Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Strahd_
The rockets fired from Gaza toward Jerusalem may have caused injuries when they landed in Palestinian Authority-controlled territory in the West Bank.

A rocket that set off a red alert siren in Jerusalem Tuesday landed in an open area outside the city, near to Bethlehem

Ergo most Palesztin lo Palesztint nah itt kinek az oldalara alltok?

KÖszönöm, tényleg.

"ahogy a fajtádnál jellemzõ,"
"miért nem mentek már Izraelbe miért innen osztjátok az észt!"
"hiányosfitymáju kollégákak"

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Szerintem meg az arányok azok, amikre oda kéne figyelni. Magyarországnál maradva, vajon milyen számok jönnének ki ha megvizsgálnánk a cigányok által elkövetett, és a "magyarok" által elkövetett életellenes bûncselekmények arányát?

Arról nem beszélve, hogy az antirasszista lételeme a rasszista, különben a saját fontosságát kérdõjelezi meg. Muszáj neki minden bokorban rasszistát látnia, különben nem tudnak a gazdái politikai tõkét kovácsolni belõle, ergo nincs támogatás, és még a végén kénytelen lesz valami rendes állást keresni.

www.smart-bus.hu

én ilyen rendes vagyok! támogatom õket! csak húzzanak innen a rákba!

Tudom, hogy a koherens gondolkodást számonkérni nem a legbölcsebb, de azt végiggondoltad, hogy a szerinted zsidó hozzászólók számára az Izraelbe való kivándorlás ajánlgatása gyakorlatilag a cionizmus támogatását jelenti? <#eplus2>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ReszegKoldus
A "haverjaid" a #8240-bõl gondolom kevés, de most nem fogok jobban visszakeresni 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Tudnál mutatni példát ebben a topikban a "rokonaid", megy a zsidókkal egy kalap alá vevõ többesszám második személy használatához hasonlóra, csak épp ellentétes irányban?

Ez így nem igaz, mert ha fekete öl fehéret, akkor jönnek a rasszisták a fehér felsõbbrendûséggel, meg az ilyenkor szokásos elõítéletekkel. Az antirasszizmus pont ezért alakult ki, mert a fehér-fekete gyilkosságban is rasszista indítékot lát - azaz olyasmit, ami már létezett korábban is. Talán elõbb le kellene szokni a fehér felsõbbrendûségrõl...

Éppen ezért bullshit a rasszizmus, mert nem az elkövetõ a lényeg, hanem a tette, és pont ezt képtelenek elfogadni a rassisták, akik feltétlenül az elkövetõ személyével akarnak foglalkozni.

ReszegKoldus
Ezek a jellegû célozgatások a "másik oldalnál" is ugyanúgy megvannak egyébként.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Nem az "idõszámítás kezdete" a probléma, mert azzal ugyan sokmindent lehet magyarázni, de nem mindent; hanem az, hogy kizárólag az egyik oldal szempontjai érvényesülnek.

ReszegKoldus
Én olyasmire gondolok, hogyha fekete öl fehéret akkor nem szokott téma lenni, fordítva viszont egybõl elõjön a faji indíték, fel se merül, hogy egyszerûen A személy megöli B személyt.

rendben akkor beszéljenek a tények: 100 palesztin és 3 Izraeli halott.....akkor most hogyisvanez?

ReszegKoldus
Tény, abban az érvelésben a 99%-kal lehetne vitatkozni, más lenne a világ, ha valóban annyi lenne.

Én elfogadom, ha másnak más a véleménye, itt inkább abból van nézeteltérés, hogy máshonnan számolom, és más is máshonnan számolja, hogy honnan kezdõdött az idõszámítás a palesztin-izraeli konfliktusban, ennyi.

Bár én kerülöm, de a személyeskedés is lehet válasz (persze nem célravezetõ) a "másik oldal" által alkalmazott személyeskedésre.

(Szmájli természetesen lemaradt. <#vigyor3>)

Ilyenkor kezdek röhögni... Mert ugyebár eléggé kilóg a lóláb az ilyen "fajtád", "rokonaid" és hasonló szavak használatán, aztán valahogy mindig jön valaki, aki megpróbál racionális magyarázatot adni az egészre. Aki meg van gyõzõdve arról, hogy a témában a vele szembenálló véleményt megfogalmazó csak zsidó lehet, azzal felesleges bármilyen erõfeszítés is, zsigerbõl jön, nem józan észbõl.

Pedig a kép alján látható FB csoport törekszik a tárgyilagosságra.

Köszönöm, szép példa az egyoldalú szemléletre - szerinted is, szerintem is. (Mehetne akár Susarc "sörétessel Bécsújhely felé, Grippennel bombázni" szintén roppant tárgyilagos hasonlatához. <#crazya>)

Molnibalage
Ezek a rajzok semmiben sem különböznek a bevett propagandahúzásoktól.

A rajz, mint említetetm pontatlan. Ezerszám indítottak rakétákat és aknavetõ gránátokat a palesztínok és ere a válasz száz körüli bomba. Tehát darabra a bullshit rajzod pont hazudik, de oda se neki. Persze a bombákban és rakétákban levõ robbanóanyag mennyisége az más tészte, de ez a rajz a mennyiséget próbálja behazudni...

Egyébként meg háborúban mi mi tiltja meg az erõfölény alkamazását?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Hallod? Neked már fajtád is van. 😄
Az ugye megvan, hogy az antirasszizmus csak reakció valamire, ergo hogyan lehetne oka/gerjesztõje a rasszizmusnak?

Molnibalage
Láthatólag fel sem fogtad ami írok. Neked és a többi idiótának valami hobbija, hogy beszélnük valamirõl és aztán valami teljesen másrõl kezdesz zavagyválni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hiszen az a fontos hogy mi volt a bibliai idõkben, és nem az ami 60 évvel ezelõtt. <...>
De azért feltételezem a holokausztot azt teljesen elítéled.

Csak én érzek itt ellentmondást? <#ravasz1>

Sippie
Ja ezt csak neked kerestem meg 😉

Ezért egyoldalú a szemlélet.
Szóval ez szerinted egy tárgyilagos, elfogultságmentes érvelés volt?

Ez még mindig nem indok arra, hogy miért is lesz szerinted - is - az egyetlen igaz álláspont a palesztinoké, és miért lesz automatikusan elfogult azt, aki nem ért egyet ezzel? Továbbá miért is az elsõ gondolat az, hogy na, akkor biztosan személyesen érintett az ilyen személy, és miért képtelen tiszteletben tartani azt, hogy a másiknak egyszerûen más a véleménye? Ennyire nincsenek józan érvek, hogy marad az izomból való, érzelmi alapú, személyeskedõ attitûd?

Mert ugyebár van egy olyan lehetséges magyarázat is, hogy valaki zsigerbõl gyûlöli a zsidókat, és számára a palesztin-izraeli konfliktus csak egy újabb alkalom arra, hogy érveket szerezzen az irracionális, érzelmi alapú gyûlöletéhez. (Tudod, nem az érvek alapján gyûlöl, hanem a gyûlöletéhez keres azt alátámasztó indokokat, racionalizál.) Az ilyen emberbõl a tárgyilagos szemlélet teljesen hiányzik, igénye sincs arra, hogy az ellenérveket befogadja, számára csak azok az adatok, tények, információk léteznek, amelyek a gyûlöletét támasztják alá, minden mást figyelmen kívül hagy. Nos, ezen okból az ilyenekkel szintén nem érdemes vitázni, mert figyelmen kívül hagyja az ellenérveket; tutira nem az elfogulatlanság volt a jele az oviban.

ReszegKoldus
Ezt már régebben leírtam egy másik topikban, hogy szerintem a rasszizmust leginkább az antirasszisták gerjesztik/tartják életben.

Sippie
😄DDDDDDDDDDD
nincs történelmi alapja, akkor már teljesen megbocsátható, igazad van. Hiszen az a fontos hogy mi volt a bibliai idõkben, és nem az ami 60 évvel ezelõtt. Úgyhogy jobb is ha összecsomagolunk, és elindulunk keletre, hiszen a bibliai idõkben mi itt sem voltunk. És közben szólunk az USÁnak hogy szûnjenek meg létezni, mert csak fele annyi történelmi alapjuk van mint nekünk.
De azért feltételezem a holokausztot azt teljesen elítéled. Ha ennyire zavar az idetévedõ "hülyegyerek" akkor nevezzétek át a topikot "Izraelbarátok egyesületére" és nem lesz ilyen gondotok.
Egyébként rajtad abszolút meglátszik ez a felsõbbrendûségi komplexus, ahogy a fajtádnál jellemzõ, mindenki hülye csak te tudod az igazságot. Ahogy RészegKoldus írta, veled vitatkozni sem érdemes.
téged megver egy zsidó vagy egy cigány/ maradjunk a helyi problémáknál ,tiszetelt a kivételnek/ mi is történik? SEMMI megvert azt hali....sõt ha nagyon ugrálsz még azt mondja az agresszor te kezdted és csoki neked!
Mi van ha te kezded a verekedést és te vered meg valamelyiket nos akkor mindegyiknek eszébe jut a származása újfennt és neked csoki!
Amig ilyen világban élünk addig mirõl is beszélünk egyáltalán?
Vagy mikor a 2 USA elnökjelölt úgy kezdi a kampánybeszédét,hogy bármi történik az USA megvédi Izraelt...pfff....hol van itt az egyenlõség????

Pluskast
Ez egy barom.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ReszegKoldus
Biztosat én se tudok mondani, de egyrészt Magyarországról (már ha azt feltételezzük, hogy a többség innen ír) szerintem kisebb a valószínûsége annak, hogy hamas "terroristák" kommenteljenek, mint annak, hogy zsidó "értelmiségiek". Másrészt ez valamilyen szinten tényleg végsõ elkeseredés lehet, mert az ember próbál magyarázatot találni, hogyan lehetnek ennyire elfogultak, amiben a személyes érintettség például szerepet játszhatna.

Én mondjuk konkrétan senkinél nem kérdeztem rá ilyesmire, de ha beigazolódna 1-2 emberrõl, akkor már valamilyen szinten érthetõbb lenne a hozzáállás, viszont akkor velük vitatkozni se lenne érdemes, mert annak nincs sok értelme, hogyha elvárják az elfogulatlanságot miközben õk nem azok.

Molnibalage
A kép jobb oldalán levõ függõleges valami az szerintem egy mecset (?) két tornya, nem füstoszlop. A kép minõsége sajnos pocsék, de azért annyi látszik, hogy teljesen más síkban van. Egy függõlegsen fellõtt töltet miért szóródna ennyire oldaliárnyban? A kép szerintem valódi és sajnos tényleg azt mutatja, ami rajta van.

Strahd_
Filiszteusok <> arab
Arab = "palesztin" ergo azon a teruleten elo arabokat hivtak igy mind a fel milliot akik a britt mandatum alatt ot eltek. Palesztin(fallesztin, filiszteus) szo pedig voros haju magas hajozo nepre utal akik mas irasokban mint filiszteus emlitettek. Ezertbis lehetett hogy az alacsony novesu Izraelitakhoz kepest Goliat olyan hatalmas volt.
Araboknak semmi kozuk nem volt ahhoz a nephez bar valoszinuleg a leszarmazottaikkal keveredhettek mint ahogy az ott elo zsidok is.

immovable
<#nevetes1>
Jóóó, csak épp a képen ez a kettõ oszlop van, ami érdekes módon pont a robbanásba megy bele, ahonnan szétmennek a repeszek. Na mindegy, akkor legyen foszfortöltet.

Molnibalage
Menj!

Molnibalage
N+1-szer ragozott marhaság. 1946-ban nem volt olyan, hogy "palesztín föld", hiszen Palesztína, mint ország nem létezett. A palaesztín nép is pont olyan "nép", mint anno a "jugoszláv", "szovjet", vagy csehszlovák volt. A mai Palesztínának semmiféle történelmi alapja és elõzménye nincs, semmi köze a bibliai idõkban levõ valamihez, puszta névhasonlóság. Ez sem tudom hanyadszorra van már leírva itten...

Kicsit unalmas, hogy minden erre tévedõ hülyegyereknek el kell magyarázni az alapokat.

Strahd_
Mert ha elfogytak az ervek akkor elobb jon a zsidozas majd az en apukam rendor stilus 😉

Ezt a kérdést rengeteg alkalommal lehetett volna rendezni civilizált(abb) módon (lásd Molnibalage hozzászólásait), azonban volt, hogy pont a palesztinok nem voltak ehhez partnerek. Ezekután pedig különösen furcsa a feléjük billenõ mérleg.

Molnibalage
Más is történik a környéken. Attól, mert ott van füstoszlop nem jelenti azt, hogy bármi köze van a foszforos gránáthoz.

mert a világ 99%-a a hazug propaganda ellenére is tökéletesen tisztában van Izrael és a zsidók valódi arcával azért!

Akkor kérlek magyarázd meg, hogy miért lesz direktben vagy indirektben lezsidózva az, aki nem a palesztinok pártját fogja, ha szerinted nem ez a magyarázat?

Strahd_
Es jelenleg te Romadzsihistan mellet ervelsz. Hisz az is egy soha nem letezo orszag nemde?

Sippie
Nem feltétlen. Lehet még az oktatás által erõsen félrevezetett személy, vagy alapból buta is <#smile>
hát igen....nem csoda ,hogy csóringerek még a tanknak is nekimennek egy kõvel......
1956-ban nálunk is ez volt! Én is nekimentem volna akár puszta kézzel is!

utálom ezt a képet,mert a gyomrom kifordul tõle ha meglátom,mert még 1 ilyen népirtó nemzet mint a Zsidó nem nagyon leledzik a földkerekségen!

ReszegKoldus
Szerintem nem jól érted.

Hmmm, innen ismerõs ez a mentalitás, csak a jelzõk mások...

Sippie
Nem, dehogy. Véletlenül sem egyoldalú. Teljesen normális hogy bevonulnak valahova és az ott élõket kipaterolják. Gondolom örülnél ha holnap bejelentenék hogy Magyarország fele Romadzsihisztán lesz, és mondjuk ahol élsz onnan baromi gyorsan húzzál el.
Nekem az a két oszlop furcsa. Ha füsttel való elárasztás miatt alulról lõnék ki gránátot, akkor bazi nagy szélnek kellene lenni ahhoz, hogy ilyen szögben fújja el a darabokat - legalábbis laikus szemmel.

Szóval jól értem, hogy aki a palesztin álláspontot hangsúlyozza, az nem palesztin, aki viszont nem ért egyet ezzel, ráadásul ellenvéleménye is van, az viszont zsidó?

immovable
Még kimondani sem mered mi? 😄
ReszegKoldus
"The newspaper stated that the Eshkol Regional Council filed a formal complaint with the United Nations, noting that the Geneva Conventions prohibit the use of phosphorus against civilians"

A zsidók szerint mindenesetre nem szép dolog használni. 😊