Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell elfogadnia, epp ezert nem letezik meg palesztina mint orszag. Szerintem egyszeru a keplet. Ez a jol elore megmondta az oslakos nep dumadat meg epp ok cafoltak meg es ugy beszelsz par vezetotol elhangzott nyilatkozatra mindha a nep 100% anak a kinyilatkoztatasa lenne pedig errol kozel sincs szo, bar ez a teny se erdekel teged tulsagosan.
USA azt mondta, hogy ha még1x valaki megtámadja a számítógépeit akkor azt háborús cselekménynek veszi. Akkor most Irán (ha lenne ereje) megtámadhatná USA-t és Izraelt illetve az EU-t, vagy ezt csak az erõs kutyák tehetik meg?
Az, hogy valamit valaki sokszor leír attól nem lesz elfogadott dolog.
Miért kéne elfogadnia egy népnek egy olyan szervezet határozatát aminek nem a tagja, ráadásul egy olyan határozatot ami megfosztja szülõföldjüktõl õket? Nem beszélve arról, hogy az ellenségüknek adja a földet. Mindezt egy olyan szervezet ossza, akinek a határozatait bizonyos nagyhatalmak (akik tagjai a szervezetnek) lefosnak, azzal a címszóval, hogy nem írtak alá semmit. Ráadásul az õslakos nép már jó elõre megmondta, hogy ha elfogadják a terrorista módszerekkel kikényszerített határozatot, akkor ott béke nem lesz.
A zsidók és a jenkik közötti, nem a legszélesebb közvélemény elé tárt egyezményt meg ne is említsem, ugye?
http://www.lewrockwell.com/roberts/roberts169.html
Világító rakéta, persze:
Nappal.
U.i.:
Az utolsó mondatodat meg majd a többiek értékelik, de szerintem anyukád nem erre tanított, ne ríkasd meg már szegényt.
Ennyi.
A jenkik pl. csak a kazettás bombák miatt nem, de ettõl még "önszorgalomból" a taposóaknák alkalmazásáról lemondanak.
A foszfor alkalmazása sem tiltotta senki által, mert bizonyos célokra megenegedik. (Pl. világító gránátként.)
Annyira imádom, mikor haditechnikai analfabékát osztáják az észt...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tehát a Hamasz álláspontja "mindent elárul". Eszükbe nincs ezeknek békéért dolgozni, mert terroristáskodni és mártírkodni - más életével játszani - könnyû...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vagy a már általam említett egyéb, úgymond betiltott fegyvereket alkalmazó (foszfor, kazettás) alkalmazó hadseregre akarod vetíteni? Ugye nem mondod komolyan.
Nem értelek...
közvélemény
"A Hamasz nem ismeri el Izraelt és mai napig az a hivatalosan deklarált céljuk, am. Ez nem mond el mindent a céljaikról...? Érdekes ez az "éleslátás"..."
n+1 szer le lett már írva, hogy a hamasz nem írt alá semmit. 😄
Ugyanis számtalan esetben nem kaphattak tûzparancsot, vagy már oldott bombákat vittek el a célról, mert nem volt biztos, hogy akkor tényleg bombázni kellene vagy sem.
Pontosabban lehetne így és II.Vh-s ostrom módszerekkel, ahogy a Vörös Hadsereg csinálta, csak akkor a civil halottak száma 4-5 számjegyû lenne.
A Hamasz nem ismeri el Izraelt és mai napig az a hivatalosan deklarált céljuk, am. Ez nem mond el mindent a céljaikról...? Érdekes ez az "éleslátás"...
Minál demokratikusabb egy államszervezetm, annál könyebb dolguk van.
Azonban én továbbra is azt gondolom, hogy egy olyan latorállam, amelyik a jelenlegi határait és állampolgárait úgy tudja csak megvédeni - ez a mondat persze úgy tûnik, mintha egy õsidõk óta létezõ állam polgárairól lenne szó, pedig dehogy is - hogy falat épít, a polgárai fegyverrel járnak fürcsizni, az egész léte a külföldrõl KIZSAROLT pénz- és fegyvertámogatástól függ, hát... hosszú jövõt nem jósolok neki a logika alapján.
http://www.guardian.co.uk/world/2003/sep/15/comment
A zsidók az erõfeszítések ellenére sem tudták az utolsó háborús napig sem megakadályozni a rakétaindításokat, holott pedig az egyik fõ cél ez volt. Továbbá valszleg mózes saját maga mentette meg a teljes pusztulástól a zsidó hadihajót is - c-802 -.
Annyi bizonyos, hogyha a meghalt katonák számát néznénk csak, akkor tényleg a Hezbollah húzta a rövidebbet. De hát... a világ ettõl bonyolultabb.
Ez mindent elmond szerintem a céljaikról, hazudjanak is bármit.
Izrael legnagyobb problémája, hogy az internet elterjedt, így már nem csak arról tud a köznép amirõl az õ médiájuk akarja, hogy tudjon. Nem véletlenül törekednek a cenzúrázására. Szerintem ha nem lenne internet, már rég elûzték vagy kiirtották volna a palesztinokat a csába. Sajnos azonban az internet egymagában csak lelassítani tudja a folyamatot, mind jel arra utal, hogy ez a céljuk és be is fogják végezni.
Az izraeli-palesztin témában Izrael megoldhatatlan PR problémája az, hogy egy sokkal gyengébb ellenfél ellen harcolva erkölcsileg csak veszíteni lehet. Ha erõt mutatsz, akkor geci vagy. Ha hagyod, hogy a gyengébb megöljön a sajátjaid közül bárkit, illetve büntetlenül provokáljon akkor pedig gyengének tûnsz. A közel-keleti ember pedig az erõt tiszteli mindenek felett. Ez egy olyan dilemma, ami másokkal is elõfordult (pl. az európai gyarmatosítókkal, vagy az amerikaiakkal), és ezt nem lehet kivédeni (mármint, hogy a világ a gyengébbel rokonszenvezzen). Azért valljuk be, az izraeli hadsereg semmiképpen sem a legrosszabb a történelemben ilyen téren, sokkal kegyetlenebbek voltak például az amerikaiak, meg az oroszok is, Izrael nem ölt meg milliókat, mint az USA Vietnamban, vagy a SZU Afganisztánban. Minden relatív, de ha az erõs üt oda a gyengének (akkor is ha provokálták), akkor bûnös a kívülálló szemében. Persze Izrael ezt leszarja, sõt szükségtelenül agresszív idõnként, az ostromlott vár mentalitása miatt, de emiatt is rossz a megítélése.
Nekik minden "nyugat", ami náluk "jobban" él. És ez a baj. Tehát izraelt nem az izraeliségük miatt értem meg, hanem mert õk is "nyugat".
(Mivel hogy az autóhoz sem értek, elviszem szerelõhöz, de ha továbbra is füstöl meg csikorog, azért véleményt tudok róla mondani.)
Barack Obama elnök szeretne megállapodásra jutni Teheránnal. Csakhogy a cionista lobbi semmiféleképpen sem akarja a megbékélést.
Viszont én tudom, hogy a "nyugati hatások" egy része legfeljebb CSAK közvetve hat, ezek pedig a reklám és az afrikaihoz kétségtelenül kényelmesebb életforma az, ami csábító, és én ezek közül egyik sem tolerálom. Ha elsüllyedne valami miatt az egész kontinens, akkor fogcsikorgatva talán el tudnék képzelni valamiféle segítséget, de biztos nem úgy, hogy kinyitom a kapukat és bármelyikük bárhova bárhogy.
A másik ok meg valószínûleg demográfiai hatások által értelmezhetõ, ez sem igazán hat meg. Sõt. A sok segítség és modern orvostudomány többek közt ezt eredményezi.
De mondom, vagyis kihangsúlyozom, hogy én nem kívánok semmi rosszat nekik, csak AZT a kultúrát a saját helyén akarom látni, nem a szomszédomban.
És egy vicc a végére, hátha valaki nem ismeri, mert kicsit ide tartozik:
-Én támogatom az otthonszülést!
-???
-A cigányok Indiában, a zsidók Izraelben,.
A NATO vasárnap tagadta, hogy civilekkel végzett volna a támadás. A katonai szövetség egyik vezetõ tisztviselõje szerint egyelõre semmi bizonyíték nincs arra, hogy civilek vesztették volna életüket, írja az AP.
A kabuli biztonsági erõk hivatalnoka megerõsítette a baleset tényét. A tisztviselõ elmondta, hogy a házat a NATO bombázta le, a támadásban pedig Mohammad Sahfee, valamint felesége és hat gyermeke életét vesztette. A NATO Nemzetközi Biztonsági Közremûködõ Erõ (ISAF) szóvivõje, Jimmie Cummings alezredes azt nyilatkozta, hogy még vizsgálják az eset körülményeit.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Értem én a megpróbált piszkálódásod, ellenben én hagy mutassak én két képet, hogy hogy mulatnak vagyis kapcsolódnak ki a zsidók, és hogy egy ember:
Vagy hogyan foglalkozik egy zsidó a (feltételezhetõen) lányával:
...és hogyan az EMBER:
Szóval most szólok, hogy a "szopacs" az nem feltétlenül az ellenséges harckocsikon való ugrálás...
A "szopacs" nálam az a kategória, amibe a ruszkik futottak bele Csecsenföldön, majd ha kilõtt izraeli tankokon ugráló Hezbollah-harcosokról és pincékben szorongó több száz foglyul ejtett izraeli kiskatonáról látsz videókat, akkor szólj. De ilyen nem fog bekövetkezni.
..
Konkrét válasz: erre várnak, de ötven éve az arabok és a zsidók közti különbség a hadrafoghatóság terén SZERINTEM nagyobb volt, mint manapság. Példa erre az utolsó, Hezbollah elleni zsidó szopacs.
(Tudom, ezt páran másképp értékelik, pedig nem.)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Live for nothing or die for something.
Kevés olyan csata van, ami ennyire hosszútávon befolyásolta egy terület sorsát.
Azért azt tegyük hozzá, hogy a kérdéses terület sosem volt lakatlan és etnikailag sosem volt egységes. Mármint azért a zsidókon kívül élt ott más velük rokon szemita népcsoport is, mint pl a Nabateusok vagy a Káldeusok (csak, hogy két példát említsek). Nem mindenki volt ott monoteista (zsidó vallású) az iszlám hódítása elõtt. Ergo sokan asszimilálódtak és felvették a muzulmán vallást, de ettõl függetlenül már a zsidókkal egy idõben ott voltak, akiket aztán késõbb a történetírás egységesen arabnak hívott. De ettõl függetlenül a zsidóknak is ugyanannyi joguk van ott élni mint az araboknak.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Megjegyzem szerintem az ENSZ-es felosztás is béna, rendesen ketté kellett volna osztani az akkori lakosságra nézve arányosan. Mondjuk azt hiszem a zsidók se mind fogadták el az akkori felosztást, bár lehet hogy azért, mert a kevesellték a nekik adott területet, nem tudom 😊
Érted a különbséget? De nem gond, nem írja alá, nem ratifikálja mert elõnyt remél tõle, legyen így, de az arabok sem vállalták, hogy csak dugós puskával harcolnak a saját földjükért.
A zizis majd az lesz, ha a mostani egyiptomi vezetés kitalálja, hogy akkor mégsem jó neki a jelenlegi békés állapot Izraellel. Ha ez megtörténik, akkor végérvényesen megerõsíti azt, hogy Izrael ne tegyen semmilyen engedményt. Minek? Semmi pozitívum nem lesz belõle...
Az Ottawai egyezményhez való csatlakozás önkéntes. Nem kötelezõ. (Ahogy az NNPT-hez is, ha Iránnal és atommal jönnél.)
No offense, de megnézted, hogy hány állam nem írta alá vagy nem ratifikálta? A nagyhatalmak közül gyak senki. Sõt, kapaszkodj meg, az arab államok elég nagy része - pl. Szíria sem - és Lengyelország sem. Ezek szerint akkor a lengyelek is népirtó férgek mi?
Komolyan mondom, hogyí a falnak megyek az itteni bagázstól. Minimálisan sem ástátok magatokat semmibe, de osztjátok az észt ezerrel...
Öhm bagoly mondja verébnek? 😊
Valami ilyesmi kellett volna egyébként, az ENSZ-es terven eléggé fel lett kerekítve a zsidó állam mérete. Ami a zöld részen vannak narancsok, azt hívhatjuk kompromisszumnak, és már ekkora méretû területért is hálásak lehettek volna annyi év után, de nem...