Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor most én is feltennék egy kérdést. Te mit tennél a helyükben? Neki rontanál AK-val a merkavának? Szerinted mi lenne a megoldás Palesztin oldalról?

www.smart-bus.hu

Strahd_
"Molotov cocktail hurled at Jerusalem Light Rail;" es ez mi celt szolgal hogy a villamost megdobajlak molotov koktellal?

Én úgy vélem, hogy javarészt a stílus miatt kapjátok... lehet, hogy van kivétel, de az biztos, hogy nem mindenki kezeli olyan jól amit csináltok, mint én. Ugye, ha visszaemlékszel, nekem sem ment mindig... nálam is elpattant néha a cérna...

www.smart-bus.hu

Strahd_
Igen ENSZ katonak jok lennenek az utkozo zonaba, mas lenne akkor a gyerek fekvese... de sajna nem igy van

Strahd_
es akkor ez szamodra elfogadhatova teszi a civil celpontok tamadasat?

Most, ha azt mondom, hogy nem kéne "visszaütni" a provokációra, akkor én leszek a képmutató, mert bezzeg, ha Magyarországot érné ilyen támadás...

Ezt megelõzendõ, én nagyon szégyellném magam, ha Magyarország így viselkedne, és mélyen el is ítélném azt!

A megoldás meg lehetne akár ENSZ csapatok békefenntartása is... más lenne a szituáció, ha nem állandóan a bosszúálláson munkálkodna mindkét fél.

www.smart-bus.hu

Nem forgatok ki semmit, a célpontválasztás mentalitás kérdése, nem pedig katonai erõé: a tel-avivi busznál elhanyagolható az esély, hogy megakadályozzák a "szent harcot", a Merkava/katonai õrposzt viszont visszalõ, és még az a veszély is fennáll, hogy elõbb jut a Paradicsomba, mint hogy a szent feladatát teljesítené.

Továbbá szintén nem katonai erõ kérdése az, hogy a rakétákat ritkábban lakott környékrõl lövöldözzék: csakhogy egy ellencsapásnál akkor kevesebb az áldozat, ugyebár.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Kiforgatod a szavaimat! Ha egyenlõek lennének a feltételek, feltételezem katonai célpontokat támadnának.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem! De kiderült már, hogy egy gyerek robbantotta fel a buszt? A propaganda fotók itt nem játszanak. Vagy mégis?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Értem én, hogy a helyi busz nem tud visszalõni, és ezért egyszerûbb célpont, de nem tökmindegy, hogy a hitetlenek elleni szent háborúban a bomba tép szét vagy a Merkava 4 lövedéke? AZ utóbbi esetben kicsit jobb lenne a sajtója...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Strahd_
Akkor te ezaltal elfogadhatonak talalod a sajat gyerekeik felaldozasat mert nincs mas fegyveruk? <#shakehead><#conf>

ha azt a penzt amit segelykent kaptak iskolakra, iparra forditanak teljesen mas korulmenyek kozott elnenek Gazaban, de nem.. jobb nekik a Hamasal es ahogy most elnek... amit ezalatt a 1,5 honap alatt elpattogtattak a rakettakkal , granattokkal , lovedekkel baromi sokminden mast is lehetett volna kezdeni.
Izraeli oldalon is

Ez igaz. De gondolod, hogy ehhez folyamodnának olyan fegyverparkkal, mint az izraeli?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Strahd_
Miert az csak egyik oldal kivaltsaga? .)

<#eljen>

D9

Senki sem mondta, hogy felelõs vagy érte, de jól láthatóan van egyfajta magyarázatod arról, hogy úgymond másoktól kapjuk az ívet - viszont az álláspontod árnyalásához jó ha tudod, hogy a tények azt mutatják, hogy nemcsak a stílus miatt kapjuk.

Molnibalage
Továbbra sem vagy képes teljesíteni egy egyszerû kérést. <#violent>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az öngyilkos merényletekhez nem kell preciziós fegyver, csak másfajta célpontot kell kiválasztani.

Én értem az elméletet, de a gyakorlati megvalósítás kapcsán érdekelne a gondolat. A probléma ugyanis az a látszólagos ellentmondás, hogy habár a jelentõsebb katonai erõvel rendelkezõ fél mindent elkövet az ártatlan civil áldozatok számának minimalizására, a másik, elhanyagolható katonai erõvel rendelkezõ félnek viszont propagandacélból az az érdeke, hogy minél több legyen. Szóval ebben a helyzetben a túlzott erõ birtokosa mit tehetne azért, hogy csökkenjen az áldozatok száma?

Strahd_

ReszegKoldus
Valahogy könnyebb lenne sajnálni õket, ha olyan helyre mentek volna, ahol békesség honolt már réges-rég és semmiféle háborúra utaló jel sem volt emberemlékezet óta.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Pedig nem úgy viselkedsz, mint akinek akár óvóbácsija is lett volna... ezzel a stílussal az egyetemet szerintem ne hangoztasd, mert csak lejáratod magad... és a volt tanáraidat.

www.smart-bus.hu

A kulcs itt a "most" szócskán van...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Blablabla... A hozzád hasonlókat volt egyetmei tanárom egy figyelmezetetés után úgy vágta ki a vizsgáról, hogy ihaj. Válaszonál végre a feltett kérdésre...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez megint csak provokáció, semmi más. Amíg értelmesen beszéltél velem, én is úgy beszéltem veled, és az észrevételeidre reagáltam is. Ennek amit most csinálsz az idõrabláson kívül nem látom értelmét.

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Az illegális telepek felett nincs ellenõrzése sem hatalma a palesztín államigazgatásnak. Hol is vannak ezek a telepek...? Azért a hülyét nem kellene adni a másik oldalról sem...

És nekem ehhez mi közöm van? Esetleg úgy érzed én vagyok a felelõs másokért is?

www.smart-bus.hu

Miért csak abban az egyben mutassam meg? Egy hozzászólás határozza meg a viselkedéseteket?

www.smart-bus.hu

Strahd_
hol nott a terulete most Izraelnek? ezt vezesd le nekem kerlek.
Ha bevonultak volna Gazaba es felszamoljak gazat akkor megertenem amit mondasz

Gondolom az, hogy nincsenek precíziós fegyvereik.

Strahd_

nah jo mara abbahagyom 😊 jo ejt

Az a nem túlzott erõ, amikor az "áldozat" veszteségei nem jóval kisebbek, mint az "agresszoré"! Ha jóval kevesebb áldozat mellett még a területük is növekszik, akkor ott valami stimmel.

www.smart-bus.hu

És ez miért is akadályozza meg a Hamaszt, hogy a gránátjaikat ne mondjuk egy toronyház aljából eregessék? Mi akadályozza meg a Hamaszt, hogy katonai, államigazgatási célpontokat támadjanak? Lásd például a legutóbbi, tel-avivi buszrobbantást.

Molnibalage
Továbbra sem vagy képes válaszolni egy egyszerû kérdésre.

ReszegKoldus
Röviden: Elolvastam, bár a véleményem semmit nem változott tõle.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

No ezek azok a momentumok, amik miatt másoktól olyan stílusban kapjátok az ívet, ahogy.

Nota bene: Strahd_ is igencsak kapta az ívet egyes hozzászólóktól: nem a stílusa miatt, hanem azért az álláspontért, amit képviselt. Szóval a hiba lehet, hogy máshol van...

Strahd_

ReszegKoldus
megelõztél <#eljen>

nagyon sûrûn lakott területen vannak a célpontok.

Mivel a palesztinoknak nincs ritkán lakott területük valamiért ezért nem is lehetnek máshol a célpontok.

Kérlek mutasd meg, hogy mi volt a "gyalulás, lenézés, degradálás" a #8459-ben? Mert a #8461-ben már volt...

Strahd_
vagy azt is hogy az egyik inkabb megvedeni igyekszik a civiljeit a masik meg fel akarja hasznalni propaganda celokra

Strahd_
meg meg egy kis olvasni valo

???

Nem az áldozati szerepkörre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy szerinted nem elfogadható a túlzott erõ alkalmazása, és ezért kérdeztem meg, hogy akkor szerinted mi nem túlzott erõ?

Az áldozatok számában való eltérés nem feltétlenül vezethetõ vissza egyértelmûen a túlzott erõ használatára, mivel az is okozhatja, hogy nagyon sûrûn lakott területen vannak a célpontok.

Strahd_
Egy kis kepanyag mara

Ez így van... 😊 A lényeg a korrekt eszmecsere lenne, és egymás látókörének a tágítása... nem pedig egymás folyamatos gyalulása, lenézése, degradálása, stb.

www.smart-bus.hu

Strahd_
ha tartalomba egyetertenenk mindig akkor nem lenne mirol beszelni 😊

Nem! Garfield szokás szerint kiragad dolgokat, kiforgatja, majd megpróbálja a vitapartnerét a saját belemagyarázása alapján hülyének beállítani. A végén meg benyög egy konkrét kérdést, hogy aztán legyen mire hivatkoznia...

Te pedig szokás szerint képtelen vagy uralkodni magadon, és személyeskedés nélkül érvelni, vitázni.

No ezek azok a momentumok, amik miatt másoktól olyan stílusban kapjátok az ívet, ahogy. Én megpróbáltam a mai nap korrekt módon, felnõtt emberekhez méltóan beszélgetni veletek, de úgy látom erre nincs igény.

Strahd kivételével... stílust illetõen, vele normálisan lehet kommunikálni, ha az ember normálisan beszél vele. Más kérdés, hogy a tartalomban nem értünk egyet, de legalább nem mûveli azt amit ti ketten rendszeresen.

www.smart-bus.hu

Nem mindenki, csak kizárólag az, aki nem ért, vagy nem akar érteni magyarul.

www.smart-bus.hu

Strahd_
Innen látszik, hogy mennyire nem figyelsz, vagy, hogy mennyire nem a korrekt kommunikáció a szándékod... idéznék,

"Nyilván nem azt várom, hogy egyáltalán ne legyen áldozat, hiszen ez elég naiv elvárás lenne. Csupán azt mondom, hogy valami nagyon nem jó, mert az áldozatok száma közt drasztikus eltérés van, Izrael pedig egyre jobban terjeszkedik. Ha ezt a két tényt vizsgáljuk, akkor sehogy nem stimmel az áldozati szerepkör szerintem..."

Jelezd, ha ebbõl valami nem egyértelmû.

www.smart-bus.hu

Strahd_
ezt erdemes elovlasni. Legtobben lasd Susu ugysem erti meg, de akinek van gyereke az talan bele tud latni a dolgok moge. Ezt erdemelik a gyerekek es a szulok mert zsidok?