Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
de egy egyszerubben felfoghato pelda, magyrokat kiuzik a karpatmedencebol szetszorodnak a vilagban aztan vegre a nagyhatalmak miutan majdnem kinyirtak az osszes magyart rajonnek ez nem szep es csak vissza kene engedni oket a hazajukba de azota bekoltoztek a romanok, igaz nem fejlesztettek semmit kb ugyan az a homok es ko az egesz.

Hypo
és ez most mit is bizonyit?

tessék:
Archaeologists have discovered the first evidence outside of the Bible that Bethlehem was part of the First Temple era Kingdom of Judah.

The dramatic archaeological find was announced Wednesday, five days before Jews around the world celebrate the holiday of Shavuot and hear the recital of the Book of Ruth, which mentions Bethlehem.

A half-inch clay seal was discovered at the ongoing excavations at Ir David (City of David) located across the road from the Western Wall.

The stamp, with ancient Hebrew script, is one of a group of seals used to stamp official documents that were to be opened only by authorized officials.

Three lines in the stamp state:

בשבעת (Bishv’at)
בת לכם (Bat Lechem)
[למל[ך (ekh)

The writing means that the stamp was sent from Bethlehem to the king in Jerusalem in the seventh year of his reign.

Eli Shukrun, director of the excavation on behalf of the Israel Antiquities Authority, said that it is unclear if the reference to the king is to Hezekiah, Manasseh or Josiah.

The stamps, or seals, were used to seal tax shipments in the Kingdom of Judah in the late eighth century and the seventh century BCE.

“The tax could have been paid in the form of silver or agricultural produce such as wine or wheat,” according to Shukrun.

He added,” This is the first time the name Bethlehem appears outside the Bible, in an inscription from the First Temple period, which proves that Bethlehem was indeed a city in the Kingdom of Judah, and possibly also in earlier periods”.

Bethlehem is first mentioned in the Bible in Genesis (Bereishit) when it named concernng the death and burial of the Matriarch Rachel.

Bethlehem also is mentioned in the Book of Ruth as the place where “the children of Judah dwelled,” including the family of Boaz, who is a central figure in the Book of Ruth, almost all of which takes place in Bethlehem.

Bethlehem is cited in the Book of Samuel as the city where David was anointed as king.

Toleráns Tóbiás
Sajnos van amit nem lehet ilyen olyan ferdítésekkel megmagyarázni, ezért jó a matematika, a számok sosem hazudnak:

Hypo
😊))) mondjak ezt a Nyugati Kereszteny allamok akik ugyan ugy a bibliara epulnek es hat eleg egyertelmu, a trotenelmi tenyekrol meg plane ne beszeljunk, Mikor is volt ott barmifele hivatalos palesztin allam, sose.

Toleráns Tóbiás
Nagy problémája a zsidóknak, hogy az internet ennyire leterjedt. Így nem tudják módszeresen kiírtani a palesztinokat, mert már nem csak az ATV híreibõl tud az egyszerû ember tájékozódni, nem véletlenül megy az internet cenzúra meletti lobbi olyan erõsen.

Toleráns Tóbiás
"Aha. És az IDF szerinted mit véd?"

A videón jól látható, hogy a palesztinokra lövõ zsidókat védi. Ha visszalõttek volna a palesztinok, gondolom közéjük lõnek, amíg a zsidók lõttek palesztinokra csak ott álltak, ami elg volt, hogy ne merjenek visszalõni a palesztinok (ha lett volna mivel).

A többször linkelt térképen látható terjeszkedés akkor így mûködik, addig basztatják õket (háttérben a modernen felszerelt IDF-el) amíg el nem költöznek, majd elfoglalják házaikat. Aztán jönnek az újabb szomszédok, akikkel ugyanígy tesznek. Tehát a Zsidók a civileket küldik elõre hont foglalni akik mögött szorosan ott áll pár jól felszerelt katona, ha a palesztinok meg megpróbálják megvédeni a házaikat földjeiket, akkor vagy az ott levõ IDF lép közbe, vagy ha még is megtudnak ölni pár területrablót a palesztinok akkor meg vonyítanak, hogy szemét terroristák.

"Bocs, de innentõl fogva a miminális objektivitásod is a szemétkupac alján van. Mondjuk legalább korrelál posztjaid minõségével..."
- Okosabban válaszd meg a stílusodat mert ezzel csak magadat égeted, pont olyan vagy mint a zsidó telepesek, nagy a pofád, mert tudod, hogy fizikailag nem érhetnek el. Csigától tudom, hogy USA-nak elnézted, hogy atomot használjon, sõt kiálltál mellette, ehhez képest pár területrabló megölése fáj neked. Ezek után van képed objektivitásról beszélni.

Személyeskedésre személyeskedés a válasz, részemrõl ebben az egyetlen egy posztban, hátha rájössz, hogy hova vezet, ez bár az eddigiekbõl kiindulva egy raklap egyszerûségével vetekszel, szóval sokat nem várok tõled.
Személyeskedés off.

ReszegKoldus
"Aha. És az IDF szerinted mit véd?"

A "szülõföldjüket", amit néhány évtizede vettek/foglaltak maguknak 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Persze nálunk meg 1967-tõl a "hõs palesztin szabadságharcosok" narratíva ment a rendszerváltásig, illetve egyes körökben utána is. Nyugat-Európában is a baloldal ideológiai okokból is inkább palesztinpárti és Izrsel-ellenes (a norvég mészárosnak is ez volt az egyik baja velük),
A palesztinokra itt azt a szerepet osztották, mint az indiánokra vagy az ausztrál õslakókra. A lakóhelyüket kinézte egy náluk magasabb civilizációs szinten álló csoport, letelepedés céljára. A cionista propaganda évtizedeket töltött azzal, hogy a tényeket a maga szájaíze szerint torzítsa el, ez különösen eredményes volt az USA-ban, ahol a közvélemény nagy része ennek megfelelõen feltétlenül Izrael-párti (tulajdonképpen ennek köszönhették 9/11-et is... de ez nem jut el az agyukig, csak az hogy rohadt arabok, mocskos muszlimok - ja és, hogy kinek jött valójában jól 9/11 minden összeesküvés elmélet nélkül, az elég egyértelmû - az ugye megvan, hogy a tornyok még le sem dõltek, amikor pár new york-i lakos egy extázisban ünneplõ, hisztérikusan röhögcsélõ, fényképezkedõ embercsoportra figyelt fel, letartóztatták õket, és mint kiderült izraeliek voltak, egy Moszad-fedõcég alkalmazottai). A terület "igazságos" megosztására kevés esély van, mert Izrael ugyan erõsebbként miért mondana le pl. az összes 1967-ben meghódított területrõl? Erre csak az izraeli szélsõbal lenne hajlandó, amely kb. akkora támogatottságra számíthat bármikor, mint nálunk az LMP. Még ha ez garancia lenne arra, hogy kitörne a béke, de nyilván nem az, ahhoz már túl sok generáció nõtt fel gyûlöletben stb.
Hypo
Itt az a gond hogy kinek a szulofoldje, masodorban amikor molotkoktelt dobalo gyerekekre gumilovedeket lonek akkor felsir a media de amikor a szegeny palesztinok artatlanokat meszarolnak akkor kussolnak.

A kornyezo arab osrszagok meg leszarjak a palesztinokat azok az o ciganyaik, de jol lehet kihasznalni oket politikai elonyokre.

Ezert mondtam az egyszeru palesztin es izraelinek is az erdeke a bekes egyutteles lene de ezt sokan nem akarjak es nem ebbl a ket csoportbol hanem mas erdek csoportoknak jon jol a kozel keleti valsag.

Molnibalage
Arról persze nem készül videó, amikor a palesztín "szabadsághacos" agyonlövi palesztín honfitársát, mert megkérte õket, hogy lehetõleg ne már az õ kerjébõl / háztetejérõl rakétázgassanak, meg aknavetõzznek...

Honvédõ harcban az én értékrendem bármit megenged. A skalpolástól az atomig.

Aha. És az IDF szerinted mit véd?

Bocs, de innentõl fogva a miminális objektivitásod is a szemétkupac alján van. Mondjuk legalább korrelál posztjaid minõségével...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Toleráns Tóbiás
Honvédõ harcban az én értékrendem bármit megenged. A skalpolástól az atomig. Ha az én szülõföldemre jön valaki számítson az ember által elkövethetõ legrosszabbra. Úgy gondolom, hogy USA vagy Izrael vagy az Oroszok gond nélkül vetne be tömegpusztító fegyvereket ha megtámadnák, és veszélybe kerülne a létezésük.

Õk mivel is jobbak akkor mint a palesztinok? Talán annyival, hogy most nem õk védekeznek egy 100x erõsebb ellen és nem kényszerülnek minden eszközzel a hazájuk védelmére?

Hypo
igen sajnos ez elszomoritó, ugyan ilyenek vannak a másik oldalon is sajnos, ott mondjuk almaban irtanak ki egy egesz csaladot az ártatlan palesztin beketuntetok.....

bizonyos hatalmaknak nagyon jo fenntartani a ket nep kozotti gyuloletet

<#eljen>

www.smart-bus.hu

Ha semmi, kérhetek én is? Amúgy ennyi az afgánoknak, annyi a zsidóknak, amannyi cigányoknak, máris mérhetõ a mennyiség.
Tulajdonképpen elfogadom ezt a magyarázatot, de az indokot már nem, ugyanis ma olyan világot akarnak teremteni a zsidók, hogy minden antiszemitizmus, ami szerintük nem az elõnyükre válik, így hát te se lepõdj meg ezen.
Sajnos a legtöbb ember nem ismeri az igazi zsidóellenesség szerintem legokosabb és egyszersmind legegyszerûbb fegyverét: le kell sajnálni õket, üljenek csak a szarkupacuk tetején a sok arabbal körbevéve, itthon meg csak jártassák a szájukat a VÉLT sérelmeikrõl, legyinteni rá és közölni, nem voltam ott, nem láttam, nem hiszem, nem érdekel, menj az utamból.
ReszegKoldus
Biztos vannak, akik szerint az egész balhé azzal kezdõdött, hogy fel akarták osztani a területet, amit a zsidók elfogadtak, az arabok meg elutasították és háborúzni kezdtek, én nem tartozom közéjük. És akik kicsit is veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a dolgoknak, könnyen belátják, hogy nem is itt kezdõdött <#beka3>

Az utolsó bekezdést meg nem tudom honnan vetted <#fejvakaras>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

cifcuk
500,000.00 USD = 115,749,041.52 HUF

Nem ezért adózom, az aktív dolgozó lakosság vérét ár teljesen kiszívták, és akkor elköltik ilyenekre, mi hasznunk van belõle? Nyalunk a tömeggyilkos agresszor usa-nak?

Félmillió dollár gyakorlatilag semmi ilyen szinten.
cifcuk
Erre kellenek az új adók: évi félmillió dollárt ad Orbán az afgán bábkormánynak

Magyarország három éven át évi félmillió dollárt ajánl fel az afgán biztonsági erõk finanszírozására - jelentette be a miniszterelnök.
Orbán Viktor Chicagóban, a NATO 25. csúcstalálkozóján ezt "reális tehervállalásnak" nevezte, amely "igazodik Magyarország állapotához".
Korábban a csúcstalálkozón tartózkodó honvédelmi miniszter az InfoRádióban azt mondta: 2015 és 2018 között egy négyhónapos idõszakban a Magyar Légierõ látja el a balti országok légterének védelmét. Hende Csaba közölte: a légi járõrözési feladatokat Gripen gépekkel látják majd el.
(InfoRádió nyomán)

Megaphone desktop tool? Hasbara? 😊
Ugye nem mondod, hogy nem érted mik ezek?😊
De semmi baj azzal, hogy ha valaki Izraelbõl hozzászól a témához, végül is jobban érinti, mint minket itthon.
Toleráns Tóbiás

Strahd_
De ha birosagi vegzest hoz es te ellenallsz es ezert arcbacsapnak teged akkor meg ne csodalkozz, vagyha a nagyapad eladta a hazat es utana te megis atmesz hogy a hutonol kajalj akkor szinten ne csodalkozz ha arcba rugnak, majd amikor hivod a testvereid hogy segitsenek neked azok inkabb elveszik meg a megmaradt telked is.

Sok sok metaforat alkalmazhatsz az esemeny leirasara, vagy ragaszkodhatsz eltulzott kepek, terkepekre amire utana dongetheted a melled mint igazsag bajnoka, csak sajnos akik kicsit is veszik a faradsagot hogy utana nezzenek a dolgoknak azok konnyen belatjak hogy egy hazugsagot probalsz megvedeni az igazsaggal szemben, de azt meggyozhetetlenul

Es beallsz te is azok koze akik nem a kompromisszumos megoldast keresik, hanem azok koze akiknek jo erzes hogy emberek nyomorognak es olik egymast es mint itt paran orulsz is neki

Strahd_
Sajnos egyszeruen kell fogalmazni, maskulonben nem ertik. Se az szarkazmus eszrevetele , se az elvonatkoztatas nem megy, igy csak az egyszerubb fogalmazas marad. Kozelkeleten rengeteg esemeny zajlik, megis sokaknak nem szol masrol mint zsidozasrol a topic.

Strahd_
Ellensegem ellensege a baratom elv latszik rajta.

Molnibalage
Folyamatosan pistika szintû beszélgetésben van. Már elnézést, de magas ívben szarsz arra, hogy mit csinálnak a plaesztíonk...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Õszintén szólva lehet dumálni, de Izrael most már ott marad, hiába szerették volna az arabok a tengerbe szorítani a zsidókat, nem jött össze nekik. A zsidók pedig nem fognak onnan elköltözni, a katonai fölényük nem forog veszélyben, plusz ott van az atomarzenál is.
Toleráns Tóbiás
Nem csige vagyok, de tudom ki õ, õ ajánlotta ezt a topicot.

Érdekes azzal az alpári személyeskedéssel nincs gondod amit itt kizárólag molni képvisel. Kettõs mérce?

Az én gondom csak annyi, hogy nincs kedvem belemenni a "de me' a pistikeee is" szintû beszélgetésbe. Ezt próbáltam picit viccesen elmondani, ha már nem lehet felnõtt emberekhez méltóan beszélgetni, legalább mulassunk...

Utoljára azért "fel"veszem a ritmust.

Tehát ugye ott tartottunk, hogy mert lõttek le tüntetõket, meg börtönöztek be rendszer ellensegeit.

Most jön a balage szint, mert a pistike is.

Melyik ország nem tett ilyet? Gyurcsany szemeket lovetett ki, izrael palesztin tuntetoket lott le, atomtudost bortonzott be mert epmondta hogy van atomjuk...

Többet nem szeretnek ezen a szinten beselgetni, keruljuk ha megy.

ReszegKoldus
Hogy nekem mi felel meg az teljesen mindegy, inkább azoknak kéne megfelelni, akik pl 1900 körül ott laktak. Mert ugye laktak már ott a "zsidó állam" megálmodásakor, nem egy teljesen lakatlan területre telepedtek oda.

Volt itt már többször is az a kép, ami izrael terjeszkedését mutatja, ott az elsõ, az 1946-os az "elmegy" kategória szerintem, ha onnan összerakják egy helyre a területeket, akkora méret teljesen jó.
Persze azt mondanák rá, hogy nem lehet megvédeni és legyalulnák õket, de ez a velejárója lehet annak, ha valaki odatelepszik, ahol nem látják szívesen.

Az az érdekes, ha valakinek trianonról az a véleménye, hogy már régen volt, az a múlt, túl kell lépni rajta, törõdjünk bele stb pedig azóta még 100 év se telt el, akkor erre a területre ez miért nem érvényes, amire cirka 2000 év eltelte után tartanak igényt?

Összefoglalva kicsiben: ha én egy régi házban lakom és beállít valaki azzal, hogy õ most ide beköltözik, mert neki az ükapja itt lakott, de kilakoltatták, nem valószínû, hogy hagynám egyáltalán átlépni a küszöböt 😊

Ezt te milyen írás olvasásából szûrted le?
Mondatszerkesztést írtam, és nem ékezetnélküliséget. A fogalmazása nekem onnét ismerõs. Nem úgy, hogy õ oda is, hanem... olyan végtelenül egyszerû és... egy kaptafára kalapált izé... Még megfogalmazni sem tudom, hogy ne legyek személyeskedõ.
(A tévedés jogát fenntartom.)
Ha így nézzük, történelmi alapon mi is követelhetjük egész Szlovákiát 😉
Strahd_
Nem is ra ertettem 😊

Áááá, Molnibalage nem hiszem hogy Csige alregje lenne...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Strahd_
Erdekes mert nem tudod ertelmezni a mondatokat es ezek utan a massikal szemelyeskedni... Ejnye nem szep dolog.

@Molni szerintem stilua alapjan csiga, vagy nem all messze tole

Toleráns Tóbiás
Köszönöm.

"Egyébként kinek is az álregje vagy...?"

Ha meg sehogy se akarják elhinni, hogy elveheted akkor meg csak annyit mondanak, hülye a pistike vagy ubulka vagy mindenki. (ez utóbbi szint ebben a topicban csak rád jellemzõ)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Remélem megbocsájtasz, ha nem veszem "fel" veled a ritmust.

Molnibalage
Nem tudom, hogy mi az Teletabbi...

Egyébként kinek is az álregje vagy...?

Toleráns Tóbiás
Részlet a médiaajánlat oldalról:

"Olvasótáborunk és interaktív fórumozóink 25-39 éves, diplomás, átlagosnál magasabb jövedelmû, városlakó férfi, aki érdeklõdik a számítástechnikai újdonságok, játékok, technikai érdekességek iránt."

A hozzászólásaidat olvasva nem nagyon hiszek az SG-nek, inkább a Teletabbi rajongók hírmagazinjához hasonlítanám. Ott lehet elfogadott ez a "mert pistike is elvette karcsika homokozólapátját, ezért én is elvehetem ubulkájét" szintû érvelés. Ha meg sehogy se akarják elhinni, hogy elveheted akkor meg csak annyit mondanak, hülye a pistike vagy ubulka vagy mindenki. (ez utóbbi szint ebben a topicban csak rád jellemzõ)

Remélem megbocsájtasz, ha nem veszem "fel" veled a ritmust.

Remélem nem

Molnibalage
Öööö, a koemini féle rendszer mitõl nem brutális? Hol lõttek agyon tüntetõket? A rendszer elsõ dolga volt a légierõ pilótái közül a "nem megbízhatóakat" sittre vágni. Na persze mikor jött az iraki támadás egybõl "megbízhatóak" lettek.

Csodás egy állam...

Strahd_
szerinted melyik lenne a hogyan?
szerinted mekkora lenne a normalis?

Mocsaras, megmuveletlen terulet megfelel neked?

Strahd_
jah a Zion szo micsoda rasszista egy szo...

Toleráns Tóbiás
Kitiltanák a zsidók Irán elnökét a londoni olimpiáról
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöknek nincsen semmi keresnivalója a londoni olimpián – közölte a Zsidó Világkongresszus szóvivõje. A bejelentést a nyugati világot uraló zsidóság képviselõi azért tartották szükségesnek megtenni, mivel a perzsa államfõ a hivatalos iráni hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte: szeretné személyesen is megtekinteni az aranyéremért küzdõ, hozzávetõleg 50 iráni sportoló szereplését.

Ahmadinezsád ugyanakkor azt is elmondta, hogy akadályok tornyosulnak részvételi szándéka megvalósítása elõtt. "A vendéglátóknak gondjaik vannak” – jelentette ki az iráni elnök. Természetesen amennyiben a brit kormány bármely személy megjelenését a „közjó szempontjából” károsnak ítéli, megtagadhatja az illetõ belépést az ország területére. A brit külügyminisztérium szóvivõje egyelõre nem foglalt határozottan állást azzal kapcsolatban, hogy beengedik-e az iráni államfõt az olimpia idején a szigetországba vagy sem.
Ezzel szemben a Zsidó Világkongresszus szóvivõje nem rejtette véka alá a véleményét Mahmúd Ahmadinezsádról: "Meglehetõsen nehéz elfogadni, hogy egy olyan ember, mint az iráni államfõ, rendszeresen lehetõséget kap arra, hogy az ENSZ pódiumán mondja el gyûlöletbeszédét, mely telítve van antiszemita megjegyzésekkel, Izrael és a Nyugat elleni kirohanásokkal, és holokauszt-tagadó kitételekkel” – közölte. „Egyetlen magas rangú iráni kormányzati tisztségviselõnek sem kellene megengedni, hogy diplomáciai mentességére hivatkozva részt vegyen az olimpián. Ahmadinezsád jelenléte Londonban – akárcsak más diktátoroké – egészen biztosan elterelné a figyelmet a sporteseményekrõl” – fûzte hozzá a szóvivõ, aki a továbbiakban arra is utalt, hogy korábban a teheráni rezsim számtalan alkalommal akadályozta meg sportolóinak megjelenését azokon a versenyeken, ahol izraeliek is megjelentek.
A Zsidó Világkongresszus szóvivõje képes volt még az alábbi pimasz megjegyzést tenni: "Az olimpia a sportról szól, illetve arról kellene szólnia. Minden sportolót, beleértve az irániakat is, örömmel kell üdvözölni a versenyeken, amennyiben tartják magukat a szabályokhoz.” Vagyis a Zsidó Világkongresszus, amely egészen egyértelmûen politikai okokból kívánja megakadályozni az iráni államfõ részvételét az olimpiai játékokon, egyúttal arról beszél, hogy az „olimpiának a sportról kell szólnia”. Mi több, teljesen alaptalanul felvetik a lehetõségét annak, hogy az iráni sportolók a játékokon nem fogják betartani a szabályokat.
Ha pedig azért akarnak távol tartani egy államfõt az olimpiáról, mert az „ENSZ pódiumán” más államok politikájával kapcsolatban bíráló megjegyzéseket tett, akkor kevés állami vezetõ jelenhetne meg a londoni játékokon. Legelsõ sorban is az izraeli elnököt és miniszterelnököt, valamint az USA elnökét kellene „nem kívánatos személlyé” nyilvánítani, mert õk mindannyian – az ENSZ pódiumán – éles szavakkal illették Irán és néhány más, a cionista világhódítókkal szembeszegülõ állam politikáját. Sõt Izrael, Amerika, és általában a Nyugat vezetõ politikusai nem elégszenek meg „gyûlöletbeszédek” elmondásával, hanem véres háborúk árán számolnak le ellenfeleikkel. Nem az agresszorokat, a háborús uszítókat és gyilkosokat kellene távol tartani az olimpiai játékoktól?
Mint emlékezetes, London korábban megszakította kapcsolatait a perzsa állammal, mivel iráni hazafiak a múlt év novemberében megrohamozták az Irán ellen szigorú szankciókat bevezetõ Nagy-Britannia nagykövetséget Teheránban. (De az irániak azt sem felejtették el, hogy a történelem során a britek számos bûnt követtek el a perzsa állammal szemben: elegendõ csupán a második világháború idején történt angol-szovjet megszállásra, az 1953-as véres puccskísérletben történõ brit részvételre és a sah brutális rendszerének támogatására gondolni.) A briteknek és a cionistáknak nyilvánvalóan az sem tetszett, hogy iráni tisztségviselõk „szégyenteljesnek” nevezték az olimpia hivatalos logóját, amely szerintük a „zion” szóra emlékeztet, ezért „rasszistának” minõsíthetõ. Az Iráni Olimpiai Szövetség fõtitkára, Bahram Afsharzadeh, 2011 februárjában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Jacques Rogge-nak írt levelében az olimpiai hivatalos logóját ugyancsak rasszistának nevezte, mivel abból szerinte kiolvasható a „zion” szó.
Perge Ottó - thejc.com nyomán

Molnibalage
A bibi az, hogy ez a környezõ arab országok elég nagy részére is igaz, történelmi alapjuk nemigen van még 1000 éves távlatban sem.

Mondjuk az is tény, hogy a "palesztin nép" fogalma sem létezett természetesen, amíg 1964-ben meg nem alakult a PFSZ 😊
Addig csak arabokként hivatkoztak rájuk, és az oszmán birodalom egyik tartománya voltak.
ReszegKoldus
Mondjuk ha elüldöznek valakiket valahonnan, ami a történelem során nem egyedül arrafelé fordult elõ, meglehetõsen ritkán "állítanak be" évszázadokkal késõbb azzal, hogy "helló ez a miénk volt régen úgyhogy most is az lesz", szóval nem csoda, ha az ott élõknek problémája van/volt/lesz ezzel.
Most akkor te is azt mondod, hogy minden nép foglalja szépen vissza a területeket, ahonnan x éve elvándorolt/elüldözték?

Az, hogy országot akartak maguknak rendben van, az ahogy és amekkorát, az nincs rendben.

Én magyarként nem nagyon tudok izrael mellé állni szinte egyáltalán, mert ez olyan, mint amikor semlegesként nézek egy sporteseményt, ott is inkább a lesajnált underdognak szorítok, mint az agyonhypeolt favoritnak 😊

Molnibalage
Nem vágom, hogy hogyan, mert 67-ig volt egyitpomi ellenõrzés alatt Gáza...

Különbség, hogy régen bevett dolog volt az erõsebb jogán területet szerezni, ma már fújnak az ilyesmire. Bár nem éppen az egyetlen példa, lásd Tibet, Észak-Ciprus, Kelet-Timor (ja, azt végül kiürítette Indonézia) stb.
Palesztinában mindössze több mint 1000 évig nem volt semmilyen zsidó állam vagy tartomány, se zsidó többség, a XIX. században kezdték el a szisztematikus betelepülést a cionisták (Zeev Jabotinsky stb.) elöször az angolok szövetségesének kínálkoztak fel az arab lázongások ellen, az I. vh-ban Rotschild azzal a feltétellel nyitotta meg a pénzesládákat a briteknek (ezzel lehetõvé téve, hogy megnyerjék a háborút a központi hatalmak ellen), hogy kiadták a Balfour-nyilatkozatot, miszerint támogatják, hogy Palesztinában alakuljon meg az új zsidó állam (ami a bázeli cionista kongresszus óta ki volt tûzve - voltak alternatív ötletek is a leendõ zsidó állam helyszínére, pl. Brit-Uganda, vagy éppenséggel Magyarország😊) A két vh. között folytatódott a cionista betelepedés, állandó harcok folytak az arabokkal (akik ekkor már látták, hogy mire megy ki a játék), mindkét oldal gyakran mészárolt le civileket is.
Toleráns Tóbiás
Ez igaz?

"Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt Sablon:Cn, ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot, elfoglalta a gázai övezetet."
(wikipedia)

Hypo
ki ne hagyd a palesztinokat se, varjal nekik mi is a jogalapjuk.....jaaa hogy semmi az mas😊