizmust Európából. Jé, azóta egész kellemes itt nem...? Talán nem maga a hamasz a probléma...? -
#7962 egyszer Cifu leirta meg regen, de kigooglizhatom neked -
#7961 Az Arab Liga küldöttsége holnap Gázába látogat. -
ManoNegra #7960 Ha visszaolvasok, kiderül mik voltak a feltételek amit Arafat nem fogadott el, vagy csak a semmitmondó információk lesznek itt, hogy "dehát felajánlották neki, mert elvileg lehetségesnek tartottak egy önálló államot, de nem fogadta el a feltételeket"? -
#7959 Ha holnap nem vonulnak be az Izraeliek, és nem fog nagyobb háború kitörni/békét kötnek. akkor dobok egy hátast. -
#7958 Szerintem nem fognak bevonulni, az egesz mozgositasnak a celja szerintem hogy az Arab vezetoket vagy a Hamast meghatralasra kenyszeritsek. Sok ertelme nem lenne bevonulni es igy novelni az Izraeli alodzatok szamat ugyana azt a hatast bombazzasal is el tudnak erni... szerintem a cel hogy felvonulnak /flex es emiatt (mint ahogy el is kezdodott) nyomast gyakorlnak Egyitpomra az Europai es Arab vezetok hogy erje el Hamasnal a tuzszunetet. -
Solt #7957 Ezt ne tőlem kérdezd... az egész közel-kelet irdatlan távolságban van tőlem mentalitásban, nem tudom mi mozgatja a zsidókat, az arabokat... azt látom, hogy békíthetetlen ellentét van. Kéne egy erős kéz, aki mindkét felet felpofozza, és a sarokba zavarja, hogy gondolkozzanak egy kicsit... -
#7956 Meg egy Hamas Vezerrel kevesebb
Osama Khadi -
Solt #7955 Na ennyit a moralitásról... -
#7954 Szíria és Jordánia ellen miért nem harcoltak? Ugyanis a '48-as háború után az arab testvérek is megszállták a palesztín területeket... -
Solt #7953 Én nem tudom mit tennék... valószínűleg civileket és a saját fajtámat nem tudnám megölni, de, hogy a módszerekben nem válogatnék az biztos. -
#7952 Fogadok, hogy ez vissza fog rájuk ütni, ha tényleg bevonulnak. -
Solt #7951 Ők úgy vélik, hogy az az ő hazájuk, ahova betört egy agresszor, ergo az fel sem merül bennük, hogy ne harcoljanak. Szerintem ez érthető... Tekintettel arra, hogy technikailag sokkal elmaradottabbak, öngyilkosság a szemtől szembe harc... nem marad más, ott ártanak ahol tudnak, és mindenkit megbüntetnek, akik az ügyük ellen vét... ha azt feltételezed, hogy nekik van igazuk, akkor a reakciójuk jogos... nincsenek abban a helyzetben, hogy a módszerekben válogassanak, mivel nekik ez élet-halál harc... -
#7950 Ez még 2000 táján volt. Ha ennyire nem vagy képben, akkor javaslom elolvasni a topik elejét... -
ManoNegra #7949 Izrael elfogadta volna az önálló Palesztin államot, de Arafat nem ment bele? Keresgélek, de csak azt találtam, hogy: Sohasem fogadja el egy önálló palesztin állam létrehozását az izraeli Likud párt, amely vasárnap esti határozatával Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök véleményét fogadta el, elvetve Ariel Saron kormányfő előterjesztését.
Saron a pártján belül reá nehezedő nyomásra válaszolva a jobboldali Likud (Egyesülés) vezető testületének ülésén olyan álláspont elfogadását javasolta, hogy a palesztinoknak véget kell vetniük a fegyveres akcióknak és politikai reformokat kell megvalósítaniuk, mielőtt bármiféle tárgyalások kezdődhetnének államuk létrehozásáról. Pártját arra kérte: támogassák a kormány erőfeszítéseit a béke és biztonság megteremtésére A Likud azonban elvetette kormányfője véleményét, s a Netanjahu által javasolt tervezetet szavazták meg, amely egyszerűen kizárja egy független palesztin állam megteremtését. link -
Pares #7948 [URL=http://index.hu/kulfold/2012/11/17/izrael_visszakuldene_gazat_a_kozepkorba/]"Gázát a középkorba!"[/URL]
Mosta akkor mi lesz? Full Scale War? -
#7947 szerintem is harc abbahagyása lenne a legjobb döntés. de ha vért akarsz én mesterlövészekkel próbálnák magas rangú katonai célpontokat kiszedni. vagy ha nem megy akkor legalább katonákat. ha bele is halnának az akcióba akkor is legalább 1:1 arány lenne és nem a mostani :D -
#7946 egy artatlan civil? 18+ -
#7945 Érdekes módon az fel sem merül, hogy nem is kellene harcolni... Valahol itt a probléma.
Akkor már régen lenne Palesztín állam. Maga Arafat mondta, hogy élete hibája volt nem elfogadni a 2000-es felajánlást.
A kérdés olyan, mintha azt mondanád, hogy az '56-os srácok hogyan verhették le volna a Vörös Hadsereget. A válasz sehogy. A probléma az, hogy a végtelenségig lehet folytatni azt, amit a palesztínok csinálnak, de ereménye nem lesz. Ellenben remekül beállítják magukat áldozatnak. Mintha hitler szálint okolta volna Berlin lerombolásáért elfelejtve, hogy az miért van... -
ManoNegra #7944 Először körbenézne honnan jut fegyverhez, aztán beballagna a mecsetbe. -
#7943 Kiállna a nyílt terepre, egy táblával "Ide lőjetek" -
Solt #7942 Fordítsuk meg a kérdést... Te mit tennél a helyükben? Hogy viselnél harcot az IDF ellen? -
#7941 Ha sikerült olyan helyre vezetni egy leoldott lézerbombát, ahol gyak. semmi nem volt, akkor valahol ezt nem érzem valid érvnek. -
Pares #7940 Az a helyzet, hogy Gázából csakis sűrűn lakott területről tudnak lőni, nincs olyan luxusuk, mint Izraelnek. -
#7939 Ők választották meg. A többség ezt akarta. Most erre mit lehet mondani...? -
#7938 france 24 en volt egy erdekes riport ahol megkerdeztek a helyi civil lakossagot mit gondol (helyi alatt a Gazai lakossagot ertem) ok az igazi vesztesei a Hamasz uralmanak -
#7937 Szerintem te is tudod jol hogy miert ott taroljak a fegyvereket, legalabb is nagyon remelem.
Izrael miert vivna szabadsag harcot, de vedekezni se vedekezhet ha tamadjak mert technikai folenyben van? -
ManoNegra #7936 Remélem soha nem leszünk olyan helyzetben, hogy erre kényszerüljünk. -
#7935 -
#7934 Nem. Annak nem nevezném. Egyébként nem tök mindegy, hogy miért öli a saját állampolgárát valaki...? Megint a leglényegtelenebb részes sikerül lovagolnod... -
ManoNegra #7933 Szerinted az IDF szabadságharcot vív? -
#7932 Mert arra számítottak, hogy azt nem támadják. Mivel a jelek szerint az épület egyébként akkor üres volt mehetett a tűzparancs. Az iskola tetéjéről/mellől rakétázgatós esetben nem ment a tűzparancs.
Egyébként ahhoz mit szólsz, hogy mikor egy palesztín megkérte az arra járó "szabadságharcost", hogy légyszi ne az én kertemből, akkor szépen megölte a honfitársát...? Szólj, ha majd az IDF a "szabadságharc" jegyében saját állampolgárát öli meg. Eszemfaszom megáll...