Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A pontjaidban pedig vagy pontatlanságból, vagy direkt csúsztatsz.
1. Lehet a csapadékképzõdést (=/= idõjárás) manipulálni nagyon kis területeten.
2. Ezt a pontot nem igazán értem, miért ássa alá az elnök renoméját, ha egy perzsa hírportál nyilvánosságra hozza.
3. blalabla
4. Semmi köze az elõzõkhöz, ami semmilyen formában nem támasztja alá a te következtetésedet.
A tény ennyi. Ezek fantáziadús összekapcsolása, nos, az tényleg fantázia mindaddig, míg valami konkrétabb bizonyítékkal alá nem tudod támasztani.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
1. Lehet idõjárást manipulálni.
2. Azzal, hogy ezt a cikket így ebben a formában megjelentették, aláásták az iráni elnök renoméját.
3. A 2.pontból az usa és szövetségesei húznak hasznot.
4. A haditechnikában sok olyan tényezõ van, amirõl fogalmunk sincs, ugyanis top secret.
Ennyit a tényekrõl. A többi színtiszta fantáziálás. Mindkét részrõl.
Nem, nem kérem számon rajta a domborzati viszonyokat, ugyanis te voltál az, aki kapcsán azt állítja, hogy simán elképzelhetõ egy komplett ország idõjárás-manipulációja. Ezeknek az érveknek köze nincs a szakmaisághoz, és ezért kérem számon rajtad azt, hogy a felépített logikai láncod egy dolog (tudod, belegondoltam, ahogy kérted), de akkor valami kézzelfogható igazolás is jó volna.
Szerintem nyugodtan lehet zárni a topikot. Akárhányszor feltámad 30 kommenten belül mindig ez lesz belõle...
Pekingben nyilván sokkal többet kell dolgozni azon, hogy ne legyen esõ, mint iránban.
Nem. Rosszul számolsz. Szólj egy mérnöknek, hogy segítsen <#beka2>#beka2>
Nézd! Amit meg molnibalage írt, az klasszikus példája a bullshitnek. Mivel õ elintézte annyival, hogy a faszi hülyeséget mond és kész. Gondolom a domborzati térképet és egyebeket rajta is számon kéred! Egyelõre érveket én hoztam. És messze nem elemzés, hanem egy szimpla gondolatmenet. A százalékszámítást se erõltesd nagyon...
Nézd, MB teljes joggal utasítja el az álláspontod, mivel semmiféle egzakt alapja nincs az általad elképzelt,semmivel sem alátámasztott dolgoknak, klasszikus példája a wishful thinkingnek, azaz semmiféle szakmai - földrajzi, meteorológiai - érv nem hangzik el, hanem az egyetlen érved az, hogy ha már korábban csináltak ilyet lokálisan (kínaiak, illetve a szovjetek), akkor biztos a Zamerikai Hadsereg - amelyiknek van egy csomó titkos kütyüje - országos méretekben is tud ilyet.
Én speciel hiányolom az elemzésedbõl mondjuk a domborzat, az uralkodó szélviszonyok meg mondjuk a vízrajz hatását az állítólagos iráni klímaszabályozásra, összevetve mondjuk Peking beépített területei által befolyásolt mikroklímájával. Te pusztán számok alapján hasonlítasz össze valamit, de egyetlen szakmai érved sincs. Ránéztél egyáltalán valaha is Irán domborzati térképére, hogy azalapján vajon mi lehet az oka a szárazságnak?
Szerintem ez most fejezd be...
Tehát 1%. Mivel irán amúgy is sokkal aszályosabb vidék, mint peking és nem is kell a teljes ország idõjárását ellenõrzés alá vonni és mellérakjuk, hogy ha kína képes x% hatásfokon mûködtetni a rendszert, akkor az amerikaiak biztos, hogy többször x%-ot képesek elérni (fõleg a hadsereg), akkor a százalékok közt máris nem százszoros lesz a különbség.
Bár én arra számítottam, hogy majd egy mérnök hoz számokat, de muszáj volt nekem...
Nyilván áramlástechnikai mérnökbõl az usában több van 😊
A konkrét ügyre: én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az usának létezik ilyen fegyvere. Hisz be lett mutatva, hogy polgári vonalon van mûködõ megoldás, korlátozott területre. Na most tegyél mellé egy akkora kutatóbázissal és légierõvel rendelkezõ országot (minden erõforrásával), mint az usa. És gondold tovább. Én csak ennyit kérek.
És ha netán létezik ilyen fegyver, akkor egy pillanatra sem kételkedek abban, hogy be is vetették/vetik.
Szóval ennek fényében gondold át válaszod meg annak fényében, hogy áramlástechnikai mérnök vagyok...
A többit nem válaszolom meg, mert nem tartozik a tárgyhoz és idõm seincs rá.
Vehetek a festékboltban olyan felületbevonó anyagot, ami a B2 bombázókon van?
Soroljam még, hogy mivel rendelkezik a hadászat, amivel a polgári cégek nem?
Szerinted mennyivel jár elõrébb a vegyi-kémiai-fizikai kísérletezés bizonyos fókuszpontokra a katonai k+f-ben, mint a polgáriban?
És hogy még egyszerûbben mondjam el: elõbb volt atombomba, mint nukleáris erõmû.
Na akkor ennek fényében gondold át újra a válaszodat!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Szerintem, ha szövegértelmezési képességed nem éri el egy 14 évesét, akkor inkább ne erõlködj...
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
"A kínai esõcsinálók azt tervezik, hogy az olimpia ideje alatt vagy esõre késztetik a felhõket, mielõtt elérnék Pekinget, vagy sóval szétoszlatva megakadályozzák a kisebb felhõk nagyobb méretûvé alakulását. Amennyiben ez nem sikerülne, csapadékképzõ magokkal "bombázzák" a felhõket abban bízva, hogy így csökkenthetik az egyes vízcseppek vagy jégkristályok méretét, amelyek ezek azután nagyobb valószínûséggel szertefoszlanak, mielõtt elérnék a talajt."
Tehát a technika rendelkezésre áll.