Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy valóban tudományos fórumon téged már rég kiraktak volna a sok személyeskedésedért, meg az alább olvasható kommented miatt is.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Molnibalage
Azt nem tudom, hogy egy elvben tudományos fórumról az ilyen szenyor lopez féléket miért nem kihajítani...? Pont olyan szintû trollkodást adnak elõ, mint az az idióta picsabanda Oroszországban a temploban...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fantáziálás =/= gondolkodás <#papakacsint>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Terelés. Az alapkérdésem az volt, ha szerinted olyan überprofik idõjárás-manipulációban, miért nem akadályozták meg a milliárdos károkat okozoó hurrikán lecsapását? Ennyi.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Látod, itt veszítette értelmét a további kommentelés a témában, mert ez részedrõl nem egy gondolatkísérlet, amire MB-t is kéred, hanem fix tény, amihez fabrikáltál magadnak valam logikai láncot, hogy miért tekinted valósnak.

A pontjaidban pedig vagy pontatlanságból, vagy direkt csúsztatsz.

1. Lehet a csapadékképzõdést (=/= idõjárás) manipulálni nagyon kis területeten.
2. Ezt a pontot nem igazán értem, miért ássa alá az elnök renoméját, ha egy perzsa hírportál nyilvánosságra hozza.
3. blalabla
4. Semmi köze az elõzõkhöz, ami semmilyen formában nem támasztja alá a te következtetésedet.

A tény ennyi. Ezek fantáziadús összekapcsolása, nos, az tényleg fantázia mindaddig, míg valami konkrétabb bizonyítékkal alá nem tudod támasztani.

Molnibalage
Igen, nincs ilyen helyzetekre méretezve. Egyébként kapott hideget meleget Bush, mert a Nemzeti Gárda helikoptereit a krónikus amortizáció miatt Irakba és Afganisztánba küldék és nem volt elég.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azthiszem elértünk arra a pontra, ahonnan se elõre, se hátra. De nem baj. A célomat elértem. Molnibalage is megmozgatta a gondolatait és végre írt néhány érdemi hozzászólást. Ez messze többet ér, mint a lesajnáló fikázó hozzászólása, úgyhogy részemrõl örülök. Az igazságot pedig nem valószínû, hogy valaha is megtudjuk... A lényeg, hogy gondolkodjunk. Már elõrébb vagyunk 😊

hát ezaz. Hogy jöttek ide (oda new-orleansba) a zsoldosok? Ráadásul automata fegyverekkel. Tán nem elégséges az amerikai rendõrség? A nemzeti gárda? Egy privát cég fegyveresei vigyázták a rendet(!?) egy amerikai városban. Baszott sok pénzért. Tényleg nem érted mit jelent ez?

Próbálj már gondolkodni! Ha létezik is ilyen, akkor éééén fogok neked bizonyítékot adni? Hozzam el neked a repülõt, amibõl kiszórják a cuccot? Vagy mit tekintesz bizonyítéknak??? Olvasd el, hogy mit írtam. Nem tudom mi történt iránban. De nézzük a tényeket:
1. Lehet idõjárást manipulálni.
2. Azzal, hogy ezt a cikket így ebben a formában megjelentették, aláásták az iráni elnök renoméját.
3. A 2.pontból az usa és szövetségesei húznak hasznot.
4. A haditechnikában sok olyan tényezõ van, amirõl fogalmunk sincs, ugyanis top secret.
Ennyit a tényekrõl. A többi színtiszta fantáziálás. Mindkét részrõl.

Csak hát az a baj, hogy mindenhol megjelennek, tökmindegy, mi a téma <#shakehead>

Kit érdekelnek a zsoldosok, és hogy jönnek ide? Éghajlatról beszélünk, ne próbálj mellébeszélni.

Oks, igazad van, én vagyok a fáradt. <#nevetes1>

Nem, nem kérem számon rajta a domborzati viszonyokat, ugyanis te voltál az, aki kapcsán azt állítja, hogy simán elképzelhetõ egy komplett ország idõjárás-manipulációja. Ezeknek az érveknek köze nincs a szakmaisághoz, és ezért kérem számon rajtad azt, hogy a felépített logikai láncod egy dolog (tudod, belegondoltam, ahogy kérted), de akkor valami kézzelfogható igazolás is jó volna.

Talán nem voltak ott bw zsoldosok???

Molnibalage
A konteó/NWO topik odébb van.

Szerintem nyugodtan lehet zárni a topikot. Akárhányszor feltámad 30 kommenten belül mindig ez lesz belõle...

Rendben, ezek általánosságok. Szóval milyen is a szélirány iránban? És milyen pekingben? Honnan érkeznek az esõfelhõk?
Pekingben nyilván sokkal többet kell dolgozni azon, hogy ne legyen esõ, mint iránban.

Na ez is egy érdekes kérdés. És ha elmondom egy aspektusát az ügyben, akkor talán magad is rájössz: blackwater zsoldosokat küldtek a térségbe rendet csinálni. Mekkora üzlet is ez?

Molnibalage
Nem, mert az számít, hogy milyen a széljárás és az, hogy mekkora jellemzõ térfogatból táplálkozik. Ha egy jellemzõ széliárny van, akkor teljsen mindegy, hogy az adott terület mögött mi van. Csak egy irányban kell esõt oszlatni. Helyben. Az, hogy egy adott ország egész idõjárást befolyásold..? Elképesztõ, hogy nem érzed az arányokat.

"Milyen 1%? Mármint 0,1%-ot akartál írni, ugye?"

Nem. Rosszul számolsz. Szólj egy mérnöknek, hogy segítsen <#beka2>

Nézd! Amit meg molnibalage írt, az klasszikus példája a bullshitnek. Mivel õ elintézte annyival, hogy a faszi hülyeséget mond és kész. Gondolom a domborzati térképet és egyebeket rajta is számon kéred! Egyelõre érveket én hoztam. És messze nem elemzés, hanem egy szimpla gondolatmenet. A százalékszámítást se erõltesd nagyon...

Szóval a területbõl nem lehet következtetni a térfogatra? Lol.

Továbbgondoltam, de nem fér a fejembe, hogy egy állítólag akkora kutatóbázissal és légierõvel rendelkezõ ország miért hagyta, hogy a természet egy felhõszakadás utáni alagsori szuterént csináljon New Orleansból?

Milyen 1%? Mármint 0,1%-ot akartál írni, ugye?

Nézd, MB teljes joggal utasítja el az álláspontod, mivel semmiféle egzakt alapja nincs az általad elképzelt,semmivel sem alátámasztott dolgoknak, klasszikus példája a wishful thinkingnek, azaz semmiféle szakmai - földrajzi, meteorológiai - érv nem hangzik el, hanem az egyetlen érved az, hogy ha már korábban csináltak ilyet lokálisan (kínaiak, illetve a szovjetek), akkor biztos a Zamerikai Hadsereg - amelyiknek van egy csomó titkos kütyüje - országos méretekben is tud ilyet.

Én speciel hiányolom az elemzésedbõl mondjuk a domborzat, az uralkodó szélviszonyok meg mondjuk a vízrajz hatását az állítólagos iráni klímaszabályozásra, összevetve mondjuk Peking beépített területei által befolyásolt mikroklímájával. Te pusztán számok alapján hasonlítasz össze valamit, de egyetlen szakmai érved sincs. Ránéztél egyáltalán valaha is Irán domborzati térképére, hogy azalapján vajon mi lehet az oka a szárazságnak?

Molnibalage
Valahol röhejes, hogy területi adatokkal jösz, mikor az idõjárás térfogati jelenség.

Szerintem ez most fejezd be...

Utánanéztem a mennyiségnek: Peking területe 16.808 km2, iráné 1.648.195 km2. A cikkben nem csak Pekinget írták, hanem a tartományokat is, de tekintsünk el ettõl!
Tehát 1%. Mivel irán amúgy is sokkal aszályosabb vidék, mint peking és nem is kell a teljes ország idõjárását ellenõrzés alá vonni és mellérakjuk, hogy ha kína képes x% hatásfokon mûködtetni a rendszert, akkor az amerikaiak biztos, hogy többször x%-ot képesek elérni (fõleg a hadsereg), akkor a százalékok közt máris nem százszoros lesz a különbség.
Bár én arra számítottam, hogy majd egy mérnök hoz számokat, de muszáj volt nekem...

Teljesen jó a példád. Nekem van egy ásóm, hogy lebontsam a gellért hegyet. Neked meg van ötszáz caterpillarod. Melyikünk fog látványos eredményeket elérni?
Nyilván áramlástechnikai mérnökbõl az usában több van 😊

Nem zavar, ha röhögsz rajtam. Az sem baj, hogy nem értünk egyet. És én sem vagyok meggyõzõdve arról, hogy mi is történt iránban. Én csak annyit mondok, hogy elképesztõen szûk látókörre utal az, ha sosem kételkedünk. Egyébként tipikusak a reakciók...
A konkrét ügyre: én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az usának létezik ilyen fegyvere. Hisz be lett mutatva, hogy polgári vonalon van mûködõ megoldás, korlátozott területre. Na most tegyél mellé egy akkora kutatóbázissal és légierõvel rendelkezõ országot (minden erõforrásával), mint az usa. És gondold tovább. Én csak ennyit kérek.
És ha netán létezik ilyen fegyver, akkor egy pillanatra sem kételkedek abban, hogy be is vetették/vetik.

Molnibalage
Látom nem érted a mennyiségi és minõségi közötti problémát. Egyszerûen lövésed sincs arról, hogy micsoda erõkrõl beszélünk az idõjárásnál. Mintha arról beszélnél, hogy ásóval bontod le a Gellért-hegyet. A helyi idõjárásbefolyásolás arról szól, hogy a hegy tetjére felviszel némi vizet. Kb. ilyen eltérés van aközött, hogy egy néhány km3-es légtérben bepróbálkozol egy felhõoszlatással meg ahhoz képest, hogy több tízezer km3-es légteret próbálsz befolyásolni, ami nem is lokális.

Szóval ennek fényében gondold át válaszod meg annak fényében, hogy áramlástechnikai mérnök vagyok...

A többit nem válaszolom meg, mert nem tartozik a tárgyhoz és idõm seincs rá.

A kettõ közt nincs ok-okozati összefüggés.

Te elég jól belelátsz a haditechnikába (respekt érte). Na akkor most gondolkodjunk együtt: mekkora a katonai és a polgári gps rendszerek pontossága közti eltérés? A harckocsikon alkalmazott réteges páncélzat pontos összetétele publikus? Rendelhetek olyanból magamnak egy bunkert?
Vehetek a festékboltban olyan felületbevonó anyagot, ami a B2 bombázókon van?
Soroljam még, hogy mivel rendelkezik a hadászat, amivel a polgári cégek nem?
Szerinted mennyivel jár elõrébb a vegyi-kémiai-fizikai kísérletezés bizonyos fókuszpontokra a katonai k+f-ben, mint a polgáriban?
És hogy még egyszerûbben mondjam el: elõbb volt atombomba, mint nukleáris erõmû.
Na akkor ennek fényében gondold át újra a válaszodat!

[NST]Cifu
Ha ezt akarjátok folytatni, nyissatok a gumiba egy topicot, vagy fejezzétek be. Ez mindenkire vonatkozik.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Aham.

Molnibalage
Leszarom, mert inkább legyen szar stílusom, minhogy buta és hülye legyek..

ReszegKoldus
Én sem feltétlenül hiszem el, amit mond az az elnök, bár ha mérlegre kéne tenni, hogy ki tudja jobban mi folyik Iránban, az iráni elnök, vagy egy magyar fórumra irogató emberek, akkor feltehetõen az iráni elnök felé billenne a mérleg 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Azzal nincs baj ha nem értünk egyet, nem fogok azért senki torkának nekiugrani.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pluskast
Meglehet, de, hogy akkor meg a fordítónak nincs esze vagy nagyon aludt hatodikban történelem és földrajz órán az holt biztos....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
*velük egyet

Pluskast
Mondjuk én azon csoporthoz tartozom akik azt mondják, hogy ez hülyeség, de félre értés ne essék én nem röhögök sem szenyor Lopez-en sem Manonegra-án, egyszerûen csak nem értek velük ennyit (már ha valamelyiktek így érezné akkor sorry).

Az inkább a fordító hülyesége lehetett (a "corn" a briteknél gabonát, búzát jelent, az USA-ban kukoricát).
immovable
<#eljen>
Vitastílus: <#levele>

Molnibalage
Látom ilyen rövid szöveg értelmezése sem megy. Ez csak Peking és környékére vonatkozik, nem egész Kínára.

Szerintem, ha szövegértelmezési képességed nem éri el egy 14 évesét, akkor inkább ne erõlködj...

ReszegKoldus
Nincs semmi és. Van aki az egyik csoporton röhög, van aki a másikon.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Na igen, de esõcsinálással lehet aszályt is elõidézni. Pl. itt írják.

"A kínai esõcsinálók azt tervezik, hogy az olimpia ideje alatt vagy esõre késztetik a felhõket, mielõtt elérnék Pekinget, vagy sóval szétoszlatva megakadályozzák a kisebb felhõk nagyobb méretûvé alakulását. Amennyiben ez nem sikerülne, csapadékképzõ magokkal "bombázzák" a felhõket abban bízva, hogy így csökkenthetik az egyes vízcseppek vagy jégkristályok méretét, amelyek ezek azután nagyobb valószínûséggel szertefoszlanak, mielõtt elérnék a talajt."

Tehát a technika rendelkezésre áll.

Molnibalage
Igen lokális területen lehetséges csak és az is csak esõ kicsapatásra alkalmas. Országos méretben nem lehetséges fõleg már csak a széljárás miatt.

Pluskast
Tudod ez kicsit olyan mint azok a régi régi szovjet újságcikkek, amikben azt írták, hogy a 90 éves öregasszony puszta kézzel megölt egy medvét. Enyhén szólva is megmosolyogtató...

ReszegKoldus
Szerintem csak annál lehessen, aki nem vallja be, hogy van neki <#gonosz1>

Pluskast
Nem érted a lényeget. Ha vélelem alapján kijelent valamit egy ország vezetõje ne csodálkozzon azon ha röhögnek rajta.

immovable
És?
ReszegKoldus
Ebben is lehet valami, ha azt linkelné valaki, hogy az usa milyen jó, hõs felszabadító, minden bizonnyal azt is lenne, aki elhinné 😊

immovable
Erre írtam, hogy bármi baromság belinkelhetõ, mindig van aki elhiszi. 😄
Te is bizonyítékot vársz? Bizonyítsd te, hogy nem így volt 😊