FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
biztos hogy világitanak a ledek, a freetrackbe kiválasztottad a webkamerát mint forrást, és hogy elinditottad a magát a programban hogy a fej megjelenjen , esetleg a progin belül is trukkozhetsz a tresshold értékkel .Hirtelen ezek jutottak eszembe .
Vagy tul világos van hogy lássa a ledeket .
Megcsináltam a 4 infraledbõl álló kütyüt, de a Freetrack nem látja a 4 pontot. 😞
van valami ötletetek, hogy mit kell állítani az Exposure-on és a Gain-en kivül?

Köszi a tippet!
Kipróbáltam egy távirnyítót, s valóban látja a LED villogását. Ezen felbuzdulva, az elõbb szétszedtem két távirányítót, melybõl 5 infraledet sikerült kiaplikálnom. 😊

pointer4
Azért ne használj színes ledet, mert a monitorban a tükrözõdés meg fog õrjíteni 😄
Nézd meg azt a webcamerát, hogy látja-e villogni egy tv-távirányító infráját, ha szemberfordítod vele. Ha igen, akkor használj nyugodtan infraledet. Kiszedett infraszûrõvel, annyival lenne jobb, hogy nem kell érzékenységet állítanod a nappali meg éjszakai fénykörülményekhez.
Sziasztok!

Tervezem, hogy készítek egy Freetrackes-webkamerás rendszert. Mivel a kamerát rajtam kivül más is használja, így sajnos nincs lehetõségem kiszedni belõle az infraszûrõt. Emiatt a sima LED-es megoldást szeretném kivitelezni.
A magyar nyelvû Freetrack-es anyagban a szerzõ piros színû LED-et ír, de a nagyobb fényerõ miatt úgy gondolám, hogy a sima fehér-, vagy kékfényû LED jobb lenne. Mi a véleményetek?

LeonSilver
Ahogy írtam, csak olvasható.A 'csak' szónak fontos szerepe van, nem véletlenül írtam oda.
pl.:Total Commander;Fájl;Attribútumok módodítása.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hogy érted, hogy "olvashatóvá"?
LeonSilver
Ja.És egyébként ha beállítottál mindent magadnak akkor a konfigurációs fáljt ( talán setup.ini vagy config.ini ) tedd csak olvashatóvá és nem fog elbaszódni.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
A vistát vagy w7-et használsz akkor indítsd el rendszergazda ( jobb klikk az ikonon, Futtatás rendszergazdaként ) módban, állítsd be és lépj ki belõle.

Ezt elfelejttem odaírni: Canyon CNR-WCAM43G USB PC Camera
Áh semmi megoldottam!😄
Nem tudjátok hogy lehet véglegesen kikapcsolni a zoomolást a kamerán mert hiába kapcsolom ki a freetrack visszakapcsolja.<#shakehead>
nah jönnek a problémák. :S nem tudom miért de stabíl 25fps és 0-5 között stabílan a JPS viszont amikor játszok egy idõ múlva beszarik és a JPS pirosan 15-re felugrik és az FPS meg leugrik és lefagy a kam.ezek szerint sztem a cammal van a gond csak most nincs 5k-m hogy vegyek egy VX1000-est.
pointer4
Ilyen játékspecifikus kérdéssel inkább a játék topicba, van sok amiket hallottam, hogy ini-filet kell a játéknál átírni, stb..
bocsi,most már jó<#zavart1>nem tudjátok az EECH 2 Desert Operation miért nem látja vagyis nem mûködik.a configban beállítottam az 1-eseket de még ígyse,a játékban "running"-on van.majd kipróbálom a DCS vel is.addig is vmi tanács.
pointer4
Várjál, mindjárt belenézek a varázsgömbömbe.
Mi a hiba, milyen kamerát használsz, melyik verziót, mit változtattál azóta hogy mûködött, milyen oprendszer?
ez az!!! 😄 mûködik az USB-s.most meg a freetrack progi szarakszik.mikor le "start"-olom akkor mindig hibajelentés.régen nem volt mitõl van?
nah én meg elkezdek építgetni,jó fórumozást továbbra is,tudom h ez nem játékos fórum de megkérdezném h ti mivel játszottok?DCS BlackShark,enemy engaged 1-2,Fligth simulator?ha a blacksharkot toljátok multiban akkor én is csatlakoznék majd mikor már leszedtem
pointer4
Régi fényképezõ, filmnegatív ? Amit azért adnak hogy újra elõhívasd ha akarod? Annak az elején-végén van feles rész, aból 2-3 réteggel lehet is játszani.
hátjah,csak az utolsó floppymat is feláldoztam tehát a kamerásat nem naon tom megcisnálni.
pointer4
Max lilára van festve a háza, mert azt nem látod ha világít. Teszteld valmai kamera/fénykpezõ elõtt hogy világít-e.
hát egy lila színû infraledem egy távirányítóból.csak nem tom h mûködik még e
g0a
igen nem nagy osszeg 1 infraled. es legalabb megtudsz minden infot rola.
eshat az ir szuro dolgot is megkellene csinalni webkameraban mert ugy az igazi.

pointer4
Kérdezd a gyártót 😄
Én azt nem használnám, eleve tükrözõdik majd a monitoron, és bármilyen más lámpa fénye megzavarja majd használat közben, nembeszélve ha nappal besüt a nap. Inkább egy rosz távirányítóból szedd ki az infraledet, esetleg vegyél egyet, ~130Ft.
jah,megmég annyit hogy a billentyûbõl kiszedett zöld led az hány mA-es és mennyi a nyitófeszültsége?
köszi skacok akkor neki is látok ha lesz idõm,majd írok ha mûködik.<#smile>
g0a
mondjuk nemtudom hogy menni fog e mert lehet a led "villog" majd pont ezzel szivtam enis ac/dc adapterrel. de a nokia tolto nekem is bejott igaz 1 kondenzator oda se art 😊 magyarul szvsz kell kondi usb re is.
foleg hogy 500mA az usb2.0.

g0a
ez elkepzelheto 😊 de jelen esetben neki nemkell csak a tap 😊 de mindenesetre erdekes.. kosz hogy szoltal 😊

itt is ugyvan ahogy irtad green a +

pointer4
Ezzel a képpel már többszõr is összevesztem ám. Akár hányszor használtam, megszívtam, szerintem a Data + - fel van cserélve. legalábbis nekem mindig megkellett fordítanom hogy fel is ismerje a készüléket a PC 😄
Ezzel meg érdekes mód mûködött:
g0a
mondjuk nem blankolod le 😊)

pointer4
Pontosan, csak még a led elé - sorbakötve - megy egy ellenállás is, amin akkora áramnak kell esnie, mint amennyi a lednek megfelelõ, a paraméterei alapján.

Vegyünk egy átlag infraledet, 150 mA munkaponnt, meg 1,3V nyitófesz.
Tehát van mondjuk 3,3V feszed, akkor 3,3-1,3=2V és 150mA, azaz R=U/I 2/0,150=13,3oHm ellenállású és P=U*I avagy 2V*0,150A=0,3W teljesítményû ellenállás kellene. Mivel ilyen nincs, olyan félwattos 15hmos kellene.
Itt van hozzá számoló.
Bár USB rõl neked 5V van, most ugrik be, akkor olyan 33ohmos kellene félwattos.
g0a

ugye a data kabelt meg kulon-kulon kell leszigetelni.

LeonSilver
Szerintem tök érthetõen fogalmazott.
Egyébként kb. úgy kell ahogyan írtad annyi kis kiegészítéssel, hogy nem sziKszalag hanem sziGszalag.Ez voltaképpen egy rövidítés, mégpedig a sziGetelõ szalagé. ( nem basztatás csak jobb ha itt szól valaki mintha valahol kiröhögnének érte, szvsz )

csak biztosra akarok menni hogy értem e,tehát a pirosat a led pozitív végéhez,a feketét a negatívhoz,a fehéret meg a zöldet meg sehova arra megy a szikszalag?<#wow3>mert egy kicsit elég nyersen fogalmaztál (sry)
pointer4
Hát látsz egy fekete egy piros egy fehér meg egy zöld kábelt. Abból a piros a +5V a fekete a test. A fehér-zöld az jel, azt szigeteld le.
100 ohm ellenállás* <#zavart1>
vagy úgy nem lenne jó hogy, 1db zöld led (3V-20mA)100mA ellenállás --> 5V USB (másik kérdésem,hogyan kell az USB-re ráforrasztani a ledet?mert amikor kettévágom az USB kábeljét elég sok minden van benne amit nem étek hogy micsoda.elemes megoldással ne is válaszoljatok,nagon eltökélt vagyok az USB-s dologgal.plz help!<#help>
a kamerásat akarom,miért ne lenne ez jó?leteszteltem nekem jó a freetrackhoz,akarom mondani nekem tökéletes.szal jó lesz ez a csatlakozás?(mikrofon)
g0a
hat az attol fugg melyik megoldast akarod csinalni.
van webkameras verzio meg wiimote os verzio.

a led amit irsz billentyuzetbol nemlesz jo. infra ledet kellene hasznalnod lehetoleg abbol is a legjobbat.

ellanallas az fugg attol is hogy hany mA es illetve hany V a led nyitofeszultsege.

g0a
ok kaptam enis mar valszeg tied is 3,7v os 😊 megnezzuk bevalik e.

hi all,EGY ledes verziót csinálnék,1 zöld led (billentyûbõl xD)
hogyan kezdjek hozzá?arra gondoltam hogy egy rózsaszínû csatlakozós mikrofonos kábelre forrasztanám a ledet.persze a mikrofont levenném róla xD,tehát kell ellenállás és hány ohm meg hogy azt hova forrasszam stb.KÉRLEK titeket segítsetek.több projektem is volt már de egyikse sikerült.PLSSS
g0a
nah az nemrossz otlet es mennyi voltot ad le? mert nekem ilyen tekergetos ac/dc adapterem van de most probalkozok kondenzatorral hatha megoldja a vibralast...

Chazz76
Én egy Nokia töltõt használok,mert meguntam már cserélgetni az elemeket én is 😊
355mA-t ad le,nekem meg kell 350 a ledekhez.Tökéletesen müködik,semmi melegedás,vibrálás.

g0a
koszi!

500 az eleg lenne 😊

pointer4
MInden USb port limitálva van, 500mA. Persze, én megoldottam úgy, hogy az alaplapi csatis kijövetelen, összekötöttem a táp 5V-jával. Így most 30A 😄
g0a
😊 koszi!

habar toltheto elemekkel el lehet lenni vele hetekig is 😊

mar kesz az enyem is meg az a bajon hogy adapterrel akarom hajtani ledeket es kell kondenzator is mert a voltot szepen leadja de az amperral bajok vannak igy szabad szemmel nem lathato de villog a led.
ha kesz lesz bemutatom.

illetve kerdes!
pointer4: nem tudod usb mennyit ad le mA ben?

pointer4
I Did it 😄

Frankón mûködik 😄

Képek, meg kis segítség beültetni, ha valaki olyan béna lenne az elektronikához mint én 😄

Ombika
Az lehet, de kibaxott zavaro lehet ,h vmi buzeralja nyakad feszt!

LeonSilver
Táp.Jobb mint állandóan elemért küldeni elemért.

Ombika
Az az USB milenne?

pointer4

😊