Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ne légy barom, segíts ahol csak tudsz."
Ugye!
Az elõzõ kommentre nincs erõm reagálni, nem azért, mert baj lenne a véleményeddel, csak hetekig lehetne pörögni a témán, annyit meg nem ér. :)
www.smart-bus.hu
"Az a pár palesztín balfasz, aki egyre mélyebbre taszítja az országát a háborúskodással, sajnos nincs tisztában a lehetõségeivel."
Tehát szerinted egyértelmûen õk a felelõsök a kialakult helyzetért? Az nem baj, ha Izrael terjeszkedik, de az baj, ha aki az útjában van az ellenáll? Én értem félre, vagy tényleg ezt akarod mondani?
"Ahol a vallás az úr, vagy annak nevében követnek el cselekedeteket, ott a józan észnek helye nincs."
Ezt vallása válogatja... de az tény, hogy a közös gyökerekkel rendelkezõ zsidó és iszlám vallásra ez hatványozottan igaz! Sõt, igaz ez a katolikus vallásra is, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen mindhárman közös tõrõl fakadnak!
Azzal meg gondolom tisztában vagy, hogy Izrael jelenlegi mûködése tökéletesen analóg a vallási alapjaival! Mint ahogy az arab fanatikusok mûködése is...
Pont ezért kéne az általad említett józan észnek teret nyernie arra felé! Viszont az általad protezsált erõsebb kutya baszik elve, az pont a vallási vonal!
www.smart-bus.hu
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Mit adott az emberiségnek a vallás? Inkvición, a tudomány hátráltatásán, sarlatánságon, üldöztetéseken, háborúkon kívül?
Valóban építõ egyébként, templomokat a buzi papoknak.
Ez már OFF egyébként, úgyhogy szerintem hagyjuk. :)
re DanielT: a jó ember ismérve az erkölcs.
Mind a vallás/spirituális ideák, mind a tudomány az emberiség szerves (és építõ) része.
Nagyjából pont ezek a válaszok miatt nem is akartam beírni, végtelenül fáraszt az egysíkúság, na meg a személyes érzelmekbõl táplálkozó protestálás.
Ha pedig valaki szeretne egy érdekes filmet megnézni, ami nem tökéletesen érinti a topik témáját, annak tudnám ajánlani: Hol az ördögben van osama bin laden?
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Mûfajtól függetlenül, kizárólag a gyenge emberek irányítására való és azért születtek, hogy az egyéni vezetõk egy náluk magasabb hatalom nevében uralkodhassanak a birkákon, akik félnek a mindent látó szakállas bácsitól és igénylik is, hogy vezessék õket. Keresztény, muzulmán, egykutya.
A primitív totem imádás mai korban elfogadott formája.
Ahhoz, hogy valaki jó ember legyen és jót cselekedjen, nem kell semmiféle vallás, csak józan ész.
"Ne légy barom, segíts ahol csak tudsz."
Az összes vallás bibliája ebbõl a mondatból kéne, hogy álljon.
Persze a nép egyszerû gyermekének ez nem elég útmutatás, nekik kellettek azok a frankó kis mesék, a példákkal, amibe nagyon klasszul és szórakoztató módon bele lehetett szõni a felsõbb hatalom létét és azt, hogy azzal jobb nem baszakodni.
Úgyhogy szépen kussolt a birka, leadta az egyháznak a tizedet, vagy amit épp kellett, dicsõíti allah-ot, meg a többi marhaság.
Persze a történetek közül van néhány állati jó, pl a mennyország az nagyon bejön nekem is, de sajnos van agyam, ami meggátol abban, hogy higyjek benne. :(((
... A Rabin-kormány békepolitikáját persze nemcsak a szélsõségesek bírálták élesen, hanem a jobboldal egésze, sokan még azok közül is, akik az elhunyt politikust most õszintén gyászolják. Felesége, Lea nem véletlenül kérte számon a merénylet estéjén a Ramat Aviv-i rezidencia elõtt mécsesekkel elvonulóktól: „Hol voltatok akkor, amikor azt kiáltozták neki: Egyedül vagy! Gyilkos, áruló vagy!” Ezek a jelzõk egyébként enyhének számítottak azokon az Izrael-szerte évek óta látható jobboldali plakátokon, amelyek Rabin képmását Jasszer Arafat fejkendõs portréjához tették hasonlatossá, vagy azokon a frissen megjelent fotomontázsokon, amelyek egyenesen náci egyenruhában ábrázolták a néhai kormányfõt. ...
link
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ha a palesztin szót kicserélnénk a hozzászólásodban ugyanúgy igaz a cionistákra.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
www.smart-bus.hu
Az a pár palesztín balfasz, aki egyre mélyebbre taszítja az országát a háborúskodással, sajnos nincs tisztában a lehetõségeivel.
Ahol a vallás az úr, vagy annak nevében követnek el cselekedeteket, ott a józan észnek helye nincs.
www.smart-bus.hu
"Azt jól értem, hogy akkor ezzel gyakorlatilag elfogadod az "erõsebb kutya baszik" elvet, és gyakorlatilag ha egy ország jobb, ügyesebb, erõsebb a másiknál, akkor terjeszkedhet, a gyengébb, ügyetlenebb, fejletlenebb meg alkalmazkodjon ehhez?"
a válasz igen?
www.smart-bus.hu
Az emberek nem így mûködnek!
www.smart-bus.hu
A helyretevõkkel is ez szokott történni. "Így mûködik a világ, a természet."
Elnézést, ez nem az a topik, de: <#nevetes1>#nevetes1>
Én is befejeztem az offolást.
"Ha pedig annyira szimpatikusak neked az arabok, miért nem költözöl oda? Tök magas az életszínvonal is, tényleg nem értem mi tarthat vissza..."
Oké. <#whatever>#whatever>
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Ez nem mindenki szerint nagy eredmény... De indulunk ki abból, hogy ez a mostani csak egy átmeneti állapot.
Az egyedüli ember, aki ezt rendesen átlátta (és talált kiutat) az Nietzsche volt - de õt, ha lehet kérni, ne a gyalázatosan silány minõségû követõi alapján ítéljük meg.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
ReszegKoldus: eleve leírtam kikre gondolok: Burke, Feyerabend, Kuhn és barátaik, illetve az az egész, ami belõlük kinõtt.
lényeg, hogy van egy probléma, és azt meg kell oldani.
Jelenleg a fejlett nyugat szempontjából mi is egy ilyen probléma vagyunk, csak mi engedelmeskedünk. Ezért nehéz nekem úgy gondolkodnom, ahogy azt te teszed. Érteni értem, csak elfogadni nem nagyon tudom.
"Az arabok nem találtak egy kiskaput, hanem mondhatni az ölükbe pottyant." - ez számomra teljesen ugyanazt jelenti, találtak/ölükbe pottyant, nem tök mindegy? lényeg, hogy van egy probléma, és azt meg kell oldani.
Az arabok találtak egy kiskaput abban a rendszerben, amit a fejlett világ alakított ki. Nekünk kell korrigálni a dolgokat, és helyreállítani a rendet.
Nem tudom hogy megy ez ott, lehet hogy a bevándorlók más elbírálásban részesülnek, de az a felsõbbrendûség ahonnan beszélsz az valami egészen elképesztõ. Egyrészrõl panaszkodsz, hogy ott nincsenek törvények, majd azt kifogásolod, hogy miért nem rúgunk fel minden törvényt, és szedjük el mindenüket. Érdekes. Ráadásul pont az segítette a királyt hatalomra, akiket szeretnél odaküldeni, hogy a kedvedre tegyenek. Magyarán pont azt láthatod ebben az esetben, hogy milyen az, amikor nyugat beavatkozik.
Ha pedig annyira szimpatikusak neked az arabok, miért nem költözöl oda?
Miért kellene odamennem? Én jól érzem magam itthon, veled ellentétben, akit már hallottam panaszkodni, hogy elvágyódik innen, mert itt olyan rossz. Az hogy úgy gondolom, hogy nem kell beleszólni más ország életébe, nem azt jelenti, hogy oda akarok költözni.
Azt jól értem, hogy akkor ezzel gyakorlatilag elfogadod az "erõsebb kutya baszik" elvet, és gyakorlatilag ha egy ország jobb, ügyesebb, erõsebb a másiknál, akkor terjeszkedhet, a gyengébb, ügyetlenebb, fejletlenebb meg alkalmazkodjon ehhez?
www.smart-bus.hu
Bírom az ilyen mindent összemosó relativizmust, mint itt most elõadsz. A világ azért tart, ahol, mert Európa szellemi tõkéje ezt lehetõvé tette. Ezek az arabok abból élnek, hogy olajuk van, maguktól semmire nem mennének, egy európai macska értelmesebb náluk. A teljesen érdemtelenül szerzett pénzükön megveszik egy másik kultúra termékeit. De miért kell ezt hagyni, miért fizet nekik a fejlett világ? Az egy dolog, hogy a II.VH után felbomlott a gyarmati rendszer, de miért kellett ennyire átesni a ló túlsó oldalára? A legtöbb volt gyarmat fejlõdött és nem csak gazdagodott. Az arabok, ha lehet inkább visszafejlõdtek miközben piszkosul meggazdagodtak. Magyarul van egy állam, amit a világ legsötétebb emberei laknak, akik ugyanakkor bármit megtehetnek büntetlenül, lásd alábbi videó (ha a youtube-ról elindulsz majd láthatod, hogy nem egyedi eset, hanem tömegjelenség; rendszeresek a behívott indonéz munkaerõ nõnemû tagjai elleni hasonló támadások - és ezek mind büntetlenül is maradnak).
Ha pedig annyira szimpatikusak neked az arabok, miért nem költözöl oda? Tök magas az életszínvonal is, tényleg nem értem mi tarthat vissza...