13596
-
Garfield #8331 Nem igazán látom a párhuzamot a kettő közt, mivel a rasszizmus már önmagában valami ellen irányul, így az antirasszizmus pedig ellen-ellenirányzat. -
ManoNegra #8330 Az nem hiszem hogy nagy jelentőséggel bírna, hogy van-e történelmi alapja vagy nincs. A palesztinok jól elvoltak az oszmán, a brit fennhatóság alatt, és lehet hogy jól ellennének az izraeli fennhatóság alatt is, csak nem ennyire egyszerű a helyzet ebben az esetben. Itt nem arról van szó, hogy kinek a fennhatósága alatt élnek, hanem ahol eddig éltek, onnan elzavarják őket, mondván nektek ehhez a területhez "történelmileg" közötök sincs. Nagyjából, mintha Magyarország lakosságát a szovjet hadsereg bezsuppolta volna borsodba és vasmegyébe, mert nekik a többi terület, a szovjet lakosok miatt kell, majd azon sopánkodnának, hogy mi onnan, molotov koktéllal dobáljuk a tankjaikat -
#8329 Nevelesnek hala nem kell neked szemita ahhoz hogy utald oket ergo nem tunne el. -
#8328 Gyakorlatban nem, bar Susuvel ellenyetben en nem erzem ugy hogy a te brszoladod hogy szeretned hogy minden zsido Izraelben bekeben eljen cionista lenne hisz nem azt jertes higy minden zsido eljen ott es bekeben hanem a mar ottlevok eljenek bekeben.
Aki cionista az a Susu hisz o buzditja is az embereket hogy eljenek ott. Most mat mehetna segge masik parjara az izraeli zaszlo hamar a masikon a turul van ;) ket motivumot szar lenne keverni de ha Csanadnak sikerult akkor Susunek is fog -
#8327 Eszerint a "szemiták" eltűnésével az abból élő antiszemitizmus is eltűnne? :) -
#8326 Akkor az alapján meg nyilván antiszemita lennék, ha hozzátenném, hogy a palesztinokról nem is írtam és azt se írtam hol és mekkorának képzelem el én ezt a békés Izraelt :D -
Garfield #8325 Azokról a bizonyos arányokról semmi pontosan nem tudsz mondani, másrészt más bűncselekmények kapcsán pedig megfordulnak ezek az arányok - de ezt szerintem már elégszer lemeccseltük.
az antirasszista lételeme a rasszista, különben a saját fontosságát kérdőjelezi meg
Pontosan. Éppen ezen kellene elgondolkodniuk azoknak, akiknek annyira herótjuk van az antirasszizmustól: a rasszizmus eltűnésével az abból élő antirasszizmus is eltűnik. -
Garfield #8324 Cionista és most rúgtál alá a palesztinoknak. Ergo egyes, végsőkig elkeseredettek szerint zsidó (duplán is: cionizmust támogatod + palesztinok ellen vagy).
Látod, ezért szép ez... -
#8323 Én azt szeretném, ha minden zsidó békében élne Izraelben. Akkor én most antiszemita, vagy cionista vagyok? -
#8322 Gondolom "félre ment" a rakéta. -
#8321 The rockets fired from Gaza toward Jerusalem may have caused injuries when they landed in Palestinian Authority-controlled territory in the West Bank.
A rocket that set off a red alert siren in Jerusalem Tuesday landed in an open area outside the city, near to Bethlehem
Ergo most Palesztin lo Palesztint nah itt kinek az oldalara alltok? -
Garfield #8320 KÖszönöm, tényleg.
"ahogy a fajtádnál jellemző,"
"miért nem mentek már Izraelbe miért innen osztjátok az észt!"
"hiányosfitymáju kollégákak" -
Solt #8319 Szerintem meg az arányok azok, amikre oda kéne figyelni. Magyarországnál maradva, vajon milyen számok jönnének ki ha megvizsgálnánk a cigányok által elkövetett, és a "magyarok" által elkövetett életellenes bűncselekmények arányát?
Arról nem beszélve, hogy az antirasszista lételeme a rasszista, különben a saját fontosságát kérdőjelezi meg. Muszáj neki minden bokorban rasszistát látnia, különben nem tudnak a gazdái politikai tőkét kovácsolni belőle, ergo nincs támogatás, és még a végén kénytelen lesz valami rendes állást keresni. -
Susarc #8318 én ilyen rendes vagyok! támogatom őket! csak húzzanak innen a rákba! -
Garfield #8317 Tudom, hogy a koherens gondolkodást számonkérni nem a legbölcsebb, de azt végiggondoltad, hogy a szerinted zsidó hozzászólók számára az Izraelbe való kivándorlás ajánlgatása gyakorlatilag a cionizmus támogatását jelenti? -
#8316 A "haverjaid" a #8240-ből gondolom kevés, de most nem fogok jobban visszakeresni :D -
Garfield #8315 Tudnál mutatni példát ebben a topikban a "rokonaid", megy a zsidókkal egy kalap alá vevő többesszám második személy használatához hasonlóra, csak épp ellentétes irányban? -
Garfield #8314 Ez így nem igaz, mert ha fekete öl fehéret, akkor jönnek a rasszisták a fehér felsőbbrendűséggel, meg az ilyenkor szokásos előítéletekkel. Az antirasszizmus pont ezért alakult ki, mert a fehér-fekete gyilkosságban is rasszista indítékot lát - azaz olyasmit, ami már létezett korábban is. Talán előbb le kellene szokni a fehér felsőbbrendűségről...
Éppen ezért bullshit a rasszizmus, mert nem az elkövető a lényeg, hanem a tette, és pont ezt képtelenek elfogadni a rassisták, akik feltétlenül az elkövető személyével akarnak foglalkozni. -
#8313 Ezek a jellegű célozgatások a "másik oldalnál" is ugyanúgy megvannak egyébként. -
Garfield #8312 Nem az "időszámítás kezdete" a probléma, mert azzal ugyan sokmindent lehet magyarázni, de nem mindent; hanem az, hogy kizárólag az egyik oldal szempontjai érvényesülnek. -
#8311 Én olyasmire gondolok, hogyha fekete öl fehéret akkor nem szokott téma lenni, fordítva viszont egyből előjön a faji indíték, fel se merül, hogy egyszerűen A személy megöli B személyt. -
Susarc #8310 rendben akkor beszéljenek a tények: 100 palesztin és 3 Izraeli halott.....akkor most hogyisvanez? -
#8309 Tény, abban az érvelésben a 99%-kal lehetne vitatkozni, más lenne a világ, ha valóban annyi lenne.
Én elfogadom, ha másnak más a véleménye, itt inkább abból van nézeteltérés, hogy máshonnan számolom, és más is máshonnan számolja, hogy honnan kezdődött az időszámítás a palesztin-izraeli konfliktusban, ennyi.
Bár én kerülöm, de a személyeskedés is lehet válasz (persze nem célravezető) a "másik oldal" által alkalmazott személyeskedésre. -
Garfield #8308 (Szmájli természetesen lemaradt. ) -
Garfield #8307 Ilyenkor kezdek röhögni... Mert ugyebár eléggé kilóg a lóláb az ilyen "fajtád", "rokonaid" és hasonló szavak használatán, aztán valahogy mindig jön valaki, aki megpróbál racionális magyarázatot adni az egészre. Aki meg van győződve arról, hogy a témában a vele szembenálló véleményt megfogalmazó csak zsidó lehet, azzal felesleges bármilyen erőfeszítés is, zsigerből jön, nem józan észből. -
Garfield #8306 Pedig a kép alján látható FB csoport törekszik a tárgyilagosságra. -
Garfield #8305 Köszönöm, szép példa az egyoldalú szemléletre - szerinted is, szerintem is. (Mehetne akár Susarc "sörétessel Bécsújhely felé, Grippennel bombázni" szintén roppant tárgyilagos hasonlatához. ) -
#8304 Ezek a rajzok semmiben sem különböznek a bevett propagandahúzásoktól.
A rajz, mint említetetm pontatlan. Ezerszám indítottak rakétákat és aknavető gránátokat a palesztínok és ere a válasz száz körüli bomba. Tehát darabra a bullshit rajzod pont hazudik, de oda se neki. Persze a bombákban és rakétákban levő robbanóanyag mennyisége az más tészte, de ez a rajz a mennyiséget próbálja behazudni...
Egyébként meg háborúban mi mi tiltja meg az erőfölény alkamazását?
-
#8303 Hallod? Neked már fajtád is van. :D -
Garfield #8302 Az ugye megvan, hogy az antirasszizmus csak reakció valamire, ergo hogyan lehetne oka/gerjesztője a rasszizmusnak? -
#8301 Láthatólag fel sem fogtad ami írok. Neked és a többi idiótának valami hobbija, hogy beszélnük valamiről és aztán valami teljesen másről kezdesz zavagyválni... -
Garfield #8300 Hiszen az a fontos hogy mi volt a bibliai időkben, és nem az ami 60 évvel ezelőtt. [...]
De azért feltételezem a holokausztot azt teljesen elítéled.
Csak én érzek itt ellentmondást? -
#8299 Ja ezt csak neked kerestem meg ;)
Ezért egyoldalú a szemlélet. -
Garfield #8298 Szóval ez szerinted egy tárgyilagos, elfogultságmentes érvelés volt?
Ez még mindig nem indok arra, hogy miért is lesz szerinted - is - az egyetlen igaz álláspont a palesztinoké, és miért lesz automatikusan elfogult azt, aki nem ért egyet ezzel? Továbbá miért is az első gondolat az, hogy na, akkor biztosan személyesen érintett az ilyen személy, és miért képtelen tiszteletben tartani azt, hogy a másiknak egyszerűen más a véleménye? Ennyire nincsenek józan érvek, hogy marad az izomból való, érzelmi alapú, személyeskedő attitűd?
Mert ugyebár van egy olyan lehetséges magyarázat is, hogy valaki zsigerből gyűlöli a zsidókat, és számára a palesztin-izraeli konfliktus csak egy újabb alkalom arra, hogy érveket szerezzen az irracionális, érzelmi alapú gyűlöletéhez. (Tudod, nem az érvek alapján gyűlöl, hanem a gyűlöletéhez keres azt alátámasztó indokokat, racionalizál.) Az ilyen emberből a tárgyilagos szemlélet teljesen hiányzik, igénye sincs arra, hogy az ellenérveket befogadja, számára csak azok az adatok, tények, információk léteznek, amelyek a gyűlöletét támasztják alá, minden mást figyelmen kívül hagy. Nos, ezen okból az ilyenekkel szintén nem érdemes vitázni, mert figyelmen kívül hagyja az ellenérveket; tutira nem az elfogulatlanság volt a jele az oviban. -
#8297 Ezt már régebben leírtam egy másik topikban, hogy szerintem a rasszizmust leginkább az antirasszisták gerjesztik/tartják életben. -
#8296 :DDDDDDDDDDDD
nincs történelmi alapja, akkor már teljesen megbocsátható, igazad van. Hiszen az a fontos hogy mi volt a bibliai időkben, és nem az ami 60 évvel ezelőtt. Úgyhogy jobb is ha összecsomagolunk, és elindulunk keletre, hiszen a bibliai időkben mi itt sem voltunk. És közben szólunk az USÁnak hogy szűnjenek meg létezni, mert csak fele annyi történelmi alapjuk van mint nekünk.
De azért feltételezem a holokausztot azt teljesen elítéled. Ha ennyire zavar az idetévedő "hülyegyerek" akkor nevezzétek át a topikot "Izraelbarátok egyesületére" és nem lesz ilyen gondotok.
Egyébként rajtad abszolút meglátszik ez a felsőbbrendűségi komplexus, ahogy a fajtádnál jellemző, mindenki hülye csak te tudod az igazságot. Ahogy RészegKoldus írta, veled vitatkozni sem érdemes. -
Susarc #8295 téged megver egy zsidó vagy egy cigány/ maradjunk a helyi problémáknál ,tiszetelt a kivételnek/ mi is történik? SEMMI megvert azt hali....sőt ha nagyon ugrálsz még azt mondja az agresszor te kezdted és csoki neked!
Mi van ha te kezded a verekedést és te vered meg valamelyiket nos akkor mindegyiknek eszébe jut a származása újfennt és neked csoki!
Amig ilyen világban élünk addig miről is beszélünk egyáltalán?
Vagy mikor a 2 USA elnökjelölt úgy kezdi a kampánybeszédét,hogy bármi történik az USA megvédi Izraelt...pfff....hol van itt az egyenlőség???? -
#8294 Ez egy barom. -
#8293 Biztosat én se tudok mondani, de egyrészt Magyarországról (már ha azt feltételezzük, hogy a többség innen ír) szerintem kisebb a valószínűsége annak, hogy hamas "terroristák" kommenteljenek, mint annak, hogy zsidó "értelmiségiek". Másrészt ez valamilyen szinten tényleg végső elkeseredés lehet, mert az ember próbál magyarázatot találni, hogyan lehetnek ennyire elfogultak, amiben a személyes érintettség például szerepet játszhatna.
Én mondjuk konkrétan senkinél nem kérdeztem rá ilyesmire, de ha beigazolódna 1-2 emberről, akkor már valamilyen szinten érthetőbb lenne a hozzáállás, viszont akkor velük vitatkozni se lenne érdemes, mert annak nincs sok értelme, hogyha elvárják az elfogulatlanságot miközben ők nem azok. -
#8292 A kép jobb oldalán levő függőleges valami az szerintem egy mecset (?) két tornya, nem füstoszlop. A kép minősége sajnos pocsék, de azért annyi látszik, hogy teljesen más síkban van. Egy függőlegsen fellőtt töltet miért szóródna ennyire oldaliárnyban? A kép szerintem valódi és sajnos tényleg azt mutatja, ami rajta van.