13596
H001.jpg
  • Strahd_
    Solt talan nem egy Tel Avivit kene kerdezned ahova 91 ota elosszor lottek 4 raketat.

Kerdezz meg egy Askeloni, Asdodi, Beer Shevai ismersodet ahol a cirkusz elott is hetente volt valami atloves. Tel Avivi n mervado szerintem
  • Strahd_
    Mindekozben Egyiptomban

CAIRO - At least 61 people have been injured in skirmishes in central Cairo that extended into Tuesday after police and protesters clashed during the anniversary of lethal street violence between activists and security forces.
  • Solt
    Én erre értettem a #8364-t,

"Az lesz a "bónuszpálya", ha az új egyiptomi irányvonal ezt felrújga. Csak erősíteni fogja azt, hogy semmit sem szabad feladni, mert úgysem hoz békét."
  • ReszegKoldus
    Elítélendő az áldozatok számával való manipuláció/csalás, akkor is, ha néhányról és akkor is, ha több millióról van szó.
  • Strahd_
    kozben meghalt meg egy ember, egy beduin faluba a gazai raketa tamadasban
  • Molnibalage
    Bocs, de itt azt mondom, hogy nem igaz. Akkor nem írták volna alá Camp David-et. Eddig működött. A 2000-es felajánlás szerinted min alapult és miért volt a palesztínok lehetőségeihez képest nagylelkű? Talán mert bevált az első.
  • Strahd_
    megvan az elso katonai halott is Izraeli oldalon

An IDF soldier, Corporal Joseph Partok, 18, was killed Tuesday morning in a mortar attack in the Eshkol Regional Council area
  • Solt
    Semmit nem szabad feladni, mert úgysem hoz békét... mindkét fél így gondolja, és ezért nem lesz soha béke, ha így folytatják.
  • Molnibalage
    Mekkora területet is adtak fel az Egyiptommal kötött békéért...? Eh... Az lesz a "bónuszpálya", ha az új egyiptomi irányvonal ezt felrújga. Csak erősíteni fogja azt, hogy semmit sem szabad feladni, mert úgysem hoz békét.
  • Solt
    Na ez az, amiért ők tűnnek sokak szemében az agresszornak... túlzott erő alkalmazása. Ha visszaütnek azonos mértékben, majd visszavonulnak és nem terjeszkednek tovább, szerintem nem lenne ekkora az ellenszenv irántuk.

Ez kb olyan, mint amikor egy 2 méteres színizom K1-s versenyző előtt ugrál egy 60 kilós nyüzüge gyerek, jó párszor megpróbálja megütni, néha el is találja, majd ezt megunva nem egy jókora pofont kever le neki, hanem félholtra veri...

A pofon esetén mindenki azt mondaná, hogy jogos volt, mit erősködik... a félholtra verés esetén egyből a nyüzüge gyerek lenne az áldozat, mivel túlzott volt a reakció...
  • Solt
    Jogos a felvetés, de a vita általában nem arab vs arab, hanem arab vs izraeli vonalon mérgesedik el... ezért van ez szerintem.
  • Solt
    Valószínűleg soha... ha abból indulunk ki, hogy ezzel valószínűleg ők is tisztában vannak, akkor tisztán logikailag érthetetlen lépés. Viszont, ha a vélt, vagy valós (ez most nem kérdés) igazságukból indulunk ki, akkor érthető.

Bár, hogy egészen őszinte legyek, én nem tudom mit higgyek el abból, ami a médián át ideszivárog. Fogalmunk sincs arról, hogy egy-egy döntés vagy kialakult helyzet hátterében milyen sakk játszma zajlik...

Él kint nagyon közeli ismerős Tel-Avivban, és amikor beszéltem vele a rakétázgatsáról, röhögve mondta, hogy semmi extra... a 80%-t lelövik, a maradék meg tengerbe, vagy nem lakott területre esik... megszólal a légiriadó, megisszák a kévét, lesétálnak az óvóhelyre, oszt x idő múlva visszamennek...

Ez nem az a kép, amit itt kapunk a médiából...

• Solt
    Most, ha ezt a Balázzsal játszanád el, akkor záporoznának a jelzők a nyakadba... Én ettől eltekintek, bár pár megfogalmazódott bennem...

Az a fő probléma, hogy nem érted amit leírok, és ezért engem teszel felelőssé... Esetleg előfordulhat olyan, hogy te tévedsz, értelmezel félre, stb?

Megpróbálom leírni úgy, hogy azt ne lehessen kiforgatni,

Onnan indultam ki, hogy nincs statisztika, aminek az oka nem véletlen. Én úgy vélem, hogy pontosan azért nem készül ilyen statisztika, mert olyan számok jönnének ki, amely számokat a börtönök etnikai mutatói viszont feltételezni engednek. De ez csak FELTÉTELEZÉS!

Tehát mivel NINCS ilyen statisztika, ezért innentől a beszélgetés FELTÉTELES módban fut.

FELTÉTELES módban kérdeztem, illetve kérdezem most is, hogy ha LENNE egy olyan statisztika, ahol az JÖNNE ki, hogy 1000 gyilkosságból 700 gyilkosságot cigányok követnek el, akkor az abból levont logikus következtetés, amely szerint a cigányok veszélyesEBBEK a többi kisebbségnél, az rasszizmusnak számít?

Tehát azért írom, hogy VESZÉLYESEBBEK, és nem azt, hogy VESZÉLYESEK, mert ezzel az árnyalattal kívánom szemléltetni azt, hogy nem a teljes népcsoportra értem a veszélyes jelzőt. Sajnálom, hogy szépséges nyelvünk ilyen sokatmondó finom kis árnyalatai nem mennek át...

Népcsoport. Azért használom a szót, mert a FELTÉTELES módban feltett kérdésemben szereplő FELTÉTELEZETT (tehát nem létező) statisztika miatt erre szükség van, ugyanis a FELTÉTELEZÉSBEN NÉPCSOPORTOKRA bontott a statisztika. DE, ez NEM AZT JELENTI, hogy ÁRTATLANOKAT IS ide sorolok. Az ÁRTATLANOK ide sorolása eleve inkorrekt feltételezés, ugyanis érthetően jeleztem, hogy GYILKOSOKRÓL van szó!

Egyetlen kérdésem van, kizárólag erre várok választ,

"FELTÉTELES módban kérdeztem, illetve kérdezem most is, hogy ha LENNE egy olyan statisztika, ahol az JÖNNE ki, hogy 1000 gyilkosságból 700 gyilkosságot cigányok követnek el, akkor az abból levont logikus következtetés, amely szerint a cigányok veszélyesEBBEK a többi kisebbségnél, az rasszizmusnak számít?"

Nem várom el, hogy a magyar nyelv mélységeibe belebonyolódjunk, kizárólag egy igen, vagy egy nemet várok, akkor talán nem veszel bele a szövegértelmezés apró bugyraiba.

• Strahd_
    susu amit minap posztolt itt van minden kep felsorolva

mostani hirekbe a 2 izralit is ugy mutattak mindha most torent volna a gazaiakkal
  • Molnibalage
    Mert az arab országok azonnal megtámadták Izraelt és '48 után meg szartak arra, hogy mit jelölt ki az ENSZ határozat, felfalták Palesztína maradékát...
  • Molnibalage
    A 47-es határokhoz a többi arab állam is kellene, mert egyes kis területeket talán még most is megszállva tartanak. Bevallom, hogy ma mi a helyzet, azt nem tudom. De tény, hogy '48 után ők is megszállták a palesztín területeket. Ez miért felejtődik el mindig....? Miért csak Izrael hibás...? A környező arab "testvérek" ott húzzák le őket, ahol csak tudják. Nekik Palesztína egy jó indok arra, hogy a "tűz" ne hunyjon ki...
  • Molnibalage
    Pl. el kellett volna fogadni a 2000-es ajánlatot... Mára West Bank ~92%-a a Palesztín állam lenne és Jeruzsálam asszem fele. Most őszintén, szerinted ennyit mikor fognak kapni legközelebb...?
  • Strahd_
    Most talaltam facebookon :P
  • Strahd_
    kicsit feszultseg oszatasnak :P mert ez mar viccess

• Garfield
    Mivel vallási helyekről van szó, így nem igazán működik az önkorlátozás: ezzel a palesztinok kezébe zsarolási eszköz kerül. Nem a két határ közé kellenének ENSZ katonák, hanem Jeruzsálemet magát kellene ENSZ fennhatóság alá helyezni, aztán pár év múlva miután mindenkinek megjött az esze, lehetne gondolkodni a rendezésről. A telepeseket meg persze haza kellene zavarni.

A terrorcsoportok viszont örökre problémás kérdések maradak, mivel ideológiai egységre kellene jutniuk és el kellene fogadni Izrael létét: biztos lesz olyan eszement, akinek ez sem lesz elég, és mondjuk Izrael végső elpusztítására törekszik (mint ahogy ez a Hamasz alapító okiratában mind a mai napig olvasható is). És akkor még ottvan Irán is, aki kifejezetten kavarja a sz*rt: egyik lehetséges magyarázat szerint a mostani események mögött is ő van.
  • ManoNegra
    Ez volt már? Izrael és a HAMASZ az elkövetkező órákban bejelentik a fegyverszünetet
  • Solt
    Én ezt nem így látom... nyilván nem a sarki fűszeres Kohn bácsira gondolok! Ő valóban magyar ember, zsidó vallással... De ugyanez nem mondható el, a politikai vonalról.

De tudod mit, akkor hagyjuk ezt a részét. Vonatkoztass el az analógiától, és reagálj a többire.
  • Garfield
    Komolyan? Állítottam mást? A gyűlöletet emeltem ki, ami a gondolkodás mód része.

Igen. "Része". A gondolkodásmód ennél sokkal átfogóbb, és nem szükséges hozzá ilyen érzelmi töltet. A dolog pedig itt lesz érdekes:

"Igazi rasszista, aki valójában gyűlöli egy másik népcsoport minden tagját, még az ártatlant is, szerintem talán százas nagyságrendben található".

Nos, ha itt a gondolkodásmódot kell érteni (gondolom ezt az "Komolyan? Állítottam mást?" kérdésed alapján), akkor nem párszáz bakancsos kopaszról beszélünk, hanem sokkal többmindenkiről.

"Ha elolvastad azt amit idáig leírtam, akkor ez a kérdés értelmetlen. Ha nem olvastad el, akkor meg minek kommunikálunk?"

Akkor mi alapján jelented ki ezt?

"elég csak azt megnézni, hogy a börtönökben milyen az etnikai összetétel"

Ha nincs statisztika, akkor nem tudod, mit érdemes nézni... Ennyit erről. Döntsd el, hogy akkor most mi van.

Nem népcsoportban gondolkozom, bármennyire is ezt a látszatot szeretnéd kelteni. Vázolom... történik 1000 gyilkosság. Ha lenne(!!) olyan nyilvános(!!) statisztika amiből az derülne ki, hogy az 1000 gyilkosságból mondjuk 700 gyilkosságot cigányok követnek el, akkor az ebből levont logikus következtetés, amely szerint a cigányok veszélyesebbek a többségi társadalomra mint a többi kisebbség

Kezdem rohadtul unni, hogy vagy képtelen vagy értelmesen leírni a mondanivalód, vagy úgy váltogatod, mint más a gatyáját, aztán még te vagy felháborodva. EMlékeztetőül:

Ha az eredmény az, hogy egy népcsoport veszélyesebb a társadalomra mint a társadalom többi népcsoportja, akkor ezt kimondani nem rasszizmus, hanem önvédelem, és társadalmi érdek.

Szóval nem népcsoportban gondolkodsz, csak passzióból használod ezt a szót. Továbbá szintén nem népcsoportban gondolkodsz, de per "cigányok"-ról mint népcsoportról beszélsz, az ő etnikumából indulsz ki és ezáltal veszed az ártatlanokat is egy kalap alá velük.

Értem. Ne, kérlek, ne próbáld megmagyarázni, beleuntam, hogy leírsz valamit, aztán a következő hozzászólásodban meg önmagad cáfolod, vagy épp megerőszakolva a jelentésüket egyenértékűként kezelsz olyan fogalmakat, mint a gondolkodásmód meg a gyűlölet csak azért, hogy a saját, inkoherens álláspontodat megpróbáld igazolni.

Részemről OFF.
  • Strahd_
    "Israel and terrorists from the Gaza Strip have agreed to an Egyptian-brokered ceasefire that will come into force at midnight local time (2200 GMT), Hamas official Ayman Taha said, speaking to Reuters from Cairo.

"An agreement for calm has been reached. It will be declared at 9 p.m. and go into effect at midnight," Taha said."
  • Strahd_
    Peldaddal azert nincs igazad, en nem latom ugy hogy ok magyaroszag ellen dolgoznanak vagy azon erdekek ellen es itt jon rogton a problema
    szamomra a magyarorszagi zsidok szerintem magyarok zsido vallassal. es akkor majd errol is nyissunk vitat csak erzem nem sok ertelme lenne.
  • Solt
    Úgy tudom, hogy a 47-s határok, etnikai alapon rajzolódtak meg... abból miért nem lett semmi?

A 67-s határok ellen az az érv, hogy védhetetlen... tehát megint ott tartunk, hogy Izrael addig helyezkedik amíg neki jó, ezt pedig mások vagy elfogadják, vagy így jártak. Jól látom, hogy így állnak hozzá?

A Te álláspontod sokkal szimpatikusabb, mint ami a valóságban látható, csak gyanítom abba amit vázoltál, Izrael soha nem menne bele...

És most ezt az egészet vetítsük le ide a Kárpát-medencére. Az 1947-s ENSZ tervezet legyen a Trianoni döntés, az 1967-s pedig a második Bécsi döntés.

Képzeld el, hogy Izraelt bekényszerítik az 1947-s ENSZ tervezet határai közé... mekkora cirkusz lenne abból? Igazságtalannak éreznék? Hagynák?

És, hogy van az, hogy itt nálunk azok, akik védik Izrael érdekeit, sárba tapossák azokat, akik a mai napig igazságtalannak érzik a Trianoni döntést, és ennek hangot is adnak? Rengeteg emberből vált ki ellenérzést ez a kettős mérce... Ha például a mazsihisz, annak a nemzetnek az érdekeit is védené, ahol él, akkor lehet, hogy az a nemzet is előbb állna melléjük, és nem ellenszenvet váltana ki az emberekből amikor felszólítgatják az éppen aktuális Magyar kormányokat...

Egyébként az én álláspontom azonos a tiéddel, ha az analógiánál maradunk. Te kiegyeznél a 67-s határokkal, én kiegyeznék a második Bécsi döntés határaival... :)
  • Strahd_
    amugy a terkepedet ha megnezed legyen aranyos Izrael es kapjak meg beer shevatol delre levo reszt nah? ok ok hogy egy sivatag de a 47 es terkepen ott is palesztin reszek voltak.

Ami amugy nem tudom hogy mukodne ez a 3 state megoldas... mert ugye a gazai resz nincs osszekottetesben a west banki resszel
  • Strahd_
    mas:

Gunmen chained the body of one of the alleged collaborators to a motorcycle and dragged it throughout the main streets of Gaza City.
    "They possessed hi-tech equipment"

Hamas mosque loud speakers told Gaza residents on Tuesday afternoon not to leave their houses, Al Jazeera reported, after the IDF dropped leaflets in the Strip earlier in the day urging civilians to evacuate to the center of the coastal enclave.

Szerintem egyertelmu az ok hogy miert nem engedik a lakossagukat menekulni a veszely zonabol.
  • Strahd_
    47 es hatarok nem voltak, csak papiron

67 es hatarok tunnek nekem elfogadhatobbnak hamar Izrael enged. En odaadnam Jeruzsalem felet is azzal a feltetellel hogy szabad bejaras van Izraeli oldalrol a sirato falhoz ami a zsidoknak szent hely visszafele ugy nez ki nem igaz mert mas esetben nem lonenek ra raketaval. Cserebe ezert a Palesztin hatosagoknak szavatolnuk kellene hogy a terror csoportjaikat megszuntetik. Oszinten ezt a Jeruzsalem fele es bejaras az amit nem tudom hogy tudnank megoldani.

Jah es persze a ket orszag koze tennek UN katonakat akik szavatolnak a 2 orszag suveneritasat, es meggatolnak meg az eselyet is hogy egy sima kezi raketaval tudjak loni a sima utasszallito gepeket.

Kipaterolnam az idiota telepeseket es bekoltoztetnem azokra a teruletekre ahol most rengeteg palesztin falu van eszakon pl (a mindenfele terkepeken ezt nem jellzik soha :) )

• Garfield
    Nos, az egyoldalú szemlélet korrigálásához, ha már úgyis a mennyiségre mentél rá:

The number of rocket attacks coming from the Gaza Strip, since 2001, has been put at 7,882, with an estimated 4,890 mortar attacks, for a total of 12,791 attacks. The rocket attacks launched from the Gaza Strip are responsible for approximately 60 Israeli deaths and 1,650 Israelis injured. Israel has responded to the rocket attacks by launching 7 official operations in the past decade, Operation Rainbow (May 2004), Operation Days of Penitence (2004), the 2006 Israel-Gaza conflict, Operation Autumn Clouds (2006), Operation Hot Winter (2008), Operation Cast Lead (2009), and Operation Pillar of Cloud (2012 - Currently Ongoing), while also intermittently dealing with individual rocket launches on an individual response strike basis. The Israeli Defense Force (IDF) and the Israeli Air Force (IAF) conduct thousands of sorties, bombing hundreds of targets, over the period of an operation targeting rocket attacks. And although official sortie operation numbers from the Israeli Air Force are hard to find, there are an average of 2,000 per operation. So over the last decade the number of sorties performed by the Israeli Air Force are, by estimate, nearly similar in quantity to the rocket attacks from the Gaza Strip.

The Qassam class rockets that account for 92% of the rockets fired from the West Bank have a payload range of 10-45 lb. (5-20 kg) in the form of an explosive warhead with bearings. The Israeli Air Force often responds with rapid response Helicopter Gunships or F-15 and F-16 airstrikes targeting the areas in the Gaza Strip where the rocket attacks were fired from. Here is where a core problem emerges. The effective size of the Gaza Strip is 141 square miles (365 square kilometers) - about the size of Denver, the U.S. Virgin Islands, or Liechtenstein. The population of the Gaza Strip is 1.7 million - about the size of Indianapolis, West Virginia, or Qatar. The population density of the Gaza Strip is 12,056/mi2 (4,657/km2) - about the same as Chicago, the Washington D.C. metropolitan area, or Moscow. These factors are clear evidence as to why the Gaza Strip is one of the most densely populated areas in the world. So when the Israeli Fighter Jets drop a 150 lb. (70 kg) cruise missile or a 500 lb. (225 kg) precision guided air-to-ground missile (AGM) on their target, it should come as no surprise that collateral damage to the civilian population is almost assured. The estimate of rocket attack response casualties are approximately 1,000 Palestinian deaths and 6,650 Palestinians injured. The ratio for Palestinian to Israeli casualties are 4:1 for injuries and 16:1 for deaths. Again, this comparison demonstrates the disparity of Palestinian and Israeli aggression.

Aztán el lehet polemizálni azon, hogy
    a) mennyire fair dolog a világ egyik legsűrűbben lakott területét bombázni;
    b) mennyire fair dolog a világ egyik legsűrűbben lakott területéről rakétákat eregetni a világ katonailag egyik legjobban felszerelt országa ellen?
  • Solt
    És szerinted mi lenne a megoldás? Hogy lehetne ezt békésen rendezni? Miben kellene Izraelnek, és miben a Palesztinoknak engedniük?

Szerintem a többség úgy érzi, hogy mindig a másik oldal érvei vannak hangsúlyozva. Ettől a fórumtól eltekintve nézd meg a magyar médiát... szerinted mi van túlsúlyban? Sokaknak ebből elege van, és nem alaptalanul vádolják elfogultsággal ezeket a hírforrásokat...

Ha a száraz tényeket, vagyis az áldozatok számát vesszük figyelembe, akkor attól tartok messze eredményesebbek vagytok... és ehhez még hozzá jön az, hogy menet közben bőven túlterjeszkedtetek ehhez képest.

Összességében ebből az jön le sokaknak, hogy Izrael az agresszor... akkor nem lenne ez így, ha tartanák magukat a 47-s határokhoz, és onnan lövöldöznének kifele, ha támadás éri őket...

És akkor még ott vannak az ilyen mazsihisz féle megnyilvánulások... mi közünk van nekünk ehhez? Mi alapján szólítgatják fel a Magyar kormányt bármire is?
  • Strahd_
    A mostani helyzet ami van jogosnak tartom, de osszesegeben igen. Mar reg meg kellet volna oldani a helyzetet bekesen es nem hagyni elfajulni idaig.

Ami miatt postolgatok mert ugy erzem csak egy oldal ervei hangzanak el, pedig ennel sokkal osszetettebb a problema. Egyeseknek az nem szamit ha nem folyik ver , ha meg ver folyik akkor kulonbseget tesznek kinek a vere.

En magam reszerol bajnak talallom hogy a kovetkezo generacio is problemas lesz, az is akit az izraeliek bombaznak es az is akit a gazaiak mert egy gyerek leszarja a teruleti vitakat anit megert az hogy a szulei meg vannak remulve es menekulnek ergo ez ra fogja nyomni a belyeget a jovojere.

JelEn helyzetnek azaz a mostani verontasnak mar vege lenne ha a hamasznak erdeke lenne de nem, nekik jo a mostani helyzet hogy emberek szenvednek
  • Solt
    Látom Te nem változol...

"0. A rasszizmus nem érzelmi állapot ("gyűlölet"), hanem gondolkodásmód."

Komolyan? Állítottam mást? A gyűlöletet emeltem ki, ami a gondolkodás mód része.

"Szóval akkor most van statisztika, vagy nincs?"

Ha elolvastad azt amit idáig leírtam, akkor ez a kérdés értelmetlen. Ha nem olvastad el, akkor meg minek kommunikálunk?

"Mivel te népcsoportban gondolkodsz, nem pedig elkövetőben, így most vetted egy kalap alá a bűnöst az ártatlannal, szóval..."

Direkt csinálod? Ha igen, nem gond, csak egy picit átlátszó, és így eléggé hatástalan. Nem népcsoportban gondolkozom, bármennyire is ezt a látszatot szeretnéd kelteni. Vázolom... történik 1000 gyilkosság. Ha lenne(!!) olyan nyilvános(!!) statisztika amiből az derülne ki, hogy az 1000 gyilkosságból mondjuk 700 gyilkosságot cigányok követnek el, akkor az ebből levont logikus következtetés, amely szerint a cigányok veszélyesebbek a többségi társadalomra mint a többi kisebbség szerinted rasszizmus, vagy éppen egy olyan probléma, amire megoldást kell találni?

"Ahol rasszizmus van, ott lesz antirasszizmus is. Ha itthon van antirasszizmus, az azt mutatja, hogy van mire reagálnia, a semmire nem lehet reagálni."

Nem! Magyarországon nincs rasszizmus, (pár száz bakancsos kopasztól eltekintve) antirasszisták mégis ezer számra vannak. Nem azért, mert dúl a rasszizmus, hanem azért, mert manapság ez egy megélhetési forma. Mégpedig azért megélhetési forma, mert egyébként jelentéktelen pártok politikai tőkét tudnak belőle kovácsolni. Tehát ott tartunk, hogy manapság az a rasszista, akire az antirasszista rámondja, hogy rasszista! De fogalmazhatnék úgy is, hogy azért a pár tízezer szavazatért, szándékosan a megosztottságot generálják a társadalmon belül...
  • Garfield
    0. A rasszizmus nem érzelmi állapot ("gyűlölet"), hanem gondolkodásmód.

1.
    nem is mernek ilyen statisztikát nyilvánosságra hozni! Nem véletlenül... elég csak azt megnézni, hogy a börtönökben milyen az etnikai összetétel

Szóval akkor most van statisztika, vagy nincs?

2.
    Ha az eredmény az, hogy egy népcsoport veszélyesebb a társadalomra mint a társadalom többi népcsoportja, akkor ezt kimondani nem rasszizmus, hanem önvédelem, és társadalmi érdek.

Mivel te népcsoportban gondolkodsz, nem pedig elkövetőben, így most vetted egy kalap alá a bűnöst az ártatlannal, szóval...

Az antirasszizmus egy politikai találmány, az égvilágon semmi létjogosultsága nincs itthon.

Ahol rasszizmus van, ott lesz antirasszizmus is. Ha itthon van antirasszizmus, az azt mutatja, hogy van mire reagálnia, a semmire nem lehet reagálni.
  • Solt
    Most őszintén... Te, hogy érzed, Izrael hibás valamiben a kialakult helyzet miatt? Nem csak a mostani, hanem úgy összességében...
  • ReszegKoldus
    Szerintem, aki nem él ott, annak pont mindegy, hogy béke van-e vagy nem, akkor se költözne oda, ha béke lenne, de távolról kényelmes támogatniuk az ügyet.
  • ManoNegra
    Erre gondolsz? -->> #8276
  • Strahd_
  • Molnibalage
    Ez több helyen is pontatlan hasonlat. Az ENSZ határozat határait etnikai alapon húzták meg. Ezért hülyeség az a balfasz kép, mert annál jóval több zsidó volt már ott 1947-ben. Az, hogy megváltozott a helyzet az amiatt a háború miatt van, amivel az egész történtet kezdődött....
  • Solt
    Na ez az, hogy nem is mernek ilyen statisztikát nyilvánosságra hozni! Nem véletlenül... elég csak azt megnézni, hogy a börtönökben milyen az etnikai összetétel az életellenes(!!) bűncselekmények terén! Direkt emelem ki az életellenest, mivel ez a legdurvább, ez a legveszélyesebb egy társadalomra, tehát mondjuk a fehér inges bűnözést ne keverjük ide...

Ha az eredmény az, hogy egy népcsoport veszélyesebb a társadalomra mint a társadalom többi népcsoportja, akkor ezt kimondani nem rasszizmus, hanem önvédelem, és társadalmi érdek. Problémát megoldani csak akkor lehet, ha egyáltalán merünk szembesülni a problémával...

"Éppen ezen kellene elgondolkodniuk azoknak, akiknek annyira herótjuk van az antirasszizmustól: a rasszizmus eltűnésével az abból élő antirasszizmus is eltűnik."

Arra próbáltam célozni, hogy az antirasszisták teremtik a rasszistákat! Igazi rasszista, aki valójában gyűlöli egy másik népcsoport minden tagját, még az ártatlant is, szerintem talán százas nagyságrendben található. Ehhez képest mennyi az antirasszista, és hány alkalommal repkednek a rasszista jelzők minden szarért a komplett magyar társadalomra abban az országban, ahol minden kisebbség élheti kényelmesen a hétköznapjait...

Az antirasszizmus egy politikai találmány, az égvilágon semmi létjogosultsága nincs itthon.