DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Valamit vagy félreértettél vagy hülyeséget mondtak neked. A FIX IP-nek semmi köze nincs az smtp-hez.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Tikal
ha egy routert beteszek a gép és eközé a lan net közél az megoldaná a problémát?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
hello, azt mondja diginet, hogy nem használhatok levelezõprogramot, amiben be tudom állitani a saját smtp szerverem ( pl gmail, vagy más email szolgáltató ) mert nincs fix IP cimem. Felvilágositana valaki, hogy miért kell ehhez fix IP cim? Ugye digi azt csinálja hogy társasházakon belül csak kábelt huz a lakásokhoz, nincs ott modem semmi.. de akkor se világos 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

AlieN911
Jaa, tudtam, hogy törli 😊 De igen, jó lenne a POP3, asszem van rá mód..

Honda - The Power of Dreams

BaliBoy
Ezért hívtam fel rá a figyelmed, hogy készíts archiválást! Ez az IMAP protokoll tulajdonsága: külsõ levelezõ programban is meg tudod nézni a webmail-es leveleid. (a levelek a szerveren tárolódnak de a kliensen is meg tudod tekinteni õket)
Ha van rá lehetõség a Digi-nél, akkor használj POP3-at. Ilyenkor a levelekbõl letöltõdik egy példány a kliensre is. Ergo ha a szerveren törölsz egy levelet attól még az outlookban megmarad.

AlieN911
Na, most kitöröltem a webmailben mindent amit találtam 😄
Ami egyben törölte az outlookból is...

BaliBoy
Akkor nézz be a webmail-be. Hátha ott van mondjuk egy spam mappa ami tele van.

AlieN911
2 db levelem van par pillanat! :/
Ezért nem értem.....

BaliBoy
Kiegészítés: Úgy látom, hogy IMAP-on használod. Akkor még csak be sem kell jelentkezned a webmailbe. AZ outlookból archiváld a leveleidet és töröld õket. (vagy legalábbis néhányat)

BaliBoy
Gondolom megtelt a postafiókod. Ha jól látom az oldalukon van webmail bejelentkezési lehetõség; ott lépj be és töröld a leveleket.

AlieN911
Hali

Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Diginetnél az email-t levelezõ programmal Outlookkal használom, de egy jó ideje olyan üzit kapok, hogy megtelt a fiókom, vagy mi..
Erre tud valaki valami megoldást? Nem jönnek meg a levelek stb, kicsit idegesítõ.. :/

Outlook

Hali!

Analóg leadtek tuner kártyámat cserélném le digitálisra.

Tudtok ajánlani típust (lehetõleg leadtek) ami tuti biztosan (saját tapasztalatból)

HD képminõségben veszi a Digi kft. kábeltévés szabadon fogható összes csatornáját

(százvalahány)

PCI vagy PCIe 2.0x1

Köszi!
Golyo69
25-30 szokott lenni ez egy furcsa nap volt 😄 akkor egésznap annyit mértem D:

GGMU

Az szép, ez hogy jött össze? Stabilan megy ennyit a feltöltés? Emelhetnék tényleg egy kicsit az uploadot, legalább 50Mb-ig. Jó lenne. Nekem szépen hozza a 85/25-öt, a letöltés kicsit több, felmegy 87-re, de az up, az stabil 25.

steam, origin: ACE_hun

Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg Digi Kábeltévénk van (Analog). Bent jártam a Diginél, hogy kérjek egy Box-t ( Digitális adás miatt, sajnos a TV-be nincs beépített) de jelenleg Budapesten csak Feb-Már környékén lesz kb. szabad Box. Valaki tud esetleg ajánlani olyan Set Top Box-t ami mûködik a Digis kábeltévével?
Elõre is THX a segítséget.

Golyo69
80/25 😊

GGMU

Hali, valaki tud valamit, hogy miért picsa lassú a net? Bevezettek valamifél korlátozást?
200kb/s -sel tudok tölteni, eddig 5Mb/s volt a sebesség.
Na meg könnyen lehet következtetni a behúzott kábelezésbõl. Ha a lépcsõházban minden ajtó elé behúzták (új kábelcsatornák jelentek meg a többi mellett), akkor feltehetõen már van ott. Én is innen következtettem amikor annak idején váltottam UPC-rõl DIGI-re.

tommygear
az a netes lista egy kalap szart nem ér, pl nálunk az egész utcában elérhetõek a szolgáltatások évek óta, mégis a netes rendelésnél csak 2 házszám van megjelölve, szóval ne várj arra a listára inkább menj be az ügyfélszolgálatra
Blekk Síp
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hátha volt már aki figyelemmel kísérte a kiépítés menetét miközben tûkön ülve várta, hogy elérhetõ legyen nála is a kábelnet. (LAN) 😄
Jelenleg az online igénybejelentésnél az elérhetõ városok listájában az utcánkban a 10. és 21. szám alatt érhetõ el a szolgáltatás. Várható, hogy hamarosan nem csak ezen utcaszakasz 2 végén, hanem a köztes házaknál is elérhetõ lesz a net?
Én konkrétan a 12. szám alatt lakom, így eléggé szívás, hogy a szomszédban már elérhetõ, itt meg nem, pedig már mióta ezt várom.. <#idiota>

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Mighty
Mennyire van korlátozva? Ha jól tudom, akkor 32/32 kbps.
Mondjuk ez az oldal 80 hozzászólással, reklámok nélkül majdnem 1 MB. Ezt ilyen sebesség mellett több, mint 4 percig töltené le. Semmire sem használható 😊

Esetleg annyit beállíthatsz a böngészõdben, hogy a képeket ne töltse le.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Zsoltika 007
Nem tudom jó helyen járok-e. Digis mobilnetem van és újabban olvastam hogy be újították az eszközöket és most már tudnak korlátozni. A gond nem is ez, hanem hogy az normális hogy lekorlátozva nem hozza be az oldalakat se? Tehát még böngészésre is teljesen alkalmatlan a cucc. Elvileg a Telenor hálózatot bérlik.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

A TV Network szolgáltatót a DIGI megvette, és használja az IP címeit is, így kaptam én is éppen azt.

tommygear
éspedig?
Oké, már tudom a választ. <#smile>

Érdekes dologra lettem figyelmes. A Speedtest-en mértem egyet, és ezt az eredményt hozta (többször nézve is):

Ami még érdekes, az az ISP! <#wow1> Megnézve az IP-met a whatismyipaddress.com oldalon, ezt írja:

Tudja valaki, hogy miért nem DIGI, mint eddig? Meg miért ilyen nagy a feltöltés? A valóságban is letesztelném, de nem tudok semmi gyors ftp-t ahova feltölthetnék. <#shakehead>

Ha írok nekik a problémával kapcsolatban, fognak valamit csinálni vagy ajánlanak egy nagyobb csomagot.
Nincsen router. Máshol azt a tippet adták hogy vegyek routert, de ha eddig jó volt akkor minek. Meg pénzem sincs most rá.
BaliBoy
Router van? Ha van, akkor hagyd ki a játékból. Ha akkor is jelentkezik akkor lehet tovább gondolkodni.

Sziasztok! Lenne egy problémám. Hátha tudtok rajtam segíteni. Kb 2 hónapja kezdõdött. 20/10-es netem van. Ha futtatom a utorrentet néha bezárja a portot ami tracker frissítéssel tudok megint nyitottá tenni. De ha játszanék valami netes játékot GW2, Bad company 2 nem bír ki fél órát és ledob a net. Újra tárcsáz és megint jó minden. MSN-t sem tudom használni mert akkor csak simán ledob de nem kell újra tárcsáznom. A gép frissen van újrarakva. Nincs vele semmi baj. Lenne valakinek valami ötlete? Köszönöm elõre is.
tommygear
igen, arra akartam kilyukadni hogy az egy gyengébb router volt
mycso
Azért lássuk be, a ledobálásnak nem sok köze van a 100megás vs gigás lanportokhoz...

Viszont valószínû, hogy a régi, valami gagyi router lehetett.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Azért mert UPC lassú volt, azt még bírta a router, a gyors DIGI-t meg már nem...

SzirmosSzisza
Értem én, csak UPC alatt nem volt gond, Digi alatt meg igen 😊

De ha kikapcsolta mindenki a torrentet akkor nem volt probléma.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

tommygear
na igen, nekem is volt egy 10/100-as routerem az kb óránként ledobott, ha torrenteztem és csak ketten használtuk a netet, de egy gigabites routerrel már semmi probléma....
egyik haveromat kb 20x dobja le a upc naponta, ha torrentezik, ha nem és egyszerûen szarnak rá, évek óta szenved vele
Nálam is atomstabil a 40/20-as DIGI net Bp-en.
Cat 02: Az hogy hány embernél van probléma a nettel attól is függ, hogy ki mit csinál... Ha fut a torrent az is attól függ hogy hány szálon, és a többiek mit csinálnak közben. A router sem mindegy milyen, amelyik megosztja, mert lehet az nem bírja. Maga a technológia alapján a DIGI ezerszer jobb ha többen használják, már csak a nagyobb feltöltési sebesség miatt is. Ha sokan használjátok, akkor normális routert kell venni, nem a legolcsóbbat, és akkor nem lesz gond.

tommygear
nincs szakadozás, megéri váltani
SzirmosSzisza
Mi Pesten voltunk 4-en egy lakásban és a UPC sokkal jobb volt. 4 embernél, ha futott a torrent meg se lehetett érezni, Digi alatt már 1 embernél is sipítozás volt 😄

Illetve UPC alatt bejött valami kábel a modembe és onnan jött az UTP, Digi alatt meg egybõl UTP jött be a házba, nem tudom mondjuk, hogy ez általános-e, de nálunk ez volt.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Tanácsot kérnék. UPC-s vagyok és sokat játszom MMO-t. Nagyon idegesít, hogy az UPC-s kábeles net rengetegszer szakad. Gondolnak egyet és kikapcsolják mondjuk este 9-kor, 20 percre, 1 órára, vagy amihez éppen kedvük van. Tele lett a hócipõm.
Megéri-e váltani, stabilabb lesz-e a net? A házat nem kell átkábelezni ha váltok remélem...annál is inkább, hogy a TV-t meghagynám az UPC-nél.
Debreceni vagyok egyébként.

iSS!

Golyo69
Nyíregyháza 😊 80/25-ös net 😊

GGMU

Misi az ezredes
Avval nem tud mit kezdeni az ügyfélszolgálatos, hogy a neted alkalmatlan arra amire te használni szeretnéd. Ha fix 20/20-as net kéne állandó magyar hálózaton belüli (1-2) pingel akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.. :/ Az álltalános háztartásokban használt digis net nagyobb panel házakban teljesen használhatatlanok alkalmanként.. Ugyanis a legális vagy épp illegális le és feltöltést egyszerûen nem bírja a kihelyezett szwitch..

De idõszakonként ez megszûnik, nem szokott álandósulni! Érdemes azt is megnézni ha vezeték nélküli a net továbbítás a routher és a gép között, hogy ha a gép kábellel van összekötve a géppel akkor is csinálja-e az internet amit jelenleg! Ha nem akkor nem az internet a gond hanem túl sok készülék komunikál már a routherral és nem tud ennyi adatot továbbítani.

Nekem hasonló volt korábban pedig 20/20 üzleti csomagom van!

Remélem volt hasznos dolog a HSZ-ben...

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

TurboX
megtörtént, és mint ph-n kiderült nem csak én voltam/vagyok így.

jelenleg is 30mb körül van a letöltésem de legalább eltûntek a folyamatos packet lossok ami teljesen ellehetetlenítette a neten futó alkalmazásokat.
ChaosTeam

Bp-n a 80/25 szépen száguld. Esetleg próbálj más szerverrel is speedtest-et, mert néha az adott szerver ad gyenge eredményt. Bár lehet, hogy házatokban sokan töltögetnek egyre többet és nem bírja a LAN része 😊 Mindenképp ügyfélszolgálatot kellene hívni 😊
Nálam tökéletes a 40/20-as.

BaliBoy
Kopik az optika. 😊

tommygear
és mi ezzel mit csináljunk?
1272-t hívd
TurboX
80/25

csúcsidõben napról napra lassabb :S
Blekk Síp
Na holnap bemegyek ügyfélszolgálatra, az a tuti.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

tommygear
írj egy mailt a diginek
Blekk Síp
Vki esetleg nem tud arról, hogy Miskolcon a Martin-Kertvárosban folyik-e jelenleg kiépítés? Mert azt híresztelik, hogy igen de neten nem találtam semmi infot.