3567
digi
  • ACE
    Egyrészt, a listaára a DIGI-nek ezerszer jobb ár/érték arányban, mint bármely másik szolgáltató hűségidős árai... A garantált sebességek is sokkal magasabbak, a feltöltésről meg nem is beszélve.
    Másik dolog, nálam van UPC, de általában van Telekom is, ahol van DIGI, olyan nem nagyon van hogy a DIGI egyedüli. Szóval én besétáltam a DIGI üfsz-ra, mondtam, hogy fel vagyok háborodva, hogy régi ügyfélként leszarnak, és nem kapok okoscsomagot, úgyhogy azonnal lemondom az egészet. Erre felajánlották, hogy akkor mégiscsak lehet okoscsomag...
    Rájöttek, hogy simán megcsinálom, hogy átmegyek 3 hónapra UPC-hez, kicsit silányabb TV csomagért, netért, telefon meg nem érdekel, és 3 hónap után megyek vissza és ugyanúgy kapom a 30% kedvezményt, mintha most adnák, csak lesz 3 hónap kihagyás. Maguktól is rájönnek hogy ez nem nagyon érdekük, ezért felajánlják élből...
  • bajgunar
    Neked is meg a szomszédnak is jár, akár töbször is. Nem csak 1x. Itt csak az a bibi, hogy itt nem hosszabbítható a hűségidő, ahogy más szolgáltatóknál. Nagy trükközést nem igényel. Vagy átkötteted más nevére (sajátoméra, nagyanyáméra, stb... ez egyszerűbb) vagy kikötteted 3 hónapra! :D (addig nézed a földi 6 csatornát digibox-on, se net se telefon, ami kissé szívás), s visszakötteted 3 hónap után ugyanarra a névre. S megint jár az új ügyfélnek járó kedvezmény.
    Míg ez másik szolgáltatónál egy telefonhívásba kerül (telefonon keresztüli ügyintézés) s másnaptól az új csomagot kapod az új, vagy a meghosszabbított hűségidővel. (vagy akár net-en keresztül variálod a csomagod, hűségidőd, stb).
    Nem, nem szídom, mert teljesen elégedett vagyok a szolgáltatással.
    Csak ez a hűségidő mizéria, (annak meghosszabbítása), a vevőcsalogató átveréses (az egyszeri kedvezmény, amit alant kiveséztünk), és a mindenképp szükséges személyes ügyintézés zavar kissé (még ha közvetítő is jön házhoz, az se mindent tud elintézni [~ergo semmit], max leadni a papírokat, de azok végérvényesítéséhez mindenképp be kell menned az ügyfélszolgálatra, ahol jó esetben ~2 óra alatt sorra kerülsz, s akkor és ott totál ugyanazt végigkérdezik, kitöltik, beírják, amit a házhozjött ügyintéző.) Csak ezek zavarnak kicsit.
    De valahol jogos, a csalások elkerülésének érdeke végett. (mivel totál nem magyar tulajdonú szolgáltatóról lévén szó, egyértelmű, hogy bebiztosítja magát amennyire csak lehet, ezért a személyes ügyintézés).
    A Digitális tévé adásuk egyszerűen csodálatos!!! Beépített dekóder, kódoló, zavarszűrő, miegymás nélkül is egy full hd tv-n a full hd adás, egyszerűen gyönyörű, tökéletes, tűéles!!! Nagyon ritka a képi hiba, hanghibával még nem találkoztam.
    Telefonról nemtok mit mondani. Működik, van, kevés a tartifa, viszonylag sok beszélgetés is alig emel ~1-2k -et a számlán havonta.
    Internet meg kifogástalan!!! Atomstabil net! A leggyorsabb minden szolgáltató közül. A feltöltésről nem is beszélve! És hát a díjcsomagok... Ennél kedvezőbb sebesség/ár-érték aránnyal még nem találkoztam.
    Ellenben pl upc-s tv adást, még egyszer !!!! sem láttam sehol olyat, hogy a full hd tv-n a hd adás, ne ~vga minőségű legyen!!!
    Vagy szemcsés, vagy homályos...(egyszerűen nem szép a kép) Áhh...Még a frissen bekötött lakásban a zsír új csatlakozók, ~200k-es tv, méregdrága kábelek... upc adással... Olyan, mint vidéken nagyanyámnál a digibox-os adás a ~20 éves Videoton tvn. Ennyit upc-ről.
    Még annyit a Digi -ről, hogy terjeszkedhetnének jobban, elnyerhetnének több területet. Mert Pl anyámnál (XVIII. ker.) egyes részein NEM elérhető a szolgáltatás! Csak Tré-kom van! Ami meg arra a környékre akkora árat szab ki, hogy a hajam leteszem a számlától! Na ez meg megintcsak egy baromi nagy gerinctelenség!!! Tré komnál 20Mb-os net, telefon 800 óra lebeszélhető, tv ~60 csatorna = 18.000 Ft / hó (jah és ennek se szép a képe !!! hűségidővel!!!
    Míg nekem diginél a 100-as net, telefon ~+2000Ft havonta amit beszélek + ~100 csatorna hűségidő nélkül!!!! 7700 Ft/hó !!!!
    Na ez a nem mind1.
    Peace
  • gabi89
    Nem értem a problémát. Illetve értem csak nem jogos!
    Minden ember egyszer kapja meg új ügyfélnek járó kedvezményt, aztán kettő (vagy egy) év után mikor lejár a hűség akkor már nem jár tovább. DE nem csak neked nem jár hanem senkinek.

Úgy kell ezt felfogni, hogy egyszeri kedvezmény egyszeri ajánlat. A neve megtévesztő mert az sugallja ha hűséges vagy akkor olcsóbban kapod. Ez régen lehet így volt, de mióta nem fontos a régi ügyfél azóta ez másképpen van. Szóval téged nem ér kár, mert a szomszédnak is csak egyszer ajánlják fel két évig az akciós árat. Kivéve persze aki trükközik és más névére íratja meg kikötteti. (ahogy te)

Amúgy pedig ha azt mondod, hogy lemondasz mindent és átmész másik szolgáltatóhoz meg durcás leszel... legtöbbször felajánlják az akciós csomagot mert elveszíteni azért nem szeretnének mint ügyfél.
  • bajgunar
    Hát... Elég szopóka...
    Párom nevén volt ~20-as vagy nemtommilyen (nagyontré) net. Elég silány volt. Fizetett rá ~4900-at. Digi oldalon ÚJ akciós csomag!!! 200-as net-el 5300 volt. Besétáltunk (mert CSAK személyesen intézheti! [telefonon, minden adat megadása mellett nekem sem adott ki az ügyintéző a net-hez felhaszn. nevet, se jelszót, holott lediktáltam neki, csak mivel párom kézírását nem tudtam kiolvasni :D, s nem tudtam megfejteni a jleszót, 2 betűt tévedtem, ezt sem árulta el + nem is lehet telefonon semmit se intézni, mindent CSAK személyesen!!!)]. Szóval bementünk, s hát nem, NEM köthette meg, mert lejárt a hűségidő!!! Tehát: Vagy kikötjük, 3 hónapig nuku tv,net,telefon. Majd újra bekötteti, s akkor lesz 5300-ért, 200-as net+tv+telefon. Így maradt hűségidő nélkül! (mert lejárt hűségidőt NEM hosszabbíthatsz meg!!! Lejár, vége! megy tovább DE fizeted a hűségidő nélküli tarifát! Vagy átkötteted nagyanyád nevére a csomagot, megmarad a tarifa, csomagtartalom!
    Most 7800 !!!! a 100-as net-el+tv+telefon. Mert nincs hűségidő! Úgyh, megyünk vissza, s az én nevemre rakatjuk át, hűségidőre, 5110-ért.
    PFf.
    Negatív:
    -hűségidő nem hosszabbodik. Lejár, vége... Nem köthetsz ugyanarra a névre megint hűségidővel csomagot, se kisebbet, se nagyobbat. Megy tovább a csomagod...Csak hűségidő nélküli árat tartalmazó számla jön. Ugyanarra a névre, új hűségidő úgy aktiválható, ha kikötteted, majd 3 hónap lejárta után újra bekötteted a csomagot! PFf.
    -csomagváltásnál ők NEM szólnak, hogy olcsóbb lett, vagy gyorsabb amire előfizetsz!
    -CSAK személyesen intézhetsz mindent
    - új előfizetőként becsábítanak mindenféle akcióval/ % kedvezményekkel.... csak vedd figyelembe, hűségidő után!!! milyen csekket fogsz kapni! hűségidőt NEM hosszabbíthatod! de mivel szükséged van a már megszokott csomagra, fizetni fogod a megemelkedett tarifát! mert nem váltasz... így maradsz, mert húú de jó, s lenyeled, hogy a duplája lett a csekk.
    Ellenben pl tré-kom nál!!! Anno, kivertem a balhét! Egyszer bekattant a net. S ment az állítólagos (akkor még volt) 80-as net, ~120 -al!
    Körzetünkben állítólag NEM megy csak az 50-es! Nah leteszteltük központból! 160-at vitt a madzag! Mondtam, hogy tegyék át a 120-asra, mert TUDOM, hogy megy. Erősködtek, h NEM, csak 50! . Addig vitatkoztam velük, h ÉN kérésemre átrakták a 120-asra, s ha nekem megy, ok a 120-at fizetem, meg is kapom. De ha nem, akkor csak úgy módosíthatom lefelé (vissza z 50-re), ha megfizetem a kötbért ~30k forint kürül. Átrakták, s ment is, simán és nem volt korált a 120, mert volt hogy ment 150-el isl! :P
    Telefonon is el tudtam mindent intézni, és egyszer se kellett bemenni!
  • ENVE
    Csak azt felejted el, hogy a digi milyen technológiával, milyen befektetéssel tudja ezt meg csinálni. És azt is, hogy mekkora a lefedettség. Gondolkodj el ezen, mielőtt fel sztárolod a csillagokig.
  • TuskoMobile
    Digi a legbrutálisabb net Mo-n és elég korrekt én meglepődtem hogy megemelték 100/50-re nekem még az 50/25 is sok volt és mindezt úgy kaptam ellenben más szolgáltatóval hogy se új szerződés se külön telefonálgatás nem kellett hozzá maguktól megtették még másoknál azt tapasztaltam szartak a vevőre nagy-ívből .
    + a Legjobb feltöltési sebesség náluk van még a többi általában csak 10%-a a letöltésnek ami botrányosan kevés.

SÁVSZÉLESSÉG:
    100 / 50 Mbps
    Korlátlan
    GARANTÁLT SÁVSZÉLESSÉG:
    25 / 20 Mbps
    E-MAIL FIÓK:
    1 x 30 Mbyte
    WEBTÁRHELY:
    30 Mbyte
    1 890 Ft/hó hűségidővel

++ 50/25-re voltam megkötve de már akkor 60/30-at kaptam xD
    Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.06.13. 23:33:43
  • karajjj
    Vegyük példának fateromat, fizet 5050 forintot 30/30-as netre és mellé negyvenvalahány darab tv csatornára egy helyi kábelszolgáltatónál. Most neki pl édesmindegy volt, hogy 30megabit 5050 forintért, vagy 50 megabit 4990-ért (asszem az előző akcióban ennyi volt), de a 100 már azért mégiscsak csábítóbb a 30-nál, főleg, hogy olcsóbb 1000 forinttal az új akcióban, így már érdemes besétálni, lemondani a régit és megkötni az újat.
  • DRFlame
    Pontosan erre vagyok kiváncsi, mivel ezek az emberek jelentik azt a plusz profitot ami ennek az üzleti döntésnek az eredménye.
    Viszont azt is meg kell nézni, hogy akinek évek óta 30mbitje volt, az mennyiért volt és eddig miért nem váltott 50mbitre 2700ft-ért havonta.
  • karajjj
    Tehát te arra vagy kíváncsi, hogy ki az az ember, aki azért fog váltani, mert 50 helyett 100 megabit lett a legkisebb csomag? Leírtam már, hogy az, aki látja, hogy baszki ezek megint emeltek a legkisebb csomagon is, míg a mostani szolgáltatónál évek óta 30 megabitem van.
  • DRFlame
    bár azt hozzáteszem, hogy az idézett szöveget megcáfoltad, tehát az a mondatom így akkor tényleg nem állja meg a helyét, de az eredeti problémára nem magyarázat
  • DRFlame
    De az általad felsorolt emberek a sávszélnövelésre sem fognak váltani.
    Itt most pont az a lényeg, hogy melyik az az új ügyfél, aki a sávszélemelés miatt fog a digire váltani, mert az lesz ennek az üzleti döntésnek a plusz profitforrása.
    Engem érdekel az ok, ez van. És ez nem egymás marása. Neked is leírtam, hogy azok a példák amiket írsz, pont olyan ügyfelek, akik sávszélemelés után sem fognak váltani, tehát nem magyaráz semmit. Ezzel nem marni akarlak, csak rámutatok arra, hogy amit leírtál az stimmel, csak épp nem magyarázat az üzleti döntésre.
    Ha pedig a téma mást nem érdekel, akkor ne reagáljatok és akkor én is abbahagyom a kommentelést.
  • Mighty
    "Ahol ki van építve a hálózat, ott épeszű ember már rég digis"

Csak az én ismeretségi körömben vannak egy páran, akik UPC-sek T-sek, pedig volna lehetőségük Digi előfizetésre is. Van akinek számít, hogy UPC-nél olyan csatornák vannak, ami Diginél nincs. Egyik haverom pl váltott volna Digire, de szét akarták barmolni a lakást a kábelezéssel. Van aki hűség miatt nem tud váltani. És ne felejtsd el az emberi lustaság hatalmas erejét :)

Nem mindenki torrent bajnok, hogy szüksége legyen a hatalmas sávszélességre, így az nem motivál sokakat a váltásra. Ott a fő szempont, a TV csatornák.

Keresgethetjük itt az okokat, de amíg egy Digis döntéshozó nem nyilatkozza le, hogy mi vezette őket erre a lépésre, addig felesleges egymást marni :)
  • ACE
    Akinek már most magasabb csomagja van, mint a legkisebb, azoknak igenis számít a feltöltés is. A legkisebbek viszont nem túl hardcore netezők, náluk az emelés nem túl sokat jelent, azok maradnak ahol vannak. Feltehetően ebből van a legtöbb, ennek az ára nem is változott.
  • DRFlame
    100/100-ról meg még nagyobb a kísértés, hogy visszaváltson az ember. A kisebb csomag ugyanazt a letöltést tudja. Feltöltés meg másodlagos.

Tudsz mondani a UPC-nél olyan akciós csomagot, amit a diginél hűség nélkül nem kapsz meg annyiért?
  • karajjj
    100-ból nem lett 200, csak 100/100, az 50-ből lett 100/50. Amit leírtam, az esetek döntő többségében fennáll. Az emberek általában váltani szoktak egyikről a másikra. A régi ügyfelek a legtöbb helyen le vannak szarva, mindig az újakra vonatkozik az akció, itt pedig mindenkinek szól az emelés. Természetesen lesz aki visszábbvált a kisebb csomagra, de a többség, aki kiad 5-6 ezret kábeltv-re és netre, az nem a fillérbaszó fajta általában.
  • DRFlame
    Egyik cég hűségszerződéses árát a másik cégnél hűségszerződéses árával hasonlíts. A 3 meg 6-szorost csak hasraütve írtam, de lényeges ár- ÉS sávszélességelőnyben vannak régóta. Emelés előtti adatokkal is. Főleg ha a feltöltést is nézed.
    De ha ebben szerinted tévedek, akkor nyugodtan linkeld be a szolgáltatók egyes csoamgjait és nézzük meg a számokat.

A digi pénzbeli kiadásnál pedig ne csak azzal kalkulálj, hogy mennyivel kerül nekik többe az, hogy 50 helyett 100 mbittel netezek, hanem mennyi pénzt buknak, ha az emberek visszaváltanak olcsóbb csomagra, mert most már 2700-ért is 100mbitet kapnak az eddigi 3700 helyett. Mondjuk sokan rálegyintenek arra a havi 1000 Ft-ra és inkább azt mondják maradjon az a csomag és legyen 200mbit, de a tudatosabb előfizetőknél ez nem így működik, és azért 30%-os csökkenés az előfizetési díjakban nem kevés. Persze nem minden ügyfélnél, tehát nem azt mondom hogy 30%-os profitcsökkenésről beszélhetünk általában, de azért az akkor is komoly összeg.
  • karajjj
    Ja, azt még kifelejtettem, hogy rendszerszinten ez nem jelent akkora megterhelést nekik, mint ahogy te most beállítod. Ehhez újra kellett konfigolni pár routert és hidd el, nekik édesmindegy, hogy te 50 vagy 100 megabittal netezel. Pénzbeli kiadás minimális, viszont fenntartják továbbra is a látszatot, hogy foglalkoznak az előfizetőkkel.
  • karajjj
    Akkor mondok egy példát: az a csomag (tv+net+telefon), amiért most a Diginél 6500 forintot fizetek a UPC-nél 500 forinttal lenne drágább, de 20 megabittel lenne még ettől is gyorsabb a net. Akkor hol a háromszor gyorsabb net féláron? Természetesen az új belépőknek atomkirály árat mondanak a diginél is, de nekem speciel még van hűségszerződésem, ha most köttetném be a Digit, ugyanez a csomag kb 1500-2000 forinttal lenne olcsóbb. Te abból indulsz ki, hogy ki az a hülye, aki ne akarna Digire váltani bármi másra. Én meg abból, hogy én drágábban kapom azt, amit más olcsóbban, ha most lép be, de leszarom, mert folyamatos a fejlődés és a bővülés. A Diginek atomegyszerű az üzletpolitikája, folyamatosan fejlődni, bővülni és minél jobb szolgáltatást nyújtani az ügyfeleknek. Baromi könnyen bele lehet ebbe bukniuk, ha egyszer szar döntést hoznak és felteszik rá a cég jövőjét.
  • DRFlame
    "Egyszerűen nem tudom elképzelni azt az ügyfelet aki azt mondja, hogy eddig 3-szor olyan jó netem lehetett volna fele annyiért, mint amit jelenleg fizetek, de nem váltottam (nóóórmális???), de most már 6-szor olyan jó lehet féláron, most már EMIATT váltok."

Nem tudom, hogy tudnám ezt még máshogy leírni. Mégis honnan csábít ügyfelet a digi a mostani emelésével? Ahol ki van építve a hálózat, ott épeszű ember már rég digis, tehát ha új ügyfelek kellenek, akkor nem emelni kell, hanem elvinni a szogáltatást új helyekre.

Én készen állnék értelmes vitára, mert sejtem hogy nincs igazam, mivel a diginek biztos vannak jó marketingesei és én nem vagyok az. De a te érveid nem állják meg a helyüket. Simán ellentmondasz az én érveimnek, de ugyanakkor az okokat amiket felsoroltam nem cáfolod.
    Lehet hogy igazad van, sőt azt is mondanám, hogy valószínű, csak nagyon nem tudod alátámasztani.
  • karajjj
    Leírtam az érveket, te nem vagy hajlandó beletörődni. Ez van.
    Követik az anyacég romániai folyamatait. A gigabites net pl ott már több mint egy éve van, bevezették idővel itthon is. A sportcsatornájukkal is meghódították az egész országot. Mindig az új előfizetők elcsábítása a cél, folyamatosan abból van az új profit.
    Utoljára szerkesztette: karajjj, 2015.06.08. 18:01:24
  • DRFlame
    Nem hinni szeretném, hogy jó vagy nem jó döntés, csak érteni az okokat. Én leírtam, hogy szerintem miért nem jó döntés, ellenérveket nem olvastam csak egy besértődést eddig. Meg hogy ők ott biztos értenek hozzá. És biztos így van, valószínűleg valamire nem gondoltam, és szeretném tudni, hogy mi az.
    Egyszerűen nem tudom elképzelni azt az ügyfelet aki azt mondja, hogy eddig 3-szor olyan jó netem lehetett volna fele annyiért, mint amit jelenleg fizetek, de nem váltottam (nóóórmális???), de most már 6-szor olyan jó lehet féláron, most már EMIATT váltok.
    Meglévő ügyfél meg aztán pláne nem fog többet fizetni emelés után, sőőőt... Akkor honnan várják a plusz profitot?
  • Mighty
    Na ja. Puszira egy profit orientált cég nagyon ritkán csinál ilyesmit :)
    El lehet hinni, hogy a sok meetingen mutatott ilyen-olyan grafikon és handa-bandázás után döntött így a management, hogy megéri emelni a sávszélt, mert kimutatható profit növekedést okozhat :)
  • karajjj
    Értem, tehát te mindent jobban tudsz és mindenki csakis úgy gondolkodhat, mint te, bocsánat, hogy beleszóltam...
  • DRFlame
    Akinél elérhető a szolgáltatás, már váltott sávszélemelés nélkül is, mivel úgy is messze a digi a legjobb. Innentől kezdve érdemben nem tud új ügyfeleket szerezni ilyen lépésekkel. Akkor tudna, ha ezzel a lépéssel előzné le a konkurenciát. De a konkurencia már a visszapillantóban sem látszik évek óta.
  • karajjj
    Annak nincs ügyfélcsábító hatása, hogy itt folyamatos a fejlődés? Vagy pl hogy itt foglalkoznak a régi ügyfelekkel is, nem csak az a cél, hogy minél több újat szerezzenek, aztán pedig ahogy a többinél szokás, szarnak a régiekre?
  • DRFlame
    Ez akkor lenne elfogadható magyarázat, ha nem lettek volna fényévekkel jobbak a konkurenciánál már emelés előtt is. De mivel azok voltak, ezért a lépésnek az ügyfélcsábító hatása elhanyagolható, míg a meglévő ügyfelek közül sokan olcsóbb csomagra váltanak majd.
  • karajjj
    Pedig nem bonyolult dolog, ha jobbat kínálnak olcsóbban, mint a konkurencia, akkor hülye, aki nem őket választja.
  • DRFlame
    Üzletileg nem értem a DIGIt.
    Mint felhasználó örülök, hogy 100mbitem van, de hogy miért ez a legkisebb csomag, azt nem tudom. Anyagilag megtehetném, hogy előfizetek gigabitre, de nem látom értelmét. És biztos sokan vannak így. Versenyképességhez erre nincs szüksége a DIGI-nek. Tulajdonképpen a saját profitjukat koptatják ezekkel az emelésekkel. Engem persze nem zavar, csak nem értem.
    Ha a legkisebb net 5-10 mbit lenne, akkor elgondolkoznék egy erősebb csomagon, de így... Még 50 mbit is bőven elég volt mindenre, pedig nálam is van adatforgalom bőven. (Hozzám se lemezen jönnek a HD filmek...)
  • TomBond
    Akkor miért is hülyék?
  • TuskoMobile
    bazmeg ezek nagyon hülyék xDxDxDxDxDxD

50-es netem volt de megszűnt, hetek óta nézem miért 100Mbites Nagyon tolják felfelé a sebességet epic.
  • karajjj
    ha ki van építve a lépcsőházadban, akkor ne gondolkozz, kurvajó a lanos netük
  • pingex
    Sziasztok.
    Digi netet szeretnék,papíron nagyon jó lenne,csak érdeklődnék hogy a valóságban is így van-e?
    Pl nem-e szakad meg,vagy nem megy el órákra a szolgáltatás?
    Főleg a Miskolcon lakóktól kérdezném.
  • mrzed001
    Itt is volt, de szerencsére csak 1,5 órás. 16 ker, és onnan kifele minden sötét volt.
    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2014.12.02. 18:22:36
  • BaliBoy
    A kollégámnál 1 teljes napig nem volt áram. Tegnap fél kettőkor elment az áram és csak ma délután lett ismét.
  • mrzed001
    Ésssss .... közeleg, hogy már lassan 1 napja nincs digi net hála az ónos esőnek meg ki tudja minek.
    Fót-Kistarcsa-Mogyoród körzetből van akinek már visszajött, és újra megy ?
  • Pityudvd
    Köszönöm a segítséget. úgy néz ki nekem se maradt más választásom mint, hogy vegyek egy ilyet. :)
  • karajjj
    100 megásra nekem otthon tp-link WR841N van, teljesen jól megy a 90+ érték neki wifin
  • Pityudvd
    véletlen nem tudnál ajánlani egy megbízható modellt ami árban is elfogadható?
  • karajjj
    venned kell egy n-es (300 Mbps) routert
  • Pityudvd
    Sziasztok
    Nekem is van egy problémám, digi 100 internetem van. Asus RT-N10 D1 routert használok. Kábelen mérve 90+ Mbps a sebességem de routerrel mérve jó esettben eléri az 50 Mbps. Hogyan tudnám a routerrel is elérni 90 Mbps legalább?