13596
H001.jpg
  • Susarc
    és most lemegyek a terembe és szétbaszom a homokzsákot!
  • Susarc
    ha szárazföldön megindulnak pár nap alatt kitakaritják Gázát.....milyen következényekkel jár majd itt? OV meg Gyurcsi meg most már Bajnai kiad egy közleményt,hogy mennyire örül ennek a Magyar nép és egy hétig járnak a dohány utcába talpat nyalni!
  • cataflam02
    Ilyen a világ.
    Egyeseknek megengedett az atom, mások terroristák.
  • Susarc
    *kereszténység
  • PSG 1
    Teljesen nem igaz..Az arab kozvelemeny(kiveve a politikusokat) elfordult a palesztin-ugytol...Sokkal jobban erdekli oket egy focimeccs, vagy az, h mi tortenik Sziriaban, a mindennapi ugyes-bajos dolgaikrol(pl.megelhetes) nem is beszelve(Mindenhol a sziriai tudositasokat nezik a tv-ben es nem a gazait)....Szinte mar csak a szelsosegesek(es a tamogatoik) beszelnek Izrael megsemmisitesenek ohajarol...
  • Susarc
    jaja vicces,de ha belegondolsz kurvára igaz amit mondtam ám! Pl. ki a faszom engedte meg,hogy nukleáris fegyvereik legyenek? nekik miért lehet? mi a garancia ,hogy nem basszák bele a VAtikánba? elvégre Zsidók és egyszer már kinyirták Jézust....lehet szúrja a szemüket a VAtikán....
  • szabii98
    milyen következményekkel járhat az, ha Izrael megindul szárazföldön Gáza ellen?
    Mármint, nekünk milyen következménnyel járhat??
  • cataflam02
  • Susarc
    és azt ki ellenőrzi,hogy mit visznek be Izraelbe......olyan hadseregük van,hogy legázolhatnák egész európát! bennem ez félelmet kelt! követelem,hogy mérsékeljék a haderejüket!
  • Susarc
    közel vannak a dunához...indulhatnak is bele.....
  • Molnibalage
    Miféle gettóba zárás? Egyiptom felé nyitva van Gáza, izraeli oldalról ellenőrzötten lehet bevinni dologokat. A West Bank nyugati oldala felé talán zárva vannak a határok...?
  • cataflam02
    Ha neked a gettóba zárás az elismerés akkor gratulálok.
    Ebben a topicban egy troll van.
    És az tudjuk jól ki.
  • Molnibalage
    Könnyű úgy beállítani őket, hogy ők a kerékkötői a tárgyalásoknak, de úgy tűnik a zsidók sem akarnak békét.

1. Nem fogadták el a 2000-est.

2. Olyan politikai erőt válaszottak meg, aminek alapelve Izrael elpusztítása.

De ezek után egyáltalán tárgyalnál? Komolyan mondom, hogy agyfaszt kapok. Ehhez képest Izrael mégis visszafogja magát. Megvan a katonai ereje ahhoz, hogy ott szó szerint kő kövön ne maradjon.
  • Molnibalage
    Ja persze, a 2000-es felajánlás alapján "eszük ágában sincs". Gázából és west bankból is kivonultak tudotmmal, és palesztín autonómia van, tehát elismerik önálló államhoz való jogukat. Továbbra is csak trollkodsz.
  • cataflam02
    Ez a szép.

"A Magyar-Izraeli Baráti Társaság szentendre-dunakanyari tagozata közleményt adott ki a háború alkalmából. „Társaságunk egyértelmű, nyomatékos szolidaritását fejezi ki Izrael Állam polgáraival, és megerősíti azt az ENSZ alapszabályában is rögzített elvet, hogy külső támadás esetén minden állam jogosult minden eszközzel, beleértve a katonai eszközöket is, a saját védelmére. Egyben tiltakozunk az arab-palesztin terrorizmus minden formája ellen. Nyomatékosítjuk, hogy ezek az akciók nemcsak Izrael népe és államrendje, hanem saját arab polgáraik érdeke és békéje ellen is hatnak” – fogalmaz a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentum.
    „Elvárjuk, hogy a Magyar Köztársaság kormánya – összhangban atlanti szövetségesei nyilatkozataival – hasonló szellemben foglaljon állást a fennálló konfliktusról” – zárul a közlemény."
  • PSG 1
    Ha szigoruan a kerdesedre valaszolok, akkor= aszimmetrikus hadviseles..
  • cataflam02
    Ezt mondtam.. elég lenne elismerni a független Palesztin államot.
    De Izraelnek esze ágában sincs.
  • ManoNegra
    Nekem volt véleményem a líbiai, szíriai harcokról is, de te érdekes módon csak akkor bukkansz fel, ha a zsidókat báncsák.
  • ManoNegra
    Érdekes dolog ez, én is azt mondom, alá kellett volna írnia, (bár azt nem tudom miért kapott dührohamot a tárgyalások elején, de olvasok) viszont utólag mindenki okos. Viszont így, hogy nincs önálló Palesztin állam, fikarcnyi esélye sincs a békének, mert a palesztinoknak innen már pláne nincs hova hátrálniuk. Könnyű úgy beállítani őket, hogy ők a kerékkötői a tárgyalásoknak, de úgy tűnik a zsidók sem akarnak békét.
  • ManoNegra
    Mondtam ilyet?
  • cataflam02
  • ReszegKoldus
    Nincs több kérdésem.
  • Solt
    5 Móz. 6,10
    És mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a mely felől megesküdt a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy ad néked nagy és szép városokat, a melyeket nem építettél;
    5 Móz. 6,11
    És minden jóval telt házakat, a melyeket nem [Józs. 24,13.] te töltöttél meg, és ásott kutakat, a melyeket nem te ástál, szőlő- és olajfakerteket, a melyeket nem te plántáltál; és eszel és megelégszel:
    5 Móz. 7,1
    Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet [rész 31,3.] kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket;
    5 Móz. 7,2
    És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és [4 Móz. 33,52. Józs. 6,21. 11,11.] megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok.
    5 Móz. 7,5
    Hanem így cselekedjetek [2 Móz. 23,24. 34,13. Bir. 6,25-32.] velök: Oltáraikat rontsátok le, oszlopaikat törjétek össze, berkeiket vágjátok ki, faragott képeiket pedig tűzzel égessétek meg.
    5 Móz. 7,6
    Mert az Úrnak, [2 Móz. 19,5. 1 Pét. 2,9.] a te Istenednek szent népe vagy te; téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén.
    2 Móz. 34,13
    Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.
    4 Móz. 33,52
    Űzzétek ki akkor [5 Móz. 20,16-18.] a földnek minden lakosát a ti színetek elől, és veszessétek el minden írott képeiket, és minden ő [5 Móz. 7,2. 3. 5.] öntött bálványképeiket is elveszessétek, és minden magaslataikat rontsátok el!
    Józs. 6,21
    És teljesen kipusztítának [5 Móz. 7,1. 2. 1 Sám. 15,3.] mindent, a mi csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel.
  • ReszegKoldus
    Ja mégis megvan, #7140
  • ReszegKoldus
    Mi hogy is van? Ezeket a köröket már lefutottuk én úgy emlékszem. Még voltak is remek levél idézetek bemásolva, amiket nem fogok most visszakeresni, de a lényege az volt, hogy minél sunyibb módon kell megszerezni a földeket anélkül, hogy az arabok tudnák mi is a helyzet.

Ami a környező arab országok tevékenységét illeti, azt se tartom hasznosnak (finoman szólva), de nem is írtam sose, hogy annak tartom :)

Viszont arra kíváncsi lennék, hogy "okos enged" alapon vajon izrael nem tud, vagy nem akar okos lenni.
  • Palinko
    tartom a véleményem hogy értelmetlen a ki volt előbb, meg ki mit foglalt és a kinek mi kell vita, továbbra is a békés megoldásra kéne törekedni.

pár hónapja azt hittem megtört a jég mikor valamelyik közösségi portálon volt hogy mi nem útáljuk a zsidókat és vica versa is voltak a kijelentések valami kampány, de azóta elhalt. és ha így igaz hogy nem útálják egymást miért tűrnek meg a palesztinok hamaszt és hasonlókat? meg vannak félemlítve gondolom, de hát akkor is, talán a szabadságharcot nem is izrael ellen kéne vívniuk a palesztinoknak... de hát annak már polgárháború a neve
  • Solt
    Mint ahogy az emberek többségének sem, csak egyszerűbb az egészet az antiszemitizmussal elintézni. Ellenvéleményed van? Igen! Antiszemita vagy... ennyi.
  • Molnibalage
    Melyik részét nem érted annak, hogy két államot hoztak létre? Csak az arab országok rögtön megtámdták Izraelt. A szar ott került a palacsintába, hogy Izrael képes volt megvédeni magát. Erre mit műveltek az arab tesók. Ha már nem sikerült Izraelt megsemmisíteni, azért a Palesztínánhoz tartozó területeket megszállták.

A környező arab államok csak azt lesik, hogy nekik hogyan lehet hasznos a "palesztín ügy", eszük ágában sincs segíteni a valódi állam létrejöttében.

Valahol röhejes, hogy az EU (!) országok több pénzzel támogatják / támogatták a palesztín autonómiát, mint a "testvérek", pedig vannak kőgazdag arab államok.

Sajnos volt pár agreszív és szélsőséges izraeli már +70 éve is, azonban nagy részük úgy került oda, hogy MEGVÁSÁROLTÁK a földet attól, akik semmit sem csináltak vele... Szóval hogy is van ez...?
  • ReszegKoldus
    Érdekes, én úgy tudtam, hogy régen a zsidók elmentek onnan (bár nyilván maradhattak is valamennyien) és aztán a 19. század vége felé kezdtek "hazatérni". Csak azért eltelt jó pár száz év, megfordultak ott sokan, és éppen akkor is már éltek ott azon a területen mások, akiknek egy idő után nem igazán tetszett ez a "hazatérés". Ez szerintem érthető.

Tehát ebben igazad van, ezzel az erővel nyugodtan vissza lehetne adni mindenkinek az évszázadokkal ezelőtti területeit, ilyesmit már én is írtam itt korábban :)
  • TomDantes
    Az a biztos, ha most nem 2012 volna, hanem 70 vagy épp 138, akkor a itt a többség a rómaiaknak szurkolna a zsidókkal szemben, mert hát piszok zsidók, hogy merik megvédeni magukat a remek rómaiakkal szemben! Nyakamat rá. Tuti dolog.
  • TomDantes
    Lehet, hogy személyesen neked nem, de általánosságban igen.

Nagy érdekes ám, de a Fatah-Hamasz ellentétről ahol szintén civilek haltak meg, palesztin civilek, egy szó sem esik.
    De nem esik szó egyik háborús konfliktusról sem ami most zajlik, vagy mostanában zajlott le.

Bezzeg ha zsidók kerülnek a történetbe, egyből mindenikek van véleményre róla! Ez nem furcsa?
  • Molnibalage
    1.

2. Az összes környező állam határát a gyarmatbirodalom után húzták meg. Tehát mi a péklapáttól tér el Izrael esete? BTW az a bizonyos ENSZ határozat Palesztínát ÉS Izraelt egyszerre hozta létre. Tehát vagy mindkettő létezik, vagy egyik sem.

3. A mai Palesztínának SEMMIFÉLE történelmi alapja nincs. Az, hogy "palesztín", az kb. olyan fogalom, mint hogy "csehszlovák, jugoszláv, vagy szovjet".
  • Palinko
    azért írtam mert már ezerszer ki lett tárgyalva, zsidók ősibb nép mint a palesztinok és régebb óta élnek a területen. de ha később is jöttek volna megnézed a környező országok miért nem rakétázzák magyarországot mert később jöttek? (egyes források szerint a honfoglalás visszatérés volt, elég érdekes dolgok) de hát akkor is. nálunk rendbe van a béke, onnan meg kitelepítenéd a zsidókat? akkor telepítsd ki a magyarokat is meg még ezer példa jöhetne
  • ReszegKoldus
    Jó, az a araboknak lehet ez a bajuk, nekem nem.
  • TomDantes
    De. Pontosan ennyi. Semmi másról nincs szó.
  • TomDantes
    Egyébként a következő van. Izraelt megtámadták. Megvédi magát, és ezért hibás, mert juj szegény palesztinok a szabadságuk miatt kénytelenek Izraelt rakétázni( miközben a Fatah és a Hamasz egymásra is lövöldözik, tehát a palesztinok egymást is ölik!!!, de ez nem érdekes)
    De oké, legyen. Izrael a hibás. Mit kéne tenniük? Az nem reális elképezés, hogy egy ország hagyja, hogy megtámadják! Teljesen mindegy kinek van igaza, minden ország megakarja magát védeni! Izrael ne védje meg magát? Vagy mit csináljon?
    Engedjen az arab követeléseknek? Adjon önálló államot a palesztinoknak?

Csak egy a bibi! A legtöbb arab, nem palesztin államot, vagy megegyezést akar, hanem a zsidók halálát. Izrael teljes eltörlését. Végelegesen. Csak akkor hagynának fel a terroristák a harcukkal, ha Izrael és a zsidók eltűnnek a Földről!
    Akkor mi legyen? Mi legyen hogy béke legyen? Izrael szüntesse meg saját magát, hogy végre a ,,szegény ártatlan palesztin" terroristák befejezzék a harcot?
  • ReszegKoldus
    Nem hoznám elő, nem különösebben érdekel hova mentek volna, az érdekel, hogy hova mentek és mi lett a vége(?), ja még nincs vége.
  • ReszegKoldus
    Az a baj, hogy égő gyufaként odamentek egy puskaporos hordó közepébe...
    És nem az a baj, hogy zsidók, én izrael működését simán egy kalap alá veszem azzal, amit dél-afrikában műveltek a fehérek a feketékkel, vagy amit az "amcsik" az őslakosokkal.
  • Strahd_
    nem csak tudod jol hogy nincs ertleme ezt a vitat felhozni mert csak ugyanazokat a koroket futnank mint mindig.

Es ha rakerdeznenk toled akkor hova mentek volna a zsidok akkor elohoznad megint a primitiv ened mint #7855 ben....
  • TomDantes
    És? Buta érv. Nem az a baj ,hogy odamentek, a baj az hogy zsidók. Ennyi és nem több. Minden más csak mellébeszélés. Nektek is ez a bajotok. A világ tele van háborúkkal. De eggyel se foglalkoztok csak az arab-izraeli ellentéttel. Na vajon mégis miért?