DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet-e hackelni a kapott modemet, vagy másikat nagyobb sebesség elérése érdekében, ha igen akkor ledobnak-e a hálózatról, kijönnek visszaállítani, vagy szerzõdést bontanak?
Csak futólag olvastam el az újabb hozzászólásokat, sajnos rengeteg dolgom van, így nincs idõm visszaolvasni, nézzétek el nekem légyszives.
Privátban is jöhet válasz, ha nem publikus valami.
Nagyon köszönöm elõre is!
Amúgy az a baj, hogy bár "olcsó" ha azt veszem, de ha ráadok még 1-2 ezrest, akkor legalább gyorsabb internetem lesz. Pedig eleinte nagyon jók voltak a feltételek. Amúgy nem hatna meg a lassú net, de a munkámhoz elengedhetettlen a gyorsaság. Nagy méretû tervrajzokat, térképeket töltögetek fel- és le. Nem mondhatom a határidõs munkával megbízott ügyfelemnek, hogy lassú a netem. És azért éjjel én inkább aludnék, nem pedig ezzel szenvednék.
Nekem 1 hónapja kötötték be , az elsõ nap 4000K-val töltöttem, aztán visszaesett max 200 ra, és kiderült hogy az alaplap hálókártya nem bírta, ezért vettem bele egy új hálókártyát azóta minden okés !
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Eddig hívogattam a Digi-t, de normális választ nem kaptam. Az a gond, hogy kb 1,5-2 hónapja az alap 400-as letöltésem kb 20-ra lépett vissza. Azonban ha éjszaka használom a netet, természetesen minden gyors, olyan mint rég - kisebb a terheltség. De miért van ez napközben? Eddig ilyen nem volt, ugyanúgy használtuk a netet routeren keresztül 4 felé van elágazva, de 3 szál használja. Ha egyedül használom, akkor is rohadt lassú. Tehát nem lehet a család többi tagjának az aktív jelenlétére fogni.
Más tapasztalt ilyen problémát? Mert azért ez hónapok óta fenn áll és elõbb utóbb kilépek a Digi kötelékébõl.
Minél gyorsabb a feltöltés, annál nagyobb a lelassulás. pl. ha 25 Mbit a fel, és mellé elindítom a letöltést, lelassul kb. 10-15 Mbitre.
Akkor az önmagában nem lehet baj. A hálókaresz sem mert gigabites. Mivel kötöd össze a gépet a routerrel? RJ45 vagy USB? Mit értesz drasztikus csökkenésen?
A háló kártya : alaplapi Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller
Ezek közül melyik lehet a ludas ?
Pár napja kötötték be a Topnetet. Az a gondom, hogy ha töltök fel megy rendesen full gázon, de ha mellette elindítok egy letöltést is, akkor drasztikusan lecsökken a feltöltés sebessége.
Mi lehet ez ?
Az utorrent portellenõrzése mit mond? (CTRL+G, majd alul port átirányítás tesztelése)
shit happens
Minden bizonnyal valami nincs jól beállítva...és ezért nem küldi a seedet úgy, ahogy kellene...akár 3MB/s-el...csupán 4-25k-val tölti vissza. ...utorrent 1.8.3 klienst használok...
Megoldás?
Valaki?
Tipp?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
topnetem van ma reggel óta...torrentezek...letöltés rendben van...az 5.9MB/s...feltöltés már nincs rendben...az 0, azaz nulla...hálózati beállításoknál lehet a gond....valaki leírná hol és mit kell állítani?
elõre is köszönöm
...amúgy nálam speedtest 26Mb/s feltöltést mér...

ezt írtam régebben is. amikor bekötötték néztem a miskolcival/nyíregyházival sokszor egymás után, és azonos értékek jöttek ki (normálisak, elméleti max)
most meg ennyi. de amúgy letöltés közben is látom, 2 mega fölé nem megy a letöltés még ftp-n se.
shit happens

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
nem lehet tenni semmit.
de mire nem elég 10 mega ?
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!