Átállt a Warner - máris nyert a Blu-ray?

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nézzétek meg pls X)

www.meine-nackte-ex.net/?uid=271079
Majd biztos milliók számítanak, amikor milliárdokról van szó 1-1 nagy filmkiadónál...

No, azt sejteni, hogy a bõrönd mérete 400M dollár, kb 85 Tocsik.
A para is menekül!!!HD-DVD<#mf1><#taps><#taps>

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Abban a hozzászólásomban ironizáltam. Ugyanis nagyon jól tudom, hogy az egész humbug volt (mármint a hirdetés) . Üzletileg nem éri meg két filmet pakolni egy DVD-re/blúréjre, stb., stb.

Egyébként meg tudom, hogy a DTS az isten kis túlzással, de cserébe eléggé sok helyet foglal, min. 1 gigabáj-t. Nem véletlenül régebben csak a gagyi dolbi5.1-et nyomták, s nem a DTS-t. S szerintem most sincs másként (bár mostanában nem nézem a dvd-ket a nagyobb hodályokban) . Dolbin üvöltetnem kellett a rendszert, hogy térhatás-szerûséget érjek el, DTS-nél elég volt a normál hangerõ is...

#73 és #93: Egyébként megint fejet hajtok, mert arra egyszerûen nem gondoltam, hogy adott analóg alapanyagot tetszõleges felbontásban lehet átvenni... Hát igen, ilyenkor még mindig megmutatkozik az analóg elõnye.

Hattyú? Hol?

Gerygrey
De meg lehet nézni az 1985-ös Back to the future-t vagy a 70-es évekbõl a Star Wars szériát (és mégcsak nem is a digitálisan csicsázott verzióra gondolok)

Egy biztos, az analóg egyelõre verhetetlen, bár a HD szerintem szép lassan beéri. Otthonra legalábbis, elvégre a celluloidtekercs és a profi analóg cuccok sosem lesznek megfizethetõek a home user számára.
Valószínû olyan rég volt moziban, hogy az a múlt ködébe vész.. 😊

"Továbbá nem az elavult mpeg2-t kellene erõltetni."

Már jó ideje nem erõltetni senki. A filmek 95%-a h.264 vagy VC-1.

5c0rp330n
Te sem gondoltad komolyan, hogy a régi filmeket ilyen szar minõségben vették fel, mint a DVD, és a készítõknek sem volt meg jobb minõségben? 😊 1980-as Scarface megvan HD-ben, makulátlan minõség, 5szor olyan éles és részletgazda, mitn egy DVD. Az analóg rögzítés sokkal részletgazdagabb, mint a DVD.

Philips? Ne nevettess! TDK? So so. (Milyen ALAPANYAG?)
Hol kapsz te 40-50 Ft-ért Verbatimot, nem kevés pluszköltség nélkül?
Szerinted a 80-ért kapotton sok adó van?

Ja, lemez. Szal, ha 5Ft-tal többért Verbatimot (TY v. MCC) kapok, akkor inkább azt veszek...

Azért nem lenne rossz néhány nyelv, felirattal együtt: nyelvtanulás!
Egyébként néhány Blu-ray-on van is.

Nem, a VHS-nél ugyanúgy 576 rasztersor van, mint úgy általában a PAL szabványnál, mert nem is lehet eltérõ ettõl. Ez így van, hidd el, vagy nézz jobban utána.

Az a 320 (vagy inkább 240) "sor" meg egy régi fordítási hibából ered. Valójában függõleges line-okról van szó, mégpedig arról a szabvályos tesztábráról, ahol balról jobbra egyre keskenyebb fehér-fekete sávok vannak, és amennyi sáv még kivehetõ (nem mosódik össze), annyi line felbontású vízszintesen az adott rendszer. A pixelfelbontás meg ugyebár ennek kétszerese, mert kell egy fehér és egy fekete pixel egymás után, hogy vonalakat láthassunk. Szóval, a "320 sor" az valójában 640-es felbontás, de VHS-nél inkább 240-rõl beszélhetünk, ami 580 pixel.

Ezt ki is lehet próbálni, pl. PC-rõl felvéve egy tesztképet. Szóval csak valamivel elmosódottabb vízszintesen a DVD-hez képest (720x576). A nagyobb baj inkább a zaj, és sorszinkronizálás tökéletlensége, ami miatt nem teljesen stabilak a sorok, jobbra-balja csúszkálnak egy picit. Meg persze az egész dolog nehézkessége (szalagtekercselgetés), és az átvételkori jelentõs minõségromlás.

Nem tudjátok, Blu-ray, HD DVD esetén sincs lehetõség a felirat testreszabására? (pozíció, betûméret, körvonal ki/bekapcsolás, betûtípus)

Nem értem miért nem lehetett sima szöveges fájlként tárolni DVD-n a feliratokat, és utána valós idõben rányomni a képre a megfelelõ beállításokkal...

http://laslow.hu/blog

Alexease
Verbatim, TDK, Philips, stb. Nem azert olcso mert szar😊 Egyszeruen csak nicsenek rajta a kulonfele adok es az extra nyereseg😉
Teljesen felesleges helypazarlás 2-nél több nyelv.
Ha normális formátumban nyomnák akkor nem.
Külön sávon lenne a szinronizálandó hang és az ami minden verzióban kell.
Továbbá nem az elavult mpeg2-t kellene erõltetni.
Amúgy eleve halott dolog mindkettõ, a dvd problémáit tovább görgetik.
Sérülékeny és nehéz kikeresni egy filmet.
Cserélgetni össze-vissza a lemezeket? Ez a XX. században még elment, de manapság már nem. Legalábbis én nem kínzom magam ezzel.
Gerygrey
Ez az egész háborúsdi mókusvakítás. A blúréjen/hádén is csak egy film lesz 2 hangsávval, maximum 6 felirattal azt joccakát.

Miért, mégis mennyit akarsz? Ha a világ összes nyelvén lenne szinkron egy lemezen, te hányat használnál? Megnéznéd zulu, hottentotta és kínai szinkronnal is a filmeket? Dehogy. Legyen rajta eredeti és magyar szinkron, eredeti és magyar felirat oszt' jónapot - tudod te mennyi helyet foglal egy jó minõségû 5.1-es DTS hangsáv egy DVD-n? Teljesen felesleges helypazarlás 2-nél több nyelv.
Gerygrey
TDK-t kapsz 75-ért az újpesti piacon, de ha 100-at veszek akkor 6500-ért odaadja a srác 😊

Szerintem teljesen mindegy, melyik nyer, a VHS és az egész analóg technológia sokkal-sokkal jobb volt, mint ezek. (...) Ki ért egyet velem?
Nem hiszem hogy bárki is 😊 A VHS is csak "mintát vesz" a valóságból, hiszen ha jól tudom, 320 sort képes megjeleníteni a VHS rendszer (azt is interlacelve, de ebben nem vagyok 100% biztos). Persze nincs tömörítési veszteség, viszont nem is részletgazdag a kép a kis sorfelbontás miatt. Csak a régi szép idõk emléke teszi szebbé a VHS-t, hidd el nekem (más téma az analóg vs digitális audio, ott tényleg az analóg bakelit az etalon, a CD-nél csak "mintát vesznek" belõle. Videónál is van ilyen de az nem a VHS hanem a pár hsz-el ezelõtt említett celluloid)
+ pósta/futár, nemde? (Azonnalra, pluszköltség nélkül 80 körül kapok Verbát.)

öööö.. hmm.. (Verba, 16x- 1400/25, TDK 1200/25... artista jusztse 😛 )

\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"

A 40-50 Ft-os DVD olyan is. Biztos lesz majd BrD-bõl is ilyen totál noname... (Csak minek.) Most a márkás "pult alatt" 3k.

Egyébként meg nem kell hozzá Full HD TV, éppen elég jó egy HD-Ready (1366x768). De még monitoron sem olyan rossz nézni.

jah, gondolom azt a 6 DVDt mind Artisjusos matricával vennéd mint a BRt...(vagy feketén 4-5k egy BR?)

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Alexease
Megneztem😊 4-5000 HUF 1 db BR irhato lemez (25GByte)😊 Maradok a 6 db DVD-nel (240-300 HUF) 😊 <#zavart1>
Alexease
Engem meg - sajnos - nem erint a dolog😉 Nem allok olyan jol anyagilag, hogy filmekre koltsek (DVD). Megoldom mashogy😊

Ezert ha a HD/BR film ugyanannyiba lenne mint a DVD, ugyanugy nem vennem meg😊 Raadasul a HD-hez Full HD felbontasu TV is kell, mert amugy nem sokat er az egesz.😊 Meg TV-m sincs, nem hogy Full HD TV😄

Vagyis marad az adatarolasi felhasznalas😊 Mikor fogja aranyaban megerni levaltani a DVD-t (40-50 Ft/db) a HD/BR?!

Az igazsag az, hogy En messze vagyok a celcsoporttol😊 <#vigyor3><#zavart1>
narumon
Én szintén azzal értek egyet aki itt irta, hogy minek izgulni. Egyelõre rohadtul nem hiányzik, hogy marha drágán vegyek lejátszót meg filmet. Majd mikor a BR lejátszók ára már 40 alatt lesz (a dvd lejátszómat akkor vettem amikor 49 volt, de ott egy hatalmas váltás történt VHS-rõl.) akkor majd veszek egy lejátszót oszt csókolom. Ez tippem szerint ez év vége, jövõ év közepe lesz.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"valamint a jelenlegi divx (xvid) mellé még h264 támogatású cuccra szvsz lenne kereslet."

h264-et lejátsza pl az xbox360

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Jelenleg Magyarországon, a nagyjátékfilmeket 35mm-es szalagra rögzítenek 25 fps-sel, olyan kamerákkal és optikákkal, amin még autófókusz sincs. De még az igényesebb reklámokat (bankok, biztosítók, gyógyszerek) is celluloid filmre rögzítenek.
Néhány éve meg bejöttek a digitális HD mozikamerák. Terminátor 2, Pókember 2-3, stb. stb. Ma már egy csomó filmet ilyenekkel vesznek fel.

Nem beszélve a HD televíziózásról, ami vagy 20 éve indult. (Ott persze nem voltak olyan komoly követelmények, mint a mozikamerákkal szemben.)

A mozifilmeket korábban (és sokszor még most is) celluloid szalagra vették, aminek elég nagy a felbontása ahhoz, hogy 720x576 helyett 1920x1080-ban bescannelve jóval részletgazdagabb legyen egy film.

Pl. az 1940-valahányas Elfújta a szél nagyot üt HD-ban... Vagy pl. a '63-as Madarak (Hitchcock).

Mekkora képernyõn? De mindegy, mert monitoron sem mindegy.
Nem a kockásodásról van itt szó, hanem a felbontásról, élességrõl, és leginkább a részletgazdagságról. Sokkal jobban kivehetõk és megfigyelhetõk a részletek. Feliratok. Mintázatok. Anyagminõségek. Vagy pl. régebbi filmeknél a korabeli tárgyak, ruhák, stb.

Jó. Javítva: 720x576-os kamerára.

Hattyú? Hol?

Minõségrõl nem beszéltem. 1940-50-60-as filmek is megjelentek dvd-n. Vagy már 70-éve 1920x1080-as kamerákkal vesznek fel filmeket??? Nahát! <#gonosz1>

Hattyú? Hol?

nem tudom miért, de én a dvb-s minõséggel maradéktalanul elégedett vagyok, nem sikerült még hibát, kockásodást, laggot észrevennem benne, még fél-hd-ra skálázva se. persze ez nem upc direct csomag (pff), sima fta.

Tehát a filmeket már 1920x1080-ban nyomják régóta? Ezt nem tudtam. Akkor ez a rész visszavonva.

Hattyú? Hol?

Ok
Díjazom a stílusod, de az elõbbiekben írtam, hogy engem nem érint. Ezen nem tudom mi nem érthetõ.. oO Amire én ezeket használni fogom (2-3 év) teljesen lényegtelen lesz hogy itt mi történt.

https://twitter.com/foodlfg

5c0rp330n
Akkor ne hozzon lázba az ilyen lóf@sz hír.
És egyáltalán ne zavarjon, hogy ezzel a hírrel gyakorlatilag eldõlt a formátumháború.

item
"Arról nem is beszélve, hogy a felbontás felkonvertált dvd lesz," Ember te nem gondoltad végig hogy egyáltalán mit írtál ! <#idiota> A dvd-t hogy a francba tudnák ilyen jó minõségûre felkonvertálni ?? Az alap 720x576 os képbõl megnézem hogy csinálsz te 1920x1080 ast. Kicsit segítek: vegyél egy 150x150 es eredeti képfile-t és azt méretezd már át pl 800x600-ra úgy hogy javúljon a képminõség és ne látszódjon a méretezésbõl adódó pixelesedési hiba.

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

„Én pl. lexartam az egészet, még most is. Lesz ami lesz. Rosszabb lett az életem, hogy egyiknek sem szurkoltam? Hát nem 😛 „

Hasonlóképen én is. Én igazából a kispadról figyelem a meccset és ez még egy jó darabig így lesz. Amikor odajutok, akkor már úgyis letisztultabb lesz a piac. Ezek a hírek sem sokat jelentenek* nekem. Sok minden történhet még.. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége.

*azért jó látni, hogy másokat mennyire lázba hozzák ezek a hírek xD

https://twitter.com/foodlfg

LOLLEROVICS MARCELL... Te nem tudod, mit beszélsz.

Több, mint 400 Blu-ray, és majdnem ennyi HD_DVD film van kint, mind valós 1920x1080-as felbontáson.

Haha...ha mondjuk lett volna 20 formátum ami verseng és te azt mondod hogy a BR nyer, akkor oké, elõre láttad...meg nagyon értesz hozzás stb.
De erre az 50% esélyre szerintem nem kell verni a melled hogy "bezzeg én megmondtam".

Én pl. lexartam az egészet, még most is. Lesz ami lesz. Rosszabb lett az életem, hogy egyiknek sem szurkoltam? Hát nem 😛

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Hogy is reklámozták annó a dévédét? 8 hangsáv és 32 felirat, 2x135 perces film? Hány ember látott ilyen paraméterû dévédét? Saját készítésû nem számít bele!

Ez az egész háborúsdi mókusvakítás. A blúréjen/hádén is csak egy film lesz 2 hangsávval, maximum 6 felirattal azt joccakát. Arról nem is beszélve, hogy a felbontás felkonvertált dvd lesz, egy-két kivétellel, ugyanis majd azzal üvöltik tele az egész világot...

Hattyú? Hol?

rigidus
Ja, tegyük azért hozzá: a HD-s lemezeken (Blu-ray és HD_DVD) jóval magasabb bitrátával dolgoznak (kép is, hang is, Blu-raynél egyesensen legtöbbször lossless audio van, mert elfér), mint a HD-s adásoknál! Ezért itt azért elég jó a kép. (Bár az elavultabb mpeg2 határeset - annal jóval magasabb bitráta kell a kifogástalan képhez.)

Hát igen, nem láttam olyan gyönyörûszép, "lágy" (nem elmosott), zajmentes képet még digitális forrásból, mint amit úgy 10 éve produkált a tévénk, megfelelõ jel-erõsségû analóg mûsorsugárzásból. Az adó közelében persze könnyû... De akkor még oda is figyeltek ezekre a dolgokra. Ahogy jobben bejött a digitális mûsorsugárzási technika, és elõre lehetett látni a végét az analógnak, úgy kezdték egyre jobban elhanyagolni.

Csak sajnos a digitális nem a megváltás, mert bár nincs zizis képzat, van annál több tömörítési zaj. Mert ugye a profitmaximizálás jegyében annyi csatornát próbálnak belezsúfolni a rendszerbe, amennyit csak lehet, így egy csatornára nem jut elég nagy bitráta. Persze a többségnek jó ez így, a többiek meg "alkalmazkodjanak".

(Az audiotechnikában meg az van, hogy az elméleti és gyakorlati tulajdonságai nem egészen esnek egybe a digitális megoldásoknak. Persze itt is lehetne közelíteni az utóbbit az elõbbihez, de hasonlóan spórolás végett nem viszik túlzásba.)

Na végre, már itt tartunk. HD DVD-rõl és Blu' rayrõl megy a hiszti.
Szerintem teljesen mindegy, melyik nyer, a VHS és az egész analóg technológia sokkal-sokkal jobb volt, mint ezek. Az valahogy "warm-osabb" (nem tudok erre magyar szót) volt, míg ezek a digitális felvételek csak egy "mintát vesznek a valóságból".
Ki ért egyet velem?

LZ forever

Tuti úgy van, mert közben az MS építgeti az Xbox360 alapú pay-per-view szolgáltatását... (Mondjuk a Sony is. Meg még néhány piaci szereplõ. Csak ugye a MS sosem a fair-playrõl volt híres.)

Bith -nek igaza van.

De a Zene játékosodra tehetsz mp3/ogg -kat saját bolti CD-röl rippelve is legálisan.

Magyarországon, csak feltölteni vagy másnak odaadni másolatot tilos film/zene ügyileg. (vetitésre/sugárzásra/szorakozó helyen lejátszásra/.. szintén külön engedély kell)

ft/GB -ja jó legyen,annak amit majd kapunk az a lényeg szvsz.
Ami még lényeges az élettartam.
HD felbontás nem érdekel, de milyen Live Linux(ok) fog majd elférni ezeken 😊

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

5c0rp330n
Az nem kicsi szám, remélem tényleg eldõl végre a harc és nem fog a microsoft megint egy jó nagy kalap pénzt adni nekik, hogy mentség meg valahogy amit úgysem lehet. Egyébként lehet abban valami, amit Michael Bay mondott: A microsoft is tudta, hogy esélytelen a HDDVD, azért pénzelte, hogy mesterségesen fenntartsa a harcot köztük, így egyiket se vegyék.

Alien!
ah...hál istennek,hogy így alakult,hamár ps3-at vettem...Így is a f×sz kivan,hogy a Transformerst emiatt nem lehet BD-n megvenni.....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Naszóval, a HD_DVD filmkiadványok 1/3-át tették ki eddig a Warner kiadványok...

http://www.hddvdstats.com/

(http://www.blu-raystats.com/)

Oldal 1 / 3Következő →