3567
digi
  • El Protector
    Rendesek, gyorsak voltak, ma kijöttek és megcsinálták, rosszul kötötték be a lakáson belül, szóval most már nyugodtan száguldok :))
  • El Protector
    Nyilván mindenre elég, de ahogy írtad, már nem 100-as csomagban vagyok és egy kicsit zavar, hogy ugyanott tartok, mint a "sávszél emelése" előtt :)
  • bertino
    értem én, hogy nagyobb járna, meg ez a csomag és, hogy ezt fizetitek meg minden.

de 93 Mbps mire nem elég ?
  • El Protector
    Hát nem tudom, hogy mi lehet a gond, várom a válaszukat. A srác, aki kijött, átnézte a vezetékeket, azt mondta, hogy minden oké. Lassan két hete volt itt, a feltöltési sebesség következő hét szerdán "duplázódott be", a letöltési viszont semmit nem változott.
  • gabi89
    Esetleg még az, hogy cat5e vagy cat6 kábel kell, de régi cat5 nem jó mert nem viszi át a megfelelő sebességet.
    Mondjuk már 2010 környékén is cat5e -t húzott be a digi, szóval nem kellene ennek sem akadálynak lennie.
  • El Protector
    Szintén Dunaújváros, szintén 200-as csomagban, router nélkül 93 Mbps-t mérek lefelé, pedig már másfél hete kijöttek bővíteni. Hálókártya nem lehet gond, telefonon azt tanácsolták, hogy mérés screenshotot küldjek a hibabejelentőre, kíváncsi vagyok, hogy mit reagálnak. :/
  • tommygear
    csúnya lenne, ha nem vinné :)
  • gabi89
    1043 v2 - gyári firmware:

• romeozor
    Neked viszi a v2 típus a 200 megát? Nekem v1 volt és annak valahol 90-nél volt a WAN-to-LAN teteje, úgyhogy beszereztem egy TP-Link AC1750 modellt. (Valami online listán azt mérték, hogy 800 mega körül van a vége, úgyhogy ha egyszer egy bolondabb pillanatomban 500-as csomagra váltok, lesz még benne tartalék.)
  • karajjj
    router reset volt már?
  • tombadillo
    ok, azt már látom, de az normális, hogy 200-ból kevesebb jön át (20) mint előte 100-ból (80)?
  • tommygear
    gyenge 200 megás nethez
    tpl-link wr1043 v2-t ajánlom
  • tombadillo
    tp-link Wr841N, elvileg 300 Mb/s.
  • tommygear
    milyen a router?
  • tombadillo
    arra tudna valaki mondani valamit, hogy a 200-asra emelt 100-as netem a routeren keresztül 20-ra lassul?
  • karajjj
    ugyanúgy le lesz, csak gondolom akkor elsőbbséget élveznél a kisebb csomagosokkal szemben, szerintem a hálózatuk határait feszegetik, ha ez így működik...
  • SzocsA
    Mindig átnevezik a csomagfajtákat, meg nekik az új nagyobb csomaghoz nem kell telepíteni. amióta bejött az új csomag azóta szar a net nagy a ping délutáni órákban, késő este 23után jó, meg reggel délig, olyan mint azelőtt, meg néha még a sebesség sincs meg, persze a minimum garantált az igen.
    szóltam nekik a hibáról, azt mondták, hogy a problémámra megoldás lenne egy nagyobb csomagra váltás!
    most komolyan ha délután le van terhelve a rendszer, és nagyobb csomagra váltok ettől nem lesz leterhelve a rendszer?
  • karajjj
    itt automatikusan nő, ha emelés van a csomagodban, meg általában ez minden normális szolgáltatónál így van
  • SzocsA
    Nálatok, hogy vannak a csomagok ha fejlesztés által nőttek a sebességek? automatikusan megkapjátok azt a sebességet vagy kérni kell, hogy rakjanak át abba a nagyobb csomagba?
    Z-netnél vagyok mikronet, vannak már újabb csomagok, aminek nagyobb a sebessége, de mindig átkeresztelik valamilyen más névre XSDRN, MSDRN, mindig kérni kell hogy tegyenek át újabb csomagba, és persze többe kerül. De ugyanúgy megvannak a kategóriák Alfa, Béta Gamma, stb. Bétában vagyok régi csomag 3/1 mega, az új béta csomag 12/3 mega, aminek Air home S a neve, 2 év hűséggel kerül 4190ftba.
    Az új csomaghoz nem kell semmít sem telepíteni, csak átírják a szerződést és nagyobb sebességet engedélyeznek.
    Múltkor reklamáltam, hogy nincs meg a sebesség+ nagy a ping, meg hogy nem kellene másik csomagban lennem, mert ennyit fizetek, aztán beraktak valami nagyobb csomagba de csak két napig :D
  • lac coo
    Nem mondtam hogy mondtad, csak arra celoztam, hogy a filmletoltes 99% ban, azert letoltes mert warez. :)
    Szoval a jovoben is a gyors letoltes lesz a nyero .
  • BaliBoy
    Ki mondta, hogy lopni? Legális keretek között miért ne működhetne?!
  • BaliBoy
    Nagyot tévedsz! Ez egyáltalán nem a távoli jövő.
  • ACE
    Mi a problémád vele? Nálam jelenleg 100Mbit-es letöltésnél is 18% a CPU használat. Szóval könnyen lehet hogy Gigabitnél simán elfogyna a procim, nem is beszélve a vinyóról. A RAM kívánalmat én sem értem, ki kell próbálni, és kiderül...
  • tommygear
    hatalmas iq fighter írhatta ezt ki az oldalra.... jézusom
  • DRFlame
    Számomra nagyon extrém igény amit írsz.
    A legtöbben előre tudják, hogy kb. mikor fognak beülni a TV elé, így keresni is tudnak előre. 20-30 perccel előre tervezni a filmmel nem hiszem hogy bárkinek gondot okoz. Ha valakinek igen, azt megnézném hogy ment mondjuk moziba, vagy hogy nézett filmet TV-ben.
    Másrészt pedig ha tényleg valamiért olyan szitu van, hogy épp akkor töltök le amikor már nézném a filmet, akkor pedig azt a plusz 10-15 percet kizárt, hogy ne tudjam eltölteni valami otthoni dologgal.

3296: SSD, igen a raid mellett még az is egy opció, de az SSD árakat és méreteket figyelembe véve megnézném ki tölt le gigabittel SSD-re.
  • lac coo
    A felhobol lopni jovo az sose fog eljonni ..... :))
  • ACE
    A jövőben lehet, de most még nem jött el az a jövő...
  • BaliBoy
    Csakhogy a jövő a streamelt médiáé, amikor minden a felhőben "kering". Ahhoz pedig nem kell nagy sebesség. Miért töltenél le valamit ha online tudod nézni?!
  • TomBond
    Minimális igénybevételi követelmények az internetes csomagok sávszélességének teljeskörű kihasználásához:
    DIGINet 1000

Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
    RAM: 8GB
    SSD meghajtó
    Gigabites hálózati kártya
    Windows 7, Linux, MacOS
    Gigabites router (opcionális)

DIGINet 500

Intel i5 processzor (2 magos) 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
    RAM: 4GB
    HDD: SATA 3 - 7200 RPM
    Gigabites hálózati kártya
    Windows 7, Linux, MacOS
    500 Mbps router (opcionális)
  • ACE
    1000-es valóban kihasználhatatlan, de pl. 500-assal meg lehet azt csinálni, hogy kinézel egy filmet, amit megnéznél, és mire kipattog a kukorica, lejön a film és nézheted... nem kell fölös adatra pazarolni a tárhelyet, mehet hasznosabb dolgokra is, pl. home videók, képek több példányban, hogy még véletlen se vesszenek el. De egyébként sem tudsz minden filmet vinyón tárolni amíg meg nem nézed, de így még egyszerűbb, hogy 5 perc alatt lejön... De végülis utánaszámolva, a 200-as nettel is lejön 10 perc alatt a film, 500-assal 4 perc alatt, szóval azért az sem rossz. Az 500-as esetleg a 100Mbit UP-ért éri meg, aki sokat akar feltöltögetni. Egyébként valóban elégnek tűnik a 200. Én is csak próbaképp fizettem elő az 500-ra, majd meglátom mennyire jön be, és ha nem, gondolkodás nélkül váltok vissza a 200-asra.
    Utoljára szerkesztette: ACE, 2014.08.12. 20:43:42
  • lac coo
    Ehhez nem értek, de ha a max sebesség a 70, el nem tudom képzelni mire ne lenne elég !?:-)
    Meg a feltöltése talán, ha valaki komolyan játék szervert akar üzemeltetni ......
  • BaliBoy
    Ráadásul az egy parasztvakítás a UPC részéről. Aki ismeri a ED3 DOCSIS működését és a jelenleg forgalomban lévő modemek működését az tudja, hogy elég felelőtlenség a UPC-től ekkora csomagokat eladni.
  • tommygear
    komoly érv :D
  • lac coo
    Nálunk 240 -es van, 70 -nél nagyobb letöltést még nem láttam, azt is egyszer, nvidia driver letöltéskor ...
    Csak arra jó ez is, ha mindenki rákattan a netre még akkor is elbírja lazán, nem fogy el a sávszél .De szerintem még bőven sok is a 240 ...
  • DRFlame
    Gigabites nettel nagyjából 2,5 óra alatt letöltesz 1 terabyte anyagot.
    1) Ennyi adatot nem tudsz összehasonlítható időn belül megemészteni (elolvasni, megnézni, meghallgatni)
    2) Egy átlagvinyó ki se tudja írni ilyen sebességgel a letöltött adatot, hacsak nem vagy egy techszaki és vannak raidben a vinyóid. (Aki olyat ír, hogy "1000/ms", kétlem hogy raidet használ és hogy valós igénye van a gigabitre)

A fenti 2 pontból bármelyik önmagában elég ahhoz, hogy egy okos fogyasztót ne vakítsanak el a nagy számok. A kettő együtt pedig teljesen értelmetlenné teszi az átlag felhasználónak az ilyen sebességű internetkapcsolatot. Egy 10-20 gépes/felhasználós hálózatnál érdemes lehet mérlegelni gigabitet. Vagy esetleg valami komolyabb szerverhez, de azt meg inkább be kell tenni egy parkba. Otthoni 1-2 gépes felhasználásra teljesen felesleges.

Nekem 50/30-as netem van, nézek online 1080p streameket és néha filmeket is letöltök 720p-ben. Fél óra alatt lejön a legtöbb film a FullHD stream nézése közben. (emellett webezek, dolgozok, voip-olok meg tőzsdézek, de ezek forgalma eltörpül a videok mellett) Nem mondom, hogy ez legyen mindenkinek elég. 200Mbit-ig még talán megértem a türelmetlenebb otthoni felhasználókat. Annál feljebb már csak arra jó, hogy lehet verni a speedtestre. No offense, ez a véleményem, nincs kőbevésve, ha valaki értelmesen leírja, hogy mire kell izmosabb net, a véleményem változhat.

És akkor egy hasonlat a végére mert én azokat szeretem:
    Ferrarit is vesznek millás emberek közútra. Szép is meg gyors is, de nem fogsz vele háromszor gyorsabban átmenni a városon, mint én a jó öreg mazdámmal.
  • JakuzaMan
    miért értelmetlen,
    10x gyorsabb mint a százas net
  • tommygear
    micsoda eszmefuttatások kéremszépen... persze szerintem is tök felesleges az ezres net
    de inkább itt érdeklődj: link
    Utoljára szerkesztette: tommygear, 2014.08.12. 17:28:20
  • JakuzaMan
    hello
    nekem is 1000-es netem van, nagyon tuti, kösd be bátran, és és föld mondjuk egy 100-ashoz képest
  • DRFlame
    Fölösleges pénzkidobás. Olyan gyors netet nem tudsz kihasználni. Javaslom, kezdj egy 100-assal inkább.
  • foxpal
    Haliho, szegedi vagyok es osszel kotik be az utcankba a digit, szeretnek tapasztalatokat hallani az 1000/ms netrol, mindenfelekeppen beakarom kottetni csak valamit azert irjatok