milyen játékkal kezdted?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja igen a 2 legnagyobb nevet kihagytam: Price of Persia és az Another World még 286-on

Na lássuk csak:
Az 1. gépem 286-os volt. Volt azon Wolfenstein 3d, illetve Spear of Destiny Dune 2, X-wing, Day of the Tentacle, Stunts meg valami bughalmaz amit Microsoft Windows 3.1-nek hívtak.
A 2. gép 486-os. Itt meg ugye Doom 1-2, Tie Fighter , Terminal Velocity(jó kis 3d ûrhajós shoot em up) Tyrian (szintén shoot em up) Jazz Jackrabbit és még sorolhatnám. A többi már történelem.

Hedgehunter
Ha mar kocka kocsik akkor itt a masik:
D. Derby 2

DJ Skyline
eszembe jutott még valami az elsõk közül:
Wacky Wheels valakinek rémlik? 😊

CD-s játékok közül meg ezek:
NFS SE

Top Gun: Fire at will

Carlos
Asszem az elsõk között ez volt:

Þór vígi þessi rúnar

Én Videoton TV-foci-val kezdtem próbáljátok ki ti is !
Carlos
áááááááááááááááááá...ISTEN!!!
Nekem még megvan a dobozos verzió, 4 lemez és vagy 250 oldalas kézikönyv!
Kéééééész...

Þór vígi þessi rúnar

Nagyon sokat toltam még a Dune 2-t meg a Lemming-eket is. 😄
Nascar Racing (1994)
LeonSilver
1985
C=64
48k ZX Spectrum

Elite,JetSet Willy,Impossible Mission,Fort Apocalypse,The Last Ninja,Test Drive,Street Road, és a többi...

Az E.L.I.T.E pedig nem "ürhajoszimulátornak csufolt izé" volt hanem a maga idejében a legjobb játék volt ezekre a kisgépekre.
Akikkel beszéltem itt-ott ( fórumok,személyes találkozók ) azok mind szerették.Lehet, hogy mai szemmel ( és tegnapival is ) kissé butuska grafikája volt de ami a lényeg ( és ami igen sok mai játékból hiányzik) nagyon hangulatos játék volt.Órákat ellehetett vele tölteni úgy, hogy az ember észre sem vette az idõ múlását.Nekem ( is ) például volt egy francia kockás, nagy füzetem amibe írogattam, hogy melyik rendszerben mit érdemes venni illetve oda mit érdemes szállítani.
Szóval a régi játékoknak nemvolt ilyen csillivilli garfikája de sokszor többet értek mint a mai társaik.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

hen-tes
Uhh, ez mekkora volt.. emlékszem faterommal toltuk mindig.
Bár a csónakos pálya jobban bejött. A kocsiknál volt egy kanyar amit le lehetett vágni..😄
A teljes sosem volt meg.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

soulhunter
sokoban, elite ( ez vmi ürhajoszimulátornak csufolt izé), vmi nullgrafikás motor és autoverseny - a versenypályák ua-ok vtak, csak a járgány volt más - (ja, és hála az EGAemunak, mivel monochrom monitorom volt, ami alatt 33 MHz-s proci ketyegett) 😊 , magicland dizzy, és amikor lett VGA monitorom, akkor jazzjackrabbit, kommander keen 1-6, wolfeinstein 3D (nem shareware, hanem teljes),aztán amikor 66 MHz-s procis lett a gépem,akkor doom 1-2, meg az,amiben fogkefe is volt fegyverként, meg az ellenség csirkék vtak 😄 , UFO: Terror From The Deep (alias X-com) , Duke Nukem 3D, aztán quake 1-2, és igy szép sorjában majdnem az összes FPS, aztán lett 200 Mhz-s intel procim, akkor NFS2 SE, NFS High Stakes - a havas pályákkal szenvedtem rendesen 😊, aztán NFS HP, HP2 - (sajnos a PU kimaradt) - majd FPSmánia tört rám (kiemelném a HL1-et a hosszusága miatt, és az AVP1-et, ami nagyon überkirály lenne, ha nem fagyna le az "alien életerõ csiknál, ami ugye a loading-ot szolgálná, mivel aliennel már az 1. pályán se jutottam tul, az összes többivel még a bonus 5 pályát is megcsináltam), aztán TR 1-2, és rájöttem, h szar, azota ha TPS, akkor DMC3-nál kezdõdik a mérce, nem holmi PoP: SoT-WW-T2T -nál 😄

szal ilyenekkel kezdtem 😊

h az alcimhez is szoljak:
kinek mi a normális játék 😊

Sajnos az X-Com interceptort esélytelen beszerezni, ugyanigy az FPS X-com játékot is (X-Com: alliance v mi a cime), pedig kivi lennék rá, mé is huzta le a az akkori PC-GURU,Chip magazin, meg az, ami most Gamestar néven van az ujságárusoknál (nemtom mi volt régen a neve, még a '90-es évek elején)

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

havercsotány
búgó csiga , meg az a tv-s pingpong I . I

grizzly21
prehistorik 2, majd mario

desigo
ez is nagy királyság <#worship>
degenerator
nintendo-n a mario és a tank in the city volt a nyerõ.
aztán jött egy p2es, duke nukem, doom 2, commandos. dune 2000

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

PrasCo
Az nem az idclip volt?
PrasCo
...Ugyanez! 😄 C64 powwaaa...
Mekkora szó volt már akkoriban? 😄 Na meg a Commodore Világ újság... azok még arcok voltak.
Ami az iskolai 386-okon volt:

Stunts (nem csináltak még jobb autós játékot nála!)
F29 Retaliator (avagy Retal)
LHX (helikopter szimuláció)
Mario (Valami 4 pályás klón)
Ski (szép CGA grafika! 😄)

és persze: Doom 2

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

w77d
jaja, az lessz az!

wesker24
Arra én is emlékszem valami Ski volt a játék neve !! Mert csak egy SKI.exe-bõl állt maga a játék !!
w77d
volt régen egy játék, ahol különbözõ téli játékokat kellett játszani (hógolyózás, síelés, seggencsúszás)! Az jó volt, de már nem tudom a nevét

bardocz
tök durva,hogy ma már telefonra vannak olyan szintü játékok,mint 10 éve gépen😊
wolf eistein 3d pl telefonra oroszul laborytory 3d néven van,és sznte ugyan az😊 csak abba már van oldlazás😄
AntiHero
Elsõ PCmen elsõ játék:

A Driver volt:

2. pedig az Alien vs. Predator:

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

KG21
1990-ben apámék hoztak Németországból egy Gameboy-t, ez az egy játék volt elõször csak rá. Apám többet nyomta rajta, mint mi tesómmal 😄

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

bardocz
volt még egy olyan játék is,hogy mi voltunk a télapóval,és az ajándékokat kellett kivinni a megfelelõ házakhoz,úgyhogy egy nyuszi kergetett,akit csak hógolyóvsl lehetett elkergetni,annka nem tudja valaki mi volt a neve?
wesker24
És ezzel is egész jól eljátszottam annak idején !!

wesker24
Na meg ezzel játszottam sokat régebben 1-2 rész !!

wesker24
Giana Sisters

bardocz
azt egyszer próbáltam de nem jött be,meg 2 pályán ott akadtam el,amikor tovább mertem menni,hogy nem tudtam ugrani XD
w77d
asszem falonátjárás

Rip
Nekem is <#zavart1>

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

bardocz
az mire volt jó?😮 ezt sajnos nem ismertem,akkor lehet tovább merek menni<#rinya>
w77d
azt én hardon is többször végigtoltam XD

w77d
az idbeholdi-t ne felejtsd ki 😊

bardocz
jah,és természetesen iddqdidkfa-val😄DD
bardocz
doom2-vel menyit játszottam régen úristen😊 csak fostam a játéktól,és mindig csak az elsõ pályát vittem végig,meg a második elejét 😄DD
bardocz
jazz jackrabbit 2 de jó játék volt,menyit játszottam vele,és aszem csak a demo volt meg,de azt végigvittem vagy ezerszer😄
N o N a m e
uhh mennyi retro játék.. felevelenedik a szép gyerekkorom.. még mindig játszanék egy pár játékon 😄
nynenynenynenysneee

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

tarti19

bocsi a bénázásért😊

tarti19
jó öreg Duke Nukem😊
http://www.hardwareoc.hu/upload/news/14005_duke2.jpg
UI.: sajátoméval természetesen, mielõtt félreértés lenne...

tarti19
én is szoktam vele jáccani😊
de azért nemártana komlyabbra venni a figurát😊

desigo
csak kár,hogy leragadtál annál...
wedge31
LOL <#nevetes1>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

én pöcsömmel jacotam elõsször 😛

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

erdekes hogy annak idejen milyen jol eljatszogattam ezekkel az egyszeru kis 2d-s jatekokkal, es milyen jo visszaemlekezni rajuk. a 3d-s jatekoknal valahogy nem erzem ugyanezt.
a nevét nem tudom, de C64-en volt egy játék amiben egy kis fehér helikopterrel kellet vmi erdõféleségbõl kimenteni a kis fehér embereket😊
az volt elsõ játék amivel játszottam😊

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Chester1
Indy 500 volt assze, a neve

Jazz Jackrabbit

Ezek az elsõ játékaim közt voltak