Golyózápor - Az év filmje. Pont.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Meg nem hiszem hogy mindenki Rekviem egy álomért mélységû filmeket néz éjjel-nappal.
A célját eléri,szórakoztat és megnevetettet:D
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
mint ahogy azt is újságírói túlzásnak tartom, hogy a war "kíméletlenül elcseszett". szerintem simán egyszernézhetõ-de szórakoztató film, korrekt akciójelenetekkel, ráadásul akciófilmben meglepõen csavaros sztorival.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Én is láttam és egyetértek veled. Azt a szart hozza amit igér...
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Láttam a bemutatóját, azt ígéri, amit hoz.
Az más kérdés, hogy egy ilyen címre, hogy "golyózápor" milyen motivációval mennek be az emberek. A célközönség meg amúgy torrentezik.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Most nem tom mért kell leszólni Beluccit egyébként.. "miért nem adta lejjebb" esetleg mert jó szerepnek gondolta, mint ahogy van akinek a film is tetszett. Szvsz tökéletesen rá illett a szerep.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
Vége a világnak és nem szóltatok? Ejnye!
Max a hét filmje... helyenként undorító, de leginkább túlzó spagetti akció.
Crank nekem is sokkal jobban bejött, Bruce Willis féle Die Hard kategória nyomába sem ér. Monica Bellucci - Malena vs Golyózápor tükrében, nem értem mi van a szinésznõvel miért adta le ennyire. Ennél sokkal többre hivatott.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha ennek a filmnek a létrehozásával az volt a készítõk célja, hogy indulatokat gerjesszenek ( amit erõsen kétlek ) akkor kiváló munkát végeztek. Évekig csak olvastam az itteni filmkritikákat ( mire végzek, sokan azt fogjátok gondolni, hogy nem is kellett volna ezen változtatnom :D ) ez a "mû" viszont már írásra kényszerített. A filmnek vitathatatlanul vannak jó pillanatai, ( pl.: amikor a kicsi születésénél Smith nem elvágja, hanem legkézenfekvõbb megoldásként egyszerûen ellõvi a köldökzsinórt stb. ) összességében mégis akkora csalódás, hogy nem tudom magamban tartani a véleményem.
OK, hogy egy jó színésznõ bármilyen szerepet el tud játszani, de nem biztos, hogy el is kell játszania azt. Személy szerint Monica Bellucci-t sokkal nagyobb színésznõnek tartom annál mint amit ebben a filmben mutatni tudott. K*rvát ( a filmvásznon és nemegyszer a forgatási szünetekben is ) karrierjük elején toporgó színésznõcskék szoktak bevállalni. Neki semmi szüksége nem volt erre. Gondolom a gázsira és az amerikai hírverésre már annál inkább. Ezért is kiábrándító az egész, hogy pont a legócskább filmekre jellemzõ "megélhetési színészkedést" juttatja eszembe. Clive Owen is erõfeszítés nélkül, rutinból, fapofával dolgozza le a maga 86 percét. "One for the money, two for the show."
Ez a film csak a Rodriguez és Tarantino által elindított B-kategóriás reneszánszt próbálja meglovagolni. Azzal a különbséggel, hogy míg Tarantínóék úgy készítettek filmet, hogy csak úgy tûnjön, mintha B-kategóriás lenne, addig ez kõkeményen az is lett. Végeredményben ez B-kategória 2007 ( szerintem ). Azt már mindenki döntse el maga, hogy ez most szidalom vagy dicséret.
Fákjúal!
én spec, ha nagyon bejön egy film, azonnal megyek az imdb-re és megnézem, hogy az 1/10-ezõk mit írtak, miért nem tetszett nekik. és persze fordítva. amit trénak tartok, arról megnézem a pozitív dolgokat: szerintem az értelmesen megfogalmazott ellentétes vélemény elvolvasása a legtanulságosabb.
Nem tudom feltünt-e, de a CoM-ban nem nyult fegyverhez a csávó. Ezért volt jó.
Gyanítom (nem láttam), hogy az Ac valami Z kategóriás lövöldözõs...
Egyébként az imdb-n az alábbi értéket kapta:
User Rating: 7.2/10 (19,442 votes)
Azon az oldalon ez már jónak számít.
másképp nem is megy. de a kritikának nem a végkövetkeztetése a lényeg, hanem a benne foglaltak. ha valaki azt írja, hogy királyság, mert sok benne a pisi-kaki poén, akkor az embernek nem az kell, hogy lejöjjön, hogy királyság, haanem, hogy pisi-kaki poénok vannak benne - utóbbi ér számára rendszerezhetõ infót.
ez a film, le vagyon írva, agyatlan lövölde. ebbõl mindenki ítélhet. valaki ez alapján mondja, hogy sz*r, valaki ez alapján, hogy k*rály.
de sok kritika kell? nem tudom, hogy segít-e, hiszen a golyózápor tipikusan kritikuskedvenc film, mivel önirónikus, így a nagyobb filmbuffok tudnak nevetni rajta. (ez sem perdöntő, max annyiban számít, hogy aki nagy filmes, nagyobb valószínűséggel fogja szeretni, aki kocamozizó, az nagyobb valószínűséggel utálni)
amerikai elit kritikusok kritikái: 97 pozitív, 47 negatív.
Valuska László kritikája az Indexen: Pozitív, "nagyon szerethetõ".
TóCsa kri8tiája a Port.hu-n: pozitív kicsengés
human kritikája a Filmbuzin: 8/10
Wostry "Driller" Ferenc a Mozineten: 70%
Parraghramma kritikája a Geek blogon: 4/5
Clay kritikája a SON-on: 85%
Joe-ker kritikája az NJP-n: 8.5/10
inmfc kritikája a Filmfelkeltésen: 10/10
Koimbra kriitkája a FilmDroidon: 50% - ennyit ismerek oldalt. más biztos többet. és tuti vannak negatív kritikák is a filmről dögivel.
Szerintem nem lenne butaság, ha az sg más tagjai is feltennék egy adott filmrõl a kritikájukat Viktoré után, szigorúan megjelölve, hogy melyek voltak életük kedvenc filmjei. Ha az olvasó már az elején tudná, hogy a kritikus (jelen esetben Viktor) mely filmekre élvezett a legnagyobban életében akkor lenne egy támpontja, hogy az íróéhoz képest hova helyezze a saját ízlését. Viktornál ez nyilván így nézne ki: Rambo, Conan a pusztító, Commandó, Cobra (az újabb címekbõl sajnos nem vagyok képben). Ebbõl én például azonnal tudnám, hogy hol kezeljem az író véleményét:
szerinte kurva jó - nyilván kurva szar
szerinte nézhetetlen - érdemes lehet megnézni
szerinte unalmas, mert túl sok pofázás van az autós üldözés és robbantás helyett - van remény.
Vigyázat!
Bár a répa javítja a látást, de akár ölhet is!
Fõleg, ha a szemedbõl áll ki!:DDD
Valaki meg hiányolja a film mûvészi értékét. Simán. Legyen túlcsordulva a mûvészi érték az ilyen filmekben is!
Aztán Atyáink majd csodálkoznak, hogy a világban még több a sápitozós érfelvágós emós hülyegyerek, a fructis hajzselé reklámból szabadult 12 éves punk-rocksztár, meg a buzi mûsorvezetõ aki mindenhová hurcol egy kemoterápiát túlélt élõlényt, amit egyesek kutyának is csúfolnak.
Én ezt valahogy nem veszem be, hogy ez az, a többség meg igen.
Szekeres Viktor kell az sg-re, mert egy másfajta filmszemléletet képvisel. De könyörgöm legyen mellette egy másik kritikus is, aki valamivel közelebb áll az emberi fajhoz!!!
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Az általad említett Amerikai cyborg 1993-as évjárat, így gondolom õk is az írótól szerezték az ötletet.
Ezentúl óvatosabban ajánlgatom.
Más (külföldi) oldalak pont ilyen stílusban vitatják a témákat. Nem értem én ezt... Pedig sokmindenki vinnyog, hogy a magyarok így meg úgy. Mitõl lennénk rosszabbak másoknál?
Filmrõl: szerintem is tényleg egy közepes film az összes között. A fõszereplõt láthattuk már sokkal jobb filmekben pl. a Belsõ ember, Ember gyermeke. Akciófilmek között viszont, ha 2007-ben jött volna ki, inkább az utóbbi év egyik legjobbjának tekinteném. Minden idõk legjobbjai mellett viszont itt is csak a közepes helyre csúszik. Nálam...
az hogy ez lenne az év filmje durva kijelenteni, de hogy kategóriájában az utóbbi idõk legjobbja, az szvsz nehezen kérdõjelezhetõ meg(remélem azért új Rambo lazán lenyomja)
-hát Viktor te sem a szerénységedrõl vagy híres. Szóval elég lenne neked mindenféle indoklás nélkül annyit mondani egy filmrõl, hogy jó-rossz-közepes és megfelelõ osztályzat esetén az egész sg-fórum együtt tódulna a moziba a filmet megnézni. Ehhez egyetlen dolog hiányzik csupán: mindenkinek a tiedével azonos ízlésficammal kellene rendelkeznie. Szerencsére ez nem így van.
Azért az elég szánalmas számomra, hogy a fõkritikus számára az akciófilm jelenti a mozizás csúcsát. Fõleg ha komolytalan. Olyannyira, hogy január elsõ hetében azonnal év filmje státuszt adományoz neki, tudva, hogy ennél már egyszerûen képtelenség jobbat csinálni.
Én speciel kurvára nem bukom az akciófilmekre. Már gyermekkoromban sem buktam, pedig akkor még illett volna. Szóval nekem elég nehezen elképzelhetõ, hogy egy akciókomédia emlékezetes élmény, de adj isten, az ÉV FILMJE legyen.
"Amerikában 2006-ban bemutatott két legjobb akciófilm, a Crank - Felpörögve és a Halálos hajsza, de még a fent említett War is rémisztõ bukás volt odaát, s ami még szomorúbb, Európában és nemzetközileg még nagyobb."
-Viktor, csak úgy bátortalanul kérdezem meg: nem lehet, hogy a te ízléseddel van valami baj?
Látva, hogy Szekeres Viktor teljesen elélvez a géppuskaropogásra és az autós üldözésre, talán nem ártana az sg-nek egy másik (egy komolyabb) kritikus után néznie, mert így olyan érzésem van, mintha egy pubertás mondaná meg az olvasónak, hogy melyik film "királyság" és melyik nem.
Mi 4en végigröhögtük a filmet, én nagyon szeretem a realisztikus filmeket, de amikor már a címét hallottam, meg az elsõ trailert, tudtam hogy ebben nem lesz belõle semmi. Itt csak lövés lesz, hack&slash. És ez benne a jó: hogy csak nézel hogy milyen hihetetlenebbnél hihetetlenebb helyzetek vannak benne(a répa haláli)
Nem kell komolyan venni.
hát kb mikor a 200. embert öli felnevettem :S
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
amúgy olyan egyszerû a megoldás, hogy fáj kimondani - nem mindig a filmben kell a hibát keresni vagy másban - sajátmagunkban is lehet. (spec nekem sem jött be mondjuk a, tudom is én, parfüm, de attól még nyilván lehet jó film, csak én nem fogtam. nem jött át, hogy klasszikust idézzek. és? nagy dolog.)
És attól meglehet a saját véleményem a filmrõl, ha azt mondom közepes.Ízlések és pofonok.
Ja, az is a szemét média hibája, ha leírják egy film mûfaját. Én azt nem értem, hogy egy ilyen filmen miért kell számon kérni olyan követelményeket, amiket teljesíteni sem köteles. Mióta követelménye ennek a stílusnak az átgondolt történet, a gondolatébresztés, a klisék elkerülése (épphogy klisékbõl építkezik). A Csupsz pisztoly is egy remek paródia, de hol akar az gondolatokat ébreszteni, átgondolt történettel szórakoztatni? Az egy másik mûfaj, a film ezen elemek hiányától lesz egyben zseniális.
Nem nevettél rajta? Oké. Valaki a Brian életét is fapofával üli végig, mégsem azt hallani a filmrõl, hogy hú de szar. Valakinek nem jön be, de az egyéni ízlés marhára nem egyenlõ azzal, hogy rossz egy film. Attól, hogy neked nem tetszik, a film még bõven lehet jó. Nyilván nem lesz az év filmje (max. az óévé:)), és nem fogja megrengetni a filmtörténetet sem, de ez nem is célja ennek a mozinak.
Mondhatnám, ez hungarikum...
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
aki asziszi van humora de nem röhögött az készitsen 3száz pénz vizitdíjra... jó az tulzás, hogy az év filmje, de attól még egy jó film. És paródia. Akinek újkeletû, nézzen utána a Cranknek, ne itt ugassa le a másikat!
have niceday