FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyszerû

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

GaBika6
Megoldódott!
DPI beállítást kellett 125%-ról nekem 100%-ra visszaállítani.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

a webkamerás változat sajnos processzor igényes dolog.azért akadozik.ha van vaterád,egyszerûbb beszerezni egy eredeti nintendo wii kontrollert,már 4000Ft-ért lehet ott kapni használtan.az utángyártott nem jó,csak az eredeti,amit a játék mellé adnak.

Köszi, így már használhatóbb de még így sem az igazi, darabos. Lehet a kevés fps is közrejátszik.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_10_7_baoxylm8wa.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_10_7_rv8lsch011.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_10_7_5239htbpzq.jpg

nem jelennek meg a képeim,nem tudom miért.itt vannak a linkek hozzájuk

ezek az én beállításaim a FT-ben,és a DCS World-ben.a World-ben jelzett csúszka mozgatásával,ha a mínuszos tartományba tolod el,egyre érzékenyebb lesz,ha a pluszosba,akkor kevésbé.

Hello, nekem lenne kérdésem. Elõször is köszi az útmutatást a videó alapján meg tudtam csinálni mindent. Igazából egy kis finomhangolásra lenne szükségem, mert a játékban úgy fordul a nézet mintha a joy HAT-switchének csak a végállását használnám. Semmi finom mozgás, csak végletek, bármilyen kis fejmozdításra. Pedig tengelyre raktam a mozgást. Alapértelmezetben gombokra is osztotta de azokat kitöröltem. Igazából nekem elég lenne 2 irányú mozgás is mert SU-25T-vel repülnék és az ha jól tudom nem támogatja a 6DOF-ot. Ja és nem wiimote-om van csak egy webcam és 3 infraledes sapekom, ami a többi játéknál hozza a 30fps-t, csak így ppjoy-al darabos.
a freetrack fórumon valakinek ez volt a gondja,és leírta,mit csinált,hogy mûködjön.

ITT_A_LINK

rendszergazdaként indítod?

GaBika6
Elindítom a freetrack 2.2-t win7 64bit-en, és ez fogad. Valami ötlet???

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

barkácsoltam egy videót a ppjoy és freetrack beállításáról,a DCS A-10C szimulátorhoz.remélem segítek vele valakinek.ha van kérdésmakkor válaszolok szívesen.

EZEN A LINKEN pedig a szükséges programok vannak.a ppjoy drivert némelyik vírusirtó vírusnak érzékeli,pl a comodo is,de nem az,én ezt telepítettem,és mûködik rendesen.

sikerült teljesen beüzemelni,mûködik tökéletesen!még egyszer köszönöm a segítséget!készül a leírás,ha érdekel majd valakit.be fogom ide linkelni.

DummyBoy
Na, örülök hogy sikerült 😊

Sok sikert hozzá!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

na van végre valami kis eredmény.az útmutatásaid,és ennek a képnek a segítségével,sikerült már egy tengelyt beüzemelni rajta.ha közelebb hajolok,akkor rá zoommol a mûszerfalra.most próbálgatom a többit,egyenként.addig is köszönöm a segítséget!ha nem boldogulnék,jelentkezem megint.de ha sikerül minden,fogok csinálni egy tutorial videót,mert ahogy fórumokon láttam,nem csak én szopok ezzel.

DummyBoy

Erre gondolok ...

Itt értelemszerûen kiválasztod a gépet, és lennie kellene egy oszlopnak a virtuális joyoddal ... ott tudod hozzárendelni az irányokat és finomhangolni õket ...

A neten találtam a képet, persze lehet azóta változott, de mondom, megpróbálom feltelepíteni majd a DCS-t, de nem tudom mikor érek majd rá ... Esetleg DCS topikban is rá lehet kérdezni ...

három napja küzdök ezzel.a ppjoy "látja" a kontrollert

a FT be van állítva

az A10C-ben nem lehet a cocpit nézetekhez tengelyt beállítani,csak gombokat.lassan kezdek kifogyni az ötletekbõl

DummyBoy
Pedig jól gondolkodsz, lehet tengelyeket is beállítani, ugyanott ahol a joyt kell (Legalábbis régen lehetett ...)

Sajna nekem most nincs feltelepítve egyik DCS sem, de ha nem sikerül megoldani, akkor feldobom és meglessük.

van az A10C-hez kitalálva okosság,mûködött is egy darabig.aztán a napokban egyszer csak a FT indításánál kidobott egy csomó hibaüzenet ablakot,és azóta nem mûködik a FT A10C-ben.nekem az a gondom,hogy fel van telepítve a ppjoy,a FT,mûködik a WII kontroller,és persze ezzel együtt a FT is mûködik,de nem tudom hogy hozzam össze a FT-et,a ppjoy-al,és hogy mitõl kezd majd el mmûködni az egész a játékban?sehol nincs egy rendes leírás,és nekem egy olyan verziójú ppjoy van fent,amihez egy darab videót találtam,de az is csak a telepítésérõl szól,win 7 64 bit alá.

a legtöbb videó ennél régebbi verziókról,és régebbi windowsokrol szól,ahol például kalibrálható joystickként látható a ppjoy.az én windowsomban nem találtam kalibrálási lehetõséget,és így azt sem tudom,hogy a FT adja-e a jelet a ppjoy-nak.arról nem is beszélve,hogy próbáltam azt is,hogy a játékban beállítom manuálisan a ppjoy-t a fejmozgásokhoz,de ott nem lehet tengelyeket,csak gombokat beállítani.

DummyBoy
A10C-hez nincs hack?

Anno Black Sharkhoz volt ...

Mellesleg a PPJOY-os megoldás lényege, hogy a FT a PPJPOY-nak adja a jeleket. A PPJOY pedig szimulál egy joyt, amit külön be kell állítani a DCS-ben a fejmozgásokhoz (TIR alapból be van, ezért nem kell, de az is ugyanígy megy ... )

Én a legelején próbálkoztam vele, kicsit macerás volt, de mûködött még BS-el. Látod a PPJOY-os joy-t? FT küli neki a jeleket rendesen? Vagy mivel van gond?

a ppjoy-os megoldással használja valaki a wii kontrollert?sikerült feltelepítenem egy mûködõ verziót win 7 64bit-re,teszt üzemmódban futtatva a windowst,de sehogy sem tudom összehozni a freetrackkel úgy,hogy az A-10C-ben mûködjön.van valakinek ötlete?

a hivatalos freetrack oldalon leírják azokat a kamera típusokat,amikkel jól megy a FT,ha jól emlékszem.

MS Lifecam VX-800-al tapasztalata valakinek? Próbáltam a keresést, de nem hozott fel semmit...

Kösz

Panzeradler
Face track noir-t hogyan kell mûködésre bírni nfs shift 2 alá? egy lepésrõl lépésre segítséget szívesen vennék.
whiteskull
Nagyon szépen köszönöm! 😊))

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

ITT a link.ha az aktiválás végén azt írja ki,hogy nem sikerült aktiválni,nem kell vele foglalkozni,mert akkor is sikeres volt az aktiváció.

DummyBoy
Szerintem linkeld be ide, sokaknak jól jönne.

whiteskull
Azt nagyon szépen megköszönném én is. 😊

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

találtam egy bluesoleit nagy nehezen,aktivátorral együtt.és megy win7 64bit-en is.ha kell,tudok datás linket adni

DummyBoy
Sajna nem, jó ideje nem használom az FT-t, sikerült TIR-t szereznem meg sajna nem repkedek mostanában ...

Anno én is BlueSoleil-t használtam, nagy nehezen találtam valami mûködõ verziót és az volt fent mindig.

segítettél,köszi.esetlen nem tudsz egy olyan bluetooth kezelõ programot,mint a blusoleil?mert most az van fent,de nem tudom aktiválni.a 8.037-es van a gépemen.eddig egyedül ez indult el win 7 alatt,viszont folyamatosan aktiválni akarja magát a neten,és a kód,ami volt hozzá,nem jó

DummyBoy
Sokat nem segítettem 😊 De szivesen 😊

megoldódott a dolog.tápegységet cseréltem rajta,és mindjárt jó lett.most már jól mûködik,köszi a segítséget.

DummyBoy

Itt a tresholdot próbáltad? Elég nagy nyílásszögûek a ledjeid? Valamint sajna a Wiimotenak nem mindegy milyen hullámhosszú infra Ledeket használsz ...

elindult nagy nehezen.viszont most meg alig látszanak a led-ek,

DummyBoy
Elvileg mennie kell, nekem nem is volt soha 32 bites W7 a gépen ...

Próbáltad rendszergazdaként indítani? De sajnos egy ideje nem FT-zem, ez a topik sem nagyon pörög, lehet valamelyik szimes topikban nagyobb szerencsével járnál 😊

Üdv!
wiimote-al szeretném megoldani a freetrack-em,de 64bites win7 alatt nem nagyon akar futni a freetrackfeltelepült,de indításnál ezt írja ki:"error creating dummy process".
amikor leokézom a hibaüzenetet,elindúl a freetrack,de a kameralistában nem lehet rákattintani a wiimote-ra,pedig halványan ott van.tudna valaki egy lépésrõl-lépésre leírást adni,hogy mit kellene csinálni?a windows látja a wiimote-ot.64bit-es win7-em van,DX11-el.Köszi a választ elõre is!

http://facetracknoir.sourceforge.net/manual/knownissues.htm

samsung123
hali facetrack rõl mit tudtok? elvileg jól mûködik, de én feltelepíteni se bírom win7 64bitre....valaki próbálta már?

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Danecay
Köszi, közben megoldódott, végül is ugyan ezzel a módszerrel, igaz én nem másoltam be a játék fõkönyvtárába, hanem csak elindítottam onnan ahová letöltöttem játék indítása elõtt, + annyi, hogy a Free Track mappájába be kellett másolni egy TrackIRHaiku.ini file-t mert addig nem indult el a játék. Utóbbi mondjuk jól meg is szívatott, mert 2x raktam újra a játékot, végül az összes mentésemet is töröltem, mert nem tudtam, hogy mi lehet a baj.

Válasz a 1288-as bejegyzésre:
Csak egy egyszerû Fixer szoftver kell. Úgy hívják, hogy TrackIr Fixer.
Innen tudod letölteni: http://naturalpointofview.blogspot.com/p/trackirfixer.html
Általában az újonnan megjelenõ Track támogató játékokhoz szükséges. Fontos, hogy tedd be a játék .exe file mappájába, majd rendszergazdaként futtasd! Ezután már rájössz. <#awink>
Ekkor lefog dobni egy ablakot a FreeTrack, hogy írd be a használni kívánt játékprofil nevét, majd mindennek tökéletesen mûködnie kell...
Egyedül a DCS BlackShark-hoz kell régebbi verzió, mert az újjal már nem mûködik!
Egyébként feltétlen állítsd be a sapkád adatait mm-re pontosan!
Ezt a //Model// fülnél tudod megtenni. Ha már megtetted BOCS csak megemlítettem, hiszen nekem is akadt emiatt lekövetési hiba.
További jó napot!
Danecay
rFactor alatt egyébként hiba nélkül megy.

Danecay
A kamera igaz, hogy csak 25 FPS-t tud, de Free Track alatt teljesen jól látja a sapkára szerelt ledeket, és teljesen jól mozog a fejmozgást imitáló koponya is, alul pedig zold a 3 led státuszát visszajelzõ állapotjelzõ. Az infraszûrõt nem távolítottam el, mert nem infraleddel készült, hanem magasfényû LED-ekkel, amik a szoftverben a kemeraképen is jól elkülöníthetõk.

Milyen kamerád van? A ir szûrõt kivetted?

Danecay
Sziasztok!

Csináltam én is egy ilyen kütyüt, kamera és 3 db. led megoldással. A software látja rendesen és le is követi a fejmozgást. Mi a teendõ ha játék alatt nem mûködik, nálam legalább is nem, míg pl. youtubeon láttam olyan videót ahol elvileg igen. Gondolok itt konkrétan az F1 2011-re. Igaz elõször a FreeTrack telepítése után még a játék sem indult el, persze ez az összefüggés nem derült ki elsõre, de meglett a megoldás, de játék alatt mégsem megy. Kell még valamit állítani játékon belül is esetleg?

Gagyi Trust Live WB1300N. Szerintem ha gond lesz késõbbiekben ez lesz a ludas. Olvasatom szerint akkor lassul be a Free Track ha nem látja rendesen elkülönítve a LED-eket, mert akkor sokat kell számolni ilyenkor kezd szaggatni. Valószínûleg fogok rátenni egy szûrõt ami mindent szûr kivéve az IR fényt. Elsõ kõrben megpróbálom a régi floppy lemezt (bár azt írják hogy nagyon erõs). Meglátom milyen lesz.

Sok mindent lehet állítani a kamerán de mégis jobb lenne fizikailag szûrni.

Milyen kamerád van?
z0ty4
Mennyire veszi igénybe a freetrack progi a gépet? webcam milyen tipusú?

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Hát nem tudom, de én tegnap csináltam meg a 3 pontos infra LED sapit hozzá. és a 2.2 FreeTrack progival minimális konfig után határozottan jó tapasztalataim vannak. Úgy lõttem be a kamerát hogy csak az infra LED-eketlássa és úgy simán megy FS2004-ben. Mondjuk olyan Infra kellett volna aminek csapott a vége emiatt én levágtam a LED elejét és elpattant az egyik és szórja picit a fényt. Azt még ki kell cserélnem és utána szerintem sokkal jobb lesz. Eddigi költségeim. 1120 Ft. Én USB-rõl hajtom meg a cuccot. Nagyon primitív az egész. Gyors csatlakozókat forrasztottam a cuccokra így bármikor szét tudom szedni.

whiteskull
Köszönöm!

Ezzel tökéletesen mûködik. 😊))