Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ma szavaznak Palesztináról az ENSZ-ben

Csütörtökön szavaznak a világszervezetben Palesztina "nem tag megfigyelõ államként" történõ elismerésérõl. A jelenleginél értékesebb státus megszavazása biztosra vehetõ, hiszen elegendõ a tagállamok egyszerû többségének támogatása. Mit foglal magában ez az új státus? ...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Az Izrael ellenes hackerek betörtek a NAÜ szerverére

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) elismerte, hogy az egyik szerverét Izrael ellenes hackerek feltörték.

Korábban egy ismeretlen csoport, amely magát Parasztunak nevezte, ami perzsa nyelven fecskét jelent, közzétette az oldalán több, mint 100 nukleáris szakértõ adatait.

A Parasztu egy petíció aláírására szólítja fel ezeket a szakértõket, hogy vizsgálatot indítsanak az Izraelben folyó titkos nukleáris fejlesztések ellen.

8662.....no comment:P

Ezek politikai nyilatkozatok, azok meg csak akkor õszinték, ha semmit sem mondanak. :-) Legalábbis egy csomó szempontot kell figyelembe venniük.

szabii98
mert tök elmennek az mellet, hogy valójában ki volt az agresszor. Persze ha jól belegondolunk, Izrael kezdte '48ban, dehát akkor is.

I met God. She's black

Nem értem miért érdekes, hogy a két tábor a saját oldalán állónak ad igazat. A magyar reakció a legszimpatikusabb.

szabii98
A nemzetközi reakciók részt ajánlom...majdnem a fél világ Izraelt találja hibásnak, érdekes felfogás :D

I met God. She's black

erre lehet varrogatni a gombokat.....

A videón elhangzó baráti beszélgetés magyarul:
Nõi hang: Miért? Mi van? Akkor mi van, na mi van?
Netanjáhu: Kapcsoljátok ki a kamerát, akkor talán ki tudjuk fejteni... Na, jó. (A kamera átszólag kikapcsolva – a ford.)
Netanjáhu: Az arabok jelenleg terrorháborúra összpontosítanak s azt hiszik, hogy ezzel megtörnek bennünket. A leglényegesebb most az, hogy mindenekelõtt csapásokat mérjünk rájuk. De nem ám csak egy csapást, hanem olyan fájdalmas csapásokat, amelyek elviselhetetlenül súlyosak. Mert egyelõre az ár, amelyet fizetniük kell, nem elviselhetetlen. A Palesztin Hatóság ellen átfogó, kiterjedt támadást kell intézni. Olyan helyzetbe kell õket hoznunk, hogy attól féljenek: minden összeomlik. Mert az attól való félelmük, hogy minden összeomlik, az hozza õket olyan...
Nõi hang: Pillanat. De a nagyvilág akkor megint azt mondja majd: mi van, önök megszállók?
Netanjáhu: A világ nem fog mondani semmit. A világ azt mondja majd, hogy önvédelembõl cselekszünk.
Nõi hang: Bibi, nem tartasz attól, hogy mit szól majd a világ?
Netanjáhu: Nem, kiváltképpen manapság nem, Amerikával (a hátunk mögött – a ford. kiegészítése) Én ugyanis jól tudom, hogy mi az az Amerika. Amerika olyan valami, amelyet könnyedén lehet befolyásolni, a helyes irányba terelni.
Gyermek: Azt mondják, hogy velünk vannak, de mintha...
Netanjáhu: Õk (az amerikaiak – a ford.) nem fognak zavarni bennünket, nem fognak zavarni bennünket (mármint az „elviselhetetlenül fájdalmas csapások” kivitelezésében – a ford.)
Gyermek: Másrészt viszont, ha mi csinálunk valamit, akkor õk...
Netanjáhu: Tételezzük föl, hogy mondanak majd valamit. Akkor mondanak... Az amerikaiak 80 százaléka minket támogat. Ez abszurd. Ekkora a támogatottságunk ott. Mi pedig azt mondjuk: Mihez kezdjünk ezzel... Nézd, az a kormányzat (Bill Clintoné – a ford.) szélsõségesen palesztinbarát volt, de én mégsem féltem attól, hogy manõverezzek ott. Nem féltem szembeszállni Clintonnal. Nem féltem szembeszállni az ENSZ-szel. A nemzetközi árat amúgyis én fizetem meg. Akkor meg elõnyösebbnek tartom, ha kapok is érte valamit.

zátható is a topik....

http://www.youtube.com/v/_w2KEwhXLaA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Molnibalage
Végighalgattam, de semmi egetrengetõt nem modott. Egy kompromisszumre hajló ember beszéde volt, aki azért mindkét oldalnak oda mondott és mivel sejthetõ, hogy hol beszélt, az egyik oldalnak kicsit jobban dalolt. Semmi különös. Számomra inkább az egész videóban az a legérdekesebb, hogy milyen kevesen látták.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ReszegKoldus
Pedig velem ellentétben biztos érdekesnek találnád :D
Szereti izraelt, elmondja, hogy a hamas egy terroristaszervezet, ami izrael megsemmisítésére jött létre és mivel nem jött be neki az iszlám meg a hamas stílusa, inkább keresztény lett és kémkedett 10 évig izraelnek. Szerinte izrael nem a probléma a közel-keleten, hanem a megoldás és a népének inkább tanulnia kéne a zsidóktól, a harc helyett.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Molnibalage
Nincs türelmem végighallgatni. Mirõl beszél?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ReszegKoldus
Nem tudom miért baj az, ha hasonló stílusban válaszolok, bár az igaz, hogy én még csak jobbikos se vagyok :)

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Strahd_
Mint ahogy a keleti blokk is egy koncentracios tabor volt hisz nem mehettek nyugatra... Bar nem tudom miert szamitottam ennel tobbre toled...

ReszegKoldus
Ááá butaság ahhoz hasonlítani, hiszen onnan ki is jutottak a "túlélõk" és azóta is kapják a "kártérítést"...

Strahd_
azon a reszen mar tul vannak, ezert is adtak at teljes gazat teljesen palesztin felugyeletnek, majd lezartak az Izrael fele a hatarokat , ami melle anno csatlakozott Egyiptom is es o is lezart a hatart amit azota reszlegesen megnyitottak. Erre szokott a sok tanult jobbikos mint koncentracios tabor utalni mert szerintuk ez ugyanaz.

Érdekes változat ez is: Kapja meg a teljes területet Izrael, aztán nézzük meg mit tudnak kezdeni a kialakult belpolitikai helyzettel.

Strahd_
Hamas Vezer fianak beszede... erdekes...

http://www.youtube.com/v/CVDVLWKeLys&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Strahd_
Erdekes vita....

http://www.youtube.com/v/lYB4pG3kHIY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&
color2=0x4E7AAB

PSG 1
Lassan Arafat foldi maradvanyainak vizsgalata is megtortenik...

\"one shot one kill..\"

PSG 1
<#eljen>

\"one shot one kill..\"

Négy különbözõ mérget mutattak ki a toxikológiai vizsgálatok az egykori török államfõ, Turgut Özal földi maradványaiban – jelentette a Today's Zaman kormánypárti lap.

Az 1989-ben megválasztott, részben kurd származású Özal szívbeteg volt, két évvel korábban koszorúérmûtéten esett át. A hivatalos közlések szerint 1993-ban, 65 évesen szívroham végzett vele. Meggyilkolásáról régóta terjedtek spekulációk. Az egyik változat szerint az államapparátus jobboldali tisztviselõi dönthettek arról, hogy elteszik az útból, mert az elnök arra készült, hogy kezdeményezze a kurd kérdés rendezését.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Egyébként azt hittem, ignorálsz engem.

De a Lakatos Mohamedeink nem arabok, azt Te is tudod.

De hogy a temahoz kapcsolodjon, sok magat magyarnak tarto de zsido, elment mas kerdes hogy az o gyerekeiket minek tartana itt par ember.

Az alapvetõ probléma nem csak az, hogy hogyan viszonyulnak hozzátok az emberek, hanem ti hogyan viszonyultok hozzánk! Radnóti Miklóst, Dr. Fejér Lajost, én is magát magyarnak tartó zsidó embernek tartom, és biztos voltak még sokan, de a meghatározó hang ma Magyarországon sajnos magyarellenes felhanggal van tele. Õszintén sajnálom, elhiheteted...

Strahd_
En emlekszem 90 es evekben valaki sok penzt olt bele lett par Lakatos Mohamed de nem tudott akkora teret hoditani, Magyarorszag ellen dolgozik a tomeges elvandorlas is ami akar tetszik akar nem Fidesz es Jobbik eloretorrsevel csak felerosodott. De ide ez nagyon off.

(De hogy a temahoz kapcsolodjon, sok magat magyarnak tarto de zsido, elment mas kerdes hogy az o gyerekeiket minek tartana itt par ember. De a vilagon oket magyarnak tartjak megha Izraelbe mentek akkor is)

Demográfiailag mi is vesztésre állunk.

Strahd_
Demografiat nezve nem csak Izrael hanem Nemetorszag, Franciaorszag es Anglia vesztesre all.

Anno volt egy erdekes video ami azt mutatta be hogy a par orszag pl Mexico es USA kivetelevel minden orszag muzulman lesz ( Magyarorszag is meg lett emlitve okkent az idegen gyulolet akkora hogy nem tud annyi muzulman bevandorolo letelepeni)

Minden orszag ahol 2 szulo 1 gyerek az atlag ott gondok lesznek VS 2 szulo 8 gyerekkel szemben

Valahol azt olvastam, hogy a palesztinoknak ugyan egyre kisebb területük van, de az etnikai, demográfiai statisztikát figyelve azonban, van mitõl tartania Izraelnek. Persze ez lehet hogy nem így van, de ha mégis, akkor úgy tûnik, hiába a megfélemlítés. Viszont valamit ezzel kezdeni kell...

Egy pillanat! Tehát minden alkalommal, amikor Izrael kitalálja, hogy ilyen-olyan indokkal innen-onnan lecsíp egy darabot, akkor a Palesztinok dolga az, hogy fül és farok behúz, békejobb kinyújt, és ennyi?

www.smart-bus.hu

Mivel Izrael azt azért nem teheti meg, hogy egyszerûen kiirtja õket, hibás az okfejtés. Ez egyfajta aszimmetrikus hadviselés, ahol a dolgok propagandaértéke is nagy szerepet játszik. (De Izraelt sem kell félteni, õk is a saját érdekeik szerint tálalják a híreket.) Ha csak az számítana, hogy ki az erõsebb, akkor már régen nem lenne "palesztinkérdés". (De ez nem csak erre az egy konfliktusra igaz, ha az ellenfél teljes kiirtása "beleférne", akkor Vietnám vagy Afganisztán is másként végzõdött volna.)
Ha a palesztinánaka a saját fennmaradása az érdeke, éa a szomszéd országnak van a világ egyik legjobban felszerelt hadereje akkor jobb ötletnek tûnik próbálni békülni velük (legalábbis amíg hasonló szintre nem tudnak jutni -> utána már lehet támadáson gondolkozni).

Ha a mártírhalál az állam öngyilkossága a cél akkor tökéletes úton haladnak.

Jelen taktikájuknak kb. anyi értelme van mint a géppuskállás ellen a szuronyrohamnak :P

És igen az erõsebb kutya baszik. Ha nem tetszik h tevagy a gyengébb kutya akk el kell kezdeni gyurni, és nem idõ elõtt kötekedni az erõsebb kutyával.
trident
Igen, igen, csak már nem akartam a topikba írni.:)
Csak akkor lehet tényleg átlátni a konfliktust, hogyha megnézzük a területi változásokat, cselekményeket (Nakba, telepesek) is. Cseppet sem egyszerû a képlet.:)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Tiszteletben tartom! Ez még mindig korrektebb megoldás, mintha átcsapnál lekezelõ személyeskedésbe...

www.smart-bus.hu

Ez benne van valami alapokmányukban mint a hamasznak Izrael leradirozása? Mert akkor megmutathatnád. Ne a kuruc fészbúk adatlapos kommentezõibõl induljunk ki, Szegedi Csanád is kifejezetten antiszemita volt...

Az biztos.

ReszegKoldus
Abból túl hosszú film lenne

Mármint minél radikálisabb? Azoknál, akik konkrétan minden nem muszlimot kiirtanának?
Nem szenzáció, csak azt mondom, hogy Izraelben sokkal radikálisabb a jobboldal.

Összeesküvés elmélet. Biztos, de azért az egyik gyanúsított dokumentáltan kapcsolatban volt a "katonai titkosszolgálattal", akit fõkolomposnak tartanak, meg tagadja hogy széljobber lenne. Mellesleg mi az indíték? Mert nem bûnözõket öltek meg, hanem gyereket, meg munkába (!) induló embert... Viszont azóta is lehet visszamutogatni, rasszistázni, meg szívszorongató filmet forgatni. Remélem egyszer forgatnak filmet a zsákfalvakban száz forintért leölt öregekrõl is...

Megártott a sok összeesküvés-elmélet:) Nem csak õt. Az egész szélsõjobb egy nagy terrorszervezet, ami visszatartja õket az kizárólag a biztos bukás belátása. Amúgy nem értettem soha, hogy az miért szenzáció, hogy vannak zsidó szélsõjobbosok, minden kultúrában, országban vannak.
A romagyilkosságok legalább annyira lehet titkosszolgálati munka, mint szélsõjobbos, ahogy JFK is. Egyéb szélsõjobbos terrorszervezeteken meg mit értesz? Ugye nem Budaházyt?

PSG 1
Mondjuk en annyi kiegeszitest tennek--mint velemeny--hogy ez a konfliktus elsosorban nem vallasi eredetu...

\"one shot one kill..\"

PSG 1
<#eljen>

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Most olvastam, hogy torokorszag hivatalosan(!) kerte a NATO-t, hogy telepitsen Patriot utegeket a sziriai hatarahoz..
Mi jar a torokok fejeben..? A terseg legerosebb hederejevel(Izrael utan),eros legvedelemmel,legierovel, rendelkezo orszag miert kerhet ilyen "segitseg"-et..? A leamortizalodott szir legiero fekentartasara..?Mi keszul valojaban..?

\"one shot one kill..\"

PSG 1
"..JFK-t is lelõtték, de az USA mégsem nevezhetõ kommunista országnak.."

Mondj 1 "kommunista" orszagot ahol lelottek a vezetot..!!Ervelesbol 1-es..
(Szadat-ot pl.kinyirtak,de o sem volt komcsinak nevezheto..

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Reszben egyetertek Veled, de az a franya valosag mindig arnyaltabb,mint ahogyan megprobaljuk leirni ezt a valosagot...Mert NEM mindenki elott all ott a"lehetoseg"(-ek halmaza) egyenloen es ez az "egyenlotlenseg" alapjaiban valtoztathatja meg a vegeredmenyt..Akarmit is szeretne az egyed..ha valaki azt mondja nekem, hogy pl. George Sorosnak, vagy B.Gatesnak ugyanannyi eselye van egy birosagi targyalason mint nekem,vagy az elet barmilyen teruleten, azt kenytelen leszek onveszelyes orultnek nyilvanitani..felesleges a peldakat sorolni, a dolog annal sokkalosszetettebb, mint ahogy felvetetted..Amugy ez itt asszem off, amiert bocs mindekitol...

\"one shot one kill..\"

Nálunk is voltak romagyilkosságok, illetve egyéb szélsõjobboldali terrorszervezetek. Akkor most ebbõl az következne, hogy a többség az õ pártjukat fogja - aligha. JFK-t is lelõtték, de az USA mégsem nevezhetõ kommunista országnak.

Ellenben nézd meg azt, hogy az arab vezetõk miket nyilatkoznak, és miket tesznek. Hitler/Sztálin szintû (szerintem talán még ezek alatti) figurák, akik nem csak ráerõltetik magukat az országukra, hanem valóban nagy a támogatottságuk.
PSG 1
<#eljen>

\"one shot one kill..\"