13596
-
Solt #8531 Azért zsidóz le, mert ideges, és mert azt hiszi, hogy ezzel odacsaphat, vagy megsérthet. Inkább van ennek pszichológiája, mintsem antiszemita vonzata. De ez nyilván csak egy vélekedés, senki fejébe nem látok bele... hála a jó égnek... -
Garfield #8530 Mi a stratégia civilek bombamerényletekkel való célzott megölésében úgy, hogy mindeközben körbehisztizzük a nemzetközi médiát a saját áldozatainkkal? -
#8529 "Amúgy meg: ez nem "az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött" minősített esete? Miért nem a provokálót kellene jól arcon verni, hogy hagyja abba a kisded játékait?"
Dehogynem, csak pl te is mást tartasz provokálónak :) -
Garfield #8528 Akkor rosszul látod, a stílusért ugyanis elküldik a halálba az embert, nem pedig burkoltan lezsidózzák: azt az álláspontért kapja az ember. -
ManoNegra #8527 irgun bocs. -
#8526 1867 Kiegyezés. Mond valamit. Nos, szerinted? Mit értek el 2000 óta? Jobb lett nekik...?
Az elmebaj egy sajátos formája, hogy valaki mindig ugyanazt csinálja, de azt várja, hogy más lesz a végeredmény... -
ManoNegra #8525 célpontválasztás mentalitás kérdése
Meg stratégiáé is. A stern igrun. -
Solt #8524 Azt nem lehetne, hogy az ilyeneket, meg az elvakult telepeseket összeengedni puszta kézzel a sivatagban? Aki utolsónak kijön, annak meg golyó a fejébe, és aztán lehet élni békében annak aki úgy akar... -
#8523 jah es talan ezert van sok civil aldozat...
-
Garfield #8522 Ha megdobnak kővel, te minden esetben kenyérrel dobsz vissza? Ha megütik az egyik orcád, akkor odafordítod a másikat? Miért lenne szégyellnivaló a provokációra való reagálás?
Amúgy meg: ez nem "az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött" minősített esete? Miért nem a provokálót kellene jól arcon verni, hogy hagyja abba a kisded játékait? Ennyi erővel nevezhetnénk az illegális telepek létesítését is olyan provokációnak, amelynek nem kellene felülni, és a rakétákra fordított pénzből mondjuk infrastruktúrát lehetne fejleszteni, nemdebár? -
Solt #8521 Akkor most én is feltennék egy kérdést. Te mit tennél a helyükben? Neki rontanál AK-val a merkavának? Szerinted mi lenne a megoldás Palesztin oldalról? -
#8520 "Molotov cocktail hurled at Jerusalem Light Rail;" es ez mi celt szolgal hogy a villamost megdobajlak molotov koktellal? -
Solt #8519 Én úgy vélem, hogy javarészt a stílus miatt kapjátok... lehet, hogy van kivétel, de az biztos, hogy nem mindenki kezeli olyan jól amit csináltok, mint én. Ugye, ha visszaemlékszel, nekem sem ment mindig... nálam is elpattant néha a cérna... -
#8518 Igen ENSZ katonak jok lennenek az utkozo zonaba, mas lenne akkor a gyerek fekvese... de sajna nem igy van -
#8517 es akkor ez szamodra elfogadhatova teszi a civil celpontok tamadasat? -
Solt #8516 Most, ha azt mondom, hogy nem kéne "visszaütni" a provokációra, akkor én leszek a képmutató, mert bezzeg, ha Magyarországot érné ilyen támadás...
Ezt megelőzendő, én nagyon szégyellném magam, ha Magyarország így viselkedne, és mélyen el is ítélném azt!
A megoldás meg lehetne akár ENSZ csapatok békefenntartása is... más lenne a szituáció, ha nem állandóan a bosszúálláson munkálkodna mindkét fél.
-
Garfield #8515 Nem forgatok ki semmit, a célpontválasztás mentalitás kérdése, nem pedig katonai erőé: a tel-avivi busznál elhanyagolható az esély, hogy megakadályozzák a "szent harcot", a Merkava/katonai őrposzt viszont visszalő, és még az a veszély is fennáll, hogy előbb jut a Paradicsomba, mint hogy a szent feladatát teljesítené.
Továbbá szintén nem katonai erő kérdése az, hogy a rakétákat ritkábban lakott környékről lövöldözzék: csakhogy egy ellencsapásnál akkor kevesebb az áldozat, ugyebár. -
ManoNegra #8514 Kiforgatod a szavaimat! Ha egyenlőek lennének a feltételek, feltételezem katonai célpontokat támadnának. -
ManoNegra #8513 Nem! De kiderült már, hogy egy gyerek robbantotta fel a buszt? A propaganda fotók itt nem játszanak. Vagy mégis? -
Garfield #8512 Értem én, hogy a helyi busz nem tud visszalőni, és ezért egyszerűbb célpont, de nem tökmindegy, hogy a hitetlenek elleni szent háborúban a bomba tép szét vagy a Merkava 4 lövedéke? AZ utóbbi esetben kicsit jobb lenne a sajtója... -
#8511 Akkor te ezaltal elfogadhatonak talalod a sajat gyerekeik felaldozasat mert nincs mas fegyveruk?
ha azt a penzt amit segelykent kaptak iskolakra, iparra forditanak teljesen mas korulmenyek kozott elnenek Gazaban, de nem.. jobb nekik a Hamasal es ahogy most elnek... amit ezalatt a 1,5 honap alatt elpattogtattak a rakettakkal , granattokkal , lovedekkel baromi sokminden mast is lehetett volna kezdeni.
Izraeli oldalon is -
ManoNegra #8510 Ez igaz. De gondolod, hogy ehhez folyamodnának olyan fegyverparkkal, mint az izraeli? -
#8509 Miert az csak egyik oldal kivaltsaga? .) -
zmok #8508
-
Garfield #8507 Senki sem mondta, hogy felelős vagy érte, de jól láthatóan van egyfajta magyarázatod arról, hogy úgymond másoktól kapjuk az ívet - viszont az álláspontod árnyalásához jó ha tudod, hogy a tények azt mutatják, hogy nemcsak a stílus miatt kapjuk. -
#8506 Továbbra sem vagy képes teljesíteni egy egyszerű kérést. -
Garfield #8505 Az öngyilkos merényletekhez nem kell preciziós fegyver, csak másfajta célpontot kell kiválasztani. -
Garfield #8504 Én értem az elméletet, de a gyakorlati megvalósítás kapcsán érdekelne a gondolat. A probléma ugyanis az a látszólagos ellentmondás, hogy habár a jelentősebb katonai erővel rendelkező fél mindent elkövet az ártatlan civil áldozatok számának minimalizására, a másik, elhanyagolható katonai erővel rendelkező félnek viszont propagandacélból az az érdeke, hogy minél több legyen. Szóval ebben a helyzetben a túlzott erő birtokosa mit tehetne azért, hogy csökkenjen az áldozatok száma? -
#8503 -
#8502 Valahogy könnyebb lenne sajnálni őket, ha olyan helyre mentek volna, ahol békesség honolt már réges-rég és semmiféle háborúra utaló jel sem volt emberemlékezet óta. -
Solt #8501 Pedig nem úgy viselkedsz, mint akinek akár óvóbácsija is lett volna... ezzel a stílussal az egyetemet szerintem ne hangoztasd, mert csak lejáratod magad... és a volt tanáraidat. -
Solt #8500 A kulcs itt a "most" szócskán van... -
#8499 Blablabla... A hozzád hasonlókat volt egyetmei tanárom egy figyelmezetetés után úgy vágta ki a vizsgáról, hogy ihaj. Válaszonál végre a feltett kérdésre...? -
Solt #8498 Ez megint csak provokáció, semmi más. Amíg értelmesen beszéltél velem, én is úgy beszéltem veled, és az észrevételeidre reagáltam is. Ennek amit most csinálsz az időrabláson kívül nem látom értelmét. -
#8497 Az illegális telepek felett nincs ellenőrzése sem hatalma a palesztín államigazgatásnak. Hol is vannak ezek a telepek...? Azért a hülyét nem kellene adni a másik oldalról sem... -
Solt #8496 És nekem ehhez mi közöm van? Esetleg úgy érzed én vagyok a felelős másokért is? -
Solt #8495 Miért csak abban az egyben mutassam meg? Egy hozzászólás határozza meg a viselkedéseteket? -
#8494 hol nott a terulete most Izraelnek? ezt vezesd le nekem kerlek.
Ha bevonultak volna Gazaba es felszamoljak gazat akkor megertenem amit mondasz -
ManoNegra #8493 Gondolom az, hogy nincsenek precíziós fegyvereik. -
nah jo mara abbahagyom :) jo ejt