13596
H001.jpg
  • HisF8
    Arabbarátok figyelmébe ajánlanám!
  • HisF8
    Teljesen felesleges kiirtani őket, egyszerűen a húgyagyú vezetőiktől kell elvonni a pénzforrásokat, ezután összedől az egész. Ráadásul intézetekben, a fejlett világ normái között kinevelhető pár generáció alatt egy valóban új arab világ. Semmilyen embercsoporttal nem genetikai, hanem tisztán kulturális alapon van/lehet probléma. Az átnevelőtábornak nagyon rossz a reputációja, pedig szerintem semmi rossz nincs abban, ha egy fejletlen országban a fiatalokat nem az ostoba és elmaradott család neveli, hanem egy intézmény... Így lehet egyről a kettőre lépni.
  • ManoNegra
    Mit megszállni? Kiirtani őket!
  • HisF8
    Nem tudom miért kellett pénzelni ezeket a nyomorult, kőkorszaki szint alatt lévő arabokat. Miért nem lehet megszállni katonai erővel ezeket az "országokat", és kvázi ingyen kitermelni az olajat, majd kivonulni, az őslakosokat meg meghagyni tevehajcsár szinten. Sajnos a fejlett egészségügyi ellátás miatt már úgy elszaporodtak, mint a nyulak; ezt se lett volna szabad hagyni. És főleg nem lett volna szabad beengedni, mi több behívni őket Európába. Az USA legalább valamennyire néha fékezi őket, de az európaiak... komolyan szégyellem magam azért, ahogy az EU nyalja ennek a csürhének a seggét...

(Az arabbarát 6 általánost végzett magyar újfasisztáknak pedig üzenem, hogy nemhogy zsidó nem vagyok, de egyenesen főnemesi + német felmenőim vannak kizárólag. Egyik dédszülőm SS tag volt, amire minden vagyok, csak büszke nem... Szóval ennyit arról, hogy csak a zsidók utálják az arabokat/muszlim "kultúrát".)
  • Molnibalage
    A kereszténységnél tévedtem, mert Észak-Írországban azért volt pár idióta nem is túl régen...
  • DanielT
    A vallás méreg. Ezek a totemimádó barbárok meg olyan buták mint a föld.
  • DanielT
    Igen, elfogadnám. Tovább kell lépni és vannak dolgok amin nem lehet változtatni. Vannak viszont olyanok, amiken lehet és érdemes, de ahhoz több kéne, mint pattogni, meg rakétákat átlövöldözni és ártatlan embereket felrobbantani.

Építeni kell az országot, attól lesz jobb a következő generációknak, nem attól, amit ezek az agymosott idióták csinálnak.
  • Strahd_
    Palestin menekult taborban bomba robbant Damascusban, tuti mindenki leszarja majd
  • ManoNegra
    pont helyett kérdőjel a vége...
  • ManoNegra
    Tényleg, mennyire téma ez arrafelé? Állítólag kész tervek, építőanyag, minden egyben van a templom felépítéséhez. Ez csak pletyka, vagy igaz.
  • ReszegKoldus
    Én mindenesetre nem sirattam volna a falat.
  • Strahd_
    Jeruzsalem lovesevel meg mondjuk ugy mazlija volt a Hamasnak hogy "csak" palesztin falukat lottek telibe es nem az ovarost. El tudnad kepzelni mi lett volna ha a trmplom hegyet vagy a sirato falat talaljak el?

Sirato falnal tudom, templom hegynel nem vagyok biztos de minden esetre zsido fanatikusok orultek volna neki. Mert eltunt volna a mecset ami meggatolja hogy ujra felepitsek a szentelyt.
  • Molnibalage
    A muzulmán világ érzékenysége röhejes. Egy nonome senkiházi által készített film után tombol a fél világ. Csak egy film. Én nem vagyok keresztény sem vallásos, de akkor mit szóljak ahhoz, hogy egyes helyen GYILKOLJÁK a muzulmánok a keresztényeket...?

Kibaszottul nem látom a vallási toleranciát. Szép elmélet, hogy a muzulmán vallás békés, de valahogy nem ez jön le. A kerszténység már kinőtte a vallásháborúkat. A muszlimoknak hány száz év kell ehhez...?
  • Strahd_
    Muzulmanoknak hogy szent varis lenne Jeruzsalem ellent mond hogy raketaval lottek, ha teszem azt Mekkat lone valaki raketaval szerinted nem lenne hirtelen felhaborodas a Muzulmanoktol a vilagon?!?

Jeruzsalem nem szent varos, de vallasi szempontbol fontos varos a muzulmanok szamara is. mar azert is mert a lerombolt zsido szentely helyere epitettek a mecsetet.

Hogy a zsidok miert ragaszkodnak hozza? Mert a zsidoknak a legfontosabb szent varos ami az imaikban is szerepel, a Koran 0 alkalommal emliti Jeruzsalemet.

67 ig a zsidok szamara nem volt latogathato es elerheto Jeruzsalem, muzulmanok szamara meg most is elereto a templom hegy ( ok ma nezve az hireket valami tuntetes es keseles miatt ma spec pont nem)
  • Solt
    Te fordított helyzetben ezt elfogadnád? Akkor is ez lenne a véleményed, ha a Palesztinok csinálnák ezt a zsidókkal?
  • Leri927
    Na tegyük fel a telepesek voltak az első provkáció... miért nem őket próbálják megtámadni?

Lehet h csak én vagyok így vele de sok értelmét nem látom annak hogy mindenáron az erősebb ellenfélt baszogassák (akkor sem ha az kezdte) inkább maradjanak nyugdton jobban járnak... az meg főképp hülyeség h az ellenfél polgári lakosságát támadjuk. Mert ennek hatására lehet h ő s hasonló elhatározásra fog jutni (és tekintve hogy ő az erősebb hatékonyabb is lessz e tekintetben). Ennek fényében nekem úgy tűnik hogy a palesztinoknak nem a megmaradás hanem a minnél véresebb és látványosabb mártírsága cél -> ha meg ez a cél akkor jó úton haladnak felé.
  • Pluskast
    Igazad van, csak ezt ott képtelenek objektív szemmel látni. Pláne a muzulmán fanatikusok (Hamasz) nem akiknek ugye Jeruzsálem szent város. Mi változott ott a keresztes háborúk óta? Semmi.
  • DanielT
    "Béke akkor lesz csak ott ha valamelyik fél kipusztul onnan."

Ez az egyik lehetséges megoldás, a győztes egyértelmű.

Ha a palesztinok(és ilyenkor mindig arra a pár százalék baromra gondolok, akik "harcolnak") végre elfogadnák, amit el kell fogadniuk, koncentrálhatnának egy szebb jövőre, amit a mostani eszközeikkel úgysem tudnak elérni.

• Molnibalage
    Számomra értehetetlen, hogy miért kell fővárosnak lennei Jeruzsálemnek. Ha vallási okokból fontos, akkor nem az a lényeg, hogy megközelíthető legyen a híveknek és BÉKE legyen? Szaúd-Arábia fővárosa sem Mekka...
  • Pluskast
    "Kissé komolyabb konfliktus volt a németek és a zsidók között, mint a tevepásztorok pattogása, mégis véget tudtak vetni a háborúnak."

Azért azt tegyük hozzá, hogy nem önszántukból vetettek véget neki, hanem azért mert legyőzték a németeket, ami után meg szemléletet váltott az egész nemzet. De ez egy külső behatásnak volt köszönhető. Ezek önállóan soha nem fognak békét kötni egymással. Már eleve ott megbukik a dolog, hogy a palesztinok Jeruzsálemet tekintik a fővárosuknak amit a zsidók soha nem engednének. Béke akkor lesz csak ott ha valamelyik fél kipusztul onnan.
  • ManoNegra
    Kissé komolyabb konfliktus volt a németek és a zsidók között, mint a tevepásztorok pattogása, mégis véget tudtak vetni a háborúnak.

Ezt hogy érted?

Könnyű az egyik oldalra hárítani mindent, amikor a felek közül szinte egyik sem akarja a másik álláspontját elfogadni.
  • DanielT
    Aki nem méri fel helyesen a saját helyzetét és lehetőségeit, az csak veszíthet. A palesztin kisebbség sodorja egyre nagyobb veszélybe a maradék országának és lakosságának jövőjét, ahelyett, hogy nekilátnának építkezni minden területen.

Sajnos az intelligencia nem erőssége az egyik oldalnak... na nem annak, amelyik lakosságának 46%-a felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Kissé komolyabb konfliktus volt a németek és a zsidók között, mint a tevepásztorok pattogása, mégis véget tudtak vetni a háborúnak.

Minden az intelligencián múlik, hiszen az nem jelent mást, mint adott helyzethez való alkalmazkodási képességet. A palesztin pár százalék, aki miatt a balhé van, nem éppen lángelmék gyülekezete. Persze lehet, hogy igen.

• ManoNegra
    Így van. Már a "megfigyelő állammá" nyilvánítás elől is mereven elzárkóztak.
  • Solt
    Mára tényleg elég volt, jó éjt mindenkinek.
  • Solt
    Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni...
  • fonak
    Nem nekem szólt, de a megoldás az ő szempontjukból valami olyasmi lenne, mint amit Indiában Gandhi csinált: erőszakmentes ellenállás. Vagy a 60-as évekbeli amerikai fekete polgárjogi mozgalmat is követhetnék. Persze kérdés, hogy Izraelt bele lehetne-e "szégyeníteni" a meghátrálásba békés ellenállással, vagy szívbaj nélkül mészárolnának le fegyvertelen civileket is (ha azok mondjuk át akarnak mászni a falon stb.). Először biztos igen, de elég rosszat tenne a PR-juknak, hisz a fél világ így is őket utálja, ha nem lehetne terrorizmusra meg rakétázásra stb. hivatkozni, akkor még kellemetlenebb lenne nekik. Végül ugyanúgy bedőlne a zsidó állam, mint az apartheid Dél-Afrikában, pontosabban megszűnne zsidó állam lenni.
    Pontosan ezért szerintem egyáltalán nem érdeke az izraelieknek egy "igazi béke" valójában, nekik nagyon is megfelel a mostani helyzet, lehet mutogatni a terorrizmusra, és mondani, hogy hát látjátok, próbáltunk mindent, de ezekkel nem lehet.
    De nincs is realitása a fentieknek, túl sok gyűlölet halmozódott fel mindkét oldalon, meg hát valljuk be, az arab (sőt: szemita) mentalitásnak nem igazán felelne meg (na persze nem genetikai okokból, hanem kulturális és vallási).
  • Solt
    Látod itt kezdődik az, amikor eltérsz attól amit az ember mond. Most akkor fuss neki annak amit írtam még egyszer, hátha másodjára már nem oda jutsz, hogy az antiszemitizmus kizárt. Ugyanis én ilyet nem mondtam... végig feltételes módban fogalmaztam, és jeleztem is, hogy vélekedés... sőt még azt is, hogy a fejükbe nem látok bele. ( ergo akár gondolhatják annak az ellenkezőjét is mint amit leírtam )

Pont az ilyen csúsztatásaid miatt írtam korábban azt amit.
  • Solt
    Nyilván nem... illetve innen a fotelból ülve nem, de beleszületve a háborúba, és az évtizedes gyűlölködésbe ki tudja, hogy mi az adekvát válasz? Ahogy látom, mindkét félnek örömet okoz, ha a másik szenved... ha ez csak a fanatikusoknál lenne így, akkor a gond sem lenne ekkora... de mivel a politikában is ez megy, így már más a helyzet.

Egyébként meg akkor nem érhetné Izraelt kritika, ha a 47-s, de legalább a 67-s határokon belül lenne... ha a támadásra csak visszacsaptak volna, visszavonulnak, majd bevonulnak az ENSZ csapatok és rendet tartanak, akkor nem lenne így elmérgesedve a helyzet szerintem...

Így a mai állapotok alapján szerintem a jó Isten sem tudna igazságot szolgáltatni...
  • ReszegKoldus
    Mondjuk ennyire valóban nem egyértelmű a dolog, hiszen akad azért értelmes zsidó, aki nem izrael pártját fogja :)
  • Garfield
    Az illegális telepeket azért hoztam fel, hogy egészen pontosan mi is lenne provokáció, és miért a provokációra reagáló engedjen? Mert ugyebár a palesztinoknak kisebb gondjuk is nagyobb egy újabb zsidó telepnél, szóval erre a rakétázás és a bombamerénylet az adekvát válasz?
  • Strahd_
    Free Palesztina de most mar tenyleg eleg mara
  • Solt
    Nem a reagálás a szégyellni való, hanem az, ha túlreagáljuk... írtam a K1-s példát, szerintem illik ide.

De, ha Magyarországra vetítem le, akkor én szégyellném, ha mondjuk a szlovákok azzal az eredményességgel rakétázgatnának minket ahogy a Hamász Izraelt, mi meg arányaiban annyival több szlovákot ölnénk meg, mint amennyivel itt vezet Izrael...

Az illegális telepeket is lehetne nem provokációnak tekinteni, csak akkor hol a vége? A végén a tengerbe hátráljanak? Azért ez szerintem nem ugyanaz, mint a lelőtt rakéták...
  • Strahd_
  • Garfield
    Már csak az érdekelne, hogy az illető vajon miért pont a "zsidó" szót használja erre a célra, amikor ízes magyar nyelvünkben lenne rengeteg lehetőség a káromkodásra, átkozódásra? (Tudom, nem tudhatod...)

Természetesen ennek nem lehet antiszemita vonzata, bár nehéz elvonatkoztatni attól az érdekes egybeeséstől, hogy akik hajlamosak lezsidózni a vitapartnerüket, azok amúgy határozott ellenérzésekkel viseltetnek a zsidók iránt, és ennek előszeretettel adnak hangot. De az antiszemitizmus az kizárt.
  • Strahd_
    hagyjatok abba a szemelyeskedest mert megint lecsap Cifu.

• ReszegKoldus
    Irgun? Ugyan...ki emlékszik már arra? :)
  • Strahd_
    De :)
  • ReszegKoldus
    Nem.
  • ManoNegra
    Ezt nem tőlem kell kérdezned...
  • Garfield
    Mármint Soltra gondolsz, ugyebár, merthogy ő használta #8516-ban úgy, ahogy.