Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Strahd_
Az hogy lesz haboru Israelben szerintem tenykerdes, a hogy nikor? Kivel? Az ami a valtozo a kepletben.

Mondjuk ehhez sem kell szakerto 😉

Molnibalage
Olyan 2007 óta hallgatom a vészmadarakat. Azóta nem történt semmi...

Ez kicsit olyan, hogy egy álló óra is kétszer pontos naponta. Ha elég sokáig mondod, akkor lehet, hogy bejön és akkor persze majd jön a sok szakértõ, hogy "bezzeg õ megmondta". Az persze valahol vicces, hogy azóta n+1-szer megmondtam, hogy most sem lesz semmi. Mindig igazam lett. Fura, hogy nem tekintenek rám, mint szakértõre... 😊

Egyébként nem ez az egyetlen téma, hogy sok megmondóember van. Néha régen olvastam turbóoldalakat is, ha linkelték. Ott volt egy ember, aki bizonygatta, hogy 2009 tavaszán megindult az orosz haderõ nyugatra. Azóta is várom...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
A kérdés nem az, hogy kitör e a balhé Irán és Izrael között, hanem az, hogy mikor. Szerintem jövõ év eleje, tavasza. Remélem atomot nem dobálnak majd egymásra...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

cataflam02

One more story

Nem, meg kell tanulni a dolgokat a helyükön kezelni, így a zsidókat is.
A Szegedi Csanád példája jó ok arra, és egyúttal bizonyság arra, hogy a zsidó az "zsidó". Mondhatja, hogy õ bezzeg így meg úgy, meg így gondol izraelre meg úgy, bizony-bizony abban a pillanatban el kell hajtani a francba a normális emberek közül. nem kell neki rosszat kívánni, nem kell atrocitálni semmivel, csak menjen Isten hírével ahová való. És bizony ugyanezen példa jó arra, hogy mindenki pedigréjét jó alaposan le kell ellenõrizni, mert utólag derül csak ki, hogy ki a kakukktojás.

Ennél jobb példa nem is kell arra, hogy amikor elõítéletrõl beszélünk, vagy elõítélettel vádol valaki, akkor elmesélhessük ezt az ügyet, mint bizonyságot arra, hogy VAN ALAPJA a véleményemnek a zsidókról.
Strahd_
Amikor M. Krisztina nagysasszony lepett be pro Izraeli csoportba arrol is az a zsido tehet ertem 😉

Olyan a part amilyen a kovetoi 😉

Tétlenül nézte a CIA az amerikai nagykövetség elleni támadást

Az amerikai hírszerzés emberei közelrõl figyelték az USA bengázi nagykövetségének megtámadását, és bár többször kértek katonai segítséget, azt a parancsot kapták felettesüktõl, hogy ne avatkozzanak közbe.

Hmmmm...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

immovable
<#eplus2>
Tudom hogy Te is zs-kategóriás vagy, szóval irreleváns, amit a Jobbikról írsz. Nem a Jobbik váltott világnézetet, hanem ez a zsidó.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Strahd_
Hat igen ilyen ez a jobbik 😉

Gusztustalan, undorító, pfuj.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó példa arra, hogy mûködnek a beszervezettek...

www.smart-bus.hu

Strahd_
Palinko
azok örülnek ha valakivel leállhatnak gyakorlatozni 😄 de náluk is egyre nagyobb lesz a kiakadás a hadi kiadásaik miatt
A "3 ezer amcsi" a gond.

Palinko
3 ezer amcsi ezer izraeli, 3:1 hez arány ami majdnem megegyezik amit fizetnek. mi a gond?
Vasárnap az ugyenezen a napon kezdõdött polgári védelmi gyakorlattal párhuzamosan, de attól függetlenül kezdõdött az Amerikai Egyesült Államok és Izrael légierõinek közös hadgyakorlata.

A több ízben elhalasztott hadgyakorlat neve Austere Challenge 12, és célja Izrael légtere védelmének a gyakorlása ellenséges országok területérõl indított koncentrált rakétatámadás esetére.

Az Izraelben tartott gyakorlaton az EUCOM, az USA Európában állomásozó hadereje és az Izraeli Légierõ vesznek részt. A jelenleginél nagyobb közös hadgyakorlat eddig nem volt.

A Cáhál, az Izraeli Hadsereg szóvivõje hangsúlyozta: a közös hadgyakorlatot már két évvel ezelõtt megtervezték, így nincs kapcsolatban a régió aktuális katonai vagy politikai történéseivel. Célja a két hadsereg légelhárítási együttmûködésének gyakorlása és tökéletesítése.

Mind Izraelben, mind az Egyesült Államokban bejelentették, hogy a közös hadgyakorlatnak nem célja bármiféle üzenet közvetítése a körzetben folyó fejleményekkel kapcsolatban, és jellege kizárólag védelmi.

A gyakorlaton 1000 izraeli és 1000 amerikai katona a Izraelben, míg további 2000 amerikai katona más országokból vesz részt.

A négy hetesre tervezett közös hadgyakorlat költségébõl 30 millió dollárt az Egyesült Államok, 8 millió dollárt Izrael fedez.

Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.

Hát nem tudom, kétlem, hogy Izrael-barát kormány lesz Szíriában, ha gyõzneka felkelõk. Minél "demokratikusabb" egy arab ország, annál Izrael-ellenesebb lesz, mert az arabok nagy része Izrael-ellenes. Ez az egész "arab tavasz" ezért inkább nyugtalanítja õket.
Az USA Oroszországot akarja végleg kiszorítani a térségbõl, azért támogatja a felkelõket. Ha gyõznek, a "mudzsahedek" mehetnek tovább a Kaukázusba az oroszoknak befûteni, legalábbis ettõl tartanak az oroszok.
Aszadék elõbb-utóbb meg fognak bukni, csak a lakosság 25%-ra számíthatnak, a 75%-os szunnita többségre nem. Persze nyilván az alaviták a végsõkig harcolnak majd, mert ha veszítenek, a 2 millió alavita (Aszadék szektája) vagy idejében elmenekül, vagy csúnya halála lesz, a szunniták nem fognak irgalmazni egy olyan csoportnak, amely évtizedekig tûzzel-vassal uralkodott felettük.
Izrael és nagytestvére USrael csinálja a fesztivált ! Állitolag a Törökök a 800 km-es Szir-Török határon azt akarják hogy ne lehessenek Sziriai kormányerõk 50 km-es sávban ezzel is támogatva a lázadokat ( utánpotlási felvonulási területet adva nekik ) amiknek 95%-a külföldi zsoldos . Gyanus nekem hogy nem-e a CIA vagy MOSAD szervezte a Török területek akanavetõzését kiprovokálva a Török választ a szarul álló " felkelõk " megsegitésére . Szeretnének mindenáron a Washingtoni " Zsiráfok " Izrael barát kormányokat a környéken de szerintem ez forditva fog elsülni de õk tudják .
ReszegKoldus
Van ilyen kép Gázás verzióban is?

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Strahd_

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

zsoltioregon

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Strahd_
Pluskast

Pluskast
Tudtommal a kurdok kötöttek egy hallgatólagos megállapodást Asszaddal, hogy autonóm területet hozhatnak létre ha segítik õt a rezsim megvédésében. Szóval igen elvileg létezik ilyen megállapodás, amit nyilván a törökök nem néznének (néznek) jó szemmel.

cataflam02
Érdekes az egyszer biztos.. ki tudja még milyen játékszerek lehetnek az irániaknak elásva..

One more story

Iráni drónt lõtt le Izrael

Szombaton (október 6) reggel az Izraeli Légierõ kisméretû, pilóta nélküli, automata irányítású repülõgépet, úgynevezett drónt lõtt le Jeruzsálemtõl délre, a hebroni hegyekben.

Az elsõ vizsgálatok eredményei szinte bizonyossá teszik, hogy a fényképezõ és adatgyûjtõ képességekkel rendelkezõ repülõ alkalmatosság iráni gyártmányú és a Hezbollah emberei indították útjára Libanonból.

Útvonala valószínûleg a Földközi-tenger fölött vezetett a Gázai-övezetig, onnan repülhetett át izraeli területre, nevezetesen a Negev északi régiója fölé, majd útját kelet felé folytatva eljutott a hebroni hegyekbe.

Nem tudható, mi volt a drón célja. Maradványait azóta összeszedték és vizsgálják.

Távirányítása történhetett Libanonból, de lehet, hogy mûholdas vezérlésû volt.

forrás: izraeli hírlevél

Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.

Strahd_
Szerintem a torokok csak varjak hogy legyen provikacio, nem arrol volt szo hogy Kurdistan letrejohet a felkelok elbuknak? Vagy rosszul emlekszek?

Pluskast
Szerintem meg simán lehetett véletlen is. Amikor a szomszédban zajlott a szerb-horvát háború, Magyarországra is át - át hullott pár gránát. Szóval lehetséges, hogy a felkelõket célozták de szó szerint túl lõttek a célon. A felkelõk amúgy is rendszeresen elfoglalnak határ átkelõ helyeket.

PSG 1
Kozben Sziria bocsanatot kert az incidensert(nagyon helyesen)..Mire jo ez a provokacios taktika..? Abban nem nagyon hiszek, hogy veletlen volt..

\"one shot one kill..\"

America’s Future in the Mideast

www.tabletmag.com/jewish-news

PSG 1
Nem ertem mi oka lenne Sziria-nak, hogy provokalja a torokoket..Egy NATO orszag nyilt megtamadasa NEM sulhet el jol Sziria szamara(plane ismerve Torokorszag katonai potencialjat es " tulerzekenyseget") es kizartnak tartom, hogy ezt ezzel a szir vezetes ne lenne tisztaban..Ez felveti viszont azt a kerdest, hogy akkor ki(k)nek az erdeke..??

\"one shot one kill..\"

Pluskast
Max ha rendszeressé válik akkor eszkalálódhat, de szerintem ennek kicsi az esélye.

Csak egy tüzérségi párbaj, nem hiszem, hogy nagyobb balhé elõszele lenne.
PSG 1
"Az 100%,hogy a globalis idojaras pontosan nem befolyasolhato es nem is lesz az..."

Bocs.! Hulyeseget irtam "befolyasolhato" helyett,iranyithato-t kellett volna irnom..Befolyasolni tudjuk es tesszuk(megha akaratlanul is)..sajnos,mert neha a nem vart eredmennyeljar.. <#violent>

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Igazabol nem Neked kellene cimeznem ezt a valaszom,mert ebben a temakorben mindenkinek igaza van es senkinek..
Teny hogy tortentek(tortennek?) kiserletek(+ kulonfele modellek kidolgozasa) az idojaras megvaltoztatasara, de kimenetel elegge kerdeses..Ugyanis az idojaras a kaosz elmelet leirasa szerint latszik mukodni es a kezdeti feltetelek ismeretebol nem feltetlenul vezethetoek le a kimenetnel megvalosulo esemenyek..(pillango-effektus)
Tehat lehet a kerdesedre az a valasz, hogy pont egy ilyen kiserlet okoz(hat)ta a bizonyos hurrikanok nem vart pusztitasat..Ezt nem tudhatjuk, nincs bizonyitek(se pro, se kontra..)
Az 100%,hogy a globalis idojaras pontosan nem befolyasolhato es nem is lesz az..Pontosan a kaosz miatt..Lokalisan, statisztikai valoszinusegen alapulo elorejelzes viszonylagos pontossaggal adhato(pl.helyi idojaras-jelzes), de az,hogy a bp.-i idojaras(plane egy manipulacio) milyen befolyassal lesz pl. a krim-fsz idojarasara a kovetkezo 100 napban..hat ez sztm megjosolhatatlan...

\"one shot one kill..\"

[NST]Cifu
A topic megnyitva. Ha továbbiakban is egymással lesztek elfoglalva, akkor végleg bezárom, és nagytakarításba kezdek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Csakhogy nekem ingerem sincs téged felkeresni, még ha elküldesz "oda" akkor sem.

Molnibalage
No, jellemzõen az NWO-s maradnajk totál anonímak. Engem az nem talál meg 10 másodperc alatt, névvel, arccal, lakhellyel, aki nem akar. Szóval az arctaln részt tartsd meg annak, akira vonatkozik. Rám biztosan nem. Mindenhol ezzel a nickel vagyok fent.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem magamról beszéltem. :-) Régen ez bevet szokás volt, és nem volt semmi garancia arra, hogy az gyõz, akinek "igaza" van. Amúgy nem csak lõfegyvert lehetett választani. Tudom hogy az interneten vagyunk, még ha nem is igazán anonim, de a minimális tiszteletet itt is meg lehet adni a másiknak...

Molnibalage
Lehet, hogy szarul járnál vele, mert vannak, akik itt értenek a lõfegyverekhez...

Igazad van, a XXI század idiotizmusa, hogy ilyen hangnemért nem hívnak párbajra, és intéznek el egy mezõn...

Molnibalage
Nem értek egyet. Ez is a XXI. század tipikus idiotizmusa. Igen, van etkett, de egy dolog igazástartalmán a stílus nem változtat. Persze a balfaszok úri stílusban adják elõ hülyeségeiket, és ezzel igazolva látják magukat...

Az igazság -mint írtam- sosem derül ki. Vagy talán majd egyszer sokára...
Elképzelem, ahogy 1945-ben európába érkezett a hír, hogy ledobták az atombombát és micsoda pusztítást okozott. Na az akkori mérnökpalánták is bizonyára habzó szájjal utasították el az addigi tanulmányaik alapján nem létezõ energia meglétét.
És ezzel még mindig nem azt mondom, hogy az iráni elnöknek igaza volt <#nevetes1>

Nem csak az számít egy fórumon hogy igazad van-e, hanem az is, hogy azt milyen formában adod elõ.

Ehehe akkor álljon itt a tudományos megfogalmazásod a cikk kapcsán: "Ilyenkor érzem azt, hogy erre a bandára nemhogy atomfegyvert nem szabad bízni, de egy üveg tejet sem..."

Jajj de nehéz gondolkodni... ki fizeti a milliárdos kárt? Ki teszi zsebre a védelem (nem kicsi) profitját?

Molnibalage
Lehet. Viszont ennek mi köze van ahhoz, hogy nem állítok tudománytalan dolgokat és nem látok mindenhol konetót...?