Átállt a Warner - máris nyert a Blu-ray?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont az sem lenne rossz, ha a kiadók, gyártók meglépnék azt, hogy pl a "Bûnvadászok"-ból meglévõ VHS-edet visszavinnéd nekik, és nem is DVD alapanyagáron, de a valós árának töredékéért megvehessed az új hordozón, példánk esetében DVD-n. Így az elavult, elhasznált hulladékot õk begyûjtik, és megfelelõ módon kezelik, neked meg megmarad a jogod a filmre, csak más alapanyagon van már meg. 😊
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Csak akkor a hulladáknak sem jó formátum nyert, most meg a viszonylag még elfogadhatóbb technológia.
Az MS mindig is variál mindenben..
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Vagy geci drága jegy legyen, mint most, és akkor nem lehet reklám.
Vagy ingyen legyen, azt' kapod a reklámot, mint most.
Egyébként meg az tök más, mert ott fogy az áram, koptatod a széket, stb., azért nem lehetne ingyen.
Yoshimittoménkinek meg:
Itt nem az érdekekrõl dumáltam észkombájn. Látom nem érted a lényeget, de mind1, nem vitázok veled. Ezért tudják eladni ugyanazt a szart 15x...
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu
Egy új formátumon való megjelentetésnél nem csak nyersanyag-költség van..
De azért persze valahol konkurálnak is, mert a lényeg mindkettõnél a HD-s tartalom lejátszása.
Vagy arra gondoltál, hogy ha a DVD lejátszókban lenne h.264 támogatás, SD tartalom is jelenne meg ilyen kódolásban? Végülis lehet, bár szerintem nem lenne akkora "piaca" ma már ennek.
Mert mégis te írtál faszságot, csak nem dolgozza az agyad amit én írtam. Pont nem úgy van és nem is lenne jó ha úgy lenne. Mert senkinek nem állna érdekében kiadni DVD-n a filmet ha csak 100 forintot meg a régi VHS-t kéne lepasszolni érte.
Te vagy a gyökér...
És azt se mondtam, hogy így van. Annyit mondtam, hogy így lenne a normális.
Egyébként meg, ha így álsz a dologhoz, akkor nehogy a kis mp3 lejátszódon legyen zene, amit nem direkt arra vettél meg. Ja, hogy a saját megvett CD-rõl toltad át? Az nem érdekes, akkor is tilos. Ugye?
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Csak annyit mondtam, a jelenlegi elterjedt és népszerû DivX támogatású DVD lejátszók jó lenne ha tudnának MKV/H264-et is.
A HD-s lejátszóknál meg ugyan úgy pluszban jó lenne MKV támogatás. (H264 már van, divx gondolom nem gond, talán van is bennük, csak az MKV wrapper kellene pluszba.)
MKV-kkel, DivX-szel nem csak PC-s emberkék szórakoznak szerintem. Sorozat rajongók, anime rajongók szvsz buknának rá külföldön is.
Mert már pl a Pókember 3-at kiadták már Blu-ray-en is.
És nem jut eszembe mit de aszem már HD DVD-n is jelent meg film.
Akkor mi a baj?
Nézz már utána a filmekkel kapcsolatos jogokra és stb.
Neked ha boltban veszel mûsoros DVD-t ahoz van jogod hogy azt az egy példányt amit vettél feldugd a seggedbe vagy megnézd vagy amit akarsz. De ha pénzésrt mutogatod, akkor az APEH letépi a tököd, és ha szerencséd van még a forgalmazó és beperel. 😄
Vedd, meg a tékás változatot és azt kölcsön adhatod pénzért, de nyilvánosan még azt sem vetítheted. És ahoz meg válalkozónak kell lenni hogy megvedd a tékásat.
Különben szerinted miért kerül pl a Transformers DVD 3700 ft-be a tékás változat (ami ugyan az, csak a jogaid mûsok a lemezzel kapcsolatban...) 7000 ft körül?
||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX
A warezt egyelõre sem HD_DVD-re, sem BD-re nem írják mostanában, hanem a jó öreg DVD-re.. Amíg ennyire drágák az írható nagykapacitású lemezek, ez így is marad. Késõbb meg együtt fognak egyre olcsóbbá válni.
Elég tetemes bevétel van azért a lemezes filmkiadásból, különben nem léteznek. Fõleg mert jóval több rajta a haszon (mondjuk 100Ft anyagköltség->több ezer Ft forgalmazási ár), mint a PC-s cuccokon (minimális haszonkulcs).
Csak egy példa:
egy teljes évados sorozatot nem kell majd 6-7 lemzen árulni, hanem egyre ráfér az egész.
Volt azért jópár olyan szabványa is a Sonynak, amit a fél világ használ, vagy használt: Beta SP, Digital Beta studio-videomagnók; Trinitron képcsõ; SPDIF (Philips-szel közös), stb.
titkon reméltem, hogy nem lesz szarakodás, mint anno a +r és -r lemezekkel.
Ebbõl következõen, nekem jogom van bármilyen(!) hordozón megnézni, tehát ha úgy döntök, hogy nekem kell a BD verzió is, akkor természetesen csak maga a lemez árát kérhetik el jogosan, ami még BD-nél is max. 2-300Ft lehet (de inkább kevesebb).
Egyébként, ha nem így van, abban az esetben viszont a filmet vettem meg, és ebbõl következik, hogy ott, és annyi embernek mutatom be, amennyinek nem szégyellem, sõt, még pénzt is kérhetek érte.
Jó lenne, ha ezen mindenki elgondolkozna kicsit...
MKV formátum támogatás, valamint a jelenlegi divx (xvid) mellé még h264 támogatású cuccra szvsz lenne kereslet.
Nekem most van kb 80 darab DVD filmem. Ha ezeket hivatalos úton veszem meg 3-5000 Ft/db áron, akkor durván 300 ropit költöttem filmre az elmúlt pár évben. Mivel ezt megspóroltam, gyûjtögettem és vettem kicsit többért egy LG plazmatévét - az LG szerintem jobban járt így (a filmkiadók kevésbé, de te a gyártókat kérdezted 😊)) Vagyis igen, a gyártóknak a warez kegyetlenül jó biznisz, kíváncsi lennék divx-es DVD játékost ki venne, ha nem létezne warez. Valószínûleg nem is olyan sokára hasonló siker lesz az MKV lejátszó is.
Szerintem elég hülye lépés volt pont most. Most jönnek a hibrid meghajtók. Ha beválnak, akkor mindenki ilyet fog venni, és nem fog beszûkülni egyik fél piaca sem.
Egyébként nem volna rossz, ha csak egy formátum volna. Csak éppen a Sony politikája a saját fejlesztésû szabványaival kapcsolatban a múltban nem túl kecsegtetõ...
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
the world is mine
A mai letöltögetõs világban ennél sokkal nagyobb szerepe van hogy melyiken lehet olcsóbban több warezt eltárolni. ^^
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX