3567
digi
  • tommygear
    milyen 40????
  • google
    Hello.
    Olvasgattam itt a topicot, és nekem is DI-524 es routerem van 20/10 es nettel.
    Direktbe bedugva a gigabites hálókarival rendelkező laptopot a bejövő DIGIs kábelre, 40 megát kiszedett belőle.
    Routeren keresztül 17 nél feljebb nem megy WinXPn. a bekötős emberke rácsatizott a linuxos AcerONEjével a wifinkre, neki pontosan 20 megát adott a speedtest. Hogxis van ez, hogy linux viszi 20 al, a windows csak 17 el, de direktben a windows 40 et is tud?

Teát az a kérdésem, hogy mit lehet beállítnai az XPn, vagy felrakom a win7 et is, ha az a megoldás, de szeretném kihasználni legalább a névleges 20 megát, de inkább a "kifacsarható" 40 et.

Köszi.
  • tommygear
    80/25
  • mukika36
    Most akkor hogy is vannak a csomagok és azok sebességei?
    Mi az a 80/30-as csomag? Van ilyen is?

u.i.: nem kell lehurrogni
  • BaliBoy
    Hát ez nem így volt. Megszűnt anno a Top net és mindenki Base netes lett. Utána újra csináltak egy csomagot Top net néven, de az már drágább!
  • DeerHunter01
    :D
    kösz , ekkora faszságot előrendeltük a topnetet, az volt fél évig kb most meg átraktak nemrég a hülyék a kisebb csomagkba wááé
  • tommygear
  • cSuwwi
    mi is elmondtuk még 3x, már 13x-osan tudja :D
  • bertino
  • tommygear
    elmondtam 10x msn-en hogy rossz csomagban vagy
  • BaliBoy
    Akkor sem szűnt meg. Összeolvasztották a Base nettel és mindenki megkapta az addigi TOP net sebességét.
  • Stefling
    80/30 nincs, helyette 80/25 :) és az tuti hogy a basenet, válts feljebb akkor már topnet lesz. Én nem is tudtam, hogy egyszer már volt topnet, csak megszűnt hát lol, mégegyszer remélem nem szűnik meg :D
  • Csokis
    Erről van szó. Nehogy már olyan buta legyél, hogy ilyet elmondol. Szakad böngészés közben és már mindent kipróbáltál. Ja, és router nélkül, közvetlenül a gépbe legyen téve a kábel és úgy nézni, hogy szakadozik-e!
  • cSuwwi
    3500-as a basenet, visszatettek eggyel kisebb csomagba. a 3.6MByte/s az ~30mbit, a basenet is ennyi.
  • BaliBoy
    3500 ft-ba most a Base net kerül. Abban a csomagban vagy. A TOP net 4500 ft.
  • DeerHunter01
    hali.
    TOPNET-em van már 2 éve kb.
    aztán növelték rajta a sebbességet és itt miskolcon volt valami hogy a topnetet és a tőle egyel kisebb csomagot összevonták és 4500 ft helyett 3500 ft-ot kellett fizetni.
    ezután kicsivel ezt beszüntették és újra lett külön 3 net csomag megint.
    most még mindig mi 3500 ft-ot fizetünk és elvileg már 80/30-nak kéne lennie de torrenten meg mindenhol max 3,6 mb/s-el jön minden .
    mi lehet a baj ?
  • tommygear
    akkor nem kell mondani h torrent közbe
  • Prince of Máté
    Ja csak ha lemész az ügyfélszolgálattra azzal a problémával h szakad torrent közben, akkor elküldenek a búsba...
  • Csokis
    Kép meg lemarad.

• Csokis
    Ezzel a beállítással nálam nincs gond. :) Néha a 200-at felrakom 400-ra, de akkor a böngészés lelassulhat. Egyébként ez csak torrentkori szakadásra gyógyír! Ha máskor is szakad, annak több oka lehet!

1. - Hálókártya drivert frissíteni, főleg Realtek-nél fontos!
    2. - Másik hálózati kártyával próba, ne az alaplapival.
    3. - Ha így is szakadozik, akkor tessék bemenni az ügyfélszolgálatra és jelenteni, hogy gond van! Általában vagy a kábel, vagy az összekötő csatlakozó a szar, de olyan is előfordult már (nem velem), hogy az RJ45-ös csatlakozó volt szarul rátéve a kábelre és ez okozta a szakadozást. Sok a lehetőség, tehát tessék szólni nekik, ne legyünk restek és ne hagyjuk annyiban!
  • mrzed001
    Hasonló volt itt is, teszteltem, kapásból azzal kezdtem, hogy nem házon belül van a hiba ... kapcsoltak szakihoz, nézi log, mondja ez biza kábelszakadás lesz.
    Mondom itt lakáson belül aligha. Kijöttek valamikor (hozzám be sem néztek), és cseréltek valamit, azóta megint stabil.
  • Prince of Máté
    Nekem rendszeresen, de csak torrent közben.
    QRVÁRA idegesítő.
    Nézek egy filmet, addig berakom a klienst tölteni, kb 10 percenként ugál az ablak hogy a kapcsolat megszakadt, újratárcsázás...
    Nekem azt tanácsoltál hogy gyenge a hálókártyám.
    Az amúgy sem régi alaplapomat lecseréltem, hát az újjal is ezt csinálja...
    Kapcsolatok számát mennyire kell csökkenteni?
  • TripleH
    Sőt most már csinálja torrent kliens nélkül is!
    És mennyire vegyem le a kapcs. számot?
  • Csokis
    Igen, csainált. Addig, míg az egyidejű kapcsolatok számát nem veszed lejjebb! Legalábbis nálam ez megoldotta.
  • TripleH
    Hi!
    Valakinél csinál olyat, hogy ha fut a torrent kliens, akkor pár perc után megszakad a kapcsolat viszont ha nem fut, akkor simán megy a net?
  • BaliBoy
    Hátha a Digi majd nyomást gyakorol rájuk. Sőt, tulajdonképpen már most is. Nem véletlenül kezdett bele a T sem az optinetbe. :)
  • Kandurex
    Meglátjuk., de a T testvérnek nem érdeke siettetni még a dolgot. Még bőven lehet fejni. Meg amúgy is ilyen ország vagyunk, mi rabló imperializmussal nyomjuk és persze hagyjuk is.
  • BaliBoy
    Sztem. az nagyon sok. Igazából már nem kell ásni. Legalábbis nagyon sok helyen már nem kell. Én az 5 évet mondanám arra, hogy tényleg mindenütt ott legyen. Úgy, hogy az 5. év végén már a kisebb települések is be lesznek kapcsolva. Ha tényleg megvan a szándék a T testvérben.
  • Kandurex
    is - is, de inkább tipp (általában kevesebb időről hallottam, de szerintem a 5-7 év mire befedik Magyarországot vele, az a reális)
  • Stefling
    Nekem nem jön be.
  • qtab986
    Bejön valakinek ez az oldal? http://world.guns.ru/main-e.htm
  • BaliBoy
    Ezt mondták vagy csak te gondolod így? :)
  • BaliBoy
    Hát képzeld nem. Vagy legalábbis nem teljesen. Ugyanis az újépítésű társasházak nem panel elemekből készülnek. És ezek többségében nem is laknak olyan sokan mint a panelekben.
  • Apocalipto
    Társasházba nem húzzák be? o_O Mert a panelok nem azok? xD
  • Kandurex
    Optinet? Majd 5-7 év múlva várható. Pedig nem falun hanem majd 60k városban élek,..no comment.
  • BaliBoy
    Járj utána hátha van már nálatok Optinet. Árban ugyan nem tudja felvenni a versenyt a Digivel, de legalább drágán ugyan de értelmes netet biztosít. Optinet extra 25/12,5 8300 ft-ért.
    Sajnos az új albiban nálunk sem érhető el a Digi, ami elég bosszantó mert átnézek az utca másik oldalába és ott meg van. (panelek) A társasházba meg nem áll szándékukba behúzni. :S Úgyhogy az albiba valszeg optinet lesz mert ez a UPC ami most van, szánalom.
  • bertino
    30/20 van nekem is

más kérdés, hogy jó messze tőlem...
  • tommygear
    helyes
  • bertino
  • Apocalipto
    Jöv héten beküldöm muttert az ÜFSZ-ba azt megyek át a 80/25-be! :P