FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyöször
elviekben akkor jónak kell lennie, ha tényleg 3,3 ohmos ellenállást adtak a boltban. Mert én többfélét vettem, rámértem, de pont 3,3 nem volt köztük 😊 A színkódjukat meg nem is látom, de megfejteni sem álltam neki. Ezért ajánlottam, hogy mérj áramot, az a tuti. Ja meg én általában a fényképezõgépbõl kihulló 2, lemerülõfélben lévõ elemmel használom, ezek biztosan 1,2 Voltosak vagy kevesebb. ha feltöltöd és egybõl beteszed, akkor 1,5öt is tud a tölthetõ, ha üresjáratban rámérek (Ahogy elviekben nem kéne)

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Jaa, ahogy ajánlottad. 3,3ohm 0.25W az ellenállások is melegednek, meg a ledek is, de bírják. Lehetnek olyan 45 fok förül mert melegnek tûnik ha hozzáérek.
Gyöször
'azé vízhûtést csak ne kelljen már eszkábálni ezeknek a ledeknek, kis szivattyúval, hûtõvel meg kis ventillátorral 😄 Lényeg hogy max 350 mA de inkább csak 250. (én annyival hajtom)

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
nézzétek first person nézetbe, az sokkal jobb próbálgatni a freetrackot 😊

Tudom hogy nem lehet heli szimekbe full hátranézni, de nekem a normál olcsó ledekkel még rendesen oldalra sem nézett, és abszolút koncentrélni kellett rá, hogy ne vessze el a ledet. Szaggatott ugrált, mert hol volt jel hol nem. A percept meg egy csapásra megoldotta ezeket a problémákat 😊

Pointer: mostanában semmit nem játszom mert bekrepált a joystickom. De maúgy órákat nyomattam és nem emléxem, hogy fûtött volna. Mindjárt bekapcsolom a sapit fél órára és megmondom mi lett vele.

De ha van egy digit multimétered ami tud mérni min 2 ampert (vagy többet), akkor azt ajánlom mérj rá. Valahol szakítsd meg az áramkört és tedd be a multimétert (sorosan) áram mérésre beállítva és úgyis dugd bele a mérõzsinórokat! (ha áramot akarsz mérni és voltmérõre dugva felejted akkor azonnal rövidzár..)

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Jaa, azokat már matattam, csak sose tudom melyik mit jelent, mindig vissza kell kászálódnom és megnéznem mit nem enged a koponyának ha letiltom 😄
freetrack-curves-rotation.ott a "Yaw"-"Pitch"-"Roll" diagrammokon a kis fekete négyzeteket kihúzni jobbra,a 180 fok felé.minél jobban kihúzod,annál jobban fordítja a koponyát az adott tengelyeken.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

pointer4
Igen, rFactorban sem.
Melyik beállítást is kell állítgatni hogy a feje mögé nézzen ? 😊
Esténként csak 10-10 percem van játszadozni vele, és ha lírod, akkor a fele idõt megspórolod nekem 😄
így most ezekkel a beálításokkal,jobban látja a LED-eket.amúgy meg beálítottam úgy a freetrack-et,hogy minél jobban fordítsa ki a koponyát,a fejmozdításomra,és ez melett pedig az érzékenységét visszavettem.így aztán amikor fordítom a fejem,akkor nem oldalra kapja a pilóta a fejét,hanem normál tempóban fordúl,és hátranéz,amennyire csak lehet a kabinban,miközben én folyamatosan látom a monitort.de sem a lock on-ban,sem a helikopter szimulátorokban nem néz teljesen a háta mögé a pilóta,alapbeálításokkal.

pointer4
Már hogy távolodni ? Vagy kifordítani a fejemet ? Mert távolodni tök jól megy, és annyira eltudom fordítani a fejem, hogy már csak az 1ik szememmel lássam a moncsit, de a pöttyöket még látja.
Azon parázok, hogy nenkéne-e hûteni a ledeket. Az alja azért fém, hogy az valami bordára másszon rá. De nekem most csak lebeg. Nálad mi a helyzet? Mennyit használtad 1huzamban maxx ?
Gyöször
és hátra tudsz nézni azokkal a ledekkel?

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Nem a fényerejével volt a baj.
Hanem hogy egy átlag led fényszórása maxxx 30°.Ha meg elfordulsz kieshet a látókörbõl.
Ennek meg 100°
nekem nem kellet nagy fényerejû LED.én pont ma kínlódtam azzal,hogy a freetrack alig "látja" a LED-eket.aztán elkezdtem álítgatni a freetrack-ben a kamera tulajdonságait,illetve azon belül az "exposure"-menüpontot.ki volt véve a pipa a kis négyzetbõl,úgy kezdtem,hogy visszatettem.erre az addig alig látható LED fények a freetrack-ben olyan erõvel kezdtek el világítani,hogy a "threshold" csúszkát szinte teljesen jobbra kellet húznom,hogy ne kettõnek lássa a program a LED-eket.addig is jól mûködött,de most nem kell közel ûlnöm a géphez,és kényelmesen tudok repkedni.

pointer4
Igen, teljesen tökéletes!
Múlt csütörtökön írtam levelet nekik, megrendeltem, meg is jött kedden.
beraktam mind1ik elé egy 3,3ohm, 0,25W ellenállást, és hasítanak 😄
De szerencsére az ellnállások is kifele néznek, nem a fülemnek, azok is forrók 😄
Gyöször
ja és még annyit, hogy enyém nem vettem észre, hogy melegedne. Biztosan nem több mint 350 mA megy rájuk darabonként? Lemérted? Együtt ugyebár max 1050 miliamper folyhat a körben. Ha nem mérted, mérd le, mert tönkremennek!

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
az teljesen attól függ, hogy milyen ledet veszel. meg kell kérdezni a boltban, hogy mi a led tipusa és neten utánanézni. Nekem mondtak a boltban hetet havat rá, köze nem volt egyik értéknek sem a valódihoz amit összehordtak hirtelen IQból.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
naa olyat vettél, mint én? szerintem abszoolút erre találták ki 😄

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Nem szép, de rFactorba letesztelve nagyon jóóó 😄

A 100° ban látható led, nagyon jól világít 😄
Kicsit ugyan 15 perc után forró de jó 😄
Mark007
Kitudom, de nem tudom, hogy hány mAh-t adsz a LEDeknek, engem meg ez érdekelne😊

a boltban kiszámolják szívesen,már ha nem valami szõke szilikoncsoda az eladó.amúgy az ellenállás értéke a LED paramétereitõl függ.de itt te is ki tudod számolni.

Mark007
Értem, köszi.
Legfõképp az ellenállásra lettem volna kiváncsi, hogy hány Ohm-os.

Hát, majd egyszer ha lesz idõm, megpróbálom..😊

3 darab 5 miliméteres infra LED.én õszintén megmondom,bementem a boltba,mondtam az eladónak,hogy 3db infra LED kell és elõtét-ellenállás hozzá,4,5V-os tápegységhez.õ egy pillanat alatt kiszámolta,és adta.kb 700Ft volt az ellenállások,meg a LED-ek összesen.a fém keret,mivel nem volt itthon drót vállfa,amit a hivatalos oldalon tanácsolnak,egy diszperzites vödör fogantyúja.ezután már csak sapka kell,forrsztópáka,gyantás-cin,szigetelõ szalag,meg egy kombinált fogó,hajlitgatni a vasat.meg némi türelem.

Mark007
Látom, köszi 😊
Annyit még, hogy le tudnád irni, hogy mibõl van?
LEDek, ellenállás(ok), és táp. Gondolkodom, hogy teszek még egy próbát.. 😊

na felkínlódtam a galériámba egyet.3 LED-es,és az elsõmûködõ változat.a jövõ héten megcsinálom "normálisan".

Mark007
Galériádba tudsz feltölteni, de ha tudod, ide is küldheted:
mark.orkenyi (kukac) gmail (pont) com
Csak kiváncsi vagyok, milyen lett.

ma csináltam délután

FreeTrack a redviper-ben.itt látható

ja most látom,hogy az 1.02-õ valóban nem támogatja a 6 DOF-ot.az EECH2 támogatja?és hová lehet képeket feltenni,és ide belinkelni,mert a képfeltöltésrõl nem lehet idelinkelni

Mark007
Mintha lenne a lock-onhoz valami program...
Gondolom alap Lock-on, Flaming Cliffs nincs meg? Azthiszem, csak az támogatja a TrackIrben a zoomolást.

Nézd meg a freetrack fórumait, keres rá valahogy, de kell lennie egy programnak.

Esetleg ha ráérsz, csinálnál pár képet nekem a sisakról?😊

még mindíg nemtudok ráközelíteni a mûszerekre,3 LED-es változattal.

na sikerül végre mûködõképessé varázsolnom a szekezetem.mindenek elõtt sikeresen frissítettem a 2.0-ás verziómat 2.1.1-re.nemtudom miért,de csak kb.a 8. letöltésre jött le jól a 2.1.1-es telepítõ.ennek az enyémhez képest egyik hatalmas elõnye,hogy mûködés közben is lehet a kamerát álítgatni,míg az én 2.0-ás verziómban ehhez ki kelett kapcsolni a kamerát mindíg.nekem most sapkára szerelt 3 LED-es változatom van.és igaza volt itt valamelyik elõttem szólónak,meszebb kelett ûlnöm picit a kamerától.amúgy a lomac-ban jól mûködik,viszont pl ha közelebb hajolok a mûszerfalhoz,akkor nem zoom-mol.viszont a freetrack program szerint csinálja.úgyhogy most egyenlõre csak forgolódok vele a fülkében,de ez is nagy élmény.köszönök minden eddigi segítséget!

Gyöször
nekem 2.1.0.0 van nem is teszek fel mást mert tökéletes. Én 1 leddel nyomom, szerintem teljesen jó. Amíg nem pottyan az égbõl egy jobb webcam én nem is próbálkozok 3al.

Dübörög a 965ös x4

amúgy ma kipróbáltam 1 LED-es verzióban,és hatalmas élmény volt.ezért küzdök most a 3 LED-es változattal.egy kérdés.a 2.1.1-es telepítõ file,csak nálam nem indúl?letölti,aztán valami invalid data-hibát ír ki

Mark007
Értem, ezért mondom, hogy elõször a treshold-al próbálkozzon.
Esetleg tedd hátrébb a kamerát 😊

Gyöször
ja és nekem akkor jó, ha éles a kép. Ha elmosódott, akkor egy marha nagy pöttyöt lát a ledbõl, majdnem beteríti a kamera képet. Na akkor már sokszáz lednek látja azt az egy nagyot.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
szerintem meg a kamera elé tett bigyusz elmossa egy kicsit a képet. Nekem fotókockával elõtte azzal a beállítással életlen a kép, mint fotókocska nélkül. Tehát tekergetnem kell egy kicsit az objektívet, hogy újra éles legyen a kép elérakott negatívval.

Utána meg az van, hogyha túl erõsen világít a led, akkor olyan képet lát a kamera, mintha a holdnak udvara lenne, vagy pedig valamin megcsillan a fénye. Ilyet nekem is csinál a high power infra led, egész egszerûen annyit csináltam vele, hogy lejjebb húztam a tresholdot, amit Mark is mond. De ha nem akkor a fényerõ @ kontraszton kéne változtatgatni. _Szerintem._

Dübörög a 965ös x4

Mark007
Treshold-on állits. Állitgasd addig, amíg nem lesz belõlük egy nagy pont.
Ha ez sem jó, akkoe ha lehet, állits a kamera fókuszán. Elvileg, ha nincs fókuszban a LED, akkor ugye elmosódottnak látszik, vagyis egy nagyobb paca lesz, amit remélhetõleg 1 pontnak vesz majd.
Sok sikert.

sikerült beszereznem egy fotóstúdióból negatívot.az eredmény ugyan az lett.vagyis alig látta a kamera az infra LED-eket.a megoldás,hogy nekem legalábbis ki kellet szednem az infraszûrõt a kamerából.ezután már azt tehetek a lencse elé fényszûrõnek,amit akarok,az infra LED-eket látja ezerrel.arra kell ügyelni,hogy olyan anyag legyen,ami más fényt nem enged be.most azzal szopok,hogy úgy álítsam be a kamerát,hogy a LED-eket folyamatosan,lássa.nekem még nem sikerült olyan mozgásokat megcsinálni a szerkezettel,mint a hivatalos oldalon látható videóban.nemtudom miért,de nekem a LED-eket nem egynek,hanem közvetlenûl egymás melett lévõ kettõ LED-nek látja.vagyis minden LED-bõl kettõt lát.na megyek,és gyakorlatozok vele tovább

Mark007
Szomszéd, ismerõs esetleg?😊

felforgattam a házat.elrontott elõhívatlan filmet találtam,de az nem jó.nemtudom mit tehetnék még oda.

pointer4
fiókba 😊
Elõhívott tekercs eleje vége, rossz közepe 😊
Mindig adták hozzá, hogy ha soxorosítani akarsz.
Ennek ponnt az a lényege hogy nem szól bele az infra tartományba.
exponált negatív?hol lehet olyant találni?az isten tudja hány éve digitális gépet használok.más nem jó rá?

pointer4
A dia nem bizti hogy a legjobb, inkább az exponállt negatív. A leírás meg 2-3 rétegrõl beszél. De a csúszkával a monitor alatt állíthatod a fényerõt-
üdv!ha kibányászom az infra szûrõt a kamerából,akkor ugye erõsödni fog az infra LED-ek fénye a freetrack-ben?most az a bajom,hogy ha beálítom,hogy lássa mind a 4 LED-et,akkor már megjelennek egyéb fényforrások is a freetrack ablakban,pedig le van takarva a kamera fekete diafilmel.

Gyöször
nem tudom én Enemy engaged: Comanche hokumban használom, ott elég körmönfontan van megoldva, mert nekem azt kell benyomni hogy mouse look: ON és akkor mellette kiírja, hogy TrackIR: Running... DEhát ezzel gondolom sokat nem segítettem.

Dübörög a 965ös x4

üdv!a kérdésem ismételten az,hogy pl a lomac-ban hogy lehet használni?mert még nem jöttem rá.ha bekapcsolom,akkor sem az egér,sem a freetrack nem mûködik,és csak gombokkal tudok nézelõdni.

Gyöször
kicsit olvass vissza (135 hozzászólást kell csak átnyálaznod), és ha van otthon egy valamilyen webkamerád, forrasztód, kis cined, meg jó elektro bolt a környékben, máris megépítheted. A virtuális pilótafülkébe szinte bele lehet költözni, nagyon nagy élmény. Rábambulhatsz a magasságmérõre, körbenézhetsz, elõször el sem hittem, hogy ez tényleg ilyen jó tud lenni.

Dübörög a 965ös x4

repvez
Ha használni akarod akkor mindenképpen megéri azt a kis munkát, minthogy nélküle a gombokkal csak bosszankodnál.Amugy sztem nincs ilyen funkcio.De ha belegondolsz nincs is értelme, mert nincs annyi ujja az embernek ami kellene, hogy müködjön.
És gombokkal sehogy se lehet?Mert még nincs ilyen szerkezetem!
repvez
Ha megnézted a freetrackes videokat akkor látod, hogy nem kell semmilyen gomb, csak egy webkamera és egy kis épitgetés a ledekkel.Ezütán a fejed mozgatásával tudod a nézetet irányitani és akkor mint igazábol tényleg oldalra kell dölnöd ahhoz hogy elnézz a hud mellett.Olvasd el a freetrackes manualt és videokat abbol megtudsz mindent.
Hali!
Néztem videokat a fsx -rõl és ott észrevettem,hogy a pilotafülke nézetben a játékos mintha kinézett volna a hud mellé, mintha megdölt volna.Aztán goodle barátommal körülnéztem és találtam egy free track nevü valamit.Namost az a kérdésem,hogy ezeket a kameranézeteket betudom-e állitani úgy hogy gombokhoz rendelem pl:balra dölök-bal gomb,elörredölök-felgomb.Vagy egyáltalán ilyet hol lehet beszerezni és mennyibe kerûl!...google?Elörre is Kösz!