13596
H001.jpg
  • PSG 1
    Lassan Arafat foldi maradvanyainak vizsgalata is megtortenik...
  • PSG 1
  • ManoNegra
    Négy különböző mérget mutattak ki a toxikológiai vizsgálatok az egykori török államfő, Turgut Özal földi maradványaiban – jelentette a Today's Zaman kormánypárti lap.

Az 1989-ben megválasztott, részben kurd származású Özal szívbeteg volt, két évvel korábban koszorúérműtéten esett át. A hivatalos közlések szerint 1993-ban, 65 évesen szívroham végzett vele. Meggyilkolásáról régóta terjedtek spekulációk. Az egyik változat szerint az államapparátus jobboldali tisztviselői dönthettek arról, hogy elteszik az útból, mert az elnök arra készült, hogy kezdeményezze a kurd kérdés rendezését.

• Garfield
    A Hamasz alapító okirata
  • ManoNegra
    Egyébként azt hittem, ignorálsz engem.
  • ManoNegra
    De a Lakatos Mohamedeink nem arabok, azt Te is tudod.

De hogy a temahoz kapcsolodjon, sok magat magyarnak tarto de zsido, elment mas kerdes hogy az o gyerekeiket minek tartana itt par ember.

Az alapvető probléma nem csak az, hogy hogyan viszonyulnak hozzátok az emberek, hanem ti hogyan viszonyultok hozzánk! Radnóti Miklóst, Dr. Fejér Lajost, én is magát magyarnak tartó zsidó embernek tartom, és biztos voltak még sokan, de a meghatározó hang ma Magyarországon sajnos magyarellenes felhanggal van tele. Őszintén sajnálom, elhiheteted...
  • Strahd_
    En emlekszem 90 es evekben valaki sok penzt olt bele lett par Lakatos Mohamed de nem tudott akkora teret hoditani, Magyarorszag ellen dolgozik a tomeges elvandorlas is ami akar tetszik akar nem Fidesz es Jobbik eloretorrsevel csak felerosodott. De ide ez nagyon off.

(De hogy a temahoz kapcsolodjon, sok magat magyarnak tarto de zsido, elment mas kerdes hogy az o gyerekeiket minek tartana itt par ember. De a vilagon oket magyarnak tartjak megha Izraelbe mentek akkor is)
  • ManoNegra
    Demográfiailag mi is vesztésre állunk.
  • Strahd_
    Demografiat nezve nem csak Izrael hanem Nemetorszag, Franciaorszag es Anglia vesztesre all.

Anno volt egy erdekes video ami azt mutatta be hogy a par orszag pl Mexico es USA kivetelevel minden orszag muzulman lesz ( Magyarorszag is meg lett emlitve okkent az idegen gyulolet akkora hogy nem tud annyi muzulman bevandorolo letelepeni)

Minden orszag ahol 2 szulo 1 gyerek az atlag ott gondok lesznek VS 2 szulo 8 gyerekkel szemben
  • ManoNegra
    Valahol azt olvastam, hogy a palesztinoknak ugyan egyre kisebb területük van, de az etnikai, demográfiai statisztikát figyelve azonban, van mitől tartania Izraelnek. Persze ez lehet hogy nem így van, de ha mégis, akkor úgy tűnik, hiába a megfélemlítés. Viszont valamit ezzel kezdeni kell...
  • Solt
    Egy pillanat! Tehát minden alkalommal, amikor Izrael kitalálja, hogy ilyen-olyan indokkal innen-onnan lecsíp egy darabot, akkor a Palesztinok dolga az, hogy fül és farok behúz, békejobb kinyújt, és ennyi?

• fonak
    Mivel Izrael azt azért nem teheti meg, hogy egyszerűen kiirtja őket, hibás az okfejtés. Ez egyfajta aszimmetrikus hadviselés, ahol a dolgok propagandaértéke is nagy szerepet játszik. (De Izraelt sem kell félteni, ők is a saját érdekeik szerint tálalják a híreket.) Ha csak az számítana, hogy ki az erősebb, akkor már régen nem lenne "palesztinkérdés". (De ez nem csak erre az egy konfliktusra igaz, ha az ellenfél teljes kiirtása "beleférne", akkor Vietnám vagy Afganisztán is másként végződött volna.)
  • Leri927
    Ha a palesztinánaka a saját fennmaradása az érdeke, éa a szomszéd országnak van a világ egyik legjobban felszerelt hadereje akkor jobb ötletnek tűnik próbálni békülni velük (legalábbis amíg hasonló szintre nem tudnak jutni -> utána már lehet támadáson gondolkozni).

Ha a mártírhalál az állam öngyilkossága a cél akkor tökéletes úton haladnak.

Jelen taktikájuknak kb. anyi értelme van mint a géppuskállás ellen a szuronyrohamnak :P

És igen az erősebb kutya baszik. Ha nem tetszik h tevagy a gyengébb kutya akk el kell kezdeni gyurni, és nem idő előtt kötekedni az erősebb kutyával.
  • trident
    Igen, igen, csak már nem akartam a topikba írni.:)
    Csak akkor lehet tényleg átlátni a konfliktust, hogyha megnézzük a területi változásokat, cselekményeket (Nakba, telepesek) is. Cseppet sem egyszerű a képlet.:)
  • Solt
    Tiszteletben tartom! Ez még mindig korrektebb megoldás, mintha átcsapnál lekezelő személyeskedésbe...
  • ManoNegra
    Összeesküvés elméletek.
  • ManoNegra
    Ez benne van valami alapokmányukban mint a hamasznak Izrael leradirozása? Mert akkor megmutathatnád. Ne a kuruc fészbúk adatlapos kommentezőiből induljunk ki, Szegedi Csanád is kifejezetten antiszemita volt...
  • ManoNegra
    Az biztos.
  • ReszegKoldus
    Abból túl hosszú film lenne
  • HisF8
    Mármint minél radikálisabb? Azoknál, akik konkrétan minden nem muszlimot kiirtanának?
  • ManoNegra
    Nem szenzáció, csak azt mondom, hogy Izraelben sokkal radikálisabb a jobboldal.

Összeesküvés elmélet. Biztos, de azért az egyik gyanúsított dokumentáltan kapcsolatban volt a "katonai titkosszolgálattal", akit főkolomposnak tartanak, meg tagadja hogy széljobber lenne. Mellesleg mi az indíték? Mert nem bűnözőket öltek meg, hanem gyereket, meg munkába (!) induló embert... Viszont azóta is lehet visszamutogatni, rasszistázni, meg szívszorongató filmet forgatni. Remélem egyszer forgatnak filmet a zsákfalvakban száz forintért leölt öregekről is...
  • HisF8
    Megártott a sok összeesküvés-elmélet:) Nem csak őt. Az egész szélsőjobb egy nagy terrorszervezet, ami visszatartja őket az kizárólag a biztos bukás belátása. Amúgy nem értettem soha, hogy az miért szenzáció, hogy vannak zsidó szélsőjobbosok, minden kultúrában, országban vannak.
  • ManoNegra
    A romagyilkosságok legalább annyira lehet titkosszolgálati munka, mint szélsőjobbos, ahogy JFK is. Egyéb szélsőjobbos terrorszervezeteken meg mit értesz? Ugye nem Budaházyt?
  • PSG 1
    Mondjuk en annyi kiegeszitest tennek--mint velemeny--hogy ez a konfliktus elsosorban nem vallasi eredetu...
  • PSG 1
  • PSG 1
    Most olvastam, hogy torokorszag hivatalosan(!) kerte a NATO-t, hogy telepitsen Patriot utegeket a sziriai hatarahoz..
    Mi jar a torokok fejeben..? A terseg legerosebb hederejevel(Izrael utan),eros legvedelemmel,legierovel, rendelkezo orszag miert kerhet ilyen "segitseg"-et..? A leamortizalodott szir legiero fekentartasara..?Mi keszul valojaban..?
  • PSG 1
    "..JFK-t is lelőtték, de az USA mégsem nevezhető kommunista országnak.."

Mondj 1 "kommunista" orszagot ahol lelottek a vezetot..!!Ervelesbol 1-es..
    (Szadat-ot pl.kinyirtak,de o sem volt komcsinak nevezheto..
  • PSG 1
    Reszben egyetertek Veled, de az a franya valosag mindig arnyaltabb,mint ahogyan megprobaljuk leirni ezt a valosagot...Mert NEM mindenki elott all ott a"lehetoseg"(-ek halmaza) egyenloen es ez az "egyenlotlenseg" alapjaiban valtoztathatja meg a vegeredmenyt..Akarmit is szeretne az egyed..ha valaki azt mondja nekem, hogy pl. George Sorosnak, vagy B.Gatesnak ugyanannyi eselye van egy birosagi targyalason mint nekem,vagy az elet barmilyen teruleten, azt kenytelen leszek onveszelyes orultnek nyilvanitani..felesleges a peldakat sorolni, a dolog annal sokkalosszetettebb, mint ahogy felvetetted..Amugy ez itt asszem off, amiert bocs mindekitol...
  • HisF8
    Nálunk is voltak romagyilkosságok, illetve egyéb szélsőjobboldali terrorszervezetek. Akkor most ebből az következne, hogy a többség az ő pártjukat fogja - aligha. JFK-t is lelőtték, de az USA mégsem nevezhető kommunista országnak.

Ellenben nézd meg azt, hogy az arab vezetők miket nyilatkoznak, és miket tesznek. Hitler/Sztálin szintű (szerintem talán még ezek alatti) figurák, akik nem csak ráerőltetik magukat az országukra, hanem valóban nagy a támogatottságuk.
  • PSG 1
  • DanielT
    Persze, hogy lehet, vallás se kell hozzá.

"Ne légy barom, segíts ahol csak tudsz."

Ugye!

Az előző kommentre nincs erőm reagálni, nem azért, mert baj lenne a véleményeddel, csak hetekig lehetne pörögni a témán, annyit meg nem ér. :)
  • Solt
    Rossz vallásokkal találkoztál eddig... szakadj ki az iszlám, zsidó, katolikus vallási trióból, és kitágul a világ... meglátod, hogy lehet békében, összhangban, egymást nem eltaposva is élni! :)
  • Solt
    Az a baj, hogy ezután az "igen" után nincs "bővebben". Nálam az erősebb kutya baszik elve, az állatvilágba való. Az állatokat az ösztöneik vezérlik, náluk ez elfogadott, az embereknél viszont nem... Az embernél számomra nem elfogadható, amikor a másikon áttaposva próbál előre jutni. Igaz ez az egyénre, és igaz ez népek, nemzetek, országok szintjén is.

"Az a pár palesztín balfasz, aki egyre mélyebbre taszítja az országát a háborúskodással, sajnos nincs tisztában a lehetőségeivel."

Tehát szerinted egyértelműen ők a felelősök a kialakult helyzetért? Az nem baj, ha Izrael terjeszkedik, de az baj, ha aki az útjában van az ellenáll? Én értem félre, vagy tényleg ezt akarod mondani?

"Ahol a vallás az úr, vagy annak nevében követnek el cselekedeteket, ott a józan észnek helye nincs."

Ezt vallása válogatja... de az tény, hogy a közös gyökerekkel rendelkező zsidó és iszlám vallásra ez hatványozottan igaz! Sőt, igaz ez a katolikus vallásra is, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen mindhárman közös tőről fakadnak!

Azzal meg gondolom tisztában vagy, hogy Izrael jelenlegi működése tökéletesen analóg a vallási alapjaival! Mint ahogy az arab fanatikusok működése is...

Pont ezért kéne az általad említett józan észnek teret nyernie arra felé! Viszont az általad protezsált erősebb kutya baszik elve, az pont a vallási vonal!
  • Stockbauer33 #8618
  • DanielT
    "az emberiség szerves (és építő) része."

Mit adott az emberiségnek a vallás? Inkvición, a tudomány hátráltatásán, sarlatánságon, üldöztetéseken, háborúkon kívül?

Valóban építő egyébként, templomokat a buzi papoknak.

Ez már OFF egyébként, úgyhogy szerintem hagyjuk. :)
  • trident
    Oldalakra rúgna mindkét oldal terrorcselekményeinek és áldozatainak leírása. Mindkét oldalon államilag támogatva vagy szimplán csak "tűrve". Masszív tömeg a cionista lobbi és támogatói - bár igazad van: nagyobb a potenciál mint a tömeg.

re DanielT: a jó ember ismérve az erkölcs.
    Mind a vallás/spirituális ideák, mind a tudomány az emberiség szerves (és építő) része.

Nagyjából pont ezek a válaszok miatt nem is akartam beírni, végtelenül fáraszt az egysíkúság, na meg a személyes érzelmekből táplálkozó protestálás.

Ha pedig valaki szeretne egy érdekes filmet megnézni, ami nem tökéletesen érinti a topik témáját, annak tudnám ajánlani: Hol az ördögben van osama bin laden?
  • DanielT
    Ahogy írtam is már ma: A vallás méreg.

Műfajtól függetlenül, kizárólag a gyenge emberek irányítására való és azért születtek, hogy az egyéni vezetők egy náluk magasabb hatalom nevében uralkodhassanak a birkákon, akik félnek a mindent látó szakállas bácsitól és igénylik is, hogy vezessék őket. Keresztény, muzulmán, egykutya.

A primitív totem imádás mai korban elfogadott formája.

Ahhoz, hogy valaki jó ember legyen és jót cselekedjen, nem kell semmiféle vallás, csak józan ész.

"Ne légy barom, segíts ahol csak tudsz."

Az összes vallás bibliája ebből a mondatból kéne, hogy álljon.

Persze a nép egyszerű gyermekének ez nem elég útmutatás, nekik kellettek azok a frankó kis mesék, a példákkal, amibe nagyon klasszul és szórakoztató módon bele lehetett szőni a felsőbb hatalom létét és azt, hogy azzal jobb nem baszakodni.

Úgyhogy szépen kussolt a birka, leadta az egyháznak a tizedet, vagy amit épp kellett, dicsőíti allah-ot, meg a többi marhaság.

Persze a történetek közül van néhány állati jó, pl a mennyország az nagyon bejön nekem is, de sajnos van agyam, ami meggátol abban, hogy higyjek benne. :(((

• ManoNegra
    Lehet, de nehéz összehasonlítani a két ország politikai boszorkánykonyháját, már csak a geopolitikai helyzetből kifolyólag is. Tegnap olvasgattam Jichak Rabinról, sajnos kevés anyag van róla magyarul, de ez azért sokatmondó:

... A Rabin-kormány békepolitikáját persze nemcsak a szélsőségesek bírálták élesen, hanem a jobboldal egésze, sokan még azok közül is, akik az elhunyt politikust most őszintén gyászolják. Felesége, Lea nem véletlenül kérte számon a merénylet estéjén a Ramat Aviv-i rezidencia előtt mécsesekkel elvonulóktól: „Hol voltatok akkor, amikor azt kiáltozták neki: Egyedül vagy! Gyilkos, áruló vagy!” Ezek a jelzők egyébként enyhének számítottak azokon az Izrael-szerte évek óta látható jobboldali plakátokon, amelyek Rabin képmását Jasszer Arafat fejkendős portréjához tették hasonlatossá, vagy azokon a frissen megjelent fotomontázsokon, amelyek egyenesen náci egyenruhában ábrázolták a néhai kormányfőt. ...

link
  • HisF8
    A szélsőjobb általában minden országban pont ugyanolyan radikális, mivel kizárólag szerepzavaros elmebetegek, illetve tanulatlan hasztalan, pont ezért lecsúszott csőcselék alkotja. Mindegyikre igaz, hogy köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és egy bizonyos agyi szint felett már az óvodások, kisiskolások is pontosan látják rajtuk, hogy mifélék. A radikalizmus amúgy önmagában nem probléma, a gond az elmebajjal van.
  • ManoNegra
    Viszont a parlamentben jóval nagyobb erőt képviselnek mint a Vona, és ott a jobboldal sokkal radikálisabb mint itthon.