178
Magyar Állami Vasutak
  • jacky87
    És az, hogy ha sikerülne is megegyezni akkor is folytatnák a sztrájkot szolidaritásból a ferihegyi sztrájk miatt?! Mi a fas*t képzelnek ezek magukról???
  • Molnibalage
    Az összes szrúkálós én "én is sztájkolok" dumásnak üzenném, hogy van sztrájktörvény és aszerint járnak el. Ja, hogy szar a törvény? Tessék akkor a politikusokat ütni. Persze lehet Gaskót is, de talán kicsit gondolkozzatok.
    ---

"Én csak azt nem értem, hogy ennek a tetves Gaskónak, hogy van képe bemenni pl egy tescóba vásárolni vagy tankolni? Én biztos nem szolgálnám ki sehol, megmondnám, hogy sztrájkolok."

Aha. A TESCO meg fél perc múlva kirúgna te nagyokos.
  • v43 001
    hát ez az!!!
  • megalodon
    Nem tudom, hogy mit szólna a jegyellenőr, ha legközelebb nem vennék jegyet és azt mondtanám, hogy akkor most én sztrájkolok"
    Mert ha nemjutok be a melóhelyemre akkor ugye nem jegyzik igazolatlan napnak,de ki se fizetik!
    Mire sztrájkolnak most??
  • nimic007
    Nem tudom ki hogy van vele ezzel a máv sztrájkal, de nekem nagyon nem tetszik.
    A felét helyesnek tartom, de abban viszont hogy felesleges dolgot kérnek, amit a mávkargot el adták, de miért is van az, hogy olyan dolgot követelnek amihez semmi közük, nem kellene kérni 250000-ft-ot a mávtol, nem az övék ha jol tudom, az álamé és meg nem az övék? NIMIC007
  • Freedom88
    Gaskó meghirdette, de ahogy előbb irtam nem ő sztrájkol hanem a munkások. Gaskó meghirdette, aztán senkit nem érdekelne és dolgoznának akkor baszhatná. Most nem védeni akarom azt a majmot, csak mások is hibásak, nem csak ő
  • homeless
    Én csak azt nem értem, hogy ennek a tetves Gaskónak, hogy van képe bemenni pl egy tescóba vásárolni vagy tankolni? Én biztos nem szolgálnám ki sehol, megmondnám, hogy sztrájkolok.
  • Freedom88
    nem csak a vdszsz a hibás, hanem aki sztrájkol. Nem kötelező csinálni. Sokan mégis csinálják...
  • Molnibalage
    Az csak egy pont. Az leghülyébb. Az egyikkel 100%-ig egyet lehet érteni. Az új menetrend visszavonása tökéletesen elfogadgató ok.
  • homeless
    Kiváncsi vagyok, hogy mi lenne ha valamelyik vdszsz-es nagyokost megszúrnák az utcán, az orvos meg nem látná el, mert azt mondná, hogy "bocs de sztrájkolunk". Sőt ki se menne hozzá a mentő. Na akkor kiváncsi vagyok hogy állna a szája. Ott vérezne el az utcán.
  • Kandurex
    Most mi van? Csak én nem értem pontosan, hogy miért sztrájkolnak?

Most, ha jól olvastam újabban, vagy régebben, tök mindegy, azért tették le a lantot, mert ők a Cargo eladásából fejenként negyed millát zsebre akarnak tenni? Hát persze, holnap majd ha Tesco eladja a Fogarasi úton lévő üzletét, és nem kapnak belőle részesedést a dolgozók akkor majd a Tesco -sok fognak sztrájkolni? Vagy mi ez ez? Valaki magyarázza már meg nekem, hogy pontosan milyen jog alapjuk lenne erre?

...és takarodjanak már az állandó sztrájkolgatással, máshol is szar az élet!
  • Freedom88
    arról h nem vagy MÁV-os. Hülye Gyermekvasút még az arcképest se fogadja el...röhej
  • v43 001
    én pl. Gyermekvasútas vagyok :D
    remélem tudjátok miről van szó
  • Freedom88
    semlegesnek:)
  • HiPPoNaX
    Nem vagyok vasutas, de a mavot sem gyulolom. Minek szamitok akkor itt? :D
  • Freedom88
    vasutasok vannak itt? vagy csak máv gyülölők?:)
  • sumi
    ja...kezdjük el...
  • Freedom88
    fel frissitjük ezt a fórumot?:)
  • Max7
    kedves ismerősöm ma volt fent hajnalban pesten egy karbantartást végezni és ráfázott mert nem indultak vonatok! maradt az autós stop :D
  • Kandurex
    Ma sztrájk :( nincs valakinek infója a várható vonatokról? Próbálkoztam a Nyíregyházi állomáson, de ott semmit nem tudnak mondani :( (főleg a Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonal!)
  • Max7
    erre mondhatnám azt hogy ő választotta! és ezzel nem lenézni akarom mert pl én akukásokat is tisztelem mert dolgoznak!

de az hogy indokolatlanul kövtelik azt a pénzt ami mondjuk a máv részvényesei között osztható szét az gusztustalan! semmi kötük nincs hozzá!

a szrájkal meg többezer ember életét teszik lehetetlenné!
  • SpeedXHUN
    mert ha kirugnák,akkor vége lenne a MÁV-nak.
    Az arányokkal van a gond egy bolti eladó keres annyit mint egy olyan ember aki a kocsik között mászkál és kapcsolja őket össze.Tiszta kosz lesz meg veszélyes is.(és nem utolsó sorban figyelni kell!!)
  • Vlala #36
    Azért sztrájkolnak, mert a politikai helyzet megengedi nekik, van a sztrájknak "felső" támogatása. De mivel az SG-n tabu a politika, inkább nem kezdek okfejtésbe.
  • Max7
    azt nem értem milyen jogon strájkolnak! a máv eladott valamit ami a cégévolt ebből miért járna 250000 minden dolgozonak? ez olyan minthaa cégem eladná a kocsit és szétosztaná a pénzt a dolgozók között! a máv meg miért nem rugja ki a sztrájkolokat? úgy is annyi a munkanélküli nem talál másik munkaerőforrást?
  • Divergencia
    sztájk vagy nem sztrájk?
  • MM2
    xd
  • istenostora03
    de vicces x D
  • MM2
    van olyan póló: M.Á.V. = Megint átmentünk valakin
  • Ikarus E94
    igaz is....viszont az alsó az már fehérvárra is jár...érdekes,és általában tömegnyomor van rajta....sztem az kisebb :D
  • istenostora03
    Én multkor jöttem haza a plázából, azt felszáltam a egy Pestre menő Talent-re..aztán felsőgallán száltam le, utána meg gó haza(2 óra után)
    na és a pápai vonalat is beszüntették..pedig jó volt a BZ:D
  • HiPPoNaX
    Feletek nem is, de szerintem a topicnyito az szfari vonalra gondolt, onnan tenyleg elvittek a motorvonatokat. Amugy az utobbi par hsz-ben abszolut nem a cegrol volt szo, hanem a jarmuparkrol, az meg szvsz mehetne a korabban mar emlitett mozdonyok topicba...
  • istenostora03
    Az is Tatabányához közel van
  • Gollo
    Alap xD!
    De egyébként Szárliget is van közte :D!
  • istenostora03
    de ismerős Tatabányai táj xPP
  • Gollo
    És nem szüntettek be semmit erre felénk jár majdnem az Összes Flirt és Talent is! 1-es vonal:P!
    Jah és Óránként járnak!Eggyik órába Flirt jön ami Komáromig megy a Következő órába Talent ami Győrig megy és így járnak felváltva!
  • Gollo
    Halika!

• HiPPoNaX
    En rendszeresen jartam haza Pestre Szfvarrol Flirttel. Rola van szo ugyebar (bar ez eppen Dujv fele tart):

Ezek a motorvonatok a menetrendvaltas elott nem fordultak meg a Bp-Komarom viszonylaton, ellenben Bp-Tatabanya-Oroszlany iranyban Bombardier Talentek jartak, ilyenek:

Talan latszik, hogy korant sem ugyanarrol a tipusrol van szo, ne keverjuk a szezont a fazonnal :]
  • Ikarus E94
    LOL

Nekem általában az marad meg amikor Siófokon ált a vonat és bezártuk magunkat a kabinba...és a kaller se tudot bejönni :D
  • Ikarus E94
    de az Mozdony topic...ez meg a szutyok cégének a topicja :D
  • Ikarus E94
    Bp komárom között már régóta ez a vonat megy mivel ott már megvan nagyobbitva a peron...erre efle meg nincsen(Baja irányába meg Fehérvár irányába)