Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cifcuk
Hát biztos úgy van ahogy mondjátok. Ami érdekessebb az az, hogy Izrael mindig mindenrõl csak le mond, a céljai teljesen jóhiszemûek és békések, a zsidó területek mégis évrõl évre növekednek. Egy biztos jól csinálják, bár nem értem hogyan, lehet náluk matematika is más mint a gójoknál. 😄
Addig árnyalnak míg végül nagyobbak lesznek mint oroszország.

Strahd_
Ezert is erdekes , de varhato fejlemeny higy egyiptom felrugta a beke szerzodes ra eso pontjat a gazszalllitas es bekeert cserebe visszakapta a sinai felszigetet es beket egeszsegugyi es mezogazdasagi tamogatast kapott Izraeltol.

Molnibalage
Egyiptom erõvel nem tudtam volna kényszeríteni. '73-ban az arab nagykoalíció sem tudta...

Történelembõl elégtelen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Toleráns Tóbiás
érdekesen értelemezed a lemondott szó jelentését. 😄

Ennyi erõvel mi is "lemondtunk" területekrõl a trianoni történetben.

Molnibalage
És ennek keretében lemondott a Sínai félszigetrõl. Zseniális. Érdekes akspektusa a lépésrõl, lépésre történõ területnövelésnek, hogy az ország területénél hányszor nagyobb területet adott fel minden járulékával? Értem ezalatt, hogy a Sz-i csatorna partján álltak, olaj is van azont a területen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Toleráns Tóbiás
Nem a kép a lényeg, hanem ez:

"Nem kell itt adni a hülyét, mindenki nagyon jól tudja (te is), hogy Izraelnek a taktikája az, hogy lépésrõl lépésre növelje a területeit, ha kell faluról falura. Ezt saját szemszögükbõl jól teszik, hisz minden nép, ember, állat, növény faj, alapvetõ célja, hogy egyre nagyobb területeket hódítson meg. Azonban az emberi faj rádöbbent arra, hogy ha nem korlátozza önmaga ilyen irányú alap ösztöneit, az vérontáshoz vezet, ezért a világ országainak nagy része az egyesült nemzetek égisze alatt úgy döntött, hogy felhagy ezzel az õsi területszerzéses játékkal. Kivéve Izraelt..."

Csak a zsidók és arabok közös õstörténete alapján gondoltam, hogy szegrõl-végrõl mind rokonok, mind Ábrahámtól eredeztetik magukat.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

ReszegKoldus
"Remek" az a kép. Mint a rákos sejtek terjedése... <#szomoru2>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Strahd_
Az a jo ezekben is hogy sok mecset elleni tamadast a palesztinok kovettek el, erdekes

Hogyha megengeditek a hozzászólást, megjegyzem, hogy a zsidóság és az arabok közötti ellentét az oszmán birodalom felbomlása után lobbant fel. Utána amolyan féllángon éldegélt, majd amikor kitört a függetlenségi háború , akkor elérte az abszolút csúcspontját mind a kettõ oldalról, azután többé kevésbé 73-ig folyamatos háborúzással szinten tartották a dolgot, a 80-as években pedig többé-kevésbé stabilizálódtak az izraeli-jordán-egyiptomi kapcsolatok.

A testvéres kérdéshez meg csak annyit tudok hozzászólni, hogy nekem egy palesztin soha nem lesz a testvérem, csak barátom...
Strahd_
Tudod jol hogy jordania egyiptom sziria ra gondolt a testverek alapjan

Strahd_
Es a terkep szinezese is rossz. Ha csak azt akarja megmutatni hol elnek eltek zsidok es hol nem akkor mind a 4 terkep hibas. Ha az hogy kihez tartozik a terulet akkor max a terv terkep allja meg a helyet. Leven palesztina mont orszag nem letezett, es letezik ergo annyira fals mindha ciganyia vagy romaland magyarorsxag eggyes reszeikent jelezne. Palestin mint elnevezest kesobb kezyek el hasznalni jol bevalt atnevezzuk es mar a mienk szokasssal elnek a muzulmanok lasd koszovoiak ilyen sincs vannak koszovoban levo albanok akik foldkisajatisahazoz a magyarok aktiv segitseget nyujtottak es ott ekfogadhatonak talaltak. A vilag bagy resze meg leszarja mi tortenik azon a tersegen ugy mint ahogy azt is leszarja mi van vol lesz magyaroszagon amig az erdekeivel nem utkozik. Persze kesobb ez valtozni fog elvegre europa muzulmanosodik es par evtized mulva europa muzulman tobbsegu lesz es mondjuk ha a ciganyok jol gondolkoznak es felveszik a mohamedan vallast mint agogy 90 es evekben volt ra kiserlet akkor mar us lehet a saria torvenyeit betarto kis orszagocska miskolc es kornyekebol

Molnibalage
Ez attól függ, hogy kitõl kérded. Engem soha nem érdekelt az ilyesmi. Nem a címke a lényeg, hanem az, ami az üvegben van...

A zsidók és a palesztinok nem testvér népek?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Molnibalage
A térképrõl valahol jópofán lemaradtak a testvérek által megszállt területek...

Molnibalage
Ez megint mit akar bizonyítani. Egyes zsidó telepesek pont annyira elvetemültek, mint az palesztín terroristák.

Miért nem vagy szorogos a hasonló palesztín húzások linkelésében...?

Molnibalage
Az ábra elve azért nem igaz, mert 1946-ben nem volt olyan, hogy "palesztín"...

Toleráns Tóbiás
Egy nép megszállás alatt - 2011 mérlege Palesztinában
A Palesztinát megszállva tartó izraeli hadsereg 2011-ben 180 palesztint ölt meg, akik között 21-en még nem töltötték be 18. életévüket. Feltehetõen mindegyikük aljas terrorista volt.

Ezen kívül az izraeli megszálló erõk további 3300 palesztint tartóztattak le – derül ki a Palesztin Felszabadítási Szervezet Egy nép megszállás alatt címet viselõ jelentésébõl. A dokumentum megállapítja, hogy a 2011-es esztendõ folyamán Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben 26 837 lakóépület építéséhez adták jóváhagyásukat az izraeli hatóságok. Közülük 1664 Jeruzsálemben, fõként a város palesztin többségû keleti részén, illetve annak közvetlen környezetében található.
A „demokratikus” zsidó állam ezen kívül lerombolt 495 palesztin házat, tönkretett 18 764 olaj- és gyümölcsfát, és 16,19 négyzetkilométernyi nagyságú, palesztinok birtokában lévõ földet koboztak el.

A dokumentum rámutat, hogy az esztendõ során megszaporodtak a gyarmatosító zsidó telepeseknek a palesztinok ellen intézett támadásai. Az év utolsó hónapjában történt a legtöbb zsidó terrorista akció, így a nyugat-jeruzsálemi Okasha mecset, a Burqa faluban lévõ Nour mecset és a Bruqin településen található Ali Ibn Ali Talib mecset felgyújtása is. Ezen kívül a jelentés arra is utal, hogy a nyilván humanista és demokratikus érzületû zsidó telepesek rasszista feliratokkal pingálták tele a Sahaba mecsetet a Hebron melletti Bani Naimban, sõt a megszállók betörtek a Jordán-folyó közelében álló Szent János ortodox templomba is.
Csak december hónapban a zsidó telepesek 12 palesztin jármûvet gyújtottak föl Ciszjordániában, Dzsenin, valamint Betlehem környékén pedig két négyzetkilométer nagyságú, a palesztinok tulajdonában álló palesztin földre tették rá a kezüket.
Jeruzsálem vonatkozásában a dokumentum megállapítja: a Shu'fat katonai ellenõrzõ pont létrehozása elszakítja egymástól a várost és Shu'fat menekülttábort, valamint annak környékét. A táborban és a közelében található falvakban több mint 60 ezer palesztin él. A jelentõs készítõi szerint az elmúlt évben is tovább zajlott Jeruzsálem judaizálása, melynek része volt az Al Aksza mecsetbe vezetõ Magharba Kapuhíd lezárása is.

Gárfildnak: Igen kurucinfo, sajnos a "magyar" média többi része, nem közöl le ilyesmiket, azonban ha az ember olvassa mind a két (vagy sok) felét a médiának, jóval kiegyensúlyozottabb infókból tud tájékozódni.

Toleráns Tóbiás
Vajon ha most erdélyben lenne népszavazás hány falu csatolná magát magyarországhoz??? Arról van szó, hogy egy állam kijelenti egy területrõl, hogy az mostantól az övé, szerinted ez helyes szerintem nem, az hogy egy ilyen szerinted belüggyel a világ sajtó is foglalkozik, azt mutatja, hogy a világ lakosságának nagyobbik része szerint nem helyes.

Nem kell itt adni a hülyét, mindenki nagyon jól tudja (te is), hogy Izraelnek a taktikája az, hogy lépésrõl lépésre növelje a területeit, ha kell faluról falura. Ezt saját szemszögükbõl jól teszik, hisz minden nép, ember, állat, növény faj, alapvetõ célja, hogy egyre nagyobb területeket hódítson meg. Azonban az emberi faj rádöbbent arra, hogy ha nem korlátozza önmaga ilyen irányú alap ösztöneit, az vérontáshoz vezet, ezért a világ országainak nagy része az egyesült nemzetek égisze alatt úgy döntött, hogy felhagy ezzel az õsi területszerzéses játékkal. Kivéve Izraelt...

Strahd_
Ertem akkor se vojvodina se transylvania nem lehet a magyaroke hisz akik ott elnek magyarok azok roman szerb stb teruleten laknak. Egy falu nem dontheti el melyik teruleten akar elni melyik orszaghoz akar tartozni mint ahogy Sopron tette? Hisz jogilag osztrak teruleten elo magyarok voltak.

cifcuk
Nem. Csak egyszerûen õk nem zsidó területen lévõ falvakban élõ zsidók. Vannak ilyen svábok Magyarországon, mégsem jelenti ki Ausztria (vagy honnan jöttek õk), hogy akkor azok a falvak mostantól Osztrák falvak.

Strahd_
Igazad van bar a hataron van de romboljak le es vele egyutt az osszes abu... Al... Nevu varosokat is hiszen azok meg palesztin faluk altalad emlitett zsido foldon.
Sot inkabb rombolas helyett csere al.... Abu... Es hasonlo varosokbol menjenek az emlitett 3 faluba es a gond megoldodott hisz terulet alapjan ott fognak lakni ahol 1947 ben eldontottek igaz?? Felhaboruto hogy ennyi palesztin elveszi a teruletet ott ahol lehetne zsido varos is igazad van.

Sansana

Persze, hogy nem zsidó terület.
Nagyon egyszerû: az 1947-es felosztás azt a területet hova sorolja... Zsidóknak vagy a palesztinoknak?
Strahd_
Mivel a terulet neve judea igy meg nev alapjan is latszik szerintem kie a terulet jogosan vagy tevednek? Ha igy van akkor Vojvodinat miert is akarjak a turbo magyarok ?

cifcuk
Tehát akkor ezek a falvak nem megszállt területen vannak, hanem Izrael területén? Ha így van azért érdekes, hogy egy ilyen kis ország mint a magyar hírügynöksége foglalkozik egy ilyen szintû belüggyel... Ez kb olyan mintha mondjuk a kambodzsai fõ hírügynökség arról számolna be, hogy egy magyar 100 fõs falu mostantól nem tolna hanem baranya megyehez fog tartozni. Kambodzsában ez senkit nem erdekelne, ellentetben egy megszállt területen lévõ területrablás hivatalossá tételével, ami a világ közvéleményét - a területrabló legnagyobb bánatára- igencsak érdekli.

Strahd_
Ergo 20 eve letrejott kis falut ezentul izraeli falunak tekintik... Mi ebben a nagy dolog nem ertem. Jordanianak nem tetszik? Mert jellenleg judea izraeli terulet szoval mint teny kozlest ertem fura hogy csak judea teruleten levo falu alakitasok es elfogadasok vannak a hirekbe mas a tersegbe torteno esemenyekjel nem is foglalkoztok 😉 kinek mi az erdeklodesi kore

cifcuk
Izrael legalizált három, engedély nélkül épült zsidó telepet Ciszjordániában - derül ki a miniszterelnöki hivatal keddi közleményébõl.

A kérdés fölmerült a kormány szokásos vasárnapi ülésén, s annak végén Benjámin Netanjahu miniszterelnök bejelentette, hogy - õ maga, Ehud Barak védelmi miniszter, Benni Begin tárca nélküli miniszter és Móse Jaalon stratégiai ügyekért felelõs miniszter részvételével - bizottság alakul az ügyben. A bizottság hétfõ este "úgy döntött, hogy hivatalossá teszi három közösség státusát, amelyek a kilencvenes években jöttek létre korábbi kormányok döntései nyomán".
A három vadtelepnek - a 350 lakosú Bruhinnak, valamint a 240-240 lelkes Szanszanának és Rehalímnak - létrehozása óta nem volt hivatalos izraeli státusa. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök már a hónap elején bejelentette, hogy legalizálni szándékozik a szóban forgó telepeket. A kormány evégett a legfelsõbb bírósághoz fordult.
Egy izraeli illetékes kedden azt mondta, hogy "a döntés nem változtat a helyszíni realitáson", nem jelenti "új kolóniák létesítését és meglévõk bõvítését". Izrael a kormány engedélye nélkül épített telepeket tekinti illegálisnak, míg a nemzetközi közvélemény az összeset, függetlenül a kormány jóváhagyásától. Jelenleg több mint 340 ezer zsidó telepes él Ciszjordániában és 200 ezernél több az arab többségû Kelet-Jeruzsálem zsidó lakónegyedeiben.

Gárfildnak: (MTI)

...és mégis a két ország* közül MELYIK az agresszív területfoglaló, melyik számlájára lehet írni háborús bûnöket?

* általánosítsunk a két vezetõrõl/emblematikus személyrõl a saját országukra
Molnibalage
A felfüggesztés is jogos. Ettõl függetlenül nekem is eldurrana az agyam. Vannak olyan egyének, akiket nem tudok tolerálni. Ilyen pl. ezek a "békeaktivisták", greenpeaces balfaszok, és még sorolhatnám...

L Viper
Ha ettõl nyugodtabb leszel, én elfogadom a véleményed, hogy szerinted jól tette a katona, hogy sunyin szájba vágta az aktivistát, de engedd meg, hogy én is megtartsam azon véleményem, hogy jól tették, hogy felfüggesztették indokolatlan agresszió miatt.
Nem akartam én az egészbõl ennél többet kihozni <#puszi>
Pluskast
Nekem errõl -ha ilyen témáról van szó - mindig eszembe jut a Mennyei Királyság címû film. Abban hangzik el a következõ mondat:

"Én nem tartom sokra a vallást. Túl sok vakbuzgó õrült lázálmát nevezték már a vallás nevében Isten akaratának. A szentséget az igaz tettekben és a védtelenek melletti bátor kiállásban találod."

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Vinnyogtak már letartózatás miatt is. Egyeseknek teljesem mindegy, hogy mit csinál az IDF. Mint a nyuszika meg a sapkája...

[NST]Cifu
Amikor Ahmadinezsád (aki ugyebár Irán miniszterelnöke) beszélt arról, hogy Izraelt el kell törölni a Föld színérõl, és errõl volt másfél éve (?) belinkelve egy videó, akkor meg volt magyarázva, hogy õ ezt valójában jogosan teszi. 😊

Mondjuk az ilyen videókat nézve én büszkén vállalom azt, hogy ateista vagyok. 😊
A mókás az, hogy a vallás önmagában még nem lenne rossz (hiszen célja, hogy választ adjon az emberi lelket kínzó kérdésekre (honnan jövünk, mi lesz velünk, miért történik velünk az, ami, stb.), ahol nem feltétlenül fontos az átlag halandónak, hogy a válasz igaz-e, vagy sem, a lényeg, hogy legyen egy válasz, ami megnyugtató. A gond az, amikor a vallásra rátelepszik egy egyház, és azon keresztül akar véleményt formálni. Ez megvan minden egyháznál, legyen zsidó, keresztény, mohamedán, stb...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pluskast
Tipikus példája a vallás szélsõséges megnyilvánulásának. Ilyen példákat fel lehetne hozni a kereszténységbõl és a muzulmán vallásból is. Idióták mindenhol vannak.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Israel Again and Again Slaps a Cowardly America

VeteransToday.com

És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lév&#245; népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.

Klikk 1

Klikk 2

Az "írások" és az alábbi posztok szövegének bárminemû egyezése pusztán a véletlen mûve.

Amúgy ha jól sejtem, a kibannolt Bronx South x+1. reinkarnációját üdvözölhetjük Toleráns Tóbiás nick alatt?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Molnibalage
Nem értem az ilyen videók linkelését. Általánosít. Akkor most linkeljem be azt, ahol ENSZ által pénzelt és fenntartott iskolában a terrorizmusra oktatják a nebulókat? Akkor az abból való általánosítás hova vezetne...?

Toleráns Tóbiás
Ramade Hotel, Jerusalem

Vezetõ rabbik tanácskozása:
A gójók meggyilkolásának jogossága, beleértve ártatlan gyerekeket és családokat is.

Toleráns Tóbiás
Ez a blogbejegyzés alapvetõen az Izraeliek (milyen szót használjak a zsidókra ami nem sértõ?) által elkövetett mészárlását próbálja kicsinyíteni, illetve megmagyarázni, hogy miért tették jól amit tettek. Ez nem baj hisz alapvetõ emberi tulajdonság, hogy mindenki az általa igaznak vélt vagy helyes dolgok felé próbál ferdíteni, ezt teszi a kurucinfó is vagy az általad linkelt blog is de az index.hu is, én is, te is, mindenki, nincs ezzel gond, ezért van a fórum ,hogy aztán ütköztessünk...

Na szóval, az író azt állítja, hogy azért volt szükség nõkre és gyerekeikre robbantani az otthonukat, mert férjeik nem engedtek kaját és egyéb ellátmányt az Izraelben élõ zsidóknak akik ez miatt sok mindenben hiányt szenvedtek. Így van?
Ha a blog állítása igaz akkor most, hogy Izrael tarja blokád alatt a gázai övezetet, joggal lövik-e rakétákkal a palesztinok az õket blokád alatt tartókat? Vagy ez is csak Izrael népének (továbbra sem tudom mi a nem antiszemita kifejezés rájuk) szabad, ha más teszi akkor az minimum antiszemitaterrorista?

Mi is volt még? Ja igen, a szokásos "hülyének, nem beszámíthatónak állítsuk be azt aki ellenünk szól" dolog is jól érezhetõ a blogbejegyzésben. Csak egy példa:
Meir Pail nevû Hagana hírszerzõ tisztrõl:
Állításának hitelességét az is kétségbe vonja, hogy pld. a sajtónak adott interjúban Deir Yassint stratégiailag jelentéktelen, félreesõ helynek írja le. Emellett nem volt hajlandó megnevezni a fotóst sem. Az sem valószínû, hogy kívülrõl láthatta volna, hogy mi történik a házakban.
"Állítása szerint a fotós több tekercsnyi filmet készített, õ pedig a szemtanúja volt annak, ahogy a Lehi emberei berontanak a házakba és elvágják az ott alvók torkát."

Nem kell látnod kívülrõl, hogy mi történik a hazában, elég annyit látnod, hogy bemegy egy katona, majd miután kijött elvágott torkú anyu és gyermekei vannak a házban, nem kell nagy képzelõerõ, hogy mi történt bent, vagy a blogoló szerint a mikulás vágta el a gyerekek torkát?

...és akkor a zsidó katona cselekedete lemos minden bûnt, amit a fajtársai tettek és tenni fognak?
Nem tudom, hogy az eset nem-e egy MEGSZÁLLT területen van-e? Mert akkor ugyebár el kéne dönteni, hogy ki járkál azon a területen jogszerûen fel- s alá...
L Viper
Jó lenne sok ilyen hírt hallani <#eljen>
immovable
<#eljen>
Hypo
An increasing number of Arabs living in the Binyamin region of Israel have been turning to a local IDF post for emergency medical care, the Israeli army reported on Monday.

On Sunday night, a young Arab woman arrived at the post with her 12-day-old infant, who was suffering from severe breathing difficulty.

The IDF Home Front Command soldiers stationed in the area treated and stabilized the baby. They then called an emergency ambulance that evacuating the infant to a nearby hospital in Ramallah.

"The baby was suffering from severe breathing difficulty and was simultaneously vomiting," explained the battalion doctor, Cpt. Dr. Michael Findler. "We provided her with initial medical care and succeeded in stabilizing her condition."

Commanders in the Binyamin Regional Brigade explained that Arabs living in the region know that when they are in need of medical assistance, the Israeli army will provide them with the care and treatment they are seeking. "Every Palestinian in the region knows there is an IDF post permanently stationed here that will provide aid," said Cpt. Dr. Findler. "Such incidents have become commonplace."

Over the past two weeks, the battalion stationed at the post treated three similar cases of emergency medical care, noted the IDF.

"Last time one of our paramedics treated a Palestinian girl suffering from meningitis, and in another incident I treated a jaundice patient that arrived with a severe cerebral hemorrhage," explained the battalion doctor. "In both cases the patients were evacuated for additional medical care at Israeli hospitals."

L Viper
Szerintem, ha simán letartóztatják, még most is ellátná a szolgálatát az a katona és nem függesztik fel. Az meg nem izgat, hogy min "vinnyognának" akkor, mert a dolog imigyen történt meg, utólag felesleges kozmetikázni.
Molnibalage
Akkor meg azért vinnyognának, hogy miért tartóztatják le.

Valahogy nem láttam linkelni bizonyos emberektõl azokat a videókat, amikor az IDF megjelenik és lerombolja az illegális telepeket és az ellenállókat meg erõvel szereli le.

Hála istennek volt annyi eszük a telepeseknek - mert fegyverük bizony van - hogy azért az IDF-fel ne kekeckedjenek.

Molnibalage
A helyzet némileg árnyaltabb...

http://lemil.blog.hu/2011/08/11/deir_yassim

L Viper
Az ilyen nem katona, hanem egy önbíráskodó sunyi f*sz, a sereg szégyene. Nem véletlenül lett felfüggesztve. Szerencsére a médiának van jó oldala is. Milliókhoz eljutnak a felvételek.
Azt a nyivászta aktivistát simán is le tudta volna bilincselni.
ReszegKoldus
A videón az látszik, hogy ott áll az ember, a katona meg szájba vágja. Azt nem értem, hogy mit krákognak, de egy katona akkor se viselkedjen így.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”