107
  • Callisto
    #107
    Nekem van szerencsém egy olyan Full HD-s TV/monitoron nézni HD filemeket, ami képes az 1:1 pixel mappingra. Nos ez az utóbbi dolog egy nagyon-nagyon fontos tényező! Ez jelenti azt, hogy a TV minden elektronikát kikapcsolva, egy az egyben a bejövő digitális jelet jeleníti meg.
    Mivel lehet kapcsolgatni, látom hogy a rákötött PC-nek mennyivel rosszabb képe van, ha nem 1:1 pixel mappinggal jeleínti meg a TV. Szóval nem árt ha a láncban minden szem illik a többihez és így alkotunk véleményt.
    A DVD-t egyszerűen nem lehet a HD mellé teni. Nagyon nagyon elmarad tőle, mind felbontásban, minőségben és részletességben (ez ugye a felbontásból is adódik)!
    Nagyon jó példa a lentebb említett Planet Earth sorozat: elképesztő. Aki azt látja nem is akar már DVD-t...
    A régi HD filmek pedig sosem lesznek olyanok, mint melyeket mostanában készítenek, hiszen azok bedigitalizált/újradolgozott "megkopott" filmek.
    (A 300 valóban szándékosan szemcsés.)
  • steve1978
    #106
    HD DVD filmeket hol lehet kapni??HELP!Itt a cikk utolsó képén ki van terítve 9 film.Ez biztos magyar kép mert csipketerítő van a lejátszón,tipikus magyar
    szokás
  • Hybrion
    #105
    Azért elég gáz ez a cikk olyan szempontból, hogy úgy van feltüntetve a cím alatt, mintha Alex önálló szellemi terméke volna. Pedig csak az internetről összelopkodott fordítás. Az eredeti cikk a ntymes.com -on jelent meg, és Eric A. Taub írása. Azért a korrektség kedvéért illett volna feltüntetni a cikk eredeti forrását. Na ennyit a szerzői jogokról.

  • steve1978
    #104
    HD DVD filmeket hol lehet kapni?
  • daxan
    #103
    wow! Hát jah...vannak ilyenek is...
  • arty
    #102
    ELDOBOD AZ AGYAD - SHOOTER
  • daxan
    #101
    Engem csak az érdekel egy filmben, hogy élvezhető legyen és meg lehessen nézni. Azt meg kell hagyni, hogy a HD elég nagy "ugrás" a filmiparban, mert én pl elképesztőnek tartom, hogy milyen a minősége egy HD filmnek ^_^
    Itt egy példa:

  • NEXUS6
    #100
    A 300-nál valszeg azért raktak rá ilyen "film-zajt", hogy a sok CG animáció valósághűbb legyen.

    De BD-re láttam a Harmadik típusú találkozások előzetesét FullHD-ben és tényleg nagyon elszomorító volt, hogy mennyire szemcsés!;(
    Nem igaz, hogy nem találtak még ki semmit erre.
  • Gerygrey
    #99
    Vannak fos minosegu BR lemezek is,amik szinte 1 szinten vannak a dvd lemezzel.
    A kevesbe kontrasztos reszeken IGEN zajos a kep!Hiaba BR.


    Szerintem ez filmfüggő. Én nemrég a 300-at néztem meg full HD minőségben, és az ugyanolyan szemcsés, zajos trágya volt mint a DVD. Valakik valamilyen fórumon azt írták, hogy az a film "direkt" olyan, hát szerintem elhibázott lépés volt.

    Visszakanyarodva a két formátumra: amíg mondjuk a Harry Potter _csak_ Blu-Ray-n, a Shrek 3 pedig _csak_ HDDVD lemezen jelenik meg, addig épeszű ember az egyikhez sem fog lejátszót venni. Ha gyártó cég lennék, minél előbb piacra dobnék egy mindkét formátumot kezelő lejátszót, és nyomott áron, akár veszteséggel is árulnám, és én lennék a nevető harmadik.
  • matt taylor
    #98
    1et értek
  • roliika
    #97
    "lehet, hogy gazdag köcsög vagyok, de..." Nem feltétlen kell köcsögnek kell lenned hozzá, meg mi az hogy gazdag..kihez képest? Van most pár rokon akinek fussa Jaguárra...nade remélem te sem felejtesz el év végén legalább pár forintot akár névtelenül is átutalni bármilyen jótékonysági alapítványnak.
  • lapaleves
    #96
    a vége lemaradt: életem egyik legjobb vására volt, igazán örülök neki. persze nekem már az előző tévénél ki volt alakítva a htpc, tehát csak az rgb-scart lett lecserélve egy vga kábelre. a lentebb postolt planet earth 720p pár jeleneténél pl hangosan felröhögtem, annyira csodálatos az összhatás.

    ha kibírja a tévé normális ideig, akkor legyintek az ennél jobb minőségűekre. persze pénztárca és nappali szerint eltérhetnek a méretek, de az árak alakulása miatt bátor döntés egy drága nagyot venni szerintem.

    a fogyasztás maradt 140w :-(
  • lapaleves
    #95
    lehet, hogy gazdag köcsög vagyok, de legolcsóbb típusú 82 centis lcd tévét vettem a fizetésemből/ünkből a régi, rendszeresen elhulló (az újnál akkoriban drágább) 72cm/100hz helyett. szerintem ez természetes fejlődés kategória. nem vagyok egy rétisas és talán 3.5 méterről nézem a tévét. nálam:

    -a 4:3 tévé nemokés, a 16:9 tévén alapból minden (film, sorozat) másfélszer akkora. a digitális tévék jórészt szintén 16:9-ben sugároznak.

    -a dvd okés, a hd csak maga miatt nem ér meg túl sok plusz pénzt hozzá képest. ugyanígy okés a normális digitális műholdas adás.

    -a divx nemokés, helyette bőven megéri a 3x akkora 720p 264, márcsak a hang miatt is.

    -ha választani kell, hogy dvdripet vagy ugyanakkora 720p mkv-t szedjek le, inkább utóbbit választom. szinkronok meg extrák sose tudtak lázba hozni.

    -talán ki fogok adni 15e hufot egy 2400-as kártyára, ha ezáltal menni fog a jobb minőségű cyberlink a coreavc helyett. meg mondjuk én közben dolgozom a gépen, kell a processzor film közben is néha.

    -talán ki fogok adni 30e hufot egy második skystar 2 hd kártyára (dvb-sat), mert a mostani sima skystar2 is nagyon zsír, azzal lenne hd adásom meg mehetne a felvétel nézelődés közben.
  • 5c0rp330n
    #94
    Igazából ennyi :) Illetve én a gépemet fogom rákötni, és onnan nyomatni az MKV-t :)
  • roliika
    #93
    Nem poénból kérdeztem tőle.
  • FoodLFG
    #92
    Illetve gondolom a DVD képe fel van nagyítva HD szintre, hogy ugyanolyanok legyenek az arányok(méretek). Így a két kép minősége könnyebben összehasonlítható.
  • shabba
    #91
    Akár egy bitnyire is. Csak a kitömörítés nem fog működni. ;)
  • roliika
    #90
    A tömörítő progiddal egy átlagos ZIP file-t még be tudsz tömöríteni? Mennyire?
  • avman
    #89
    kivágott képrészlet. nem egész kép.
  • DjDano
    #88
    Engem a Blu-Ray író árának csökkenése érdekel, szeretném 25-50 gigás lemezre írni a cuccaimat :D
  • 5c0rp330n
    #87
    Nekem pont megvan a Fight Club HD-ben, mert a legjobb filmek között van, amiket láttam, tényleg qrvajó. Amióta HDRip-eket láttam, én sem szívesen veszek DVD-t annak a tudatában, hogy a netről ingyen 6szor jobb minőségben jutok hozzá...
  • Frayer
    #86
    Ne féjj mán.
    A dvd még sok sok évig nem lesz halott, majd meglátod, hogy nem lesz szükség arra a hd dvd méretre.
  • Jacek
    #85
    Veszek inkabb egy MKV kontenert lejatszni kepes wifis media centert 80e-ert es bekaphatja a HDDVD/BR paros ugy ahogy van...
  • Hoho
    #84
    Hello!

    Ne vedd kötekedésnek, de az összehasonlító képen ami DVD-nek van feltüntetve, az engem az agyonmásolt VHS szalag szintjére emlékeztet. Amikor itthon nézek valami DVD filmet, ennél sokkal jobb minőséget látok.

    Persze vannak gyenge DVD-k is.
  • roliika
    #83
    Én meg a terás flash meghajtókra szavaznék 2 éven belül ráadásul. Hulljon a férgese! :D Kell a tökömnek lemez. Kütyüt bedugom és nézem a cuccot, meg gyorsan lehet írni. Másolásvédelem is megoldható apleteken keresztül de jövőbeli gyártóknak nem akarok ötleteket adni, a lényeg, hogy a lemezek haldoklanak, CD egyértelműen halott.
  • Polkino
    #82
    Itt egy hasonló cikk is, mondjuk itt középpontban a ps3 vs. xbox 360 vs. wii.

    http://bigkahuna.blog.hu/2007/12/31/title_18137
  • Su0my
    #81
    u.i.: én a Blu-Ray-re szavaznék
  • Su0my
    #80
    no jó nem olvasom végig a topikot, mert nagyon sok buta hozzászólás van és csak felidegesíteném magam.

    Ami a HD TV-zést illeti, igenis van rá szükség, a mostani 720*576 felbontás a maga 4:3-mas képarányával marha elavult, főleg, hogy egyre nagyobb az igény a nagyobb képátmérőjű TV-zésre, amely miatt igenis kell a nagyobb felbontás. az meg, hogy ez a gyakorlatban mikorra terjed el, jó kérdés (én nagyon örülnék, ha 5 éven belül, de gyakorlatilag lesz az 7-8-10 is:( )..

    Akinek megfelel a mostani képminőség, tök jó, élvezni még fogja tudni egy jó ideig, de akkor is, nem kell az olyanokat lehurrogni, akik kicsit igényesebbek és még van is pénzük arra, hogy vegyenek kicsit extrább dolgokat. Ha meg sárga irigység szinten megy a dolog->többet kellett volna tanulni, büdös paraszt.
  • Su0my
    #79
    bezzeg ha a te szellemi termékedet (erősen kétlem, hogy van ilyened, vagy lesz is valaha..) tulajdonítanák el, akkor mocskoszsidótolvajgeciznél...

    és még büszke is vagy magadra... szégyelld magad büdös bunkó. úú de utálom az átlagmagyart..
  • waterman
    #78
    hd vs dvd

    ha egy formátum lenne és nem tépné egymást véresre a két tábor, már rég nagyfelbontásban néznénk sok mindent.
  • barret
    #77
    "A HDTV tulajdonosok bevásároltak standard DVD-kből, és ezzel elégedettek" - sajnálkozott Ken Graffeo is, a Universal filmkiadó HD részlegének alelnöke. "Ha nem tapasztalják meg az új formátum előnyeit, nem fogják felfogni sem."
    Itt a lenyeg:) (Meg kellene tapasztalni) Akkor olyat csinaljanak csak,amelyiknel
    Tapasztalhato...
  • barret
    #76
    Haver most vett fel millaert lcd tv.t tudja a nagyobbik felbontast is.
    Nincs is semmi hiba ,gyonyoru a kepe BR lemezzel! DE a sima dvd kep is gyonyoru rajta!
    Es itt a gond.Nincs az a beharangozott durva kulombseg!!!!!!
    Csak eredeti BR lemezei vannak,es nagy a minosegi szoras!
    Vannak fos minosegu BR lemezek is,amik szinte 1 szinten vannak a dvd lemezzel.
    A kevesbe kontrasztos reszeken IGEN zajos a kep!Hiaba BR.(DE van nehany gyonyoru minosegu BR lemeze) DE Sok a GYENGE minosegu. Eleg lett volna neki a tv-t megvenni. Azert a par darab hibatlan minosegu filmert felesleges volt bd lejatszot vennie.
  • unknown nick
    #75
    Hidegen hagy a szabványháború. Szívjanak csak a szórakoztató ipari cégek. A céljuk értelmetlen, bődületes mértékű tőkekoncentráció feleslegesen pazarló kezekbe.
  • fade2black
    #74
    na ez meg a másik ami megvan DVDn meg most megmutatták agyonnyomott 2gigas 720Pben. A 720P H264el agyonösszenyomva minőségben annyira öszeverte még a 72cmes CRT TVmen is a DVDt, hogy rémítő volt.
  • fade2black
    #73
    Én nemrég néztem meg az egyik kedvenc filmem a Ponyvaregényt 1080Ps HDben, az régi/nemrégi film nemtudom de a minősége olyan volt, hogy majd "leestem a székröl".
  • Petko
    #72
    hát basszus ezt ki kérdőjelezte meg? ennyi erővel akinek van lóvéja berendezhet a házában saját mozitermet projectorral aztán lesz élmény...
    a kérdés, hogy akinek jelenleg van valami átlagos tvje meg dvd lejátszója, megéri e fél milláért új berendezést venni... jó drága nagy tvt, jó drága br lejátszót hogy megnézzen havonta egy szar filmet... lesz e ettől akkora hatalmas boldogság növekménye az életében, mintha inkább marad a régi tv-dvd párosnál és egy rakás pénzt elkölthet másra
  • arty
    #71
    5 méterről 82centin tényleg semmi értelme a dolognak, de mondjuk nem is általános ennyire kis képet ilyen messziről nézni ...

    azért nyugtass meg, h az #59-ben linkelt képeimen látod a brutális különbséget ;) innentől pedig már csak nézési távolság/képméret kérdése a dolog. azon pedig kár vitázni, hogy a nagyobb kép nagyobb élményt ad (mozihatás)...
  • Petko
    #70
    ja azt meg végképp nem mérik hogy a pulzusom mennyit ugrik fel ettől a hatalmas differenciától, és érdekel e egyáltalán hogy mennyi a felbontása
  • OliApa
    #69
  • Petko
    #68
    kösz, rendszeresen járok évente a pilóta medical certem miatt
    ennek ellenére úgylátszik ott még nincs olyan vizsgálat hogy 5m ről észreveszem e hogy 720x576 vagy 1920x1080 egy 80 centis tv felbontása