25
  • rigidus
    #25
    > vajon az íj, a kőkés, a dárda, kerék, hajó, repülő szerkezet első megalkotója is kiábrándult volna a technológiai fejlődésből, ha látja mennyi gyilkosságot követnek el, birodalmakat igáznak el az emberiség során.

    Ezeket a cselekedeteket nem az ij, kokes, darda, kerek, hajo kovetik el onmaguktol, hanem az ezeket alkalmazo elborult elmek. Az ij, darda kerek, hajo nem gyart napi rendszeresseggel tomegmeretekben elborult elmeket, az Internet igen. Mar egeszen kicsi, fogekony gyermekkortol.
  • Wilddog
    #24
    Te is csak egy energiaforrás vagy a Mátrixban.
  • t0ma
    #23
    hat nemtom te hogyvagy vele, de akik ma dontesi pozicioban vannak, azok sem IQ huszarok az tuti.
    egy cegnel ugyis az lesz vezeto, aki profitot termel. ahol ez meg nem lenyeg (pl az orszag vezetese) ott ma is szintiszta idiota mindenki.
  • nyaSGem
    #22
    Igen kedves Kornan, de 20 évvel ezelőtt az öregasszony arra mondta, hogy "ezek a mai fiatalok", amikor meglátott pl. egy hosszú hajú fiút, vagy egy csókolózó szerelmes párt.
    Manapság az öregasszony már arra sem mondja hogy "ezek a mai fiatalok", ha a szeme előtt zajlik le egy gyilkosságba torkolló "happy slap". :DDD
    Szegény öregeknek kitolódott az ingerküszöbük. Nekünk már erre nem lesz időnk, mert nem fogjuk megélni az öreg kort. ;D
  • Kornan
    #21
    Nagyon tényleg nem,csak abból indulok ki ,amikor én voltam olyan idős,akkor is sok helyről hallani lehetett ilyeneket:bezzeg a mai fiatalok!(öregasszony hangon kell felolvasni) :D.
  • LizardX
    #20
    "Nem kell aggódni,a legtöbb ember megkomolyodik,mire öregebb lesz.Meg nem mindenki ilyen,csak arányaiban több hülye ember fér manapság a nethez. :D "

    Sajnos akkor nem nagyon találkozol 14-18 évesekkel. Teljesen egyet kell értenem nyaSGemmel (#16), ez a generáció hulladék, és ha most az, akkor nem lesz más felnőtt fejjel sem. Persze nem a gyerekek tehetnek róla, hanem a szülők+nagyszülők, de ez a lényegen nem sokat változtat.
  • Csi9aa
    #19
    Az összes szén-olaj-gáz elégetését ne féjl, nemsokára megvalósítjuk ;)
  • Kornan
    #18
    "Ami a társadalmunkra vár úgy 15-20 éven belül, az maga a pokol lesz. Ezek a fiatalok akkor döntési poziciókba fognak kerülni, sokuk vezető személy lesz"

    Nem kell aggódni,a legtöbb ember megkomolyodik,mire öregebb lesz.Meg nem mindenki ilyen,csak arányaiban több hülye ember fér manapság a nethez. :D
  • Kornan
    #17
    De talán pl ha nem lett volna atombomba,akkor talán a hidegháború valódi háború lett volna.Nem ilyen egyszerű megmondani,hogy az atombomba megalkotása káros volt az emberiségre nézve,mert lehet mégnagyobb árat fizettünk volna,egy harmadik világháború formájában,ha nem készül el.És atomenergia használata nélkül talán már elégettük volna az összes szenünket.Talán!
  • nyaSGem
    #16
    "vajon az íj, a kőkés, a dárda, kerék, hajó, repülő szerkezet első megalkotója is kiábrándult volna a technológiai fejlődésből"

    Igen, meglehet, hogy kiábránultak volna. De ez most nem lényeg, mert egyszerűen rossz a felsorolásod. Olyan dolgokat soroltál fel, amelyek csak arra alkalmasak, hogy a Te meglátásodat igazolják, de nem objektív megközelítés.

    "és felteszem a kérdést, ha valaki csak a maszturbáló kiscsajokat, a warezt, játékot, filmet, iwiw-et és társait látja az interneten"

    Nos pont itt jön be a felelősség kérdése. Tudod az interneten nem csak olyan marha okos, kőkemény egóval rendelkező, véleményében és sziklaszilárd erkölcsiségében megrendíthetetlen emberek szörfölnek mint Te, hanem fiatal emberek, még nem kiforrott személyiséggel, akik bizony az internet jelenlegi viszonyainak köszönhetően 3 klikk után nem a relativitás elméletet magyarázó oldalra fognak rátalálni, hanem jó esetben pl. egy állatpornós oldalra.

    A mai fiatalok erkölcsisége, szociális hozzáállása, szolidarítása, felelősségérzete hihetetlenül alacsony szinten van, sőt egyenlő a nullával.

    Én 15 évesen, attól is elborzadtam, ha apám elmesélte, hogy látott egy autóbalesetet. Nézd meg ma, a különböző videomegosztó oldalakon, a legmegrendítőbb halálos tragédiákat naturálisan bemutató videókon fiatal gyerekek nem hogy megrökönyödnek, hanem élvezettel idiótán poénkodnak róla.
    Ami a társadalmunkra vár úgy 15-20 éven belül, az maga a pokol lesz. Ezek a fiatalok akkor döntési poziciókba fognak kerülni, sokuk vezető személy lesz. El sem tudjuk képzelni, milyen elferdítő hatása van pl. az internetnek a felnövekvő ifjúságra, de hamarosan ezt saját börünkön fogjuk tapasztalni.
    Nem mennék most bele mélyebben. A véleményemet 35 éves programozóként osztom meg veletek, tehát biztosíthatlak benneteket, hogy nem egy 80 éves degenerálódó öregember filozófiáját osztom. :DD
    Ja és remélem, hogy tévedek, de tényleg...
  • Csi9aa
    #15
    A felsorolt szellemi szemét nem lenne, ha nem ilyen irányba fejlődött volna az internet. Meg az emberi gondolkodás.
    Csak ennyit mondtam.
  • atomkrumpli
    #14
    talán az öreg arra gondolhatott hogy ne legyen úgy mint például az atombomba megalkotásakor. Létrehotnak valamit új/izgalmas dolgot aztán rájönnek az alkotók hogy ezt nem lenne szabad használni de már késő hiába tiltakoznak ellene. Az elkészítés közben nem gondoltak mindenre és meglett az ára. Lehet félreértem az öreget
  • tntcoder
    #13
    Nekem az egész életemet befolyásolja, a családomat, a karrieremet, mindent. Mintha kivándoroltam volna Amerikába, pedig otthon meg a munkahelyemen kockulok a gép előtt, és tanulok belőle, hozzáteszek ahol tudok, színvonalasan szórakozok, nem kell a mai magyar valóságra fanyalodnom
    Pontosan emiatt mondta az öreg Weizenbaum a cikkben is említett véleményét: "Olyan mesterséges világot hoztunk létre, ahol már nincs valódi tapasztalat". Vagyis ha elutasítod a valóságot - amiben pedig benne élsz - akkor Te magad erősíted meg a professzort.
  • bvalek2
    #12
    Az Internet hatalmas lehetőség, amit ő nem érthet meg, mert hiába vett részt a létrehozásában, nem szocializálódott benne. Nem tudja mire való, vegyük észre. Nekem az egész életemet befolyásolja, a családomat, a karrieremet, mindent. Mintha kivándoroltam volna Amerikába, pedig otthon meg a munkahelyemen kockulok a gép előtt, és tanulok belőle, hozzáteszek ahol tudok, színvonalasan szórakozok, nem kell a mai magyar valóságra fanyalodnom
  • Kornan
    #11
    Részben egyetértek vele,de ezzel a mondatával nem:"Weizenbaum felszólította a tudósokat, hogy intenzíven foglalkozzanak azzal a kérdéssel, hogy az egyes projekteket mely területeken lehet alkalmazni és ha szükséges, morális vagy etikai okokból legyenek képesek egyes programokat abbahagyni."

    Az eszközök,amiket a tudomány ad a kezünkbe többnyire használóik által válnak veszélyessé.Tehát ,az olyan kutatásokat nem kéne abbahagyni,amik jóra is felhasználhatóak,meg mondjuk ártó szándékkal is.Úgy gondolom sokan etikailag helytelennek tartják a genetikai kutatásokat,pedig sok jó is származhat belőlük,hasonlóan vélekednek a nanotechnológiával kapcsolatban is.Mindkettő felhasznáható rosszra is.De ha meggátoljuk a fejlődést ,abból hosszabb távon talán több rossz származik.

  • avman
    #10
    vajon az íj, a kőkés, a dárda, kerék, hajó, repülő szerkezet első megalkotója is kiábrándult volna a technológiai fejlődésből, ha látja mennyi gyilkosságot követnek el, birodalmakat igáznak el az emberiség során. ugyanúgy függünk a mezőgazdasági gépektől az élemiszer előállítása során, ráadásul ezek a technológiák lassan saját életterünket pusztítják el. 10% hasznos tartalom, na és? több, mint pl. amennyi anyagot felhasználnuk, mint mikor a búzából kenyér lesz. nem több, mint egy kiábrándult vénember, rengeteg szabadidővel, aki szűklátókörűen csak a saját maga kis szeletét látja, saját igazságát erőlteti. ellenben az utolsó feltesszük-e a megfelelő kérdést gondolatával egyetértek, és visszakérdezek, ő a megfelelő kérdést tette fel?
    és felteszem a kérdést, ha valaki csak a maszturbáló kiscsajokat, a warezt, játékot, filmet, iwiw-et és társait látja az interneten, annak van joga sírni, és észt osztani? nem inkább ő haszontalan, mert csak ennyit lát meg és/vagy használ belőle?
  • who am I 7
    #9
    Szerintem egyáltalán nincs elborulva.Meg azért, tök furcsa, hogy így vágja a témát, én nagyszüleim hozzá sem tudnának szagolni :D Meg nekik olyan idegen ez a téma, mint ide okinava, szóval respect neki.És valamennyire azért még jól is látja a dolgokat...Sok a szenny az igaz, de a TV-ben még tőbb (Még az ilyen részeges barmok videóival is egybvéve, hisz tv-ben is mutatnak ilyet...).És itt ami a leges legfontosabb, h interaktív és a rengeteg emberrel lehet kapcsolatba kerülni, ami elég fontos a fejlődés szempontjából.Sajnos a warez,pornó meg ilyenek azok fogják a legnagyobb részt elfoglalni mindig is (legalábbis tárhelynagyságban :D ).Azért rengedeg fontos, news oldal is van, fórumok, stb...csak jól kell keresni.Minden megfér itt egymás mellett.
  • Narxis
    #8
    Igaza van az öregnek, az internet egyik fele spam a másik warez meg pornó!
  • Csi9aa
    #7
    Az Internet nagy hányada sajnos valóban szenny (ld youtube.com "viccesvideok" pl. részeg falusi emberekről, kisebbségiekről; myvip, iwiw, blog oldalak nagy része, stb)
    A meglévő eszközök használata is a degenerálódás felé tolul el (messengerben webcam előtt maszturbáló kiscsajok, "csetszeksz" - szánalmas)

    A "webkettőnulla" (profit)mozgalom pedig erre a hullámra épít ki szolgáltatásokat, támogatva a jelenség elharapódzását... Szomorú. Az ember lassan önmagát degradálja a legalantasabb állattá.
  • uniu
    #6
    sztem is kicsit megborult mar oreg korara... Restpects meg minden, de nem o lenne az egyeduli kivetel.
  • Wilddog
    #5
    Szeretnék én is ennyire elborult lenni és azt hiszem jó irányban haladok. :)

    A 90% szeméttel azt akarta mondani szerintem, hogy nem egészen arra használjuk az internetet, amire valójában kitalálták. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy katonai célokra kellene felhasználni, hanem sokkal inkább tudásanyagok rendszerezésére.
  • assdf
    #4
    Hja... Mondjuk ha megnézné hogy mi folyik pl a chat.hu-n egyből szivinfarktus kapna szegény öreg. És ha tehetné visszacsinálná az egészet :)
  • t0ma
    #3
    hat en nemtom. bar lehet, hogy nem a cikkbol kene kiindulnom, de nekem inkabb egy elborult elme utolso megnyilvanulasai jutnak eszembe.

    90% szemet a neten. es? mas hirforras (ujsag, TV) 99%-a az. az az 1% meg manipulalt...

    abszolut nem vagom, mit akar a csavo.

  • LOTR|Atocha
    #2
    Egyetértek! Szerintem is nagyon igaza van! Jó fej lehet az öreg. :)
  • Camouflage
    #1
    Te jo eg, mennyi mindent lehetne tanulni tole ..