3567
digi
  • BaliBoy
    Te vagy a router zseni.......
  • ACE
    Skacok, most akkor hogy van a DIGI hálózata? Ma olyat csináltam, hogy a router LAN portjába dugtam a bejövő UTP-t, a másik LAN portjába pedig a gépből kijövő kábelt. Így is tudok betárcsázni, és működik is a net frankón. Viszont azt vettem észre, hogy idegen MAC address-ű gépek kaptak a DHCP serveren keresztül IP-t. Na most akkor hogy van ez? Úgy működik a DIGI hálója, mint egy helyi háló, tehát akát FILE-okat is lehet megosztani az egy switch-re kapcsolódó emberekkel?
  • ChaosTeam
    Nekem tökéletesen megy a youtube minden videója, akadás nélkül....
  • bertino
    nem fos, max neked az.

meg egyébként ha fos, akkor minek nézed egyáltalán ?!

ezért mondtam, hogy kár általánosítani, de te csak azért is kötöd az ebet a karóhoz.

ha mindenhol mindig fos lenne azt mondanám igazad van.
    de így...

meg amugyis ték
  • Grifidos
    Nem általánosítás hanem tény...:)
    Egy fos amit a youtube szolgáltat, egyszerűen nem bírja sávszélességgel és rohadtul unalmas hogy várni kell 4-5 percet ameddig le streameli az ember róla a 3-4 perces anyagokat és nem lehet folyamatosan nézni.
  • bertino
    "...UTubeot már hosszú hónapok óta elkerülöm, olyan tetü lassú..."

ne általánosítsunk... :)
  • ACE
    Azért tölt le 1 percet gyorsan, hogy ne kelljen várni a videó elindításáig x időt, az csökkentené a site nézettségét...
  • Mighty
    Ezt értem is, de akkor mivel magyarázod, hogy az első egy perc illetve bárhova kattintok a progressz csíkon, egy perc azonnal letöltődik?

Pár hete kezdte ezt, régebben folyamatos volt a stream töltése, és mindig végig tudtam nézni minden videot úgy, hogy folyamatos volt a lejátszás. Lehet, csak azóta, mióta digis lettem.
  • ACE
    Ez direkt van ám így, tudod hányan néznek egy ilyen oldalt egyszerre? Furcsa lenne olyan sebességet tartani.
  • Mighty
    A vimeo is ugyanígy rossz nálam. Szóval az eddig általam látogatott összes streaming video oldalon kb 1 percnyi anyag lejön villámgyorsan, aztán vagy megáll a stream vagy lassabban jön, mint ahogy nézem. kb a 2. percnél utólérem az addig betöltött anyagot és folytathatatlanul megáll. reload az oldalra és a csúszkát az előbb megállt helyre állítva újra betölt villámgyorsan 1 percet, és ez így ismétlődik. Ha a csúszkát olyan helyre állítom, ami még nem töltött be, akkor onnantól az 1 perc gyorsan betöltődik, aztán semmi.
  • Grifidos
    Szarok a szolgáltatók.
    UTubeot már hosszú hónapok óta elkerülöm, olyan tetü lassú.
    A máshonnan streamelt (céges oldalak pl Infinity ward)cuccok HD-ben gyönyörűen mennek.
  • Mighty
    Igen, ezt írtam.

Neked nem problémás, ha egy 1 percnél hosszabb videot akarsz megnézni, akkor csak 1 percet látsz csak belőle?
  • Apocalipto
    Valszeg 1 percig töltötte le az adatot
  • Mighty
    Valaki tapasztalt már olyat, hogy a streaming videok (youtube, goldengate, videa, stb) 1 percnyi adat betöltése után megáll vagy nagyon lassan folytatja?

Próbáltam minden féle böngészővel illetve XP és Win7 alatt is, de mindenhol ezt produkálja.
  • mukika36
    Helló!

Tegnap kötötték be a netet, akkor még jó volt. De ma akárhányszor elindítom a torrentet, megszakad a net, és csak akkor tudok újra a netra csatlakozni, ha újraindítom a gépet. Mi lehet a gond?
    (XP van fent, és most a 1.9alpha-t használom, de kipróbáltam már többet is de ugyanaz)
  • Garfield
    Oké, te meg így használod, csak ha lehet, akkor ne mondjuk már azt az érdeklődőknek, hogy a TopNethez tutira gigabites router kell, mert nem feltétlenül igaz.
  • Stefling
    Én ezt mind megértem, de nekem azért van szükség a full letöltési sebeségre, mert (nem türelmetlen vagyok), csupán mást is csinálok a gépemen és éppen ezért jó, ha minél hamarabb lent van.
  • Garfield
    Nálam most pl csordogál egy DVD méretű HD film, 4,1-4,4 mbyte/s lefelé, 600 kbyte/s felfelé párhuzamosan; hozzávetőleg 10 perc múlva fog leérni a film. Nem azért fogok gigabites routert venni egyszer, hogy a letöltés 3 perccel hamarabb befejeződjön, hanem azért, hogy a notebook, a torrent gép és az LCD TV alá tett filmnézős gép közt nagyobb legyen az adatátvitel, és mondjuk amikor a tévénézős gép filmes könyvtárát beszinkronizálom a torrent gép ilyen könyvtárával, akkor ne hulljon ki a hajam a HD filmek, sorozatok másolási sebessége miatt. (Ami mondjuk jelenleg olyan 11 mbyte/s körül van egy Fastcopy nevű állat kis programnak köszönhetően.)
  • Garfield
    Nem.
    10/100-as routerrel a TopNetet 99%-ban ki tudod használni. Amit esetleg nem tudsz, az az, hogy a 80 mbit-es letöltés és a 25 mbites feltöltés párhuzamosan menjen, külön-külön valószínűleg összejön a csúcsérték, pl. lerántod pár perc alatt a HD filmet maxon, majd szintén maxon elkezded visszaosztani (azért hozzátenném, hogy a sebesség nemcsak a routeren múlik). Kérdés, hogy neked mennyire elengedhetetlenül szükséges a párhuzamos, full sávszélességű le- és feltöltés.
  • Garfield
    Én azért nem centizném ki a dolgokat ennyire, mivel a torrenteknél hacsak nem egy privát trackert használsz, csak a csillagállástól nem függ a sebesség. Innentől kezdve pedig lehet, hogy én öregszem, de mivel úgyis napi 24 órában megy egy külön gép a torrentre, nagyjából lesz*rom, hogy a HD felbontású filmre kell-e várni +1-2 percet. Erre írtam én azt, hogy aki türelmetlen típus, az adja ki nyugodtan azt a plusz lóvét, a de a többieknek felesleges csak ezért gigabites routert venni.
  • gz8
    Sziasztok!

Az ilyen kérdéseket a routeres topicban tedd fel, ott a helye.

Köszi. :)
  • Stefling
    Állítsd erre a kliensed:
    Kapcsolatok maximális száma: 250
    Peerkapcsolódások maximális száma torrentenként: 125
    Feltöltési száll torrentenként: max 40
    Ha ez megvan, akkor ellenőrizd az utorrentben a sebesség kalauzban, milyen kapcsolat van megadva, bár ez nem lehet ludas. Tedd fel a legfrissebb utorrent klienst (1.8.3) az 1.8.4-et nem ajnlom, mert azzal sok a baj, hol csökken hol nő a sebesség letöltés/feltöltés esetén.
    Más nem jut most hirtelen még az eszembe.
  • Stefling
    Jól érted, kinek mi a számottevő, ha már kifizetem a 80Mbit-et, akkor ki is használom, mert 2MB = 18Mbit veszteség, ami azért nem olyan kevés :) Majdnem a digi legkissebb csomagjának a letöltési sebessége :D
  • RaulDuke
    hali! következő problémám lenne: feltelepítettem a win7-et egy ismerősömnek, és azóta, ha torrentezik, megáll a töltés, és kifagy az egész sőt szét is bont a digi. nincsen routere, közvetlenül kapcsolódik, előtte xp-volt azzal simán ment. nálam lett telepítve, én itthon kipróbáltam, tudtam vele tölteni stabilan ment. mi lehet a probléma?
    túl sok szál?
  • chadi
    tehát ha jól értem akkor a 10/100-as routerrel nem lehet teljesen kihasználni a DIGI 85/25 - ös csomagját? viszont nem számottevő a különbség.
    jól értem?
  • ACE
    Fogalmazhatott volna úgy is, hogy mind1, hogy egy DVD-nyi anyag 9, vagy 10 perc alatt jön le... Az alatt az 1 perc alatt elmegyek hugyozni, vagy iszok valamit.
  • Stefling
    Garfield, azért nem pár száz kiló az, hanem pár ezer :D szám szerint nekem 8,3-al jön 10/100-as routerrel, a max meg 10,3, tehát kereken 2 ezer azaz 2MB/sec, az a nem mindegy!
  • Garfield
    Attól függ, megér-e neked +5-10-20 rugót az a párszáz kilobyte/s, amit esetleg nyernél vele - ha egyáltalán nyernél vele? Nálam egy 10/100-as TPLink router van, és hogy a torrent TopNet-nél eddig csak 8000/1500 kbyte/s szinkron átvitelt nyomott*, nekem bőven elég.
    *: az is kérdés, hogy biztosan a router volt-e itt a szűk keresztmetszet az átvitel során, vagy valahol egy másik eszköz.
    Egyébként szerintem nem az adatátvitel a szűk keresztmetszet a routereknél, hanem a benne használt processzor és az esetleges belső memória mérete.
  • chadi
    Sziasztok!

A topnethez (80/25) használnék routert.szüség van rá hogy gigabites legyen?
    Vagy elegendő egy 10/100 is?Ű(ilyen van most és akkor nem vennék újat)

üdv
  • tommygear
    ez egy szar oldal speedtest se mutat mindig valós értéket... ftp-n vagy torrenten teszteld a sebességet
  • thoomas

Speedmeter ezt mutatja(ennek bőven a duplája kéne)... valamelyik nap megnézem egy laptoppal is, amiben jobb hálókártya van, kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény.
  • google
    most esett le mindenféle fórumok olvasgatása közben, hogy a csatornaállítást még nem próbáltam :)
    nem hangfrekvencia. Mikrohullám.
    bár a lényeg ugyanaz: elektromágneses hullám.
  • ACE
    Ez nem csak a D-link-re igaz, sőt a fizika törvényei alapján mindenféle hangfrekvenciát használó eszközre is :D
  • google
    D-LINK DI-524 DIGI probléma egyik lehetséges megoldása:
    Állítsd át a routerben a WIFI csatornát olyanra, amit nem használnak sokan, vagy senki sem, és ha lehet minél távolabb legyen egy használt csatornától. Nálunk pl bejön kb 10 router a szomszédoktól, mindegyik 6 os csatornán van, vagy az alatt, volt 2 a 13 ason. tehát 7-12 ig üres a sáv. Én belőttem 10 re, és lámlám, a 20 mega (18-19mbps) simán kijön a 20/10 es digiből. Eddig 13 fölé nem igazán akart menni.

Ha a fogható routerek csatornáit akarod megnézni, a NETSTUMBLER nevű prgrammal (windowsra van, elvileg van linuxra is) meg tudod nézni, ha nincs más kéznél.

Ja igen, gondolják sokan (eddig én is ezt gondoltam), hogy 802.11G-s router az hú de frankó, 54 megát átvisz. aha. nézzétek meg a Wikipédián. 19 mbps a valós, 54 mbps az csk névleges :D.
    Már épp venni akartam egy N es routert, de sajnáltam érte 10-20 rugót...

Tehát álljék ez a hozzászólás itt az utókornak minden Dlink DI-524 et digivel használni akaró ember okulására.

Kérem a topikgazdát ne törölje, tudom van routeres topik, de sok an először ezt a topikot találják meg, ahogy én is.

Üdv.
  • Stefling
    Ha 10/100 akkor még vinnie kellene simán, bár lehet az a ludas.
  • thoomas
    A kábel közvetlenül van a gépben, szal nincs se router se switch, se semmi. Lehet az a baj amugy, hogy egy elég elavult hálókártya üzemel a gépben(broadcom440 10/100). Lehet hogy ez a baj.
  • TurboX
    nálam vasárnap este volt hasonló, érezhetően lelassult és hasonló eredményeket kaptam, gondolom nagy volt a forgalom (pár órát követően helyreállt). a Tészar után szokatlan mert azok a garantált sebességet mindig tartották, talán ez volt az egyetlen pozitívum náluk
  • Stefling
    Ha routered van reseteld, ha akkor se, akkor torrenten mérd le, a speedteszt nem mér jól, mert kis file-al tesztel.
  • cSuwwi
    kicsit lassú
    nézd meg pár nap múlva is, addigra talán beáll
  • thoomas
    Helo mindenkinek! Ma nálunk is belett kötve a diginet(50/25)... de eddig érdekes: