Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Jelenleg az atom az, ami valóban olcsó és tiszta teljes életciklusra nézve."
nos néhány szó az atomról:
-évi 70e tonna uránra van szüksége a világnak a kitermelés kb 50e
-egy erõmû felhúzása legalább 10-12 év
-tõkeigényes
-nem megújuló
Live for nothing or die for something.
1 - vagy feláramlik a meleg levegõ, de akkor ugye ugyomd kimegy belõle az összes
2 - vagy benne marad de akkor nem mozog, nem termel áramot.
Azért azt nem állítanám h éjszaka nincs szükség áramra, nyilván az ipari felhaszbnálás csökken... viszont a világítás meg akkor kapcsol be.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Na itt vagyok, az elõzõ telóról volt azért olyan igénytelen.
1 éves cikk:
Óriási naperõmûveket a világ számtalan pontján akarnak építeni. A kínaiak például, akik már Amerika és Németország után a leglelkesebbek az alternatív energiaforrások hasznosításában, tíz év alatt négy fázisban egy 2 gigawatt teljesítményû erõmûvet terveznek felhúzni. Ez már több áramot termel, mint a paksi atomerõmû, és körülbelül hárommillió háztartást lát el árammal. Az elsõ fázisban egy 30, majd egy 100, utána egy 870, végül egy 1000 megawattos erõmû fog felépülni, ez már várhatóan csak 2019. végén.
Spanyolok már 75%-ban megújuló energiát használnak.
Szentlõrincen Biotermikus erõmû épül.
Elírtam. Nap erõmû. Nagy területre leraknak napelemeket amit arra hasznalnak, hogy az alattuk levo levegot felhevitsek, az egesz kozepen egy nagyon magas torony van tele turbinakkal. A forro levego kizarolag ezeken keresztul tud felaramlani igy megporgeti oket. Egy ilyen eromo egy kozepebs nagysagu amcsi varosra elegendot termel. Ejszaka ugy muxik, hogy a levegonek nincs ideje kihulni, nyilvan csokken a teljesitmeny de ejszaka ez nem gond. Az elso mar keszuloben van ha el nem keszult. EU a sivatagba akat ilyeneket es onnan idehozni az aramot.
Tényleg nagyon érdekelne... vagy akkor hogy megy napfény nélkül a "nap"kollektor?
En arra gondoltam, hogy kioktatsz, leökrözöl (egyebkent nem tudom mit kepzel magadrol) aztan olyanokrol beszel amik10 eve elavultak. Senki nem mo.dta, hogy holnap kapcsoljuk le az atomokat. Ha azonban fogadnom kene, nagyoszegben tennem, hogy ezer wv mulva 100-bqn megujolot fogunk hasznalni, persze ha nem jon valami kisbolygo ami lezuz minket. Tehat hosszu tavon nekem van ogazam meg is sertegetsz, csak azert mert 5 evnel nem tudsz tovabb elore gondolkodni.
De ha meg nincs is igazam, a biztos az, hpgy nem tudjuk kinek van. Ez az oka annak, hogy emberek nem sertegetig egymast a gumiszoban kivul, vegy peldat errol a topikrol, olvass el par oldalt ugy, hogy a te hozzaszolasaidat kihagyod, sokat fejlodne az ervelesi kulturad.
Igaz, egyedül ahhoz értenek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem vagyok egyesületi tag, nem is pofázok bele, hogy mit csinálnak az egyesületi tagok. Ha így érthetõbb.
Szelenergia kb 600 eves a nap energia meg vagy 50 eves cucc. Azota kitalaltak par dolgot, pl ejjel is termelo napkollektor, meg hullam energia amit skociaban 100 ban akarnak hasznalni aram termelesre, mega tobbi. Ahhoz kepest hogy 600 eves technikrol beszelsz innovativ temaban, eleg magabiztos vagy. Jo bizonyitvany ez magadrol, meg se kell szolalnom. 😊
Érted már?
De hát Strahd barátunk nem errõl beszélt:
"jopar tv csatornanak arab tulajdonosa van".
Tudod, én egy valamit SOHA nem értettem meg. Itt van az internet lehetõsége még a legutolsó nyomoronc számára is, és még mindig találunk olyant, aki vagy hazudik, vagy hülyének nézi a másikat.
Vagy a kettõ kombinációja.
EZT soha nem fogom megérteni.
(Most a palesztin földalatti rádiókat felsorolni nem menõ!)
Tipikus zöldbalfasz lózung duma. A megújúló termelést agyontámogatják és így is 3-6-szoros áron termel nem egyenletes áramot. Az atomerõmû alaperõmûként itthon ~10 Ft/kWh áron termel. Az áramot azért kapod drágábban, mert van hálózat és a kiegyenlítõ áramot olyan 60 Ft/kWh termeli egyes erõmû. A "zöld" erõmûvek nagy része meg elvele csak megnehezeíti a kiegyenlítést.
A német napenergia "sikernél" - itt röhögök egy nagyot és asztalt csapkodom a nevetés közben - kifelejtenek olyan apróságokat, hogy:
- támogatott telepítés
- fix. átvételi ár és átvétel évtizedes távlatban elõre
Így én is tudnék "veresenyezni". Lényegbéen kifizetik nekik azt a veszteséget, amit termelnének, ha valódi verseny lenne. De nincs. Lényegében az egész ország adó formájában fizeti az "olcsó és tiszta áramot". Szomorú, hogy ez a többségnek nem tûnik fel és beveszi a zöld maszlagot...
Fizikai korlátai vannak annak, hogy olcsó legyen a "zöldáram". Az már csak hab a tortán, hogy képtelenek egyenletes teljesítményt adni, tehát alaperõmûként szóba sem jönnek, de még követõként sem, mert éppen azok dolgát nehezíti meg...
Ahhoz, hogy valamiféle egyenletes teljesítményt adjanak a szükséges névlegesen elvárt teljesítmény kb. 4-szeresét kell beépíteni a rendszerbe. Ez ám az olcsóság... A megoldás még ekkor sem garantált, mert egész pl. egész Európán átvonulú front egész Németország területés egyszerre képes kifektetni a nap és szélerõmûveket. Tehát fosszilisban ugyanúgy meg kell lenni a tartaléknak. (Most is meg van.) ---> Ez olcsó? Ez zöld? Röhög a vakbelem...
Jelenleg az atom az, ami valóban olcsó és tiszta teljes életciklusra nézve. Ja, és a legbiztonságosabb még a két nagy esetet is figyelembe véve, amibõl az egyik színtiszta emberi hülyeség és a SZU felelõtlen vezetése miatt volt a másik meg egy No. 1 természeri katasztrófa volt, amit majdem kibírt az erõmû annak ellenrée, hogy nem arra méretezték. (A földrengést kibírta a cunamit nem. A többi erõmûben semmiféle komoly dolog nem történt, F-ben egy ember halt meg, akire rádõlt egy daru...)
Persze csak atomenergiával nem mûködtethetõ egy villamosenergia hálózat, de az energetika nem törekszik monokultúrára. Azonban azzal igenis baj van, ha teljesen elbaszott alapokra teszik a termelést. Németországban csak idén kétszer majdnem összeomlott a hálózat és gyakoribbak az áramszünetek. (Amiért egyes iparai szolgálatók kárigénnyel léptek fel éltek, mert nekik igen komoly anyagi kárt okoztak.)
2004-ben is volt egy vicces helyzet, amikor a szélfarmokból 5-6 óra alatt 5000 MW teljesítmény tûnt el. Izzadtak rendesen, ott sem sokon múlott az, hogy megfeküdt a rendstzer. (Ami a német határokon is túl ment volna...) Azóta már betették a rendszerbe a napermõmûveket is. Hajrá. Lassan minden adott lesz ahhoz, hogy a németek doridsága megfekteses egy balszerencsés napon fél Európa áramszolgáltatását...
Az meg külön pikantériája a dolognak, hogy a kiesõ áramot francia atomáram importtal pótolják a németek...
Így van ez az atommal is, mert pár barom nem írja alá mert CSAK a saját érdekeit nézi a többiek is kénytelenek megszegni ha már aláírták, mert lemaradnak a fegyverkezésben és a védelmi fejlesztésekben.
Még a ÉK rezsim is nyílt lapokkal játszik. Kilépett. Irán is kiléphetne. Nem, õ sír ri mint egy fördõskurva meg játsza az eszét...
Szóval akkora németek a hülyék vagy mindenki más? Azok a hülyék akik aláírták az atomfegyveres egyezményeket vagy azok akik nem? Azok a hülyék akik csak magukat nézik vagy azok akik az emberiséget?
A német balfaszság a politikai populizmusnak szólt az energetikával szembemenve. A németek soha nem akartak tudotmmal atomfegyvert, ergo az õ érdekeikkel miért is volt ellentétes az NNPT aláírása...?
Egy fórumon más nevében beszélni n+1 alakalommal az mi te erkölcscsõsz...? He...?
A kommentjeid többségével bizonyítod, hogy lövésed sincs semmirõl, teljesen mindegy, hogy mi a téma. Energatika, Közel-kelet, olyan mindegy.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha mindenki szakítana az atommal, akkor nem lenne gond a versenyképesség mert ugye mindenkinél drágább lenne, de pár év vagy évtized alatt a versenyhelyzet miatt kifejlõdne az olcsó és egyre olcsóbb megújuló energia termelés, azaz ha mindenki így tenne gyorsabban lenne biztonságosabb a bolygónk.
Így van ez az atommal is, mert pár barom nem írja alá mert CSAK a saját érdekeit nézi a többiek is kénytelenek megszegni ha már aláírták, mert lemaradnak a fegyverkezésben és a védelmi fejlesztésekben.
Szóval akkora németek a hülyék vagy mindenki más? Azok a hülyék akik aláírták az atomfegyveres egyezményeket vagy azok akik nem? Azok a hülyék akik csak magukat nézik vagy azok akik az emberiséget?
Egy fórumon valakit csendre utasítani minimum illetlenség, hisz azért van, hogy egymástól tanuljunk, esetleg más véleményét is elolvassuk, ha erre nincs igényed, ne járj fórumozni, hisz te már mindent tudsz mindenkinél jobban. Van még egy lehetõséged, Chrome telepít, sg+ telepít, ignore Toleráns tóbiás, és már is nyugodtabb lehetsz. Te is én is.
#7400 gyönyörû
Igen, a németek balfaszok. Agyukra ment a jólét. Ha felszámolják az atomergiát, akkor kb. 50-70%-kal fog nõni az áram ára, ami már volt elsõ az EU államok között...
Parancsolj.
Tessék.
Hónapokkal ezelõtti hír, hogy több nagy iparcég bejeletette, hogy teli van a tökök a drága német árammal. Ha meglépik a további atomerõmû leállítást, akkor szedik a sátorfájukat.
A japánoknál is közölték, hogy lehet le állítani, csak az áram árak el fognak szállni és a kyotói vállalásokat a CO2 emisszióra nem tudját tartani.
Éljen a "no atom" szemlélet...
Idióták...
Szóval szerintem, ha ennyire nem értez semmhez, akkor inkább maradj csendben és tanulj. Sokat.
Tehát akkor elítéled izraelt mert nem írta alá a zegyezményt, leszarod, esetleg egyetértesz velük?
off
atomenergia fukujima csernobil németek 10-20 éven belül teljesen megakarják szüntetni környezetvédelmi okokból, biztos õk a hülyék te meg a zokos. 😄
És te elfogadtad-e a a fórumhasználatra vonatkozó szabályokat? Ahogy látom nem sikerült megfelelõen értelmezni õket, de ez mondjuk alap.
A környezetvédelem meg nem értem, hogy hogyan függ össze egy atomfegyverrel is felszerelhetõ tengóhoz.
Környezetvédelemet fontosnak tartom, ezért támogatom teljes melszélességgel az atomenergiát.
Balfasz.
Izrael Atomfegyverrel szereli fel a Németektõl jórészt ingyen kapott Delfin tengeralattjárókat. Hol van ilyenkor a NAÜ? Biztos Iránban keresi a nem létezõ ürügyet a háborúra, Usrael megrendelésre.
Jöhetnek a magasröptû "deee ez a kurucróólvan" érvek.
Na most az egyszerû ember amikor azt látja, hogy felvett 2 millió huf hitelt, majd visszafizetett 3millát, de még lóg 4 millával akkor joggal keres bûnbakot, mert ugyan jogilag lehet így úgy bizonyítani, hogy igaza van a banknak, de jó érzésû ember számára ez messze van a tisztességtõl.
Aztán volt az a felvásároljuk Magyarországot beszólás. Azon a szinten ahol ezt mondák, jó elõre megvannak írva a szövegek szöveg írók által, szóval véletlen rosszul fogalmazásnak nem lehet nevezni, majd erre jött néhány mellék infó, pl az a velencei tó környéki föld rablási kísérlet amibe GY.F. is nagyban besegített, meg pár hasonló ügy és az emberek már is hihetõnek tartják a felvásárlást.
Majd a magyar közélet (a jobbik kivételével) a legkisebb beszólásra is azonnal vigyázz állásba vágja magát és elítél, elhatárolódik, nyelvet dug jó mélyre ahova kell, miközben a Magyarokat ért rasszista cselekményeket lesz@rja. Ebbõl is az jöhet le az embereknek, hogy tényleg lehet valami a zsidók irányítják a kormányunkat dolog mögött.
Ott van a Vidám Vasárnap. Izraeli zászlók elõtt ömlengenek egy magyar csatornán, nem 10 percben hanem egész délelõtt. Még egy lapát víz a pohárba ami mér így is csurig van. "Jézus népe Izrael, Jézus népe Izrael láláláááá"
Szóval sok kis infó, igen csak sz@r összképet mutat a zsidóságról, miközben jó híreket nem igen. Ha benn vannak a hírekben akkor azt látjuk, hogy 90+ éves fél halott magyarokat rángatnak véres szájjal a bíróság elé. Kérdés mit akarnak rajta már büntetni, hisz korából adódóan nem lehet, a bosszú pedig nem magyar szokás, sõt jól nevelt magyar illetve keresztény embernek a bosszú bûn. Majd ezek tetejében annak örülnek, hogy legalább õk (zsidók) ölték meg azt a vénembert.
A másik fõ hír zsidókkal kapcsolatban, hogy pénzt pénzt és pénzt akarnak mert holokauszt. Egy olyan társadalom aki a legtöbbet adózza a világon, ezt rossz néven veszi. Nem véletlen, hogy a két leg-lehúzósabb kisebbségét utálja a legjobban, a cigányt és a zsidót.
Hol vannak a jó hírek a Magyar Zsidóságról?
A magyar nem rasszista csak nem szereti ha hülyének nézik, ezért nincs utálat a többi kisebbségünk ellen, csak a cigányok és a zsidók a két leg-élõsködõbb vagy annak tûnõ ellen.
Ennyire egyszerû ez.
Magyarországon van hagyománya a zsidók bûnbakká tételének, aminek az az oka, hogy a XIX. század második felétõl a zsidóság - miközben erõsen asszimilálódott - szinte kizárólagosan foglalt el egyes tereket a gazdasági életben - ez persze a magyarok teszetoszaságának is köszönhetõ, a magyar nemesség rangján alulinak tartotta, hogy tõkéssé váljon, pénzzel foglalkozzon, a parasztok pedig szegények voltak és féllábbal még a középkorban éltek mentalitásban is, ahogy a nemesek is, magyar etnikumú polgárság pedig alig volt, leszámítva pár hivatalnokot és tudóst - ezek fõleg nemesi, kisnemesi származásúak voltak. A kapitalizmust a németek és a zsidók hozták létre Mo-n. Nos, a magyar népben volt egy zsigeri ellenérzés persze ezzel szemben, hiszen kimaradt ebbõl a folyamatból, kiszorítva érezte magát. A kis létszámú "keresztény középosztály" ijedten nézte a "konkurrens" zsidókat, akikkel úgy érezte nem versenyezhet, hiszen együttmûködnek a kiszorítására, nem rúghat labdába (sajnos a tanulni vágyás és a szorgalom is hiányzott sokukból, de irigykedni tudtak).
Na szóval annyi a lényeg, hogy Mo-n természetes, hogy az antiszemitizmus erõsödik, ha a gazdaságban nagy bajok vannak, sokan nyomorba süllyednek, vagy ettõl félnek, nagy a munkanélküliség. De ez nem csak magyar jelenség, Németországban is ez történt a 30-as években.
Viszont a zsidóknak most nincs félnivalójuk, hiszen Izrael olyan hatalom amivel számolni kell mindenkinek. Aligha fordulhat elõ egy olyan zsidóüldözés, mint a II. vh elõtt és alatt, még ha sokan utálják is õket.
Jó pár tv csatorna arab kézben: Magyarországon melyik? Pláne melyik, ami az úgynevezett "fõsodratú" kitételnek megfelel?
"...freelac is belatta hogy az israeli hadsereg a legerkolcsosebb" - hát a zsidóknak az a szerencsétlenségük, hogy bár én beláttam, de sajnos a potenciális ellenfeleik nem.
Tudod, írtam már: két, számomra abszolúte érdektelen bagázs gyilkolja egymást halomra tõlem sok-sok ezer kilométerre, így hát magasról lesajnálom. Hogy miért teszem mégis tiszteletemet a véleményemmel? Az igazságérzetem, hogy hülyének próbálnak nézni a semmirekellõ trógerek...
Tudod, amikor azt olvasom, hogy az egyik szemita lerakétázza a másik szemitát, akkor ha nem is nevetek, de nem is érzek szomorúságot, és amikor bosszúból a másik szemita lelövöldözi az egyik szemitát... hát így van ez.
Egyébként jó kérdés az is, ha itt akkora rettegésben kell élniük, akkor miért nem mennek izraelbe, azért találták ki az egészet, hogy legyen hova menni, nem?
Én nem igazán foglalkoznék azzal, hogy a média kinek a kezében van, inkább még mindig az érdekel, hogy miért védik a zsidókat, hogyha nem azért, mert a hírekben azt látják/olvassák, hogy "bántják" õket.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Az mennyire elfogult már, hogy valaki egy menekult taborban meszarlo ember melett erver, mikozben par nulla aldozattal jaro raketazgatast meg elitel. Fanboyz rulz... 😊
Sok minden valtozott azert a regi idokhoz kepest es pl en Tobias es freelac fele kirohanasokat is ennek tudom be, hogy ok felnek.
Modjuk a zaido kezben van a media szoveg erdekes en ugy tudom jopar tv csatornanak arab tulajdonosa van de ez ugy is csak kifogas amivel itt elnek.
De azert a forum jo iranyba halad mert vegre Tobias es freelac is belatta hogy az israeli hadsereg a legerkolcsosebb, mas kerdes hogy sok szart csinalnak de ettol meg a titulus jogos lehet hamar ok ennyiszer raragasszak a jelzot. 😉
Persze, hogy az volt. Hát nem emlékezel, hogy az egyik vádlottnak - az ugyebár nem elkövetõ - kapcsolata volt kormány egyik szolgálatával?
kapcsolat
"...és a kutya nem szól hozzájuk... "
Mert kirekesztõek vagytok!!!
:-)
A cigány gyilkosságot meg hagyjuk... az sem lepne meg, ha valamelyik titkosszolgálat akciója lett volna. Nincs még egy ilyen toleráns, béketûrõ nemzet mint mi... ha máshol ezt csinálnák a cigányok ilyen mennyiségben mint nálunk, már hullahegyek lennének, vagy fallal vennék körül õket... ( lásd Szlovákia )
Az, hogy a politikusok mit beszélnek, számomra lényegtelen. Engem az érdekel amit látok, amit személyesen tapasztalok. Naponta járok a zsidónegyedben... tucat szám mászkálnak még az ortodoxok is, és a kutya nem szól hozzájuk...
Aki úgy gondolja, hogy a zsidók ma Magyarországon veszélyben vannak, az a véleményem szerint randán meg van vezetve. Még a cigányok sincsenek, pedig õk még látványosabban feszegetik a húrt...
Próbálkoznának így a szerbeknél... na ott lenne vonyítás...
www.smart-bus.hu
Live for nothing or die for something.
tömegmészárlás
ugyanaz
(Nyilván voltak téves információk, vagy abból levont téves következtetés, nem kétséges. De szándékos hazugság?)
El is hiszem, ha mutattok mondjuk csak ötöt a sok év alatt.
minden attól függ hogy tálalod milyen megvilágitásban a kurucz nem hogy elfogult de sötét demagóg, egy látcsövük van aztán kész abba meg bele van gravirozva a gyülölet.
De. Döntsük már el, hogy a kuruc hazudik-e, vagy csak a maguk módján veszik a tényeket, és esetleg a kényes kisebbség számára nem PC véleményt is leírják?
Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem hazudik valaki, addig a véleménye szent és sérthetetlen.
MINDEN témában.
;-)
www.smart-bus.hu
Ez pedig kizárólag a mi hibánk!
( A másik tábornak meg a náciktól való rettegésre van igénye... ha nem jelenik meg naponta valami félelem tápláló hír, akkor összezavarodnak! )
www.smart-bus.hu
A cigányok pár hetente megölnek, megerõszakolnak idõs embereket, csöndben van Erdõ Péter, és a köztársasáig elnök is. A környezõ országokban rendszeresen verik a magyarokat, szintén csendben van mindkettõ. Ha pedig esetleg valaki felemeli a hangját, akkor közlik vele, hogy ne legyen agresszív, és legyen tekintettel a szomszédok érzékenységére....
A pozitív diszkrimináció pont olyan káros mint a negatív. Amíg nem lesz egyensúly, és nem lesz mindenki a törvény és a média szemében egyenlõ, addig nem lesz változás...
www.smart-bus.hu
Én személy szerint nem igazán értem minek köszönhetõ a zsidók felé ez a fajta kivételezés, szimpátia, pozitív diszkrimináció nevezzük aminek akarjuk.
Persze egyszerûen el lehetne intézni annyival, hogy a médiát õk irányítják és emiatt vannak ilyen emberek, de szerintem aki ehhez a réteghez tartozik nem fogja azt mondani, hogy "igen, átmosta az agyam a média és azért védem õket", szóval nekik biztos van rá jobb magyarázatuk is 😊
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”