158
-
#38 És nem ugrott rád 8 rokon? -
arrakistor #37 kínában olyan sz*r a kommunizmus, hogy 400 km/h val száguldó vonatokat, mesterséges szigetet építenek, és hegyeket fúrnak át alagútnak, a sopánkodás helyett (japánról nem is beszélve, akik egy p*csányi, természeti adottságoktól és kincsektől mentes országgal a világ vezető mikroelektronikai exportőrei és gépjármű gyártói, úgy hogy még az alapvető élelmiszerek túlnyomó részét is importálniuk kell tkp. a rizst is kínából importálják mert még az sem terem meg a sík terep és talaj hiánya miatt ). gyökeresen meg kell változni itt mindenki gondolkodásmódjának ahhoz, ha itt is ilyen dolgokat szeretnénk. -
Hawaii #36 A Maglev és a teherszállítás viszonyáról tud valaki valamit? Vannak ilyen irányú tervezetek/kezdeményezések? -
#35 Aha. Akkor legközelebb hagyjam firkálni a surmókat? Van aki nem ért a szép és intelligens szóból, nem mindenki intelligens és belátó. Hülyeség az a nézet, hogy az erőszak az addott jó pillanatban nem old meg semmit. -
arrakistor #34 és kicsit off a téma de még az előbbi mondandómhoz kapcsolódik, hogy :
sokan emlegetik , hogy kínában kommunizmus van és az így meg úgy.. meg milyen rossz.. de ott tényleg kommunizmus van , olyan kommunizmus, hogy itt olyan sose volt ! és ott az emberek , de mindenki tudja a dolgát és pontosan tudja a dolgát, és hogy hol a helye a társadalomban.
a kommunizmus nem egyenlő a diktatúrával, mert az emberek önszántukból és nem rákényszerítve tudják és teszik a dolgukat. -
teddybear #33 "Az embereknek önmagukat kell moderálniuk,kultúrálniuk."
És ha egyáltalán nincs igényük rá? Ha már a szüleiknek sem volt, és most sincs?
Sajnos ahogy múlik az idő, egyre inkább azt látom, hogy egyre kevesebb a gerinc, és egyre kevesebb a belső erő. -
teddybear #32 Ami a maglevet illeti, itt nálunk nincs értelme. Majd pont a MÁV fogja pontosan, precízen üzemeltetni. Hisz még a jóval primitívebb hagyományos vonattal is gondjaik vannak. -
arrakistor #31 az önbíráskodás és a büntetés eme formája sem megoldás.
"Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítassz!"
Az embereknek önmagukat kell moderálniuk,kultúrálniuk.
Elsősorban példát kell vennünk a távolkeletről! A jó példát kell átvennünk. Ott nem rongálja senki sem a vonatokat, sem mást. (Igen kevés kivételtől eltekintve, hiszen Manga, Yakuza stb. ott van csak igazán :) pedig ott is dolgoznak nagyon sokat, sőt!
Viszont ott jól meg is vannak fizetve, és nem küszködnek napi megélhetési gondokkal a dolgozó emberek. Nem veszik el adó formájában az amúgy sem sok fizetésük 80%-át. És az átlagember klímás, légkondis és környezetkímélő autóval jár dolgozni. És az az autó tényleg olyan környezetkímélő, hogy a 8 sávos autópálya mellett csúcsforgalomban zéró szmog van az autók oldalán és a vadvirág illatokat is lehet érezni az út mellett. -
teddybear #30 Sajnos igazad van.
Legalább a leírt törvényt be kéne tartatni mindenkivel, de amint valami hasonlót próbálnak a rendőrök tenni, azonnal nekik esik a fél ország. -
arrakistor #29 ja tényleg most számoltam csak ki az valóban 300 km/h "csak" de azért az is elég gyorsnak tűnt :)) én azt hittem ez a leggyorsabb vonat a világon, de most h jobban megnéztem a cikket a Sanghaji talán ennél is gyorsabb. Mind1 én annak is örülnék ha csak fele (kétharmada) ilyen gyors (200km/h) és pontos vonatok lennének itt Magyarországon, Európában.. ahol a terepviszonyok (sík) is megengedhetnék azt. -
#28 Igen, csak jelenleg ennek pont az ellenkezője folyik. Magyarországon annyi a hülye, hogy csodálkozom néha miért nem fulladnak meg egyesek abban, hogy elfelejtenek levegőt venni.
Azért ennak a technikának meg elég húzós ára van a sínes tecchnológiával szemben. Ebből olyan komoly hálózatot kiépíteni nagyon komoly mutatvány lesz.
Én már tényleg örülnél annak, ha itthon el lehetne érni a 130-as átlagot, legyen olyan gyors a vonat, mint amennyi az autópályán a megengedett tempó. Tiszta és rendes vonat legyen. Én akit legutoljára HÉV rongáláson kaptam annak fényes nappal lekeveretem egy kurva nagyot. Kis tizenéves szarosok voltak, firkálták az üveget, a többiek meg nem is szóltak rájuk. Elsőre nem is értették miért kapták. Na akkor borult el az agyam... -
arrakistor #27 az infot onnan vettem, hogy 2000. szeptember 2-án helyi idő szerint 8:43:25 másodperckor száltam be a Tokioi (Narita) Shinkansen Nozomi járatába és
11:16:34 másodperckor érkeztem Osaka/Kyoto megállóhelyre 10 másodperces (!) késéssel az eredeti kiírt időponthoz képest, időközben a hátam mögött hagyva mintegy 750 km-t légvonalba. -
Su0my #26 Epikurosz, ha tudnád mennyire a szívemből szóltál megint! -
Su0my #25 szép lenne, ha így lenne:) -
Hawaii #24 És olvastad is az oldalt, amit linkeltél? Két dologban tévedsz.
Egyrészt az utazósebesség soha nem volt 440km/h: "Negyven év alatt a sebesség a kezdeti 200 km/h-ról több mint 300 km/h-ra növekedett"
Másrészt a táblázat tanulsága szerint a sebességrekord időben folyamatos fejlődésen ment keresztül, s csak 1996. július 26.-án érte el a 443km/h-t.
-
#23 Ezt azt infót honann veszed? Pont a linked írja, hogy 200km-el ment megnyitásakor és most megy 300-al -
arrakistor #22 Komolyan goldolta a cikk írója ezt a cikket????!!!!
1964 (!) óta 440 km/óra sebességgel haladnak a vasutak Tokió és Oszaka közt.
http://www.youtube.com/watch?v=RwLzrZcRr8E
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sinkanszen
-
Epikurosz #21 Én erről még nem hallottam, de örülök neki.
ha már Pozsonyig elvitték, Budapestig is elhozni nem lenne olyan nagy ügy.
Azzal együtt, hogy én már nem hiszek a a hagyományos sínes vonatokban, ami a maglev után nem is csoda. -
Epikurosz #20 Persze, hogy nem csak a MÁV-on múlik.
Szaer ország ez, ahol a gyerekek megdobálják a vonatszerelvényeket, az utasok szemetelnek, a cigányok lopják a fémet, beleértve a sorompóvezérlő automatikát.
Embereket kellene építeni először, és csak utána korszerű vasutat. -
jóhangulat #19 Udv!
Nem kesnenek hat jo.. az alap kene, hogy legyen.
Takaritas is :D de ha mondjuk nem szemetelnenk annyit, mindjart konnyebben menne - ez sztem nem csak rajtuk mulik -
#18 Kicsit csipkelődőnek érzem ezt a cikket, hogy a Máv megint bexart az újévre és a hóesésre való tekíntettel (eddig minden évben volt mindkettő, szal olyan nagy meglepetés nem lehetett volna);))) -
#17 Na kb így néz ki az amivel én utaztam pár éve:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/f/fe/ETR500_MilanoCle.jpg -
#16 EuroStaron ültél? Olaszoknál az a nagysebességű vonat (azért persze nem TGV szintű). Én pontos sebességadatokat nem tudok, de amikor Róma közelébe értünk vele, akkor nagyon odalépett. -
lapaleves #15 nem teljesen értem minek következtében került bele az az árva TGV-s mondat a japános ismertető kellős közepébe.
azért a fogyasztásra / hatékonyságra kíváncsi lennék. meg arra is, mennyi exkluzív alapanyag kell hozzá. -
juzosch #14 Megijedtek a MÁV-tól. Romba döntenék az egészet:) -
gasi #13 Lesz itt k.europai TGV, de sajnos nem nalunk fog vegzodni : link -
FoodLFG #12 x) -
GABOR16 #11 Nem beszélve arról, hogy egy ilyen szerelvény jóval környezetbarátabb mint egy repülő... -
brueni #10 ezt a cikket magyarországon leközölni kb. olyan, mint etiópiában gasztronómiai lexikonokat osztogatnának. -
#9 Szeptemberen voltam kint olaszoknál a regionale vonat , ami a helyi közlekedésnek fele meg mint pl vác-bp között 130km/h val közlekedik , bemértem PNA val. De volt egy emeletes vonat is amiben lcd volt és ott ki is írták , az késett egy picit igy 150km/h ra gyorsult :):) -
waterman #8 ott a pont! -
sanner011 #7 Én már azzal elégedett lennék, ha nem késnének, és takarítanák őket. X) -
juzosch #6 Az egészet magántőkéből építik? Az szép:) -
NYCBoy #5 Már egy átlag 100-as tempó is jó lenne -
babajaga #4 Pálya csere. -
babajaga #3 A TGV kerekeken gurul, nem azonos mint a mágneses vonat ezért nem érdemes összehasonlítani. -
#2 Tudod, nemkéne annyit szívnod!
Jah nálunk már az is hatalmas fejlődés lenne 2025-ben ha 200-al mennének a vonatok bár ahhoz síncsere is kéne. -
Ronny #1 Én nagyon várom már, hogy legalább a TGV szerű vonatok elterjedjenek mert rohadtúl utálok repülni:)