DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mycso
Ha a hálózati kártyádhoz a win7 által alapból felrakott driver van fent, akkor tedd fel a hozzá való drivert az alaplap gyártód honlapjáról. (vista, win7 alatt fordult már elõ ilyen probléma pár embernél, hátha nálad is csak ennyi a gond)

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

mycso
A szolgáltató nevéhez (vagy valami hasonló nevû menüpont a routerben) ne írj semmit, hagyd üresen. Szokott ez is probléma lenni.

cSuwwi
lehet hogy keverem akkor sry 😊
mondjuk így lenne értelme

shit happens

bertino
csoportos beszedésnél tudtommal pont annyit vonnak le, amennyit fizetned kell.
nem ?
rendszeres átutalási megbízásnál van ebbõl gond, amit írtál.
szerintem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

cSuwwi
hûséggel is lehet, 30/20-as+normál tv csomag+telefon = 1 év hûséggel fél évig 6400 helyett 3000... lenne.
én 2 hónapja aláírtam beleszarok alapon, de azóta is 6400 a csekk, csak 1 év hûségem is van mellette (azaz 10 hónap). mondjuk váltani nem akarok (nincs is nagyon mire), csak kicsit átbaszva érzem magam. ennyi pénzért persze így is ajándék.

a csoportos beszedésivel az a gond, hogy ha használod a telefont is nem tudod mennyi lesz a hóvégi számlád, nem tudsz mit beállítani.

shit happens

Stefling
Nekem nem elég az 50/25, fõleg így a XXI. század elsõ évtizedének a végén 😊 Egyre nagyobbak az igénye(im)k. 😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

ChaosTeam
Az se utolsó, hogy mindezt hûség nélkül!
bertino
megértem, én is átéltem már párszor a "miahalálbajavanennekaszarnak" szituációt.

jolvan...de én nem vágom a szitut...és olyan szinten irritál...h nemigaz😄
bertino
router topicban talán tudnak.
vagy majd valaki jelentkezik itt, ha tud.

akkor esetleg tudsz valamiben segíteni is?
Mit ad a Digi a legjobb csomagjában?

- letöltés: 50 mbit (amit azért nagy általánosságban hoz is)
- feltöltés: 20 mbit (amit azért nagy általánosságban hoz is)
- ténylegesen korlátlan forgalom
- havi elõfizetés: 4500 Ft

Mutass még egy szolgáltatót, ami minden paraméterében hozza ezt vagy még ennél is kedvezõbb, azaz a Digi versenytársa lehetne netszolgáltatásban, rákényszerítve õt bármilyen emelésre.

Teljesen jó a Digi, így ahogy van, francnak kell a hálózatfejlesztések miatti instabilitás; akinek meg nem elég az 50/20, az már elnézést, de nézzen kicsit magába.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

bertino
hát náluk elég kevés eséllyel lenne, ha közvetlenül bedugva megy mint a szél.

az okés...de akkor mi a baj vele...most ittvan nálam a router és hibátlanul megy...(mondjuk nekem t-kábel van és dinamikus ip-m) be se kellett szinte állítani csak annyit h dinamikus ip és kész is volt a router...én ezt nem értem h diginetnél mit ba**akszik annyit...vagy nem is náluk van a probléma...nemtudom
bertino
nem kell klónozni mac-et.

Hello! nah látom h ez DIGINET-es téma akkor leírom a problémám...bnõmnek digije van 30/20-as, vettek egy routert nemrégiben..de sehogy sem akar müködni..be van állítva a jelszó+felh...de router nélkül nyomban megy...még mielõtt bárki mondja h klónozzam a MAC-t... már megcsináltam a másikfele h idáig (fél éve kb) laptopon ment a net...de huga asztali gépén is simán csatlakozik! kösz a segítséget
ChaosTeam
A DIGI feltöltési sávja messze verhetetlen a többihez képest... még a "Német emberek" is megdöbbenve reagáltak, amikor meséltem nekik, hogy milyen feltöltési sebességem van. Mondták, hogy náluk is vannak 50-100mbit-es csomagok, de a feltöltés 2-5mbit körül van csak...

Amúgy szerintem se kell számháborúzni, UPC elmehet a 120-as netjével, mikor biztos ott is priorizálás lesz, csak azt ugye nem reklámozzák...
A diginek ha van esze nem emeli tovább a sávszélességet.
Így is üt mindenkit a valóban korlátlan netjével és azzal hogy nincs korlátozva a feltöltés.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Stefling
Érdekes egyébként (más téma) még a kisebb szolgáltatókból is nagyon sok meglõtte a sávszélét most, hogy a nagyok is emeltek.. de a digi még nem reagált, pedig amikor megtudták, hogy a trécom 50/25-re készülnek, õk áprilisban már léptek, de most még semmi.. jó tudom, hogy csak 100/100-at bír a kábel, de 80/40-et simán bírja, válaszolva a sávszélversenyre.. ( tudom telhetetlen vagyok 😄 de kicsi a netem 😄 ) Nem a digi-re vall ez, hogy pont õk maradnának le sávszélben.. persze az áruk kitûnõ, nade a upc 7ropiért ad 120Mbit-et, mondjuk ott meg a feltöltés a gáz 😄 na majd kiderül lépnek-e.. addig is egy kis érdekes olvasni való 😊 : Statisztika - UPC - DIGI - T-ONLINE - stb..

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Csop. beszedés meg legutolsó nap a határidõben vonja le... figyelned sem kell... Ráadásul sok helyen kedvezményt is adnak ha így egyenlíted ki.

steam, origin: ACE_hun

Mighty
Én az utolsó napokra szoktam idõzíteni a számla-befizetéseket. Persze nem állok sorban a postán, netbankon átutalom, aztán csókolom.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Jah, idegbajt kapnék minden hónapban 8 féle csekket kéne figyelnem hol mikor melyiket kell befizetni. Csop. beszedés, állandó átutalás azt le van tudva...

BaliBoy
Ezért kell átutalásra rakni és nincs ilyen probléma.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Stefling
Ma egy érdekes dolog történt. Jött a postás, hozott csekket, nézem hogy ezért miért szól nekem, hisz be szokta dobni a postaládába. Lemegyek, még alá is kellett írnom, mostmár kíváncsivá tett, hogy mi lehet ez, közben mondta, sokan kapnak most iylen levelet, mondom biztos. Látom digi-tõl levél. Kibontom, egy egész éves kimutatást félét küldtek, hogy én hogy fizettem be az eddigi számlákat, valamint, hogy 4 napja el vagyok maradva és felszólítanak, hát lol most ezért képesek voltak küldeni egy levelet, de ez még hadján. Kiküldték újra a csekket, amit be kell fizetni, valamint egy 400Ft-os csekkel megtûzdelve. "adminisztrációs díj" mondom mivan????? Akkor látom, amikor figyelmesen elolvasom a levél tartalmát, hogy úgymond késedelmi díjként 400Ft-ot fizetnem kell mondom taka.. és mostmár ha valaki késik, 1 napot is, 400Ft-os késedelmi kamatot kell fizetni, amit nem adnak hozzá a számlához, hanem KÜLÖN csekken kell befizetni azt is! Ilyenrõl még soha nem hallottam sehol, de elég kemény, ezek szerint elég sokan el vannak maradva.. bár mint legutóbb megtudtam, õk is el vannak maradva a banki törlesztéseikkel.. szerintem ez is közrejátszhat.. de azért ez nem semmi, 1 ember = 400Ft, ebbõl nagy kaszálás lesz.. mivel sokan nem tudják idõben befizetni, bár az biztos, hogy msotmár nem fogom halogatni a befizetéseket, mert 400Ft-omba fáj.. :S Mik vannak.. csak gondoltam elírom, nehogy valaki csodálkozzon, ha esetleg kifut az idõböl 😊

Mighty
Köszi. Közben ma délelõtt bekötötték a netet, tv-t telefont. Kérdezgettem a szerelõt és azt mondta, hogy tervezik a felvevõs set top boxokat. Most már csak várnom kell 😊

Ja, a net hasít, ha valakit érdekel, de speed meteres képet nem teszek be 😊

ChaosTeam
Ma kötötték be hozzánk a TOPnet-et. Nem tudom miért, de kb 30 perc elteltével elkezdett percenként szakadni a kapcsolat. Ez "megszokott" vagy hálózati gond, esetleg a Win7-el lehet probléma?

Igen.
Lerohadt a készletük, úcssó infom szerint csak akkor adnak ha megrendeled az HBO csomagot. 2K HBO, HBO2, HBO comedy.
Érdemes olyan tv-t venni amiben van a DVB-T/földfelszini és DVB-C/kábeles tuner a digitális adáshoz.

Mighty
Inkább itt kérdezem, mint a upc topikban.

Szóval Digi TV is ugyan úgy digitális, mint a upc-nél? Adnak set top boxot? Vagy csak akkor, ha hbo-t is elõfizetek?

Jobb oldalon látsz egy nyilat a tálcán "show hidden icons" kinyitod és ott van benne a hálózati kapcsolat.

Prince of Máté
Milyen ikont... Régebben tudtam, hogy kell, de sztem az RTM-ben máshol van az az opció.

Fogod az ikont és áthúzod...

Prince of Máté
Win7 RTM alatt hol lehet azt beállítani, hogy kirakja a kapcsolat parancsikonját az asztalra?

Nem tudom a kábelezésen meg az eszközökön mennyit múlik ez hogy a letöltés kihasználásánál lehal az egész net... Egyébként néha jó nálam is letöltésnél (nem tudom mitõl függ) de a routeren lógó másik gépen használhatatlan...

" cfosspeed"
rofl

mycso
A szolgáltatáson nem magát az internet elõfizetést, hanem a hozzá tartozó eszközöket, kábelezést, stb.-it magábafoglalva értettem amíg elér hozzád a jel...(volt már ilyenre példa nem is 1, hogy a lépcsõházban volt valami a switch-en elkötve...).

cfosspeed-et nem használok (nem látom értelmét a használatának) régebben egyszer ADSL-el kipróbáltam akkor sem láttam az elõnyét, úgyhogy azóta hanyagolom, routerem nincsen.

Amióta van digim: volt xpsp2, sp3, vista x86, vista x64 sp1, sp2, win7 rc, rtm --> eddig egyiknél sem volt gondom.

"milyen hálózati tulajdonságokkal"--> semmi az ég világon nincsen babrálva, csak simán létrehozva a "szélessávú" kapcsolat és kész.

És szerinted mi a különbség a hozzám, és hozzád érkezõ szolgáltatással? Inkább azt mondd meg milyen op rendszert használsz, milyen hálózati tulajdonságokkal, van-e cfosspeed, milyen router, stb.

mycso
Akkor a hiba nálad van vagy a hozzád érkezõ szolgáltatással....

Nálam pl, ha fullon töltök le/fel akkor is vidáman böngészhetek, sõt netes játékkal is játszottam már max. letöltési sebesség kihasználtsága mellett.

Nemtom miért mondod hogy hülyeség... Egyszerûen ha elkezdek letölteni a digi speedtest oldaláról, a honlapok nagyon lassan, vagy egyáltalán nem jönnek be, a minden 3. ping loss-os lesz... Sza'l gáz.

Digi mellé teljesen felesleges a cFosSpeed. Nem erre a sebességre lett kitalálva. Az meg hogy nem lehet netezni letöltés közben hülyeség. <#wink>
De ha neked nem megy akkor tedd a feltöltést automatikusra µtorrentben és meg van oldva.
Jóvan, ahogy látom a cfosspeed szed le jó adagot a sávból, de anélkül meg nem lehet netezni letöltés közben... na mind1...

Az én DI-524-em úgy tûnik letöltés irányban max. 3.0 MB/sec-et bír, ha direktbe dugom a gépre, akkor megy a 4.0 MB/sec, a feltöltés az megy frankón 2.8 MB/sec-el... kell új router, de még mindig nem tudom melyik bírhatja, ötlet?

Mighty
Szerinted?

Átmeneti túlterheltség miatt blabla szöveg megy a számukon...

tommygear
talán hívd fel õket
Mighty
Szomorú vagyok, mert 13-a óta még nem jöttek a bekötés miatt 😞
UPC netet meg már lemondtam.

Stefling
Csak csatlakozni tudok cSuwwi kommentjére, gyors megbízható, nagyon ritkán 1 percre elmegy a net, de ez nagyon elnézhetõ neki, nállunk a házban többen használják, de nem tapasztaltam lassulást. Ezért az árért ajándék! 😊

Köszönöm szépen a gyors választ!!! 😄
cSuwwi
nincs keret, nincs díj, korlátlan
gyors. ha sokan vannak a házban akkor lassabb lesz valamennyivel
néha pár percre leállhat, amúgy megbízható

shit happens

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem.
T-mobilos netem van már nagyon rág óta. Havi 9500-öt füzetek 8 mbit/s-ra de eddig soha nem érte el azt, a 2-õt is alig.... Szeretnék áttérni erre a 4500 Ft-os 50/25 Mbit/s-os Digi netre.
A házba most nyáron kötötték be és állítólag októberre, novemberre lehet csak megrendelni, de azért addig szeretnék utánajárni.
Én nagyon sokmindent töltök le netrõl csak ugye ezzel a nettel, ami nekem van álaltira lassan megy.
A hûségnyilatkozatunk már rég lejárt. Mostanában ráadásul eléggé akadozott vagy napokig nem volt netem. Adapter most cseréltek körülbelül egy hónapja és állítólag ez a legjobb is, de már megint szakadozik minden.
A fõ kérdésem az lenne, hogy itt van e túlforgalmazási díj? Ha túllépném a keretet...egyáltalán van e keret?
És hogy sokat szakadozik e? gyors? megbízható?

ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!!

UI: ennyivel jön le az enyém
- speedtest.hu szerint:
7.11 Mbps
Letõltési sebességed 910.23 KB/sec. a SpeedTest.hu oldaláról. 33.6 kbps dial-up
53.3 kbps dial-up
56 kbps dial-up
128 kbps ISDN
384 kbps KábelNet
512 kbps DSL, KábelNet
1024 kbps DSL, KábelNet, LANNET

- speedtest.hu-ról:
Dátum és idõ: 31.08.2009 20:00
Letöltés gyorsasága: 6 785,50 kbit/s (848,19 kB/s)
Feltöltés gyorsasága: 331,86 kbit/s (41,48 kB/s)
Ping: 15ms21.8ms47ms
Stabilitás: 68.1 %
Szerver: Hungary - Budapest
Ország: Hungary - statisztika Hungary
Statisztika: global statisztika

Jó lett már a net. Köszi a sok infót és választ. Sziasztok!
ma kötötték be és a di-524, mögött speedtesten, 32/21-et mértem
köszi a válaszokat