HD DVD vs. Blu-ray: A vásárlók kivárnak, Hollywood bajban

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem van szerencsém egy olyan Full HD-s TV/monitoron nézni HD filemeket, ami képes az 1:1 pixel mappingra. Nos ez az utóbbi dolog egy nagyon-nagyon fontos tényezõ! Ez jelenti azt, hogy a TV minden elektronikát kikapcsolva, egy az egyben a bejövõ digitális jelet jeleníti meg.
Mivel lehet kapcsolgatni, látom hogy a rákötött PC-nek mennyivel rosszabb képe van, ha nem 1:1 pixel mappinggal jeleínti meg a TV. Szóval nem árt ha a láncban minden szem illik a többihez és így alkotunk véleményt.
A DVD-t egyszerûen nem lehet a HD mellé teni. Nagyon nagyon elmarad tõle, mind felbontásban, minõségben és részletességben (ez ugye a felbontásból is adódik)!
Nagyon jó példa a lentebb említett Planet Earth sorozat: elképesztõ. Aki azt látja nem is akar már DVD-t...
A régi HD filmek pedig sosem lesznek olyanok, mint melyeket mostanában készítenek, hiszen azok bedigitalizált/újradolgozott "megkopott" filmek.
(A 300 valóban szándékosan szemcsés.)

HD DVD filmeket hol lehet kapni??HELP!Itt a cikk utolsó képén ki van terítve 9 film.Ez biztos magyar kép mert csipketerítõ van a lejátszón,tipikus magyar
szokás<#vigyor3>
Azért elég gáz ez a cikk olyan szempontból, hogy úgy van feltüntetve a cím alatt, mintha Alex önálló szellemi terméke volna. Pedig csak az internetrõl összelopkodott fordítás. Az eredeti cikk a ntymes.com -on jelent meg, és Eric A. Taub írása. Azért a korrektség kedvéért illett volna feltüntetni a cikk eredeti forrását. Na ennyit a szerzõi jogokról.

HD DVD filmeket hol lehet kapni?
daxan
wow! Hát jah...vannak ilyenek is...

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

arty
daxan
Engem csak az érdekel egy filmben, hogy élvezhetõ legyen és meg lehessen nézni. Azt meg kell hagyni, hogy a HD elég nagy "ugrás" a filmiparban, mert én pl elképesztõnek tartom, hogy milyen a minõsége egy HD filmnek ^_^
Itt egy példa:

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

NEXUS6
A 300-nál valszeg azért raktak rá ilyen "film-zajt", hogy a sok CG animáció valósághûbb legyen.

De BD-re láttam a Harmadik típusú találkozások elõzetesét FullHD-ben és tényleg nagyon elszomorító volt, hogy mennyire szemcsés!;(
Nem igaz, hogy nem találtak még ki semmit erre.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Gerygrey
Vannak fos minosegu BR lemezek is,amik szinte 1 szinten vannak a dvd lemezzel.
A kevesbe kontrasztos reszeken IGEN zajos a kep!Hiaba BR.

Szerintem ez filmfüggõ. Én nemrég a 300-at néztem meg full HD minõségben, és az ugyanolyan szemcsés, zajos trágya volt mint a DVD. Valakik valamilyen fórumon azt írták, hogy az a film "direkt" olyan, hát szerintem elhibázott lépés volt.

Visszakanyarodva a két formátumra: amíg mondjuk a Harry Potter _csak_ Blu-Ray-n, a Shrek 3 pedig _csak_ HDDVD lemezen jelenik meg, addig épeszû ember az egyikhez sem fog lejátszót venni. Ha gyártó cég lennék, minél elõbb piacra dobnék egy mindkét formátumot kezelõ lejátszót, és nyomott áron, akár veszteséggel is árulnám, és én lennék a nevetõ harmadik.
1et értek
"lehet, hogy gazdag köcsög vagyok, de..." Nem feltétlen kell köcsögnek kell lenned hozzá, meg mi az hogy gazdag..kihez képest? Van most pár rokon akinek fussa Jaguárra...nade remélem te sem felejtesz el év végén legalább pár forintot akár névtelenül is átutalni bármilyen jótékonysági alapítványnak.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

a vége lemaradt: életem egyik legjobb vására volt, igazán örülök neki. persze nekem már az elõzõ tévénél ki volt alakítva a htpc, tehát csak az rgb-scart lett lecserélve egy vga kábelre. a lentebb postolt planet earth 720p pár jeleneténél pl hangosan felröhögtem, annyira csodálatos az összhatás.

ha kibírja a tévé normális ideig, akkor legyintek az ennél jobb minõségûekre. persze pénztárca és nappali szerint eltérhetnek a méretek, de az árak alakulása miatt bátor döntés egy drága nagyot venni szerintem.

a fogyasztás maradt 140w :-(

lehet, hogy gazdag köcsög vagyok, de legolcsóbb típusú 82 centis lcd tévét vettem a fizetésembõl/ünkbõl a régi, rendszeresen elhulló (az újnál akkoriban drágább) 72cm/100hz helyett. szerintem ez természetes fejlõdés kategória. nem vagyok egy rétisas és talán 3.5 méterrõl nézem a tévét. nálam:

-a 4:3 tévé nemokés, a 16:9 tévén alapból minden (film, sorozat) másfélszer akkora. a digitális tévék jórészt szintén 16:9-ben sugároznak.

-a dvd okés, a hd csak maga miatt nem ér meg túl sok plusz pénzt hozzá képest. ugyanígy okés a normális digitális mûholdas adás.

-a divx nemokés, helyette bõven megéri a 3x akkora 720p 264, márcsak a hang miatt is.

-ha választani kell, hogy dvdripet vagy ugyanakkora 720p mkv-t szedjek le, inkább utóbbit választom. szinkronok meg extrák sose tudtak lázba hozni.

-talán ki fogok adni 15e hufot egy 2400-as kártyára, ha ezáltal menni fog a jobb minõségû cyberlink a coreavc helyett. meg mondjuk én közben dolgozom a gépen, kell a processzor film közben is néha.

-talán ki fogok adni 30e hufot egy második skystar 2 hd kártyára (dvb-sat), mert a mostani sima skystar2 is nagyon zsír, azzal lenne hd adásom meg mehetne a felvétel nézelõdés közben.

5c0rp330n
Igazából ennyi :) Illetve én a gépemet fogom rákötni, és onnan nyomatni az MKV-t :)

Nem poénból kérdeztem tõle.

Illetve gondolom a DVD képe fel van nagyítva HD szintre, hogy ugyanolyanok legyenek az arányok(méretek). Így a két kép minõsége könnyebben összehasonlítható.

https://twitter.com/foodlfg

Akár egy bitnyire is. Csak a kitömörítés nem fog mûködni. ;)
A tömörítõ progiddal egy átlagos ZIP file-t még be tudsz tömöríteni? Mennyire?

kivágott képrészlet. nem egész kép.

DjDano
Engem a Blu-Ray író árának csökkenése érdekel, szeretném 25-50 gigás lemezre írni a cuccaimat :D

5c0rp330n
Nekem pont megvan a Fight Club HD-ben, mert a legjobb filmek között van, amiket láttam, tényleg qrvajó. Amióta HDRip-eket láttam, én sem szívesen veszek DVD-t annak a tudatában, hogy a netrõl ingyen 6szor jobb minõségben jutok hozzá...

Frayer
Ne féjj mán.
A dvd még sok sok évig nem lesz halott, majd meglátod, hogy nem lesz szükség arra a hd dvd méretre.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Jacek
Veszek inkabb egy MKV kontenert lejatszni kepes wifis media centert 80e-ert es bekaphatja a HDDVD/BR paros ugy ahogy van...

Hello!

Ne vedd kötekedésnek, de az összehasonlító képen ami DVD-nek van feltüntetve, az engem az agyonmásolt VHS szalag szintjére emlékeztet. Amikor itthon nézek valami DVD filmet, ennél sokkal jobb minõséget látok.

Persze vannak gyenge DVD-k is.
Én meg a terás flash meghajtókra szavaznék 2 éven belül ráadásul. Hulljon a férgese! :D Kell a tökömnek lemez. Kütyüt bedugom és nézem a cuccot, meg gyorsan lehet írni. Másolásvédelem is megoldható apleteken keresztül de jövõbeli gyártóknak nem akarok ötleteket adni, a lényeg, hogy a lemezek haldoklanak, CD egyértelmûen halott.

Itt egy hasonló cikk is, mondjuk itt középpontban a ps3 vs. xbox 360 vs. wii.

http://bigkahuna.blog.hu/2007/12/31/title_18137
u.i.: én a Blu-Ray-re szavaznék

Blackmail the Universe

no jó nem olvasom végig a topikot, mert nagyon sok buta hozzászólás van és csak felidegesíteném magam.

Ami a HD TV-zést illeti, igenis van rá szükség, a mostani 720*576 felbontás a maga 4:3-mas képarányával marha elavult, fõleg, hogy egyre nagyobb az igény a nagyobb képátmérõjû TV-zésre, amely miatt igenis kell a nagyobb felbontás. az meg, hogy ez a gyakorlatban mikorra terjed el, jó kérdés (én nagyon örülnék, ha 5 éven belül, de gyakorlatilag lesz az 7-8-10 is:( )..

Akinek megfelel a mostani képminõség, tök jó, élvezni még fogja tudni egy jó ideig, de akkor is, nem kell az olyanokat lehurrogni, akik kicsit igényesebbek és még van is pénzük arra, hogy vegyenek kicsit extrább dolgokat. Ha meg sárga irigység szinten megy a dolog->többet kellett volna tanulni, büdös paraszt.

Blackmail the Universe

bezzeg ha a te szellemi termékedet (erõsen kétlem, hogy van ilyened, vagy lesz is valaha..) tulajdonítanák el, akkor mocskoszsidótolvajgeciznél...

és még büszke is vagy magadra... szégyelld magad büdös bunkó. úú de utálom az átlagmagyart..

Blackmail the Universe

hd vs dvd

ha egy formátum lenne és nem tépné egymást véresre a két tábor, már rég nagyfelbontásban néznénk sok mindent.

\"The voices are back... Excellent.\"

barret
"A HDTV tulajdonosok bevásároltak standard DVD-kbõl, és ezzel elégedettek" - sajnálkozott Ken Graffeo is, a Universal filmkiadó HD részlegének alelnöke. "Ha nem tapasztalják meg az új formátum elõnyeit, nem fogják felfogni sem."
Itt a lenyeg:) (Meg kellene tapasztalni) Akkor olyat csinaljanak csak,amelyiknel
Tapasztalhato...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Haver most vett fel millaert lcd tv.t tudja a nagyobbik felbontast is.
Nincs is semmi hiba ,gyonyoru a kepe BR lemezzel! DE a sima dvd kep is gyonyoru rajta!
Es itt a gond.Nincs az a beharangozott durva kulombseg!!!!!!
Csak eredeti BR lemezei vannak,es nagy a minosegi szoras!
Vannak fos minosegu BR lemezek is,amik szinte 1 szinten vannak a dvd lemezzel.
A kevesbe kontrasztos reszeken IGEN zajos a kep!Hiaba BR.(DE van nehany gyonyoru minosegu BR lemeze) DE Sok a GYENGE minosegu. Eleg lett volna neki a tv-t megvenni. Azert a par darab hibatlan minosegu filmert felesleges volt bd lejatszot vennie.

Bérbe vehet? reklámfelület...

unknown nick
Hidegen hagy a szabványháború. Szívjanak csak a szórakoztató ipari cégek. A céljuk értelmetlen, bõdületes mértékû tõkekoncentráció feleslegesen pazarló kezekbe.

na ez meg a másik ami megvan DVDn meg most megmutatták agyonnyomott 2gigas 720Pben. A 720P H264el agyonösszenyomva minõségben annyira öszeverte még a 72cmes CRT TVmen is a DVDt, hogy rémítõ volt.

Én nemrég néztem meg az egyik kedvenc filmem a Ponyvaregényt 1080Ps HDben, az régi/nemrégi film nemtudom de a minõsége olyan volt, hogy majd "leestem a székröl".

hát basszus ezt ki kérdõjelezte meg? ennyi erõvel akinek van lóvéja berendezhet a házában saját mozitermet projectorral aztán lesz élmény...
a kérdés, hogy akinek jelenleg van valami átlagos tvje meg dvd lejátszója, megéri e fél milláért új berendezést venni... jó drága nagy tvt, jó drága br lejátszót hogy megnézzen havonta egy szar filmet... lesz e ettõl akkora hatalmas boldogság növekménye az életében, mintha inkább marad a régi tv-dvd párosnál és egy rakás pénzt elkölthet másra
arty
5 méterrõl 82centin tényleg semmi értelme a dolognak, de mondjuk nem is általános ennyire kis képet ilyen messzirõl nézni ...

azért nyugtass meg, h az #59-ben linkelt képeimen látod a brutális különbséget ;) innentõl pedig már csak nézési távolság/képméret kérdése a dolog. azon pedig kár vitázni, hogy a nagyobb kép nagyobb élményt ad (mozihatás)...

Forza.

ja azt meg végképp nem mérik hogy a pulzusom mennyit ugrik fel ettõl a hatalmas differenciától, és érdekel e egyáltalán hogy mennyi a felbontása
OliApa
<#vigyor>
kösz, rendszeresen járok évente a pilóta medical certem miatt
ennek ellenére úgylátszik ott még nincs olyan vizsgálat hogy 5m rõl észreveszem e hogy 720x576 vagy 1920x1080 egy 80 centis tv felbontása

azért van ez mert k...a drága az egész és meg nem mindenkinek van 50" os lcd vagy plazma tvje és ráadásúl a dvdk is drágák 5000 ft egy üres ilyen fos lemez.
szal majd idõvel mást nem tudnak csinálni hogy leviszik a palzma tvk és az lcd tvk árait 50 000 alá és a lemezk árai is max 2× annyi lesz mint a sima DVDké és a lejátszó is olcsó lesz majd. hehe
azthiszik mindenki milliomos.
item
Ja és ha megerõlteted magad ugyanazt az anyagot is összehasonlíthatod! Lásd Planet Earth...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

item
Ez így van! <#eljen>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

item
"hanem az a kérdés hogy nekem mint felhasználó van e ebbõl bármilyen valódi, érzékelhetõ, költséghatékony "élvezet-többletem"... szóval van e bármilyen értelme..." Azthiszem elkellene menned egy szemész orvoshoz ha nem látod a különbséget. <#nyes>

item
Nemérted a lényeget de nem fogom elmagyarázni majd rájössz magad. <#rolleyes>

arty
az utobbi években a HD megjelenése miatt már nem vásárolok dvdket (régebben mindent megvettem, ami tetszett), igy max letöltöm a dvd-t, ha nincs belõle hd verzio:
- borzalom sok korongon 3-5 gigát foglal a film, a lehetésges 8-9 helyett, nagyon sokszor 1 rétegre is kiirhato az egész, minõségromlás nélkül
- készült pár olyan dvd, amit hddvd forrásbol kodoltak a házi barkács szoftverekkel amatõrök, és a sokk: jobban néz ki a már eleve tömöritett 1080p forrás ujratömöritve dvdre, mint a studio által készitett dvd amit egy joval részletesebb, minõségibb forrásbol, profi szoftverekkel/hardverekkel, olyanok készitettek, akiknek ez a foglalkozása ...

Ez a fenti eset nem egyedi, bárki simán meg tudja csinálni otthon a legtöbb filmjével, ha rendelkezik az eredeti dvdvel és beszerzi mellé a HD változatot és nekiáll kodolgatni... jobb eredményt kap, mint amit a boltban vásárolt :(

Forza.

"senkit ne zavarjon, de az utobbi két évben kiadott dvd-k minõsége direkt le van rontva"

Ezt még nem hallottam, de nem lennék meglepve ha igaz lenne. Autóknál is van olyan hogy ugyanazt a motort beleszerelik több típusba, csak épp az egyiknél "butább" elektronikával -> az elõállítása ugyanannyi a normálisnak is, de ha gyorsabb kocsit akarsz fizess többet. Plusz az erõsebb motort csak magasabb felszereltségi szinttel kínálják, és hiába nincs szükséged mondjuk ülésfûtésre, üvegtetõre, és krómcsomagra, azt is ki kell fizetned, ha jobb motor kell.

arty
szereted a filmeket? vegyél egy vetitõt ... letépi a fejedet a minõségi ugrás, amit a hd hoz nagy képátlón.

Forza.

arty
senkit ne zavarjon, de az utobbi két évben kiadott dvd-k minõsége direkt le van rontva, h a HD még szebbnek tûnjön mellette, holott erre nem lenne szükség, mert egy 1080p film egy hd megjelenítõn nagyságrendekkel szebb amugy is... szoval szvsz most épp triplán van szivatva a kedves fogyasztó.

Összehasonlito képek

Egy gyors kimetszés a Harry Potterbõl:
dvd vs. hd korong

Forza.

Én már törtem a fejem HDTV vásárláson, aztán úgy döntöttem, nem éri meg. Ha vennék valamilyet, akkor az csakis 1080p-és full HDTV lehetne.Ebbõl viszont a minimum 100cm-es képátmérõjû televíziók jöhetnének szóba, ugyanis a kisebb TV-éknek elég a 720p-és felbontás is.
Egy ilyen full HD-és TV (jobb minõségû) kb. 400ezer forintocskáról indul. Drága is egyrészt, na meg akkor még csak a TV asztalon áll. HD anyagot lehetne letölteni, de én a DVD helyett is a DVD rippet szeretem, mert az sokkal hamarabb lejön. A DVD rip is lehet nagyon igényes. Nekem nem éri meg az a plusz 3GB letöltés egy olyan filmért, ami talán nem is fog tetszeni.
Látványos filmeknél viszont a DVD-ét választom, sõt már HD anyagot is szedtem le, tetszett is, már amennyire tetszhet egy 17 colos monitoron. Azért azt viszont valljuk be, hogy ritka a látványos és jó film, mint a fehér holló.

HDDVD Vs. BR. Talán a BR, ez viszont csakis HDTV megléte esetén jöhetne szóba és csakis akkor, ha olcsó lenne az író és a lemezek is. Ezért ezen abszolúlt nem töröm a fejem, ha HDTV-ém is lenne, akkor is a szg-emrõl nézném a filmet, DVI-n keresztül.

Oldal 1 / 3Következő →