Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amiért Dániel Péter is megy......

😄

immovable
A többiek akkor miért is menjenek Izraelbe?
Sippie
Mert õ nem palesztin? <#nemtudom>
immovable
Te miért nem mész Gázába és osztod onnan az észt?
Molnibalage
És? Megint csak az van, hogy a gyilkossági kísérlet szeritned OK, csak gyilkosság meg nem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

képtelen vagyok felfogni miért nem mentek már Izraelbe miért innen osztjátok az észt! nézzetek meg ilyen egy büszke harcos aki kész szolgálni a seregben a szivében dobogó országért!

he shells were reported to have landed in open fields, causing no injuries or damage

he shells were reported to have landed in open fields, causing no injuries or damage

Molnibalage
Nem értem továbbra sem, hogy mi a furcsa. A levegõben robban fel a gránát.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tudod, az az érdekes, hogy soha, sehol senki sem állítja azt, hogy a Hamasz figyelmes, meg jófiú, de érdekes módon valahogy mindig csak Izrael a köcsögszemét. Ha pedig felveti valaki, hogy mintha talán kissé egyoldalú lenne a szemlélet, akkor meg jön a távoli rokonokra való célozgatás.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Nekem csak a robbanást a földdel összekötõ füstoszlop miatt furcsák. A fehér foszforos tölteteknél jól láthatóan a semmi közepén robbannak, lásd ezt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Molnibalage
Megint rossza hasonlat. Ugyanis az egyik esetben nem halt meg senki. Ellenben a palesztín rakétázgatásba és aknavetõzgetésbe meg igen.

Szerintem, ha ennyire képtelen vagy gondolkodni, akkor inkább ne erõltesd...

Strahd_
de erdekes hogy bagatelizalni probalsz a peldaiddal , de ennel maradva szepen kacsakoveztek Izraelbe most meg kapjak a kenyeret cserebe

Sippie
És hol állítottam olyat hogy a hamasz figyelmes? Õ mutogatta hogy az izraeliek milyen hõsök hogy kímélik az ártatlan áldozatokat, én mutattam olyat ahol meg nem. Hatalmas troll vagyok, tényleg baz+.
Molnibalage
Totálisan elbaszott hasonlat, mert nem azonos alkamazásról van szó. A vádászfegyvernek mi köze egy vadászrepülõhöz amivel nem állatra vadászol? Semmi.

Ellenben az aknavetõ az egy tüzérségi eszköz, ahogy a 155-ös löveg is. Egyébként hány éves vagy?

Strahd_
ha minden honapban 20-30 kovet atdobalsz a rendor melle akkor lehet megprobal elkapni teged nemde?

Molnibalage
Mindkét kép valódi tudtommal a légvédelmi rakéták után nem ilyen képet látnál.

Molnibalage
Miért is? Egy 50 kg-os ember egyonlövése kisebb bûn, mint egy kétszerakkoráé? Még a magad által linkelt szöveget sem tudtad értelmezni. Mondjuk nem véletlen, hogy 1-2 mondatot böfögsz ide, mert láthatólag ennél hosszabb szöveg és összetett mondatok értelmezése meghaladja szellemi képességeidet...

Csak épp Pista bácsi nem ezt csinálja, és ezt mindketten tudjuk: Pista bácsi leginkább zsúfolt közterületeken szeret lövöldözni.

8250....de akkor megyek és egy kacsakövet átdobok a szlovákokhoz a dunakanyarnál majd ott az becsapódik mondjuk egy rendõr mellé....az felhivja a belügyminiszert az agresszió észlelése miatt és máris van indok,hogy szlovákia elkezdje bombázni mondjuk budapestet nemde? ,mert ugye elméletileg én agresszorkodtam elõször õk csak védekeznek!

Molnibalage
Megalol. 😊

ha Pista bácsi a fertõ tónál vadászat közben átlõ bécsújhelyre sörétessel az nem ugyanaz mintha felszáll 2 grippen magyar felségjelzéssel és kibasz 2 db 1 tonnás bombát.....

Strahd_
es kedves Susu nezd meg a datumot is amikor lottek es raadasul te linkelted be 😉 koszonom.

De legalabb ReszegKoldusnak megmutattad legalabb az idei ev hogy kezdodott.

addig is...

Akkor most emberiség elleni bûn a fehér foszfor használata, vagy sem? Olyan nincs, hogy "kicsit", meg hogy "csak akkor, ha X használja".

Õszintén megvallva nekem ez a kép gyanús.

1. Mindkét robbanáshoz egy-egy, a robbanási kútól jól elkülönülõ, szürke füstoszlop vezet.
2. A robbanásból ferdén, kúp alakban repülnek szerteszét a füstcsíkot húzó izzó darabok.

Összességében én ezt sokkal inkább légvédelmi rakétatalálatnak nézem, amikor is az elhárítás eltalálja a beérkezõ rakétát vagy aknagránátot, a szétrepülõ repeszdarabok pedig a rakéta/gránát eredeti röppályája körül kúp alakban repülnek tovább.

egy "terrorista" által ellõtt 2 gránát nem egyenértékü 2 tonna bombával ami Izraeli felségjellel repülõ katonai gép basz le...

linkeljek képeket mire használják?

Izarelt nem vonják felelõsségre erre 2 gránátról azonnal megirják,hogy az fehér foszfor volt....

Ezzel szemben a palesztinokat nem vonják felelõsségre a fehér foszforért, de Izraelt azonnal keresztre akarják feszíteni (képzavar! :-)) ugyanezért. Akkor most hogy is van ez?

Féligazságok puffogtatása helyett elõbb talán tisztázzuk azt, hogy a fehér foszfort pontosan mire is használják, jó?

A fehér foszfor katonai felhasználási formái

A fehér foszfor kapcsán itt a teljes képsorozat. Nos, ha ebben az állítólagos támadásban a fehér foszfort gyújtóanyagként használták, ahogy azt próbálják beállítani, nem pedig füstképzõként (lásd fenti link), akkor vajon miért sétálnak olyan nyugodtan mind a füst mellett, mind magában a füstben?

kedves butusok ezt azért raktam be,mert ilyen képek ellenére

Izarelt nem vonják felelõsségre erre 2 gránátról azonnal megirják,hogy az fehér foszfor volt....ezért tettem be az idézetet

Strahd_
van mar ra valasza Moszad volt, vagy propaganda az nem lehet hogy a dicso szabadsag harcosok ilyet csinaltak volna hisz csak 6 napja torent hogy megszegte izrael a tuzszunetet es kilotte a vezeruket aki szinten moszad ugynok volt de nemzeti hos is es akor csak a palesztinok elkezdtek vedekezni a gonosz izraellel szemben 😊 /* remelem jol osszeirtam 6 napi postjit osszegezve */

Hmmm, szóval már a palesztinok által kilõtt fehér foszfor tölteteket is a zsidók nyakába akarod varrni? Ugyan olvasd már el a forrást, ahonnan kikopiztad... Vagy a palesztinoknak ezt is szabad?

Strahd_
LOL sajat magadnak mondasz ellent? olvasd legalabb el amit linkelsz vagy becopy pastelsz. A haverjaid most is lovik Eshkol-t es erre belinkelsz olyan infot ami mutatja hogy a Hamasz lott egy Izraeli varost honapokkal ezelott ezzel alatamasztva az en igazamat megmutatva ki lott elosszor vagy ki az agresszor? 😊

Molnibalage
Megintcsak nem figyelsz. Ha Izrael nem létezik - a hamasz szerint - akkor nem állam, akkor miféle egyezmény vonatkozik rá...?

Elítélem a foszforozást morálisan? IGEN. Miféle egyezményt szegett meg vele? Tudtommal semmilyet, hiszen nem írt alá semmit és valaki szerint nem is állam. Várom annak az egyezménynek a linkelését, ami engedélyezi civilek válogatás nélküli rakétával és aknavetõvel való lövését. Ha már ennyire jogászkodni akarsz...

Jó lenne már valami koherens világkép vagdalkozás helyett...

(Egyébként világítógránátok alkalmazását megengedi az a bizonyos egyezmény, pedig azok is foszforosak. A képen egyébként tüzérségi gránát hatását látod, nem bombáét. Anno valaki azt mondta, hogy ez is világítógránát, de ebben én erõsen kételkedek, a fényviszonyok miatt sem lett volna szükség annak alkalmazására.)

"The Jerusalem Post reported that on 1 January 2012, two mortars were fired from Gaza into the area governed by the Eshkol Regional Council which were determined by the Israeli military to have contained white phosphorus; the shells were reported to have landed in open fields, causing no injuries or damage.<76> The newspaper stated that the Eshkol Regional Council filed a formal complaint with the United Nations, noting that the Geneva Conventions prohibit the use of phosphorus against civilians.<77>"

gondolom leesett már neked is ,hogy hiányosfitymáju kollégákak minden ami nem Izarelt magasztalja az konteó/összeesküvés elmélet,kitaláció,hazugság/hamisitás, logikai bukfenc,trollkodás,fail,szenzáció/hatásvadász dolog lehet csak és kizárólag!

tehát pl ez ,nem is foszforbomba és nem is egy iskolát lõttek vele ez mind csak kitaláció és CGI

igen ez 2008-as ,de ha 1 héten belül nem lesz megoldás megint elõveszik valószinüleg bár több egyezmény is tiltja a használatát ,dehát most mit izélem Izrael magasról leszarja az ide vonatkozó egyezményeket hisz még a büdös életben nem itélték el a háborús bûneikért ,de õk 70+ éve minden évben felveszik a hollókoszt éves diját.....

Molnibalage
Ennek megint mi köze van ahhoz, amit írtam...? Semmi. Az ilyem logikai bukfenceken ámulok és bámulok.

ReszegKoldus
Lehet, hogy érvelhetnék, viszont ezzel a filmmel ellentétben, azt sose láttam, mert nem érdekelt 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

troll? tehát aki nem Izarelt élteti 0/24-ben az Troll? olyan objektiv vagy mint a 19:00 órás hirek az ATV-n......

Molnibalage
Egy szóval nem említettem, szóval epic fail trollocskám...

Molnibalage
Valahogy csodás, hogy az ilyen konteószakgú szenzációhajhász filmeket sem vagytok képesek felismerni. Ennyi erõvel a zeitgeist nevû röhejes alkotással is érvelhetnél.

jétsszam ki a holokauszt kártyát ahogy ti szoktátok?

Strahd_
Ezt a kartyat mar probald elsutni a Palesztin fickora is akit kilottek, valami mast kerunk

Moszad

Strahd_
11:22 Man stabs guard at U.S. embassy in Tel Aviv; police arrests assailant.

Kivancsi leszek ki volt... Ha izralei akkor idiota, ha Palesztin akkor idiota

Strahd_
hatarok meg csak csak... inkabb itt a fovaros kerdese lesz a gond es akkor ugyanoda jutunk. Ami valtozott az a szent varos kerdese mert ugye egy vallasos ember a szent varosara csak nem lo.

Amit meg nem latok at miert jo a 2 vagott orszag mindegy hogy Izrael vagy a jovendo uj orszagrol Palesztinarol beszelunk em latom at hogy mukodne... ok ok USA ba sikerult Alaszkaval de ott kicsit masok a politikai helyzetek es igen lataktan terulet ellenteben Gazaval

ReszegKoldus
<#eljen>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

A kerdes nem ez hogy lesz e vagy sem hanem hogy milyen korulmenyek kozott lesz.

Na azt hiszem pont ezért nem lesz megállapodás, mert egyik félnek sem mindegy milyen körülmények között, milyen határokkal valósulna meg. Soha nem lesz béke...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Molnibalage
A helyzet nem ezt mutatja. 2000-es helyzet óta beláthatalan távolságba került sajnos ez. És a hamasz kicsit sem segít azon, hogy ez máshogy legyen...

cataflam02
Egyedül az USA nyalja Izrael seggét..
Az oroszok még véletlen sem támogatják Izraelt, de te már csak tudod a hivatalos médiákból.
Az Unió igaz, hogy elismeri azt, hogy Izrael megvédje magát, de felszólítja a támadások beszüntetésére mindkét államot. Arról nem is beszélve, hogy aránytalannak nevezte az Izraeliek bombázását.
Csõ

One more story

Strahd_
A kerdes nem ez hogy lesz e vagy sem hanem hogy milyen korulmenyek kozott lesz. En tamogatom legyen, lezarni utana a hatart West Banki Palesztina fele mert ott az orszag kezdjetek vele amit akartok majd az Arab testverek adnak nektek mindent ami kell nem kell tovabb Izraelen csungeni. Hosszu tavon szerintem ez a jo megoldas.