DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince of Máté
Van itt Win7-es digi használó? Megy vele rendesen a lanos net? Amikor a 7100-as buildem volt, nem volt net, mert valami raspppoe.sys hibás volt, amit kicseréltem, de úgy sem volt jó.

Modemet hackelni??? Szerintem hiába hackeled ha a központból szabályozzák a sebességet.
Hello, az lenne a kérdésem, hogy a koaxkábeles digi netnél általában megvan-e a 4/1 megabit sebesség? (debreceni vagyok és ezt a csomagot néztem ki magamnak, ha esetleg van debreceni felhasználó, az õ véleményére nagy szükségem volna)
Lehet-e hackelni a kapott modemet, vagy másikat nagyobb sebesség elérése érdekében, ha igen akkor ledobnak-e a hálózatról, kijönnek visszaállítani, vagy szerzõdést bontanak?

Csak futólag olvastam el az újabb hozzászólásokat, sajnos rengeteg dolgom van, így nincs idõm visszaolvasni, nézzétek el nekem légyszives.

Privátban is jöhet válasz, ha nem publikus valami.

Nagyon köszönöm elõre is!

bertino
bérelt vonal.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Szerintem se hálókártya hiba, mert éjszaka minden klappol.
Amúgy az a baj, hogy bár "olcsó" ha azt veszem, de ha ráadok még 1-2 ezrest, akkor legalább gyorsabb internetem lesz. Pedig eleinte nagyon jók voltak a feltételek. Amúgy nem hatna meg a lassú net, de a munkámhoz elengedhetettlen a gyorsaság. Nagy méretû tervrajzokat, térképeket töltögetek fel- és le. Nem mondhatom a határidõs munkával megbízott ügyfelemnek, hogy lassú a netem. És azért éjjel én inkább aludnék, nem pedig ezzel szenvednék.
Ha egyik nap jó, másik nap meg nem jó akkor nem lehet a hálókártyával baja. Ráadásul nekem is ilyen problémám van, hogy majd lelassul. Én már nem fogok felhívni mindenkit, mert ezért nem tudnak mit csinálni. Lehet örülni, hogy olcsó. ^ - ^
Szerintem vegyél egy új hálókártyát !
Nekem 1 hónapja kötötték be , az elsõ nap 4000K-val töltöttem, aztán visszaesett max 200 ra, és kiderült hogy az alaplap hálókártya nem bírta, ezért vettem bele egy új hálókártyát azóta minden okés !
BaliBoy
Esetleg érdeklõdj a házban, hogy másnál is van-e ilyen gond.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Sziasztok!

Eddig hívogattam a Digi-t, de normális választ nem kaptam. Az a gond, hogy kb 1,5-2 hónapja az alap 400-as letöltésem kb 20-ra lépett vissza. Azonban ha éjszaka használom a netet, természetesen minden gyors, olyan mint rég - kisebb a terheltség. De miért van ez napközben? Eddig ilyen nem volt, ugyanúgy használtuk a netet routeren keresztül 4 felé van elágazva, de 3 szál használja. Ha egyedül használom, akkor is rohadt lassú. Tehát nem lehet a család többi tagjának az aktív jelenlétére fogni.
Más tapasztalt ilyen problémát? Mert azért ez hónapok óta fenn áll és elõbb utóbb kilépek a Digi kötelékébõl.
bertino
<#banplz>

Aramir
Az az 50-60 mega csak folyamatos nagyméretû adatmozgtásoknál van meg, sok kis apró szirszar fájlt már nem másolgatsz annyival, fõleg ha töredezett a wincsi. Torrentnél meg végülis apró szeleteket töltögetsz le és fel. Bár szerintem ettõl függetlenül nemhiszem, hogy ezért nem megy egyszerre a teljes sávszéleséget kihasználó egyidejû le és feltöltés, inkább a digi "csak" ennyit bír.

BaliBoy
De egyébként ki lehet próbálni ha van két winyó. Az egyikre csak lefele tölts, a másikról csak fel.

BaliBoy
Jó esetben egy winchester 50-60 MB/s-al tud írni/olvasni. Te meg max 6-7 MB/s-al tölteni.

Prince of Máté
Ez nem a winchesterre fogható? Hogy nem tud egyszerre gyorsan írni és olvasni?

BaliBoy
Hát akkor az nem olyan drasztikus. Ennyit bír a Digi hálózata.

Sima lan kábellel van összekötve.
Minél gyorsabb a feltöltés, annál nagyobb a lelassulás. pl. ha 25 Mbit a fel, és mellé elindítom a letöltést, lelassul kb. 10-15 Mbitre.
BaliBoy
Ez igen. 😊)

Akkor az önmagában nem lehet baj. A hálókaresz sem mert gigabites. Mivel kötöd össze a gépet a routerrel? RJ45 vagy USB? Mit értesz drasztikus csökkenésen?

Ja. De már megbántam 😞
BaliBoy
80e ft-os routered van otthon?

Van router : Asus WL 700 GE
A háló kártya : alaplapi Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller

Ezek közül melyik lehet a ludas ?
BaliBoy
Ha van router akkor az, ha nincs akkor a hálókártya nem bírja. De egyébként sem fog teljes sebességgel menni egymás mellett.

Sziasztok !
Pár napja kötötték be a Topnetet. Az a gondom, hogy ha töltök fel megy rendesen full gázon, de ha mellette elindítok egy letöltést is, akkor drasztikusan lecsökken a feltöltés sebessége.
Mi lehet ez ?
Aramir
Egy próba erejéig lõd ki a tûzfalad, mert szerintem is passzív vagy. Routered nincs véletlenül?

cSuwwi
Aktív vagy passzív vagy?
Az utorrent portellenõrzése mit mond? (CTRL+G, majd alul port átirányítás tesztelése)

shit happens

Sok a leecher...friss, "sláger" torrentek voltak tesztelve.
Minden bizonnyal valami nincs jól beállítva...és ezért nem küldi a seedet úgy, ahogy kellene...akár 3MB/s-el...csupán 4-25k-val tölti vissza. ...utorrent 1.8.3 klienst használok...

Megoldás?
Valaki?
Tipp?

Mondjuk kissé furcsa, hogy az Ookla jól mér, a speedtest.net pedig szutyok, mivel a speedtest.net is az Ookla szolgáltatását használja, ha jól látom.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Stefling
Nekem is jól mér!

http://www.ookla.com/

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Találtam egy sebességmérõt az UPC-s topic-ban. Nekem jól mér.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Aramir
Nem lehet, hogy kevés a leecher vagy nincs is, és egyedül töltöd, a többiek meg már csak seederek?

egy kis segítség kéne...

topnetem van ma reggel óta...torrentezek...letöltés rendben van...az 5.9MB/s...feltöltés már nincs rendben...az 0, azaz nulla...hálózati beállításoknál lehet a gond....valaki leírná hol és mit kell állítani?

elõre is köszönöm

...amúgy nálam speedtest 26Mb/s feltöltést mér...
BaliBoy
Eleinte nekem is jó volt mindegyikkel. Egy idõ után viszont teljesen sz@r lett a speedtest. Azóta nem is foglalkozom vele. Lényeg, hogy olyan helyeken megvan ahol számít. 😊)

zuio
Ma szétkapcsolt a net egy idõre, és amikor újra lett már a régi 20/10-es sebesség jött vissza a 12/10-es helyett. Torrentnél is visszament a 2,3-2,4Mbyte/sec.<#taps>

cSuwwi
a pesti.
ezt írtam régebben is. amikor bekötötték néztem a miskolcival/nyíregyházival sokszor egymás után, és azonos értékek jöttek ki (normálisak, elméleti max)
most meg ennyi. de amúgy letöltés közben is látom, 2 mega fölé nem megy a letöltés még ftp-n se.

shit happens

mila69en
majdnem megvan😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

bertino

<#banplz>

tommygear
speedtesten nem is fogja
Máté94
Jó de más fórumon írták,hogy voltak szórólapok csak mi nem kaptunk így valaki olyantól akartam kérdezni aki tud valamit😊
BaliBoy
GYIK 2. és 3. pont!

Máté94
Sziasztok!

Azt nem tudja valaki,hogy mikor lesz DIGI Szegeden?😄
BaliBoy
Speedtest nem mér rendesen.

cSuwwi
nálam ilyen a 30/20-as, itt se hozza a maxot egy ideje

shit happens

Stefling
Nállam semmi gond, akinek nem megy használjon frissebb klienst, bár szerintem a jelenlegivel is mennie kellene csutkán, ha eddig is ment. fejlesztések is vannak msot sok helyen olvastam és lehet ez is benne vana dologban, mert nállam a felöltési sebesség 1 hete tartósan 40Mbit volt 25 helyett torrentnél is 😄 a letöltés meg még gyorsabb lett és azóta sem változott.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Torrentnél a seed számít. Nem mindig jön le maximális sebességgel.
1-2 hete nekem is sajna lassabb lett. 10-14 megás a 20 helyett<#lookaround> De nálam csak a letöltés lassult a feltöltés ugyanúgy megvan 10 mega körül
zuio
Torrentnél is kb 60% csökkent a sebesség 1,3-1,4 Mbyte-ra 2,4-rõl

A speedtest az nem tökéletes.
zuio
Csak nehogy tovább csökkenjen<#rinya>

zuio
Végülis igazad van. 2500-ért még 10 mega is nagyon megéri. 😄

bertino
pontosan.
nem lehet tenni semmit.

de mire nem elég 10 mega ?

zuio
Hali! Nekem most a 20 megás net pár napja 10-12 megás körül mozog. Valakinek van valami hasonló tapasztalata? Gondolom nem lehet semmit tenni mert ez is bõven a garantált sebesség fölött van.