FreeTrack
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy tul világos van hogy lássa a ledeket .
van valami ötletetek, hogy mit kell állítani az Exposure-on és a Gain-en kivül?
Kipróbáltam egy távirnyítót, s valóban látja a LED villogását. Ezen felbuzdulva, az elõbb szétszedtem két távirányítót, melybõl 5 infraledet sikerült kiaplikálnom. 😊
Nézd meg azt a webcamerát, hogy látja-e villogni egy tv-távirányító infráját, ha szemberfordítod vele. Ha igen, akkor használj nyugodtan infraledet. Kiszedett infraszûrõvel, annyival lenne jobb, hogy nem kell érzékenységet állítanod a nappali meg éjszakai fénykörülményekhez.
Tervezem, hogy készítek egy Freetrackes-webkamerás rendszert. Mivel a kamerát rajtam kivül más is használja, így sajnos nincs lehetõségem kiszedni belõle az infraszûrõt. Emiatt a sima LED-es megoldást szeretném kivitelezni.
A magyar nyelvû Freetrack-es anyagban a szerzõ piros színû LED-et ír, de a nagyobb fényerõ miatt úgy gondolám, hogy a sima fehér-, vagy kékfényû LED jobb lenne. Mi a véleményetek?
pl.:Total Commander;Fájl;Attribútumok módodítása.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Nem tudjátok hogy lehet véglegesen kikapcsolni a zoomolást a kamerán mert hiába kapcsolom ki a freetrack visszakapcsolja.<#shakehead>#shakehead>
Mi a hiba, milyen kamerát használsz, melyik verziót, mit változtattál azóta hogy mûködött, milyen oprendszer?
eshat az ir szuro dolgot is megkellene csinalni webkameraban mert ugy az igazi.
Én azt nem használnám, eleve tükrözõdik majd a monitoron, és bármilyen más lámpa fénye megzavarja majd használat közben, nembeszélve ha nappal besüt a nap. Inkább egy rosz távirányítóból szedd ki az infraledet, esetleg vegyél egyet, ~130Ft.
foleg hogy 500mA az usb2.0.
itt is ugyvan ahogy irtad green a +

Ezzel meg érdekes mód mûködött:

Vegyünk egy átlag infraledet, 150 mA munkaponnt, meg 1,3V nyitófesz.
Tehát van mondjuk 3,3V feszed, akkor 3,3-1,3=2V és 150mA, azaz R=U/I 2/0,150=13,3oHm ellenállású és P=U*I avagy 2V*0,150A=0,3W teljesítményû ellenállás kellene. Mivel ilyen nincs, olyan félwattos 15hmos kellene.
Itt van hozzá számoló.
Bár USB rõl neked 5V van, most ugrik be, akkor olyan 33ohmos kellene félwattos.
Egyébként kb. úgy kell ahogyan írtad annyi kis kiegészítéssel, hogy nem sziKszalag hanem sziGszalag.Ez voltaképpen egy rövidítés, mégpedig a sziGetelõ szalagé. ( nem basztatás csak jobb ha itt szól valaki mintha valahol kiröhögnének érte, szvsz )
van webkameras verzio meg wiimote os verzio.
a led amit irsz billentyuzetbol nemlesz jo. infra ledet kellene hasznalnod lehetoleg abbol is a legjobbat.
ellanallas az fugg attol is hogy hany mA es illetve hany V a led nyitofeszultsege.
hogyan kezdjek hozzá?arra gondoltam hogy egy rózsaszínû csatlakozós mikrofonos kábelre forrasztanám a ledet.persze a mikrofont levenném róla xD,tehát kell ellenállás és hány ohm meg hogy azt hova forrasszam stb.KÉRLEK titeket segítsetek.több projektem is volt már de egyikse sikerült.PLSSS
355mA-t ad le,nekem meg kell 350 a ledekhez.Tökéletesen müködik,semmi melegedás,vibrálás.
habar toltheto elemekkel el lehet lenni vele hetekig is 😊
mar kesz az enyem is meg az a bajon hogy adapterrel akarom hajtani ledeket es kell kondenzator is mert a voltot szepen leadja de az amperral bajok vannak igy szabad szemmel nem lathato de villog a led.
ha kesz lesz bemutatom.
illetve kerdes!
pointer4: nem tudod usb mennyit ad le mA ben?
Frankón mûködik 😄
Képek, meg kis segítség beültetni, ha valaki olyan béna lenne az elektronikához mint én 😄